Sjukstuga igen.....

Barnen blev lite bättre i helgen. De var feberfria på lördag. Felix var med på en karatetävling som vi var och kollade på. Sen spenderade Kim två dagar i huset med att dra ny el och sätta upp en ny elcentral. Elen är sen byggåret och inte bra nånstans. Det var varit rätt trist här hemma hela veckan. Igår bjöd jag hem mamma på mat och tårta. Min mamma är världens bästa. Hon ställer upp hela tiden och det finns inget hon inte gör för oss. Däremellan kan hon driva mig till vansinne med det ska gudarna veta.
 
Idag gick Felix och Alice tillbaks till skolan. Efter skolan gick Alice till Pennlådan och hämtade hem en kompis för lek. Sen sprang både Lukas och Alice hem till dem och lekte. Gav Felix mat och skickade iväg honom på karate och sen kom de små hem för att äta middag. Lukas bara hängde och orkade inte ta en tugga. Tog tempen på honom och den visade inget. Han fortsatte att hänga och satte sig och spelade dator. Men orkade inte det heller utan gick och lade sig och vilade. Jag tempade honom igen och nu stod den på närmare 39. Han var helt färdig. Gav honom Alvedon och bäddade ner honom. Både Felix och Alice hade feber i sex dagar men Lukas hade bara feber en kväll så det slog väl tillbaka och nu är det hans tur att ha skiten. De har verkligen inte mått bra alls. Feber och hosta, snor och massa slem. Längesen de mådde så här dåligt. Känns oerhört segt att det kom tillbaka. De hade två dagar kvar på Pennlådan och nu har de redan slutat med andra ord. Och om fyra dagar flyger vi till Mallis. Bara att hoppas att han hinner piggna till innan dess. Förlåt att jag gnäller men det känns så himla tråkigt rent ut sagt!
 
Annars ser det ut som sju svåra år här hemma känns det som. Man har liksom slutat bry sig! När man vet att man är på väg bort så släpper man liksom allt ansvar och all känsla för ordning. Energin räcker inte riktigt till som den bör. Och det känns som att man vill lägga den på nya huset istället för det här. Samtidigt så älskar jag det här lilla huset. Har bott här i 12 år och jag har varit lycklig här. Men det jag kommer att sakna mest är trädgården och Pennlådan och vissa grannar såklart. Finns så mycket man vill göra på nya stället och ja vi kommer att ha fullt upp. Men det är fullt beboligt om än gammalt. Känns som att man behöver göra något åt uppvärmningen ganska snart. Fick första elräkningen och den var på 2300 och då har vi ju knappt värmt upp det ens och ingen har bott där. Så hur dyrt det blir under vinterhalvåret vill man ju knappt ens tänka på.
 
Känner mig så trött och frustrerad så jag tror jag vill grina en skvätt! Haha patetiskt? Ja!
 
Hoppas ni har det fint!

Vabbelivabb

Hann bara jobba måndagen denna vecka sen så blev Felix sjuk. Han har feber, ont i halsen, är slemmig och allmänt seg. Dagen efter fick Alice feber och dagen efter det så var det Lukas tur. Så nu är jag hemma med tre sjuka understimulerade ungar. Och jag är rätt understimulerad jag med om man säger så. Idag har vi inte gjort ett smack. Igår tog jag de två minsta till affären. Drog dem i skrindan hela vägen. I tisdags bakade vi bullar här hemma jag och Felix. Finns inte så mycket att göra. Skulle kunna packa men har inte kommit så långt än. Men jag blir hemma imorgon med så min tanke är väl att packa ett rum då.
 
Om man ska se nåt positivt i det här så är det ju att jag är glad att barnen är sjuka nu och inte nästa vecka. Vi åker om åtta dagar, så jäkla gött!
 
Kim går på semester på onsdag och sen är han ledig i sex veckor. Bredbandet startas i nya huset nästa måndag. Det händer saker kan man säga. Känns lite konstigt men det blir nog bra. Hoppas att vi blir av med det här huset framöver med. Blir inte coolt att ha två hus i vinter men det går om det måste.
 
Kram!
 

Premiärdoppet!

Haft en riktigt härlig helg! I fredags var jag sjukt trött och lade mig riktigt tidigt. I lördags så började jag med att vika in all tvätt som fanns och det var ett par maskiner om man säger så. När ska man någonsin hinna med den i tid?
Kim var i huset och jobbade och Alice var hos en kompis i stan. Svärmor kom förbi och så åkte vi och hämtade Alice och sen upp till huset där vi grillade och fikade samtidigt som Kim provade på svärmors batteridrivna gräsklippare.
 
Idag städade jag huset för första gången på länge. Dammsugaren har varit i nya huset och ja det har grott igen kan man säga. Men nu är det riktigt rent en dag eller så med lite tur. På eftermiddagen åkte jag och barnen och mamma ner till Gottbol. Tänkte att barnen skulle få plaska lite och bada fötterna men de badade hela kropparna. Doppade sig och var i i en halvtimme. Förvisso på ganska grunt vatten. vet inte om vi någonsin har tagit badpremiären så här tidigt förut? Tror faktiskt inte det! 18:e maj, fantastiskt!
 
Nu ska jag snart krypa ner framför Greys och ladda inför en jobbvecka som kommer att slita ut mig ordentligt!
 
Alice bakade hos sin kompis och vi tog grillpremiären i nya huset!
Hela nedervåningen är fylld med färgdamm då Kim valde att spraymåla sista gångerna.
 

Fröken Ja tack!

Händer en del på jobbet för mig just nu. Jag är fröken ja tack och jag har nu fått andra uppdrag på skolan. Vilket innebär att jag byter arbetslag och arbetsuppgifter resten av terminen. Det tråkigaste är att jag lämnar kollegorna i sticket med allt och att jag missar sista tiden med klassen jag jobbat i under ett års tid. Men jag får tro att det blir bra ändå.
 
Här hemma har Alice varit sjuk. Kim fick hämta henne på fritids igår när hon bara låg där och orkade inget alls. Hög feber och ont i halsen. Har tydligen slagit ut många i klassen. Hon hade jätteont i huvudet och sa att hon aldrig varit så här sjuk förut. Men idag var hon mycket piggare och helt feberfri sen tidig förmiddag.
 
Kom hem och barnen lekte ute och det visade sig att Lukas badat i en vattenpöl utanför. De hade fyllt hans stövlar med lervatten och hällt över honom. Så det var bara att lyfta in pojken i duschen!
 
Idag fick vi hem en ny blu-ray. Den var häftig och hade muspekare och man kunde styra den från mobilen men framförallt se på Netflix mm på den. Sen fick vi våran första leverans till nya huset. En ny tvättmaskin och torktumlare som Kim stoppat in i tvättstugan. Längtar! Har även shoppat badkläder till barnen samt ett par säsonger av Greys.
 
Imorgon är det fredag! Kram!
 
 

Don´t look back in anger

Idag firade vi fritidshemmens dag på jobbet. Tog med alla ungarna i våran paviljong närmare 108 stycken och åkte upp till Hultet. Vi körde qrkoder, bla och massa andra aktiviteter. Sen grillade vi hamburgare till alla barn. Linda hade planerat dagen in i minsta detalj. Hon är helt otrolig faktiskt. Man skulle ha hälften av hennes energi! Vilken eldsjäl.
 
Kim ringde till mig och påminde mig om att det bara är drygt 2,5 veckor tills vi åker. Det närmar sig med stormsteg. Idag har jag löst förskolefrågan för Lukas. Vi har ju egentligen en plats på nya förskolan nu. Men om vi skulle ha skolat in honom på måndag så skulle han bara ha varit där i åtta dagar för att sen gå på semester resten av sommaren. Så vi skjuter på inskolningen tills augusti. De ska alltså gå kvar på Pennlådan i två veckor till. Sen går Kim på semester redan den 28/5. Dagen efter fyller Felix 11 år och sen åker vi till Mallis dagen efter. Sen är det bara en vecka kvar till skolavslutningen. Och framförallt så flyttar vi mitt i allt. Direkt efter att vi kommit hem från Mallis ska det börja flyttas. Känns spännande!
 
Livet är inte bara moonlight and roses som jag brukar säga. Tjejfesten i lördags blev inte helt bra och det var mitt fel. Jag tog upp en del saker som gjorde mig upprörd och mitt i allt detta så lyckades jag såra människor som jag älskar. Vi hann reda ut det mesta hoppas jag och det kommer att bli bra i slutändan men det är aldrig roligt att bråka. Men gjort är gjort och jag hoppas att det kommer något gott av det.
 
Har ömma fötter efter en dag i skogen. Men med bra musik i örat så känns det bra gött ändå! Kram!
 
Linda på jobbet som hade fredagsfikat sist, she´s Amazing!
Inte den bästa bilden på mina små glin. Men vi gästade cupcakekalaset och barnen gjorde en varsin cupcake.
Charlie fixade goda drinkar och Linda fixade mat <3

Maj

Var ett tag sen jag skrev. Händer inte så mycket som är värt att rapportera om. I söndags tog vi oss en tur till Karlstad och Mariebergsskogen. Felix följde inte med. Han är så stor och numera är han nästan aldrig med.
 
Annars har jag jobbat hela veckan och imorgon så slutar jag 11.30, ska bli gött! På lördag ska jag hem till Charlie och dricka en del vin. Framförallt så ska jag umgås med några av de finaste människorna jag vet. Vet att jag tjatar men jag har verkligen världens finaste vänner. Folk är avundsjuka på det vi har och med all rätt. Jag är välsignad!
 
Har varit på utvecklingssamtal för pojkarna med. De sköter sig bra och allt fungerar bra. Felix är riktigt duktig i skolan och vi är mycket stolta.
 
I fredags tog jag med de två yngsta till staden och vi köpte fika och åkte till huset. Charlie och pojkarna kom dit och hälsade på oss. Jag längtar tills vi flyttar in! Kommer att ha gångavstånd till tre av mina bästa vänner, lycka!
 
Ikväll ska jag se det sista Orange is the new black! Har sett den en gång förut men ser igen för att komma in i stämning då säsong 2 kommer andra juni. Lycka även det! Har ni missat serien så kolla in den!
 
Är fjorton igen, men de luktar faktiskt gott!

Suck

Jag är så trött på barn som bråkar! Jag klarar inte av det här just nu känns det som. De bara bråkar. Med mig, med varandra, hela tiden! Nej de bråkar kanske inte hela tiden men det känns så! Efter tre dagar hemma så håller jag på att förlora vettet.
 
Vi behöver en nystart just nu känns det som. En energiboost och jag gissar på att Mallorca kommer att göra susen! Skulle behöva en vuxensemester med känns det som. Mina barn är det bästa som finns men jag blir en bättre mamma av lite tid för mig själv.
 
Skulle även behöva flytta nu! Just när man vet att man ska iväg så blir det lite olidligt och man kan inte vänta, man vill iväg på studs. Jag är så glad att vi äntligen fick tummen ur att lämna denna håla. Hålan där lanthandlaren vill hota folk att komma och handla, hålan där medelåldern är 65 (närmare iaf), hålan där fler och fler hus står tomma. Visst vi har haft tolv bra år här men nu är det dags att gå vidare!
 
Förlåt att jag är så gnällig. Går igenom nåt just nu som gör mig irriterad och ledsen och det reflekteras i vad jag än gör.
 
 
 
 
 
 

Jag är svartsjukan, alkoholen

Ledig dag, men en ganska trist sådan om sanningen ska fram! Började dagen med att gräla med min äldsta son. Han är snart tonåring och det märks kan jag säga. Nåt helt nytt väntar, diskussionerna tar nya former och det är bitvis mycket ilska mot oss och det är inte kul kan jag lova! När han väl lugnat ner sig så satte Alice igång och herregud vad hon bråkade, samma sak nu på kvällen. De får mig att känna att jag lever vissa dagar. För det mesta är de väldigt lättskötta och rara men ibland växer hornen ut. Kim har varit och jobbat i huset så det har varit segt. Jag har inte orkar bry mig om nåt idag känns det som. Har varit lite depp, tur det bara varar en dag eller så när det kommer. Oj vad det är synd om mig!....INTE! Jag har det så jäkla bra. Bästa mannen, barnen, vännerna, snart ett nytt hus och en all inclusive till Mallis bara för att nämna några saker
 
Kim ska jobba fre och lör så jag och barnen får klara oss själva. Funderar på om vi ska åka till stan imorgon och ta en fika, shoppa lite och sen kanske en tur till skogen eller huset. Vi får se vad vi hinner med!
 
Igår åkte vi hem till svärfar och firade lite Valborg. Han vågade inte elda sin jättebrasa inne i skogen eftersom det är så torrt men han hade gjort en liten brasa till barnen och Felix lade på pinnar och ved i flera timmar. Sen åt vi gott och umgicks en stund. Kom hem och slängde barnen i säng och sen sov hela familjen till närmare nio imorse. Och ingen av oss har varit utanför dörren idag heller. Riktiga latmaskar är vad vi är!
 
Fick två paket med kläder på posten, underbart!
Nya vardagsrummet/matrummet
 
 
 
 

RSS 2.0