Närmar sig

Så ja nu är det lördagkväll och imorgon drar vi iväg. Vet att jag gör en stor sak av en liten sak men för en annan som suttit hemma sen november så är detta stort. Kim sa imorse att det roligaste med resan skulle vara att hämta katten, det såg han fram emot. Från början var det jag som ville ha en katt men nu längtar han efter henne lika mycket som jag. Fick 2 mms idag där hon låg och sov brevid sin mamma, såg väldigt sött ut.

Idag har jag varit hemma i stort sett hela dagen bortsett från en sväng till Alex och en glass med Linda. Nu ska jag gå och packa lite mer sen ska jag få Felix i säng och tillsist plocka lite disk och vattna blommorna.

Hörs igen om några dagar!

Ännu en...

Ännu en kompis som är gravid! Nu ska 4 av mina närmaste vänner ha barn i sommar, höst och vinter andra halvan av 2008 kan man säga. Grattis grattis!

Utkast: Barnen barnen! ...

Barnen barnen! Så brukar jag och en kompis säga när vi pratar och berättar om våra barns upptåg. Och de senaste dagarna har jag känt mig rätt trött på det här med mammarollen, eller mest är det för att jag själv har känt mig trött och orkeslös och då blir det inte helt bra alla gånger. Sen är Felix hemma hela dagarna nu och är rastlös och vi går varandra på nerverna ibland. Och mitt tålamod är inte alltid det bästa men jag är så trött alltså, vet egentligen inte varför. Kanske avbruten sömn i sju månader som sätter sina spår? Men vi har haft det mysigt nu ikväll jag och Felix och jag har berättat för honom att han är det bästa jag vet. Jag ska bättra mitt humör för han får absolut inte tro att jag är arg på honom för det är jag såklart inte, lilla raringen! Alice hon har varit kinkig de senaste dagarna inte mycket men från och till och vi är verkligen inte vana med det. Men det hon vill är att vara med oss och nära hela tiden då är hon nöjd, så det får hon såklart. Dom är underbara barnen men ack så olika. Alice är mer försiktig och lugn, kommer antagligen bli en blyg tjej medans Felix är i centrum och ingen får sätta sig på han, han är väldigt tuff och framåt.

Idag har vi tagit det lugnt, har varit och handlat lite blommor då det var utförsäljning på klockargården. Köpte två amplar med tomater och en med jordgubbar, det var häftigt för det hängde massa jordgubbar och små coktailtomater, jättesöta. Sen handlade vi en del andra blommor med. På tal om blommor våran rabatt där ute har blivit så himla fin nu, rosorna växer som bara den och om nån dag eller så öppnar de sig som det ser ut nu. Där nere på Klockargården träffade vi en kvinna som sa " Ni två ska ju inte göra annat än barn när ni får barn som är så söta som era" Jag håller självklart med henne, det är en sak vi kan jag och Kim. Men man ska ju ha plats för dom och kunna ta hand om dom med. Kim skrattade när jag sa till henne att jag sagt det till Kim med men att han säger stopp nu. Alla som känner mig vet ju att jag gärna vill ha fler små, vissa dagar åtminstonde.

Fick tingningsavtalet idag och resan till Sthlm närmar sig. Ska bli otroligt härligt att komma hemifrån. Mycket pengar går åt men det är värt varenda krona!

Igår när vi var på banken så tyckte bankgubben som vi pratade med att vi skulle gifta oss. Det var lite roligt för Kim har äntligen fattat det där han med. Vi får väl se vad som händer.

Nu ska jag krypa ner i soffan och se film, Kimpa är borta och barnen sover så det blir egentid. I like!

En sån där dag....

Den här dagen är en sån där dag då jag aldrig skulle ha gått upp ur sängen utan jag skulle ha stannat kvar. Det mesta har gått snett och sen är jag så trött så jag tror jag avlider. Börjar redan imorse när jag är så trött så jag knappt tar mig ur sängen. Redan vid frukostbordet inträffar ett par incidenter. Sen åker vi till banken där jag sitter i kö i en halvtimme för att sen få hjälp en kvart innan dom tillslut inser att dom inte alls kan hjälpa mig i mitt ärende utan ännu en fullmakt behövs och jag ska skicka en massa papper och får ett tid för ett möte på min födelsedag i nästa vecka. Inte nog med det när jag sitter därinne får jag ett tråkigt telefonsamtal. Sen går vi till nästa bank för att öppna två konton varav ett till Alice men pinsamt nog så kommer vi inte ens ihåg flickans sista siffror. Vad händer liksom?? Felix sista siffror har jag alltid kunnat från första stund men hennes har jag ingen aning om. Och det är typiskt mig och Kim att komma oförberedda till banken. Blir trött på oss! Beger oss till bibblan för att lämna massa böcker och vidare till Karlskoga för att luncha och lämna böcker där med. Sen får Felix hoppa lite i en hoppborg eller åka kana är det väl mer. Han åker 5 ggr innan kärringen kommer och säger att han får vara klar nu när han åkte 5 ggr. Jag blev måttligt irriterad, då jag precis betalat 30 spänn för att han ska få klättra och det var ändå bara 4 barn där. Typiskt trashiga tivoliarbetare :( Profit profit.

Det visade att Felix och hans kompis hade ställt till det på en av grannarnas gård och det var pinsamt och det var det samtalet på banken handlade om. Jag har ringt och bett om ursäkt och försäkrat att det inte ska hända igen och jag och Kim har pratat med Felix om det hela. Vi hade ett bra samtal jag och grannen men det känns så himla tråkigt och pinsamt. Jag är medveten om att barn ställer till det ibland och speciellt nu när han har kommit upp i ålder så det är kanske bara att inse att det är så. Men jag vill ju ha koll på vad mitt barn gör och jag känner mig som en dålig mamma när sånt här sker, men jag såg det inte då de var på väg till kompisens hus. Tråkigt som sagt.

Till nåt mer positivt: Vi fick tag i en massa bra saker till kissen idag. Köpte tre olika sorters kattmat till lillan, en kattllåda, Kattsand, en mindre kattbur, och ett ursött rosa halsband med fina stenar på. Nu fattas bara klösmöbel och några andra smågrejer så är vi förberedda för den nya familjemedlemmen :) Skulle ha fått tingningsavtalet idag men det kom inte, men imorgon bör det vara här.

Nu ska jag lägga Felix, se på tv sen blir det till att lägga sig tidigt ikväll kan jag säga. Måste sova mera!

Ha en trevlig kväll!


Kort rapport

Vill börja med att tacka för alla rara krya på dig kommentarer de funkade kan jag säga! Tog två värktabletter och lade mig och sov för natten och vaknade nästa dag utvilad och frisk som en nötkärna! Min kropp funkar väldigt bra på det viset. Den skakar av sig baskilusker snabbt. Så nu mår jag fint, vaknade i natt med väldig magvärk men det är över nu med.

Igår var det en snubbe här och installerade  värmepumpen. Vi har testat den litegrann och kör fläktfunktionen på den. Så nu är vi lite fattigare men förhoppningsvis så är den effektiv och får ner elkostnaden i långa loppet, med andra ord säkert värd varenda krona.

Om en vecka hämtar vi hem katten och om några dagar drar vi till Stockholm. Får tingningsavtalet med posten imorgon. På tal om posten så väntar jag på ett stort kuvert från skolan med min uppsats och betyg och kommentarer i, borde dyka upp snart tycker jag.

Ikväll ska jag på Magnus Betnér, imorgon ska vi till banken och skapa konton och sen handla diverse kattsaker och mat och kattllåda och grejer. Felix är nysnaggad med förresten. Snygg men väldigt korthårig, men det är skönt för honom för han har så tjockt hår alltså så det blir så svettigt för honom.

Ja det var väl alles, väldigt uppdiktat inser jag :) Fiskarna har förresten fått bebisar igen, tredje kullen detta, den andra blev uppäten. Nån som vill ha fisk?







         

På bilderna ser man Alice två små tänder, men inte nu när jag laddade upp dom inser jag,
Jaja bara en parentes haha

Sjuk

Nu har illamåendet och mattheten övergått i närmare 39 graders feber och rejäl huvudvärk. Men hellre det för det finns det tabletter mot. Sov tre timmar mitt på dagen förut, underbart skönt. Nu ska jag äta glass i soffan imorgon kommer det en snubbe hit redan kl: 8.00 på morgonen så det blir snart kvällen här hemma.

Kroppen fick sig en käftsmäll

Idag är ingen bra dag. Vaknade tidigt imorse och hade jätteont i magen, men somnade om ett par ggr men tillsist fick jag stiga upp ur sängen och in på toan. Jag mår illa, kämpar emot att kräkas hela tiden, är matt och allmänt trött. Mår riktigt dåligt. Skulle ha åkt till Örebro men Kim fick ta med barnen och åka själv och jag ska gå och lägga mig. Känner nämnligen igen symtomen och det är samma som jag hade tre ggr när jag väntade Alice och nej jag är inte gravid. Men det beror på samma sak och det är nog trötthet. Min kropp är trött och den visar det på det här sättet eftersom jag inte har förstånd nog att inse det själv utan måste åka på en sån här smäll varje gång för att inse att det är dags att vila. För det enda som hjälper mot det här är att vila så mycket har jag lärt mig. Inte så konstiogt egentligen att det blir så här. Alice har väckt mig flera ggr per natt i snart 7 månaders tid det samt att kag lägger mig relativt sent på kvällarna och ligger aldrig i sängen längre än till 7 ja högst 8 på mornarna. Sen sover jag aldrig nånsin middag eller vilar under dagarna. Har inte haft nåt behov av det, men det kommer surt efter nu och då pajar kroppen ihop. Bara att sitta upp på den här stolen gör ont.

Så nu gott folk ska jag krypa ner i sängen och ingen kommer att störa mig, det är underbart! Räknar med att vara mig själv igen om några dagar. Ja det brukar faktiskt ta ett par dagar innan kroppen är stabil igen. Menar inte att gnälla för annars är allt på topp!

Wonderful

Har just kommit hem från bion. Idag var dagen med stor D nu var det äntligen dags. Sex and the city filmen skulle avnjutas på stans lokala biograf. Ringde upp några av flickorna i fredags och frågade om de ville hänga på och det ville dom så klart. Beställde biljetter igår och idag var det dags. Och vad tyckte jag då?? Jo jag fullkomligt älskade det från första stund! Den var allt jag ville att den skulle vara och lite till. Rappa repliker, skämt, sex, mode ja allt det där som hör till. Det var sorgligt, det var roligt, det var UNDERBART från början till slut. Det enda tråkiga var som vanligt andra i publiken. Bakom oss hade vi några förväxta fjortisar (ja de var kanske 18-19) och de kommenterade allt och på ett icke smart sätt. Varje gång Samantha gjorde nåt så sa en tjej högt. "Hon är så sjuk alltså!". Går inte att förklara utan denna brud måste upplevas för att förstå min grad av irritation. Tina hörde allt hon sa, Maria med och ja jag förstår nu vad alla kritiker som skrivit om hur unga kvinnor påverkas av denna film menar om man säger så. Och alltså jag är inte en av dessa unga kvinnor, jag är snart 27 god damn it! Hur gick det till?? Hur som helst tack alla underbara flickor för denna kväll!

När jag kom hem hade jag fått ett mail av kattuppfödaren som gjorde att jag skuttade av lycka, skuttade in till vardagsrummet till Kim och jublade. Det var så här att det fanns två honor kvar och dom skulle själva välja ut vem vi skulle få för den andra skulle dom behålla själva. Och vi fick den vi ville ha. Vi fick Zarah!! Hon ser så underbart bedårande ut. Jag längtar! En vecka kvar tills vi åker till Sthlm och bor på hotell och har ett par underbara dagar tillsammans som familj för att sen åka och hämta hem kissen. Ser fram emot det så jag tror jag spricker!

Veckan blir lugnt, ska till Örebro imorgon och tjacka saker till båten och på tisdag kommer snubben med luftvärmepumpen annars nada plans. Alex katt har fått bebisar så vi ska allt ta oss dit och kolla in underverken.

Måste tillsist skicka ett stort tack till min alldeles underbara vän Tina! Aldrig har jag skådat någon som är så positiv till mig och allt jag gör, någon som tycker så mycket om min familj som hon. Hon pushar mig jämt, hon lyssnar, hon kommer med råd och komplimanger. Hon har alltid tid med mig. Hon skulle aldrig snoppa av mig, det finns inte i hennes värld. Jag vill bara säga tack gumman, du är enasående, du är one of a kind och jag älskar dig av hela mitt hjärta!

Sist men inte minst här är hon mitt lilla socker!





Och ja bilderna från det äldre blogginlägget är på Zarah dom med. Exakt så söt är hon!

Midsommar på riktigt

Om vi missade att fira midsommar när vi satt på donken igår så tog vi igen det med råge idag. Åkte hem till kims faster är vi åt en massa god mat, en riktig midsommarbuffé, sen efterrätt glass, jorgubbar och nån sorts underbart god chokladkaka. Vi gjorde t.om en majstång som vi ställde upp och dansade små grodorna runt ikring. Felix träffade sin tremänning som han lekte med hela dagen. Alice var snäll, söt och rar som vanligt och det hela var väldigt trevligt. Det enda tråkiga var ju vädret såklart det blåste storm och ett tag regnade det en del.

Imorgon ska vi gå på bio som sagt och själklart är det jättekul att du följer med Johanna :) Och Charlie visst är hon söt! Tror att det finns nån sån katt i en James Bond film? Hon är ljuvlig och jag längtar efter att hon flyttar in, påminner ju om dina små voffsar i trynet hehe.

Nu ska jag slå mig ner i soffan tror jag!

SATC

Nu är midsommar över, jag firade midsommar på Mc Donald´s jag, men det gör mig inget alls. Har inga traditioner när det gäller midsommar. Tror knappt att Felix någonsin firat i närheten av en majstång. Får kanske ta och söka upp en nästa år. Idag blir det dock traditionell midsommarmat  hemma hos Kimpas faster. Annars är det lugna puckar som vanligt. Kimpa har semester och vi har lite inplanerat, åker ju till Sthlm nästa söndag och på vägen hem hämtar vi kissen. Sen blir det väl några turer med båten om vädret tillåter. Kim ska måla den och sen är den i stort sett klar, blir till att inhandla ett par flytvästar först bara. På tisdag kommer det en snubbe från elon som  ska installera en värmepump. Så utgifter finns det gott om, men det är bra saker vi lägger pengarna på så då spelar det ingen roll tycker jag.

Imorgon blir det förmodligen SATC filmen med några tjejer, det ser jag fram emot. Har sett serien ett antal ggr, först på tv sen har jag plöjt säsong efter säsong hemma säkert 7 ggr minst. Underbar serie, jag älskar den! Chris Noth är het han.

Nu ska jag få in Felix i duschen, sen mig själv och så där. Kimpa är och handlar så jag får hålla ställningarna här hemma.

Tillökning

Jag vet att jag för några dagar sen skrev ett inlägg om att jag inte hade lust att lägga flera tusen på en katt jag tar härmed tillbaka det uttalandet! Jag och Kim är numera snart ägare till en underbar liten katt. Det blir en perserhona och hon är chinchilla och shaded silver (hennes föräldrar) och hon är så söt så man nästan går sönder när man tittar på henne!





Bestämde mig i söndags eller så att jag skulle köpa mig en raskatt och tittade runt lite och hittade en massa fina katter men ville ha en renrasig med stamtavla eftersom jag själv är sugen på att ta en kull på henne framöver. Vi kommer att hämta henne när vi åker hem från Stockholm, ska ju dit på semester ett par dagar. Längtar!!

Ja det känns otroligt bra nu, har en massa att se fram emot. Man behöver saker att se fram emot! Förra sommaren var helt värdelös, den här sommaren kommer att bli så mycket bättre! Och nu har Kimpa semester, underbart det med!

Nu ska jag inta liggläge.... Trevlig midsommar på er!!


Mjau

Idag är jag glad, livet är härligt. Ikväll är det match tror inte det kan bli mycket bättre än så här!

Ska äta lite här hemma sen iväg och hämta Felix på dagis, han är på utflykt i Mariebergsskogen idag och han var väldigt lycklig imorse när jag lämnade honom.

Sojakorv i bröd coming up!

Pappas flicka

Har just avnjutit greys i mörkret sen vaknade Alice och hon har fått lunch och efterrätt. För första gången så var hon lite misstänksam emot det som serverades. Västkusgryta med fisk och dill. Hon var inte helt övertygad om att det smakade bra alltså. Måste säga att jag förstår henne, jag har heller aldrig gillat fisk. Annars smakaskar hon i sig det mesta som stoppas i munnen på henne precis som storebror. En kompis sa här om dagen att Alice verkligen är pappas flicka och hon har verkligen rätt. Hon påminner redan om honom alltid tillfreds och glad. Lite gnällig när magen krånglar men vem är inte det? Härlig flicka det där och jag tror faktiskt att hennes ögon kommer att bli bruna. De är grönaktiga nu och melerade, det syns att de håller på att ändras, jag tror det iaf. Inte en chans att dom blir blåa som Felix.

Ibland undrar jag om jag bara fungerar som utfyllnad här i huset. Åkte ju hemifrån igår en sväng och när jag kom hem hade kim badat Alice, lagat mat, plockat disk, torkat diskbänken och höll på att bädda om i sängen (Alice hade visst kissat i den). Han får verkligen saker gjorda den mannen, till skillnad från mig som bara sitter på ändan känns det som haha. Jag menar inte att det är en ovanlig sak att en karl gör sysslor i hemmet för självklart ska dom göra det, dom bor ju oxå här menar mest att han är mycket bättre på det där än vad jag är. Ibland känner jag att jag är mannen i det här förhållandet:) skämt åsido.

Ang kommentarerna Jenny: Jag tror att det kan vara en blandning av anledningar där. Jag tror absolut att man är redo för barn när man skaffar dom och det säkert  känns bra men samtidigt kanske man känner att man inte har all tid i världen på sig. Samtidigt om man träffar nån nu och det känns bra direkt så känner man nog att man hunnit med en del och partat loss tillräckligt och då är det bara att köra hårt och få familjelivet direkt, är nog egentligen inget konstigt med det. Men det går fort liksom, så en annan hinner inte med även fast för den som gör det känns som det mest naturliga i världen. Tex en kompis till mig blev tillsammans med en kille för ca 1 år sen och nu har dom köpt hus och ska ha barn om några månader. Det gick fort  men jag är otroligt glad för deras skull och tycker absolut dom gör rätt på alla sätt och vis.

Och Bea: Jag kan tänka mig att du tycker så och jag håller delvis med dig. Du vill ha upp värdet på en katt och jag tycker inte på något vis att katter är mindre värda än hundar absolut inte men så länge det finns så många katter som det gör så tycker jag inte att man ska ta flera tusen betalt för dom. Men å andra sidan så är det dyrt med hundar numera också man får lägga ut en tio tolv tusen för en renrasig. Visserligen får man en livskamrat sen och det är i sig är värt varenda krona. Det negativa är att det finns en massa människor som sitter och ockrar på andra människor, penningasugna människor och det stör mig mest av allt. Finns inte nån som helst charm med giriga människor.

Idag ska jag laga kyckling med grönsakswok och grön curry, så det är nog en bra idé att ta fram lite kyckling ur frysen. Påminner mig själv lite bara. Dags för lunch först innan jag hämta Felix på dagis. Han var så besviken imorse när han insåg att han måste vänta ett helt år innan han får börja skolan. Hans kompis börjar nu i höst och han är väldigt avundsjuk tycker att det låter roligare än dagis. För mig får han gärna gå kvar på dagis ett par år, känns som att han växer ifrån mig jag hinner återigen inte med. 


Klippning på g

Lillan sover och Felix äter mellanmål, själv ska jag snart hoppa in och göra mig iordning ska åka till stan om en timme. Alex  kommer och hämtar mig sen drar vi till stan och klipper oss förhoppningsvis hinner vi med en fika oxå. Ska bli trevligt, underbart att komma hemifrån lite.

Har inget planerat i veckan, men det är ju midsommar på fredag, då ska vi eventuellt hem till svärmor, men jag tror inte att något är bestämt, mig spelar det ingen roll vad vi gör på midsommar det kvittar faktiskt. Men att åka till svärmor låter ju fint faktiskt.

Det händer saker hela tiden. Livet snurrar på alltså, alla mina kompisar är gravida, köper hus och ska gifta sig. Underbart roligt självklart men man hinner inte riktigt med alltså. För nåt år sen var dom singlar och lovet bestod av fest. Men det är väl så livet går. Jag träffade Kimpa när jag var 16 år, vi har snart varit tillsammans i 11 år, träffar man någon nu och det känns rätt så tar man nog stora steg relativt fort så är det nog. Insåg just att vi flyttade till huset för 6 år sen nu i dagarna. Och mitt äldsta barn är redan fem, men jag var relativt ung när jag skaffade barn, hade precis fyllt 21 när jag blev gravid. Jaja skitsamm. Tiden går fort hur som helst. Hoppas på lite bröllopsfest och dylikt nu då när folk tar det steget, sånt gillar vi!

Har inget vettigt alls att skriva om, händer ju nada här hemma.

Snart dags för en klippning, det är på tiden om man säger så.

Nattis

Har ni sett 3 reklamen när en blond tjej med säffledialekt berättar om senaste erbjudandet från operatören?? Det är min Nat det (tjejen alltså) Nathalie heter hon och är en underbar tjej, vi gick i samma klass i ett år, första året på lärarlinjen men nu bor hon i Sthlm, det är en bra tjej och det kommer att gå bra för henne. Hon dansar och hon är duktig, tror att hon kommer bli nåt stor det känns så.

Har nyss ätit eller det var visst ett par timmar sen, det är segt nu alltså händer inget alls. En riktigt seg söndag är det. Tristess när den är som bäst.

See ya!

Ocker?

Sitter och slösurfar och har gjort det ett tag. Blir ju ingen hund här tyvärr, skulle så gärna vilja ha en. Mycket jag vill ha alltså. Kollade efter katter då en till katt har funnits i mina tankar med (jag sa ju nyss att jag vill ha mycket) men alltså jag kanske är född igår men hur mycket pengar kan man ta för en katt egentligen? En "vanlig" norsk skogskatt för 5000 spänn? Jag inser att det kan vara mig det är fel på. Det är jättefina katter men ändå. Jag har två norskisar, iof blandraser men ändock. Skaffade dom för x antal år sen men ändå, då var dom helt gratis. Jag betalar gärna pengar för en katt men flera tusen är jag inte så sugen på att lägga......

     
Diza                                      Fleeze                                  Tyra (och nej vi har inte 
                                                                                            kvar den hemska soffan)
                                                                                           

Match och barnkalas

Jaha idag förlorade dom pojkarna, så är det ibland. Tyckte dom jobbade bra defensivt. Synd att Zlatan gick av, han är skicklig men man kan inte bygga upp ett helt lag runt en spelare då kommer det inte att funka. Vad har hänt med Allbäck? Skadad? Gjort en dålig säsong? Ser fram emot matchen mot Ryssland.

Idag har vi handlat och sen åkte jag och Felix på barnkalas tillsammans med A och barnen, det var trevligt och mysigt. Gick fram till en kvinna jag aldrig träffat eller sett förut och frågade om hon var Kimpas kusin och mycket riktigt det var hon så vi pratade lite, oväntat men kul.

KImpa lägger Felix nu, hoppas på nån film sen när han är klar annars blir det till att kojsa tidigt. Inget planerat imorgon, mer än att vi ska äta tacos haha. Lägger ner skriveriet och lägger in lite bilder istället.





Helg

Äntligen helg igen då. Har just haft fredagsmys med Felix, vi såg på Troltyg i tomteskogen och shit alltså vilken rolig film. Det är ju massa vuxenhumor i den. Onkel Costia och farfar kokar punch och trollmamman gör dig vacker, ja det är en film i min smak. Trodde att det skulle bli en lugn dag imorgon men det blir barnkalas med Felix, en kompis dotter har fyllt fem år. Sen direkt hem och titta på matchen, Underbart med en till match. Ser verkligen fram emot den! Annars är det lugnt som vanligt. Kimpa har slipat på båten idag, det blir stor skillnad alltså, den kommer att bli fin när den är klar. Den har legat ett par år så den behöver fräschas upp litegrann.

Stundenten idag, de fick inte så fint väder stackarna, men det regnar ju inte iaf. Nu ska jag se på film en film med läckerbiten Adam Brody!

Bokat

Nu är en liten Sthlmsresa bokad. Det blir tre nätter på hotell och massa familjemys dagarna långa. Ser verkligen fram emot att komma hemifrån lite! Det är på tiden om man säger så.....

På gång

Har varit ett par dåliga dagar nu, jag har mått dåligt och kännt mig ledsen. Känner mig fortfarande lite vilsen. Otäck känsla det där för det är inte jag. Visst jag har aldrig några problem med att klaga och gnälla det är jag bra på jag vet. Men det är sällan som jag mår dåligt på riktigt. Så det känns tråkigt. Har pratat en hel del med Kimpa de senaste två dagarna och vi har kommt fram till en del och det känns bra. Det är väldigt viktigt att prata med varandra om allt även fast det kan verka som skitsaker, för man kan såra varandra omedvetet annars. Jag har en underbar sambo, han är världens bästa och inte nog med det han är så klok också, så klok och förnuftig och han har lärt mig en del saker dom senaste dagarna. Jag tror att vi kan vara nåt bra på spåren nu, har eventuell nåt bra på gång och det känns väldigt bra. Tror vissa saker har kommit ikapp mig oxå som det här med pappa. Jag tog det alldeles för bra när han dog, det kommer ikapp mig nu för jag saknar honom så fruktansvärt mycket och tänker på honom hela tiden.

Som plåster på mina egna sår så har jag tagit på mig att boka en Stockholmstripp för hela familjen, det blir ett par nätter på fyrstjärnigt hotell med diverse äventyr dagtid. Ser fram emot det här som bara den! Ska bli så roligt att få ta med Felix på en massa saker för han uppskattar det så himla mycket. Han blir alldels lycklig och det är så härligt att se. Ska försöka hälsa på Kimpas mormor och morfar med. Åh det kommer bli så roligt!

Det är synd att Alice mage är så känslig för hon är så förtjust i mat lilla gumman. Hon gapar bara vid blotta åsynen av en mattallrik och vad jag än stoppar i munnen på henne så äter hon det. Men jag försöker med katrinplommonpuré och päronpuré varje dag samt annan hjälp så vi ska försöka få bukt med det här. Det är bara att hålla på hela tiden och upprätthålla det så ska det förhoppningsvis gå bra. Hon ska inte behöva vara med om samma sak som Felix det har jag bestämt mig för.

Annars är det lugna gatan som vanligt här hemma, har börjat se Greys igen, jag är knasig det vet jag men det är så jävla bra så det går inte att låta bli.

Nu vaknade lillan, ska ta upp henne och byta blöja och ge henne lite fruktpuré-

Utkast: Fan va ...

Fan va gött! Underbart Sverige! Petter fumlade allt till det men fick till det tillslut underbart som sagt! Nu ska jag snart sova:) Sista himlakul imorgon, blir intressant.




Match snart!!

Nu är det nedräkning alltså. Snart är det match!!!!!!! Jag ser fram emot det som bara den alltså. Ska sitta i soffan och kolla på 100 tums tv, hoppas att det blir en spännande match och hoppas att Sverige vinner såklart. Sen vill jag passa på att tacka för alla pushande kommentarer vad det gäller hund. Det är en cockerspaniel jag har mitt sikte inställt på. Jag har varit i kontakt med kenneln mest för att välkomna dom hit och jag var välkommen att komma och hälsa på dom och titta på alla hundarna. Jag är helt inställd på att det inte kommer att bli någon hund då Kimpa inte tycker vi ska skaffa någon. Han älskar hundar och vill nog egentligen ha en men det är det där med att man ska ha tid med den och inte lämna den ensam för mycket som han tycker att det faller på. Kimpa är dock ingen av dom jag skrev om som ser det som en omöjlighet för oss att skaffa hund. Hoppas på att han vill följa med mig oh titta på dom ändå så han kan se hur otroligt söta dom är. Så får vi se sen.....

Idag har det varit en väldigt lung dag som vanligt. Jag och Alice gick och lämnade Felix på dagis sen gick jag hem och lade henne för att sova och så drog jag ner persiennerna i vardagsrummet och satte på projektorn och avnjöt lite Greys. Underbart var det! Har inga måste just nu. Skolan är klar. Visst borde jag städa men det kan jag lika gärna göra en annan dag så idag var det njuta som stod på schemat. Sen hämtade jag Felix och det har varit lungt sen dess, han hade en kompis här men dom lekte bara ute på gården. Sen lagade jag mat och lade Alice som somnade klockan 19. Skönt men hon kommer vakna tidigt imorgon. Men hon vaknar ju ändå när Kimpas klocka ringer klockan 6, det är det värsta med att han jobbar igen för den där klockan väcker alla utom just han själv. Det är faktiskt fruktansvärt irriterande. Felix ser på tv sen ska jag duscha och lägga honom sen är det kvällen och FOTBOLL! Kimpa är ute och slipar på båten han. Var och köpte en massa båtgrejer igår så nu ska han fixa. Han beställde även en luftvärmepump idag som ska cashas snart, ännu en utgift men den kommer förhoppningsvis att vara värd varenda krona. Elräkningarna börjar för tillfället gå ner, månadens var på 2000 men det är ändå rätt mkt för en sommarmånad så det här blir nog finnemang.

Nej duscha och füssball står på schemat! :)

Burr it´s cold in here

Vart tog sommaren vägen? Jag har suttit ute en stund nu och det är ju kallt.! Jag fryser därute och blåser gör det ju oxå. Jag inser att det omöjligt kan ligga på 30 grader hela sommaren men jag hade blivit van med den sortens värme och som den frysskit jag är så går jag runt med gåshud numera. Igår kväll skulle vi se en film och jag frös så jag fick sitta inlindad i en filt, vilket givetvis resulterade i att jag somnade en kvart in i filmen:(

Annars är det småtrist att Kimpa är på jobbet. Tyckte om att ha honom här hemma och idag efter jobbet ska han åka till Karlstad och handla så det blir ingen mjukstart här inte. Annars har vi tagit det lugnt idag, just ätit lunch och så där. Händer verkligen ingenting. Ska skriva klart min opponering och skicka in den tillsammans med uppsatsen nu så får vi väl se om det gick hela vägen sen.

Det finns en kennel som föder upp just den hundrasen som jag alltid velat ha två gator nedanför mig och jag skulle helst av allt bvara gå dit och hämta hem en hund på momangen. Nämnde jag att dom har leveransklara valpar oxå? Men det jag inte förstår  är varför de flesta i min närhet reagerar så starkt direkt jag nämner ordet hund. Vore det så illa om jag skaffade mig en vovve? Alla har ju hund nästan och alla klarar av det. Känner att det skulle vara så roligt att ha en och uppfostra och lära en massa och framförallt njuta av. Det är något jag alltid velat ha och jag blir tokig här hemma när jag inte får. Bara att glömma den tanken verkar det som......*suck*. Har ett par drömmar jag skulle vilja förverkliga men jag får nej på alla punkterna, jävligt segt alltså.

Men seriöst alltså vad jag fryser, jag får nog byta ut den här kjolen mot ett par byxor och gärna strumpor med för den delen. Nu ska här fixas innan Alice ska ha mat.



Kalas för hela slanten

Nu är Felix kalas avklarat och lyckat blev det. Grabbarna badade i poolen en massa, lekte rent allmänt, kastade vattenballonger och sen grillade vi kov och åt tårta och kakor svårare än så var det inte. Barnen är ju tacksamma bara dom får leka. Kim slängde sig i poolen och röjde runt med killarna ett tag, han ville nog svalka sig lite. Jisses det är ju stekhett ute! Alice har sovit sig igenom hela kalaset och sover fortfarande. Samma i natt då sov hon till 5.15 på morgonen från ungefär 9 på kvällen, sen fick hon mat och sov vidare en stund. Jag ammade henne bara igår kväll ingen välling, tänkte skippa den ett tag. Igår hade hon så svårt att göra nummer två lillan det gick inte och hon bara grät och grät så jag måste ringa bvc imorgon, jag lider så med henne.

Om ett tag ska vi hem till mamma och käka, brorsan är där, de tittade förbi igår med. Brorsan busade en massa med Felix och Alice var väldigt intresserad av honom, han var väldigt spännande. Mormor var inte fullt lika spännande men hennes glasögon däremot var väldigt roliga och dom försökte hon sno åt sig lillan. För att inte tala om hur brun han var brorsan, han var knallbrun, såg nästan målad ut. Såg inte svensk ut länrge:)

Och EM är i full gång med, har inte sett nån match än men Sveriges matcher ska jag icke missa, inte en enda. På tisdag går första matchen. Och det här med Zlatan och att han skulle ha snackat för mycket är bara löjligt. Så är det varje gång den mannen tar ton, han sa ju bara vilka det vore roligt att spela med, jag såg själv på presskonferensen och vad skulle han ha svarat på frågan då? Den här hetsjakten media kör med är ju pinsam! Riktigt jävla pinsam!

Imorgon börjar Kim jobba igen då återgår vi till vardagen igen, men bara i två veckor sen har han semester!

     

     

Fleeze kom med på en del kort, men inte så konstigt då han satt nedanför och väntade på
fallfrukt, sträckte upp en tass och pillade på tårtspaden ett par ggr lilla fläskot.

Underbart säsongsavslutning på Greys säsong 4 som vi såg igår med. Gör er själva en tjänst och
börja se serien från början om ni inte redan följer den. Det är magnifik god damn it!

Vi är med båt!

Jajamen idag hämtade vi hem en båt. Så nu ska Kim tvätta och fräscha upp den och på något sätt kolla över motorn och så där. Vi får väl se hur det kommer att funka, men det ska nog inte vara några problem. Kommer att bli roligt att ha en båt att tillgå. Kan inte säga att jag är någon direkt båtmänniska men det kan nog bli mysigt. Var på cykelns dag igår och när vi skulle åka ut mot Picasso så stoppade dom oss och sa att det var fullt där ute. Hade velat cykla, men min cykel är trasig för tillfället. Hur som helst så ringde jag till en kompis som var där ute med sin familj och dom bjöd med oss att åka med i deras båt ut istället så det gjorde vi. Sen blev Kimpa lite sugen och vips så fanns där en båt.

Dagen har vi spenderat hemma hos svärfar i skogen där vi ätit mat och umgåtts, varmt som bara den var det där nere. Otrolig värme, såg att Sverige låg i topp nu. Falun hade haft varmast i hela Europa om jag fattade det hela rätt? Sjukt ju, härligt dock. Får hoppas det inte blir vattningsförbud dock, är på väg mot det i Karlskoga vad det verkar.

Imorgon kommer svärmor hit och ska fira Felix så vi åker in och handlar fika tidigt på morgonen. På söndag ska vi ha barnkalas för Felix ,det är så planerna för helgen ser ut. Igår var vi även och badade förresten, Alice badade hon med och plaskade och smakade på vattnet som vanligt. Hon är allt en riktigt goding hon.

             


Plock

Precis när man tänkt sig att se Greys i sverigetakt så tar det uppehåll för säsongen och är tillbaka i höst. Skulle inte tro att jag tänker vänta så länge, har alla resterande tre avsnitt hemma så de kommer jag se nu. Grejern är att det är otextat och man missar vissa medicinska termer, men annars funkar det. Förjävla bra serie det där, har sagt det förr men säger det igen

Ska nog snart krypa i säng, måste dock rensa gården från prylar först, ligger allt från kallsonger till barnvagn där ute. Kim är så pedantisk så trädgården måste vara avplockad varje kväll man lägger sig, Eller den måste inte men han gör det. Jag tycker inte det är så noga då allt ändå plockas fram imorgon igen. Det är ju inte så det trashar igen utan det är ju solstolar och leksaker mest. Vi är olika där. Skitsamma nu är det dags för sängen.

Är så jäkla sugen på en sak, eller sak och sak men vill införskaffa nåt, men det blir det nog inget av. Nåt som däremot ska införskaffas är takpannor och en luftvärmepump.

Godnatt!

Sorry

Ber om ursäkt för senaste inlägget. Insåg just att jag inte ätit nåt på hela dagen det bidrar ju till mitt dåliga humör såklart. Nu ska här bakas!

Jag är jag, jag är knäpp, jag vet!

Jag har lärt mig att jag inte ska blogga när jag är arg, det är bättre att vänta på att det går över, men nu gör jag det iaf. Just nu är jag skitförbannad. Men egentligen så vet jag att det är mitt eget fel att jag är förbannad. Jag har ett problem och det är att jag kräver för mycket av folk. Jag kräver alldeles för mycket av folk, egentligen så tycker jag väl att det jag kräver är sånt jag kan kräva men jag har lärt mig att det är alldeles för mycket. Den enda man kan kräva nåt av är väl egentligen sig själv. Så jag ska försöka lägga va med att kräva nåt alls, jag ska försöka iaf. Jag vet att det låter löjligt men det skiter jag i, då får det vara så. Sen ska det bli jävligt gött nu när mina kompisar får barn själva, för då kommer dom att förstå mig och jag ska inte bete mig likadant som dom gör, men å andra sidan vet jag ju vad det innebär att ha barn. Och det ska bli skönt när dom förstår dom med.

Känner mig hemsk och bitter idag, ingen rolig känsla tyvärr. Kommer att vara själv med barnen i em, gör detsamma det funkar så bra. Åkte iväg på himla kul, trevligt men väldigt pretentiöst. Det dom diskuterar är inte riktigt sånt som jag är intresserad av, jag är inte riktigt som dom, milt uttryckt. Samtalsämnen som att barnen har det bättre hemma än på dagis och kyrkovaktmästarens hektiska arbetsschema är inte riktigt sånt som får igång mig.

Nu sover Alice äntligen, stackaren var trött hela tiden då vi var därnere men kom inte riktigt till ro så hon kunde somna. Om två timmar ska Felix hämtas på dagis, funderar på att baka något så länge då vi kanske får besök sen. Får se vad denna lata köna kan få ihop....... borde gå och dra nåt gammalt över mig tror jag, det skulle passa mig idag.

High expectations

Då har man överlevt en opponering då, men det var ingen konst kan jag lova. Den var precis plättlätt. Hon som opponerade på mig tyckte att jag hade gjort ett bra och intressant arbete. Hon jag opponerade på påvisade jag alla småfel för men det ville hon att jag skulle göra oxå. En av uppsatserna var av sämre kvalitet som jag skrev igår men idag förstår jag varför. En ung tjej som hade skrivit den och hon skrev mest ihop den för att ha nåt med sig som hon sa. Så det förklarade väl ett och annat. När jag kom till stan så kom Kimpa och barnen och hämtade mig och vi tog en skärgårdstur för det ville Felix sen åkte vi och handlade och sen hem. Alice började gråta litegrann i affären och sen nästan hela vägen hem och när hon gråter så vet man att nåt är knas för det händer i stort sett aldrig annars. Jag gissade på magen och ack så rätt jag hade. Vi gick hjälpa henne att få ut det och liten grät och grät. Jag ska kontakta bvc, jag vet att det inte finns mkt dom kan göra, men tips och råd vad som helst. Jag tänker inte låta henne gå igenom samma sak som Felix gjorde. Hon är ju så liten, hon ska inte behöva lida. Sen blir det säkert psykiskt för henne som det blev det Felix, det måste göras stoppas innan det blir så. Måste!

Nu ska jag bara skicka in m in uppsats och opponeringstext så är jag klar med skolan sen, det är skönt. Kimpa börjar jobba på måndag det är mindre skönt. Nu ska jag ta tag i ett annat projekt, vad det är får ni se eller höra om en annan dag, de flesta vet det redan. Sen ska jag försöka att sluta att ställa en massa krav på mina nära och kära. Jag gör det inte medvetet men jag har kanske för höga krav på mina kompisar, det ska jag inte ha för det leder bara till att jag blir besviken. Man kan inte förvänta sig allt för mycket av folk, tyvärr alltså. Skitsamma. Imorgon blir det kanske himlakul igen, trevligt men lite för kyrkligt för min smak. Inget fel i kyrkligt men det kan bli lite strikt och stelt och sen att sjunga att gud är allas pappa jag vet inte jag.....skitsamma once more.

Sängen nu!

Kors i taket

Idag har en sak hänt som inte har hänt på jag vet inte hur länge. Den där kompisen jag har haft vissa problem med har jag plötsligt skrattat med. Det var härligt och vi skrattade gott, förvisso inte åt nåt gott kanske men ändå. Hon gjorde mig inte besviken igen heller så det är kanske början på nåt bra. Sa till henne att vi borde träffas snart igen. Funderar på att åka upp till henne nån helg eller så, vi får väl se vad som händer. Man ska inte gå händelserna i förväg. Men mina kompisar betyder väldigt mycket för mig så det känns bra att det går åt rätt håll.

Idag har vi badat i poolen alla utom jag och sen dök min kära faster upp som gumman i lådan, kom förbi med sina rara vovvsingar när hon var på väg hemåt. Lika trevligt som vanligt.Annars har jag suttit och läst uppsatser, en del bra en annan sämre, riktigt dålig alltså. Så får man kanske inte säga men ni skulle förstå vad jag menade om ni såg den. Borde inte ens få kallas för uppsats. Helt klart det sämsta jag sett sen jag började studera. Så det ska faktiskt bli riktigt intressant på opponeringen imorgon. Sen ska jag lämna in min uppsats sen är jag klar med denna kurs, underbart kan jag lova. Underbar blir inte ekonomin nästa månad då jag och Kim sammanlagt bara får föräldrapeng för mindre än en månad tillsammans, alltså knappt en inkomst, vi brukar ha två. Det tråkiga är att det blir mindre pengra under semstern. Men det ordnar sig såklart. det är smällen vi får för att vi haft fem härliga veckor nu antar jag. If it seems to good to be true it probably is.

Annars händer inte mycket som vanligt. Myser mest med familjen. Alice lär sig sitta själv nu, hon kan sitta en stund men sen tippar hon men det är på gång och söt som socker är hon ju såklart.

Ska nog knoppa nu. Godnatt!

        

Härlig fredag

Det blev en rätt lyckad dag igår faktiskt. Först så åt vi frukost sen gick vi ut och njöt i solen, försökte att sola till en början men det var nästan omöjligt, det var alldeles för varmt. Sen åt vi mat ute på altanen, sen tog vi ett dopp i poolen hela familjen. Alice var oxå med och badade en sväng, vande henne långsamt med vattnet och hon tyckte det var mysigt, tog små simtag och grejer, sen upp och värmde henne, var inte jättevarmt i poolen direkt, 21 grader tror jag. Men Alice är så tjock så hon frös nog inte.

Sen åkte vi in och handlade och jag klev av hos Charlie och satte mig på bryggan med henne och Lail, där satt vi och snackade och hade det trevligt. På andra sidan älven satt ett killgäng och drack lite öl och hade det trevligt dom med skulle jag tro. Helt plötsligt började två av killarna ta av sig kläderna och hoppade nakna i varnan där de tävlingssimmade. En kille orkade knappt över till andra sidan, tyckte nästan synd om honom där för vad skulle han göra gå upp naken och gå runt  till grabbarna igen liksom. Ja det tjimmade och tjoades och nakenposades på andra sidan och där satt vi på första parkett. Sen grillades det och vi åt och njöt sen blev det ett par varv på fastingen. Sen satte vi oss i skateparken en sväng innan vi gick vidare. Fick en nostalgitripp, kommer ihåg hur det var när man själv var ungdom och sprang runt där eller när man stod och kramades med Kim nånstans. Vi har varit ett par i 11 år i höst, jisses alltså.

Måste skriva ett litet stycke om Charlies hundar oxå. Gud vilka små charmtroll. Hon har två mopsar, en gul och en svart, två små systrar. Så söta alltså! Ser ut som små grisar och låter som små grisar. Men alltså det var nästan så jag ville stoppa dom i handväskan och knalla hem och ja dom  hade nästan fått plats, sicka charmtroll alltså. En sån hund hade passat utmärkt på vår baksida, lagom att springa runt där. Inga hundar du behöver gå flera km per dag med om man säger så.

Idag ska jag lapa lite sol igen och njuta. Imorgon ska jag sitta hemma och opponera på en uppsats, men jag har inte fått den än, hon skulle skicka den senast månag f.m så det återstår väl att se om den kommer eller när den kommer.

RSS 2.0