Lite umgänge

Idag var Kim iväg och jobbade övertid. Jag var hemma och plockade lite. Felix var hos en kompis och Lukas på kalas. På eftermiddagen åkte vi hem till Alexandra och fikade och lekte. Vi träffas alldeles för sällan men det ska det bannemej bli ändring på nu! Fick träffa deras Paddington och små kycklingar.
 
Kim ska börja gå på schema. Han har ett fyraveckors och jobbar lördag och söndag var fjärde vecka. Annars är han ledig en dag per vecka 3/4 veckor. Nu till veckan tex jobbar han mån-tors och sen är han ledig tills på tisdag. Kommer att vara tråkigt den helgen han jobbar men annars kommer det bli riktigt bra. Lukas får en dag mindre på förskolan och Alice får äta frukost hemma en dag extra per vecka samt komma hem tidigt. Känns bra!
 
Nu ska jag försöka mig på att ha lite soffhäng med min man!
 
 
 
 
 

Äntligen fredag

Äntligen fredag! Helt underbart faktiskt! Har varit lite av en slitsam vecka. Kan inte skriva så mycket men jag är fruktansvärt trött på att jobba med egoistiska surpuppor när dessutom pedagogiken saknas så kan man undra vad i helvete de gör där. Så nu fick jag det sagt!
 
Och igår fick jag en egen facebookstatus. Min första egna (tillägnad mig) men det var mest hat i de raderna som skrevs. Jag hade skvallrat vad som skrevs i hennes statusar genom att berätta om dem för andra folk. Personen i fråga var vansinnig. För det vet väl alla att det som skrivs på facebook är hemligt!? Det är därför man postar det där. Men jag är inte ledsen eller sårad, ryckte mest på axlarna åt det. Har nu en facebookvän mindre, vilket är skönt! Ska göra en ordentlig rensning tror jag.
 
När det är skit här och var så är det riktigt härligt att komma hem till ett varmt hem med massa folk som älskar mig för den jag är. Hade tacomys med världens bästa familj! Innan dess gick jag på stan och handlade en massa kläder till barnen. Sånt gör mig också lycklig!
 
Imorgon ska Kim jobba så jag ska ta mig till pulkabacken med de små tänkte jag <3
 
 
 
 
 

Helgen

I helgen har vi äntligen fått träffa nytillskottet! Åkte dit med en massa pojkkläder, och nya såklart samt en del annat från våra barn. Är ju bra om det kommer till användning. Han var såklart jättesöt och liten! Tog med oss semlor med som vi smaskade i oss. Jättekul med ett till barn i släkten, speciellt när vi själva gjort vårt på den fronten!
 
Sen åkte vi till Kims mamma. Hon bjöd på lamm, rotfruktsgratäng och god sallad med god egengjord dressing. Till efterrätt smaskade vi, glass, ananas, chokladsås, maränger, grädde och fräst cocos. Hon är fantastisk duktig på att laga mat min svärmor. Och varje middag hos henne är en fröjd! Hon hade köpt en rosa snowracer till barnen samt två lekhjälmar. Så snäll ät hon också ;)
 
 Idag åkte vi hem till mamma och åt mat. Potatisgratäng och oxfilé och marrängswisch till efterrätt. Sen har vi röjt här hemma hela dagen. På tisdag kommer en mäklare hit för att värdera vårat hus. Vi har hittat ett annat hus som vi vill köpa. Och hela den här veckan har typ handlat om det. Jag har ringt banker varje dag. Vi har fått lånelöfte från fem banker typ. Men det flesta vill att vi säljer vårat hus först. Vi kan buda på det vi vill ha och i stort sett göra klart affären men innan de släpper pengarna till nya huset så vill de ha ett köpekontrakt på vårat. Vi tycker att det är lite löjligt då vi själva anser att vi har råd med två hus den tid det tar att sälja vårat (om det inte tar flera år). Men de flesta banker verkar ha det här som regel. Men det måste ju finnas sätt att komma förbi det här känner jag. Grejen är den att vi har 100 000 kvar i lån på vårat nuvarande hus. Det är liksom en piss i havet känns det som. Finns ju folk med mer i billån. Nu funderar vi på om vi ska betala in hela lånet på en gång och se om det går bättre. Men vi har ju fortfarande dubbla boendekostnader så det spelar säkert ingen roll. Men jag ger inte upp förens det är helt kört. Men just nu ser det väl lite halvmörkt ut kan man säga. Vi sitter lite i en rävsax kan man säga. Vi får se vart det hela slutar!
 
Har fått min Iphone5s också och är väl sådär imponerad! Först fungerade den bra. Men idag började den krångla med apparna. De fanns först sen försvann de och vi hade installerat dem men de gick inte att finna eller öppna eller ladda ner igen eftersom de redan fanns. Mycket märkligt och Kim har hållit på hela dagen. Han sa från början att jag skulle få fixa allt till den själv men idag har han ägnat all sin tid åt den. Han är bäst min man och jag blir dagligen påmind om att jag valde rätt för 17 år sen. Till sist gick det genom att han synkade den genom min dator med Itunes eller nåt vad vet jag. Har ju kört med android hela tiden och varit riktigt nöjd. Men den är snygg och skärmen är grym! Får väl se om vi kommer överens framöver.
 
Nu blir det Breaking bad här hemma. Imorgon är årets första långdag 7.30-19.30, yeay! Fast jag älskar att jobba så jag ska inte klaga!
 
Jag fick ju quorn istället för lamm.
 

Välkommen Axel!

Sen sist:
 
I helgen kollade vi på ett hus och sen åkte vi på mongolisk buffé med svärfar och Yvonne. På eftermiddagen åkte Kim till Mariestad och vi fick hem en kompis till Alice. På söndagen var det bara lugnt här hemma. Veckan har bjudit på jobb och massa snö som ni vet. Katterna är inte överförtjusta och går knappt ut. Tvingar ut dem på uppfarten så de kan uträtta sina behov. När vi kom till förskolan imorse så kände jag att Lukas luktade skit och han sa först att han hade bajsat lite. Skulle få in honom på toan för att byta kläder men han vägrade och det fanns inget bajs. En stund senare upptäcker jag att hans ena doja är full i skit. Kan tro att det var våra lata satar som låg bakom detta. För när vi kom hem låg det en stor hög kattskit på våran trappa. Och då har vi bara ett steg. Katten hade bemödat sig med att gå ut tio cm utanför dörren och skita. Mys!
 
Men det största som har hänt är att barnen äntligen fått en till kusin. Kim har blivit morbror! Vaknade av ett sms till Kims telefon 5.30 i måndags, tog några sekunder innan polletten trillade ner och jag satte mig upp i sängen och halvskrek "det måste ha kommit en bebis". Och mycket riktigt. En liten men stor Axel! Han är såklart bedårande och jag ser en del Krisnevskidrag i honom. Vi är väldigt glada och längtar efter att få träffa honom och hans föräldrar!
 
 
 
 
 
 

All about a cat

Inser att jag låter som en crazycatwoman men jag är lycklig! Igår kväll började Fleeze äta igen. Efter att ha vägrat mat i snart två veckor. Sista veckan har vi knappt fått i honom nåt. Han har vägrat allt vad kattmat heter och det enda jag fått i honom har i stort sett varit kyckling och då kanske en matsked per gång. Han har smalnat av och igår kände jag mig ledsen när jag kände hans ryggrad alldeles för tydligt! Men trugade än mer och fick honom att dricka vatten i närmare två minuter. Vi har köpt hem ac som är extremt välsmakande mat för critical care. Han har inte velat titta åt den men igår fick jag i honom en klick. Och idag har han ätit den några ggr. Inga stora mängder men ändå. Förut åt han ganska mycket. Och just nu gör inget mig gladare! Jag vet att han är gammal och att han kommer att dö vad det lider men jag hoppas att han inte gör det just nu. Har förlikat mig med att tjejerna är borta och enbart fällt några tårar när jag fick säga farväl till Tyra. Men en tredje katt, dessutom Flåset som är allas lille kompis. Äter vi är han med, kommer barnens kompisar så är han med. Han trampar runt bland barnens leksaker och förstör bara för att få kärlek och ge kärlek! Varje gång vi fick ett barn så var han glad "ännu en att älska"! så tänker jag och Linda att han kände. Det här med hans tillstånd har tyngt mig mer än nåt gjort på bra länge. Jag bekymrar mig sällan, är sällan ledsen eller så. Men det här har inte varit kul speciellt när de andra två nyss dött.
 
När han kom till oss så var han knappt åtta veckor gammal. Han var mindre än ett dricksglas och han gömde sig i Kimpas sko för tjejerna var taskiga mot honom. Han kunde inte hoppa upp i våran säng utan fick hoppa upp, hänga sig i madrassen och dra sig upp. Och varje natt de första tre åren så låg han och snuttade på min örsnibb när han sov. Älskade katt!
 
Imorgon är det fredag, känns fantastiskt! Vi ska börja helgen med att gå till en köksplanerare, på lördag blir det husvisning och kanske Mariestad för Kim ska hjälpa Jenny och Dennis med det sista i deras kök då stackars D fått diskbråck :( Där blir det snart en bebis. BF var igår och detta är sjukt spännande! Ska bli helt underbart!
 
Puss!
 
 
 

Back to life, back to reality

Är rätt slut efter två dagar på jobbet. En planeringsdag och en dag med barn. Kom och hämtade barnen på förskolan/fritids och de var lika trötta som jag. Bråk och gnäll, inte direkt vad man orkar med när man knappt orkar stå på benen. Stackars ungar! Är en väldig skillnad från att ha slappat i 2,5 veckor. Tuff start!
 
Nu ska jag krypa ner i sängen och njuta av tv och sömn! Orkar inte mycket mer idag. Hoppas på lite mer flyt nu!
 
 

Slut på lathet och mys

Igår åkte vi till stan och klippte killarna. Sen skulle vi ha åkt till Burger king för att äta lunch men det var ganska mycket folk där så vi åkte till Thai istället och åt mongolisk buffé hela familjen. Sen fick Alice åka till en kompis i stan medans vi andra åkte och shoppade lite i Karlstad.
 
Idag har vi bara tagit en promenad till affären. Gick förbi lekparken en stund sen fikade vi här hemma. Skulle ha städat men har struntat i det. Har dock fått sanerat en del ändå eftersom Cocos har gått runt med en massa skit i baken inatt. Han sov brevid min kudde, inte så mysigt. Men nu är han trimmad och duschad. Fleeze äter knappt men idag har vi fått i honom lite kyckling och igår åt han köttfärslimpa. Bara lite men han åt iaf. Imorgon får vi köpa Hills recovery eller a/d. Vet inte varför han inte äter. Om han har sorg eller vad det är om det har med sjukdomsbilden att göra, ingen aning. Vi mutar han så gott det går men det mesta tittar han inte ens åt. Inte likt honom om man säger så. Men vi kämpar vidare!
 
Sen fixar jag lite inför veckan. Nu drar det igång igen och det ska bli skönt med vardag igen. Innan alla förslappas på riktigt här hemma.
 
Veckan bjuder på jobb och skolstart igen!
 
Kram!
 
 
 
 
 
 

Tyra <3

Idag har det varit en tråkig dag! Igår insåg jag på allvar att katterna inte mådde bra. Eller snarare två av katterna. Fleeze har dragit på en förkylning som inte vill gå över. Och Tyra har magrat av som bara den och slutat äta. Fleeze hade i stort sett ratat maten den sista tiden han med. Såg på henne att hon verkade andas ansträngt. Så jag ringde direkt imorse och fick en tid hos veterinären. Lämpade av Alice och Lukas hemma hos Tina.
 
Direkt så känner vet. att Tyra är väldigt uttorkad och i ett dåligt skick. Hon är svag och smal. Eftersom hon varit väldigt galen i mat sista tiden bortsett från sista dagarna så tror hon att det kan vara sköldkörteln. Men det kan vara vad som helst. Får ett förslag om att röntga henne, ge vätska och ta diverse prover. Detta kalaset kommer att gå på 2800 ungefär men man kan ju inte garantera att det är nåt som går att fixa och katten närmar sig 14 år. Jag känner direkt att det är lika bra att låta henne få somna in. Hon har haft ett bra liv hos oss i nästan 14 år och att utsätta henne för allt detta när det säkert ändå inte finns något att göra är ingen idé. Veterinären tycker att jag tar rätt beslut.
 
När hon sen undersöker Fleeze så säger hon att han är mer värd att satsa pengar på för han är mycket friskare. Så de får ta massa blodprover och röntga honom. Det visar sig att hans ena lunga är påverkad på nåt vis, den är mörkare. Men proverna ser bra ut, proteinen är lite hög men inte tillräckligt för att det ska vara nån större fara. Får hem honom med starkare antibiotika än sist. 3500 går kalaset på. Åker till Jakobs och möter upp Tina och barnen som sitter och äter lunch.
 
Och Diza har fortfarande inte kommit hem. Jag tror inte att hon kommer att göra det heller. Om det är så att hon gått iväg och dött hon med så är det lite lustigt att båda tjejerna dör samtidigt. Eller lustigt är väl fel ord men ja ni förstår kanske vad jag menar. Felix hade väntat hemma hela dagen och haft ont i magen och han blir väldigt ledsen när jag berättar för honom. Lukas sa att "han skulle bygga en levamaskin imorgon men då behöver jag din hjälp pappa". Älskade unge!
 
Så nu är det ganska tomt här på bläckhornet. Men vi är redan sugna på att köpa en ny misse. Det ska vara en hane och han ska heta Cirkus så långt är vi överens. Men vi får se om det blir nån eller inte. Inte just nu iaf. Alice tyckte att vi kunde åka iväg och köpa en redan imorgon, åtminstone kolla på en.
 
 
 
Vill passa på att tacka två av mina bästa vänner för att ni ställde upp idag! Tack, ni är bäst!

 
 

Just chillin

Kom på att jag var på Håkan Hellström också. I lördags åkte jag in till stan och mötte upp Tina, Cissi och Jeanette på Kinan och så käkade vi innan vi satte oss på bussen mot Karlstad. Väl på bussen så fick vi en uppdatering på fb om att han skulle gå på scen klockan 21. Det hade vi aldrig trott! När vi kom fram fick vi köa en stund i garderoben och missade första 20 minuterna av uppträdandet. När vi sen väl kom in så var det knökat med folk. Gjorde oss ett försök att komma fram men det gick inte. Så vi fick stå längst bak hela konserten igenom. Jag såg honom inte ens. Stort antiklimax! Man vill ju se den som uppträder och få lite känsla. Men den totalt uteblev. Men han sjöng bra och jag tror att det var en bra konsert. Fick lite plåster på såren när han kom tillbaka och körde När lyktorna tänds som är min favoritlåt på nya skivan! Sen kom Freddie och hämtade upp oss och vi åkte till Max på nattamat.
 
Idag har Felix varit hos en kompis och de två yngsta har haft ett syskonpar här på lek. De hade roligt, barn är härliga men det var leksaker precis överallt! :)
 
Sitter och klurar om jag ska boka en resa på sportlovet nu också. Onödigt kanske, men man lever bara en gång och livet går inte i repris! Hittat en vecka för 11000 så har man tur så kan man verkligen fynda resor i februari.
 
Nu ska jag se på New moon. Köpte alla på blu-ray för några dagar sen. Hade bara de tre första på dvd så varför inte!?
 
Kram och God fortsättning på er!
 
 

RSS 2.0