Smyckesparty

Bra dag idag! Gick upp med familjen och åt frukost. Sen åkte jag och handlade och sen till Emelies smyckesparty. Det fanns en massa fint och jag ska beställa sen när bebisen kommit tänkte jag. Vet på ett ungefär vad jag vill ha. Kolla in hennes sida här.

Efter partyt skjutsade Linda mig och Charlie till Träslottet där vi köpte med oss lunch och gick upp till Charlie och åt. Känns som att jag blivit stammis där sista tiden. Blev en sallad idag med, äta bör man. L och N var där så det var trevligt inte varje dag man träffar L. Kimpa kom och hämtade mig och här hemma fanns svärmor på besök. Så det blev fika och lite middag på kvällen. Sen skulle barn duschas, kramas med och läggas. Nu är det lugna gatan här hemma. Ska puffa näsan, ta en kvällsmacka och se på tv tror jag bestämt.

Godnatt!

Trött som ett litet barn

Äntligen kväll. Här hemma är vi slitna som bara den. Kim har fixat och grejat hela dagen och svärfar har varit här och grejat han med. Nu är tapeter, garderober och nytt skötbord på plats. Ska se till att få mer styrka i nyporna bara så jag kan öppna skötbordet själv. Man är allt bra jäkla svag ibland. Alice som slutat sova middag hemma är trött och det kan bero på att hon suddade en del inatt. Själv fick jag nog två timmars sömn allt som allt. Känner mig som ett lik. Man ska inte klaga jag vet det men det börjar bli jobbigt att inte få sova som man ska iof var det extremt inatt. Jag längtar efter att bebisen kommer ut så det här går över men det kanske inte blir mer sömn det vet man ju hur det där är.

Igår var vi hemma hos Charlie ett par timmar. Vi köpte med oss mat och snacks och satt och snackade bort ett par timmar. Underbart! Sånt som man definitivt borde göra oftare. Jag åkte anropsstyrs buss (taxi) hem och jäklar vilken lyx. Fick betala 24 kronor och blev hemkörd direkt till dörren. Vadå lyx!

Ikväll är det final i Robinson, det ser vi fram emot. Stora favoriten är Mats och det skulle irritera mig om Jimmy vann, men han har ju varit smart. Men det är trist att det bara ska handla om pakter.

Nu ska jag joina Felix framför tv:n han tycker att det är trist att sitta där själv.

Friday

Idag har jag barnen hemma. Vaknade av att Kims klocka ringde och i vanlig ordning så knuffade jag på honom för att han skulle stänga av skiten. Det gjorde han och kom upp i tid. Klockan 7.30 kom Felix inspringandes till mig och såg på morgontv, en stund senare började Alice låta på sitt rum och Felix öppnade hennes dörr. Sen satt dom hos mig och såg på tv en timme innan vi pallrade oss upp och åt frukost. Skönt när man kan börja dagen så soft.

Idag ska vi bara vara hemma och ha det lugnt och skönt, iaf barnen jag får väl springa en del efter lillfröken i vanlig ordning. Igår grävde hon ur en halv kruka med jord och var mer än lycklig när jag fick dammsuga upp allt. Det försvann ju in i slangen, mycket spännande! Att jag ajabajade henne brydde hon sig inte heller så mycket om.

Ikväll ska vi hem till Charlie jag och några av tjejerna, vi köper med mat och gottis och sitter där och snackar bort några timmar. Så enkelt men ändå så trevligt. Det ser jag fram emot. Tar antagligen med mig barnen till stan och så får Kim hämta upp dom eftersom han ska handla en del innan han åker hemöver. Ja det är väl dagens planer. Ska städa här hemma med, det bör ske idag om man säger så.

Med näsan/halsen är det inte bättre. Trots starkaste sprayen höll den sig bara tom en timme nu på förmiddagen, segt! Nu får bebester snart titta ut, fast det lär dröja men inte så länge eftersom det snart är dags. Satt och tänkte tillbaka igår och insåg att det var samma sak när Alice skulle födas då hade jag oxå en jäkla hosta. Vet att ctg apparatern registrerade hostan som värkar. Knepigt! Inte så att jag har hosta ofta direkt. Kanske är så här det ska vara helt enkelt. Alice verkar dock vara på väg att bli förkyld hon med ser jag. Nyser och har börjat snora. Men förhoppningsvis så blir det inte värre än så.

Trevlig helg på er!

Fix you

When you try your best but you don't succeed
When you get what you want but not what you need
When you feel so tired but you can't sleep
Stuck in reverse.

And the tears come streaming down your face
When you lose something you can't replace
When you love someone but it goes to waste
Could it be worse?

Lights will guide you home
And ignite your bones
And I will try to fix you

And high up above earth or down below
When you're too in love to let it go
But if you never try you'll never know
Just what you're worth

Lights will guide you home
And ignite your bones
And I will try to fix you

Tears stream, down your face
When you lose something you cannot replace
Tears stream down your face and I...


Tears stream, down your face
I promise you I will learn from my mistakes
Tears stream down your face and I...


Lights will guide you home
And ignite your bones
And I will try to fix you.

Inför förlossningen

Nu har Kim tagit med sig sitt simkort till jobbet så att han kan vara tillgänglig hela tiden. Det här har såklart att göra med kommande förlossning. För där kommer jag inte undan inte, utan snart är det dags för förlossning. Tanken är lockande men samtidigt lite skrämmande. Jag älskar förlossningar och tycker att det är en häftig upplevelse och är inte rädd denna gången. Men ändå är det lite skrämmande, man vet ju inte riktigt hur det kommer att gå. Hur ont man får, hur lång tid det tar mm. Men värst är allt omkring, allt praktiskt som ska ordnas. Vem tar barnen? Hur löser man allt omkring. Första gången vi åkte iväg var Kims lillebror här och tog hand om katterna, förra gången var Felix hos mormor och morbror och sov över. Den här gången är det två små troll som ska ha någonstans att vara. Och att ens lämna dom för att åka iväg, det ger mig lite ångest. Och det allra värsta är nästan om man tvingas att ge sig av mitt i natten. Kommer ihåg när vi skulle få Alice då förvarnade jag Felix och sa att om vi inte är hemma imorgon när du vaknar så är vi och föder bebisen. Han hoppades alltid att vi skulle vara hemma. Och förlossningen drog igång på morgonen som tur var.

Jag har varit med om två olika förlossningar. Den ena då jag hade så mycket smärtlindring när jag födde att det knappast kändes men då jag hade väldigt ont efteråt. Och en då jag födde nästan utan smärtlindring och hade rejält ont under förlossningen i samband med alla värkar men där jag efteråt inte kände ett dugg. Den sista är att föredra tror jag så jag känner mig lugn. Men dessa eftervärkar dom var hemska sist och lär bli värre ju fler barn man får. Och amningen det är en sak för sig. Jag har ammat båda mina barn och kommer att amma det tredje med såklart. Men fan va ont det gör! Jag frågade min BM sist varför ingen talar om att det gör så ont att amma. Hon sa att det gör dom, men det har dom aldrig sagt till mig.

Nu är det här säkert lite olika men för mig har det gjort så jäkla ont att amma den första månaden. Det gör så ont när den underbara lilla bebisen ska suga tag så man nästan vill skada det lilla livet som ligger brevid. Det gör man såklart inte men det gör så ont, så förbannat ont! Det är kanske är en av anledningarna till att en del mammor ger upp amningen fort vad vet jag? Jag har fått bitit i kudden så har Kim fått lagt till barnet bara så att jag kan förbereda mig på den smärtan som väntar. Och då har jag ändå inte haft några sår, eller så men ändå gör det så ont.

Nu blev det mycket förlossning och sånt på en gång. Men alltså jag är snart där så det är ett högst aktuellt ämne för min del. Vad jag vill säga är att det är idag 15 dagar kvar till beräknad förlossning och jag känner mig inte riktigt redo. Har inte handlat allt till bebisen, inte packat väskan, rakat benen eller fixat med barnvakt. Det här ska jag styra upp snarast. Men jag tror inte det blir nån förlossning förrens datumet gått ut, det gör jag inte. Men en del av mig är mer än redo att få ut den här lilla krabaten. Tänk att få en fungerande näsa igen och framförallt en underbar bebis!

Vem läser?

Har sett att min statistik knallat uppåt senaste tiden. Är givetvis mycket nyfiken på vilka ni är ni som läser. Man kan självklart svara anonymt oxå (men då blir det inte lika roligt för mig).

1. Vem är du?
2. Är vi kompisar?
3. Hur och när träffades vi?
4. Hur tror du jag är som person?
5. Skulle du kunna krama mig?
6. Ge mig ett smeknamn och berätta varför du valde just det.
7. Beskriv mig med ett enda ord!
8. Vad var ditt första intryck av mig?
9. Är du fortfarande av samma åsikt?
10. Vad påminner dig om mig?
11. Om du skulle kunna ge mig vad som helst, vad skulle det då vara?
12. Hur bra känner du mig?
13. Har vi träffats någongång?

Svara i kommentarfältet!

Life´s like a roller coaster you just gotta ride it

Jag sover inte så bra på nätterna som ni vet. Natten till igår sov jag som en gudinna. Tror inte ens att jag vaknade en gång. Inatt vaknade jag kanske tio ggr och fick gå upp och spraya och snyta och diverse annat. Har en riktig slemhosta med, låter som jag åkt på nån luftrörskatarr eller nåt. Var uppe vid halv fem och då låg Felix vaken i sitt rum och lyssnade på skiva. Så när klockan ringde imorse så visste jag att både han och jag skulle få svårt att ta oss upp. Kim erbjöd sig att ta Felix så jag kunde lägga mig igen. Men då hör vi hur lillan är vaken och pratar inne på sitt rum. Så jag sa att där rök mina chanser att lägga mig igen. Kim kontrar med "Men det där är ju bara ren och skär lycka". Och han har så rätt och jag kände det jag med när jag öppnade dörren att det är det verkligen. Varje morgon när man öppnar hennes dörr så möts man av jordens största leende och en liten hes röst som säger "God morgon". Sen börjar hon prata om sina djur som ska lokaliseras och bäras ut. Och ja det är ren och skär lycka det är det verkligen. En stund senare får hon tag i en av mina sminkpennor och målar om i badrummet men det är en annan historia. Hon är våran lilla Emil och vi är tokiga i henne. Det är vi givetvis i Felix med, underbara små barn!

Alice fick tidig frukost tillsammans med storebror och sen blev det en morgondusch. Efteråt fick hon se på Heffa och mysa lite så här på morgonkvisten. Sen blir det dagis för hennes del och en powernap för min del. Kim kommer hem med pizza efter jobbet och det är vi glada för. Har ingen matlagningsinspiration what so ever numera. Och Kim har inte mycket till matlust så nu får vi ta nåt som alla äter. Sen ska han iväg på bio ikväll med några kompisar och jag blev tillfrågad om jag skulle med. Men jag passade eftersom jag trodde att mamma hade dans. Det visade sig att dansen var igår istället, lite segt. Man får ju passa på att komma ut lite nu medans man kan. Men jag ska ju iväg på fredag och träffa tjejerna sen ser jag hellre Snabba cash om några dagar.

Skulle vilja rekomendera en film till er som inte sett den. The holiday med Jude Law, Cameron Diaz, Kate Winslet och Jack Black. Har ni inte sett den so please do! Den är underbar och Jude är så läcker så man nästan trillar av pinnen!

Vissen kompis?

Idag har det varit en lugn dag. Dock har jag fått ett sms där det mer eller mindre står att jag är en dålig kompis. Eller att jag visat en kompis för lite respekt. Jag håller förvisso inte riktigt med om detta, men så är det ju ofta att man har delade meningar. Om man får kalla det för tur i oturen så handlar detta kanske inte om den viktigaste kompisen i mitt liv (ja ibland får man rangordna). Men jag ska ge henne min syn på det hela. Jag var tydlig med vad jag menade och sen är det upp till henne att förstå det med och inte ramla in och vilja ses när jag inte kan. Jag har tidlvis ett fullspäckat liv det måste hon förstå.

Annars är det som vanligt. Myser med barnen och njuter av deras närvaro här hemma. Pratar med min underbara man i telefon och vi skrattar åt Alice som snor telefonen och ska prata med pappa för att säga diverse roliga och osanna saker. "Lilla gubben är trasig" (är han icke!). Mest verkar hon vilja höra pappas röst, tyvärr vill han ju detsamma med henne. Fislisa snuttfia! Och Felix har fått mellis nummer två. Han är hungrig nu för tiden. Jag tror att han har en jäkla ämnesomsättning sen växer han säkert en del nu. Han är slank och har en riktigt sportkropp så jag kan tänka mig att den jobbar hårt. För hans kropp är verkligen stenhård.

Själv är det som vanligt. Vet att jag tjatar om näsan men den driver mig till vansinne. Jag kan inte sova på nätterna och vaknar ständigt. Kanske för att jag slutar andas när jag sover? Kan så vara. Sov en sväng imorse när jag lämnat Alice. Nån gång måste man ju ta igen sin sömnskuld. Alice hade nyss gjort nummer två och jag såg det på henne att det var på g. Fick kolla blöjan för inte ens den värsta bajlukten når fram till den här kratern.

Annars står middag på schemat. Imorgon är det jag som skriver en matlista! Jag hatar att aldrig veta vad jag ska laga och just nu är mat ett nödvändigt ont här hemma och inget jag gör gladeligen. Har ingen som helst inspiration, men det får jag ändra på annars blir det en lång mammaledighet. Och en lista på vad man ska äta underlättar ju både vid inköp och när man ska ta fram ur frysen. Spontanitet är nåt jag håller mig till men ibland funkar inte det.

Nu ska jag se vad Alice har för hyss för sig sen blir det matlagning! Längtar efter mannen min ♥


Nå?

Jag har en kompis som envisas med att aldrig bära sin bricka när vi är och fikar. Hon har en knacklig handled säger hon och vill inte utsätta sig. Nu har jag haft ont i min handled ett par veckor. Den viker sig när jag bär tunga saker typ stekpannan. Am I off the hook??

Bär ni min bricka när vi fikar till veckan??

(Dagens rapport är kort. Lagat mat, umgåtts med barn och man ja ni vet the usual stuff you do on a sunday)

Jidder

Igår var det dags för examen. Åkte till stan och tog en lunch med Charlie och hennes mamma sen skyndade jag mig iväg till BM. Sen till bussen för att åka till Karlstad för att möta upp Jennie, Ida och Therse och gå till George för ett glas vin. Sen blev vi hämtade av Therese kille som körde oss till skolan. Där blev vi inplacerade i kö av en sur tant som petade på oss och skrek att vi skulle stå 30 stycken i varje kö. Tillsist kom vi in men vi fick inte plats på scenen utan vi var två rader som blev sittandes. Så vi kände oss inte riktigt med i firandet men förövrigt gjorde det ingenting. Hade nog blivit trött i ryggen där framme. Fick mitt kuvert och smet sen iväg till bussen. I stan mötte Kim och barnen upp mig och sen åkte vi och åt ute tillsammans. Däckade efter Let´s dance och vaknade av att Alice skrek ett par ggr. Andra gången fick hon komma och sova i våran säng då var klockan mellan fyra och fem. Och lillan somnade mellan oss och sov där tills det var morgon. Har aldrig hänt förut. Hon har aldrig sovit i våran säng, inte sen hon var fem månader eller så. Så det var mysigt. Men jag blev lite risig inatt. Ont i halsen och förkyld. Så näsans täppthet har bytits ut mot snor (intresseklubben antecknar antar jag).

Idag har jag bakat bullar med Felix, gjort djungeldipp och grönsaksstavar som pojken tjatat om ett tag. Sen gick vi ut och åkte pulka jag och barnen. På kvällen nu blev det tacos till Felix, eller båda barnens stora glädje. Man kan lätt fylla ut en dag med enbart hushållsarbete när man är en familj, nemas problemas!

Nu är det bompa och sen blir det dippning och sen ska Alice sova. Hon har inte sovit middag så vi hoppas på en tidig kväll. Hon lägger sig jämt vid sju och då börjar min kväll. Jag vet att jag är egoistisk men utan kvällarna vad vore jag då??




Examen

Idag är det fullt ös som gäller hela dagen! Ska plocka här hemma och göra mig i ordning. Sen till stan för att köpa busskort och slänga i mig lunch. Sen till barnmorskan och sen försöka springa till bussen som går till Karlstad en halvtimme senare. Ska träffa Therese och Jennie på ett glas vin. Kom just på att vi ska sammanfatta min graviditet idag så den bussen lär jag inte hinna med. Sen är det avslutningsceremoni i Aula Magna klockan fyra. Sen ska jag hem och är väl hemma runt halv sju kanske. Men sen är det lugnt ett tag framöver. Sen blir det till att sitta på rumpan och vänta på bebis. Och försöka lägga ner min själ i maten jag lagar oxå älskling!

Nu sätter vi fart för idag är det EXAMEN!

I wish I could still call you a friend, I´d give anything

Ensam hemma, Alice på dagis och Felix i skolan och Kimpa på jobbet. Det är tyst och skönt, spelar musik på spotify annars hade det varit lite för tyst. Är lite trött sen gårdagen, man har inte riktigt samma ork som annars. Men det var väldigt trevligt att få komma ut lite. Åkte till Karlstad och sen åt vi på restaurang tillsammans och uppdaterade varandra om läget. Det var mycket positivt för dom flesta av oss, livet leker. Däremot så fick jag ett besked som gjorde mig väldigt ledsen. Livet är hemskt och cancer är en vidrig sjukdom. Man får sig verkligen en tankeställare när man hör om sånt här. Jag följer ju en del cancerbloggar och huvudet snurrar just nu. Man är verkligen lyckligt lottad det ska man inte glömma. Jag lever ett fantastiskt liv (ingen glitter och glamour kanske men ack så mycket kärlek). Jag tänker ta vara på varenda ögonblick. Som nu t.ex så passar jag på att träffa mina vänner så mycket jag bara kan.

Halkade illa igår förresten. Det var en stor isfläck som jag inte såg under snön och jag föll som en fura. Som tur är så landade jag inte på magen, men det är obehagligt ändå. Men så jäkla typiskt mig. En tant oroade sig för mig och när hon såg magen så ojade hon sig ännu mer men jag försäkrade henne om att det minsann gått bra. Bäckenet tog kanske lite stryk men inget som märks eftersom det redan är som det är :)

Idag ska jag plugga lite, sen blir det lugnt. Mysa med barnen och plocka lite här hemma.

Imorgon är det examen!

En blandad kompott

Har just sprayat näsan och hoppas att den löser upp sig snart. Svullen som en krater är den oxå det bekräftade Kim för mig igår. Det är riktigt irriterande med näsan faktiskt. Men nu ska det förbrukas nässpray, det värsta är att när jag överdoserar så kryper det upp och värker i bihålorna så jag tror jag ska på krupp. Nog med klagande.

Ska redogöra för de senaste dagarna (intressant va?). I måndags låg Kim däckad i migrän hela kvällen stackarn men jag hann med ett möte med brukarrådet (han däckade efteråt). Igår åkte vi till karlstad för att gå på UL. Och det var som jag trodde. Bebisen ligger som den ska med huvudet ner men är icke fixerad. Men det har inte några av mina barn varit, de fixerar sig sen när vattnet går eller när värkarna startar. Ska bli spännande att se hur den här förlossningen startar. Med Felix gick vattnet och med Alice var det slemproppen och värkar som satte igång det hela. Barnet var normalstort och de bedömde att vikten låg på 3 kg. Vilket betyder att det kommer att komma ut en liten 4-kilosklump denna gång med. Efter UL åkte vi och lunchade och införskaffade ett nytt skötbord. När vi kom till Krille åkte Kim och jobbade och jag satte mig på ejes en sväng. Mobilen gick sönder bara så där och när jag kom hem trodde jag att jag fått virus i datorn men det var falsk alarm som tur var. Lade barnen och väntade på Kim och sen såg vi på Dexter på kvällen. Det är olidligt spännande nu!!

Idag har jag handlat mat, fick ju barnbidraget och passade på att fylla på skåpen här hemma. Handlade barnkläder på rean på Maxi. Men bara till Emeli, mina barn har snart kläder så de klarar sig. Har vunnit en del auktioner på tradera med sista dagarna. Varav en verkar ha frankerat dåligt för idag fick jag ett brev från posten att jag skulle betala 12 kronor om jag ville ha brevet. De missade nog det där med skrymmande. Så kan det gå.

Om två timmar drar jag till karlstad. Ska träffa sniglarna där och vi ska äta lite tillsammans. Två av dom är gravida, med andra ord är 3/5 gravida. Så det ska bli extra kul att träffa dom ikväll.

Ännu en fröken på dagis har frågat hur det ska gå för mig sen när jag får bebisen. De menar att jag kommer att ha fullt upp med Alice. Jag har skämtat om att jag ska söka dispans och få fler timmar eller att jag ska gå in i väggen. Alice är viljestark som alla andra barn och lite klåfingrig och det händer ständigt saker kring henne. Men hon är våran lilla grislisa och vi vill inte ha henne på annat sätt. Hon är oxå otroligt chamerande det får man inte glömma. Man ska vara glad för sina viljestarka barn! Jag är helt övertygad om att viljestarka och självständiga barn får lättare i livet sen när de växer upp.

Igår hade de ringt från fritids och när jag ringde upp sa dem att Felix hade klagat på magvärk och att han låg och sov! Jag skynade mig dit och hämtade dom och han låg och sov. Han sover aldrig på dagarna, inte ens när han är riktigt sjuk. Jag väckte honom och vi gick hem och han klagade på att det gjorde ont i magen. Kom hem och satte på en film åt barnen och han låg ner och tog det lugnt. Han sa att det gick över och sen åt han både middag, kvällsmat och semla på kvällen sen. Tur att det gick över. Man lider verkligen av att se när de små lider.

Nu ska jag sätta på mig ett ansikte och förbereda lite här hemma innan jag åker.


:)

Idag har vi haft svärfamiljen här en stor del av dagen. Så jag har städat och bakat en del. Mycket mer än så har det inte hänt här på Bläckhornet. Svärmor hade med sig en hackman till oss snäll som hon är! Sen betalade hon Alice säng som vi köpte igår. På tal om sängen. Hon somnade minsann igår trots allt. Efter att ha fått en flaska välling vid åtta så gav hon upp och somnade. Vaknade dock vid två på natten och vrålade och sen så kom hon uppstudsandes vid sex imorse. Men hon låg mellan oss och såg på morgontv så ingen var tvungen att hoppa ur sängen som tur var. Idag ville hon att Kim skulle läsa sagan en gång till men lade sig och somnade som hon skulle. Hon har varit sliten idag trots att hon sov middag i våran säng i närmare två timmar.

Veckan som kommer blir mer eller mindre fullspäckad. Möte på måndag, ultraljud på tisdag, träff med tjejerna i Karlstad på onsdag. Och på fredag är det examen som gäller. Känns lite knepigt eftersom jag förberett mig dåligt. Har ju några rester jag ska ta mig an i vår men jag ska ju ändå gå på ceremonin. Man får ha med sig anhöriga men jag går nog dit själv. Kim får inte ledigt och mamma har jag inte sagt till trots att hon sa till mig att be henne ta ledigt om jag ville ha med henne. Sen skulle jag ju ha fest från början men beslöt mig för att dra lite på den, skjuta upp den på framtiden. Vill ha mer tid att planera och mer pengar till mat och sprit och sånt. Känns som fel läge att planera en fest just nu. Men lite firande hade ju varit najs, men alla verkar vara luspanka just nu. Och förra året var Aula Magna så fullt så folk fick sitta i trapporna om nu alla ens kom in i lokalen. Klarar mig utan de anhöriga en dag som denna. Firad blir man ju ändå och jag lägger inte så mycket vikt på det här. Ska ju inte ens ut och jobba på ett tag. Känner till fyra-fem härliga tjejer som går ut med mig nu annars känner jag inte en kotte kanske därför man känner som man gör oxå. Hade varit ett annat läge om jag gått ut samtidigt som mina förra klasskamrater. Och finklädd och snygg är man inte heller, tjock och glad om man hittar nåt som passar på kroppen haha. Nej då det blir nog trevligt :)

Nu ska jag få ordning på kranen och se om jag hittar nåt att glo på innan jag somnar.




Heldag i Karlstad

Dagen spenderades i Karlstad! stuvbutiken, Ikea, toys r´us och biltema. Är ett par tusen fattigare om man säger så. Men vi fick med oss en hel del hem. Färg, lim, ny säng till Alice och fyra nya garderober samt en del småplock. Kim satte ihop Alice säng nu på kvällen och hon var väldigt uppspelt över detta. Men det här med att jag skulle stänga dörren och gå ut så hon skulle sova var inte lika populärt. Hon grät och följde efter. Har läst Molly Mus för henne ett antal ggr och hon lade sig ner men kom uppstudsandes. Det gäller ju att hon är trött när hon ska sova i den här sängen. Sen tar det ett par nätter innan hon vant sig så klart. Men man får vara tålmodig, snart är detta ur världen. Och en ny säng var det ju verkligen dags för. Har haft kvar spjälsängen eftersom det är väldigt bekvämt och där ligger hon där hon ligger.

Nu är hon uppe igen, jag som hade hoppats på en lugn stund framför Robinson. Så funkar det ju inte jämt när man har barn. Får hoppas det är lugnt lagom till Band of brothers iaf, alltid något :)


Blir nytt ultraljud

Idag var jag hos BM för att hon skulle känna hur bebisen låg igen. Hon sa att bebisen låg som sist. Det kan vara huvudet ner men lika gärna rumpan. Kan ju även vara så att bebisen fortfarande roterar. Men jag fick remiss till ultraljud på tisdag. Jag tror att bebisen ligger som den ska, så känns det. Om inte så får vi se om de tror att den kan vända sig eller om det blir vändningsförsök som i värsta fall kan leda till akutsnitt. Jag ska inte oroa mig i förtid den här gången. Det som händer det händer. Bara det inte blir snitt så är jag nöjd.

Träffade Maria på stan och tog en lunch. Shoppade lite, leksaker till barnen och kläder till Alice. Sen åkte jag hem och hämtade hem barnen. Gav dom mellanmål och hade ett gräl med Felix. Det är inte lätt att vara Felix alla gånger, det måste man komma ihåg. Nu har de fått middag och sina nya grejer och de är så nöjda så. Felix skulle nog vilja ha Alice saker han med. Hon fick lilla gubben och herr Nilsson till sitt Pippihus och lyckan är fullständig. Underbart att shoppa, ren terapi. Imorgon drar vi till Ikea och köper en ny säng till Alice. Har även fått hem fyra tapetrullar som vi ska välja mellan. Tror jag är med på Kims spår, kommer bli snyggt med en vit säng till och passa ihop med allt annat därinne.

Ikväll blir det mys framför Let´s dance. Har lovat Felix att han ska få se en stund han med. Alice ska jag lägga runt sju för hon har inte sovit middag på dagis. Dom vill att hon ska sluta med det, hon ger dom en hel del jobb när hon inte somnar så fort och röjer runt därinne. En av fröknarna sa "du måste ha fullt upp därhemma med Alice". Ja man blir svett ibland som jag sa. Men jag kan tycka att kommentaren kanske var onödig. Och sen vet jag inte om jag vill att hon ska sluta sova där. Jag får ju jobba hårt här hemma på kvällarna för att hon inte ska somna och för att hon ska vara på humör. Kanske att man kan bedömma från gång till gång. Hon är ju bara två år fyllda det får man inte heller glömma. Och hon ska inte sluta sova för att dom ska få det lättare. Nej give ém hell Alice! Dom har betalt för det och hade ni sett vad jag såg imorse hade ni hållt med mig till fullo.

Nu ska jag invänta mannen min och pussa på barnen ♥

Grattis världens bästa Linda!

Idag är det ingen vanlig dag, för det är Lindas födelsedag! Idag fyller min lilla köna 29 år! Nästa år räknar jag med en stor fest!! Linda är en fantastisk person och en av mina absolut bästa vänner. Vi har känt varandra i stort sett hela livet, ja 23 år blir det snart. Vi började umgås flitigt sommaren 94 när vi skulle börja sjunde klass. Vi hängde mycket i Gottbol och på den vägen är det. Linda är lite av min själsfrände. Vad jag än säger så förstår hon hur jag menar och hur jag känner. Med henne kan man verkligen vara sig själv och säga precis vad man tycker och känner. Vi har samma humor och smak för det mesta. Folk har ofta tyckt att vi har ett eget språk och det kan bli väldigt internt när vi är bland andra folk som inte fattar vad vi pratar om eller skrattar åt. Men vilka år vi har haft ihop.

Det började med sommaren i Gottbol och fortsatte med att vi drog fantasies och låg i hennes säng och lyssnade på radio city och annan smörmusik och pratade om killar. Pluggade geografi tillsammans gjorde vi oxå i början av sjunde klass. Det var väl då vi lade ner oss lite i skolan. Sen hängde vi tillsammans och med andra folk i Creeky Linda lyssnade på mitt tjat om nanana (killen jag var kär i då). Eftersom Linda bodde i källaren hos sina föräldrar så länsade vi ofta frysen på hennes mammas goda bakverk. Och när hennes mamma sen fick gäster och skulle bjuda på fika så hade jag och Linda ofta ätit upp allt gott redan. Vi hängde ihop hela högstadiet och det fortsatte på gymnasiet dock i mindre frekvens eftersom vi båda skaffade oss en varsin pojkvän som vi spenderade tiden med. Men eftersom vi gick i samma klass så hängde vi mycket i skolan som tur var.

Efter gymnasiet sågs vi mer sällan. Jag flyttade till en stuga i skogen med Kim och Linda städade på bruket och hängde med sin kille. Men visst sågs vi. När jag och Kim flyttade till stan så sågs vi en del igen. Linda skaffade en lya mitt i Krille centrum. Sen flyttade hon till Örebro för att plugga och där blev hon kvar ett par år. Då började vi umgås i telefonen istället. Vi ringde till varandra när vi låg och såg på Lilla huset på prärien, så låg vi och såg på det tillsammans och komnenterade handligen, i stort sett varje dag gjorde vi det här. Vi fortsatte att ha tät telefonkontakt och pratade varje dag i flera år och sågs när hon kom till Krille och oftast hade vi fest när Linda kom hem. Härliga tider! Jag var småbarnsmamma men smet hemifrån för fest och umgänge med mina närmaste. Charlie hade 25-årsfest och jag och Linda och två killar sjöng karaoke halva natten. När Lindas pappa sen kom och hämtade oss vi tretiden så frågade han om vi alltid var tvungna att vara sist ifrån varje fest vi var på.

För ett par år sen började Linda dejta en kille från Krille och tur var väl det. Hon blev med barn och återvände till metropolen. Nu när vi båda är mammor och alltid går om varandra i mammaledighet (hon gick på ledighet när jag varit hemma klart med Alice och nu börjar hon jobba och vem är mammaledig då?) så ses vi inte lika ofta. Men det spelar ingen roll för vi vet exakt vart vi har varandra ändå. Och det här är en vänskap som kommer att vara resten av livet det är jag säker på.

Jag är oerhört tacksam att jag får ha dig i mitt liv gumman. Stort grattis på din dag!!


























ZZZ

Vi är på väg mot skillda sovrum jag och min man. Det är sorgligt! Nej då skämt åsido, men jag tor inte att han skulle ha något emot det just nu. Jag snarkar som ett godståg har jag förstått. Tjock, gravid, täppt näsa, sovandes på en madrass med luft kan det bli annat? Nu är det dessutom så att jag somnar före honom på kvällarna. Annars är det tvärtom. Iof brukar jag lägga mig tidigare och då är det kört för honom sen. Det första han sa till mig i morse var att igår somnade han med en kudde på huvudet. Han hoppas att det här ska gå över när bebisen tittat ut och det får vi hoppas. Jag lider med honom, för jag snarkar högt som attan. Min kropp jobbar hårt nu och tanken på att jag kan dö i sömnen känns inte helt främmande!

Och vilken morgon vi haft! Studsade upp runt halv sju snåret och väckte Felix och ställde mig och kokade pasta till Kims matlåda (han har inte tid att äta ute och hade gammal pyttipanna att ha med, inget alternativ enligt mig). Mat ska smaka annars kan det kvitta. Alice vaknade och ropade och kom upp och skulle ha frukost hon med. Felix skulle ha med sig sin hjälm till skolan så Kim fick skruva och hålla på med den en massa. När han äntligen kommit iväg och jag skickat in Felix på toan för att borsta kom jag på att han var för sent ute. Planen är att han ska gå hemifrån 7.15 för att hinna med bussen, nu var klockan just det och pojken var fortfarande inne på toan. Jag sprang in och sa att tänderna fick vi minsann strunta i. Han blev ledsen och stressad och jag lugnade honom och sa att jag ringer till fritids och ber dom hålla kvar bussen ifall det behövs. Men ringde jag fritids? Nej jag ringde och väckte en stackars Gun som lät både förvirrad och rädd. Fick be så mycket om ursäkt och ringa igen så det löste sig. Ibland får jag en disconnect och jag är inte att lita på i stressiga situationer, fixar inte riktigt sånt.

Nu ska jag hoppa in i duschen, sen ska lillan till dagis. I eftermiddag ska vi kolla på tapeter jag och Kim om allt går som det ska med barnvakten. Kollade en snabbis igår med men shit vad svårt det är! Får väl se om vi lyckas få med oss några rullar hem eller inte. Det är iaf tanken så Kim kan tapetsera i helgen.


Live and let die

Idag var jag uttråkad så jag tog mig till stan opch hälsade på Linda, bjöd min vackra man på thaimat och hälsade sen på Tony. Känns som att kroppen vill att jag ska sitta stilla, eller ligga stilla eller iaf vara hemma och ta det lugnt. Men vet ni vad det vill inte jag. Jag vill umgås så mycket jag kan nu innan bebester tittar ut. Sen är jag husbunden ett halvår eller så, varför inte passa på? Hade planer på att handla men Kimpa fick jobba över en del så jag åkte hem till kidsen.

Negativa saker med att vara gravid:
*Min ständigt täppta näsa
*Att vara torr i halsen eftersom jag andas frekvent med den
*Att ha ont i magen och det känns som att bebis ska ploppa ur
* Sova dåligt och vakna av att man håller på att kvävas i sitt eget dregel (fräsch jag vet!)
*Att det kliar så på benen så jag river som sönder och samman var dag, speciellt varje kväll

Positiva saker:
*Att jag får vara fet och ständigt bli fetare
*Att det knuffas och puffas i magen *mys*
*Att jag kan äta när jag vill utan att nån dömmer mig (skylla på graviditet är ju bra att kunna göra)
*Att man blir bättre behandlad (folk tar ens tillstånd på allvar)
*Att det leder till att det snart kommer ut en underbar människa, vårt tredje barn ♥

Jag älskar det här tillståndet och har alltid gjort. Aldrig har jag mått så bra som när jag är gravid. Det är fantastiskt och jag njuter trots allt av varje sekund. Och jag tänker hålla igång tills det är dags att föda. Gillar inte att skylla på fysiska åkommor för att komma undan eller sitta hemma. Jag vill göra saker. Tydligen tycker folk att jag är tokig som vill boka kryssning 10 dagar innan bebis är beräknad. Kanske det, kanske får vara hemma men vad det tar emot!

Livet är nåt fantastiskt och jag vill ta vara på det så gott jag bara kan. Nu ska jag lägga min stora kille och passa på att pussa på honom extra mycket och tala om för honom vilken underbar människa han är. Samma med min sambo. Han kom hem med en påse twist och frågade om inte det var kärlek och om jag inte blev kär i honom nu. Jag är alltid kär i dig sa jag men nog är jag mer kär i dig dagar då du kommer hem med snask. Så vinner man mitt hjärta alla gånger och det har min sambo så klart lärt sig vid det här laget.

Lista

Namn: Maria
Kallas för: Röös, Röösan, gumman, mamma
Stjärntecken: Kräfta
Höger eller vänsterhänt: Höger
Piercingar: Nope
Tatueringar: Inte det heller
Längd: 157 cm
Skostorlek: 37-38
Hårfärg: Mörkbrunt
Fräknar: Jajamen
Motto: ”Att tro på dig själv är att dubbla din förmåga"
Kär: Absolut
Önskar du att du bodde någon annanstans: Ibland, ett större hus skulle inte skada
Tycker du att du är attraktiv: Nej
Dricker du: Massa mjölk
Vilket schampoo använder du: Olika men ofta herbal essences
Vilken parfym använder du: J Lo
Vad är du rädd för: Ormar, döden, att bli ensam
Gillar du att tvätta: Ja men inte att ta hand om tvätten efteråt
Gillar du berg-och dalbanor: Yes! I love!


Senaste…………
Film du hyrde: Oj inte den blekaste, flera år sen ju
Film du köpte: Flickan som lekte med elden
Låten du hörde: Nån med Pink
Personen du ringde: Kimpa
Personen som ringde dig: Kimpa
Tv-program du såg: En sväng på Extreme home makeover
Person du tänkte på: Kim kanske

Favorit…
Låt: Svårt, One kanske
Sak att göra: Umgås med folk jag tycker om
Sport: Inte mycket av den varan, men pingis, badminton och bandy är skoj
Dryck: Mjölk
Kläder: Mjukbyxor (iaf hemma)
Film: Spännande filmer, romantik,
Bil: Ingen aning
Serie: Grey´s anatomy

Har du någonsin…….
Gråtit över en kille: Ja
Gråtit över en flicka: Ja
Ljugit för någon: Ja
Varit i slagsmål: Ja
Blivit arresterad: Nej
Träffat någon från internet IRL: Japp

Antal…
Gånger du varit kär: 9 gånger (om man räknar från fem års ålder)
Gånger dit hjärta brustit: Några ggr
Brustna hjärtan på grund av dig: Haha kanske ett
Tjejer du kysst: Ett par stycken
Personer från grundskolan som du har kontakt med: Flerparten av mina kompisar
Gånger ditt namn varit i tidningen: Ett par ggr

Senaste….
Bok du läste: Kommer ej ihåg
Personen du fick mail ifrån: En tradera auktion som jag vunnit
Personen du fick brev av: ?
Personen du fick sms av: Tony
Gången din familj åt middag ihop: Igår allihop samtidigt
Saken du köpte: Fika, sak en tröja
Vad har du gjort idag: Hälsat på Linda och Tony
Brukar du svära mycket: En del fula ord blir det nog
När stiger du upp på morgonen: 06.30 för det mesta
Vad har du på dig: Mysbrallor och tunika
Vad skall du göra ikväll: Glo på tv
Vad är du allergisk mot: Gräs
Använder du hårspray: Nej
Kan du stå på händer. Nej
Håkan Hellström eller The Ark: Håkan!
Salt eller socker: Socker
Gillar du ketchup: Ja
Är du glad nu: Ja
Var du glad igår: Japp
Vad dansar du till: "Jag dansar aldrig nykter" (möjligtvis med barnen då)
Stockholm är: Sveriges vackra huvudstad
Göteborg är: Sveriges mest segregerade stad. Dock en fin stad där bror med familj bor
Kan du sjunga: Hellre än bra
Spagetti eller makaroner: Kvittar
Land du vill besöka: Thailand!

 

 


Once more

Tack! Kunde inte ha sagt det bättre själv. Skäms Sverige! Jag skäms för att vara svensk en dag som denna och jag skäms för att jag bor på landet bland inavlade idioter! Okej nu tog jag kanske i. Men när en i mitt samhälle står och skriker att man måste döda vargen för att han tar ju vårat kött då är det inte utan att man funderar på vad man gör här. En dag som denna skulle man bo i Stockholm. Tack Elisabet Höglund, det här var det klokaste du någonsin sagt.

Lugnt

Idag har jag varit hemma med en förstoppad liten kille. Det började igår och han var väldigt ledsen. Sen vaknade han klockan två på natten och var på toan och så fortsatte det resten av natten. Runt 4.30 tröttnade han och satte sig vid datorn. Så jag ringde till hans fröken och sa att han inte kunde komma till skolan idag. Han kunde inte ens sitta ner stackaren och hade hemska kramper. Skulle aldrig ha funkat i skolan. Vid 12 på dagen ropade han på mig och det var en lycklig kille jag hittade inne på toan. Sen dess har han varit Felix igen. Hans mage har ju funkat bra ett tag nu men man får vara försiktig med vad man ger honom.

Så vi har haft mys hela dagen men jag har hunnit med att plugga lite ändå. Nu på kvällen åt vi soppa och vitlöksbröd. Ja så roliga dagar har vi här hemma haha. Det är lugna gatan helt klart.

Nu ska jag lägga trötta barn. Alice skippade middagsovningen på dagis och Felix har ju varit uppe halva natten så förhoppningsvis somnar de gott. Sen blir det Grey´s och Dexter om jag får som jag vill :)

En sväng till stan

Var uppe med tuppen imorse och väckte Felix och knallade iväg till fritids och hämtade hans skolväska som hängde kvar sen veckan innan. Hem och höll honom sällskap och lämnade Alice på dagis. Sen åkte jag till stan och upp till labb för att ta immuniseringsprover. Hade 20 nummer före mig i kön vilket innebar en kötid på ca en timme. När jag äntligen fick komma in så hittade hon ingen ven att sticka i men försökte ändå och nu förstår jag varför folk klagar. Fan va ont det gjorde och så där höll hon på flera gånger på olika ställen. Sen bytte hon arm och stack flera ggr där med. Tillslut fick hon ut två rör som hon behövde. Men jag är öm och lär få blåmärken på båda armarna. Hon frågade om jag mådde dåligt. Men det har aldrig rört mig i ryggen det här med att bli stucken. Mig kan de sticka bäst de vill vart de vill men idag förstår jag vad folk menar när dom säger att det gör ont.

Knallade ner på stan och tog en lunch med Maria. Sen var det dags att bege sig till barnmorskan. Hon kunde inte riktigt känna hur bebisen låg. Hon kände inget direkt huvud därnere så hon var osäker. Så nu ska jag tillbaks på fredag för att hon ska få känna igen för då har jag gått 36 fulla veckor och då bör bebisen ha lagt sig tillrätta. Annars blir det ultraljud och ja ni kan den där karusellen. Var lite samma sak med Alice, men hon låg som hon skulle. Så den här gången tänker jag inte oroa mig i onödan. Hoppas bara att jag slipper kejsarsnitt (som det kan bli om den ligger fel och inte vill hoppa rätt) men det är inget jag tänker oroa mig för.

Annars är det lugna gatan idag. Jag pluggar och nu ska jag äta lite glass innan det är dags att hämta hem de små ljuvelerna.

Två av mina kompisars barn börjar inskolning på dagis idag och två av mina vänner är gravida (två andra vänner alltså). Är det inte fantastiskt??!!

Sunday bloody sunday

Igår ringde klockan runt sex och då gick jag upp och åkte till skolan. Kallt som satan var det och det kändes som om jag skulle frysa pupporna av mig. Dom är känsliga nu när man är gravid märker jag, men är det 20 minus så fryser man å andra sidan om varenda lem. När jag kom till skolan så mötte jag upp Helen, mycket trevligt! Det var som sagt återträff med sommarkursen och man skulle redovisa sitt arbete man gjort. Jag hade hoppats på att återse massa härliga människor. Men vi var bara 6 stycken som kom, trist men det var kul att träffa dom som kom.

Efter redovisningen åkte jag hem till Krillebop. Ringde hem till Charlie och frågade om jag fick komma över med pizza och det fick jag såklart så jag köpte med mig två pizzor och gick in i värmen. Mycket trevligt, har bara varit där en gång sen lillkillen föddes så det var på tiden att jag hittade dit igen. Sen kom Kimpa och barnen och hämtade mig och vi åkte hem och åt kvällsmat och lade barn. Sen blev det soffläge med godis och krokar, Robinson, Dexter och Band of brothers. Om man summerar gårdagen så var det en väldigt bra dag helt klart. Hade dock väldigt ont, alltid är det nåt :) Satt ner hela dagen igår och mitt bäcken tar verkligen styrk av det och magen med. Varje gång jag reser mig upp så känns det som att bebisen ska komma ut. Men det är ju så här det ska vara sista tiden så jag ska absolut inte klaga. Och det är full rulle i magen igen, bebisen sparkar, knuffas och har sig mest hela tiden. Och hans dygnsrytm är inte helt rolig. Så där har vi att jobba på när han tittar ut sen.

Idag blir det lugnt, sista dagen innan allt återgår till det vanliga. Imorgon ska Felix upp 6.30 igen och åka till skolan. Kim jobbar med rummet och jag ska plocka tvätt, laga mat och städa lite. Med andra ord: Det är verkligen söndag idag!


Yeay!

Saknar Kimpa så jag tror jag avlider. Och det är inte enbart för att han kommer hem med pizza och godis! Fick just mitt årsbesked från Csn, 246 000 har jag i studielån. Litegrann kommer att skrivas av efter att jag får in mer poäng. Det är bara att hoppas på anställning i framtiden! Ska göra mitt bästa för att få ett jobb. Man måste ju tjäna på att utbilda sig! Man blir inte akademiker utan anledning. Men jag ser positivt på framtiden och är säker på att allt kommer att ordna sig till det bästa. Men först tar jag mammaledigt under en tid. Snacka om trygghet, ekonomisk trygghet så att säga!


Sömnlös i Creeky

Idag är jag trött som ett litet as! Nåt som verkligen kan få mig ur gängorna är när jag inte får sova. Jag blir knäpp, arg och ledsen. Började med att vi lade oss lite sent efter att ha sett ett spännande avsnitt av Dexter. Eftersom jag slumrat framför Grey´s innan så tog det ett tag innan jag somnade. Precis när jag fölll i sömn så gormade Alice allt vad hon orkade. Hjälp skrek hon så jag gick in med en flaska välling och sen var det lugnt därinne. Då gick Felix på toa och sen började kattjäkeln härja. Hon rev och klöste på barnens dörrar, speciellt Felix en fyra gånger och jag vaknade varje gång. Tillslut tog jag henne i nackskinnet och kastade ut henne. Sen ringde klockan sex imorse och Alice började prata och skrika på oss "Mamma, pappa, öppna dörren". Kim gick in och hämtade henne och sen kom Felix och så blev det morgonmys i sängen. Mysigt som bara den fast jag hade hellre legat och grisat nån timme till.

Snart får vi en bebis som antagligen kommer hålla mig vaken en hel del så jag ska sluta klaga jag vet. Men ibland behöver man helt enkelt sova. Sen har jag börjat med något annat knäppt när jag ska sova så det är nästan omöjligt att somna. Ska ta upp det med barmorskan nästa gång.

Jag valde att ha trollen hemma idag. Det är så kallt ute och alldeles för få barn på dagis/fritids. Felix skulle haft tråkigt där. Planerna för dagen är enkla. Elda en massa, bära in massa ny ved (går åt som smör i solsken i denna kyla). Kommer nog stanna inne, 20 minus är alldeles för kallt för att vistas i om ni frågar mig. Tänker dessutom tvinga min man att köpa med pizza hem idag. Äter det så sällan och har varit sugen i två veckor nu minst! Frågan är om han inte ska få köpa hem lösgodis när han ändå är i farten. Nu är det ju faktiskt helg och så mycket som jag väger nu så kan det knappast göra nån skillnad.

Trevlig helg!

Söndag på en onsdag

Känns som söndag fast det är onsdag. Kanske är för att Kim varit ledig och för att vi gjort nada som det känns som en typisk söndag. Kim har iof grejat i rummet. Jag har fixat mat, mat, mat och disk, disk, disk i vanlig ordning. Tagit hand om barn och tagit mig en middagsnap i soffan. Eftersom nån av katterna klöst sönder våran luftmadrass som vi har madrasserna på så sov jag lite sämre inatt. Låg som i en hängmatta kändes det som. Nu har Kimpa lyckats lokalisera hålet och laga det, det verkar hålla får hoppas på det. Att endast sova på madrasserna är inte skönt alltså.

Nä idag har vi inte tagit oss för mycket. Kallt ute och Alice kan gillar inte att gå på gården i all snö. Hon åker mer än gärna pulka men det är svårt det med. Så mycket jäkla grus som kommunen spottar ut på gatorna alltså, vansinne! Igår kom dom med mer dessutom. Ligger två högar utanför vårat hus så att dra pulka där är inte att tänka på. Kan tycka att det är onödigt för det är inte halkigt nu så jag tror inte att det kommer att brytas några gamla lårbenshalsar därute. Det är bara snö som sagt. Sen kommer dom och tar bort att grus först i april :(

Igår var T här en sväng och vi åt en kladdkaka jag bakat och snackade lite, trevligt! Var längesen vi sågs så det var på tiden. Sen har barnen varit på dagis två dagar så jag kunnat plugga lite. Annars är det lugna gatan. Börjar bli otymplig och tror bestämt att det är en liten kille i magen min. Täppt i näsan som bara den och det krävs fyra sprut i varje näsborre på kvällarna för att den ska vara fri från snor och svullenhet på natten. Och dessutom har jag fått massa fler små utväxter på kroppen. När jag väntade Felix var jag hos en läkare och skar bort tre stycken för då växte dom som ogräs och det gör dom nu med. Inte därför jag tror att det är en pojke enbart jag bara tror det. Känns som en lillebror.

Kim har som sagt jobbat hårt idag och slagit upp tån så illa så det såg ut som ett mindre blodbad här hemma. Man måste vara försiktig, iof hände det när han tog en paus från jobbet. Så kan det gå med plankor i hela huset.

Imorgon är det plugg som gäller och i helgen ska jag till karlstad. Vi ska ses igen alla vi som gick sommarkursen ihop och redovisa våra arbeten. Ska bli jättekul att träffa alla igen!

Nu blir det kvällsfrukt, Greys och sen när baby kryper ner i sängen blir det Dexter!





Alice ser hur pappa och Felix ser ut när de sitter vid datorn och hämtar Kims hörselkåpor för att se likadan ut som bror och pappa med hörlurarna.


Barnen passar på¨att bädda på bordet när allt är ännu mer i oordning än annars. Notera att mina och Felix kläder numera huserar i vardagsrummet.


Golvet på plats


Och taket på g....

En vanlig söndag

Nu återgår snart allt till det vanliga och det är skönt tycker jag. Felix har en veckas lov kvar men ska vara på fritids ett par dagar till veckan. Han slutar snart på fritids och vill passa på att vara där så mycket han kan. Jag ska passa på att plugga så mycket jag bara kan i veckan.

Idag har Kimpa köpt tak och sen tog vi en tur till pulkabacken. Felix och hans kompis gick dit först och vi gick efter så Alice oxå skulle få åka. Först tyckte hon det var lite läskigt men Kim åkte med henne hela tiden och tillslut sa hon igen hela tiden. Sen gick vi hem och åt middag och nu äntligen ligger barnen. Alice har börjat krångla lite på kvällarna, hon vill inte gärna sova men idag var hon trött och villig. Kan bero på att hon var vaken ett par timmar i natt. Men det är bara att vara bestämd mot henne. Hon får gnälla en stund sen går det över när hon inser att hon inte har nåt för att hon gnäller. Testing, testing, testing hela dagarna här hemma. Idag fick vi ta striden med Felix istället. Är det inte den ena så är det den andra, det slår aldrig fel. Han skulle inte duscha och ställde till en mindre scen. Men nu är han duschad och ligger i sängen. Jag ska avnjuta en kvällsmat, bädda en stund eftersom barnen haft disco i vardagsrummet. De älskar att dansa och sätta på discolampan och det är ju bra att högtalatsystemet kommer till användning. Så länge barnen har kul!

Har insett att Alice skulle behöva ha en helt ny garderob. De flesta av hennes kläder är för små. Hon behöver 98/104 nu, 92 har verkligen gjort sitt. Mammas lilla trollunge. Jag har förresten klippt hennes hår, blev bra för att vara mitt verk. Jag tog håret och Kim tog luggen på henne. Det behövdes verkligen. Nästa gång får vi besöka en frisör. Ja Alice hon är allt en liten donna och med sin söta lilla röst och sina vackra långa ögonfransar så är hon svår att motstå. Mamma fislortar, vad gjorde jag utan er? Och snart kommer nummer tre. Är i v 35 nu och det går fort nu på slutet alltså.

Nej nu blir det kvällsmat, bäddning och Greys!

I hold my breath because you are perfect

Vet egentligen inte vad jag ska skriva om. Sitter mest här på röva och surfar lite. Kim jobbar i rummet, golvet är klart och nu ska han fästa plankor i taket. Enda anledningen till att det tar tid är för att han inte har jobbat därinne på ett tag och för att han är förjäkla noggrann. Men helt rätt, allt han gör blir fint och han ska få ledigt han med.

Läser om Vargjakten som dragit igång. Och jag får tårar i ögonen. Okej ja jag är känslig men jag tycker att det är så jävla ledsamt det gör jag verkligen. Varför ska man skjuta varg för? Det är så jävla löjligt att säga att stammen är för stor och måste kontrolleras. För stor?? Är 210 vargar i hela Sverige för mycket? Det tycker jag inte. Men de kommer ju nära människorna. Ja eftersom vi bygger ut och bor i skogen så klart de kommer närmare. Och de tar ju jägarnas älgar och sånt. Kan ju inte tillåtas eller?? Jo för fan det är väl bättre om vargarna tar älgarna då slipper vi skjuta dom. Det är naturens gång ju, kretsloppet. För jag är sån att jag anser att vi inte behöver jaga några djur överhuvudtaget. Så få som möjligt kan jag sträcka mig till om det nu skulle bli för fullt i skogen. Fast vem bestämmer det. Sverige kryllar av massa white trash till människor och de får alla leva kvar. Kan man inte jämföra djur med människor?? Kanske inte men vem säger att en människa är värd så mycket mer? Det är dom inte i alla lägen det tycker inte jag. Jag är glad att jag inte lever ihop med en jägare och att jag inte har nån i min direkta närhet. Det skulle jag på allvar inte fixa. Nej tacka vet jag män som inte jagar!

Annars har vi haft ett par lata dagar här hemma. Tog pulkorna och gick till mamma igår och fikade lite och Kim fixade mammas bil som inte funkat på ett par dagar. För några dagar sen var jag hemma hos Mia och Tobbe och umgicks lite, trevligt. Annars har jag mest suttit hemma med familjen. Börjar bli dags för lite umgänge tycker jag! Kanske ska skriva några rader om nyår med. Vi var hemma och lagade god mat och efterrätt tillsammans som vi åt och sen godis på det. Såg en film men pausade runt tolvslaget och kollade skansen och lyssnade på när folk sköt raketer. Mer hände inte men det gör mig nada.

Allt är sig likt här hemma Alice går runt som en tornado, ett beteende som hennes mamma hoppas ska växa bort innan det leder till diagnos. Nej då skämt åsido. För att citera Kim "Man blir ju lycklig bara man tittar på henne".

Nu ska jag fixa lite lunch eftersom Felix ska hem till en kompis och leka sen.

RSS 2.0