Guns

Vi hade det självklart väldigt trevligt igår när jag träffade tjejerna. Vi satt på restaurangen i fyra timmar och efteråt drog vi till Maxi för att köpa smågodis. Innan vi åt hann jag förbi Jeanette oxå för att kolla på hennes nya place. På vägen hem satt jag och Linda och lyssnade på Lies. Jag är så glad att jag har Linda, vem skulle jag annars dela musiksmak med? Vi sitter i bilen och sjunger så det skrålar till gamla Gunslåtar och jag ÄLSKAR DET! Fan va mycket bra musik det finns. Dom blev mina idoler när jag var 11 år och dom funkar fortfarande. Tacka vet jag sån musik det är musik det annat än den skit som spelas på radio. Ja kvällen var underbart härlig!

Shed a tear cause I'm missing you
But I'm still alright to smile
Girl, I think about you every day now
Was a time when I wasn't sure
But you set my mind at ease
There is no doubt you're in my heart now
Said woman take it slow
And It'll work itself out fine
All we need is just a little patience
Said Sugar make it slow
And we'll come together fine
All we need is just a little patience             (första versen i Patience)

Idag har Alice flyttat in i sitt rum, har ju haft henne i vårat rum sen hon föddes men nu sover hon väldigt länge på nätterna och har hittils sovit två hela nätter utan att vakna. Men i natt höll jag på att bli tokig, hon vaknade när jag gick och lade mig vid tolv och vad jag än gjorde sä grät hon. Ville inte alls ligga ner inte ens i våran säng, men då kom Fleeze som en räddande ängel och när han lade sig brevid henne tystande hon och låg och drog i honom istället. Sitautionen blev dock ohållbar när hon började dunka pappa i ryggen vid halv ett på natten eftersom han ska till jobbet morgonen efter. Så jag lade henne i hennes säng och denna gången var hon inte ledsen utan somnade. Men då dyker nästa problem upp, i form av en katt. En liten katt vid namn Zarah. Hon röjer så det smäller och gardinpinnarna slår i elementet och sen röjer hon med Alice madrass för att sedan gång på gång hoppa upp i spjälsängen för att väcka Alice då höll jag på att bli tokig på allvar. Det är det största kruxet just nu det här med sömnen. Eftersom jag bara sov 4 timmar i natt har jag varit rätt slö idag. Mamma kom och tog med Felix till stan och dom åt glass och handlade. Då skulle jag passa på att vila eftersom lillan sov men jag satte mig och såg på Brokeback mountain istället. Heath gör en bra insats i den filmen. Har börjat kolla på hans filmer igen. Han har gjort mycket bra och han är vacker, vacker på ett annorlunda sätt. Hans insats som The Joker är enastående faktiskt. Jaja enough said now.

Tror ni inte jag åkte på virus precis? Jomenvisst!



Tonight´s the night we are gonna make it happen

Finally! Nu är det dags! Ska träffa mina tjejer och gå ut och äta. Vi drar till Thai och sitter där ett par timmar, sån är planen iaf. Vi ska umgås och äta gott, en hel del snack och skratt kommer det att bli. Detta har jag sett fram emot länge nu. Fick en annan förfrågan idag som jag inte kunde tacka ja till, väldigt tråkigt men det är ju som det är. Men jag ser fram emot ikväll. Åker om mindre än två timmar så nu ska jag mata Alice och Felix och fixa iordning mig. Har just badat i poolen med Felix så jag vill ta en dusch först för hela jag luktar klor.








Thaimat och poolbad

Kim ringde just och frågade om vi skulle äta kinamat idag. Ja sa jag! Men kom på att Kina (China garden) är stängt idag så det fick bli thaimat istället. Sen slängde vi oss i poolen hela familjen, ja alla utom Alice. Det är underbart skönt att plaska runt i poolen faktiskt. Och den har hjälpt Felix komma över sin rädsla för vatten. När han och Kim var på badhuset förra våren så vägrade han att gå ner i vattnet. Kim var där 3 ggr med honom men han gick knappt ner i trappan sen fick han poolen när han fyllde 4 år och sen dess älskar han vatten. Idag när vi var på stranden såp sprang han och hoppade från bryggan och kom under vattnet hela tiden och han simmar nästan, tar några simtag både över och under ytan. Som ett litet blötdjur så nog är den bra den där poolen!

Det blir en dag på stranden

Efter mat och gräsklippning och middagsvilning så åkte vi ner mot skagern för att bada lite och jag måste allt säga det att Gottbol måste vara kommunens finaste badplats alltså. Långgrunt och vackert men alltså vad mycket folk! Det var bilar längs hela vägen ända upp till stora vägen, men vi hittade en plats vid ett träd i skuggan, för Alice skull. Och det badades hur mycket som helst. Helt plötsligt dök Kims syrra och hennes kille upp helt oväntat så där så då badades det ännu mer och sen byggde Kim, Jenny och Dennis sandslott åt Felix, ja Felix var med och byggde han med litegrann. Det var en väldigt lyckad eftermiddag faktiskt.

Vi var på stranden igår med men då var det inte lika lyckat då jag föll handlöst återigen! Allt jag bar flög ur nävarna på mig och nu har jag ont i foten igen. Inte så konstigt med tanke på att detta är tredje eller fjärde gången jag vrickar till den. Och sen var vi ju på bio som sagt och alltså den var väldigt bra (Batman såg vi) ifall det inte framgick och det gjorde det nog inte. Heath Ledger dog ju i januari och filmen och hans insats som Jokern har ju hyllats väldigt. Hade en känsla av att det har en hel del med att han avled att göra. Man blir ju gärna hyllad så där i efterhand men alltså han gjorde ett skickligt jobb som the joker! Riktigt bra var han. Åkte sen vidare och handlade på maxi klockan halv elva på kvällen, det var längesen man handlade så sent. Gör man inte gärna sen man fått barn men det var otroligt mkt barn i affären trots den sena timmen.

I natt hände nåt härligt! Alice sov hela natten för första gången i hennes liv. Vi lade henne innan mamma kom igår så vi lade henne strax efter sju och hon sov hela natten tills hon vaknade vid sex imorse, underbart måste jag säga. Äntligen får man mer sammanhängande sömn. Hon håller på att få två tänder i överkäken med så snart har hon 5 tänder stora tjejen. Och hon håller på och lyfter upp sin kropp i krypställning och hon kämpar på så det närmar sig. Felix kröp när han var åtta månader, hon är ju det snart hon med. Får väl se vad som sker framöver.

Nu ska jag trotsa hettan i vardagsrummet och sätt mig framför tv:n en stund.

















A cracked smile and a silent shout

Varmt som fan är det idag, underbart härligt. Min käre sambo är envis och är ute och klipper gräset, hoppas han inte avlider. Jag satt nyss ute en stund och jisses va hett det blev, fick gå och söka skugga på altanen, pallade inte med mer.

Grillfesten var underbart trevlig, det var massa god mat och efterrätt och ett trevligt sällskap, tack tack tack!


Baileys avnjöts

Vill lägga upp fler bilder men har inte frågat om lov så jag vågar inte göra det. Huset fullt var det iaf barn och djur överallt. Natten efter drömde jag att jag skaffade två hundar en gul labradorhane och en röd cockerspanieltjej jaja bara en notis. Man blir inte lyckligare av att skaffa sig en massa saker, lycka kan inte köpas eller hur är det? Så nu ska jag nog hålla i pengarna. Så mycket som vi spenderat denna sommaren alltså, vågar knappt titta på min banksida, men man får ju nya pengar varje månad och det är roligt att handla. Nästa köp blir en varmvattenberedare, sen får det avar lugnt en stund.

Igår var vi på bio oxå min kära man och jag, mkt trevligt enda nackdelen var att det var en hundra grader i salongen och det stank av baconsnacks och billigt rakvatten. Nästan mer värt att sitta hemma framför vår egen bio där blir man inte störd.

Nu ska jag ga lillan lunch, hon börjar bli hungrig tror jag, sen kanske det blir en tur till stranden.

Klok

Min sambo är så klok! Jag vet att jag har sagt det förut men han är verkligen det. Han tänker hela tiden ett steg längre, jämt jämt. Ibland blir jag trött på honom eftersom han är så down to earth och jag hinner inte drömma bort mig länge nog. Antar att vi kompletterar varandra på det sättet. Jag drömmer och han tänker.  DU är så klok! Och jag älskar dig för det Kim. Hör du det! Jag älskar dig för det!

Fasan vilket konstigt ord förresten klok klok låter knepigt ju:)

Veckan

Inte orkat uppdatera nåt eftersom jag alltid fastnar vid datorn då sen är det ju så varmt så man ska befinna sig i solen hela dagarna! Men denna vecka har gått fort iaf. I tisdags kom Linda hit och hälsade på och vi fikade och snackade en massa. I onsdags var vi på badstranden hela dagen igår åkte vi till Mia och Tobbe och hälsade på och spenderade eftermiddagen hemma i deras trädgård. Idag har jag hunnit med att dammsuga och moppa, nu sover Alice och Felix leker så jag ska ut och sätta mig i stolen och läsa lite i min bok. Ikväll ska vi hem till Alex med familj och grilla, dom var så snälla så dom bjöd hem oss och det ser jag fram emot! Annars är det väldigt lugnt. I morgon ska jag och Kimpa gå på bio och på söndag skulle vi ha åkt och kollat på några husvagnar men vi får se om vi skjuter upp det. Måste kanske lägga nytt tak i sommar ändå och då hinner vi inte med någon husvagn. Men jag ska ha en husvagn nån gång så är det bara! :)

Nää ut var det ja :)

seeg

Känner mig lite seg, lite nere eller inte nere kanske men ja vad ska man säga off kanske? Ja jag känner mig lite off, tror egentligen det mest beror på att jag är trött. Alice väcker mig en hel del under nätterna och nu sen Kimpa börjat jobba så vaknar hon tidigt, för tidigt om ni frågar mig. Det blir segt, sen somnar jag sent oxå så det blir inte allt för mycket sömn. Idag har jag haft en kompis till Felix här hela dagen med, det blir man oxå trött av:)

Idag kom Kimpa hem vid lunch och har sen dess byggt golv till båten och jag har hunnit sitta i solen lite man måste ju passa på när den äntligen är här. Satt och läste bok i en solstol ett tag annars har det inte hänt mycket. Försökte ringa på en husvagn förut men det var inte så jäkla lätt. Denna gången svarade hon, Kim har ringt henne ett par ggr men då har hon inte svarat. När jag fick tag på henne så visste hon inte så mycket om vagnen och den stod inte hemma just nu. När jag frågade när hon skulle hämta hem den så visste hon inte "får väl kanske göra det nån kväll här" sa hon. Ja det kan ju underlätta om ni vill ha den såld. I annonsen stod det att hon ville ha en snabb affär. Skrattretande, fel taktik i så fall om man säger så. Så den vagnen skiter vi faktiskt i, det finns andra.

Sen blev jag lite ledsen över en annan sak som mamma berättade för mig nyss när hon ringde, eller hon berättade det för Kimpa först och han berättade det sen för mig. Alltid händer det något.

Nu ska jag se på tv, i veckan ska jag umgås med vänner igen, det ser jag fram emot bigtime.

Låång lista

Har du någon tatuering? Nej
Civilstatus? Sambo och förolvad med Kim 
Är du kär i någon? Ja i Kim så klart
Önskar du att du bodde någon annanstans? Ja det gör jag
Tänker du på självmord? Nej inte en chans
Tycker andra att du är attraktiv? Nej det har jag svårt att tro
Vilken parfym använder du? J. Lo´s Glow ofta men inte jämt, annars varierar det (trot eller ej lail)
Vad är du rädd för? Att nån i min familj ska dö  
Gånger du varit kär: När ska man börja räkna? Första gången var jag fem år, och sen dess har jag varit kär i 9 personer
Gånger ditt hjärta brustit: 2 gånger av kärlek eller kärlek som tagit slut, men det var lääängesen men dock så allvarligt på den tiden
Hjärtan brustit på grund av dej: 2 tror jag (?)
Gånger ditt namn varit med i tidningen: Noll koll
Vad är du allergisk mot? Gräs som blommar
Var har du ont? För det mesta ingenstans
Favoritserie? Måste man välja en? Greys anatomy, SATC, desperate housewives
Är du glad nu? Ja
Stockholm är: En vacker stad, Sveriges huvudstad om någon missat det :)
Göteborg är: En vacker stad det med dock inte lika vacker som Sthlm, men en trevlig stad med trevliga människor och Liseberg!
Ett land jag helst vill besöka: USA kanske, måna jag skulle vilja besöka
Väntar på: Just nu att Alice ska vakna
Vem såg dig helt naken senast? Kimpa
Har du funnit livets mening? Ja det tycker jag nog
Varför grät du senast? För att jag var ledsen såklart kommer inte ihåg varför
Hur många tv-apparater finns i ditt hus? Två och en projektor räknas den?
Vilka länder har du varit i? Sverige, Norge, Danmark, Finland
Röker du? No never
Längtar du till julen? Inte just nu nej
Känner du för att döda någon nu? Nej
Vad har du i väskan? hårborste, mobil, nycklar, idkort och bankkort, lypsyl. tuggumin, läppglans mm
Antal barn? 2 stycken
Vilka communities är du medlem på? Facebook, Lunar, familjeliv, helgon tror det var alles
Vad är du svag för? Det mesta som är sött och gott, djurbebisar och människobebisar med
Vilket datum fyller du år? 3:e juli
Borde våldtäktsmän avrättas? Nej, är emot dödstraff men nog borde de straffas vet ej hur dock
Har du körkort? Nej tyvärr men innan vintern ska jag ha ett!
Har du någon gång skottat snö? Ja ett par ggr faktiskt
Vem ringde du senast? Linda tror jag bestämt att det var
Har du någon gång varit medvetslös? Nej
Har du hånglat med fler än 50 personer? Nej
Har du gjort nåt riktigt dumt? Ja jag har gjort massa dumma saker.
Har du åkt ambulans? Nej
Har du gjort nåt riktigt olagligt? Ja kanske?
Har du någonsin blivit polisanmäld? Nej
Har du någonsin slagit ner någon? Inte slagit ner nej men slagits
Senaste person som sov i din säng? Kim fast det är ju hans säng med så Alice då om man snackar om min sänghalva
Senaste person som såg dig gråta? Kim
Senaste person som fick dig att gråta? Det klarar jag så bra själv
Senaste person som du delade en drink med? Urminnes tider kommer inte ihåg, brukar dock vara bra på att dricka upp dom själv
Senaste drink du köpte? Minns ej
Tar du droger? Nej
Dricker du? Nej det kan jag inte påstå
Vad är du mest rädd för? Att någon närstående ska dö
Vilka kläder sover du i? Trosor och amningsbh haha
Har du ett jobb? Nej tyvärr
Är du ett hälsofreak? Nej!
Vill du gifta dig? Jajamensan
Favoritår? Oj shit va svårt omöjligt att välja
Saknar du någon just nu? Ja vänner och pappa
Senaste låt du hörde? Nån på radio
Snyggaste kändisen? Wenthworth Miller tackar jag inte nej till om man säger så, Jude Law är jag mäkta svag för med
Vad vill du bli? 3 barsmor, fast anställd annars är jag rätt nöjd
Favoritdjur? Hundar och katter (vill i framtiden ha hund men har nu katter som jag förmodligen alltid kommer att ha därför svarar jag så)
Vad har du på dig? Beiga byxor och en tunika
När var du senast utomhus och vad gjorde du då? Imorse och så hämtade jag morgontidningen
Drömde du något inatt? I så fall - vad? Ja det gjorde jag bestämt, just nu kommer jag dock inte ihåg
.När skrattade du senast? Igår
Berätta något om dig själv som folk inte känner till: Oj svårt och det som folk inte känner till tänker jag inte berätta här iaf
Tycker du om att dansa? Ibland
Nämn något du ångrar: Oj! En sak är att jag struntade i min diet sist
Delar du en hemlighet med någon? Jajamen
När var senast någon stötte på dig? Kommer inte ihåg
Vilken film kan du alla replikerna till? Grease, Cry baby bla
Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner? Att han är pålitlig och snäll, har humor och är intelligent
Nämn 3 saker du vill göra innan du dör: Resa, jobba, umgås, bygga ett eget hus
Har du någonsin blivit kär vid första ögonkastet? Inte kär kanske men helt klart intresserad
Vad är det första du lägger märkte till hos det motsatta könet? Utstålningen
Favorithobby? Umgås med folk
Favoritgodis? Choklad eller dubbelnougat kanske finns ju massa gott att stoppa i truten
Är du för blyg för att bjuda ut någon? Vet inte har aldrig hänt
Har du haft något one night stand? Nej
Är du romantisk? Ja kanske lite
När kysste du någon senast? Igår
Är du nöjd med ditt utseende? Nej
Vad ska du göra imorgon? Vet inte samma sak som idag skulle jag tro
Har du haft sex med fler än 10 st? Nej
Vilken är din högsta önskan? Att få se mina barn växa upp och få det liv jag vill ha
Vilken del hos det motsatta könet är sexigast? Svårt, händer och armar tror jag
Nämn något du tycker att du är bra på: Baka, socialt umgänge (Är bra på att umgås med alla olika kategorier av människor) engelska är jag bra på
Nämn något du tycker att du är dålig på: En hel del, pyssla, jobba med kroppen, är dålig på nästan allt kan jag tycka
Pinsammaste du gjort? Det är mycket det, kommer inte på nån speciell händelse just nu jag gör pinsamma saker var och varannan dag då jag inte tänker efter
Vem/vilka vet mest om dig? Kim
Är du bra på att måla? Nej inte det heller :)
Är du morgon- eller nattmänniska? Både och mest natt kanske

Tripping

Sitter i ett tyst hus och känner mig lite ensam, men det är samtidigt rätt så skönt. Alice är hemma och Zarah Kimpa är med en kompis till Karlstad och Felix är hos en kompis han med. Har just dammsugit klart, det har jag ägnat mig åt då och då under dagen och nu är jag klar. Zarah har varit precis livrädd stackaren och gömt sig i väggen, vi har ett hål där det förut satt ett ventalationslock därinne befann hon sig hela tiden medan jag dammsög, den vägen leder mot tvättstugan och som satt där satt hon och tryckte och kröp ut först när jag ropade på henne och dammsugaren var avstäng med såklart. Kimpa är som sagt i Karlstad så jag har suttit hemma och tyckt lite synd om mig själv, inte för att han är borta men för att jag är smått (?) uttråkad och för att han börjar jobba imorgon. Fyra veckor går alldeles för fort. Så nu ska man vara hemma själv hela dagarna igen. Ska dock göra upp lite planer så tiden går lite fortare.

Kimpa och svärfar har testat båtmotorn idag och den funkade utmärkt så nu närmar det sig en nedsättning i sjöen. Var och tittade på andra båtar hur dom såg ut och då sa Kim själv att han kanske hade varit lite för noggrann, jag skrattade bara. Han är så sjukt noggrann och gör allt till 110%, men så blir det snyggt oxå allt han gör. Så det har tagit lite längre tid än var det var tänkt från början, men då har han gjort det mesta med den oxå. Nu ska det i nytt golv och på motor mm. Ett annat projekt eller ett framtida inköp är hur som helst en husvagn om jag får som jag vill alltså. Var och tittade på en igår och jag tyckte att den var väldigt söt, möjligtvis lite för liten för oss men söt. Den hade varit fuktskadad dock så det var inte tal om nåt köp, men jag blev ännu mer sugen. Åka iväg med hela familjen och annars ha som gäststuga. Skulle vara väldigt trevligt. Min eller våran tanke är väl att köpa en billigare vagn för att se om det är nåt för oss det där med campinglivet, lite trångt kanske men jag vill testa iaf. Men det kan kanske få vänta ett tag, det får väl tiden utvisa har en del andra projekt med här hemma så det gäller ju att prioritera.

Nu ska jag fixa kvällsmat åt Alice innan hon ska sova. Hoppas på nån film ikväll, får väl se. Ha de!

Har förresten diverse blåmärken och skrapsår över kroppen efter att ha ramlat eller snarare stupat utanför postlådan, en redig vurpa gjorde jag och Kim kom ut och såg att jag låg på vägen och ett stort jäkla flin bredde ut sig över munnen på honom. Inte för att jag kan klandra honom. Igår höll jag på att dra mig igen men lyckades reda upp situationen och tur var väl det då jag hade en massa mat och dricka i händerna, dock så har jag ont i foten efter detta lilla äventyr och haltar smått. Detta var mest en liten notis ifall någon vill sitta och vara lite skadeglad för en liten stund, det bjuder jag på :)


Oflyt

Kom upp på morgonen och skulle ge Alice en ny morgonblöja och insåg då att det var den absolut sista blöjan vi hade hemma. Men ny blöja måste hon ju få efter en hel natts kisseri. Satte på henne den och hoppades på att hon inte skulle göra nummer två innan vi hann äta frukost och sen åka in till stan för att köpa nya blöjor. Tror ni det gick? Nej sjävklart inte, givetvis bajsade hon direkt efter hennes egen frukost och nu ligger hon nakenfis på golvet och är trött och vill sova. Kimpa är inne och handlar nya. Grejen är den att igår var vi i Karlstad och handlade, men då bara kläder och grejer till båten och vi skippade att gå in på ica då för vi tänkte att vi skulle ta det idag eftersom barnen var trötta och behövde komma hem, det fick vi ju ångra, men men det löser sig ju snart.

Köpte en bra sak igår tror jag, en plasttröja som jag ska ha på Alice när hon äter. Hakklappen räcker inte för henne när hon flänger med huvudet medans hon äter och pillar med fingrar och gud vet allt. Det gör ju inget att hon blir kladdig på kläderna men det tråkiga är att vissa fläckar går inte bort. I vissa barnmatsburkar är det massa orange mat som inte får bort trots att jag gnider med fläckborttagningsmedel och slänger i tvättmaskinen direkt och det är så himla tråkigt när det är nya fina kläder så jag tror detta är en bra lösning. Felix fick kläder han med.

Nu ska jag ge lillan nappen och se om det kan lugna henne lite, hon börjar som sagt bli trött.




Lunch i det gröna

Idag har vi ätit lunch ute i skärgården, vi åkte till stan och köpte med oss mat ut och så satte vi oss vid ett bord och åt sen fick Felix leka en stund sen åkte vi vidare annars har vi inte gjort nåt alls. Imorgon kommer en kompis till Felix redan tidigt på morgonen eller tidigt och tidigt men vi är lite sega på morgonen så det kommer kanske upplevas som tidigt. Ska bli roligt att han får leka hela dagen, det kan han behöva. Annars har vi inga planer, ska in och köpa kattmat, skulle ha gjort det idag med jag hade glömt mitt klippkort hemma och vill gärna få det ifyllt då man får tionde påsen gratis eller vad det är. Småsnålt kanske men maten vi köper kostar ju en del och nu har vi 4 katter som äter dagarna i ända så det kan det kanske vara värt.

Nu ska jag gå och se om det blir nån film eller serie eller s ikväll.

Upptäckte oxå att Felix har två  lösa tänder till, så snart har han tappat fyra tänder, snacka om att det går fort alltså.

rättning

Förra inlägget ser lite knasigt ut tror det beror på att Zarah trampade runt på mitt tangentbord och jag inte såg vad hon åstadkommit innan jag publicerade :) Onödigt vetande som så mycket annat haha

Dagen i bilder

Underbar dag idag, verkligen underbar! Först dök Jeanette upp och med sig hade hon blåbärspaj och vaniljvisp och en bukett med rosor och vi fikade och hade det så trevligt så. Tack för att du kom raring, det uppskattade jag verkligen och tack igen för de underbara rosorna.

 



Kolla in magen på henne? Så himla fin!

Sen när Jeanette hade åkte hem så åt vi lite mat här hemma sen dök Linda och Maria upp och vi begav oss mot nästa anhalt och det var hem till Tobias och Mias nya casa



Mia tog emot i hallen och titta hon är också gravid!



Linda har oxå en bebbe i magen :)



Min lail de!



Fina blommor och rabatter hade dom med



Flickorna! Altanen uppe i hörnet var redigt mysig den, precis utanför köket



Zeke får vi ju inte glömma bort!



Värdinnan aka Mia

Nu till en annan sak som lyser upp min dag eller alla mina dagar så klart. Mina underbara barn!





Här syns hennes tre så bissingar



Puss syrran <3

Ett extra tack till Kimpa som gjorde min dag extra skön då han gick upp tidigt med Alice imorse så jag kunde sova en stund till och till Linda den ständiga chauffören!








































2,

Umgänge för hela slanten!

Varför är det alltid så att allt händer samtidigt? Sista veckan har jag varit sjukt sugen på att umgås med nära och kära med andra ord mina vänner. Men det har inte blivit så mycket av den varan men så idag har jag fått flera erbjudanden. Mia vill att vi kommer och hälsar på i nya huset, Linda ville ha med mig och fika och Jeanette dyker snart upp här! Underbart! Allt på en gång. Kim snackade om att åka till Karlstad för att köpa grejer till båten och allmän shopping men jag umgås hellre om man säger så.

Ska bli underbart kul att träffa tjejerna igen. Bland mina vänner gäller inte först till kvarn får mala, nej snarare först till bb får föda. De är ju gravida allihopa och underbart vackra varenda en av dom. Ska be om tillåtelse att lägga upp bilder på dom här. Har ju nästan aldrig några bilder på andra än barnen på bloggen men det är just därför att man faktiskt inte får lägga upp bilder på folk utan deras vetskap. Jag tar det där på största allvar och därför är inte ens släktingar uppe här. Barnens talan för jag hehe.

Nu ska jag dra på mig lite kläder för snart är hon här och först till bb ska hon bli oxå enligt vad jag hört! :)

Okej

Jag kanske var lite hård förut, fast egentligen inte. Ni som skriver blogg vet nog vad jag talar om och ni som inte skriver nån förstår kanske inte på samma sätt. Inte meningen att låta gnällig, antar att jag blir sån när jag inte fått min morgonchoklad :)

Men som sagt jag blir glad av era kommentarer!

Domedagen

Ny dag igen då. Händer inte mycket idag heller men var det inte det lilla som gör det som jag skrev en annan dag? Jo det är kanske så. Har varit ute i trädgården lite. Först jag och Felix sen så joinade Kim och Alice oss men nu är jag inne för lillan skulle ha lunch. Kim gjorde samma sak som alltid när han är ute, han började jobba, först med att skyffla bort sten sen planterade han blommor och nu är han och Felix inne i garaget för att polera båten.

Hallonen har vuxit ute i busken så vi plockade lite jag och Felix













Så nu ska jag uppdatera igen så alla ni nyfikna satar får er nåt att läsa, inte lika känslomässigt denna gång. Sen vill jag tacka för alla rara kommentarer, jag blir jätteglad när jag läser era kommentarer så ta inte åt er av detta. Men jag ser ju hur många besökare jag har varje dag och jag vet om en hel del av er några av er känner nån av mina vänner och läser här en del läser och vill vara anonyma och fine det är en blogg som vem som helst kan läsa. Men nån gång kan man ju skriva en rad eller så det tycker jag faktiskt!

//bitterfittan

Vickan

Satt och tittade på Victorias födelsedagsfirande på tv:n nyss och en slag slog mig. Alltså där sitter hon den nybilvna 31-åringen på en hög stol framför staketet, hon ler och hon vaggar med till musiken. Hon har ett band runt huvudet och en typ folkdräkt på sig och håret uppsatt i en tops mitt på huvudet. Hon ser ut som vanligt, som hon alltid gör och som hon gjort de senaste minst 11 åren (om det räcker) varenda födelsedag och det firas alltid på samma vis. och nu snackas det om att det börjar bli dags för en förlovning som senare leder till ett bröllop och därefter barn som ska föra kronan vidare. Men vad händer om kronprinsessan får barn för sent med för dåliga ägg och det födds ett barn med down syndrom eller så? Inget illa menat mot barn med DS jag bara satt här och tänkte på det här med monarki och hur det egentligen fungerar. Kan inte låta bli att tycka lite synd om Vickan, skulle inte vilja byta plats med henne. Jaja nu är hon iaf 31 år tjejen grattis grattis! Det mest pinsamma var väl att det var två som sjöng fel i sista låten, märkte ni det?

Bästa familjen!

Småjobbig och tråkig dag men har just livat upp här genom att baka en smultronpaj med Felix, den ser jättegod ut. Kimpa är och hämtar morsan, sen blir det familjemys alla gånger. Jag ska inte gnälla alltså jag har världens bästa familj förut när jag kände mig nere så kom Felix in och han hade plockat en jordgubbe till mig. Vi har ju hängampel med jordgubbar så han hade klättrat och hämtat en till mig. "Den får du för att du är så snäll mamma" Man kan inte bli annat än lycklig alltså. Samma sak med Kimpa, han måste vara världens raraste och snällaste. Han säger alltid de bästa sakerna och han ställer upp på mig hela tiden och han orkar med mig framförallt. Tack älskling! Du är världens bästa, men det visste du ju redan:)




Min mus är din mus

Nu har vi badat Zarah för första gången, hon var inte förjust kan jag säga men det gick. Än så länge är hon för liten för att göra något vidare motstånd. Kim fönade henne efteråt och kammade henne så nu är hon jättefin. Hon såg väldigt konstig ut när hon kom ut ur duschen värsta smala lilla kattskrället haha. Aneldningen till att vi duschade henne just ikväll var konkelbär behöver jag säga mer? Det enda tråkiga är att jag var lycklig ovetande när jag lyfte upp henne i min famn.

Brorsan kom över idag och vi grillade och åt god mat, sen åkte vi till graven sen vidare till ett par kompisar med en present som vi köpt till dom, tror den kommer att komma till användning. Väl där åt vi god paj på deras stora altan och barnen lekte och hade roligt. Alice blev upphånglad av nya hundvalpen och det var så trevligt så :)

På kvällen nu såg jag ett avsnitt PB som jag somnade framför så nu ska jag krypa ner i sängen. Annars har jag suttit en stund vid datorn men det var hopplöst ett tag då min och Kimpas trådlösa datamöss tar över varandras och man måste söka om dom kors och tvärs, skitsamma det går ju tillslut.

Trött, godnatt hörs!

Tack för kommentarerna om pappa, vill att ni ska veta att jag är okej, visst saknar jag honom men jag klarar mig. Tack vare Kimpa, barnen och mina vänner så går det hela galant. Tack! Love you guys!



Dagens skörd från grannarna, de är allt för rara ändå.

Ett år har gått

Ett år sen pappa dog idag. Ett år sen jag vaktade Felix och hans kompis medans de badade i poolen. Kim hackade sten med det elektriska spettet och det var ett jäkla oväsen. Hörde en ambulans i närheten och nämnde det för killarna. Efter ett tag insåg jag att Kim hade tagit emot ett telefonsamtal inne, när han bad mig komma in förstod jag att det var allvarligt och jag frågade genast om det var pappa? Kim sa ja, -är han död? -jag vet inte. Sen ringde jag mamma ett par ggr och det visade sig att han var död, ingen hade tagit med honom i ambulans eller så han bara låg där hemma och var död, det var slut. Pappa jag saknar dig! Det är så mycket jag skulle vilja berätta för dig! Det är så mycket jag skulle vilja visa dig. Om jag fick träffa dig igen så skulle jag visa dig Alice, det blev en flicka den här gången, en Alice. Jag vet att du skulle älska henne. Du skulle vara tokig i henne, det vet jag så väl. Du skulle smälta varje gång hon log och du skulle försöka ge henne allt. Tyvärr så hann du aldrig träffa henne du dog några månader för tidigt för det. Men jag tror att du på något sätt kan vara med och övervaka och titta ner på oss på något vis. Jag tror du har koll, jag vet inget alls om det där men jag tror att du på något vis har koll som alltid annars. Vi har varit på din grav idag och Felix satte dit en bukett med röda rosor, dom vackraste blommorna på hela jorden som Felix säger. Felix satte ner buketten, han var envis det var han som skulle ställa ner den i vasen.


To die for

Lugn dag, har handlat, haft besök och varit ensam på kvällen med en ledsen Alice. Nu sover barnen och Kim kom precis hem så det blir snart film här hemma.

Exakt ett år sen jag pratade med pappa sist. Det var en torsdag och jag hade av någon anledning fått för mig att det var fredag och undrade varför vi inte fick någon NKP så jag skickade ett sms till pappa och frågade om vi kunde låna hans ex. han ringde upp och förklarade att det var fredag och vi pratade bara en snabbis. Nu så här i efterhand kan jag tro att det fanns en mening med att jag virrade till det med dagarna så jag fick en chans att bara byta några ord med honom. Dagen efter dog han och en vecka senare skulle jag läsa hans dödsannons i fredagstidningen.

Skickar in lite bilder istället.

     

     


Det lilla

Läste just Ugglas krönika i Expressen och alltså han är ju så bra! Han skriver så där sarkastiskt och sanninsenligt och ärligt och bra på alla sätt och vis. Han träffar rätt varje gång och jag håller nästan alltid med honom. Gud vad jag saknar hans blogg alltså! Den var så jäkla kul alltså. Skrattade högt varje gång jag läste den. Men jag ska följa hans krönika så kan jag nog få mig ett par garv där med. Hörde att han hade en turnéradioblogg kanske ska lyssna nån gång.

Just nu är det stiltje här i huset, Kim är i garaget och målar båten, Felix ser en film och Alice sover och Zarah ligger här framför mig och snarkar, blir lätt så när man har ett platt tryne. Iof snarkar Fleeze jämt och samt trots att han inte är platt men ändå, Fleeze är ju Fleeze.

Vi firade inte så mycket igår men vi hade en väldans trevlig dag ändå. Vi åkte till riddarveckan igen med våra vänner och där lekte barnen och hade jättekul och sen blev vi hembjudna hem till dom på jordgubbstårta och där satt vi och pratade och barnen lekte ännu mer. och vi fick klappa hundvalp och kattbebisar, mysigt det. Lilla tillskottet var så gulligt så. Så det var en perfekt dag faktiskt! Ibland är det det lilla som gör det!

Idag blir det en lugn dag eventuellt kommer en kompis till Kimpa hit en sväng. Hoppas dock på möte med lite väninnor snart, det är på tiden nu om man säger så.

     

     

10 årsjubileum

Mycket på gång nu här hemma, massa att tänka på men mest roliga saker så det fungerar fint. Idag har vi 10 årig förlovningsdag jag och Kimpa, vi var 17 år när vi förlovade oss i Göteborg, snacka om att tiden går fort ändå. Hade tänkt att fira detta men vår förste barnvakt är på semester (mamma) och Kimpas mamma erbjöd sig att ställa upp och det var väldigt snällt av henne men som vanligt har vi inte nån riktig plan jag och Kim och sen är det så mkt annat som ska hinnas med och jag får dåligt samvete om svärmor skulle behöva vara här flera timmar, lägga två barn samt vänta och sen åka hem de sex milen sent på kvällen. Men å andra sidan har hon varit skonad från barnvakteriet så man kanske skulle passa på? hehe vi får se hur det blir.

Kimpa är i stan iaf borde vara hemma snart. Idag lutar det åt att åka till Hova igen med några kompisar och deras barn annars kanske hälsa på ett annat par kompisar i deras nya hus men inget är klart som vanligt. Klart är iaf att jag ska ta en dusch omgående och efter det släpar jag med mig lilla mannen i familjen med.

Alice öga har slutat vara och rinna nu och är jättefint och hennes mage har börjat fungera så hon kan göra nummer två dagligen. Vi ska kämpa vidare med detta så lillan slipper de bekymmer som Felix hade. Var på bvc med henne igår på läkarkontroll och allt såg fint ut. Hon vägde 10,5 kg knubbisen:) Och med Zarah som katten numera heter det blev lättast så då det står så i alla papper och Felix ville ha det så. Henne går det iaf bra med hon är väldigt sällskapssjuk men absolut ingen knäkatt utan väldigt självständig och tuff men vill gärna vara nära. Fleeze bryr sig inte om henne längre är lite nyfiken men inte rädd men äter självklart mer än gärna upp hennes mat men det visste vi ju att det skulle bli så. Tjejkatterna gillar henne inte direkt men det förstod vi ju och dom är aldrig inne och kan lära känna henne heller för den delen.

Nu ska jag avsluta här och hoppa in i duschen en sväng innan dagen tar fart för dessa latoxar här i Bäckislava :)


Rabatten

Då:



Nu:


Grattis bästaste Kim

Idag fyller min älskade år! Nu är du lika gammal som mig baby! Så idag har det varit kalas med grillning och tårta och massa presenter. Felix har haft en kompis här hela dagen så det har varit fullt ös.

Sen har det hänt en annan sak idag men det handlar inte om mig och det är inte offentligt än men jag är sååå glad för eran skull!

Nu ska jag snyta näsan och sen blir det tv och ännu en tårtbit vill jag tro.......


Ett år sedan.....

Har just kommit hem från Hova, har besökt den årliga riddarveckan. Tänkte först åka efter lunch men eftersom vi skulle se tornerspelen som började först vid 18 så ansåg vi att det var för tidigt att åka så Alice fick sova en sväng och sen vakna och äta innan vi drog iväg. Så här i efterhand hade det inte varit något problem att spendera tiden där borta eftersom det fanns en stor riddarborg där Felix ville leka längre än längst. Men detta innebär antagligen att vi får åka iväg en sväng igen, för vi hann ändå inte titta så mycket på den medeltida marknaden som jag ville. Ska se om Felix kanske kan ha med en kompis då som han kan leka med. Ja det hela var småmysigt så det får nog bli en till tripp så att säga.

Idag är det för övrigt exakt ett år sen jag såg min pappa sist. Jag kommer så väl ihåg det. Vi hade varit hemma hos svärfar som fyllt år och firat honom litegrann och lastat av en kärra med grus. På vägen hem ringde pappa. Han berättade för mig att mamma hade börjat röja inne i garderoben i mitt flickrum och han sa att om jag ville ha nåt kvar så fick jag komma innan mamma slängde bort det. Pappa visste nämnligen hur fäst jag är vid mina saker och att jag hade blivit ledsen om mamma slängt bort nåt utan min tillåtelse. Jag sa till honom att vi kommer förbi på vägen hem. Det gjorde vi, Kim började hjälpa mamma och pappa att tömma garaget på skräp och sånt som skulle slängas Felix hjälpte nog till han med. Jag gick in och satte mig i mitt rum och kollade igenom gamla saker. Mitt flickrum vetter ut mot garageuppfarten så jag såg hela tiden hur dom jobbade där utanför. I ett ögonblick tittade pappa in mot mig och skrattade och sa till de andra och mig att nu satt Maria där och var nostalgisk! Ack så rätt han hade. Jag fick med mig en påse hem av mina gamla saker som jag promt ville ha kvar och de andra fyllde en kärra med skräp. Pappa gav Felix en gammal skateboard som var brorsans en gång i tiden och Felix var så glad så. Sen åkte vi hem, jag helt omedveten om att det skulle vara sista gången jag såg min pappa i livet.

Teorin slår praktiken

Felix lekte hemma hos en kompis idag och han åt även lunch där och då fick jag för mig att vi skulle göra nåt roligt för killarna sen ska erkännas att jag såg min chans att komma ut ur huset med. Hur som helst vi begav oss mot Mariebergskogen jag och Kim och tre barn. Men som sagt hela resan såg bättre ut i mitt huvud än den gjorde i verkligeheten. Man kan väl säga att det gick relativt bra men Felix humör sviktade och han grät och krånglade ett par ggr och det blev en del konflikter och förmaningar alltså. Inte lätt att ha med två bångstyrga femåringar alla gånger. Sen när vi skulle äta meddelade dom att det var stängt och var ledsna ifall det undgått oss. Ja klart det undgick oss när ingen sa nåt, smart liksom. Sen åkte vi vidare och jag köpte en present åt Kim, eller han köpte den åt sig själv för mina pengar. Så romantisk eller rolig är jag. Men då fick han exakt det han vill ha så resonerade jag. Sen drog vi till Max och åt.

Nu är jag trött och ska sätta mig i soffan. Hoppas jag slipper feber ikväll, känner mig mycket piggare faktiskt.

Riddarvecka

Hoppsansa nu har jag blivit sjuker serrö. Började med halsont i förrgår kväll igår när jag vaknade värkte halsen nåt otroligt för att sen övergå i förkyldning och feber. Hade 39 graders feber i går kväll så jag låg under en filt i soffan och såg på Desperate housewives med Kimpa. Nu är jag bättre men ack så snorig. Har inga planer för dagen skulle vilja åka iväg för att köpa en present till Kimpa som fyller år om 2 dagar och svärfar fyller imorgon han. Måste städa också innan gästerna kommer på torsdag. Men som det är nu med vädret och min status så lär det bli soffan idag med. Ska ta oss iväg till Hova på Riddarvecka med. Kimpa har tillverkat en riddarhjälm till Felix och sen har han sköld och svärd som vi köpte till honom i Sthlm och hans riddarkläder så han kommer vara stilig värre när vi kommer iväg.

Alice är oxå krasslig och snuvig stackaren men klagar inte för det. Så det ska inte jag heller göra.

Nu ska jag snyta mig och ringa till Linda, det ryktas om att hon ska bjuda på mat i veckan och sånt måste kollas upp lite noggrannare haha.


Sjuk

Har åkt på nåt virus eller nån form av bacill. Mår dåligt och har grymt ont i halsen. Det verkligen värker och irriterar! Kan knappt prata eller nåt. Skulle ha hälsat på Miafia i deras nya hus men det går ju inte alls. Har vilat lite och sett på PB finns inget annat att göra och vädret ska vi inte ens prata om. Har fått sätta pumpen på att spruta värme här inne i juli!! Vad är det för skämt liksom.

Babyboom så man storknar, nu ska 5 (!!!!!) av mina vänner ha bebis!

Nu ska jag skicka nån att köpa halstabletter åt mig. Ha en bra dag!

Bored

Just nu är jag riktigt uttråkad alltså! Finns inget att göra och vädret är ju rent av bedrövligt. knappt 14 grader ute. Ska detta kallas sommar? Har mest suttit hemma och umgåtts med familjen sista tiden och nu börjar det bli segt. Tänkte ta med kompisar ut och äta mat för att jag har fyllt år (eller mest för att det vore trevligt egentligen). Är jag som brukar styra upp sånt men just nu känns det som att nån annan får ta tag i det. men jag ska inte säga för mycket  blir jag för uttråkad så gör jag det nog.

Mamma ringde nyss och sa att hon kunde vara barnvakt ifall vi ville på bio men vi funderar på att vara hemma och mysa istället. Får se vad som händer. Lutar åt en film i soffan sen när kidsen sover.

Katten som heter Zarah eller Smilla är iaf väldigt charmig, Hon är tuff och busig, gick efter en morrande Diza igår det var sturskt gjort av henne faktiskt. Hon är mjuk som bara den och busar alltid med min muspekare på skärmen där sitter hon varje gång jag surfar. Och hon har ett jättesött rosa halsband med stenar på. Ja hoin är bedårande om någon trodde nåt annat alltså.






Hemma igen

Nu är vi hemma igen. Har inte orkat skriva nåt här dock. Vi har haft det otroligt bra och vi har hunnit med en hel del. När vi åkte upp så hälsade vi på Kimpas mormor och morfar där vi stannade på middag, jättekul verkligen för där har vi inte varit på en herrans massa år och dom har aldrig sett Alice som faktiskt är döpt efter mormor. Sen åkte vi vidare till Kims kusin. Han har byggt sig ett hus i Huddinge så vi ville så gärna kolla på det sen har han även blivit pappa till en liten pojke för 7 veckor sen. Huset var hur snyggt som helst och han hade som sagt byggt allt själv. Huset låg längs en grusväg så det var som att köra ut på landet eftersom man fick åka längs den vägen ett tag för att komma fram. Så huset låg verkligen perfekt. Nära stan men ändå väldigt lugnt som på landet. Sen åkte vi vidare till hotellet där vi checkade in och gick och lade oss.

Dagen efter tog vi djurgårdsfärjan ut till Skansen, men vilket väder alltså. Lagom till att vi klev av på djurgården så öppnade sig himmlen och regnet bara vräkte ner. Jag fick köpa mig ett paraply och en poncho och sen fick vi isolera oss på dansbanan i en timme minst för det gick verkligen inte att vara ute. Passade på att äta lunch där på banan och mata Alice och fåglar. Åskade en massa gjorde det med. Felix älskade krokodilerna som förutspått, men det var nog en skräckblandad förtjusning då han verkade osäker på om krokodilen kunde ta sig igenom glaset eller ej. Sen gick vi vidare till grönan där Felix fick åka några karuseller. På tisdagen hann vi med en massa. Först gick vi till slottet och in i livrustkammaren , sen knallade vi bort till slussen och tog färjan igen. Sen blev det junibacken, wasa och aquaria sen hem och käkade en underbar middag på hotellet. På onsdagen åkte vi förbi naturhistoriska en sväng och kollade in dinosaurieskelett. Sen skulle vi hämta katten så det gjorde vi. Hon gick frivilligt in i buren när den stod på golvet så det var inge problem att få med henne hem. Mycket pengar har gått åt bara 1000 spänn för mat för en dag. Men det gör mig inget man ska ha det bra när man är på semester.

Hemresan var inte så häftig. Det var riktigt varmt och kissen var lite orolig så klart. Efter Örebro hade det varit en trafikolycka precis innan vi kom dit så ambulans och polis kom farande och spärrade av. Alice hade vi det här laget börjat grina för första gången på hela resan. Hon var trött, svettig och trött på att sitta i stolen, hon började grina när Kim tittade in genom bakluckan och pratade med henne. Hon är pappig och var väldigt sugen på att komma till hans famn. Så med dåligt med bensin i tanken och en illvrålandes bebis vände vi om för att ta småvägar några mil åt andra hållet. Alice skrek hela tiden och efter att ha kört några mil på den andra vägen så står det en buss i diket, men rumpan i diket och resten av bussen tvärs över vägen och det är avspärrat här oxå. Visste inte om jag skulle skratta eller gråta. Vad är oddsen på detta liksom?? Alice skrek ju fortfarande som en stucken gris. Vi vände om igen för att kolla andra eventuella småvägar men stannade och tog upp och lugnade Alice. Stod stilla ett tag innan vi bestämde oss för att åka tillbaka till bussen och kolla hur det gick. Och då hade dom röjt upp så pass att man kunde klämma sig förbi. Vi det här laget var Alice så tröstlös och efter att ha försökt att muta henne med allt så satte jag min ena mp3 hörlur i hennes lilla öra på jättelåg volym naturligtvis och spelade en Shakiraballad för henne och hon tystnade direkt och satt och lyssnade till hon strax därefter somnade och sov resten av vägen hem. När vi väl var hemma var hon hur nöjd som helst.

Och med katten går det bra, hon är väldigt nyfiken och kavat. Våra katter är däremot rädda för henne och undrar vad hon är för en liten filur. Hon sover i våran säng hela nätterna och hon är väldigt söt och väldigt busig som en kattunge ska vara. Hon har inte fått nåt namn av oss än, men jag ska bestämma mig idag. Felix kallar henne Zarah som det står i pappren men jag är inte helt nöjd. Hade funderingar på Isobel, Izzie eller Smilla eventuellt,några förslag?? Eller är Zarah bättre? Justr nu smyger hon efter Fleeze som hon är väldigt nyfiken på.

Igår fyllde jag år, så nu är jag 27 år. Och inte för att låta bitter men i år var det nog rekord, alltså för folk att glömma bort att jag fyllde. Hur många som helst som glömde. Och alltså det gör inget jag är en datumnörd och glömmer aldrig en födelsedag men alla är ju såklart inte som jag. Men vissa borde ha kommit ihåg. Linda kom på det väldigt sent när hon hört Kim nämna nåt om att vi hade tårta i bakgrunden. Brorsan kom på det sent på kvällen så han ringde vid elva med dåligt samvete eftersom vi hade pratat en gång tidigare under dagen. Jaja skitsamma jag fick en del presenter och några kom hit och firade mig och vi åt gott och hade trevligt. Jag måste ha världens bästa svärmor. Igår när hon kom hit hade hon med sig 2 liter jordgubbar till mig och hör här: Mockarutor som hon hade åkt hem på lunchen och bakat! Bara för att hon vet att jag älskar mockarutor. Det här plus den "riktiga" presenten. Hon är fenomenalt bra som ni hör!

Nu lägger jag ner här, dags för frukost!











RSS 2.0