Dans till galna grodan

Man kan inte låta bli att le när man hör två killar i 4-årsåldern som dansar och sjunger till Crazy frog. Felix har sin kompis här och dom dansar och sjunger dom små liven. Felix sjunger med hela tiden och han kan texten riktigt bra trots att det är engelska. Och kompisen hans måste hela tiden ha på sig Felix gröna draktofflor när han dansar till musiken haha dom är rara dom små liven. Dom kom nyss hem efter att ha varit hos Isak ett tag och då trodde Felix att vi var oroliga för honom. Orolig var jag inte men visst undrade jag när han skulle komma hem hehe.

Snart kommer Kim hem då ska jag cykla ner till affären och köpa buljong, ska göra potatis och purjolökssoppa idag tror jag. Hade tänkt att hälsa på mamma ett tag men då dök Isak upp de planerna sket sig. Även fast dom inte leker här hemma så måste jag hela tiden sitta vakt här ifall de dyker upp då dom går mellan hemmen och leker. Får se om jag hinner dit senare, det märks.

Har egentligen inget mer att skriva om tror jag. Har tagit ett beslut som innebär att jag bara ska umgås och träffa folk som jag får något i utbyte av. Människor som ger och tar i livet. Inte egoistiska människor som bara bryr sig om sig själva och inte ens kan skicka ett sms och fråga hur det är med mig nu efter pappas död eller rent allmänt. Ni som under det senaste året plågat mig med ert tjat om alla era problem utan att någonsin stanna upp för att fråga hur det är med mig ni går numera fetbort. Jag dritter i er som man säger! Jag har vänner och bekanta som bryr sig och som jag tycker om så jag behöver ändå inte er andra. Är så fruktansvärt trött på att bli besviken gång på gång, väntar man sig inget så blir man inte heller besviken, så får det bli. Ledsen om det lät löjligt men men de får vara så.

Dags att gå ut och kolla vad killarna har för sig.

Sanningen

Se sanningen i vitögat, lära känna mig för den jag är. En av anledningarna till att jag ska ha hemlig blogg numera är att jag ska kunna vara mig själv. Visst har jag väl varit det i mina bloggar förut, men kanske inte riktigt så här utan smått mer förfinad. Men nu är det slut på det. Jag ska vara ärlig och ironisk och sarkastisk som jag kan vara annars i livet. Jag älskar mitt liv och känner mig nöjd med det mesta, men inte allt så klart och det jag inte är nöjd med har jag en förmåga att klaga på. Hemsk jag vet, fruktansvärt ibland. Men mitt humör påverkas av mitt sinneslag så klart och ibland blir det gnäll och ibland är allt gulligt och fint. Bara för att jag kan vara hård betyder inte det att jag är elak på nåt vis, kanske ibland men för det mesta är jag väldigt trevlig och snäll mot människor. Tillmötesgående helt enkelt, kom ihåg det när jag gnäller för mycket haha.

Igår var jag på 25-årsfest hos en av mina närmaste vänner. Det var trevligt och mysigt. Vi var ett glatt litet gäng som satt och pratade, åt och drack lite (jag drack juice) det spelades musik och så där. Eftersom jag ska vara ärlig numera ska jag väl erkänna att musiken inte alls var min smak, och t.om hemsk bort emellan, men det spelar ingen roll. Eftersom jag var nykter ville jag inte skrika och önska big ones och use your illusions (?) så det gick bra ändå. Tror alla utom jag och Linda var nöjda. Sällskapet var så bra så musiken kom undan med det. Kvällen bjöd på en del intressanta diskussioner och jag sa väl för mycket som vanligt trots mitt nyktra jag, vem behöver alkohol för att prata för mycket? Inte jag iaf det kan jag intyga. Ett av ämnena vi (jag) diskuterade var folk som är som jag sa "korta i huvudet" vet inte om vi kom fram till så mycket. Men min vän Tina frågade mig om jag tyckte att hon var kort i huvudet, hon brukar fråga om jag tycker det jag tycker om henne eftersom jag är i opposition liksom, men vill bara en gång till förtydliga att NEJ jag tycker verkligen inte att du är kort i huvudet. Det har jag aldrig tyckt! Jag är stolt över dig och jag älskar dig vännen! Senare drog vi ner till stan. Löning och stattshotellets nyöppning gjorde att stan var full av folk för en gångs skull, sommatider va? Flickorna gick ut och in på statt medans jag och Linda efter några raggarundor åkte hemåt mot bushen igen. Tack för skjutsen raring!

Idag ska vi åka till stan och handla lite mat och hämta brorsan som kommer hem från Göteborg igen. Ska även hämta ut den jäkla kjolen som jag ska ha på mig på pappas begravning. Vill inte ha den men måste ju ha nåt att sätta på mig så är det ju bara.

Nu kom busingarna hem så jag får hålla koll på dom och sen blir det till att åka. Bye!

Lösenordsskyddat från nu

Idag har vi varit i Karlstad och handlat en massa kläder till Kim och Felix. En del begravningskläder tyvärr men det måste vi ju ha så är det ju bara. Själv så har jag fått en kjol på posten som jag ska ha på begravningen. Kommer att hämta ut den imorgon tänkte jag. Sen handlade vi även en massa nya blommor till köket och vi slängde äntligen bort de gamla blommorna som stått halvdöda alldeles för länge nu. När vi kom hem så åt vi pizza och hade fredagsmys med Felix, en mysig kväll helt enkelt.

Nu ikväll så mår jag så där, är väldigt ledsen. Saknar pappa så himla mycket och begravningen närmar sig med stormsteg och det ger mig magknip. Det kommer att gå bra men jag kommer självklart vara ofantligt ledsen. Fan vad jag saknar dig gubbe! I går var vi hemma hos mamma och Felix badade i mormors badkar. När han badade sa han "Mamma när jag badade här i förrgår då fanns morfar". Han har inte riktigt koll på det här med tidsperspektiv än men visst har han rätt sist han badade här så fanns morfar. Det gör så ont att pappa ska missa hela Felix uppväxt, det är så jävla sorgligt. Vet ju hur mycket han avgudade min lilla Felix. Morfars stolthet helt klart.

Nu är det så här att jag har bestämt mig för en sak. Jag kommer att lösenordsskydda min blogg. Syftet med denna bloggen är helt enkelt att jag själv bearbetar saker och ting som jag är med om dagligen och så där. Jag tycker om att blogga det är terapi för mig och jag känner att jag vill kunna skriva ännu personligare och då är inte innehållet i dessa bloggar för allas ögon tyvärr.

Känner själv att det här verkar självupptaget och konstigt men jag har en del att bearbeta speciellt efter det här med pappa och så och då behöver jag få skriva precis vad jag vill, tycker och tänker utan att behöva tänka mig för vem som kanske läser. Jag vet en del av er som läser min blogg härinne men det finns även en del människor som läser som jag inte har en aning om vilka det är, alltid trevligt det men jag vill ändå begränsa den. Det svåra när man skriver blogg härinne är att man inte har en aning om vilka som läser den överhuvudtaget en tjusning i sig men inte just nu känner jag.

Ni som vill fortsätta läsa den kan maila till mig så får ni lösenordet. Detta gäller även er som jag inte känner om ni har nåt intresse av att läsa den vill säga hehe. Det är även med hänsyn av min familj jag gör så här och för att jag själv ska kunna fortsätta skriva en personlig blogg. Vill ni läsa så maila mig på [email protected] så mailar jag tillbaka ett lösenord till er. Kommer kanske inte ha den hemlig för all framtid men för ett tag iaf.

Tack för alla rara kommentarer jag fått efter min pappas död! Det betyder oerhört mycket för mig. Puss!

Trött

Idag har jag varit väldigt trött hela dagen, iaf efter lunch. Dagen har varit så där, började inte så bra. Jag blev av okänd anledning arg på Kim och grälade på honom som bara den i morse så grannar och allt hörde antar jag men ärligt talat så skiter jag i det. Bad om ursäkt sen när han kom hem igen så allt löste sig. Tror allt bottnade i att jag helt enkelt hade en dålig dag idag och kände mig deppig och ledsen helt enkelt. Felix var hos sin kompis och kom hem när jag mådde dåligt och pratade i telefon och dörren var tydligen låst fast jag inte visste om det så tillslut så plingade han på den andra dörren och när jag öppnade sa han att han hade stått utanför med sin kompis och gråtit för han trodde vi hade åkt ifrån honom. Så klart vi inte åker ifrån dig sa jag och tröstade honom. Sen sa han att han hade sagt till kompisen utanför att han älskade och saknade sin mamma och pappa. Lilla älsklingen då, värkte nästan i hjärtat när han sa det.

En annan sak han sa idag vid frukostbordet var att han funderade på när morfar skulle leva igen? Fick förklara för honom att han inte lever längre, jobbigt men sant. Var hos mamma en sväng förut idag och hälsade på henne och Lukas. Det är verkligen tomt där hemma, pappa fattas och det känns konstigt att han inte sitter där i soffan. Om en dryg veckan är det dags för begravning, det kommer att bli riktigt jobbigt faktiskt. Beställde en mammakjol igår som jag eventuellt ska ha på mig dagen till ära. Ville egentligen ha en jättefin klänning som jag hittade men den hann ta slut innan jag hann beställa. En annan sak som smärtar är att jag inte har något kort på Felix och pappa tillsammans brevid varandra. Tog helt enkelt inte något sådant trots att det fanns en massa bra tillfällen för det men det blev aldrig av. Hade varit kul att ha det för att visa Felix i framtiden sen för han kommer ju att glömma bort morfar och det är lika illa det. Men så blir det ju.

Annars har det varit en lugn dag. Åkte in och köpte stolppinnar till våran nya rosrabatt som vi ska anlägga, sen åkte vi till Lidl hör och häpna och köpte upp oss på en jäkla massa glasspinnar. Man måste ju njuta av något eller? Till helgen kanske det blir 25-årsfest, vi får se hur allt är då men det vore roligt.

Livet

Idag var det äntligen lite fint väder, satt ute och läste i körkortsboken. Jajamen nu är det äntligen dags denna bitch ska ta sig ett körkort! På tiden va? Har väntat alldeles för länge men no more. Pappa har kört på mig kors och tvärs varje vecka men det är det slut på nu och jag behöver verkligen ett eftersom vi bor på landet. Sen vill jag inte sitta hemma och vara mammaledig en gång till utan tillgång till bil, inte en chans. Så idag har jag läst en hel del och faktiskt lärt mig en del nytt och det jag inte förstod frågade jag Kimpa om. Annars har dagen varit väldigt lugn. Åkte ut i skogen och letade kantareller med mamma, Kim och Felix och vi hittade en del faktiskt. Jag hade tydligen ganska bra svampögon. Felix tyckte det var helmysigt i skogen, blev dock lite trötta allihopa för vi gick en bra bit, men det var skönt. Felix blev lite besviken då vi inte lagade till några kantareller ikväll, vi hann inte så det fick bli pizza istället men imorgon har jag lovat honom att laga någon form av kantareller.

Som sagt det var ju fint väder på förmiddagen så vi skulle ha åkt till stranden, men det blev alldeles för molnigt senare sen så det blev att gå till skogen istället. Nu är Kim i stan på bio och jag har precis lagt Felix för natten så nu blir det nog till att sitta på msn och prata med tiki och lail i telefonen sen, tur man har dom som räddning för kvällen.

Imorgon ska jag ha en stor bakdag tror jag och baka bullar, paj, kakor mm om det inte blir alldeles för fint väder då håller jag mig nog utomhus. Har hittat massa fina mammaklänningar på en sida på internet, funderar på att beställa så jag har nåt anständigt att sätta på mig på begravningen om inte annat.

Skriver inget annat om pappa eller så denna gång då de e lite snok på gång och så och man inte ens kan lämna en "beklagar sorgen" kommentar, tro inte att jag inte vet vem du e. Är rejält jävla trött på människor som är egoistiska just nu. Är så jäkla besviken på många i min omgivning, folk jag känt i 10 år som inte ens kan skriva ett beklagar sorgen sms, jag vet att det inte är lätt men ett sms hur svårt e de? Och en annan kompis som jag lyssnat på i ett års tid som sagt som inte ens kan fråga tillbaka i ett sms hur det är med mig. Hon skrev att det var så där med henne men vi får prata en annan dag. Okej sa jag. Hon skulle bara veta hur jag mår, jäkla ego alltså jag spyr! Nu vet jag att jag gnäller men detta är min blogg och jag får gnälla hur jävla mycket jag vill. Sorry men så är det. Nu ska jag ta min negativa anda och ringa upp lail och få mig några smågarv.

Ha det gott och lev väl!

I min by där jag bor

I min by där jag bor så åker man efter en ambulans om man hör en. Man följer odiskret efter den för att se vart den tar vägen och vem den ska hämta, sen inser man fakta och åker tillbaka till hemmet och skvallrar för grannar och andra som kommer i ens väg vad man har sett. I min by där jag bor så är det inga ungdomar som jagar ambulanser utan folk i en ålder av 50+. I min by där jag bor så beklagar en person min sorg och när jag ställer den enkla frågan hur visste du det så svarar man "En anhörig till mig låg på sjukhus den dagen så min mamma berättade det". Jaha säger jag men det var knepigt hur skulle din mamma kunna veta det bara för att en släkting låg på sjukhuset? Min pappa kom inte ens in till sjukhuset, han åkte direkt till bårhuset flera timmar senare och dök då verkligen inte upp på nåt sjukhus brevid en anhörig som låg på vanlig avdelning. I min by där jag bor håller man varandra om ryggen!

Ett litet förtydligande bara. Jag är inte på något sätt arg eller ledsen för att grannar följer efter ambulanser mm och gör sig osynliga när jag kommer på gatan. Det är mest ett konstaterande jag gjort. Och jag förebrår ingen alls, jag vet själv hur svårt det är att finna de rätta orden att säga till någon som mist en anhörig för det finns inga ord. Jag inser att folk tycker att det är jobbigt och svårt jag vet det. Ville bara få ur mig detta. I min by där jag bor finns det ca 400 invånare.

Saknar dig pappa

Nu har pappa varit död i 4 dygn ungefär och tro det eller ej men livet går vidare. Det är jobbigt så klart, men det måste gå. Igår var vi på fonus och planerade inför begravningen och dödsannonsen och så, det blir så verkligt då på något vis. Känns knepigt att sitta och fixa med en beggravning men det måste ju göras. Det kommer att bli en jobbig dag och upplevelse men kanske det man behöver för att gå vidare? Det måste ju genomföras iaf, min älskade bästa pappa. Saknar honom så jävla mycket!

Har varit hemma hos mamma och brorsan idag, det var okej men tufft att se hur dåligt bror mår för det gör han verkligen. Annars har det inte hänt så mycket idag faktiskt, Kim har varit borta och nu är han ute i garaget och jobbar och fixar. Blir kanske en film ikväll när han kommer in. Onödigt egentligen eftersom jag ändå bara somnar i filmerna hehe. Vad mer ska jag skriva? Jo Felix har varit en underbar liten kille hela tiden, på senaste tiden med, så lätt att ha att göra med och han lyssnar och trotsar inte så mycket längre det är skönt. Idag frågade han om morfar hade åkt helikopter eller flygplan till himlen och när han skulle komma tillbaka. Han blev arg när vi sa att han inte skulle komma tillbaka. Det var dumt sa han för jag vill träffa honom. Sen när vi var hemma hos mamma så gick Felix in i vardagsrummet och satte sig och ritade en haj. Grejen är den att ett tag ritade han alltid hajar med morfar eller rättare sagt morfar fick rita hajar till honom så det kom han nog ihåg nu idag när han själv började rita hajar. Allt var som vanligt och det enda som fattades var morfar där brevid honom i soffan:(

Med graviditeten går det bra tror jag, mår lika bra som jag gjorde när jag väntade Felix och jag känner inte av mycket alls av att jag ens är gravid. Lite knuffar och puffar då och då annars lugnt. Verkar inte ha gått upp nåt heller knappt. När jag vägde mig idag hade jag som högst gått upp 1 kg allt som allt under alla dessa veckor och nu har jag ändå gått halva tiden så det känns skönt. Ska tillbaka till BM i augusti får väl se vad hon säger då.

Nu ska jag ringa Linda och snacka en stund.

Pappa

Min pappa är död! Han dog i fredags, jag är så fruktansvärt ledsen. Känner en enorm sorg inom mig. Har spenderat 2 dagar nere på Kolmården med min familj och det har varit underbart, jag är så glad att jag har Kim och Felix dom är det bästa i hela mitt liv och jag älskar dom så otroligt mycket. Men många tankar har funnits hos mig och idag när vi närmade oss Kristinehamn igen så knöt det sig i min mage. Det var som att jag fick fly från verkligheten för ett tag och det behövde jag nog. Pappa hade gett oss pengar till den här resan så att ställa in den gick inte och det ville vi inte heller för allas skull och speciellt för Felix skull för man mår inte bättre av att bara sitta hemma det är outhärdligt.

Jag tänker på de sista orden vi sa till varandra, det sista sms:et, sista mötet ja allt. Sista samtalet förde vi på telefon i torsdagsmorse det varade kanske en minut och sista gången vi sågs var en sväng i måndags, sen blev det inte av och nu är det försent. Finns så mycket jag skulle vilja ha sagt till honom så himla mycket men det blev aldrig sagt. Min pappa var så jäkla snäll alltså, så generös fanns ingenting han inte gav mig. Han hjälpte mig jämt. Det som smärtar en hel del är att han aldrig han se sitt andra barnbarn, han hann helt enkelt inte.

Tårarna rinner så väldigt, ska fixa lite här hemma, återkommer en annan dag.

Sommar, sommar och sol....?

Äntligen lite sol, har faktiskt solat en kvart utomhus idag tro det eller ej! Kvällen nu blev fin faktiskt oxå men tror inte att det är så värst mycket värme ute. Vet inte riktigt vad jag har hittat på sen sist jag skrev, men diverse dagsutflykter har det blivit, ett dopp i poolen och en del arbete här hemma (utfört av sambon så klart). Han håller på att ta bort stenen nu, den är nästan borta men det är åtskilliga lass kvar att köra med släpet för att bli av med allt. Sen ska vi fixa hallen oxå och ta bort 2 garderober där så vi får plats med en större skohylla och en riktig hatthylla nu har vi bara krokar och det funkar inte för vi har alldeles för många skor och kläder för att det ska gå och snart blir det ju fler kläder med för den delen. Så det blir till att riva bort dom och lägga nytt golv där. Finns alltid att pyssla med om man är husägare så att säga.

Igår fyllde älsklingen år, så nu är han lika gammal som jag hehe. Så igår vart det en massa tårta och grillad mat med familjen, sånt är alltid trevligt. Imorgon kanske det blir en sväng ner till Hova riddarvecka om vädret tillåter, får hoppas det. Annars är det dags för en tripp till Kolmården på lördag och söndag, vi stannar över en natt den här gången. Vet att vi alltid åker dit men det är dit Felix vill så. Det eller Liseberg, och med lite tur hinner vi med Liseberg oxå en gång till denna säsong. Får se vart vi mer tar vägen under sommaren någon mer tripp ska vi väl hinna med hoppas jag.

Annars händer det inte så mycket, hoppas vi får bättre väder snart som sagt så man kan cykla lite och åka till stranden och sånt som man ska göra på sommaren, njuta av denna underbara årstid så att säga.

Idag har jag och Kim varit förlovade i 9 år förresten, shit vart tar tiden vägen? Känns bra i vilket fall som helst. Är glad att jag träffade honom han är förmodligen den snällaste och gladaste och raraste kille man kan ha (iaf enligt mig, eller i mitt liv).

Nu ska jag gå och se på film med honom. Ha de gott!

Ultraljud

Dagen har gått fort kan jag lova. Vaknade 20 i 6 då Felix behagade sig att komma över i våran säng med sin kudde under armen. Jag älskar Felix och ska självklart gå upp med honom men innan sex går jag inte upp när jag är ledig så är det bara. Det fick bli en film så mamma och pappa fick nanna vidare en stund, själviskt? Ja kanske men det bjuder jag på. Sen bar det iväg till karlstad för ultraljud, det var häftigt faktiskt. Bebisen röjde runt därinne kan jag lova, vände på sig, flaxade, kliade sig i örat mm full rulle var det. Fick för mig att jag såg en liten snopp men är riktigt osäker visste knappt vad jag såg från och till. Kim tror på tjej och jag tror på kille, den 28:onde november får vi svaret, då är bebisen beräknad att titta ut men jag skulle gissa på att det blir en decemberbebis jag. Fick med oss en halvdålig bild hem, bebisen rörde sig så att det var svårt att få nån bra bild men huvudsaken var att vi fick sen den. Nu ska jag sluta noja med ang. allting och bara vänta på att han/hon kommer ut.


Kom hem lagom till Bolibompa då kom Felix oxå hem hans kompis hade följt honom hem och det hade tagit dom en kvart att gå 100 meter. Pojkarna hade tydligen stannat och snackat med grannen, gulliga dom små liven. Imorgon fyller man visst år, bryr mig inte så mycket hoppas på parfym och pengar bara så blir allt bra.

Nu ska jag prata klart med Linda och sen se på tv. Bye!

Tröttsamt

Ingen bra dag för mig det här tror jag bestämt. Har ont i hals och huvud och känner mig irriterad. Skickade ett långt sms till en kompis och berättade hur jag hade haft det igår och frågade henne hur dom hade det skrev mkt som fokuserade på henne. Till svar fick jag 2 rader om att hon hade det okej, blir så jävla trött. Jag vet att hon har mått dåligt och fortfarande har en del att jobba med men det börjar bli bättre. Jag har lyssnat på det här och hennes problem sen i september alltså snart ett år och jag gör det gärna. Men någon gång kan det vara skönt att få frågan: Hur är det med dig då? Blir man så ego när man mår dåligt? Sist vi pratade snackade hon om sig själv i en halvtimme och inte en fråga till mig. Nu får det faktiskt räcka man måste ge och ta i alla förhållanden. Jag är gravid det finns en del att prata om ang mig med, jag är en individ jag med. Nu hör jag inte av mig nåt mer så får det bli. Förlåt om jag gnäller men det är så enerverande:)

Trött på att bo i ett jävla zoo

Precis som överskriften säger så känner jag. Blir galen här hemma, vaknade 6.00 imorse av att jag hörde en fågel som flaxade runt och pep, 2 timmar senare flaxar ytterligare en fågel runt här inne som Kim får ta ut. Fleeze tar in dom sen tröttnar han på dom och låter dom vara samma sak med möss ibland som då och då springer skräckslagna runt i huset. Så han och Tyra bara låg och tittade på den stackars lilla fågeln, men hallå ni är ju katter gör nåt för fasen! Inte bara detta så gott som varje dag ligger det råttor, sorkar, fåglar, möss mm i huset ibland kadaver som man trampar på. Har trampat på inälvor fler ggr än jag kan räkna till så jävla äckligt. Sen när jag skulle till tvättstugan så upptäcker jag en stor jävla larv på byxan, usch!
Vet att jag får skylla mig själv som har kattlucka till mina katter därmed kan dom ju ta in vad dom vill men samtidigt är det smidigt så slipper man springa och släppa in 3 katter dag och natt det hade blivit ett jäkla spring. Skitsamma äckligt bara.

Igår var jag på bröllop. Det var väldigt vackert. Jag fick filma alltihop, visste att jag kanske skulle göra det men det blev ändå lite av en överraskning när jag kom dit eller egentligen inte det var ju min kamera så. Så jag fick gå och ställa mig längst fram (trots att jag inte kände en själ) och filma, pinsamt i början men det gick bra faktiskt. Fick lite kramp i armen då och då och det blev nog rätt skakigt bortemellan men det får duga är man amatör så är man. Det var iaf väldigt roligt att få ta del av deras stora dag och se hur fina dom var. Sen blev det buffé och tårta och kaka, jättegott allting och jag åt så jag nästan storknade haha. Mitt första bröllop faktiskt och det var väldigt trevligt. Tack så mycket för att ni bjöd mig! Skulle själv så gärna vilja gifta mig i framtiden, men men vi får väl se hur det blir med det. Tar en dag i taget haha.

Idag blir det riktigt lugnt här hemma, kanske städa lite eller nåt sånt. Imorgon är det UL sen ska jag och Kim ut och äta och på tisdag fyller jag år, 26 år shit vad tiden går fort:)

Dags för frukost!

RSS 2.0