Alone!

Familjen har precis lämnat boet och jag sitter hemma helt själv och spelar musik så det dundrar i huset. Egentid så det står härliga till! Jag ska äta, duscha och sminka mig och dra iväg till stan. Malin har trettioårsfest idag och den ska jag på. Men jag är inte helt känslokall, det drog lite i magen när bilen med man och barn körde iväg. Men jag har haft en härlig dag med dom. Alice har kört med mig haha. Mår nästan lite illa av all sol. Jag är lite värmekänslig, men fan va gott det var.

Kim har sågat och spikat list hela dagen. Nu är vardagsrummet inflyttningsklart och snart kommer soffan.

Nej dags att sätta lite fart här, jag ser bokstavligt ut som skit. Håret är ruskigt fett. Blir en utmaning att se ut som att jag är redo för fest (if I ever will haha).

Jag kommer att vara en bra sambo och förbereda allt inför kvällen. Så att det blir lite lättare för Kimpa att slänga de små i säng när han kommer hem och de är trötta. Damn what a good wife I am :)




Pådrag i Bäckislava!

Det händer saker i lilla Bäckislava vill jag lova. Satt vid datorn och hör sirener så jag tittar ut genom fönstret. Då ser jag en polisbil komma i full fart och bromsar in så det skriker i däcken. Sen kom det en till. Fullt blåljus på! De jagade nog nån sate. Gissningsvis ett fyllo från gatan nedanför. Jag satsar på att en fest spårat ur. För strax innan så körde de utan blåljus mot huset där han bor. Det är inte ofta det händer såna saker här. Men de få gånger polisen är här så är det just då den snubben ställer till med fest. Jag sprang ut i strumplesten, jag är knäpp haha.

Annars har det varit en superdag. Felix kompis ringde åtta imorse så han åkte hem till henne och där var han hela dagen. Jag och de mindre var hemma och hade det mysigt. Kim kom hem tidigt och då drog vi till Gullspång och hämtade grejer och tittade till båten. Sen hem och hämtade Felix och fikade. På kvällen lagade jag mat och en underbart god paj. Bjöd hem mamma på fika med.

Imorgon blir det trettioårsfest, ska bli kul!




Härlig dag

Dagen har varit helt fantastisk! Vaknade klockan fem imorse av att Lukas vaknade och bajade (andra morgonen i rad nu). Pallrade oss upp och fixade frukost, duschade och sminkade mig. Sen knallade jag iväg med barnen till dagis/fritids. Sen åkte jag in till stan för att fixa lite papper. Sen knallade jag ner till Linda och Ville. Satt hemma hos henne nån timme, sen tog vi en promenad ner på stan och åt lunch. Sen åkte jag hem och latade mig en timme innan jag gick och hämtade barnen.

Vi var inne en stund, sen lagade jag mat som vi tog med ut och åt. Sen lekte barnen i trädgården, sen blev det glass. Sen in och badade Lukas och Alice. De var smutsiga överallt. vattnet var brunt efteråt. Blir ju så när man äter och leker ute. Men vilket väder, helt underbart!

Idag fick vi tillbaka bilen oxå, den har varit på lagning i två dagar. Sen den där krocken ni vet. Försäkringsbolagen dömde till våran fördel. Så vi slapp undan helt. Men backar man (som andra tjommen gjorde) så har man ju väjningsplikt. Men det är jäkligt skönt att det gick våran väg där.

Lukas är rolig han. Han är supertrött men ändå har han legat i sin säng en timme nu utan att somna. Sitter i sängen och babblar ♥

Lägger in lite bilder från de senaste dagarna
















Alice låtsasbadar i poolen. Den ungen har ideér.


Lukas hittar korvrester som lämnats till Fleeze och förser sig återigen. Mammas lilla svull!



I´m about to lose my mind, you´ve been gone for so long, I´m running out of time

Ska snart hämta hem mina hjärtan. Längtar efter dom! Men så kom jag på att jag inte poppat musik och då fick jag nästan lite ångest! Satte direkt på spotify på höög volym. I´m lovin it! Snart får man börja betala för spotify men det gör mig inte det minsta. Jag förstår inte riktigt att folk blir upprörda av det. Varför inte? Inget i livet är väl gratis, vem är dum nog att tro det? Samma sak med folk som tycker att man ska få tanka allt. Vi tankar oxå men man kan inte ta för givet att allt ska vara gratis. Nånstans måste ju pengar in för allt jobb folk lägger ner. Jag betalar gladeligen för spotify varje månad, gör mig inte det minsta. Jag älskar det!

Idag har jag inte varit lika aktiv som igår. Kan bero på att Lukas väckte mig fyra imorse. Men jag har hunnit snacka skit med två tjejkompisar i telefon, dagens måste haha. Idag kommer min kärlek hem. Känslans kärlek med andra ord Felix. Han är våran stora stolthet, mammas kille, åh hjärtat skriker efter honom.

Nu ska jag gå och hämta hem de små pruttarna.

Tidig morgon

Jag har lite tid över så jag tänkte plita ner ett inlägg. Men nu kom Alice upp, sur som ättika är hon också dessvärre. Lukas vaknade runt halv fem imorse och han vägrade somna om. Cocos hade lagt sig vid hans huvud så det var säkert därför han vaknade. Så idag kom vi upp i tid skulle man kunna säga. Har redan plockat disk och satt på en maskin + en tvätt. Men han somnade nyss om lilleman. Tur var väl det, annars hade det blivit tufft på dagis.

Nu är Alice och ser på morgontv i garaget. Lika bra hon får piggna till där ute, minimerar vi risken för att hon väcker Lukas i förtid med. Fy för den fule vad trött jag är känner jag. Och vädret är grått och trist. Idag kommer Felix hem. Han har haft det mycket bra. Igår var de på Skansen och på mormor och morfars grav och idag skulle de gå på stan och fika och shoppa lite. Vi har blivit lite bortskämda när han varit borta. Kvällarna har börjat redan vid sju när de små gått och lagt sig. Vi har hunnit se några filmer senaste dagarna. Två bra och en riktigt dålig. Kan rekomendera The kids are all right och The lovely bones. Little fockers ber jag er hålla er borta ifrån. Riktig skit, rentav jobbig att titta på. Men det var väl ingen suprice om man säger så.

Nu ska jag hoppa in i duschen så har jag det momentet avklarat as well. Pöss!

Cheaters

Idag är allt som vanligt igen. Barnen fick gå iväg till dagis. Alice var överlycklig och sprang iväg men fick vända om fler ggr eftersom Lukas skulle gå själv idag. Det går bra men det tar lite tid såklart. Jag har haft fem timmar helt för mig själv och det var välbehövligt kan jag säga. Jag har sett på tv, suttit vid datorn, ätit lunch i fred, tvättat, hängt tvätt, diskat och pratat i telefon. Man får mycket gjort när man kan göra det ostört.

Måste berätta om ett program jag såg på tv i förmiddags. Jag såg först på ett inspelat avsnitt av B&S. Sen började jag zappa runt lite och hamnade framför ett amerikanskt program. Helt sjukt var det! Cheaters heter det. Det är ett realityprogram som går ut på att folk som misstänker att deras partner är otrogen hör av sig. Då sätter detektiverna in. De håller span på huset och förföljer och filmar den här misstänkta partnern. Det här gör de i några dagar för att sen visa upp bevismaterialet för sambon. Så långt är det rätt lugnt, dock underligt. Men sen så ska det ske en konfrontation. Då har de spanare på plats som håller koll på vart de är sen tar programledaren och hans filmcrew sig dit med den stackars bedragna människan. Sen stormar de in ett tiotal mitt i dejten med kamera och en arg partner. Och de slutar inte filma heller, de ska helst intervjua alla parter och trycka upp kameran i deras face. En kille var iväg med en tjej och de försöker att smita då har de backat in sin stora van så han inte kan backa ut. Sen skriks det en del glåpord och ja det är rent förskräckligt. Och ibland vet inte ens den tredje parten om att den man träffat hade en tjej/kille och paret bråkar och hela tiden filmar dem. En tjej sprang iväg och grät och de följde efter med kameran i högsta hugg. Och där satt jag med hakan i knät och ögon stora som tefat. Helt sanslöst! Korkade obildade amerikaner gör tv. Men jag förstår att det går hem. Man satt ju där och väntade på konfrontationen. Men helt etiskt fel om ni frågar mig. Inte ska man vara otrogen då är det bättre att avsluta relationen och vara ärlig mot sin partner. Men OM man är det så inte ska man behöva få en kamera uppkörd i nyllet. Helt otroligt! Man tyckte nästan mer synd om det otrogna lilla svinet i denna situationen faktiskt. Som Ricki Lake med spioner haha.

Nu ska jag knalla iväg och hämta mina små troll. Tjing!

Påsk 2011

Nu har jag tid att plita ner ett litet inlägg. Tid är inte något det är gott om här hemma tyvärr. Jag skulle kunna tänka mig att ha fem barn i teorin men i rent praktiskt så känns det omöjligt. Hur skulle man ha tid? Jag älskar mina tre barn, de är fantastiska men oj vilket heltidsjobb. Speciellt nu när man är ute så mycket och man ska ha koll på dem. Och allt det dagliga arbetet med hus och hem. Ja alltså lata sig kan man inte göra det kan jag intyga. Men det är härligt.

Påsken har varit bra. Var hemma på Påskafton, jag fixade lite påskmat och barnen fick sina ägg. Alla var nöjda men Lukas fick inget godis men han svullade ur syrrans varje chans han fick. Lyckan i hans ansikte när han insåg att han hann ta för sig. När Kim kom i närheten bara tryckte han in gotte i munnen. Jag är noggrann med att inte ge honom godis annars men har man äldre syskon så är det svårt. Så han fick allt i sig lite påskgodis han med. Alice svullade godis innan frukost, är det Påsk så är det! På eftermiddagen åkte Kim till en kompis och mamma kom hit och fikade. Jag kommer att lämna hemmet på Valborg för att gå på en trettioårsfest så att Kim smet iväg på påsk gör mig inte minsta. Det var jag som sa åt honom att åka.

Igår vågade vi oss ur huset eftersom Felix var smittfri. Åkte hem till svärfar och åt påskmat och grillade och umgicks. De äldsta barnen fick åka fyrhjuling och lyckan var total. Idag kommer svärmor hit och grillar. Kimpa är iväg till Karlstad och handlar saker till husvagnen. Han tömde systemet i höstas och det ska göras om och fyllas på. Sen ska det byggas en överslaf så vi får plats att sova i den. Förra året sov Lukas i vagninsatsen på golvet. Det kan han ju inte göra längre om man säger så. Innan dess körde han mormor och Felix till tåget. De ska åka till Stockholm i ett par dagar. Det var egentligen mamma som skulle åka men hon frågade Felix om han ville hänga med och det ville han. Kan vara kul för honom att komma iväg lite. Se nåt annat och ha lite kvalitetstid med mormor, kul för henne med lite sällskap med. Så han var lite spänd och förväntansfull imorse. Bara att åka tåg och sov på hotell är ju stora grejer när man är sju (snart åtta) år. Jag kommer att sakna honom. Han ska bara vara borta i tre dagar men ändå ja ni som har barn vet ju vad jag menar.

Nu ska jag duscha, städa (har inte gjort det sen igår) och ta ut ungarna på grönbete. Är trött på allt vad katter heter. Det är sinnesjukt vad de stökar till. Ska ta bilder så får ni se. Samslöst är vad det är. När jag vaknade var det pinnar, löv, gräs, sand och fästingar här och var. Lukas säng som jag bäddade ren igår var skitig och grusig. Spisen skitig, barstolen svart. Tröttsamt! Lukas vaknade och bajade mitt i natten så han fick sova hos oss sen eftersom han var så ledsen. Då passade Cocoboko på att slagga där. Suck!















Hoppas ni haft en mycket fin påsk!

Glad Påsk!

Idag har det varit en rätt seg dag. Ja jag vet att jag gnäller men det är inte helt kul jämt. Drog in till Maxi på morgonen och sen hem och lagade lunch och sen gick vi ut. Lukas och Alice lekte med vatten och fikade ute på gräset. Var vuxen och duktig och gick och tog i hand med våran nya grannar. Vi hann prata en del. Dom verkar trevliga. Skönt! Men de kan aldrig bli lika bra som våra förra grannar. Åh vad vi kommer att sakna dem! De var verkligen fantastiska på alla vis. Barnen fick alltig skålvis med smultron på somrarna, presenter när de fyllde år och massvis med grönsaker från deras trädgårdsland.

Felix har varit riktigt risig idag. Han kräktes igen igår kväll men natten var lugn. På morgonen var han pigg och fick i sig en tallrik med gröt. Men sen låg han bara i sängen. Kom ner för att äta en risifrutti men hällde bara över sylten sen sa han att han inte ens orkade sitta upp. Så han lade sig och sov en stund. Tempen var uppe i 39. Han fick tablett och sen dess har han varit piggare. Fick i sig lite tacos och nu ser han och Kim på tv i garaget. Kim mår fortfarande inte helt bra. Han känner sig seg och trött i kroppen. Seg skit denna gång. Felix har haft feber i tre omgångar på två veckor, känns inte alls bra faktiskt.

Har fixat ägg till barnen. I år kommer påskharen med leksaker oxå faktiskt. Vi har haft ett par tråkiga dagar så det blir för att lätta upp och glädja lite extra. Alice är övertygad om att det är en påskkärring som kommer med äggen. Hon kommer inatt. Sen kommer hon att väcka Alice imorgonbitti genom att skrika i hennes öra att hon ska vakna. Hon är helt säker på detta haha. Ja vi får väl se om det blir påskharen eller påskkärringen som kirrar äggen i natt :)

Idag var vi bjudna på grillat hos svärfar, svärmor vill oxå ha hem oss, mamma med. Men vi kan inte åka någonstans. Felix orkar inte och vi vill inte smitta någon. Mamma drar till Sthlm på måndag så det skulle vara högst olämpligt om hon blev smittad. Blir en lugn påsk. Men jag har pyntat med ris, påskduk, höna med godis och en påskkärring ovanför bordet, alltid något. Som tur är har vi inga traditioner när det gäller påsk. Men nu när man vet att man inte kan åka någonstans så känns allt lockande.

Saknar min bror och min brorsdotter. De har varit i Thailand några veckor. De hälsar på Phroms familj och solar och badar. 33 i luften och 29 i vattnet, så härligt har de, men oj vad jag längtar efter dem. Har inte setts sen jul, alldeles för längesen. Mitt hjärta går i bitar.

Nu ska jag joina killarna i garaget. Glad Påsk på er!


vattnet var rent till Alice kom på den briljanta ideén att springa till sandlådan och skita ner sig mellan varven för att sen plaska sig ren.


Givetvis skulle hon klä av sig naken och bada men där satte vi stopp.


One more

Just nu tycker jag mycket synd om min äldsta pojke! Förra veckan var han sjuk och borta från skolan mån, tis och ons. Sen var han frisk i några dagar för att sen på måndag få hög feber igen. Så han var hemma mån, tis och ons denna vecka med. Igår mådde han bättre och fröken ringde hit och pratade med honom. De skulle ha påskparad och han skulle få gå iväg utklädd. MEN inatt ropade han på mig och då hade han kräkts hur mycket som helst. Samma i morse så nu har skitsjukan tagit honom med. Inte förvånande dock, han får det jämt. Lukas var sjuk förra veckan och första dagen som frisk får han magsjukan. Kim ska vi inte tala om han blev ju oxå supersjuk och hamnade på sjukhus.

Bara jag och Alice kvar nu. Vi har ett killerimmunförsvar hon och jag. De andra har haft både feber och magsjuka men hon är frisk som en nötkärna. Här om kvällen sa hon att hon frös sen var hon varm en timme men dagen efter helt frisk. Barnen har fått vara hemma från dagis hela veckan. Först var ju Lukas inte smittfri, sen igår tog vi sovmorgon. Alice sov från 18.20-8.00 dagen efter. Idag blir de oxå hemma eftersom vi har skiten hemma. Skulle aldrig släppa iväg dem och riskera att smitta något annat barn. Man får hålla sig hemma för att minimera smittpridning.

Jag hade bjudit hem tjejerna på påskfika och mys imorgon. Men det är inställt sen ett par dagar. Kim skulle ha åkt till Elmia. Jäkla skit är vad det är. Här får man sitta och gömma sig och inte träffa en endaste själ. Jag hoppas att Felix blir frisk snart och att jag och Alice klarar oss undan.

Vad har ni för er? Ni som har ett liv, kan ni inte förgylla min dag genom att berätta nåt kul!?

Better day

Kul att se statistiken idag! Dubbelt så många besökare igår än mot vad jag brukar ha. Men inte en enda kommentar. Är inte det fisigt så säg?? Smygare där!

Idag är det en mycket bättre dag. Kim har legat i sängen hela dagen. Jag tog med mig barnen till lekparken och sen gick vi till affären och köpte glass och mat som är bra att ha hemma. Sen hem och åt lunch. Nu sover Lukas och Kim. Felix och Alice leker på sina rum. Mycket mer bjuder nog inte dagen på skulle jag tro. Det gamla vanliga liksom.

Om gårdagen så önskar jag att ha en del ogjort. Jag önskar att jag kunde tänka. Kimpa är på sjukhus och de tar lite prover, han kommer hem sen. End of story. Nej istället hetsar jag upp mig i onödan och stressar upp mig. Tänker inte ens dela med mig av de värsta tankar jag hade igår. Jag är annars en ganska sansad människa. Men jag är så grymt rädd för att förlora Kim på något sätt. Det är nästan inte helt friskt. Men det är en av mina största farhågor. Att han ska dö ifrån mig eller försvinna. Jag är halv utan den mannen! Idag passar jag upp på honom med glädje. Jag ger medicin och dricka och klättrade upp på vinden och letade fram Avatar förut. Anything for you baby!

Men slutet gott allting gott. Jag hoppas jag lärt mig en läxa. Let´s not worry until we have to" I ren och skär Grey´s anda!

Kram på er!


Jobbig dag

Orkar egentligen inte skriva nåt idag. Har haft en helvetisk dag tyvärr. Kim åkte iväg till VC. Men sen när han ringde mig så sa han att det inte var så bra med honom. Han hade svimmat där och de hade tagit en massa prover och beslutat sig för att skicka honom i ambulans till Karlstad. Och hemma satt jag med två sjuka barn. Felix fick 39,6 graders feber och jag fick knalla iväg till grannen för att få alvedon.

Försökte ringa till sjukhuset men de kunde inget säga bara att han låg på kirurgakuten. Bara ett sånt ord fick ju mig att balla ur milt sagt. Har ju sagt förut att jag inte tänker rationellt när något sånt här händer. Jag skulle ha åkt och hälsat på honom men då sa de att jag skulle vänta en timme på provsvar. När vi ringde igen så sa det att jag skulle vänta en timme till. Fixade barnvakt och skjuts men då skulle han få åka hem sa de. Så jag sa att han skulle behöva sjuktransport. Men till honom hade de sagt att jag skulle komma. Så han satt utanför och trodde att jag var på väg. Han låg på en bänk och orkade inte ens prata i telefon med mig. Men nu är han hämtad och kommer snart hem. Domen löd magsjuka och magkatarr. Tur men han är verkligen dålig stackarn. När han kommer hem ska jag genast bädda ner honom.

Nu ska jag lägga barn och sen försöka varva ner lite. Har inte fått i mig nån mat på hela dagen.

Måste skriva lite mer känner jag. Nu är han hemma och han mår inte så bra men så är det ju. Om några dagar är han på benen igen. Jävla skitmagsjuka I curse you back to Hades! Haha nej då men fan va dålig man kan bli. Nu hoppas jag att det stannar här och att jag får må bra. Mest för att jag ska kunna ta hand om barnen. Kim kommer inte orka det imorgon. Jag glädjer mig åt att Lukas är bättre. Idag var han mest sliten och trött. Alice är fortfarande opåverkad.

Nu ska jag ta en pannkaka och se på ett inspelat avsnitt av Brothers and sisters. Sen blir det sängen bums.

Vill skicka ett stor tack till alla som ställt upp idag och orkat med mig. Jeanette som var på väg hit för att hämta mig eller bara hänga här, Alexandra, Mia, svärfar, svärmor, Jenny, Anneli, grannen, mamma som ställde in kvällsplaneringen och kom hit med mat, folk på facebook. Ni är helt underbara!


Is this the sound of sweet surrender

Hemma med alla tre barnen idag. Felix kom upp imorse och sa att han inte mådde bra. Jag sa att han kunde äta sin morgongröt och känna efter sen om det kändes likadant. Det gjorde det, så han fick vara hemma från skolan. Tog tempen på honom och han hade feber och sen dess har den bara stigit. Han orkar inget, vill inte ens ha glass. Det gör ont när han hostar igen. Nu kom han precis och sa att han plötsligt fick väldigt ont i magen, så ja jag tror jag vet vad som väntar runt hörnet. Han missar aldrig en magsjuka, det går inte. Verkar som att Lukas är lika känslig han oxå. Skit är vad det är. Önskar att jag kunde hjälpa honom och bespara honom från denna skit. Bara en vecka sen han var sjuk sist.

Lukas har slutat kräkas och har inte haft diarré sen igår sent på kvällen. Men han är sliten och varm och vill inte äta. Har fått i honom vatten, lite yoghurt och välling. Han har blivit snorigare oxå. Kim är inte heller på topp. Han har ont i kroppen, mår illa, ont i magen och känner sig matt. Han orkar inget alls men han åkte till jobbet ändå. Nu sitter han på öppna mottagningen. Vi tror att det är hans magkatarr som dragit igång igen. Den brukar dyka upp på våren och den tar fullkomligt musten ur honom. Stackarn! Jag har lovat att han ska få vila om han kommer hem sen. Men det är inte helt lätt med tre barn i huset. Man får sätta sig själv i sista rummet hela tiden. Nog har man lagat mat och tagit hand om barn med både feber och magsjuka och allt vad det är. Men som tur är så mår jag bra förutom huvudvärk så jag tar hand om hemmet idag så han får vila lite.

Känns skittråkigt att vi går på halvfart här hemma. Jag hade planer för den här veckan men de verkar få stå tillbaka. Jag vill ju bara att alla ska må bra! Men men det går ju över som tur är.

Förlåt om jag gnäller. Livet är ju trots allt ganska härligt! Solen skiner :)

Magsjukesöndag

Inget nytt under solen. Lukas blev riktigt dålig. Men fick faktiskt sova en del under natten. Men han vaknade och kräktes några ggr. Vi var uppe och torkade och bytte sängkläder och handdukar. När vi väl somnade om fick vi sova till åtta. Ren och skär lyx kan jag säga. Idag har han inte ätit. Har fått i honom lite blåbärssoppa som han faktiskt fick behålla, saft, vatten och lite glass. Han krätes sista gången runt tretiden. Sen dess bara diarré. Nu sover han och jag hoppas att natten blir lugn. Än så länge är det bara han som är smittad men det där kan fort ändras.

Har plockat tvätt, tvättat och städat hela dagen typ. Vi var ute med de andra två ett par timmar medans Lukas sov middag. Kimpa och barnen fixade ett påskris och de var så lyckliga så. På eftermiddagen lagade jag kalops. Jag har faktiskt aldrig gjort det förut och vette fan om det kommer att ske igen. Fick koka i två timmar för att det skulle bli mört. Sen var det bara Kim och Felix som åt. Varför koka mat i två timmar när man kan göra makaroner på fem minuter haha. Nej då jag skojade bara! Man kan ju inte äta mackisar varje dag.

Nu sover alla barn och jag ska titta på BB på datorn och sen gå ut och se liven. Vadå nörd?!

Vi har precis beställt en soffa till vardagsrummet! Vi har velat fram och tillbaka men idag bestämde vi oss för vilken vi skulle ha och nu är den beställd. Preliminär leverans var runt den nionde maj. Kul!


Lukas vill gärna vara med pappa och greja


Detta är ett av Lukas stora nöjen i livet





Skitsjukan

Dagen började när Alice grät på sitt rum klockan 5.30. Hon hade slagit huvudet i sänggaveln. Vi gick upp och ut i garaget och såg på tv. Jag somnade om och sen gick vi in igen runt åtta och då var de andra vakna. Skulle bege oss till Maxi och kom tillslut iväg. Kimpa bytte till sommardäck men ett däck satt fast, tog en timme ungefär att få loss det.

Maxi var bra måste jag säga! Men oj vad stort jag upplevde det! Kylar överallt och mycket mat. Kommer ta mig ett tag att lära mig vart allt finns. Det var dock mer luftigt och inte alls lika trångt. Men kassorna var något sämre tror jag, speciellt där du självscannar. Alltså den obemannade scanningen. Där fick det bli kö. Sen var det trångt i restaurangen, blir trångt om folk står i kö när man ska förbi efter att ha handlat klart. Men annars tiptop!

Köpte en ny grill som vi invigde. Svärfar och Yvonne kom förbi och åt. Felix var på barnkalas. Lukas sov sen middag och när han kom upp var han inte riktigt sig själv. Han var ledsen på kvällen och orolig. Han ville inte äta heller, det är ett dåligt tecken. När jag skulle lägga honom för natten så kräktes han. Hela sängen full och sen hallgolvet. Så ja nu har vi magsjukan i huset! Riktigt skit är det!!

Ja jag hoppas att lilleman får sova inatt. Det är ju så svårt när det är han som är sjuk. Det blir ju kräks precis överallt. Men ja det är ju som det är. Bajs!


Monster

Lukas är ett smart barn. Han sover bort sjukdomar. Så även denna gång. Han sov en lång stund och nu är han bättre. Febern har inte inverkat på hans aptit heller vilket den ofta gör när barn är sjuka. Han mumsar på som vanligt. Bakade scones åt barnen till mellanmål. Felix åkte iväg till en kompis men de andra åt som bara den. Alice har väl aldrig ätit så mycket smörgås i sitt liv. Men det är bara kul!

Annars är det en ganska långsam dag här hemma. Kim skulle åka till Karlstad och se på bio men han kom på att det nog inte är så lätt att finna parkeringsplats idag. Det var ju kul att de tog ett guld igår. Men jag har aldrig hållit på Färjestad. Nu bryr jag mig inte längre och glädjs med dem.

Nu har min goa dotter förvandlats till ett monster. Det är givetvis mitt fel som inte sysselsatt henne tillräckligt bra idag. Hon började redan innan fem imorse när hon skrek som besatt på sitt rum. Jag gick in och hon sparkade och skrek på mig. Men jag fick henne att tysta som alltid. Kim frågade mig hur jag gick tillväga. Jag tar upp henne i famnen och vaggar henne lätt. Det tar några sekunder sen lugnar hon ner sig. Tänk man vet hur man ska lösa allt. Man vet vad som triggar igång ilska hos barnen och vad som funkar att avleda och trösta. Ja nog är vi expert på våra egna barn alltid. Tur är väl det!

Annars har jag känt mig lite irriterad idag. Tycker att folk är lama och det stör mig. Var ju på möte igår och vi blev bara tre personer. Folk kunde inte ens svara på inbjudan. Så nu får jag göra flera personers jobb. Samtidigt såg jag hur de lämnade sina barn på fritidsgården så inte var de upptagna inte. Suck! Men så är det alltid. Det är ju hemskt jobbigt att behöva offra sig nån gång. Men allt vore ju lättare om man hjälptes åt. Då blir det mindre börda för en person och ingen behöver slita ut sig. Medmänsklighet? Men när Felix kompis mamma kom och hämtade upp Felix berättade hon om den i allra renaste form. Hon hade åkt bil med sin son och kört på en älg. Tala om chock! Jag fick tårar i ögonen bara hon berättade detta för mig. Hon hade inte behövt göra något alls. Folk som stannade hade ringt och de hade tröstat sonen. Han var oxå mycket chockad och det han kom ihåg sen var alla snälla farbröder som hade tröstat honom och hjälpt dem.

Sen ringer dem till mig och vill att jag ska ringa runt och fråga vad andra föräldrar anser om att försöka ansöka om friskola. Ibland får man lida för att man kan tala för sig och att man tar plats haha. Samtidigt så är det roligt att ha saker att göra. Men att engagera sig för en ny skola blir det inget med. Jag ser hellre att politikerna bara tar ett beslut så vi alla vet vad vi har att förlika oss med.

Nej nu ska jag ta tag i min illbatting. Nu är hon förbannad. Ska ta sönder saker och slå lillebror i huvudet.

Herre ge mig styrka. I´m gonna fuckin need it!

If our love goes up in flames it´s a fire I can´t resist

Ännu en dag till ända. Lillkorven blev sjuk i natt så han fick vara hemma med mig hela dagen. Hög feber, snor och hosta. Han somnade i mitt knä klockan tio på förmiddagen, då är han inte frisk inte. Han sov middag två ggr idag. Sen gick vi och hämtade hem Alice och passade på att ta med en kompis till Felix från fritids. Så han har fått leka nu på eftermiddagen. Sen slängde jag ihop käk tills Kim kom hem sen drog jag iväg på möte. Tog med mig felix så han fick vara på fritidsgården som var i samma hus som mötet.

Stora nyheten är att Maxi öppnade idag. Det var mer än ett år sen taket rasade in. Min man åkte dit den spjuvern. Mest för att han åkte utan mig. Har knappt varit där sen Lukas föddes för jag har för mig att det rasade första mars nån gång. Får för mig att vi skulle ner och fira svågern när vi hörde nyheten. Jag är glad att det öppnat igen utav den enkla anledningen att jag gillar mitt ica. Bra sortiment och priser.

Annars knallar det på med det mesta. Kim har slagit ner en vägg och dragit el. Det ser bra ut. Blev mer luftigt och ljust. Önskar jag hade en slägga och slå sönder köket med bara. Men det kommer, det kommer!

Kim köpte billig After eight på Maxi och den stod framme. Han hör hur det prasslar och frågar Alice vad hon gör. När han kommer in i köket står hon med händerna framför ögonen och skäms. Med choklad runt hela munnen och en hög av papper brevid sig. "Mamma du älskar mig, jag är din bästa vän" så säger hon dagarna i ända. Hon varierar sig med att säga tvärtom " mamma jag älskar dig, du är min bästa vän". Om hon bara visste! Finns inte ord! Inte för nån av dem. Lukas är en liten mammagris han med. Igår lekte han med Kimpa i köket och de hade jättekul men sen kom han på att mamma var ju borta, åh nej mamma är på toa. Gråta gråta och banka på dörren. Små grisar!

Morgondagen spenderar jag med mina små. Hoppas Lukas mår lite bättre då. Helgen är utan planer. Felix ska på kalas men annars vet jag inte. En tripp til Maxi känns ganska troligt.








Vardagsrummet blir inte stort så att hitta rätt soffa är inte helt lätt. Och ja det blev mönster på alla väggar. Vi hade inte tänkt det först men tog den chansningen. Och det funkar fast det kan bli snurrigt haha.



Kräk

YES! Idag har Ephrem Tadele Yohannes dömts som skyldig för mordet på Elin Krantz. Hade inte räknat med nåt annat. Man fann hennes dna på hans kallsonger och hennes blod på hans kläder. Samt övervakningsfilmen från spårvagnen. Vi har ju fått se en snutt på den men långt ifrån allt. I den långa verisionen låg han i hennes knä vid tillfälle och tog verkligen kontakt eller kanske snarare trakasserade henne det är nog ett mer passande ord. När hon försökte fly gick han efter och våldtog och mördade henne. Nu ska han genomgå en rättpsykiatrisk undersökning. Jag är emot dödsstraff men det är precis vad han borde få det vidriga avskummet. Livstids utvisning från Sverige med om jag får be.




Onsdag

Det gick bra med Tyra! Att få in henne i buren här hemma var dock ingen lätt match. Hon blev hysterisk och bet sig fast i Kimpas finger och där satt hon. Bet hål rakt igenom hans nya tjocka handskar. Hon kissade ner hela buren i ren panik. Men sen hos veterinären gick det hur bra som helst. Det märks att de är proffs. Han tog ut henne och höll i nackskinnet och hon jamade bara lite. Blev som paralyserad så han kunde ge henne en spruta med kortison och antibiotika. Sen höll han hennes huvud och droppade vatten i munnen för att se om vi skulle kunna ge henne flytande antibiotika på det viset och det gick fint. När hon kom hem så sprang hon och gömde sig under våran säng. Sen när vi lade oss på kvällen så låg hon och sov i våran säng. Nu stödjer hon tom på benet. Ska ge henne antibiotika i tio dagar. Skönt att ha det ur världen och att hon slipper lida.

Barnen är på dagis men Felix är fortfarande hemma. Han är frisk men hostar mycket. De hade badhus med klassen idag så jag tyckte att det var lika bra att vara hemma idag oxå. Tror det skulle bli jobbigt för honom att anstränga sig i vattnet. Men imorgon får han gå. Märks att han mår bra igen. Börjar bli irriterad, uttråkad och otrevlig, då vet man att de är friska igen.

Annars är det lugnt här idag. Kanske blir en tripp till marknaden i Krille. Vi får se.

Hur spenderar ni eran dag?


Bittersweet

Ja dagen blev som den blev. Det är så här att våran Tyra är skadad! Det började på lördagkväll. Hon kom in och vi såg att hon haltade illa. Stödde inte ens på ena bakbenet. Vi lät det vara men ringde imorse. Fick tid hos en veterinär. Kim kom hem från jobbet. Vi gick ut till Tyra som legat ute på soffan sen igår kväll. Kim bar henne men hon fick spel och slet sig. När hon såg buren så försvann hon till skogs. Linkade iväg. Hon är lite halvt en vildkatt den där. Hon är smått hysterisk och rädd av sig. Det var bara att avboka den tiden. Nu kom hon hem på kvällen och kom in till oss. Det visade sig vara ett sår. Det blödde och varade och hon slickade på det. Innan dess var jag rädd för att det var ett brott av något slag. Ringde till veterinären igen men de hade ingen ny tid ikväll. Så vi ska försöka få in henne i buren imorgon och ringa om ny tid då. Antagligen har hon blivit biten av en annan katt skulle jag tro. Men det är inte lätt med henne. Sist vi var iväg satte de munkavel på henne och att få i henne antibiotika är nästan omöjligt. Men vi får se hur det går. Bara att göra sitt bästa. Imorse var jag beredd på att åka in och avliva henne men det verkar vi slippa. Det har varit jobbigt att se henne lida. Jag klarar inte av det! Att se dem lida ger mig otrolig ångest.

Annars har vi spenderat en del tid utomhus. Jag och Felix cyklade ner och köpte glass. Kimpa jobbade på med det ena och det andra som vanligt. Sen gick jag in och lagade mat som fick ett högt betyg av Felix.

-Det fanns nästan inget dåligt med den här maten. Men sämst var morötterna. Jag lagade alltså sjömansgryta idag. Han gillar potatisen när den är kokt i buljong och mjuk. Alice var trött och vägrade äta i vanlig ordniing.

Annars känner jag mig sjukt oflexibel. Jag älskar värmen, det är helt fantastiskt! Men genast kommer känslan av att inte hinna med krypandes. Jag kan vara ute en kvart sen måste jag in och laga mat, väcka Lukas, diska. Ja det kan vara allt. Jag är så uppbuden av mina rutiner. Men jag vet att det blir skit om jag frångår dem. Och det tar tid att ta hand om tre barn och ett hem det gör det. Man blir sjukt uppbunden. Så att börja jobba kommer att bli både spännande och skrämmande. Det är så mycket att göra hela tiden. Man kan bli knäpp ibland. Idag ringde svågern och frågade om vi ville komma hem till svärfar ocgh grilla korv med dem. Jättetrevligt men vi var tvugna att tacka nej. Klockan var ganska mycket för Alice och jag stod med maten och Felix var sjuk. Ja inte är det alltid lätt att vara impulsiv inte.

Nu till nåt härligare. Felix kommer till mig och Kim och berättar om alla banor han hunnit med på Batman. Kim undrar hur en sån liten plutt har kunnat hinna med allt det där. Varpå jag säger

-Titta på honom en gång till. Han är ingen liten plutt längre. Han är rätt stor!
-Du han kommer alltid att vara min lilla plutt. Du är så älskad och efterlängtad. Du skulle bara veta!

Här blir jag sentimental och tårar kommer fram. Våran lilla plutt som blivit så stor. Hjälp vad vi älskar honom. Och vi säger det till honom hela tiden. Ja till de andra två trollen med såklart. Så trots att det varit en rätt så tradig dag så är vi så lyckliga. Vi har tre fantastiska och friska barn, ett hus, varandra och solen skiner. Kan inte bli mycket bättre! Dessutom har jag nog bränt mig lite i ansiktet idag. Ändå har jag knappt varit i solen. Men så är det jämt. jag kan bli sjukt brun i ansiktet på en kvart. Härlisch!

Nu ska jag ta ett varv på gården med min darling. Att ta ett varv är våran grej. Vi gör det varje sommarkväll och har gjort i alla år vi bott här. Vi brukar ta ett varv och plocka in grejer, kolla på blommor som kommer upp och planera lite smått för framtiden. Vi älskar det. Nu skulle Kim ut och plocka lite. Men sa att han skulle vänta på mig så kunde vi ta ett varv sen. Sen blir det romantisk komedi. Underbart!

Puss på er!


Upp som en sol och ner som en pannkaka

Idag är det ingen bra dag! Det är bara att konstatera! :(

Solsken!

Har haft en härligt helg. Vädret kunde inte ha varit bättre. Spenderade dagen i Karlstad och det var seriöst 18 grader ute. Nästan sommar ju!

Igår var vi hemma hela familjen. Kim drog iväg en sväng annars var vi samlade hela familjen. Var ute och lekte större delen av dagen. Jag kan erkänna att det varit dåligt med utevistelse sista tiden. När det var så mycket snö då gick det knappt att vara på gården. Men nu kan man äntligen vara ute igen och njuta av det.

På kvällen såg vi äntligen på The town, såg nästan hela filmen. Idag har vi varit på Husdjursmässan i Karlstad. Mysigt! Barnen var nöjda. Sen åt vi lunch, köpte skor och åkte och spanade på en soffa som vi vill köpa. Ska prata igenom det lite mer bara så att det blir rätt. Utrymmet i nya vardagsrummet är ju något begränsat om man säger så ;)

Nu ligger alla barn och sover och snart blir det bb live. Felix hostar och har lite feber så han får vara hemma från skolan imorgon.




















Ibland är det så söta och kärvänliga så de pussas








Härlisch!

Åh jag längtar! Nu är det en härlig tid på dygnet. Kvällen runt hörnet. Kim är på väg hem med middag i form av helfabrikat som ska värmas i ugn. Vilken fredagsmat, jag skäms! Jag skulle ha lagat hasselbackspotatis, kött och sås men jag orkar inte. Nattens äventyr har gjort mig trött. Och Kim är inte sugen på kött heller för den delen. Han äter alltid ute på fredagar och sen står han sig hela dagen och det räcker med kvällsmat för hans del.

Sen ska vi bänka oss i soffan och se på Talang, iaf jag och Felix. Jag ser fram emot en powernap framför programmet. Jag är så trött. Fan! Gnäll gnäll stackars mig. Jag är inte irriterad som det kanske låter, bara slapp och slö och hjärnan går på halvfart men jag är oerhört lycklig. Min man är på väg hem. Det här är den bästa tiden på veckan. Fredag eftermiddag och mannen på väg hem. Det blir inte mycket bättre än så.

Nu är Lukas inskolad på dagis. Jag kom och hämtade honom runt halv två. Då var han uppe i en frökens famn och han lade huvudet mot hennes axel. Trots att jag kom så stannade han frivilligt kvar hos henne när jag smet upp på övervåningen för att hämta Alice. Det var smidigt må jag säga, men det visste jag att det skulle bli. Nu slipper ni den följetången haha. Så det här med tredagars inskolning är något jag kan rekomendera. Kanske inte passar alla barn men jag tror på syftet. Föräldern som presenterar miljön för barnet. Sen får du en inblick i verksamheten och det går fort. Passar kanske inte alla barn, men mina passar det som handen i handsken.

Kram på er!






Helg på ingång

Äntligen fredag igen! Jag jobbar inte men uppskattar helgen väldigt mycket ändå. Då är mannen hemma och man behöver inte gå upp i ottan. Nu är det ju ytterst sällan som jag får sovmorgon förvisso men ändå. Natten var sisådär.

2.15 magras
3.15 Lukas vill ha välling
4.15 Alice vill ha välling

När Lukas rum är färdigt ska det helt slutas med nattvälling. No more! Då kör jag hårt. Alice dricker sällan välling. Jag tar strider men när hon vaknar och skriker ger man henne vad hon vill ha. Då orkar man inte gast och skrik och man vill gärna att hon somnar om. Sen hör det ofta ihop med hennes kost. Igår åt hon inte nåt på hela dagen nästan. Hon är sån upp och ner. Ibland äter hon superbra och ibland inget alls.

Idag är Lukas själv på dagis. Jag var med en halvtimme sen gick jag hem. Han reagerade inte på det. Han lekte ute, var med på samlingen, åt och somnade sen oxå. Min fantastiska lilla korv. Han är så lätt att handskas med och har alltid varit. Det är aldrig några problem med honom. Han äter, han sover, han leker. När han ska sova middag och kväll lägger jag honom i sängen och säger godnatt sen är han tyst och somnar inom fem minuter.

Ikväll ska jag se på Talang med Felix. Imorgon ska vi bara vara och Kim ska jobba hemma. På söndag blir det husdjursmässa med familjen. Blir en lugn och skön helg.

Nu ska jag knalla iväg till dagis och hämta hem småbarnen. Trevlig helg på er!

Fjärde dagen

Gissa vem som sover på dagis as we speak? Lukasmannen! Var med någon timme imorse sen gick jag hem och åt en sen frukost framför ett inspelat avsnitt av Brothers and sisters. Gick tillbaka och lade Alice som var ledsen och trött. Sen satt jag med Lukas vid bordet. Han kunde inte bry sig mindre om mig där. Vid bordet har han enbart ögon för maten trots att det är nya ansikten vid bordet varje dag. Sen gick en fröken in med honom till vilan och fick honom att somna på tio minuter. Alice låg i ett eget rum och sov. De ringer sen när han vaknat. De skulle nog ge Alice lunch sen när hon vaknar. Annars vet jag någon som kommer att vara på ett jäkla humör sen när jag ska hämta. Igår sov hon oxå och skrek som en stungen gris en kvart innan vi kom hem men jag är van.

Vilket underbart väder vi fick! Det var rätt illa imorse men nu är det fantastiskt! Blir att vara ute en sväng på eftermiddagen tror jag bestämt. Nu ska jag ta det lugnt innan det är dags att hämta kidsen.

(Ni får alla detaljer om inskolningen. Men det är för min skull. Sorry!)

Telefonkåt

Nu märks det verkligen att Lukas börjat på dagis. Vet ni hur? Jo han har blivit Mr Loud! Sarbast Gormei som jag och Kim brukar kalla våra barn när de är högljudda. Det har varit samma sak med de andra två. När de börjat på dagis så har de blivit mkt högljudda. Det gick bra idag men han sov inte. Jag gick hem med honom igen. Intresseklubben noterar förstår jag haha. En vikarie fick byta blöja på honom och han var inte så glad faktiskt. Låg därinne och grät men jag satte mig i soffan och lät henne hållas. "Du är ingen nervös mamma" fick jag höra. Nej det är jag faktiskt inte. Jag är trygg i min mammaroll och barnen är lika trygga dem. Annars gick dagen mycket bra. Imorgon är det tänkt att jag ska lämna honom ensam. Blir spännande. Tror inte det kommer bli några stora problem direkt, men vi får väl se.

Annars är det rätt lugnt nu. Felix har kompisar här men de är ute och leker. Är rätt så trött eftersom jag varit vaken mestadelen av natten och jag och Alice gick upp fem imorse. Dagens planer är därför väldigt försiktiga. Ska upp med ett lass vinterkläder till vinden. Eller kläder i allmänhet och annan skit.

Har försökt prata med en kompis i telefon i ett par dagar nu. Första dagen svarade hon inte, andra dagen skrek hennes dotter och pockade på uppmärksamheten så vi lade på och hon skulle ringa upp. Men det gjorde hon inte eftersom hemtelen var urladdad och tres nät nere. Dagen efter ringer hon mig när jag är på dagis sen när jag ringer upp är den avstäng och hon upptagen. Vi kanske ska planera in en kvart här om några dagar? Sen pratade jag nyss med Lail. Lukas (jag menar Sarbast) ropade högt, Alice gnällde om nåt och Felix och hans kompisar lät dem med. Ska det vara så här? Jag älskar att prata med mina vänner i telefonen men det verkar vara stört omöjligt. Och på kvällarna är alla upptagna med tv och sånt, även jag. Fan vad jag gnäller, förlåt! Men ibland känns det som att man går och går men aldrig kommer någonstans.

Nu ska jag påbörja middagslagning. Blir korv av något slag tror jag. Skulle ha varit lax, pressad potatis och sås men laxen befinner sig på annan ort. Typ i en frysbox på Maxi.



Till the world ends

Idag var det dags för andra dagen på dagis. Det gick bra. Men han hade ingen lust att sova på vilan. Jag låg brevid honom i ett rum med små trötta barn. Lukas ville bara krypa runt på alla och busa. Så jag gav upp och tog med honom hem. Han kommer att somna sen när han väl går där det är jag inte ett dugg orolig för. Annars gick det bra. Det är roligt att hänga på dagis med en massa söta kids. Känner mig nästan som en fröken när jag sitter och leker med barnen, klär av dem efter utevistelsen och hjälper dem med maten. De är härliga de små liven. Den ena är sötare än den andre där borta, ljuvligt!

Men alltså det börjar ge mig huvudbry det här. Jag har bara spenderat några timmar borta varje dag. Men jag känner att jag inte hinner med något här hemma. Hemmet förfaller sen hinner jag knappt med att läsa alla bloggar. Vilka problem jag har va!? Jag ser verkligen fram emot att börja jobba men det kommer att bli hektiskt. Nu har vi TRE barn som ska upp varje morgon. De ska kläs på och det ska jäktas iväg. Sen är man borta hela dagarna för att sen komma hem och i stress laga middag med hungriga och trötta barn omkring en. Jag skulle gärna dra ut på den processen om jag ska vara ärlig. Jag är egentligen ingen som trivs med att bara sitta hemma men just nu känns det ganska lockande faktiskt. Kanske beror det på att Lukas är vårat sista barn och våran lille. Men missförstå mig inte jag lider inte av det men det känns lite ovant. Kommer så väl ihåg när Felix var två år. Han låg i våran säng av någon anledning och vaknade upp en lördagmorgon och skrek att vi hade bråttom. Oj det sved i hjärtat. Stressar vi ihjäl våra barn?

Vill rikta ett stor tack till svärmor som tog hand om Felix hela helgen. Han har haft det underbart bra. Hon tog med honom på bio, restaurang och badhuset. Sen har de cyklat hur mycket som helst. Det var nog skönt för honom att komma iväg och få all uppmärksamhet för en helg. Alice saknade honom nog en del. Det märktes på söndagen när vi åkte och hämtade honom hemma hos Kims syster. Han var hennes bästa vän och sen satt hon och kramade och låg emot honom hela vägen hem. Syskonkärlek♥.

Nu tar jag natta. Kram!

110404

Idag är det en stor dag! Våran lilla Lukas började på dagis. Jag har alltid tyckt att det varit kul att sätta in barnen på förskolan men denna gång är det mer motigt. Kanske är det för att han är vårat sista och yngsta barn jag vet inte. Men alltså föräldradagarna börjar sina eller är mer eller mindre slut så vad har man att välja på? Kör på nya metoden med tredagars inskolning så vi var där mellan 8.30-12. Så vi åt lunch innan vi gick hem. Imorgon ska han sova där eftersom han ska vara där till halv två. Spännande att se hur det går. Lukas betraktade saker i vanlig ordning och han lekte också. Han tog det coolt som vanligt. Syrran fanns ju med. Hon tyckte att det var konstigt att jag aldrig gick hem. Hon bad mig ta Lukas och gå hem så hon kunde få puss och kram. Annars gick första dagen riktigt bra.

Nu har vi just avklarat mellanmålet här hemma och höjdpunkten är väl att Kimpa kommer hem om nån timme eller så. Han ska veckohandla efter jobbet. Tapetsering är påbörjad i vardagsrummet, känns kul. Det är andra gånger som vi gör om därinne. Första gången var hösten 04. När man påbörjat en andra renovering på ett rum så inser man att man bott här länge. Nio år till sommaren.

Lägger in lite bilder från senaste veckorna




Gåtränar med storebror


Hamrar som pappa


Nu kan jag själv!






Tumörsjuk pannkaka


Mkt mat jag vet. Men jag dokumenterar ju min vardag och gör inte mycket annat än att laga mat känns det som ;)


Suddig bild på Lukas första dag på dagis.


Barnen på dagis hittade ett kadaver från en fasanhöna på gården. Vi har flera som går runt här i samhället. Vi har en tupp och tre hönor som går runt på våran gård varje dag. Mysigt! Jag gissar på att det bara finns två hönor kvar. Undrar vem som tog henne.




It´s the wine talking

Ja kalla mig hur omogen ni vill men jag är onykter! Om det får ni tycka vad ni vill det gör mig inte det minsta. Jag står för allt jag gör! Allt jag har sagt ikväll kan jag säga i nyktert tillstånd imorgon och det menar jag. Jag är alltid ärlig och säger vad jag vill alkohol eller inte. Jag dricker aldrig alkohol i mina barns närvaro. Vi har aldrig ens folköl hemma, det händer inte. Jag är själv uppvuxen med alkoholism och vet vad det innebär och jag skulle aldrig utsätta mina barn för nåt liknande. Men nu snurrar det på duktigt. Jag har varit hemma hos Mia på sex och tjejparty och druckit ett par glas vin. Mia hade stora glas och Jeanette köpte vin på 12,5 % så jag skyller på det. Partyt var riktigt trevligt. Det var kul att träffa folk som inte är med i gänget, riktigt uppfriskande faktiskt!

Innan det så var vi i Karlstad och shoppade. Fick äntligen tag i tapeter! Vi kollade på flera olika och valde tillslut några som jag haft span på från första början men som Kim dissade tills han såg dem uppsatta på en vägg. Då tyckte han att de såg okej ut. Det bästa med det hela var att vi kom undan ruskigt billigt med. Var beredd på att betala 3-4000 kronor för bara vardagsrummet men kom undan med 1400. Kollade på midbecrullar för 700 spänn styck men Kim satte någon slags av övre gräns och det gjorde han nog rätt i. Fick tag i lister, överdragsbyxor åt Felix och sen hämtade jag ut barnens vårjackor och Lukas överdragsbyxor så jag är ruskigt nöjd med dagen.

Sprang på min gamla klasskompis och hennes dotter Selma. Hon är så jäkla söt den tösen. Hennes garv är så härligt så man ger upp på plats. Saknar dig ibland Marie! (NOT the wine talking). Annars har det som vanligt varit förlösande att prata med andra tjejer. Alltid skönt att gnälla på karlar och allt vad det heter. Jag gnäller ju sällan på min här och det är inte för att han läser bloggen utan snarare för att han är fantastisk för det mesta. Men ska jag ge honom en liten allmän puff idag så får det bli följande. Jag kom hem nu på kvällen och det fanns ingen välling skakad och förberedd  till Lukas ikväll. Däremot en till Alice (rester sen ikväll gissar jag på. Vem tror ni okynnesdricker välling mitt i natten?) Just det LUKAS. Ett minus till honom. Men en oskakad vällingflaska kan jag leva med som ni säkert förstår. Sen är jag ett socialt geni det är inte han, iaf inte som jag.

Ber om överseende med eventuellt fyllesvammel. Vill ni ge mig ris so please do! I can take it! Puss!

Liten notis. Var rätt fuller och mamma kom och hämtade mig (ja jag vet ibland är jag 15 år gammal). Jag försökte hela vägen hem dölja min berusning trots att truten gick i ett som vanligt. När vi kom hem gick jag ur bilen varpå hon frågade om jag inte var gravid igen. Man kan nog säga mission accomplished. I´m hell of an actor! *yeay*. Nu blir det sängen!

Minor setback

Fredagsmyset blev inte fullt så lyckat som jag hade hoppats på. Det finns en hel del nackdelar med att inte ha ett vardagsrum om man säger så. Kim kom hem och vi intog våran kinamat och satte oss för att se film. Jag var inte ens trött. Jag brukar ta ett varv in till huset titt som tätt när vi sitter därute för att se att barnen sover gott i sina sängar. Plöstligt hör vi hur någon gråter. Springer in och ser Alice stå i hallen och gråta. Hon har vaknat och bajsat (hur ofta händer det liksom?). Hon är ledsen och givetvis har hon stormat in i vårat rum för att leta efter oss och väckt Lukas som störtgråter i sin säng. Jag hjälper Alice och får henne att somna om. Men nu en timme senare så är Lukas fortfarande vaken och ledsen. Stackarn kan inte somna om och han vill inte ha någon välling. Snart tar jag skrutten och lägger honom brevid mig i sängen. Det tråkiga är att då kommer väl nån katt och väcker honom. Delar säng med tre katter varje natt varav två vid huvudnivå. Helst ska de slåss om platsen med så man vaknar av att de för ett jäkla liv på golvet.

Gav upp och gick och lade mig brevid Lukas. Somnade i full mundering. Så kan det gå. Han vaknade tidigt på morgonen men somnade om efter att ha bökat runt i 1 & 1/2 timme. Precis när han somnade in ropade Alice från sin säng. Är det inte typiskt så säg? Haha där fick du mamma! Men att somna med näsan i Lukas nacke det var bland det mysigaste må jag säga. Sen på morgonen så gick jag in till Alice och hon låg med huvudet i mitt knä en kvart och jag kliade henne på ryggen och vi hade det mysigt. Ren och skär lycka!

Nu blir det en dusch, frukost och sen invänta svärfar med dam för hämtning av kids.

Tankar om det mesta

Ojoj idag är det fullt ös här hemma. Först nu jag har chansen att sitta ner och skriva lite. Felix har studiedag så han är hemma. Klockan nio ringde en kompis till honom som ville komma och leka och det gjorde hon. En stund senare dök kompis nummer två upp. Så fem kids här hemma i tre rum och kök, det hördes kan jag lova. Men det gör mig givetvis inte det minsta. Jag gillar när det är fritidsgård här. Kommer alltid att ha det så här tror jag. Blir ännu värre när de andra två oxå börjar leka med kompisar. Jag gillar fart och fläkt. Då går dagen fort.

Ikväll åker Felix till farmor. Vi ska åka och köpa tapeter imorgon så han får vara där och de ville båda att han skulle sova över oxå. Blir skönt för honom att komma iväg och bli lite bortskämd. Just nu händer det inte så mycket här hemma för barnens skull. Det blir mest samma samma. Kim jobbar med rummet och väggen när han är hemma och ja ni vet. Kanske kan tycka att det tar lång tid. Men han har bara några timmar per dag att jobba därinne och han gör ett extremt noggrant underarbete. Det slipas hundra ggr, målas, spacklas sätts upp hörnskydd ja allt vad det är. Här om dagen tog han ner våran vidrgia bröstpanel i köket. Så ja det går framåt det gör det och får vi nu tapeter så kan ännu ett steg bli avklarat. Får se om vi är helt överens vad det gäller tapeter med. Vissa är vi överens om och andra inte. Det finns så mycket snyggt så det nästan gör ont. Kolla bara på midbecs hemsida, jisses! Man kan bli knäpp för mindre. Det är det märket de använder sig av i Arga snickaren. Så jäkla snyggt!

Annars är det mycket i mina tankar just nu:

*Evas mördare tog livet av sig. Han insåg att han inte hade en chans att frias. De hade honom i ett fast grepp. Han ville väl bespara barnen och sambon en massa smärta iom rättegången. Men Evas anhöriga och hennes tre söner lämnas utan svar om varför. Jag kan förstå att han satt lite i kläm mellan två kvinnor. Men hur svårt kan det vara att göra slut med Eva. Vem löser det igenom mord? Kunde han helt enkelt inte välja bort henne? Sjukt är vad det är. Skönt att polisen gick ut med alla bevis. Man inser att någon alternativ gärningsman inte existerar.

*Bilder på mördade Elin Krantz ligger ute på nätet. Det handlar inte om någon läcka. Förundersökningen är en allmän handling och bilderna från brottsplatsen är maskade. Men det var bara att kopiera bilderna och klista in dem i ett eget worddokument så försvann maskningen. Jag var ju klantig nog att klicka mig in på länken (utan att förstå vad det var). En av bilderna förföljer mig i huvudet. Jag hoppas den där vidriga Ephrem Tadele Yohannes får vad han förtjänar. Hennes dna på kallingarna. Han sitter oxå fast. Underbart med teknisk bevisning!

*En ny skollokalsundersökning är klar. Man föreslår att man ska lägga ner Kärr och Bäckhammars skolor plus några småskolor i stan. Jag förstår att det kan vara ett bra beslut inför framtiden. Man måste tänka långsiktigt och finna en bra lösning som funkar sen med. Men jag tror inte att det är bra för alla barn att gå på en stor skola. Jag tror att det är lättare att försvinna i mängden och inte få den hjälp och uppmärksamhet man behöver. Felix skola är suverän och vilka möjligheter han har där. Jag tror inte riktigt på det här med att att utrota allt som är litet. I de skolorna finns en charm och en själ.

*En familj i Vike fick sitt hus totalförstörd i något som verkar vara en skorstensbrand. Livet är skört och allt kan rasa på en sekund. Tacksamheten för mitt liv är enorm. Jag klagar på att jag har ett litet hus. Jag HAR ett hus!

Det blir inget nytt stort hus för oss här ute. Vi fixar till vårat eget lilla hus. Jag älskar våran trädgård och nu kan man börja nyttja den igen. Vi har en stor trädgård med pool, gungor, sandlåda, buskar, gömmor, altan och uterum och den älskar jag. Sen får vi väl se om vi tar vårat pack och flyttar in till stan om ett par år när jag fått ett jobb. Time will tell.

Lukas går hela tiden här hemma nu och det är sista helgen nu. På måndag börjar våran lillkorv på dagis. Helgen bjuder på Karlstadstripp och sexparty hos Mia på lördag. Ikväll kommer Kim hem med kinamat och vi ska se nya Potter. Får se hur lång tid det tar innan jag somnar efter denna dag. Han blev erbjuden mat av sin mamma eftersom han ska åka och lämna Felix. Jag sa att det är klart att han ska äta där men sa att det vore ju underbart om någon lagade mat till en. Jag lagar mat två ggr varje dag här hemma och skulle mer än gärna slippa. Då ringde han upp och frågade om han skulle köpa hem kinamat. Han vet hur han ska ta hand om mig den mannen. Inget för en bantande kvinna jag vet. Men vi köper i princip aldrig utemat så det får gå för den här gången. Iof år vi utemat i tisdags när mamma fyllde år men då bara sallad så ja är det fredag så är det. Jag är bara glad att jag slipper laga något.



RSS 2.0