TGIF

Fy i helvete vilken dag! Ensam på jobbet 4,5 timmar. Övermäktigt, överjävligt. 20 barn till mellis. Tårar som brann innanför ögonen. Fick hjälp av chefen och hon hade överseende med mig och det är jag glad för. Mitt i detta får jag ett ganska allvarligt samtal. Skjut mig på torget liksom!
 
Efter en dag som denna känns det fint att det är fredag och att jag får åka hem till mina fina! Kim och jag sprang in på Coop och köpte en godispåse och sen förbi China och köpte mat. Hem och hade fredagsmys för hela slanten med allt vad det innebär!
 
Imorgon efter frukosten ska vi på kalas i Mariestad. Sen vidare till Kristinehamn för att inta lunch och leverera Felix till ett kalas hos en kompis. På söndag ska barnen få leka, jag ska städa och bara vara.
 
Trevlig helg på er!

Lugnt

Har inte hänt så mycket sen sist! Avslutade helgen med att Kims far med fru och svågern kom förbi och grillade. Satt ute och njöt av värme och sällskap.
 
I veckan har jag jobbat massa och ikväll hade vi föräldramöte på skolan. Här hemma flyter det också på med allt. Alice är just nu nöjd och glad för det mesta. Pojkarna med. Lukas har dock börjat klänga sig fast lite på oss vid lämningar. Har aldrig hänt förut. Men nu ska han klänga och pussa och krama fem sex ggr. Än så länge är han inte ledsen som tur är.
 
Jaha och sen tog det liksom stopp. Himla intressant liv man lever haha. Inget att skriva om och trött efter elva timmar på jobbet. Hoppas ni har det fint!
 
 

Svammel!

Är inte på något vis onykter men känner på mig att det kommer att bli en hel del svammel nu. Så kan det gå när man bloggar på nätterna eller snarare sena kvällar.
 
Dagen började med storstäd. Dammsög, moppade och torkade hela badrummet, typ varenda mm därinne. Kims mamma ringde och sa att hon skulle komma förbi med sin nyinköpta gräsklippare som hon trodde var trasig.Jag hade förvisso städat ändå men kanske inte innan frukosten. Sen kom min mamma samtidigt för hon ville också ha hjälp med något. Och vill man ha hjälp med nåt så ringer man till min fina sambo! Och han hjälper, han hetsar inte upp sig. Han är lugn och han är fin! Hjälp mig vad jag älskar den mannen!
 
Förutom det så har vi hunnit med en storhandling på Maxi, ett riktigt stort utbrott från Alice sida. Tog även en cykeltur med barnen. De cyklade och jag gick. Gick förbi affären så de fick en varsin glass. Sen har jag tvättat en del och det finns minst lika mycket till.
 
Hur ska man hinna med allt undrar jag? Att jobba heltid med tre barn och ett hus som ska tas hand om. När man dessutom har en föreställning om att man ska hinna vila lite på helgerna eller ha lite roligt. Kanske åka iväg på nåt, umgås med nån eller nåt liknande. Känns som att helgerna handlar om att hinna ikapp. Hinna städa, handla och tvätta allt det där man absolut inte hinner under veckorna. Man sliter på jobbet och man sliter när man kommer hem och man sliter på helgen! Inte konstigt att jag längtar utomlands. Det är ju bara när man är på semester som man verkligen får vila och göra vad man vill. Someone please come and sweep me away for the weekend!
 
Men alla har det likadant, alla sitter vi i samma båt. Det tröstar lite, det gör det faktiskt. Och jag har det bra, I´m well aware! Men ibland känns det som att man sliter ihjäl sig!
 
Har fått höra att jag är snäll! En nyanställd hade sagt det till mamma. Att jag var snäll och tog god hand om henne! Det tycker jag att man ska! Jag frågar hur det är, jag berättar hur saker fungerar och jag frågar vad hon ska göra i helgen. Det behövs egentligen inte så mycket mer. Men man måste se andra människor! Och man måste vara ödmjuk! Jag gör alltid mitt bästa på jobbet och rent allmänt. Är jag på stan eller Maxi så går jag runt och ler mot alla människor. Livet är alltid så mycket enklare om man är positiv. Jag är inget helgon det är inte det jag menar. Jag har många dåliga sidor, det ska gudarna veta. Men just denna är en bra sida som jag fått från mina föräldrar. Min brorsa är likadan. Pratar med flyttkillar så de blir glada att nån ser dem.
 
Nåt mer att ta upp när jag ändå är igång och svamlar som bäst? Har handlat lite i helgen med. Vad annars? Regnkläder och en Dracalauradräkt till Alice. Hon ser ut som en liten slinka i den, men hon älskar den och det är väl huvudsaken. Ska se till att hon inte går med den till skolan ;) Imorgon ska jag och kidsen baka bullar annars mest softa. Barnen ska få leka med kompisar annars blir det lugnt.
 
Till veckan är det föräldramöte på jobbet och jag öppnar tre dagar av fem och lär vara lagom seg på fredag. Men då blire utemat för det är numera en ny regel här hemma. Vi ska alltid köpa mat på fredagar. Alla äter gott kött eller tacos på fredagar. Här hemma är vi så trötta och slöa så vi örker inte. Så det är vårat blivande fredagsmys. Hade jag haft bättre lön hade jag anställt kock och städhjälp. Städhjälp funderar jag ärligt på att boka. Ska kolla upp vad det kostar. Tror det är värt varenda öre!
 
Sen fyller Kims syster år till veckan så vi ska till henne i helgen. Blir trevligt! Sen är tanken att vi ska neråt Gbg i höst också. Ska bara få tag på en lägenhet först.
 
Nu har jag svamlat färdigt och kryper ner i sängen framför Greys. Adios!

VAB

Så var den här då, första vabdagen! Det är Felix som är förkyld, har ont i halsen och kroppen. Ingen feber just nu men verkar vara på väg uppåt. Två av hans andra vänner är hemma dem med så nu sitter de och skypar och spelar Minecraft tillsammans alla tre. Så nej ingen är dödssjuk men ändå. Följde Alice till bussen idag och hon på så stolt så. Inga problem alls. Är lite skönt att ha en slappardag hemma men jag har givetvis dåligt samvete för jobbet. Hade behövt vara där men familjen går ju först.
 
Ska nog köra en storstädning här hemma idag. Det sunkar igen så himla fort. Skönt att slippa städa på helgen med. Finns ju roligare saker att göra då om man säger så.
 
Nu ska jag ta en långfrukost och läsa Nkp, yeay!
 
Alice på väg till bussen. Kläderna har hon valt själv. Försökte övertyga henne om att ta sina jeansshorts istället men det gick hon inte med på.
 
 
 
 

v. 34

Livet rullar på. Alice har börjat i förskoleklass och om det vet jag inte så mycket. Hon orkar inte riktigt prata om det. Hon har långa dagar och är som ett utskitet äppelmos om kvällarna. Man får lura ur henne lite information då och då. Men i det stora hela så verkar hon nöjd. Har knappt träffat henne eftersom jag jobbade till 19.30 i måndags och började strax efter sex imorse.
 
Ikväll bad jag Kim köpa hem chinese. Älskar att jag slipper laga mat. Då hann jag läsa igenom allt jag missat (som typ post och veckobrev). Hann även med att plocka in tvätt samt tvätta lite mer. Svårt att hinna med hemmet annars under vardagarna.
 
Ikväll har jag huvudvärk. Det händer nästan aldrig. Men det har varit en ganska tuff vecka med alla nya barn och inskolningar och skolan som drar igång. Man känner att man lever. Ska bli extra skönt att krypa ner i sängen om nån timme eller så.
 
Har handlat en massa kläder igen. Jag är sjuk i huvudet! Men denna gång fick bara killarna. Varje gång jag handlar så frågar personalen om barnen vuxit mycket. Har slutat att svara ja på det frågan. Erkänner att jag gillar att handla and that´s it! Skulle ha använt en rabattkupong men den hade gått ut. Gick in på Lindex med men gick ut tomhänt efter att jag påmint mig själv att jag även handlat barnkläder på nätet.
 
I helgen var vi i Karlstad och shoppade skor till kidsen. Älskar Skopunkten!
 
 
 

Hälga!

Fredagkväll, en underbar känsla infinner sig! Stängde på jobbet idag. Kom hem och Fixade mat till familjen. Hade mys med barnen som nu sover. Felix har en kompis som sover över. De sitter bredvid varandra framför en varsin dator. Tänkte få dem i säng snart. Så jag kan gå och lägga mig. Man är verkligen trött på fredagar. Har just sett ett avsnitt av Breaking bad. Sjuk serie, men alla säger att den ska vara så bra så det tror vi på!
 
Har pratat med Linda ikväll med. Älskade, finaste Linda. Hon är så klok och vi kan resonera och analysera tillsammans. Jag har haft en jäkla tur här i livet. Jag är så tacksam för att jag är omgiven av världens finaste människor!
 
Mamma har åkt upp till brorsan och det hade varit roligt att följa med. Men vi åker upp en annan helg istället. Emeli fyller snart fyra, så det blir väl i samband med det kanske.
 
Har annars inga planer för helgen. Ska hänga med kidsen och städa och tvätta ikapp. Förhoppningsvis kan vi klämma in nåt lite roligare med innan det är dags för allvar. Skolstart på måndag med allt vad det innebär. Är glad att jag jobbar på skola just nu. Det är riktigt roligt och barnen är så härliga, det är dem verkligen!
 
Ha en riktigt bra helg nu!
 
 
 
 

Cause I know, when the sun comes up I will leave, this is my last glance that will soon be memory

Dags att vända blad. Dags att inse att jag ska glädjas åt det som är fint. Istället för att sörja eller gnälla över det som inte är bra. Men vissa saker är helt enkelt svåra att svälja, sen är det ju och frågan är om man ska svälja dem helt enkelt. Pratade med en av mina nya kollegor idag och hon sa nåt så tänkvärt och bra. Hon sa att man ska skaka av sig allt från jobbet och dagen som varit innan man stiger innanför tröskeln på sitt hem. För där bor de bästa personerna i hela världen, vårt hjärta och vår trygghet. Innan man går in ska man stanna och stå utanför en stund och skaka av sig allt och gå in som den människa man vill vara därinne. Vem vill jag att de ska träffa resten av kvällen. Maria den snälla, glada mamman och sambon eller häxan Maria. Så klokt och så sant! Trots detta så blev det en hel del bråk ikväll och igår. Vi försöker få i Alice medicin och det är verkligen lögn i helvetet. Det går verkligen inte alls. Och då har vi ställt lite krav på henne i samband med detta och det funkar verkligen inte. Hon är ledsen och hon är arg och det blir världskrig. Vi försöker att prata med henne och det går in för att sen bara fallas i glömska när hon blir arg, ledsen och besviken på sig själv. Men vi går aldrig och lägger oss osams. Det är en oskriven regel här. Kommer ihåg när Felix började skolan, det var tufft. Alice har lite svårt med vissa förändringar. Så jag är förberedd på att det blir tufft för henne. Nu har hon ju inte börjat än men på tal om jobbiga perioder i deras liv menar jag.
 
Måste fundera över en lösning om jag ska överleva den här hösten. På allvar alltså. Dags att ta fram tigern och fightern i mig. Blod, svett och tårar! Kanske ska uppsöka en psykolog eller nåt också. Tänker inte låta hösten ta knäcken på mitt förhållande och min familj. Det är det inte värt!
 
Nu ska jag krama mitt stora barn god natt och be honom att berätta om sitt sommarläger som han varit på hela veckan. De har gjort batiktröjor, åkt dressin, badbåten Hulda och sjungit på ett ålderdomshem. Han är jättenöjd!
 
Imorgon är det helg och på måndag drar skolan igång igen. Då tar vi emot våran nya klass och Alice börjar skolan och Felix ute på vasallen ett år. Spännande!

Buffé och Bio

Inte uppdaterat här på länge inser jag. Har jobbat en vecka. Det känns bra och är än så länge rätt så lugnt eftersom många barn fortfarande har semester. Ja förra veckan hände det väl i stort sett inget annat.
 
I går åkte vi till stan för att klippa barnen. Men vi gav upp eftersom det bara var en som klippte och tre barn i kö före oss. Köpte fika och åkte hem till Linda istället. Hängde där nån timme eller två. Charlie var också där. Sen åkte vi hem och då fick vi besök av svärmor, Kims morfar och syster. Vi åt tårta som de hade med sig eftersom morfar lovat det eftersom barnen inte kunde vara med på hans kalas.
 
På kvällen åkte vi in och åt mongolisk buffé med Tomas och Lotta. Efter en rejäl trerätters så åkte vi hem till dem nån timme. Fick träffa Hobbe som är våran gamla kattunge. Som på den tiden hette Tyson. Drack lite god likör och pratade en stund.
 
Idag har jag tvättat och städat som varje söndag. På eftermiddagen åkte vi på bio med barnen. Åkte till Coop där de fick välja en varsin godispåse. Sen gick vi på Dumma mej, en ganska rolig film faktiskt. Nu ligger kidsen och jag ska kolla på lite netflix innan jag hoppar i säng.
 
En annan sak som jag inte skrivit om men som de flesta av mina vänner redan vet om. Våra barn ska få ännu en kusin! Den här gången på Kims sida. Han syster och Dennis ska få en bebis i januari. Och vi är så otroligt glada! Underbart är vad det är. Det kliar i köptarmen och kunde jag skulle jag köpa hur mycket som helst till dem.
 
 
 
 

Söndag

Senaste dagarna har vi hängt med brorsan och tjejerna. Har varit i skogen och plockat en liter hallon som vi bakade en paj på. Har lekt, ätit glass, grillat och hängt. Men i fredags åkte de hem eftersom P ska jobba i helgen.
 
Igår åkte vi till Gottbol och badade. Sorgligt nog så är det våran första gång där denna sommaren. Och när man kommer dit så undrar man varför man åker ändå till Öland för att bada. När man kan åka ner till Gottbol där vattnet är varmare och luktar bättre. Det var riktigt packat på stranden och bilar överallt. Har sagt det förr men säger det igen. Lätt den bästa badplatsen i Kristinehamns kommun!
 
Idag är det tvätt och städ som gäller. Kanske ska åka ner till Mariestad och grilla om vi hinner. Vi får väl se. Imorgon börjar allvaret igen. Då ska barnen vara på förskolan och jag ska jobba igen. Börjar måndagen med en stängning.
 
Hade mina tankar på att förlänga sommaren med en liten resa till typ Spanien. Men har fått i uppdrag att komma på en aktivitet som inte kostar så mycket pengar. Mina tankar var en helg i Sthlm, en helg i Ullared och en weekend i Alicante. Det enda jag tänker på är resor hit och dit och helst överallt. Finns ju inget bättre! Och just att det är ren semester gör det ju inte sämre heller. Ingen disk, ingen tvätt, bara ha det gott! Förstår inte hur det ska vara möjligt att vänta ändå till maj innan jag får åka iväg igen. Men visst jag ska göra mitt bästa. Kommer bara veckan igång så är det ju fullt ös sen. Och ingen fritid alls nästan. Kunde nästan vänja mig med det här. Men jag är så slö. Idag pallrade jag mig ur sängen klockan tio som en jäkla tonåring. Förvisso hade jag bukmigrän inatt och då blir jag alltid så trött sen.
 
Nu ska jag slänga ihop lite lunch här hemma. Sen kan en dusch vara på sin plats känns det som. Puss!
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0