Sovmorgon

Lördagmorgon, klockan är snart tio och halva styrkan sover. Jag sitter ju här och Felix ser på film så de sovande är ju givetvis KImpa och kickan. Hon vaknar en del mitt i natten eller tidig morgon vid fyra och vill inte somna om så jag lägger tillbaka henne i hennes egna säng och där somnar hon fort, har sovit som en stock där i sen åtta eller tidigare imorse. Skönt och praktiskt att hon sover så bra i sin egen säng. Hon är väldigt faschinerad av gläkten i sovrummet, har ju en takfläkt i taket och den älskar hon. Så är hon minsta gnällig när hon ska sova så är det bara att dra undan hennes sänghimmel och sätta på fläkten så ligger hon intresserat där och tittar tills hon somnar. Provade den metoden igår när hon var piggare än hon brukar men det var dags att sova och jag och Felix skulle se på film. Det tog ett tag innan hon somnade men det fungerade.

Idag ska jag sitta i solen, det ska jag verkligen. Har iof inte kommit ut än, men Felix vill ha frukost så vi ska äta den först sen blir det att lapa sol. Fira att jag slipper sitta vid datorn hela dagen.Kanske tar et tripp in till fastingen senare i e.m vi får se, om inte annat så ska ju jag till stan i kväll.

Nej frukost var det....


Klar!

Säger bara en sak: Jag är klar med uppsatsen, 11 sidor blev den allt som allt. Ska kolla igenom den en gång till och rätta eventuella stavfel sen ska jag skicka den till opponent ikväll. Sen är det opponering på tisdag sen har vi en vecka på oss att rätta till eventuella missar och sånt. Men skitsamma nu är den klar för tillfället och det känns wonderful!

Nu har Kimpa dragit iväg, ska ut med jobbet ikväll. Lillan sover och Felix är ute och leker snart kommer A med barn och då ska det bli bad i pool (för barnen iaf) och skitsnack. Ikväll blir det mys med Felix och överbliven tårta. Imorgon hem till Charlie och mysa. Jag ska vara social igen! Livet ler.....

Ljuvligt

Nu är kalaset över. Kan konstatera att Felix fick många presenter, många bra presenter! Nu sover Alice och killarna är och metar fisk. Jag ska sätta mig med uppsatsen, den närmar sig slutet. Ska bli så skönt, jag ska njuta! På lördag ska jag träffa några av mina favoritflickor, ska bli härligt! Grannen ringde förut och bad Felix komma till staketet mellan våra gårdar. Väl där fick han en present med massa små dinosaurier, de är för härliga alltså....

Livet är härligt, livet är fint! Sommar, sommar, sommar

Grattis Felix!

Idag är det Felix 5-årsdag! Jag började dagen med att väcka Kim och så tog vi med några paket och gick in och sjöng för Felix. Han sov sov en stock när vi kom in och vaknade inte till en början, han vaknade först när Kim och Alice klättrade upp till honom. Det bästa paketet han fick imorse var nog ett metspö som han fick. Sen blev det frukost och nu har han hunnit med ett dopp i poolen med. Själv har jag skrivit en hel del på min uppsats som faktiskt börjar närma sig ett slut, har en del kvar men jag börjar se slutet av det hela. Underbart skönt. Snart är det sommar och snart är det EM det kan inte bli bättre tror jag.

Nu ska jag mata Alice och hoppa in i duschen innan gästerna kommer (ja några vågade sig hit trots magsjukan).

     

       

Psykiskt illamående?

Oj vilken dag, soligt värre men jag har suttit vid datorn jag. Felix är bättre men ikväll var han billig kan jag lova. Surade och grinade över det mest och lyssnade inte alls på vad vi sa åt honom. Jobbigt när det blir så, sen får man så dåligt samvete när man bara tjatar på honom och när jag inte kan umgås med honom för jag måste sitta här. Alice håller på att somna, men hon har grinat en del, olikt henne så jag är rädd att det är på väg att bli magsjukt där med. Själv sitter jag med illamående och magvärk. Hoppas det är psykiskt och går över. Har lovat Felix ett litet kalas imorgon med bara familjen, hoppas vi är friska så det blir av. Det är ju en stor dag imorgon.

Nu ska jag återigen fortsätta med uppsatsen. Min kompis den där fräcka jag brukar prata om ringde idag och nu är det värre än vanligt. Får se om det blir som jag misstänker, i så fall ska jag sätta ner foten rejält. Jag hoppas för allas skull att jag har fel.

Natti!

Magsjukan

Nu är magsjukan här igen! I morse när Felix vaknade så gick han direkt in på toaletten och drack vatten sen kom han in till oss och sa att han bara trodde han kunde dricka vatten nu och jag såg direkt att han var besvärad. Jag trodde att han kanske hade ont i halsen så jag frågade honom om han hade ont nånstans det hade han sa han och pekade på bröstet. Sen låg han i våran säng helt lugnt och stilla, brukar vara mer fart på honom. Sen blev han lite ledsen och jag sa direkt till Kim att det säkert är magsjukan på g. Kim undrade hur jag kunde se det och jag förklarade att jag känner igen symtomen på Felix, han har svårt att förklara dom själv dock han känner mest obehag och illamående skulle jag tro. Gick och ringde dagis och frågade om det gick magsjukan där och mycket riktigt en fröken hade varit sjuk. Då förstod jag direkt, vi valde dock att vänta ut det så Felix åt frukost och lade sig ner och såg på en film och inom en halvtimme fick han springa på toan och kräkas en massa. Nu ligger han nerbäddad i soffan och ser film med en hink brevid sig, den behövs kan jag lova. Jag lider med honom, vi skulle ju haft kalas imorgon för han fyller ju fem. Det går ju över fort men smittrisken finns ju upp till två dygn efter. Nu håller vi tummarna att vi andra ska slippa det här hemma. Jag har inte tid att må dåligt, måste ju bli klar med uppsatsskiten.

Igår kom Kimpas syster och pappa över och vi grillade. Gjorde en mysig hörna nere vid sandlådan, var himla mysigt. Har aldrig suttit där nere så här förut. Bra att uttnyttja hela gården. Just nu sover Alice och Kim är och handlar i stan. Han ska köpa en till present till Felix, vi ska ge honom ett metspö. Han och Kim har pratat om att fiska en massa och han tycker att det hela är väldigt spännande. Har vi tur så köper Kim eventuellt en luftvärmepump när han ändå är inne i stan, vi behöver verkligen ha en. Kan inte betala så här mycket pengar i el som vi gör. Måste få ner förbrukningen på nåt vis.

Felix är så rolig förresten, fick mer kläder från HM nu i postlådan, kläder till mig och Felix varav en snygg tröja med dödskalle som han gillade skarpt. Så han frågade hur länge han kan ha den då han växer en del. Den kan du nog ha ett tag svarade jag då. Va bra då mamma att jag kan ha den ett tag så jag inte kan han den noll tag sa Felix då. Man får allt tänka efter när man pratar med barn hehe. Samma sak igår när han hittade en tusenfoting i sin sandlåda då frågade han Kim -Pappa ska jag lägga den i komposten, eller på gräset eller ska jag dela den på mitten? Kim svarade han han kunde göra alternativ ett eller två då det inte var så hyggligt att dela den på mitten varpå Felix svarar -Jag har redan delat tre på mitten pappa.

Som sagt dagens glädjeämne är nya kläder återigen. Felix har verkligen fått en helt ny garderob senaste två veckorna. Underbart att handla kläder ju.

Nu blir det till att skriva.......

Nej då jag är inte bitter!

Skulle egentligen blogga igår men då funkade det inte så jag bloggar nu istället. Igår fick jag äntligen tag på böckerna jag behöver för mitt arbete. Jag hittade tre i Degerfors, sen åkte vi vidare mot Karlskoga där jag hittade den fjärde boken. Måste passa på att säga att dom hade ett otroligt bra system på biblioteket i K-skoga. De hade numrerade hyllor, underbart bra. Detta innebar att t.om jag hittade den boken jag letade efter och fort gick det ja på bara ett par sekunder. Det systemet borde andra bibliotek apa efter. Jag som är dålig på att hitta de böcker jag letar efter behöver såna bra system. Alltså jag har varit i K-skoga många ggr förr men igår tyckte jag att det var mysigare än vad jag trott. Det var lummigt och mysigt och små cafeér här och var. En fin kyrka har de mitt i stan och ja gemytligt såg det ut. Felix kommentar när vi åkte i Karlskoga i bilen var "Wow jag gillar det här stället" och jag höll med honom. Detta grundar sig kanske en del på att jag är rätt så trött på Krillehöla. Ska man ut och äta och sitta på en uteservering ja då ska man till mastis nog för att deras uteservering är härlig, men det finns liksom aldrig några alternativ. Och sen det där med hur kommunen här behandlar sina anställda. Jag blev ju av med mitt jobb för att en utbildad skulle få det men sen fick en utan nån som helst utbildning jobbet mm. Där hade jag jobbat i 5 år och har akademiska poäng. Chefen kom och pratade med mig när jag var på Felix vårbazar och jag kände för att skrika högt åt henne men det gjorde jag såklart inte. En av anledningarna till att jag inte bråkade med de två cheferna om detta som hände är att: Hey jag måste ha anställning i denna kommun om något år när jag är färdig med min utbildning. Som det ser ut nu finns det väl ca tre chefer som anställer här i kommunen och hur skulle det se ut om jag var osams med två av dom? Man måste liksom hålla sig på god fot med dom. Jag trivs ju här för att jag har min familj och mina vänner här men ibland känner jag likadant för denna stad som många andra tyvärr.

Igår när vi åkte hem från stan så stod trafiken stilla och när vi kom närmare såg vi att det var tre lastbilar som hade kört in i varandra varav två av dessa lastbilar var lastade med karuseller inför fastingen, det var trasigt och en karusell hade åkte ner på vägen i stort sett, Blir nog inga karuseller för mig i år haha. Nej då jag tyckte synd om dom, men jag förstår att det hände de ligger ju så tätt inpå varadra när dom kör så det är inte konstigt att det hände.

Nu till något positivare. Har ju länge tänkt att åka till Klockaregården och köpa en massa blommor och så till våra blomlådor och krukor mm, men det verkar inte behövas längre. Igår fick vi en massa blommor av våra rara grannar igen. De har drivit upp dom i sitt växthus från frön och nu fick vi en del av årets skörd. Kim och Felix planterade och det var hur mkt som helst. 3 blomlådor, fem stora krukor, samt att det fortfarande är en hel back med blommor kvar att plantera. Förstår ni hur snälla grannar vi har? Jätterara verkligen. Grannfrun hade frågat om Felix ville ha en musikcd med mamma Mu men han hade tackat nej, tror inte han visste vad han sa nej till hehe. På tal om snällhet, vi har väldigt snälla barn med. Igår var vi borta hela eftermiddagen men det var ändå inget av barnen som gnällde. Felix var snäll och Alice sa inte ett pip trots att hon måste ha varit både hungrig och trött. Man är lyckligt lottad alltså. Och söta lilla Alice jag vill nästan krama sönder henne. Halvårsbebisar är bland det härligaste som finns.

Nu ska jag sätta mig med min uppsats, ska plöja böcker, skriva och leta vetenskapliga artiklar helst på engelska. Kommer vara eremit denna sista vecka (uppsatsen ska in söndag senast) och knappt ringa mina vänner. Men nästa vecka ska jag vara social jag lovar. Tror mina vänner står pall för detta. Kan de isolera sig med sina pojkvänner på helgerna så kan jag göra samma för att plugga en vecka så det så, mohahaha

Hepp

Verkar hopplöst att få tag på några böcker, de är tre veckor försenade. Jag kan inte vänta på detta då jag inte har nån garanti på att de kommer in denna vecka. Enda alternativet verkar vara att åka till Degerfors och Karlskogas bibliotek för där verkar dom finnas inne. Vem sa att det skulle vara lätt? Nu ska jag hoppa in i duschen. Felix och Kim ska plantera en massa blommor som vi fick av grannarna sen bär det iväg......

Jag ska aldrig mer.....

Lämna in böcker försent till biblioteket. När jag har lånat en bok så ska jag lämna tillbaka den senast samma dag som lånetiden går ut. Självklart för en del men jag har slarvat en del måste jag erkänna. Detta har lett till att jag fått böter åtskilliga gånger samt fått köpa 2 böcker som jag aldrig kom iväg med att lämna tillbaka. Det har ofta berott på slarv, att jag glömt bort eller inte fått tummen ur. Men nu är det slut på detta och det mest för att jag nu sitter där i smeten själv. Nu sitter jag och väntar på fyra böcker som jag har reserverat på bibblan och som skulle ha varit inne för mer än en vecka sen kanske två till och med men dom är försenade för att någon annan precis som mig struntar i att lämna tillbaka. Jag behöver dessa böcker för att skriva mitt arbete om Aspergers och jag hoppas INTE att den som lånat dessa böcker  skriver samma uppsats som jag för då kommer de nog inte tillbaka denna veckan och det skulle innebäre problem för mig. Ska som sagt aldrig lämna in böcker försent igen!!

Som sagt detta är sugigt värre men jag får väl tillbaka för allt mitt slarv. Annars är läget fint men har fin ångest över detta just nu kan jag tala om. Annars är det lugnt som sagt mest plugg som hägrar nu. På torsdag fyller Felix 5 år, 5 år! Kan knappt fatta att han redan är 5 år, Det blir kalas för släkten, farmor skulle köpa en tårta med Svampbob fyrkant, heter han så? Kalas för kompisar blir det nästa helg då det är fastingen helgen som kommer samt att jag inte vill ha ett kalas att planera när jag sitter med uppsatsen det blir alldeles för stressigt.....

Nu ska jag ringa bibblan och fråga om en av böckerna har kommit in för det såg ut så på nätet. Det här med att skicka brev när man kan hämta en bok känns uråldrat, vad hände med att maila? Jag menar det tar ju minst en dag extra för att få brevet om att boken nu finns inne. Brinner det då i knutarna som det gör hos mig så är varje dag viktig. Såg förresten Stolthet och fördom igår på tv, jag älskade den! I´m a sucker for romance!!

Nej ringa var det.....

En kicka

En kicka åt mat och en kicka blev kladdig så en kicka fick duscha för första gången i sitt liv och en kicka tyckte om att duscha och försökte dricka upp så mycket vatten som möjligt när hon väl satt där.....






Magproblem

Jag trodde inte för en sekund att Perelli skulle gå och vinna eurovision igår, inte för en sekund. Ville bara klargöra det. Man kan tycka att hennes låt är bra men man måste se till konkurrensen. Det var som vanligt mycket skit men det fanns en del bra oxå. Själv gillade jag Armenien faktiskt och Turkiet, det trodde jag inte om mig själv men så kändes det igår. Dima Bilan är ju stor och jag kommer ihåg honom han var med och sjöng för Ryssland för två år sen då han sjöng låten "Never let you go". Hur som haver nu är det som det är men visst ställer jag mig frågan: Kan Sverige någonsin vinna igen?  

Här hemma är det lugnt, Kim och barnen drar snart neröver mot farmor för att uppvakta henne lite på morsdag. Själv ska jag vara hemma och knåpa på uppsatsen sen även ta med mamma på mat ute. Annars händer det inte mkt här hemma men det  är fullt tillräckligt om ni frågar mig....I går drack Alice välling innan hon somnade och sen sov hon i 8 timmar innan hon vaknade och skulle ha mat igen. Men det här med magen...samma problem som med Felix. Hon har svårt att göra nummer två. Hon är hård och får inte ut det som måste ut. Imorse låg hon och klämde och sen grät hon för det tog stopp och gjorde ont. Hon är knappt ett halvår och har redan bekymmer. Jag fick ta med henne till skötbordet och hjälpa henne på traven och det har jag fått gjort några ggr förut och hon var ledsen lillan. Jag lider så med henne ska det redan börja krångla? Jag har helammat henne för att hon ska slippa det här men nu börjar det bli dags med annan mat och så blir det så här. Felix hade problem med samma sak länge först för ett halvår sen det började funka för honom att gå på toa. Måste prata med bvc måste finnas nåt vi kan göra för att hon inte ska få så ont och få psykiska men av detta precis som Felix hade.

Nu sia jag ge Alice mat. Ha en trevlig morsdag nu alla mammor!


Tack Lilla Sniglar

Här hemma är det tyst som i graven Felix leker och de andra två sover och sussar sött. Alice behöver sova då hon numera av någon konstig anledning får för sig att vakna 3.30 varje morgon. Får henne oftast till att somna om efter ett tag så hon kanske sover en halvtimme till eller så. Men idag låg hon och snackade en massa och höll oss vakna så då flyttade Kim över henne till hennes säng och där somnade hon om en liten stund så nu är hon trött och passar på att sova. Vore skönt om hon passade på att sova på nätterna oxå tycker jag.

Igår var jag i Deje hos Sofia, tog mig dit med buss, åkte närmare två timmar med bil och buss för att ta mig dit, nog för att jag bor i ödemarken men det här kändes nästan som att åka av kartan. Sen gick jag av fel och skulle ringa till henne och berätta det men då la telefonen av så jag var rädd för att bli fast i Deje, men sen började det tuta bakom mig då kom Eva förbi och såg mig så jag hoppade in i hennes bil så åkte vi upp och mötte Sofia och handlade det vi skulle ha till våran middag. De bodde i ett mysigt hus och dom höll på att renovera överallt i stort sett komme rnig bli väldans snyggt när det är klart. Sen dök Mia och Ullis upp oxå och vi började laga mat. Det blev wok med ris och green curry samt kyckling och purre och rabarberpaj till efterrätt, mkt delikat! Sen satt vi där och skrattade och hade det trevligt, Ulli skjutsade mig till Karlstad igen och jag hoppade på en buss hemöver. När jag kom hem hade jag rätt så ont i en puppe så Kim drog fram pumpen och sen blev det mjölkning av för hela slanten. Äckligt kanske men det bjuder jag på, var tvungen att bli av med en del och det var bra för då fick vi användning för den dyra pumpen vi köpte som vi aldrig har använt. Har bara använt flaskorna. Pumpen var bra och en flaska fylldes väldigt fort. Sen hoppade jag i säng. Det var härligt att komma hemifrån lite och skönt att åka utan att behöva ta Alice med mig. Hon hade haft det bra hemma med pappa och fått välling på kvällen och det hade fallit henne i smaken hon drack och smaskade i sig hela flaskan. Sen hade Kim köpt en film till Felix som dom hade sett på och ätit en massa gott och Felix hade vait helnöjd och lycklig som få. Han behöver få lite ensamtid med oss det gör honom gott. Så det gynnade oss alla att jag åkte hemifrån igår, härligt det!

Nu ska jag plocka fram frukost här hemma, sen blir det till att plugga idag. Tråkigt en lördag när solen skiner men vad gör man. Känner piskan nu!

Vårbazar

Går hon vidare tro? Sitter och lyssnar på kvalet, såg några låtar men orkade inte sitta så länge. Ja svaret kommer snart, tycker fortfarande att hon ser ut som ett lyxluder (sorry Charlotte). Idag har vi varit i stan och ätit lunch i det gröna jag och min sambo, sen var det Vårbazar på Felix dagis. Var där och handlade lite olika saker de bakat och gjort, fanns sylt, diverse bakverk, halsband och planterade blommor. Dom kommer att använda pengarna till deras avslutningsresa. Spenderade 70 kronor jag hade i fickan så lite har jag bidragit iaf:) Dom sålde även egna gjutna vattenbad och ljuslyktor riktigt fina faktiskt. Sen sjöng dom och spelade teater, teatern fick vi se två gånger då det bara var med 4 barn per gång och Felix var ett av de åtta barnen som var med. Han spelade varg i skinnpaj och hatt, jättesöt! Efteråt sa han att han sa allt rätt som han skulle raringen.

I morgonbitti ska jag hem till mamma sen blir det Karlstad och fixa en del saker sen drar jag vidare till Sofia i Deje och spenderar kvällen där. Helgen går i pluggandets tecken, sen kanske bjuda med mamma ut på mat på söndag, det är hon värd. Får se vad som hinns med.

Nu kommer snart svaret! *Yeay*

     

På g....

Har kommit igång med skrivandet av min uppsats har inte läst klart alla 900 sidor som läraren beordrade men läser och skriver om vartannat, inte för att jag någonsin kommer läsa så mycket som 900 sidor dock. Även fast det bara är en början så är jag åtminstonde igång och det känns bra. Annars har jag varit på himlakul idag i Prästgården, ville mest kolla in vad det var för nåt samt träffa lite folk så jag åkte dit med Alice. Det var trevlig, vi sjöng och fikade och barnen lekte. Alice är ju så pass liten än men hon fick vara med och titta på lite folk och få frisk luft. Alice fick sitt första rån när vi satt och fikade och det gick så där, det blev  kladdigt och uppluckrat men hon fick ju chansen att försöka iaf. Får köpa såna där trendiga majskrokar som alla snackar om.

Igår var jag i stan och åt thaibuffé med Kimpa och Tiki sen åkte jag hem till henne och satt där en stund, sen gick jag ner på stan för ett besök hos min nya tandläkare. Han var otroligt noggrann måste jag säga, jisses i havet. Han tog en massa bilder och gick noggrant igenom tänderna. Han sa att det såg bra ut, det jag skulle göra var att skölja munnen med flour 2 ggr/dag samt använda tandtråd. Jag sa att jag var dålig på det sistnämnda och då skickade han med mig ett paket plackers hem. Han sa att det kunde blöda en del och ja jag blöder som bara den sa jag. Så kan vi inte ha det sa han. Det bar bra att jag bytte tandläkare för han var seriös och duktig. Annat än folktandvården där de bara hafsade över tänderna och missade en massa. Fast helt bra såg det nog inte ut i munnen hade ett litet hål som skulle lagas.

Nu ska jag plugga vidare och kolla efter bussförbindelser då jag kanske ska hem till S i Deje på fredag, Får nog ta med mig Alice dit med eftersom jag fortfarande ammar henne. Jaja det var nåt annat jag skulle skriva om men jag glömde alldeles bort  mig. Idag fick jag reda på att en kompis mamma har dött. Hemskt för henne såklart, har varit lite besviken på denna kompis eftersom hon varken hörde av sig när min pappa dog eller när jag fick Alice men självklart skickade jag iväg ett beklagar din sorg sms för det tycker jag att man ska göra. Nu ringer lail så nu lägger jag ner detta bloggandet för tillfället.





I brist på annat

Har två igelkottar på baksidan som försöker att idka samlag, eller åtminstonde så försöker han och han gör det bra och tappert, han har säkert knatat 100 varv runt henne nu och låtit. Där är det inte pang på röbetan inte, han får kämpa! Men jag tror nog att han ska lyckas för han är väl förberedd ser ni, dom befinner sig nämnligen brevid fontänen som det numera lyser två lampor på, så de har både levande ljus och rinnande vatten kan det bli bättre? Nej han har helt klart valt rätt ställe för den perfekta dejten......

 



En timme senare har de fortfarande inte fått till det....hårt att vara igelkott.
De är gulliga faktiskt, han gick nyss runt och bajsade ner hela våran framsida
men han är söt ändå.

Flicka och hungrig katt

Nu kommer fler bilder, den gav upp förut så jag försöker igen







Jakten efter potentiell föda går vidare........


Familjen ämpa flämpa

Kväll igen, fick inte så mycket pluggat under dagen som vanligt men jag ska sitta hela kvällen hade jag tänkt, med undantag för nu då:) Har precis lagt Alice för kvällen, hon var jättetrött och gnällig och alla som känner Alice vet ju att hon inte gnäller i onödan. Gav henne lite gröt till kvällsmat nu faktiskt och hon åt upp precis allt! Med stor aptit dessutom samma sak i förmiddags då fick hon lite ur en burk från fem månader och hon åt med stor aptit då med. Tror hon börjar bli sugen på annat än mammas tutte nu och det är roligt det är ju ändå dags så. Förut har hon inte varit så intresserad men det intresset har vuxit fram nu när hon fått provat lite. Ska bli kul och se om hon sover längre nu när hon har både gröt och mjölk i magen vid sänggående.

När jag matade Alice med gröt dök Fleeze upp som förövrig var instängd i garaget mellan 16.30 igår till åtta imorse. Hur som helst Fleeze går ju alltid ett par varv på diskbänken och i vasken varje dag för att äta upp eventuella rester och spill minsta lilla smula går ner. Så han fick tag i en potatisklyfta som låg däruppe sen middagen och som jag inte hunnit slänga. Han flög ner på golvet och smaskade i sig den som om livet stod på spel. Till och med potatis jag säger då det.

Min kusin som var på dopet tog en massa kort med sin proffskamera och en sån skulle man ha säger jag bara. Han skickade en massa bilder till mig idag och dom var hur fina som helst. Han kan ju ställa in så den fokuserar på den han tar kort på och allt annat blir suddigt som en bakgrund med våran kamera kan man ju ta kort som blir bra men den fokuserar ju på vad den vill i stort sett. Kimpa ville ha en sån kamera när vi köpte våran men dom kostar ju lite mer som sagt. Ska läga in några bilder han tog här nedanför. Sen ska jag skicka bilder till en väninna över msn sen blir det plugg tror jag. Ska nog passa på att ringa lail innan med. Underbart att ha henne för vi tycker verkligen lika om allt, och vi kan snacka en massa och alltid förstå varandra det är guld värt det!













Uppskjutning

Nu är det alldeles lugnt och tyst här hemma, Kimpa tog med barnen och åkte iväg till sin faster Felix skulle iof till en kompis men ändå. Så nu har jag en perfekt chans att sätta mig och plugga men jag fastnade visst här istället. Hopplöset det där, borde egentligen åka hemifrån och plugga så jag kan få något gjort för även fast Kim är hemma så blir det att jag gör saker istället för han. Det är inte hans fel alltså utan jag släpper inte ifrån mig saker eller ansvaret och ändå gör han det mesta bättre än mig så det är inte det att jag inte litar på att han klarar saker och ting för han klarar allt. Får träna på det där. Men lite pluggande ska jag allt få gjort när jag har så pass mycket kvar som jag har, det gör sig ju inte självt om man säger så. Det är såna här gånger jag önskar att vi hade en övervåning jag kunde smita upp till och plugga.

Imorgon ska vi vaccinera Alice, får se hur mycket hon väger denna gången närmare tio skulle jag tro. Har träningvärk från igår när jag bar henne en del, pinsamt att jag är så svag men hon är bra tung med som sagt. Sen ska jag till min tandläkare med, blir nog bra dyrt bara men det är bara att gilla läget.

Nej får passa på att vara lite effektiv nu tror jag bestämt........

Dopet avklarat

Nu är hon döpt lilla Alice, Ingrid, Maria! Och det gick jättebra. Felix skötte sig utmärkt i kyrkan och hällde upp vatten i dopfunden och stod snällt med oss där framme. Det var högmässa så det tog ett tag men det gick bra. Var en rar och personlig präst vi hade faktiskt. Sen åkte vi vidare till Prästgården för att fika och det tog ett tag innan allt fanns på plats så kändes det iaf men det gick bra och gästerna fikade och åt. Det kom 35 personer sammanlagt tror jag och då mest kompisar en del släkt men inte så många. Favoritsläkten från Göteborg kom och det var väldigt trevligt måste jag säga:) Och en massa fina presenter fick hon lillan som t.ex fotoalbum, fina kläder, 3 halsband, ask för sina tänder, kramdjur, speldos, pengar, ett första året bok och en annan jättefin bok med en massa klassiska sagor, hur fin bok som helst alltså. Massa annat fint med. Tack så hemskt mycket kära vänner! En kompis hade även skrivit en fin dikt på kortet ska fråga henne om jag får lägga in den här. Samma med bilder det kanske kommer upp här, måste tillfråga inblandade själar först. Man får ju inte lägga ut bilder utan tillåtelse och det förstår jag, vet själv hur trist det där kan vara.

Och snäll var hon Alice förstås, lika snäll som vanligt sa knappt ett knyst under hela dagen, underbara lilla tjej. Alla påtalade hur snäll hon var och det vet vi ju redan hon märks ju knappt av alls lillan. Det var som Kim sa att hon har hållit oss vakna en natt sen hon föddes och det var ju förra veckan innan vi skulle till Göteborg. Bebisar är underbara och snart får mina närmaste väninnor prova på det här med moderskapet. Det ska bli underbart roligt och jag längtar en massa efter deras bebisar! Mysigt mysigt.....

Nu sover Alice och Felix ska precis gå och lägga sig, jag ska nog glo på tv lite innan jag somnar jag med, är rätt sliten efter dagen. Och nu kommer skolångesten krypande. Nu är dopet över så nu måste jag ta tag i det här, känns blä men ska bli ljuvligt när det är över då jäklar är det sommarlov på riktigt.


Nu äre dukat

Ja då var det snart dags för dop då. Imorgon smäller det! Så idag har jag varit i stan med mamma och handlat det sista inför dopet och hämtat tårtan. Köpte mig även ett par skor som jag ska ha imorgon dom var dyra men som tur är så kan jag ha dom även sen till vardags. Men jisses vad pengar jag har spenderat nu, vågar inte ens räkna efter hur mycket cash jag har gjort av med den senaste veckan. Men det måste vara nåt form av rekord från min sida. När vi kom hem från stan matade jag Alice och sen åt jag själv, sen drog jag och mamma och Felix iväg och dukade i lokalen inför imorgon samt att vi körde dit allt fika. Har vissa saker att fixa imorgon men sen får det bli dop av. Det får bli som det blir med allt, får hoppas på det bästa helt enkelt. Nu ska jag bara välja kjol inför imorgon....kan säga att det inte blivit nåt pluggande alls av idag, men det ska jag inte tänka på nu.

Ha en trevlig kväll!


Barnen <3

Kväll igen då, har inte fått så mycket gjort idag. Men har iaf hämtat nyckeln till prästgården, sen var vi en sväng förbi pappas grav. Han ska få stenen i helgen eller den ska iaf vara klar nu men än är den inte uppe men det borde inte dröja nu. Känns himla tråkigt att han inte kan vara med nu när Alice ska döpas...han skulle ha varit galen i henne alltså. Och inte konstigt det. Hon är helt underbar lillan. Så jäkla söt och snäll hela tiden, inte alls ledsen. Förut skrattade hon åt mig när jag matade henne så det sprutade potatis över hela mig, underbart! Barn är det bästa som finns, nästan så man vill krama ihjäl dom. Och för att inte tala om dessa små härliga ljud hon gör, nu är hon förvisso rätt så högljudd oxå ibland numera.

Var och handlade förut massa fika till dopet (nej jag hinner inte baka men kanske nåt om jag hinner, får se) och sen köpte vi en massa saker till Felix och även ett nytt regnset, underbart att handla. Ska in imorgon igen och handla kläder till mig och Alice och hämta tårta för 600 spänn haha kostar att ha kalas:)

Nu ska jag joina resten av familjen i soffan, Alladin går på disneychannel <3

       


Maria stress

Fredag nu, tror det är första gången på länge som jag inte längtat efter helgen speciellt mycket. Kimpa är ju hemma varje dag numera samt att det är dop i helgen och visst ser jag fram emot det men det innebär oxå att det är en del att göra och fixa med, samt att dagarna närmar sig och det innebär snart dags för inlämning av portfolio. Ska snart hoppa i duschen sen åka och hämta nyckeln samt åka och handla. Finns en del att fixa med som sagt. tur att det mesta kan lösas med liet pengar och tid vad skulle man annars göra?

Nej bäst att bli lite seriös och få tummen ur.......


Äntligen igång

Efter många om och men och en hel del ångest och för att inte tala om en massa lånade böcker är jag äntligen igång med pluggandet. Har väldigt mycket kvar att göra innan uppsatsen är klar men jag har kommit igång och det är en oerhörd lättnad! Åkte till biblioteket idag och lånade massa böcker (för tredje gången) sen åt vi lunch på stan jag och Kimpa sen hem och hämtade Felix på dagis och nu är jag igång som sagt. Har varit en del krångel och jag har haft olika ämnen jag tänkt att skriva om ett tag var det barnens sociala utveckling genom lek, sen barn och sorg och nu är det Aspbergers syndrom som är på tapeten. Mest för att det är ett konkret ämne med en massa litteratur till samt att jag har dålig kunskap om den diagnosen och varför inte passa på att lära sig något nytt? Har dock känt att uppsatsen ligger illa till i tiden då det är dop och en massa andra aktiviteter inplanerade som t.ex Liseberg och två kalas för Felix mm men det får gå. Beställde tårta till dopet idag nu när alla som ska komma meddelat sig, det ser ut som att vi blir en del faktiskt, det är ju roligt. Sen ska jag bara fixa med det sista och kläderna och sen får vi nyckeln till prästgården imorgon, då jag även ska in på handledning men funderar på att flytta den till nästa vecka då jag hellre är hemma och pluggar imorgon. Jaja det löser sig på något vis.

Nu vaknade Alice här hemma, får ta henne pojkarna är ute i skogen och knallar. Ska fortsätta plugga resten av dagen sen blir det förhoppningsvis lite tv ikväll med. Förresten har Alice två tänder på gång därnere brevid varandra precis som Felix oxå hade.

     

Don´t damn me

Don´t damn me when I speak a piece of mind
cause silence isn´t golden when I´m holding it
inside, cause I´ve been where I have been and
I´ve seen what I have seen I put the pen to the
paper cause it´s all a part of me.


Goddag yxskaft

Denna dagen blev lite hur som helst. Det började egentligen redan imorse när jag skulle hoppa på bussen till skolan. Strax innan jag skulle gå på så inser jag att mitt busskort har gått sönder. Chipet har lossnat och ramlat av. Berättar som det är för busschauffören och får åka med som tur är. Kortet fungerade i bussen när jag åkte hemifrån så det kanske fastnade i den maskinen eller så ramlade det ner på golvet, Jag har ringt och prata med dom på swebus och jag ska kanske få ett nytt. Inte för att vara snål eller så men jag har ändå betalat 900 spänn för det. Hur som helst sen kom jag till skolan och hade en seg och utdragen lektion dit det kom tre kvinnor och berättade om sina uppsatser och avhandlingar, intressant förvisso men känner inte att jag behöver få reda på hur man skriver ett ex. arbete för nu är det inte aktuellt, alla i klassen vill veta hur man skriver en sån uppsats vi ska skriva nu, man vill ta en sak i taget liksom, Det här vi skriver om nu ska vi kunna ha till hjälp sen när vi skriver ex. arbetet men ändå....

Åt tidig lunch i skolan sen begav jag mig mot biblioteket där jag letade och lånade en massa böcker, sen kom Kimpa och barnen och hämtade mig vid halv tre och vi åkte vidare mot Ikea där vi handlade och fikade en massa. Sen drog vi till Bergvik och handlade kläder till barnen och mat. Skulle ha handlat till oss med men som vanligt blev det barnen som fick en massa fint. Är ju så roligt att handla till dom och det finns så mycket fina kläder alltså. Sen åt vi lite mat på Bergvik och jag säger då det, pinsamt värre blev det. Jag beställde en vegetarisk pasta och han sa att jag skulle ta mat till mig och Felix där och pekade på en buffé. Flera gånger sa han det och jag frågade om den vegetariska pastan var där och ja sa han det är den. Han pratade dålig svenska och jag hörde väl som en kratta som vanligt men hur som helst jag lade upp en stor tallrik med massa olika grönsaker och pasta och dressingar, försåg mig rikligt för att bli mätt. Satte mig och åt i godan ro och efter att ha ätit nån minut så kommer en annan snubbe fram till mig med en stor tallrik med pasta och grönsaker till mig. Jag fattade inget, där satt jag och åt en massa pastasallad men det var bara att ta emot den nya tallriken och se lite generad och fundersam ut. Han menade väl att vi kunde ta oss lite sallad innan maten typ och jag öste på, jag trodde han menade att det var min mat och så länsade jag halva buffén i onödan. Det var pinsamt, ibland blir det en del missförstånd haha. Efter många om och men åkte vi hemåt fast vi inte hade hunnit med alt vi tänkt på men det drog ut på tiden och barnen började bli trötta. Vid det här laget hade jag en hemsk spränghuvudvärk och det har jag väldigt sällan kanske bara några gånger per år. Åkte och bytte Felix sandaler sen bar det hemåt. Gav Alice mat så hon somnade sen blev det tv och det var skönt för jag var lite sliten efter att ha varit hemifrån 12 timmar. Förutom de små missödena så var det en relativt trevlig dag men jag märkte att mitt humör blev lite sämre i skolan och jag insåg snabbt vad det berodde på. En såkallad energiparasit jag hade i min närhet. Det första människan gjorde var att klaga, missförstå mig inte jag förstår att personen har och har haft det väldigt jobbigt det förstår jag och jag har stöttat och gjort vad jag kan men det drar ner mig med man orkar inte lyssna hur länge som helst, Jag må vara en hemsk människa men det blir jobbigt. Jag har lyssnat på detta i snart två års tid. Och när man börjar dagen med att gnälla och sticka från lektionen, varför ens gå i skolan? Önskar jag kunde hjälpa men det kan jag inte kan tillägga att detta är samma person som knappt visste att min dotter heter Alice.....behöver jag säga mer? Nog klagande från min sida, livet är fröjdefullt. Snart ska vi döpa lillan, fick en doppresent redan idag och nyfikna som vi är så öppnade vi den i förväg. Jättefin var den, väldigt fin. Det var en ram i silver där man skulle sätta bilder på Alice när hon var nyfödd, tre månader, sex månader och ett halvår. Så var det en massa detaljer på den med barnvagn och grejer, den var väldigt fin som sagt. Hade OSA datum idag och det verkar som att de flesta som blivit bjudna kommer, roligt!

Nu ska jag nig krypa ner under täcket tror jag, ska hem till mamma en sväng imorgon bitti innan hon börjar jobba sen ska jag läsa en massa med så jag har att göra. Nu luktar det bränd elektronik här, det slog nyss gnistor om Kimpas dator...kom rök från den, jag är glad att det var hans och inte min hehe, gör det mig till en dålig flickvän kanske? Kan så vara men han verkar inte vara så besvärad av det heller så. Jaja sängen var det!

Liseberg

-Mamma vilken dag ska vi till Liseberg nästa gång? Denna frågan vaknade jag av då Felix kom in i våran sovrum runt halv nio imorse. Det summerar väl i stort sett hur bra vi hade det igår men jag ska förtydliga mig och berätta mer. Vi åkte ivåg runt 8.45 mot Liseberg efter en förfärlig natt här hemma. Jag säger då det lilla Alice grät halva natten kände det som. Hon vaknade vid 1.30 och höll mig vaken med gråt och annat till 4.30 då Kimpa hade gått efter vagnen så jag kunde vagga henne i den,. Jag fick henne att somna men sen vaknade hon en gång i halvtimmen ända tills klockan 6 på morgnonen då jag hade gett upp tanken på mera sömn och gick på toan och lämnade henne i vagnen med nappen i mun, när jag kom tillbaka fem minuter senare så sov hon så jag passade på att sova jag med och vaknade vid sju. Kimpa sov på soffan han och det var lika bra det då han skulle köra och behövde få sig lite sömn. Alice var lite småsålig det var det som höll henne vaken och det är första gången under hennes fem månader hon gör något liknande.

Hur som helst vi begav oss mot Göteborg och gick in på Liseberg och köpte oss tre åkpass. Felix skulle promt åka stockbåtarna först men det fick bli sagoslottet, sen stockbåtarna. Vi hade glömt Alice napp i bilen så jag var på halvdåligt humör när vi kom in, kände att det var klantigt av mig och jag ville gärna ha med nappen eftersom lillan skulle vara i vagnen i stort sett hela dagen. Bestämde mig för att göra det bästa av situationen och tänka som Kim (alltid positiv den killen) att det kanske går jättebra! Och visst gick det bra, liten är världens snällaste bebis. Fick en slängpuss av Kimpa från Flumeriden och humöret gick genast upp:) Som sagt dagen gick himla bra, var Alice som inte var så sugen på att äta så mkt men tillsist fick jag i henne några slurkar då och då och nappar fick vi tag i en en giftshop, jättefina med text på så jag köpte 4 st! Lillasyster, mammas flicka, pappas flicka och Alice jättesöta verkligen! Ja det var en hellyckad dag och barnen fick se en ekorre som var väldigt tam och bodde brevid bergbanan som dom var väldigt intresserade av (tre barn då vi åkte med Alexandras familj). Fick med oss Felix upp i Lisebergsbanan med han hade taggat sig själv ovh ville åka den, han satt brevid Kim och jag bakom och jag trodde han skulle få ångest men det fick han aldrig, han sa bara att det kittlade i magen och han skrattade som bara den. Så jäkla modig alltså, han är ju ändå bara fem år! När vi kom ut i trapphuset kände jag hur det luktade spya lång väg och mycket riktigt det låg en fet pizza därinne. När vi sen gick ut så hade de stannat tåget i uppförsbacken med massa människor i och fram med slangen, samma person (antar jag) hade även spytt i vagnen tur att inte vi hamnade i det tåget. Vi åkte massa karuseller och åt och hade det bra hela dagen, och varmt var det riktigt varmt. Dagen var hellyckad alltså. På vägen hem bäddade vi ner barnen så dom somnade och vi var sen hemma 23.30 så då bar vi in barnen och lade dom i sängarna samtidigt som vi själva gick och lade oss. Felix ser nu på film och Alice och Kimpa sover fortfarande. Alice var vaken en sväng vid sex förut men somnade om. Felix är hungrig och ber om frukost så det ska han få.

Idag blir det till att plugga en del och förbereda inför dopet, Ikväll är det utvecklingssamtal för Felix, får väl se hur det går.

        

        


Umgänge och Liseberg runt hörnet....

Säger bara en sak: Liseberg imorgon!!! Freaking wonderful! Ska bli riktigt skoj alltså, Felix är så förväntansfull och det är så härligt att se. Idag har dagen gått i ett vaknade och åt frukost och sen lade jag Alice och sen gick vi ut ganska omgående, jag satt ute och läste i solen och Felix badade faktiskt i poolen mitt på dagen, var 18 grader i den och nu på kvällen var temperaturen faktiskt uppe i 20 det var den knappt förra sommaren ens. Sen kom det en kille och hämtade lite fiskar, tror han tog med sig åtta eller så, finns fortfarande tjugo bebisar kvar med andra ord. Sen blev det lunch och mat till Alice som legat och snusat hela förmiddagen i sin säng. Sen åkte vi in mot staden och mötte upp Linda och sen knallade vi till Mia och Tobias för att hälsa på. Satt ute i solen på deras baksida och pratade och fikade ett par timmar, väldigt trevligt faktiskt. Sånt borde man göra oftare för det är otroligt trevligt, Hon börjar bli rund tjejen, bebisen ska komma i slutet på september, spännande spännande. Sen åkte vi och handlade, bla ett par sandaler åt Felix och en bilkudde och fika inför resan imorgon.

Nu sover Alice och Kim har lagat poolen (ja den läcker lugt) samt tvättat bilen så jag hoppas han inte har tagit ut sig för mycket med tanke på imorgon, han mår bättre men lite seg än. Hoppas för hans skull att han mår bra imorgon annars kan det bli jobbigt.

Nu ska jag försöka få Felix i säng sen ska jag pratade vidare med en kompis på msn hon ger mig riktigt oroande nyheter.....detta gillar jag inte.


Dejtingproblem

Det här med att få till en träff är inte alltid så lätt som det låter. Har i flera veckors tid försökt att få ihop några av mina väninnor för att kunna gå ut och äta, fika eller bara umgås lite och det med dåligt resultat. Alla är upptagna med sitt och det är som sagt svårt att få till en dag/kväll då det passar för alla. Bestämde mig för att lägga ner dom planerna då jag sitter och sms:ar och ringer runt för att det sen ska visa sig att de datumen vi trodde var okej så funkade det inte ändå för någon. Har blivit en knäpp grej med att alla måste ses samtidigt det blir så krångligt. Så nu ska vi säga ett datum flera veckor i förväg och kan man så kan man och tvärtom. Så idag tog jag upp telefonen och ringde lilla fia och frågade om inte jag och Linda fick komma och hälsa på henne en sväng och det fick vi så gärna så. Kim skulle bort på förmiddagen och på lunchen så jag satte mig ute i solen med Felix i hop om att få läsa lite det gick inte så bra för Alice som låg och sov i sin säng vaknade nästan direkt. Tog med henne ut och lade henne på en filt i skuggan brevid mig, det gick en stund sen skulle hon ha gröt inne och efter det så fixade jag lunch till mig och Felix, sen slängde jag mig i duschen och matade Alice igen så hon skulle få sova och sen ut och sminkade mig för att kunna ta en buss till stan. Kunde ju inte lämna barnen och Kim hann inte hem i tid tills bussen skulle gå och mamma fick jag inte tag i. Efter en hel del krångel och allt skulle ordna sig så ringer fia och säger att det blivit ändrade planer hon måste åka iväg tidigare än vad som var sagt innan så all stress var i onödan och jag blev kvar hemma uttråkad som få. Lät gnälligt detta, var inte menat så men det här är ett tydligt exempel på hur det brukar gå när jag försöker mig på en träff med mina rara väninnor. Vi blev iaf ditbjudna imorgon istället Kim och barnen med, ska försöka åka dit. Får se om Kimpa följer med eller ej, jag har sagt till honom att jag vill ha honom sängliggande hela dagen och inte för att utnyttja honom på något vis utan för att han är lite halvrisig och jag vill att han ska piggna till så vi kan åka till Liseberg på söndag, för det ser vi alla fram emot så mycket så det vill jag absolut inte missa! Jaja iaf så knallade vi bort till mamma och hjälpte henne med hennes nya dator och hon fixade både middag och efterrätt till oss. Underbara mamma, hon gör allt för oss, köper saker, kläder, fixar och donar, lagar mat hon är en riktig supermamma min mamma! Sen begav vi oss hemåt och tittade på Bee movie.

Avslutar denna rappakalja och går och lägger mig tror jag:)

Sool

Lika underbart väder idag igen, hörde att det skulle bli tretton grader till veckan, nästan vinter ju:) man blir bra bortskämd av den här värmen. Bäst att ta vara på den solen man får. Har iof hört att det ska bli den torraste sommaren på 150 år men kritisk som jag är så vågar jag inte ta ut något i förskott. Förra sommaren var ju så himla dålig så sämre kan det inte gärna bli. Har suttit ute i solen och läst litteratur idag med, så himla bra bok jag läser och man får en massa tips och ideér inför yrkeslivet sen. Det har varit en underbar dag som sagt, började dagen med att ta en promenad med Kim och Alice efter att ha lämnat Felix på dagis. Felix är hemma hos en kompis och vi ska snart åka dit och umgås vi med en stund. Lillan ska bara vakna och få lite mat först.

Så här somnade liten förut


Sommar

     

Det doftar något! Det doftar sommar, sommaren närmar sig det är grönt
i trädgården och Felix pool är på plats för uppvärmning

Bissing på g.....

Japp kliade nyss Alice i munnen, hon älskar det och brukar stoppa in våra fingrar i hennes lilla mun och bita på dom och hon kan bita rätt hårt numera faktiskt. Så nyss kände jag nåt vasst i munnen på henne och såg att det var en liten tand på gång därnere. Felix fick sina första två tänder när han var fem månader och idag är Alice fem månader på dagen så det var lite häftigt faktiskt. Det går så fort alltså, lillan växer så det knakar. Felix med så klart han är snart 5 år! Fattar inte att vi har haft honom i fem hela år, går fort som sagt. Rara små barn. Men Alice är väldigt gnällig idag, hon mår inte bra och det märks. Annars gnäller hon knappt alls men nu mår hon inte bra, lider med henne lillan.

Kimpa och Felix är ute och går en promenad i skogen, med mammas hund. Mamma skulle bort så hon behövde hjälp med honom. Från en sak till en annan måste säga att jag har väldigt rara kompisar, det visste jag ju redan så klart men man blir ständigt påminnd om det. Idag pratade jag med miafia och berättade om en annan kompis och hon sa direkt att hon ställde upp på en sak som skulle hjälpa denna andra kompis, Hur som helst det här är ingen person som hon själv känner och umgås med men hon berättade direkt att hon gärna ställde upp. Ja hon var väldigt snäll som sagt och offrade sig utan att jag ens tänkt den tanken. Rara och underbara är ni och det gäller er alla....

Prästen var här idag med, han verkade bra och lugn som präster ska vara. Vi ska tydligen döpa Alice mitt i en högmässa med en massa andra folk kanske inte riktigt vad jag hade tänkt mig men det ska nog gå bra ändå. Det negativa med det är väl mest att det kan bli en del folk då det är sammanlyst med andra kyrkor (iof är det dåligt med folk i kyrkan numera)men det värsta är att det kan dra ut på tiden och det kan bli lite segt och sen är det ju barn med på dopet och det är inte lätt att sitta still inte, det klarar ju knappt en annan av så det kan man inte begära att barnen ska heller. Men det blir nog bra det där, hon kommer att vara så fin lillan:)

Smakar gott i munnen? Det vet jag inte än



Detta ska jag bjuda mina väninnor på, får väl se vad dom tycker om det.

Möte inför dopet

Idag är jag hemma. Ska börja gå igenom min litteratur så jag får något gjort. Prästen har nyss varit här och vi har planerat inför dopet. Kommer bli högmässa och en del folk men han var bra och jag tror att detta kommer att bli bra. Felix kommer att få några uppgifter med så han kommer nog känna sig mäkta stolt. Har fått mitt paket med en massa proviva fruktdryck så nu ska jag ut och buzza och bjuda mina väninnor på detta. Ska nog passa på att ge en varsin till mina gravida väninnor eftersom det ökar järnupptaget och är rikligt med folsyra i.

Tillbaka till köksbordet för att kolla igenom lite böcker. Sen blir det till att åka och handla kattmat.....

Kärt återseende

Nu har bloggen flyttat till en annan sida och en annan adress, blir nog bra. Idag har jag varit i skolan igen. Visste inte om jag skulle gå hel eller halv dag eftersom det var en träff i biblioteket på schemat och den var både idag på eftermiddagen och imorgon på förmiddagen. Först tänkte jag gå imorgon med tanke på att jag fortfarande ammar Alice men så kom jag på att imorgon kommer prästen på hembesök inför dopet och då vill jag gärna vara hemma. Jag stannade kvar en stund på i biblioteket sen lånade jag några böcker och åkte hem. När jag kom hem blev det till att amma Alice direkt hade inte varit hemma sen halv åtta på morgonen och nu var klockan fyra, men det gick bra. Däremot är hon lite sjuk lillan. Hon är täppt i näsan och har haft feber sern igår kväll. Hon är dock rätt så pigg ändå lite kinkig ibland bara hon har grinat lite hemma idag när jag var i skolan. Nu ligger hon i sin säng och sover och jag hoppas hon sover ett tag för sin egen skull.

Imorgon kommer prästen och sen ska jag eventuellt till biblioteket och låna böcker. Måste maila min lärare och bolla lite med henne och sen om jag kan skriva om det jag vill skriva om. Sen blir det till att läsa och sålla litteratur en massa sen förhoppningsvis Liseberg i helgen, ska bli fint väder nere i Götet har jag förstått.

När jag var i skolan idag ringde Sofia och ville att jag skulle komma och äta lunch med tjejerna så jag köpte mig en sallad och gick och satte mig hon dom. Fick träffa alla mina gamla favoriter nästan, underbart att träffa dom igen. Kändes som att jag inte hade varit borta en sekund, härliga tjejer det där....

Nu blir det tv för hela slanten!

Skolstart och skogsvistelse

Så nu var första skoldagen avklarad och det gick? Jorå det gick helt okej faktiskt (friskt att föra dialog med sig själv). Klassen jag går i var riktigt stor, närmare 50 personer, lite förvånande då min klass låg på typ 28 eller så. Uppsatsen jag ska skriva är rätt maffig men helt genomförbar, lägger jag ner mig lite så ska detta gå bra det med. Åkte hem tidigt och när jag kom hem stod lunchen på bordet. Det är inte så illa att ha Kimpa hemma faktiskt, han hade även plockat och röjt med en massa papper och grejer som legat framme ett tag. Han hade sorterat och gjort fint och fått kickan att sova i sin säng mm. Blir bra det här har jag en känsla av.

Sen dök svärfar upp med massa glass efter det blev det en promenad i "vår skog" och till "vår bäck". Denna gången träffade vi en tjej på en häst, trevligt att se att fler nyttjar skogen. Sen gick vi en vända runt och till skolan och lekte sen hem och lagade mat och matade barn. Nu sover dom fint i sina sängar. Jag ska se lite tv sen blir det till att knoppa tidigt, man blir trött av att vara i skolan även om det är korta dagar:)

        

        

If it´s real what I feel and there´s no make believe

image110 Detta är våran kotte det, den andra var för snabb så den fick jag icke med på kort. Skrev ett långt inlägg igår men det försvann innan jag hann publicera det och då blev jag så less så jag struntade i att skriva ett nytt. Sitter och lyssnar på Love will come through en härlig låt om ni frågar mig. Kom nyss hem från mamma där jag bjöd in oss på mat och rabarberpaj till efterrätt så jag får leva på morötter resten av dagen. Igår var vi och hälsade på Kims syrra och hennes kille, de hade det mysigt och syrran hade lagat en massa god mat som vi avnjöt. Förut var vi och hälsade på Tiki på hennes jobb och hon var snäll nog att köpa en varsin grej till barnen, väldigt gulligt av henne, hon är rar hon! I går kom Linda förbi (aka lail) vi fikade och snackade och hade det trevligt som alltid annars.

Resten av dagen ska gå i städningens tecken, jag ska dammsuga och moppa och förbereda inför imorgon. Ska ju till skolan imorgon, känns lite konstigt kan jag lova. Kommer bli ombytta roller här hemma och Kim får ligga kvar i sängen och jag får ta mig upp. Kommer nog gå bra då jag är bra mycket bättre på att gå upp när klockan ringer än vad han är haha. Men det känns helt okej att gå iväg imorgon faktiskt, jag kan behöva göra nåt nu en stund. Blir intensivt men bra sen när det är över och jag kan njuta hela sommaren sen!! Kommer bli riktigt skönt det. Blir till att åka till Liseberg snart med, sen dop och kalas så maj kommer flyga förbi har jag en känsla av.

Annars händer det inte mycket här, håller på lite i trädgården (Kim alltså) och njuter av solen.

Återkommer väl imorgon med en rapport om hur det gick i skolan, intressant som bara den :)
 
     


Kottebebisar?

Fredag igen och helgen är på intåg härligt värre! Idag ska jag plocka in Alice kläder i hennes nya garderob, ska bli skönt att få mer översikt på kläderna för nu ligger dom på ett hyllplan i Felix garderob. Kim rev ju tre garderober i somras så därför har inte Alice fått någon egen förrens nu. Vet inte om jag kan säga att det ser så snyggt ut med dom nya garderboberna, dom  är ruksigt stora och höga ända upp till taket går dom så det ser mest buffligt ut men det behövs ju plats för kläder om man säger så. Så på dagens agenda står det: Plocka med kläder, städa (eventuellt) och bege sig till affären för att inhandla diverse mat.

I helgen ska vi hem till Kimpas syster och hennes kille, har aldrig varit där förut så det ska bli trevligt. Sen måste jag inhandla en ny skolväska och lite pennor och block och så där. Och för den som undrar så ska jag bara läsa en kurs på fem veckor nu och inte börja på riktigt. Denna kurs läste jag även för ett år sen men var så omotíverad att jag aldrig skrev nån uppsats då så den måste jag skriva nu istället för blir jag inte klar med den här kursen som är den sista i min inriktining så får jag inte börja läsa sista halvåret på lärarlinjen sen utan denna kurs måste göras klar först därför ska jag göra den nu. Sen börjar jag skolan i november sen igen.

Felix kom nyss och berättade att det var två igelkottar utanför hans fönster nu, och de försöker göra babies i våra buskar, men frågan är bara blir det några babies? och i så fall varför får jagg aldrig se några?

Valborgsbrasa med en touch av iller

1:a maj idag då, jag är inte ute och demonsterar men å andra sidan har jag ju inget jobb heller. Nej nej här händer det anda grejer. Vi håller på och bygger garderober för fullt mest Kimpa så klart jag assisterar ibland och håller i en vägg eller så medan han skruvar och grejar. Stor som bara den är den garderoben och det bästa av allt är att jag ska få en likadan sen när vi gör om i sovrummet. Igår kom rosorna vi hade beställt med och dom är planterade nu. Felix är hos en kompis och Alice sover så det är lugnt och skönt hemma och jag ska snart avnjuta en deciliter mangosorbet.

Igår var vi hemma hos svärfar och eldade stor brasa. Och när jag stod där och tittade på när pojkarna slängde på mer ris och stockar så ser jag nåt som snabbt som fan springer in mitt i högen. Fattar inte vad det var men berättar för dom andra vad jag sett. Svärfar trodde att det kanske kunde vara en sork eller nåt. Sen ser jag den igen och snabb som attan är den, jag berättar om det och det blir ett ökat intresse för vår lilla inkräktare, när han/hon uppernbarar sig en tredje gång så säger KIm att det är ju en iller! Och det var det verkligen och söt var den oxå, den ställde sig på bakbenen och kikade och var nyfiken men samtidigt rädd så klart. Han sprang in och ut ur högen och när vi väl tände på den på ena sidan smög han sig ut och försvann vidare in i skogen. Coolt faktiskt för jag har aldrig sett en iller i vilt tillstånd förut. Det finns vissa fördelar med att bo mitt i skogen som svärfar gör, man får vara ifred och man får se massa djur. Sist vi hälsade på honom såg vi tre älgar. Jag försökte få kort på illern men han var alldeles för snbb för mig. När brasan brunnit ner vilket gick relativt fort så grillade vi lite korv på glöden och åt och hade det mysigt.

Resten av dagen kommer väl gå åt till att plocka och fixa, har rätt så tråkigt om sanningen ska fram och på måndag börjar jag skolan, det är lite ångest faktiskt, men det blir nog bra......

     


RSS 2.0