Ge mig tv!

Idag är första gången jag led av jag inte har nån tv, först nu på kvällen exakt en vecka utan tv nu. Jag ville se Kalla fakta, men gick in och såg det på tv4.se så det löste sig ju det med.

Nu ska jag se på film så jag återkommer imorgon med ett längre inlägg, var ju på fest igår. Nu blir det film som sagt (och chips o godis)

Taggad

Har precis pratat med M och är ännu mer taggad inför lördag. Åh jag vill verkligen träffa mina vänner! Ta mig ur min kokong. Jag behöver verkligen det nu. Att vara hemma med familjen är härligt men man behöver lite omväxling. Väntar på att Kim ska komma in så vi kan se en film eller ett avsnitt BOB. Idag tog sig Alice till Felix rum på egen hand för första gången, hon var väldigt målinriktad. Väl därinne hade hon kommit till paradiset kan jag tro, färgglada leksaker överallt. Funderar på att sätta upp en grind strax innan hans rum så hon inte kan komma in på badrummet själv, för då blir det nog att hon pillar med kattlådan och det är ju inte så bra.

Slänger in några bilder från dagen









Alice stannade på vägen till Felix rum framför spegeln där kan hon sitta länge och bara sprattla och vara helt lycklig. Felix var snäll nog och lagade mat till sin gamla mamma därav kockmössan. Fisk med persilja bjöds det på.

Nu ska jag se film!


Saker att se fram emot

Här kommer ett mycket positivare inlägg: Dom spelar U2 på radion "Still haven´t found what I´m looking for". Livet kan väl inte bli bättre just då? Underbar låt, underbar grupp som jag sett live! Har precis bakat en äppelpaj och det gör ju tyvärr även det världen till ett bättre ställe att vistas på. Speciellt för Kimpa som meddelade mig att han längtade efter pajen och Felix som utbrast: äppelpaj? äppelpaj! Yes yes! Imorgon blir nog Kimpa hemma för han är risig igen alltså tjock i hals och näsa skönt för honom att vila lite om han nu gör det. Sen blir det kalas hos svägerskan imorgon med, en sak jag skulle vija skriva om det men det kan jag icke då hon är här inne och läser hehe, så det får vänta.

En tråkig sak är att vi inte kan hälsa på nyfödda Mika idag, för det första är Kim risig och sen så måste han upp på taket, måste ju ta vara på alla dagar då det inte regnar. Men jag ska snart hälsa på dom alla, ska fråga henne om jag kan dyka upp i helgen. En annan trevlig sak är att det är lite party hemma hos Charlie i helgen, först såg det lite mörkt ut men jag ska allt pallra mig dit! Har blivit erbjuden sängplats i stan vilket i sig innebär party, mycket trevligt om ni frågar mig. Har inte druckit på länge nu och lite alkohol sitter ju aldrig fel faktiskt, men det är så klart mest umgänget jag ser fram emot! Hon pratade karaoke förut på msn, detta kan ju bara bli succé! Stadsrace i stan med så då är det lite folk ute för en gångs skull.

Nu ska jag värma en burk mat åt lilla tjejen här. So long!



Nu har röjandet börjat, dra ut saker från sina rätta ställen :)

Kappahl suger!

Åh va irriterad jag känner mig! Varnar er redan nu detta blir ett gnällig inlägg. När jag köper kläder så köper jag dom ofta på HM jag tycker att dom har snygga kläder, ja speciellt barnkläderna dom är ruskigt snygga. Ett tag hade jag problem med att det var en del dålig kvalitet på kläderna där men det här är länge sen säkert 10 år sen. Senaste åren är det jättebra kvalitet på kläderna och de har varken tappat formen eller gått sönder, ja inte ett enda plagg alltså. På senaste tiden har jag gjort misstaget att handla på Kappahl, ja jag lovar det var verkligen ett (eller flera) misstag! Allt går ju för fan sönder.  Plagg 1: Köpte ett par jeans till Felix med sån här adjustable waist vilket är en jättebra grej med tanke på att Felix är väldigt smal om midjan och byxorna trillar av honom annars. Så jag drog åt den här midjan och knäppte fast dom precis som man ska sen skickade jag Felix till dagis och på eftermiddagen när han kom hem så ramlade båda knapparna av och han kom till mig och sa att byxorna hade blivit alldeles lösa.
Plagg 2: Köpte även en snygg luvtröja till Felix med dragkedja och den använder han 1 gång och sen har det blivit nåt knas (ja typ en hård knöl) med dragkedjan så den går inte att dra upp eller ner helt så nu får han dra tröjävlen över huvudet.
Plagg 3: Köpte ett par jeans åt mig själv och dom har jag ägt högst 2 veckor och nu imorse när jag skulle sätta på mig dom så ramlade knappen av så det gick inte att ha på sig dom nåt mer! Vad fan blir det?? Jag vet att jag måste gå tillbaka med kläderna men jag tror inte jag har alla kvittona kvar men ska fan gå iväg med det ändå eftersom dom kläderna fortfarande säljs i affären. Jävla skitaffär där ska jag inte handla några mer kläder!

Imorse blev det lite bråttom eftersom brallorna gick sönder och så där, sen ringde jag till Kim för att gnälla och då berättar han för mig att hans morgon startade ännu sämre. Han hade åkt till jobbet med kattbajs på brallorna, ja det trodde han iaf. Kan ju vara lera eller nåt från Diza men visst det kan mycket möjligt vara bajs från Zarah för det fastnar alltid i rumpan på henne när hon bajar speciellt nu sen hon blev dålig. Så jag ska noig inte klaga ändå, men på Kappahl ska jag fortsätta klaga. Jag vidhåller fortfarande att det är en skitaffär!

Nu ska jag äta frulle och glysa på Michael Scofield! Ingen skit där inte :)

(moget inlägg, jag vet!)

Countdown

Å va mätt jag ä! Har precis ätit en sen lunch, åt potatisgratäng och det är ju gott men nu har jag ätit det 3 dagar i rad så det börjar tappa sin tjusning kan jag säga. Annars är det lugnt som vanligt, Felix har en kompis här och dom spelar på hans dator och Alice sitter brevid mig på golvet och leker, ska lägga henne en stund är dock osäker på om hon vill somna då hon sov 4 timmar på förmiddagen, trodde nästan hon hade avlidit därinne och gick in och hittade henne så här:



Hur rar är hon inte då lilla pallan?? Helt underbar så klart, hon är ljuvlig lilla gumman. Njuter av henne under dagarna. Det är endast 10 veckor kvar tills jag ska vara i skolan igen. Trodde jag skulle se fram emot det men faktiskt inte. Jag skulle gärna vara hemma längre, sen börjar jag med en svår mattekurs med fullt ös från början det har nog en del med det hela att göra. Vill inte! Vill inte läsa matte, jag kan inte! Men det får gå helt enkelt, Som tur är så ska Kim vara hemma tre månader med Alice, det kommer han nog gilla.

Nu ska jag ta tag i disken. Tjo flöjt!

Ångvälten Alice

Dagen har jag fördrivit i grannstaden där jag shoppade lite och jag har nyss duschat Alice och jag längtar efter kvällen som bara den. Älskar när det är tyst och lugnt i huset, det är riktig njutning. Men jag älskar när barnen är vakna med såklart. Kimpa har varit hemma två dagar nu för att han varit dålig och vi har haft det riktigt mysigt. Och Alice nu är det fart på henne, hon kryper inte men hon drar och trycker sig fram och är rätt så snabb, tar sig runt i huset på sitt egna lilla vis skruttfian, så jäkla söt är hon! Men nu blir det ett pass alltså men så är det ju med barn.

Sen idag blev jag så glad att jag nästan fällde en tår. Tyskan blev fälld! Jag var rädd att hon skull gå fri med tanke på att det saknades viss teknisk bevisning men samtidigt finns det ju massvis som talar för hennes skuld. Själv är jag övertygad om att det var hon, allt talade ju för det och det är ju inte vem som helst som går in och slår ihjäl två små barn svartsjuka eller inte. Jävla idiot! Underbart skönt att hon inte slapp undan.

Jag känner ju 7 st som ska ha barn nu har två fått och båda två blev flickor, så jäkla kul! Grattis grattis! Ska bli kul att se vad de andfra får.

Nu ska jag se på dvd, har ju fortfarande inte nån tv :(


Fototävling

Våran lokaltidning har en fototävling där man ska skicka in sina sommarbilder så jag chansade och skickade in 4 bilder och idag kom en av dom med. En på Felix och hans kompis när de ligger i varsin solstol och snackar, ett jättegulligt kort. Dock så slarvade jag som vanligt och hade inte skrivit namnet på kompisen eller att det var Kim som hade tagit just det fotot, sorry! Så typiskt mig alltså. Sen tog jag även ett beslut att ta bort alla annonser på blocket på barnkläderna. Det ger mig bara ångest att sälja dom och sen ringde det en snål kvinna från Björneborg som prutade redan från första början och då var det redan billigt. Nej man lockar bara till sig snåljåpar på detta vis. No more! Sen ville alla att jag skulle skicka kläderna och då ska jag ränna på posten stup i ett, det kostar mer än det smakar speciellt med tanke på att kläderna var så billiga.

Nu blire film!

Ännu en dag

Nu har de hållt på med taket hela dagen verkligen, de for nyss hemöver. Idag har hela Kimpas familj varit här. Dom har jobbat hela dagen och jag och svärmor har tagit hand om markservicen. Underbart väder har vi haft som tur är. Det är härligt att Kimpa har en underbar familj som hjälper oss utan dom hade detta aldrig gått. Stort tack verkligen!

Vi har ingen tv på ett par dagar eftersom tv-antennen ligger på backen så jag överväger att gå in i sängen och se på dvd en stund innan det är dags att lägga ihop de bruna.





Mys!

Nu har alla åkt hem och nu blir det mys! Band of brothers i sängen, mys mys me like! I morgon tar vi (dom) nya taktag. Kram!

Takarbete pågår

Nu är de igång med taket och jag är mäkta imponerad och tacksam för deras insats! Svärfar och Kimpas syster och svåger är här och kämpar. Riktigt duktiga är dom som sagt, tur man har dom. Jag har tagit hand om barn och hus idag, städat huset och vikt tvätt så något har jag gjort jag med. Känner mig så slapp som bara tittar på, men man kan ju inte lämna barnen vind för våg. Nu ser Fdelix Bolibompa och äter popcorn och Alice ska snart sova för kvällen. Zarah är lite piggare, har fått sova en del idag men när hon är vaken är hon mycket på lådan stackarn. Har fått i henne 3 doser med antibiotika, hoppas verkligen hon blir bättre. Är rädd att vi ska behöva göra oss av med henne, vet inte varför bara en känsla jag har. Hon är faktiskt underbart söt och jag tycker väldigt mycket om henne.

Så här ser det ut här hemma idag:











Blir nog bra när det är klart! Var nyss och tittade och då hade dom sopat ner massa barr och skit, jisses vad skit det finns där uppe. Men så har taket suttit uppe i 40 år oxå! Nu ska jag lägga Alice och beställa pizza.

Hav en trevlig helg!

Missen är sjuk

Åkte iväg med lilla Zarah till veterinären efter att ha ringt och rådfrågat dom. Kim kom hem från jobbet och jag fick i Alice lite lunch sen åkte vi mot Karlstad. Vi fick en norsk veterinär så det var lite svårt att förstå vad hon sa, hon var jättebra på sitt jobb men man fick lyssna extra noga och ställa en del frågor. Hon sa först att hennes blåsa var stor och hård. Anledningen till att vi åkte in med henne är att hon går på lådan stup i kvarten, bara innan klockan tio på morgonen hade hon suttit där 10 ggr och det började redan igår kväll, kissar hela tiden gör hon och bajsar mycket likaså. Hur som helst veterinären hämtade ett bäcken och skulle klämma fram lite urin eftersom jag inte visste om det hon hade blod i urinen  eller inte. Klämde gjorde hon och ut kom en del och det var alldeles rött, lite otäckt att se faktiskt, så hon gick och lämnade urinen till labbet. När hon kom tillbaka så berättade hon att Zarah hade nåt virus akut cystit tydligen och vi fick antibiotika som vi ska ge henne 2 veckor och efter det ska vi komma in med ett nytt urinprov och så får vi se vad det visar. Blir hon slö eller förändras så ska vi ringa akut till jourhavande veterinär eftersom hon är så ung så vill dom hålla lite koll på henne. Fick även med nåt som heter katkor som man har i lådan och som man sen suger urin ur så man kan få med sig ett urinprov, smart grej. Så nu får vi se till att ge henne antibiotikan och se till att hon dricker massa vatten. Det här kalaset har hittils kostat oss 1000 kronor men vad gör man inte för sina fyrbenta vänner? Sen käkade vi och åkte och handlade skruv till taket och växter till akvariet, sen in på Lidl och köpte massa glass så vi ska nog få denna helg att gå :)

Nu ska jag plocka lite tvätt och ringa några samtal.







Kattbajs all over

Funderar på om Zarah är sjuk eller så, nåt är lite knas med henne verkar det som. Ska nog gå och ringa veterinären, skadar ju inte att rådfråga lite iaf. Är rätt trött på lillan för tillfället, hon har lämnat bajs efter sig i hela huset, efter tredje ggn fick jag stoppa in henne i duschen, då blev hon olycklig, men vad gör man? Funderar på att trimma henne lite där bak för jag får kamma poop på henne flera ggr per dag, inte så häftigt faktiskt.

Kvällspromenix

Just kommit hem, har varit ute och promenerat med mamma och pucken. Är alldeles svett nu, så jag funderar starkt på att ta en dusch. Sen blir det soffan i vanlig ordning. Ska se Ten things I hate about you den är lite charmig så där och jag har velat se den ett tag och just den har jag inte. Var ju Heaths genombrott i USA med, det värsta är ju alla jävla reklam som gör att filmen inte är slut förrens 12 i natt, men men det funkar väl. Ska bara ta det lugnt imorgon jag och barnen.

Alice har börjar dricka välling igen innan hon somnar och hon älskar det men självklart ballar hennes mage ur direkt, synd det men jag ska nog få bukt med den denna gången med. Åker på att köpa ännu mer kläder till barnen med, Felix måste ha 122 nu och Alice ska ha 86 redan! Inte ens ett år ju, men vissa 80 kläder funkar fint men det jag köpte sist är litet! Är ju så klart olika för olika kläder men det är ingen idé att köpa den storleken med. Vad gär jag för att f¨å så stora barn??

Dusch sen soffa! dock inget moffa, det får det vara slut med nu igen......iaf för tillfället :)

Välkommen till världen lilla vän!

Nu äntligen är det klart! Igår kväll fick jag ett meddelande att lilla bebisen är född. Det blev en flicka, en liten Mika! Är så glad för deras skull, vilken lycka! Har inte hört nåt om vikt eller hur det gick eller så men det får jag uppdatera mig om sen när dom kommit hem och hunnit vila upp sig lite. Tänk min kompis har fått barn, min äldsta kompis eller den kompis jag känt längst, Vi blev kompisar redan när jag var fyra år och hon tre, det ni! När man talat om trollen, fick just ett mms med bebis och jisses vad lik mamma sin hon såg ut att vara :)

Den här mamman är helt slut och har kramp i armarna kan jag säga. Vi var ju på fest igår och hade med oss vagnen så den var kvar i bilen imorse och bilen står utanför Kimpas jobb. Så jag fick bära Alice till dagis och sen hem och visst det är tur att vi bor så nära dagis men Alice är en mycket tung ung dam och jag är en mycket svag kvinna så jag var helt svett när jag kom hem. Inte nog med det, när vi kom till dagis insåg jag att regnkläderna var hemma så jag fick gå och hämta dom och gå dit ännu en gång, denna gången hade jag ringt hem mamma att passa Alice. Nu ligger lillan och jag ska sätta mig opch äta lite nyttig frukost framför tv:n tror jag.

Väntar på uppdatering

Har fortfarande inte hört ett ord från kompisen som är på förlossning. Ja hon borde vara där iaf för igår när vi sms:ade så hade hon tio minuter mellan värkarna så jag antar att de åkte in då. Fick ett sms förut och jag sprang till telefonen men det var inte från henne. Bara att vänta och se......Kom nyss från dagis och jag är pissblöt kan jag säga, det spöregnade när vi gick dit och även fast det inte är långt så hann jag bli redigt blöt. Det var sjö på gatan. Nu ligger Alice och Felix äter mellanmål. Jag ska göra lunch till mig själv för vi ska iväg idag, ska på fest på våran öppna förskola så jag och barnen ska dit om två timmar.

Ett ordslista från Mitha

1. Var är din mobiltelefon? Köket
2. Var är din (o-)äkta hälft? - Jobbet
3. Ditt hår? - Uppsatt
4. Din mamma? - Bäst
5. Din pappa? - Död
6. Det bästa du vet? - Barnen
7. Din dröm inatt? - Hmm
8. Din dröm/ditt mål? - Miljonär
9. Rummet du är i? - Mörkt
10. Din hobby? - Umgänge
11. Din skräck? - Ormar
12. Var vill du vara om 6 år? - Där
13. Var var du igår kväll? - Sängen
14. Vad du inte är? - Hurtig
15. En sak du önskar dig? - Säng
16. Var du växte upp? - Creekhammer
19. Det sista du gjorde? - Frukost
20. Dina kläder? - Mys
21. Din TV? - Avstängd
22. Ditt/dina husdjur? - Sover
23. Din dator? - På
24. Ditt humör? - Bra
25. Saknar någon? - Pappa
26. Din bil? - Borta
27. Något du inte har på dig? - Nej
28. Favoritaffär? - HM
29. Din sommar? - Lugn
30. Älskar någon? - Flera
31. Favoritfärg? - Hmm
32. När skrattade du senast? - Igår
33. När grät du senast? - Hmm

Förlossning på g......

Nu är det tyst i huset vill jag lova. Jag har lagt barnen och Kimpa är i stan. Felix ligger och lyssnar på Pippi och det hörs endast ett svagt ljud därinne. Snart ska jag sätta mig i soffan och se på en film, ska bara välja en först. Idag har jag inte gjort nåt speciellt, tagit hand om barnen bara. Beställt en massa kläder från HM har jag oxå gjort.

Nu till nåt spännande, min kompis har värkar nu, hon är fortfarande hemma men snart blir det nog till att åka till bb. Jag kan kanppt sitta still här hemma men det borde jag för det tar nog en stund till innan bebisen är ute. Åh det är verkligen spännande! Jag är så nyfiken på vad det är för liten krabat som lurar därinne i hennes mage. Det här med förslossningar är bra häftigt ändå. Det underbaraste man kan vara med om. Skulle gärna uppleva en till!


Trött

Är så jäkla trött alltså! En kompis till Felix kom hit vid nio imorse och dom lekte och hade kul, sen var det lunch och nu på eftermiddagen när Alice sov middag satte jag på en film åt mig själv men blev så trött så jag var tvungen att lägga mig ner. Först kom Fleeze och störde mig, sen ringde telefonen, sen kom Felix eftersom hans film var slut och sen tillsist så knackade det på dörren och en annan kompis till Felix dök upp. Alice vaknade samtidigt så att vila var snart uteslutet. Nu ska jag ge Alice middag sen laga mat till Felix och dra över hans rum som ser ut som ett bombnedslag. Jag vill verkligen inte klaga men ibland vore det så skönt att bara kunna bry sig om sig själv en stund, och typ lägga sig ner och vila sig. Sen det här med att behöva försvara sig, får man inte vara trött bara för att man är hemma? Jag är sällan trött och jag sover aldrig middag. Det har bara hänt ett par ggr på hela mammaledigheten men man kan faktiskt bli trött av att gå hemma. Visst jag är knappast utsliten eller så men trött kan man bli. Och just nu är jag trött, riktigt trött. Men men jag har kvällen att se fram emot.

Nu leker killarna med Alice här och jag ska ta tag i en och annan sak här hemma. Countdown till kvällen alltså, 3 timmar till läggdags för de rara små:)

Hjärtat slår för er

Mitt hjärta slår hårt hårt! Jag ska just lägga Felix och han vill att jag ska läsa för honom, jag har egentligen ingen lust för kapitlet han vill höra är 50 sidor! Men jag gör det, jag gör det för den där lilla pojken får hela min tillvaro att lysa upp! Underbara, underbara du! Vackra lilla barn, det bästa som finns, min stolthet. Och lilla Alice med, vackra lilla flicka. Mammas sessa, lilla gumman alltid så glad och nöjd. Nu ligger hon och sover skatten. Lyckan är att ha en familj alltså, det kommer man inte ifrån. Tack underbara, underbara ni!

The costume makes the clown

Uj uj nu är jag helt slut! Kom hem runt halv sex och sen dess har jag: fixat mat åt och matat Alice, lagat mat åt oss, plockat i och ur diskmaskinen, fixat välling åt Alice och lagt henne och sen vikt in 5 maskiner med tvätt så nu är jag svettig och trött. Men skönt trött, snart blir det film, Kim ska bara lägga Felix först.

Idag har vi varit i Ölme och ridit på shetlandspony (Felix), vi åkte dit och mötte upp Mia och Tobbe med barn, så vi snackade och fikade lite medan barnen red och lekte. Det var trevligt och fint väder ända tills det började ösregna då åkte vi hemåt. Igår var vi och handlade växter till det stora akvariet, skulle köpa fiskar med men Kim kunde inte bestämma sig för vad han ville ha. Så vi åker dit snart igen, jag är rätt klar över vilka fiskar jag vill ha, synd att jag inte får plats med fler bara.

Alice är förresten på riktigt god väg att börja krypa, hon ställer sig ju i krypläge och idag satte hon sig sedan upp flera ggr och hon knuffade sig bakåt uppe i krypläge, hon är på gång och hon tar sig fram. Idag när Fleeze satte sig i närheten så fick hon fart och drog sig fram så en del fart på henne är det. Snart får vi häcken full med henne då hon är så klåfingrig och är på allt. Bebisar är ju såna, men Felix var det aldrig några sådana problem med, ja inte speciellt men hon ska ha tag i allt så då får man vara med hela tiden.

Imorgon blir det till att städa och baka, Mia med familj kommer nog på besök.















Lugna puckar

Vet ej vad jag ska skriva. Händer inte så mycket. Var hos tandläkaren och lagade hål igår sen sprang jag på Charlie på stan och pratade en del. Sen kom Kims syrra och pojkvän hit och hälsade på:) Igår kom även taket så nu vet vi vad vi har framför oss (eller Kim). Jag är sunkigare än sunkigast så jag ska hoppa i duschen sen kommer Kim hem och då ska vi åka till Karlskoga och handla nya fiskar då Kim gett bort alla andra, synd tycker jag då jag gillade dom speciellt mamman och pappan. Nu har vi bara snäckor och malar. Jag ska få ett akvarium jag med och där ska jag få bestämma fisk :) Ska förhandla med Kim på nåt bra sätt så han kan städa det åt mig. Han sa att jag kunde ju ta kattlådan varje dag och gärma det, en bra deal för det gör jag ju redan.

Alice har börjat vakna på kvällarna titt som tätt och har då blivit serverad välling i sin säng, inte bra! Rädd att det blir en vana. Är man så söt som hon är så kommer man ju dock undan med det mesta. Kanske ska träffa Mia i helgen med annars är det lugna puckar. Börjar snart skolan, sen ska Kim vara hemma i 3 månader. Att börja skolan är en blandad känsla faktiskt. Behöver komma ut lite. Behöver även ett extrajobb känner jag.

Nej duschen var det!

p.s kim du är fenomenal som alltid, älskar dig! d.s


Dålig affär

Tror jag lägger ner det här med att sälja barnkläder, jag är ingen affärsmänniska. Det kom en kvinna idag en girig sådan och eftersom hon sett en annons som jag lagt in där vissa saker var väldigt billiga så räknade hon givetvis med att allt var billigt. Hon insåg att många av kläderna var för små för hennes son så jag hämtade nästa storlek eftersom vi säljer den med. Och hon började plocka och tillslut hade hon en stor hög och sa name a price! Hon tillade även i samma mening att hon bara hade 400 kronor med sig. Då hade hon plockat till sig en vårjacka, två fleeceset varav ett adidas, ett regnställ med fleece samt säkert 20 tröjor och lika många byxor och allt detta ville hon ha för 400! Jag fick ångest men tog tillbaka ett fleeceregnset samt adidasen. Mitt fel jag vet, jag är så jävla klantig. Jag måste sätta pris och veta mer vad jag ska ta för allt och ha mer koll. Men hon roffade alltså riktigt girig och snål men jag antar att folk blir så därför dom söker begagnat i första hand. Jag skulle aldrig åka runt så där för barnkläder. Funderar starkt på att ta bort alla annonser och spara kläderna eller ge bort dom till mina vänner såsmåningom. Detta gav mig bara ångest. Önskar jag hade kunnat stå på mig mer! Usch! Hon var hemsk hon som var här. Greedy, greedy, greedy!

Igår satte Kim upp Alice gunga och hon gungade och var nöjd, dock står den för nära komposten eftersom Kim slippte gräset och där inne finns tydligen ett stor getingbo så vi fick avlägsna oss från platsen och gå in igen. Men det var kul så länge det varade. Felix har förresten börjat blöda näsblod precis som sin pappa, inatt väckte han mig vid två med växtvärk och näsan rann som bara den, sen ramlade han och fick en bula igår så när han vaknade imorse såg det ut som vi hade misshandlat stackaren.........

Nu ska jag lägga en grinig Felix och sen ska jag ha härlig egentid tills ögonen trillar ihop!

Ingen affärsmänniska

Fullt upp här hemma jag plockar, bakar och umgås med Alice. Har fått en hel del respons på barnkläderna och inte så konstigt det. Insåg när en kvinna ringde i förmiddags att jag hade satt ut 13 par byxor för 130 kronor!! Alltså snygga fräscha jeans och andra snygga byxor. Nu kommer hon i eftermiddag och kollar på kläderna. Gick faktiskt in och ändrade i annonsen, jag tänker inte ge bort kläder då kan jag lika gärna spara dom och ge bort till mina vänner när tiden är inne. Men den här kvinnan får ju köpa dom för det billigare priset eftersom det stod så i annonsen. Jag kommer inte gå jämt upp med annonskonstnaderna annars, så många ggr som jag ändrat alltså! Hittade även Helly hansen overallen jag letat efter! Sen är den en annan tjej som vill att jag ska skicka kläder till henne så en del verkar bli sånt iaf. 

Ringde på en husvagn idag med, men det var en gubbe som skulle kolla idag och ville han inte ha den så skulle hon återkomma, förmodligen köper han den. Annars är det lugnt här hemma. Ska byta blöja på Alice och gå och hämta Felix på dagis. 

Återkommer kanske senare:)  

Barnkläder högt och lågt

Idag har jag bara gjort en sak i stort sett. Jag fick den briljanta ídeén att jag skulle plocka iordning bland alla barnkläder inför en försäljning eller bortskänkning då alla mina vänner är havande. Så jag knallade upp på vinden och kastade ner kasse efter kasse. Sen sorterade jag alla kläder efter storlek och tog kort på allt storlek för storlek så klart. Vilket heldagsjobb! Nästa gång ska jag inte vänta fem år med att göra detta utan ta lite i taget. Blev precis klar, jag gick upp med allt på vinden igen. Vill någon ha det så får jag väl plocka (kasta) ner det igen. Det är mycket snygga kläder, Felix hade så himla mycket snyggt på sig när han var liten. Men det var en Helly Hansen overall som jag inte hittade, en skitsnygg med inbyggda regnkläder kostade 1000 kr i nypris. Gör inte detta enbart för pengarna utan jag tycker att det är synd att det bara ligger däruppe och skräpar. Men som sagt en hel del arbete var det. Har satt ut annons så får väl se om jag får det sålt annars skänker jag bort det till mina vänner. Om dom vill ha vill säga. Jag skulle nog inte själv köpa begagnade kläder men jag skulle nog mer än gärna ta emot :)

Nu är jag helt mör och slut efter allt plockande och det faktum att jag varit inomhus hela dagen. Borde egentligen ta en långpromenad, men jag tror jag är lat som vanligt och sätter mig i soffan.

Förresten första bebisen kommer snart, datumet gick ut i lördags, väntar bara på att det ska ske. Spännande! Keep me posted hun!

     

En härlig söndag

Perfekt dag idag! Vaknade sent och det gjorde barnen med, alla var vi trötta efter gårdagens äventyr. Jag gav Alice frukost sen städade vi jag och Kim. Sen kom Kims mamma och vi tog en promenad i regnet. Först duggregnade det bara sen började det regna mer och jag kunde bara ha ena ögat öppet sista biten för mitt smink hade runnit och det sved som bara den. Kom hem och åt glasstårta som svärmor hade med sig, riktigt god var den. Sen började jag baka, först mockarutor och sen kanel opch vaniljbullar, är precis klar. Mitt i bakningen åt vi pizza och det var det första vi åt sen frukosten. Felix hade dock ätit lunch hos en kompis, annars hade vi hade vi nog kommit till skott tidigare. Men det är skönt att kunna ha lite sega dagar ibland och skjuta lite på tiderna, annar tycker jag att matlagning och plock avlöser varandra. Nu har mamma precis åkt hem med, hon kom hot och fikade lite.

Alice ligger och snart är det dags för felix att lägga sig, då sätter jag mig i soffan (otippat va?). Var förresten hos svärfar på kräftskiva igår, himla lyckat faktiskt!

     


Här är hon

Oetiskt det jag nu kommer att göra jag vet men jag bryr mig inte alls om det. Jag är övertygad om att det är Christine (tyskan) som har mördat Max och Saga i Arboga. Hon var där vid tidpunkten och ni som följt med i rättegången vet att hon ljuger sig blå. Finns inte ett uns av sanning i vissa saker hon säger och alla hemliga kompisar, men som sagt det gör henne ju bara till en lögnerska och inte till en kallblodad mördare. Tror hon lider av någon form av störning, enda gången hon visar känslor är när det handlar om hur synd det är om henne. Skorna som hon hade på sig på morddagen är slängda i Tyskland och historien om hammaren den är väl otrolig den med? Jag skulle kunna hålla på hur länge som helst här. Kanske en dum sak att lägga krut på men det här är nåt jag tänker på en hel del.



Här är tyskan som sitter häktad!

Idag ska vi hem till svärfar sen hoppas jag på att komma och umgås lite med mina vänner. Alla ska ju snart ha barn så man får passa på medans man kan. Pratade nyss med en kompis och vi hade ett jättebra samtal men så kom pojkvännen hem och då fick vi lägga på. Det där förstår jag inte riktigt men så är det för många av mina vänner. En kompis lade på varje gång hennes kille kom på uppfarten då hann man knappt säga hej då innan det sa klick i örat. Kan tillägga att jag aldrig ringer till henne längre. Så med tanke på detta är det bäst att umgås innan alla bebisar kommer haha.

Nu ska jag laga lunch!

Shopping and cutting of some hair

Idag blev det shopping för hela slanten. Efter lunchen så åkte vi in till stan och mötte upp Kimpa sen åkte vi vidare mot Karlstad för att lämna tillbaka bilbarnstolen som vi hyrt.. Sen åkte vi och handlade en massa. Vi var på Clas Ohlsson sen åkte vi vidare mot bergvik och skopunkten och sen till zoo och kollade på fiskar. Handlade en del kläder till barnen. Nu har Felix en helt ny garderob för vi har köpt en massa kläder till honom i sommar, han ska få lite nya byxor med så är det klart sen. Finns inge roligare än att handla ju. Man skulle ha obegränsat med pengar bara.

Jag har även gjort en knasig sak idag. Jag blev så trött på mitt alldeles för långa och alldeles för slitna hår så jag tog fram en sax och klippte av det. Inte allt men mycket. Klippte säkert 15 cm rakt av. Modigt eller dumdristigt det vet jag inte. Men jag ångrar mig inte!

Nu ska jag sjunka ner i soffan framför Prison break!




Alice 8 månader

Idag blir palli palli (Alice) 8 månader! Grattis grattis lilla stumpan. Vart tar tiden vägen? Juat nu ligger hon på golvet nedanför mig och tar sig runt, ja hon kan ju inte krypa än men hon drar sig bakåt, framåt och snurrar så hon tar sig från ena sidan i rummet till den andra relativt fort och hon är målmedveten lillan. Har just pratat med Kimpa i telefonen vars hjärta smälte när han hörde lillan genom telefonen. Han träffade inte henne på hela dagen igår så jag förstår om det känns jobbigt. Liten blir stor eller större och nu har jag sökt dagisplats åt henne. Så snacka om att tiden går fort  som sagt. Annars följer jag fortfarande förhören i Arbogarättegången. Är jag den enda? Tror som sagt C är skyldig men tror inte de kommer fälla henne, det saknas ju bevis. Snart blir det lunch för egen del sen ska jag hämta Felix på dagis.

Bjuder på lite bilder dagen till ära:









Dom två översta bilderna är på Felix när han är åtta månader och de understa är på Alice som ni ser. Alice är verkligen en glad liten tjockis:)



Mammarollen

Nu ska jag svamla lite, bara varnar innan så ni vet vad ni har att vänta er. Ja jag skriver er för jag har en jäkla massa läsare. Konstigt bara att man har så himla få kommentarer:) men det är ju som det är med det.

Har tänkt på det här med mammarollen, det är ett ämne som jag ständigt åtekommer till. Att vara mamma är det absolut bästa och häftigaste jag upplevt. Felix och Alice är mina ljus, mitt liv, det allra bästa jag vet. Dom är helt ljuvliga små liv. Ibland upplever jag att jag har en annorlunda syn på det här med att vara mamma. Ibland kan jag få det att låta som att jag känner mig obekväm i min roll som mamma eller snarare begränsad och hämmad. Jag är en väldigt social person och jag vill göra så mycker mer än att sitta hemma med mina barn hela tiden. Jag mår inte bra av att bara vara hemma jag måste ut och träffa kompisar och umgås. Jag pratar inte om krogen eller så för även fast det kan vara roligt att gå ut och ta en öl nån gång så är det själva umgänget jag vill åt. Jag vill gärna ha ett jobb att gå till på dagarna så jag kan komma hem på eftermiddagen till min familj. När jag jobbar eller går i skolan så är mitt sociala behova mättat och jag spenderar gärna all ledig tid med familjen men nu när jag är mammaledig så är jag som sagt sugen på socialt umgänge utanför hemmet. Och det händer att jag åker iväg ifrån mina barn på äventyr med kompisar (en helg i gbg eller sthlm har förekommit). Detta vet jag är helt uteslutet för en del. Har man familj så har man. igår fick jag höra att jag lever med en familj fast jag skulle vilja leva singelliv, med en familj fast med möjligheter som en singel. Riktigt så tycker jag inte att det förhåller sig men visst umgås jag gärna med vänner på tu man hand. Men jag måste det! I love it! Nu när mina vänner blir mammor så antar jag att det kommer bli lite annorlunda för jag har svårt att se dom göra det jag gör. Umgänge blir det nog men med barn med i bilden. Det bästa jag vet är att vara mamma men jag vill kunna vara så mycket mer. Ska jag ha dåligt samvete för detta? Jag tycker inte det för jag blir en bättre mamma när jag gör saker som jag tycker om och kommer hemifrån lite. Alla måste få finna sitt eget sätt att vara en bra mamma och människa på. Vet att jag skrivit om detta förut och jag vet att jag tjatar. Men det är så jäkla heligt och man ska vilja vara med sina barn och det är skandal om man säger annat. Kvinnor måste inte vilja vara hemma mer än pappor vill! Och jag och Kim har ett sånt förhållande att vi ställer upp om den andra vill iväg på nåt eller umgås med någon. Vi ger och tar och det funkar suveränt bra. Nog om detta! Jag tjatar men som sagt min blogg mitt tjat hahaha.

Kim kom precis hem, han har varit och beställt tak. Tror det skulle komma till veckan, sen har han att göra om man säger så oj oj oj. Men vi har inget val vi måste byta det där jäkla taket alltså. Vi har ju renoverat Alice rum just för att det regnade in och det droppar lite varje gång det regnar verkar det som. Det tråkigaste är att det kommer att ta alls hans lediga tid. Tid är verkligen pengar!

Nu ska jag lägga Felix sen ska vi se på film här hemma, mysigt värre:)

Nyfiknast!

Sitter och läser på aftonbladet och följer Arboga rättegången. Jag är rätt så övertygad om att det är tyskan som har mördat barnen det är jag faktiskt. För mycket pekar åt hennes håll. Psykisk ohälsa, svartsjuka och att framförallt att hon var i Arboga vid tiden för morden och en granne sett en kvinna som ser ut som hon på deras uppfart. Sen har Emma pekat ut henne och det borde ju vara avgörande men man kan tydligen inte lita fullt på hennes minnesbilder. Sen svarar  hon ju knappt på några frågor och tillstår att hon ljugit i tidigare förhör. Hon ska ha fött barn men inget tyder på det och ingen har någonsin sett henne gravid och det kan man ju undra hur det gått till. I mina ögon är hon skyldig.
När jag surfade runt som mest så hittade jag en bild på tyskan, en bild där hennes ansikte var alldeles klart. Sjukt nyfiken jag är va? Jag vet, det är något jag nästan lider av.

Längtar till helgen, skulle gärna vilja träffa nån av tjejerna då, får väl se om det hinns med. Det gäller att prioritera och kompisar är något jag tänker prioritera.


Det blir inte alltid som man tänkt sig

Idag hade vi ambitioner, idag hade vi tänkt en massa men allt blev fel direkt. Kim skulle komma tidigare till jobbet och jag skulle upp i tid för att hinna duscha och ge båda barnen frukost innan Felix skulle till dagis vid halv nio. Klockan åtta vaknar jag av att Kim får ett sms då sover båda jag och Kim gott. Han hade glömt vrida klockan rätt. Så det var bara att hoppa upp och gå oduschad till dagis och ringa och be mamma komma hit och ge Alice frukost medans jag knallade bortöver med Felix. Kim kom självklart försent till jobbet, så kan det gå.

Nu ska Felix snart hämtas. Har precis gett Alice lunch och det gick inte alls kan jag lova. Allt hon fick in i munnen spottade hon ut på mig och på sig själv. Får hoppas det var nåt tillfälligt som hon fått för sig. Annars äter hon snällt upp all mat vi ger henne. Jag får henne inte heller att dricka välling. Den första flaskan hon drack fullkomligt slukade hon men nu vill hon inte alls. Hon tar några klunkar sen ger hon upp. Välling klarar hon sig utan, det spelar ingen roll. Men saken är den att hon dricker nästa ingenting alls. Kanske tar nån klunk vatten då och då, men knappt det. Hon får ju i sig vätska genom maten men ändå. Det värsta är att jag åt inget alls när jag var liten. Mamma fick alltid laga dubbla rätter, får hoppas Alice inte blir likadan.

Nu ska jag duscha och äta lunch sen blir det till att hämta Felix igen, annars är det lugnt. Fullkomlig stiltje.


<3

Kimpa skatten! Det du skrev på msn, du vet precis hur du ska muntra upp mig. Tack för det! Du är oslagbart bäst och det har du alltid varit!

Svammel om mat och märken

Har tänkt på det här med varumärken och så. När jag handlar mat så handlar jag alltid det dyraste märket eller om inte annat det kändaste märket. Jag vill köpa sånt som jag vet är bra och som jag vet smakar bra i munnen. Dyrast är absolut inte alltid bäst det är jag väl medveten om, men vanemänniska som jag är så blir det att jag alltid handlar samma saker. I lördags när jag handlade och Kims pappa och syster var med så handlade jag som vanligt och köpte ariel tvättmedel (trots att jag faktiskt är missnöjd med det) jag anser inte att det tar bort fläckar i den mån jag vill. Då sa iaf svärfar och svägerskan att jag ska köpa willys egna tvättmedel tror jag det var, det är tydligen väldigt bra. Har fått bäst i test i råd och rön två år i rad om jag fattade det hela rätt. Awsome! det tar jag, men ska jag åka 6 mil i enkel riktning för att få tag på tvättmedel? Kanske kan passa på att köpa upp mig när jag väl är där. Sen pratade vi om sköljmedel, jag kör alltid samma märke fast nu sist köpte jag faktiskt ett av willys egna märken annars köper jag comfort tror jag det är men jag varvar mellan två olika lukter. Vanilj och persika tror jag det är. Men svärfar och Felix kompis mamma använder sig av ett sköljmedel som luktar så gott och framförallt mycket. Felix kompis mamma tvättade en handduk som Felix hade glömt där och sen nästa gång jag tvättade den så luktade det fortfarande från deras sköljmedel. Nu tror jag att jag fått reda på vilket dom använder så det ska jag köpa nästa gång. Vad jag vill komma till är att man kan ju verkligen spara pengar på att handla rätt så att säga. Jag handlar aldrig rätt. Och sanningen är den att när jag handlar så kollar jag aldrig priset på en vara. Jag bara tar det jag vill ha och sen slänger jag ner det i vagnen, men sen blir jag ofta förvånad när jag ser hur mkt det kostar sen efteråt. Jag är knäpp jag vet och jag är kräsen, skulle inte direkt komma pa tanken att gå in på t.ex Lidl och handla nåt i ett lila och gult paket och det sa jag till min kompis som jobbar där. "Hallå har du varit på Lidl sista tiden? Vi har ju bara kända märken numera" Oops nej det har jag faktiskt inte, min Lidlerfarenhet sträcker sig till deras glass. Shame on me! Jag måste börja tänka tror jag. Alla säger ju att man kan köpa billiga blöjor på Lidl som är jättebra, men är jag hemsk om jag helst köper Pampers, för jag tycker dom funkar och är snygga. Grejen är ju den att det är mina pengar som förvsinner. Men har ni några bra tips på mat och såna grejer bra märken? Bra billiga märken? Nog svamlat om detta.

Idag händer det nog inte så mycket alls. Kimpa är på jobbet och Alice tar sin förmiddagslur. Imorgon börjar Felix på dagis och det längtar han efter jättemycket, han tycker det ska bli så roligt att få komma och leka med alla kompisar igen. Jag tycker det ska bli lika skönt jag, får jag lite egentid med. Nu låter jag kanske hemsk, han är otrolig lätt att ha hemma han sysselsätter sig själv hela tiden och är väldigt lätt att ha med att göra. Samma sak med Alice hon är alltid nöjd. Som igår när jag väckte henne när hon tog en kvälllur och hon fortfarande var trött så nog mötte hon mig med ett leende och sa inte nåt sen. Tror att det finns en mening med att jag har så lätta barn, det behöver jag eftersom mitt tålamod är dom det är.

Klämde ur en massa var ur Fleeze sår förut, äckligt som fan men det är väl bäst om det kommer ut antar jag. Det ser inge roligt ut men han har inte ont iaf och det är ju huvudsaken.

Övningskörning och catfight

Idag har jag kört! Var till en början inte alls nöjd med stället som Kim ville att vi skulle köra på eller snarare vart vi skulle starta. Så vi började faktiskt bråka och var på väg att lägga ner men sen kom vi överens och jag körde där Kim hade sagt första gången och den här gången gick det bättre. Jag körde på en grusväg och jag fick tre möten och jag fixade det galant. Sen testade jag dragläge och jag startade i backe litegrann och sen vände jag om och körde tillbaka samma väg och sen in i samhället och sen körde jag igenom det och hem så jag kanske körde en halvmil eller mer och jag känner mig stolt. Det är första gången jag kör på en väg så där och jag är nöjd med dagens resultat. Men jag vill ju så mycket och man vill att allt ska sitta direkt. Men det är bara att ha tålamod, det tar tid.

Sen åkte vi hem till mamma och åt mat och satt ute på hennes stora altan ett tag, sen begav vi oss hemöver och Kim började dra om en massa el och jag lekte med barnen. Alice håller förresten på att få två tänder i överkäken, det är båda hennes framtänder som tittar fram. Nu har hon börjat gnissla tänder och det låter så fruktansvärt hemskt. Det gnisslar inte utan det låter mer rivande på nåt vis.

Nu ligger barnen och jag ska göra varma mackor sen blir det film eller så.



Vet inte om det syns men Fleeze är rejält svullen över nosen på hans högra sida. Han är liksom svullen och hård där. Igår hade han nåt slemmigt där, var antar jag. Reflekterade inte över det igår men idag när jag såg svullnaden lade jag ihop ett och ett. Igår hördes ett jäkla liv på gården så jag tror det var fight. Han är rätt tuff trots allt vår lilla kille. Hoppas det går över att sig självt bara. Jag såg märken men jag klämde lite lätt och han reagerade inte så han verkar inte ha ont iaf och det är ju huvudsaken.

Söndagmorgon

Söndagmorgon då. Här hemma är det tyst och skönt. Felix sitter framför tv:n och Kim och Alice sover. Att flytta in Alice i hennes rum skulle visa sig vara det bästa vi  gjort på länge. Hon vaknade runt halv fem imorse och då hörde jag henne så jag tog med henne till oss och ammade henne lite sen hade hon gjort kalas i blöjan så jag bytte den och sen lade jag tillbaka henne i hennes säng och hon sover fortfarande och nu är klockan snart 8.30. Hon får sova ifred och jag får sova ifred, vi väckte nog varanra lite när vi sov i samma rum tror jag. Felix flyttade inte in till sitt rum förrens han var två år har jag för mig. Fråga mig inte varför för det har jag ingen aning om, verkligen inte. När vi väl flyttade honom sa han inte ett ord så jag vet verkligen inte varför vi inte gjorde det tidigare för. Det är ju underbart skönt att ha sitt sovrum ifred.

Gårdagen fick en seg start men blev bättre efter ett tag. Kims pappa syster och pojkvän kom hit och vi åkte och fikade i skärgården, sen till godislagret och sen till Maxi och sen hem där dom fick 10 fiskar av oss. Så nu har vi bara 10 ciklider kvar tror jag, men det räcker för förut var det verkligen fullt i akvariet. Idag ska jag städa och plocka lite. Först ska jag ta hand om en gigantisk disk, det är en jäkla tur att man har diskmaskin ändå. Skulle jag aldrig kunna vara utan. Sen hade jag tänkt mig ut och övningsköra faktiskt. Nej kära vänner den här könan har inget körkort sjukt nog. Men det ska det bli ändring på. Nu jäklar! Lång väg kvar men det ska gå......


Måste förresten ta kontakt med en kompis jag inte träffat på länge. Drömde om henne nyss och då insåg jag att jag saknar henne. Måste ringa och se hur hon har det. Ja vad jag saknar henne alltså, hon är en underbar tjej, en av de bästa jag någonsin träffat tror jag. Drömde att hon var tillbaka i Sverige och hängde med mig och jag försökte få ihop henne med Björn Gustavsson som jag hade med i mitt lag (ja det var någon form av tävlingar under ett par dagar), men Felix kom in och väckte mig innan jag hann drömma klart. Men nog hade dom ett gott öga till varandra haha.

Brottet och straffet (?)

Läser på aftolbladet att mannen som dödade Mikael fick 7 års fängelse. Alldeles för lite om ni frågar mig. Om man mördar någon då har man verkligen krossat alla gränser. Man har tagit nåns liv, avslutat hans liv för alltid. Bestämt att nu får inte du leva mer. Man förstör livet för alla omkring den här personen. Ja det är verkligen det värsta du kan göra mot en människa. Det är sjukt och det ger mig magknip. Alla föds vi till denna jorden och vi skaffar oss ett liv och en mening och sen kan någon komma och avsluta det bara så där. Nej skärpning alltså. vad är sju år för ett liv? Sköter han sig i fängelset är han ute tidigare och efter nåt år får han säkert permissioner. Fy fan säger jag bara!

RSS 2.0