Tioåring i huset!

Igår var det en stor dag i våran familj! Våran stora kille fyllde 10 år. Jag kan inte fatta att han redan är tio. Jag kan heller inte fatta att jag har varit mamma i tio år. Ibland känns det helt crazy! Felix gör mig alltid så stolt. Han är en väldigt fin kille! Jag jobbade ganska sent igår och kom hem och stekte våfflor som han hade önskat, sen åt vi tårta och han fick öppna paket. Imorgon ska Kim ta med honom till Karlstad där han ska få välja en ny cykel.
 
I tisdags var vi på utvecklingssamtal för honom. Vi gick igenom hans nationella prov. På samtliga delar i både svenska och matematik så hade han sammanlagt två poäng ifrån. Så fullpott i svenskan och två poäng ifrån max på matten. Är såklart oerhört stolt över honom!
 
I helgen blir det kalas för Felix. Annars inget planerat. Skulle vilja hinna med en del i trädgården och komma ikapp med tvätten. Eller gör man någonsin det i en familj på fem? Kanske lika bra att lägga ner. Tvättar för fullt men hinner aldrig riktigt vika in det i garderoberna. Ilandsproblem jag vet!
 
Verkar som att sommaren är här, underbart!
 
 
 
 
 

Familjehelg!

Har hängt med bror och hans familj hela helgen! Njutit av vädret, ätit en massa gott och bara haft det härligt tillsammans. Har burit runt på bebban så mycket jag kunnat. Skulle kunna sluka henne hel tror jag. Åh vad jag älskar ungar! De allra flesta ungar. Jag har verkligen valt rätt yrke så sett. Har missat en del saker hos Kims familj. Tråkigt men tyvärr så blir det ju att man prioriterar brorsan när de är här så sällan. Men vi har tur som har så bra familjer runt oss.
 
Kommande vecka är fullspäckad som vanligt. Alice ska hälsa på sin skola imorgon. Hon börjar bli stor och Felix fyller tio på onsdag, hjälp!
 
Nu ska jag se en bit av en film som vi hyrde för en månad sen. Sen tidig kväll då jag jobbar så länge imorgon! Och öppnar på det.
 
 
 
 
Köpt ny kyl och frys
 
Foto
 
Bild: Köpte tre nya orkidéer idag!
Köpte tre nya orkidéer. Nu har vi 14 här hemma och folk vill lämna in sina på lite rehab hos mig. Älskar dessa blommor! De växer som ogräs hos mig. En har blommat nonstop i två år nu!

Lugn och ro

Livet går i ett jäkla tempo hela tiden och jag hinner inte riktigt med känner jag. Har haft en ganska slitig vecka på jobbet. Möte med nya förskoleklassen på onsdagen. I går åkte vi direkt på föreläsning efter jobbet och kom hem efter tio på kvällen. Vissa saker tär och jag har känt mig lite trött senaste tiden. Tar en dag i taget och hinner knappt med det jag ska.
 
Det ledde till att jag idag blåste av en tjejmiddag hemma hos Charlie. Jag ville så gärna gå men kände att jag inte träffat familjen på tre dagar. Det tog emot att missa men jag känner i hjärtat att jag gjorde rätt val! På väg hem handlade jag massa mat och tre nya orkidéer till Felix rum. Nu har jag 14 blommande fina blommor här hemma. Vill ha fler!
 
Annars händer det en del här i familjen! Kim har fått ett jobb! Han fick nys om att det fanns ett jobb. Sen ringde en granne som jobbar där dit och tipsade dem om Kim. Sen ringde Kim upp och samma dag fick han komma dit på en rundvandring. Två dagar senare fick han en intervju och dagen efter fick han jobbet! Så idag var han iväg och provade ut arbetskläder. Han börjar den 3: e juni. Det känns riktigt bra! Det är inte så fett att leva på a-kassa. Inte nog med det. Imorgon ska vi iväg på en husvisning! Det roliga är att brorsan är hemma och han har beställt visning på samma hus han med. Kan sluta hur som helst! :)
 
Helgen kommer med andra ord spenderas med brorsan och hans familj. Kommer bli härligt! Nu suddar vi ut veckans alla minus och ser fram emot en mysig helg! Om inte annat så kanske jag kan tanka lite energi inför nästa vecka!
 

Ich bin nur etwas müde

Har kommit in i en ond cirkel här hemma. Jag är så förbannat trött! Jag sov middag under helgen och både igår och idag när jag kom hem så lade jag mig på sängen och vilade igen. Jag är trött och seg i huvudet mest hela tiden. Inte on top of my game! Snarare som gele i huvudet. Jag kommer hem och gnäller på att jag är trött. Tar mig igenom kvällen med hjälp av små delmål. Middagen är ett, disken efter ett annat, sen en lugn stund innan barnen ska läggas. Stackars Kim som får lyssna på hur trött jag är hela tiden. Men barnen har inget märkt för jag har ansträngt mig att vara en extra bra mamma. Men jag orkar inte riktigt, jag orkar knappt existera ibland känns det som. Visst jag lägger mig lite för sent på kvällarna det gör jag. Inte överdrivet sent men kanske lite för sent med tanke på yrket jag har. Jag vet att jag låter gnällig men det är inte kul.
 
Vet att jag själv kan vända på den här spiralen. Träna och gå ner i vikt skulle säkert hjälpa lite på traven. Men jag orkar inte ens tänka på det just nu.
 
På torsdag är det vårbazar på barnens förskola. Men jag kan inte gå! Vi har bokat in en föreläsning i Karlstad till nio på kvällen. I efterhand känns inte det som nån bra idé. Men det blir säkert bra bara man kommer dit.
 
I helgen kommer brorsan med familj hit igen. De fick en ny resa som plåster på såren för allt krångel sist. Vi har inte planerat nåt än men det lär bli umgänge helgen lång!

När lyktorna tänds

Dåligt med uppdateringar här. Jag vet! Tiden finns inte riktigt. Känns som att det är fullt upp med att jobba heltid och ta hand om hem och barn (den lilla tiden jag spenderar i hemmet vill säga).
 
Men nu är det helg och idag softar vi mest. Fick barnvakt så vi kunde åka in och fylla på matförråden här hemma. Alice var på sista kontrollen på bvc igår. Jag tog min rast senare och följde med jag med. Hon var så duktig och sa inte flaska när hon fick sprutan. Alice kan man räkna med när det gäller. Hon var 118 cm lång och hade en perfekt vikt till det. Efteråt åkte jag tillbaka till jobbet och Kim tog med sig Alice och de åkte och köpte glass och solglasögon till henne.
 
Igår sov en kompis till Felix över här och de väckte mig tidigt imorse. Kim gick upp och kom tillbaka med Alice liggandes i famnen. Han berättade för mig att han hade hittat kärlek och sen blev det mys. Han snor alltid barnen på mornarna. En och en ska de komma och krypa ner hos honom. Och när jag var i Sitges hade han tagit med allihop på bio. Packat en varsin godispåse till dem och dagen efter tog han med dem och fiskade. Det är såna saker (och mycket annat) som får mig att återigen inse att jag fångade den bästa mannen man kan få! Aldrig sur och tvär, aldrig elak. Skulle aldrig vilja vara utan dig älskling!
 
Idag har vi som sagt tagit det soft. Alice vägrade äta frukost och fick snabbt hög feber. Reaktion på vaccinet som tur är och det lär vara över redan imorgon.
 
Imorgon ska jag städa, sen hoppas jag på lite mer action är så här. Varmt och gott är det ju iaf! :)
 
 

Hola!

Har haft en sjukt härligt weekend nere i Spanien. Först var jag ledig från jobbet i torsdags och fredags och hängde med familjen. I torsdags åkte vi ner till svärfar och grillade i regnet. Men på fredag drog vi till Sitges!
 
Kom ner till Girona runt elva på kvällen. Blev upphämtade av en förvirrad liten taxichaufför. Han kunde i stort sett ingen engelska alls. Han var trött så vi sjöng allt vad vi orkade för att förhindra att han somnade bakom ratten. Efter en del om och men hittade han rätt. Gick upp på hotellrummet och lade oss och sov. Dagen efter såg jag denna syn från våran ballkong. Tyvärr hamnade bilden högst upp av nån jäkla anledning.
 
På lördagen åt vi frukost och tog tåget till Barcelona. Där gick vi runt och tog en taxi till Sagrada familia. Sen åt vi lunch och vandrade runt innan vi tog en taxi till La Rambla. Tittade på folk och gick på erotikmuseum. Såg på den första porrfilmen som kom, riktigt skoj! Sen satte vi oss och drack Sangria. Gick runt lite mer, hamnade i hamnen där vi åt våfflor och popcorn på en brygga.
 
 
Sexmaskin är en penis där i mitten (modell antik)
 
 
 
 
 
Sen åkte vi hem till Sitges och badade i havet. Kallt i början men sen helt underbart. Höga vågor som slog omkull mig. Var helt slut sen! Sen middag på en härlig uteservering i flera timmar.
 
 
Tog en promenad runt bargatorna. Helt underbart. Gamla gränder med affärer, barer, restauranger, fik och glassbarer överallt. På söndagen började vi dagen med bad i våran pool. Det var bara vi där så vi låg och solade och simmade några längder. Åt en sen lunch på en Mexikansk restaurang. Gick och lade oss på playan igen. Badade mer och tog sen en promenad. Hamnade ovanför en nudiststrand och stod där och fnissade och kikade lite. Avslutade kvällen med en middag på en sportbar där sändes en Barcamatch så ni kan ju ana stämningen som rådde.
 
På måndagen tog vi en promenad efter frukosten. En sista tur bland barer och affärer. Kom till flygplatsen och åkte hem. Det har varit en fantastisk weekend. Det var nästan bara vi som var turister iaf från en annan nationalitet. Spanjorerna var så hjälpfulla och trevliga och det var så vackert i Sitges. Hade ju bildsökt och hamnat i paradiset och det gjorde vi i verkligheten med kan jag säga. Barca kunde slänga sig i väggen. Det var i våran oas vi trivdes som allra bäst. En sak vet jag och det är att jag ska återvända till Sitges fler ggr! Somnade och vaknade till havets brus, wonderbar!
 
Hotellet
 
 
 
 
 
 
 
Här åt vi frukost varje morgon!
 
 
 
 

Kusinmys!

Har spenderat helgen med brorsan! Han hade otur när han kom hit eller när de kom hit. Skogsbränder så istället för att anlända 19.36 så kom de fram till Krille klockan 00.45 på natten. Idag åkte de hem och tåget var inställt och ersättningsbussen full. Så de fick vänta i Karlstad i tre timmar och har ännu inte kommit iväg. Kommer hem halv elva med trötta barn. Hoppas han nu får jobbet han var på intervju för.
 
Men vi har haft det bra. Barnen har lekt och vi har ätit god mat och bara umgåtts. Har inte setts på ett halvår igen så vi hade tid att ta igen. Emmy är "stor" fast liten och har lärt sig gå.
 
Nu ska jag invänta kvällen. Öppnade imorse så jag är rätt trött. Efter jobbet gick jag ett varv över staden och köpte en ny fin jacka till Lukas samt kläder till Emmy.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Helg!

Har tagit helgen och det känns fint! Har njutit av kvällen med familjen. Har knappt träffat barnen under veckan. Till viss del mitt fel som valde att åka till Åland med kollegorna. Trippen dit var rolig! Vi åt god mat, drack goda drinkar och dansade. På hemresan satt vi ute på däck och glassade i solen. Träffade på en mamma som åkte dit med sina tre barn. Full som fan var hon under hela resan. Synd man inte visste vad hon hette då hade jag lätt ringt in en soc.anmälan. Trash! Så ledsamt :( Ingen ska behöva växa upp så....
 
Annars så har jag jobbat i veckan, dock bara tre dagar. Blir en tredagars vecka nästa vecka med. Lyxigt värre. Skulle ha åkt till Göteborg idag men så blev det inte. Brorsan ska på anställningsintervju i Karlstad på måndag. Så då passar det bättre att de kommer hit istället. Bra så kan vi spara lite pengar. Samtidigt så var jag sugen på att åka dit. Men det får bli en annan helg. Huvudsaken är att vi får träffa dem. Lillsnuttan har ju blivit ett år också.
 
Så helgen bjuder på familjemys, love it!

RSS 2.0