En liten bebisdalmatin och hälsobekymmer

Idag är jag och Felix hemma. Ringde min handledare imorse för att sjukanmäla mig och då var jag så tjock i halsen att hon inte ens hörde att det var jag. Hon bad mig bara stanna hemma och tyckte synd om mig. Nu var jag inte bara hemma för min egen skull utan för att det är synd om Felix just nu. Han har varit förkyld ett tag nu och är helt blodig under näsan, man kan nästan inte torka honom utan att det börjar blöda. Sen har han även stora sår bakom öronen och ett stort infekterat bett på benet, helt gult är det. Och inte nog med det häromdagen hade han en riktigt stor fästing i huvudet, inget han led av men riktigt äckligt. Fick ingen tid hos doktorn för honom så imorgon får vi pallra oss till respektive förskola igen. Har riktigt ont i halsen men har redan missat 3 praktikdagar kan omöjligt missa fler.

Just nu ser Felix på film och jag sitter här, ska väl passa på att plugga lite idag. Kim ska bort efter jobbet så han är inte hemma till middag men det blir nog bra.

Har nyss kommit hem från Alex, hon kom och hämtade oss och sen var jag och Felix där i några timmar. Dom har köpt en hundvalp och den var så söt! En dalamtiner, en riktig söting. Påminner mig om Lucas när han var liten, en riktig liten raring var han lillen. Sen var vi uppe i deras skola och kollade loftet och lägenheten och grejer, det var grejer det. Äntligen en i min ålder som bor här nere. Nu ser Felix på Mumin och jag ska passa på att vila lite.

Blir förresten lite irriterad på doktorn som inte vill ta sig an Felix, för det verkar kunna vara nåt galet trots allt. kanske får jag vara hemma imorgon oxå och tvinga i väg oss till en doktor som lyssnar:(

The lips lämnar oss för ett tag

Hur ska jag klara mig utan Linda i 2 & 1/2 vecka?? Det är den stora frågan just nu. Är jätteglad för hennes skull vem skulle inte vilja åka till Malaysia ett tag? Men man är sig själv närmast som dom säger och jag vill ha henne hos mig (i telefonen en timme varje kväll med andra ord) Sure gonna miss you honey!

Annars befinner jag mig just nu ute på praktik, har varit ute i snart 2 veckor och trivs fint med det, känns inte som att jag går i skolan dock och jag låter allt skolarbete ligga, så nu finns det massa att ta tag i, den stora frågan är bara när det ska ske? Får ta tag i det där snart känner jag. Men trivs på praktiken som sagt, barn är underbara helt otroligt underbara. På tal om underbara barn, har ju själv ett underbart barn här hemma, helt ljuvlig är han. Han sjöng godnattsång för mig när jag nattade honom idag egenkomponerad var den oxå. Han hittar på många egna sänger och sjunger och flera verser har dom oxå. Han har fortfarande problem med magen tyvärr, men vi jobbar på det.

Helgen blir lugn, ska hem till svärmor och fira hennes födelsedag annars inget planerat och det är nog klokt det. Hmm vad händer annars? Jo det är himla tyst här hemma nu för tiden när man ska sova. Kims dator är numera avstängd på nätterna eftersom de e fel på den så den låter som en trimmer eller nåt och sen är akvariet nedlagt. Kom på det igår att så här tyst har det aldrig varit förut, en annorlunda men skön känsla kan jag lova.

Ska snart se på Efterlyst och sen blir det sängen, iof kommer jag nog att somna i soffan som vanligt på torsdagskvällar. Nu blir det bvara svammel känner jag, dags att lägga ner.

Linda, Linda, Linda låt tiden gå fort<3

p.s Är efterrätten Memma god? Får för mig att den är fullkomligt vidrig, rätt eller fel? d.s

Och konserten var...?

Snart helg! Längtar en del efter det, finns så mycket jag måste hinna med. Måste verkligen hinna med att städa hela huset noggrant innan det gror igen. Jaja tänkte jag skulle uppdatera lite om en del saker.

Shakira: Konserten var bra, hon kom in barfota på scenen som en självsäker liten tjej. Sjöng vackert och rörde höfterna frenetiskt. Otroligt skicklig var hon, och hon (dansade)? med brösten med det såg väldigt läckert ut, sen spelade hon flera instument och dansade runt. Talangfull och musikalisk ut i fingerspetsarna. Men det var bara Hips don´t lie som fick upp mig i verklig stämmning och då var konserten slut efter den, lite synd. Resten av resan var mysig, sov ju på vandrarhem och åt en del gott och bara umgicks. Det var nice!

Annars har jag praktik just nu och det känns bra faktiskt, längtar tills jag har ett eget jobb att gå till känner jag. Vill engagera mig mer än det känns som att jag tillåts, och ungarna och de flesta ur personalen är fantastiska. Mycket uppgifter att ta tag i men det ska gå bra det är jag övertygad om.

Nu över till ett annat viktigt ämne. Felix, min son mitt allt. Igår när jag kom hem från jobbet så låg han och sov i Kims knä i soffan, då hade han tydligen vaknat flera gånger och varit hysteriskt ledsen. Tillslut fick han sova i våran säng och det funkade bra. Imorse när han vaknade var han på dåligt humör vilket inte är vanligt. Sen när vi hämtade honom på dagis idag så frågade jag där hur det hade gått och då sa fröken att han hade varit så fridfull och glad hela dagen men direkt när vi kom hem började det igen det dåliga humöret. Jag misstänker att det är hans mage som krånglar igen. Kommer inte ens ihåg när han gjorde nummer 2 sist lillen. Vi bestämde oss för att ge honom microlax som vi hade köpt hem och förklarade pedagogiskt vad vi skulle göra. Felix var tapper och gick med på det efter ett tag. Hur som helst inget kom nästan inget fram och inte ens efter att ha gett honom dos nummer 2 så hände det nåt. Ursäkta utförliga beskrivningen men han lider verkligen av det och vi måste gå till läkaren. Hur är det ens möjligt att det blir så efter 2 microlax? Hoppas han mår bättre imorgon. Önskar jag kunde ta bort all hans smärta.

Nu ser jag fram emot helgen...

kram på er!

Nu drar vi snart...

Ja imorgon bär det av mot Stockholm och Shakira i globen. Mitt tåg åker strax innan elva och förhoppningsvis så sitter Mia redan på tåget när jag kliver på :D Känns inte lika roligt att åka längre för Felix har blivit sjuk. Märkte att han var lite gnällig igår kväll när han skulle sova han sa att han frös och så där. Sen i natt kom han in till våran säng och då var han varm. Han fick då alvedon av Kim, jag sov vidare jag. Men sen blev han sämre och nu på kvällen har han varit glödhet. Han ville varken ha glass eller se på Bolibompa och då är han sjuk vill jag lova. Han fick sova i våran säng i natt, tyckte han kunde få det när han var så sjuk som han är. Det känns Inte så bra att åka ifrån honom imorgon när han är så sjuk. Hade känts bättre att lämna honom på dagis frisk och glad men det är som det är. Kimpa är ju hemma med honom dom tur är.

Annars luugnt, har inte gjort ett smacka idag vikt lite tvätt bara annars verkligen inget, tagit hand om Felix såklart. Pratat i telefon med Linda en massa annars inget vettigt alls. Sett på film när Felix fyllde ett år, shit vad liten och söt han var då. Han är fortfarande söt såklart.

Uppdaterar med en recension av konserten om några dagar:)

Lilla sniglar<3

Lördagmorgon då ska bli intressant att se vad dagen har i sitt sköte. Blir definitivt frukost snart känner jag. Sen veckohandling oxå skulle jag tro, kvällen ska ägnas åt att se melodifestivalen på projektorn. Får se om jag klämmer in lite städning och pluggning under dagen det vet man aldrig:)

Tror jag tänker börja dagen med att klaga. Just nu är jag inne i en kritisk period tror jag, inte så att jag ser negativt på saker och ting men däremot finns det en hel del som stör mig oerhört. Igår när jag hämtade Felix på dagis och vi skulle gå hem (100 meter) så pratade Felix om att nästan alla snö hade smält bort nu och det är ju mycket riktigt. Men han påpekade att det fanns små högar med snö längs gatkanterna. Upp i en av dom här skulle han och det som störde mig var att brevid varje snöhög låg en stor hög med hundskit. Och sen när vi fortsatte vår vandring hemåt såg jag att det låg minst 3 högar på en sträcka på kanske 10 meter. Mitt i samhället och allt. Felix sa då att hundar får inte bajsa på gatan utan bara på gräset. Till och med han som bara är snart 4 år förstår hur det ska gå till. Jag berättade för honom att hundarna får bajsa på gatan men då får matte eller husse ta bort bajset i en påse och slänga i soptunnan. Det är fullkomligt vidrigt det ligger skit överallt. Vet ju vem av mina grannar det är som låter hundarna skita överallt. Samma granne som står med 2 bilar på tomgång varje dag dom ska åka iväg och i ca 20 minuter per bil. Sätter på bilen och går ut med hundarna och sen in och äter frukost eller nåt innan dom åker. Trevligt va? Grannarna brevid oss hängde ett tag upp hundbajspåsar längs hela deras staket just för att dom ville ge grannen en pik och chansen att själva ta en påse till skiten. För mina grannar hade gjort ett ryck och städat hela gatan från skit. Inte deras jobb såklart men dom tyckte själva att det var så äckligt. Sånt här är sånt som stör mig just nu bara för att nämna en grej haha.

Annars är det rätt lugnt just nu. Felix är en go harmonisk liten kille just nu. Och jag har insett (för länge sen iof) att jag är med i en underbar studiegrupp helt fantastiska är dom. Vi har roligt hela dagarna i skolan och hade fest tillsammans förra helgen roligt som bara den. Lilla sniglar I love you! Men avundsjukan finns där kan jag lova som alltid annars när andra har det för bra.

På måndag åker jag Linda och Mia till Sthlm och ser på Shakira och sover över en natt sen är det dags för 3 veckors praktik men fokus på IUP och åtgärdsprogram.

Nu ska jag och Felix fixa frukost. Bye!

Nedläggning?

Är riktigt trött nu, har varit på föreläsning hela dagen. En norsk gubbe som pratade i flera timmar, han var rolig och hade många bra saker att säga men man blir trött av att bara lyssna speciellt eftersom det var på norska, fick liksom anstränga sig för att höra vad han sa. Sen när jag var på väg hem så ringde Alex, då hade kommunen kommit med sitt förslag ang. framtiden för Kristinehamns skolor. Så det var ett möte för all berörd personal klockan 16.00 så dit begav jag mig. Så  här är det iaf ,skolan där vi bor ska läggas ner, samt 2 andra skolor i kommunen, sen ska det dagis som Felix går på flytta till gamla skolan om allt går igenom så kommer detta att ske hösten 2008. Beslutet tas av politikerna sen men jag har svårt att tänka mig att dom inte gör verklighet av det här och det kan jag förstå det finns ju knappt några barn kvar här.

Men jag kan inte låta bli att tycka att det är ledsamt, inga barn, ingen skola, underbara pennlådehuset till försäljning. Felix kommer att få åka nästan 2 mil enkel resa (16 km landsväg) varje dag för att komma till skolan. Visserligen får han fler skolkamrater men som liten sexåring känns det ändå hårt att börja skolan sin med att pendla. Jag och Kim sa att vi ska ta ställning till det här nu och se hur vi ska göra med allt. Min spontana tanke var att nu flyttar vi ifrån den här skiten. Ingen skola ingenting knappt några barn alls i samhället nej bara massa pensionärer, vad är det för framtid? Känns på något sätt inte rättvist för Felix. Allt talar emot att vi ska bo här faktiskt. Ingen skola, få vänner till Felix, jag har 6 mil enkel resa till skolan. Snart kommer jag inte att få jobba kvar på jobbet som är runt hörnet heller så då känns det ja onödigt att bo här. Lättare att bo i stan där vännerna finns och så där. Men samtidigt så trivs vi ju i vårat hus. Önskar jag kunde ta huset och flytta med det och trädgården till stan. Inte är det lätt inte, känns tugnt faktiskt.

Annars går det mesta okej utom några grejer men för det har jag endast mig själv att skylla.
Nu ska jag spela lite med Nettis på Msn. Återkommer kanske imorgon.

Kram och godnatt!


Robbie<3

Trött nu, har tänkt skriva ett inlägg hela dagen men inte blivit av förrens nu. Har varit hemma hela dagen med Felix, underbara lilla ungen hela dagen har han varit en solstråle. Vi hade en mysig dag och jag var ute och skottade igen. Vill ifrågasätta Kristinehamns kommun, undrade idag vad dom tänkte med. Dom kom ut och plogade hos oss idag när all snö på gatan höll på att smälta bort, dom körde upp en halv meters hög vall framför hela infarten och tugnt som bara den var det. Men grejen är den att det legat minst en dec på vägen länge nu och så kommer dom och plogar idag när gatan är fri från snö, logiken i detta är?

Annars har kvällen gått ut på att fira svågern min som fyller år idag, vi gick på restaurang och åt god mat sen hem till honom och fikade lite, det var trevligt men blev lite sent för Felix då vi var hemma vid nio men jag gick in och lade honom och efter viss övertalning så gick det bra så.

Hmm i morgon är det lång dag i skolan och sen fredagsmys hemma och sen på lördag ska jag hem till fia och laga mat och bowla med flickorna sen erbjuder Mia mig sängplats, ho e rar ho! Måste hinna städa med i helgen och plugga lite blir svårt det men det ska nog gå. Nästa måndag drar vi till Stockholm jag, Mia och Linda ska bli lovely, ett skönt avbrott helt klart.

Lyssnar på Robbie, helt underbart fortfarande, han gör mig hel den grabben.

Går och viker lite tvätt nu, underbart liv va? Och nej jag är inte ironisk jag älskar det och alla underbara människor i det!

RSS 2.0