Utedag

Spenderat dagen i sättrabacken med jobbet idag. Lotta är dagens hjälte som skickade hem mig två timmar tidigare. Så jag kunde ta igen lite tid med barnen. Och det har jag faktiskt gjort. Kom hem och sen hade vi mys allihop. Kim körde Felix till karaten och jag var hemma med de minsta. Har precis ducshat dem och lagt dem. Imorgon ska de få vara på förskolan för första gången på två veckor och detta är de mycket nöjda med. Första veckan var Lukas sjuk sen har de haft sportlov. Men imorgon ska Kim på möte så då måste vi lämna bort dem en stund. Innan jag åkte hem svängde jag förbi Kappahl och Lindex och köpte nya kläder till alla tre barnen. Alice älskade kläderna och var alldeles uppspelt. Köpte kläder helt i hennes stil med andra ord tunikor, klänningar och legging som typ är det enda hon sätter på sig. Hon är verkligen en sommarflicka och skulle trivas bäst i ett varmt land.
 
Igår gick vi på bio efter att jag slutat jobbet. Gick på Röjar Ralf. Lukas missade att det var trösklar och ramlade två ggr innan vi ens hade hunnit satt oss. Han grät och sa att han vill åka hem. Skjut mig på torget kände jag, men sen vände det. Han fick en gottepåse och kom på bättre tankar. Men alla andra runt oss lät, grät och surfade på sina mobiler. För att inte snacka om hur salen såg ut efteråt. Visst jag förstår man kan spilla men alltså man kan röja lite efter sig också. Såg förjävligt ut med popcorn och skräp överallt. Men det var rätt trevligt ändå. Skönt att inte vi var värst iaf om man nu kan säga så.
 
Nu blir det snart soffan och invänta Greys!

Ålandkryss

Hinner sällan uppdatera här och lägger aldrig in vettiga bilder längre. Finns liksom ingen tid, eller jag tar mig inte tid. För tid finns alltid, mer eller mindre iaf. Det gäller att prioritera här i livet! Så det så!
 
I lördags drog vi på kryssning med svärfamiljen. Mamma kom hit och tog de minsta barnen. Felix fick följa med den här gången. Lunchade på Marieberg och sen vidare till Stockholm. Skålade i champange i svärfars hytt. Rickard fyller snart 30 år så det var honom vi skålade för. Iväg på buffé och sen lite disco, eller sen snarare häng i pensionärsbaren där vi pratade och drack goda drinkar. Fördelen med att ha ett stort barn med sig var att man kunde lämna honom i hytten. Han låg där och spelade nintendo ds och vi kollade till honom en gång i halvtimmen och sen somnade han och vi anslöt och gjorde detsamma en stund senare. Vill bara förtydliga att det inte blev onyktert, bara två drinkar för att det är gott. Dagen efter var det mer mat, frulle och lunchbuff! Sen stod vi ute på däck och njöt av vårsolen, härligt! Handlade lite i taxfreen. En jäkla massa tuggumin, godis, en ny parfym och ett armband från Snö. Blev en lugn och bra resa!
 
Kom hem igår kväll och började plocka i hemmet. Mamma har givetvis gjort ett bra jobb, men det ser ju inte direkt ut som man vill att det ska göra när man varit borta i två dagar. Det går inte att komma ifrån. Sen är man ganska trött när man varit borta. Men det var bara att hoppa i säng för idag skulle jag upp vid fem och öppna på jobbet. Men eftersom det är sportlov så var det lugnt på jobbet. Slutade två och då drog jag till Maxi och handlade. Sen hem och forsatte med plockandet och lagade mat. Ska plocka i och ur maskinen igen och sen hänga en tvätt. Är ruskigt sugen på att se ett till avsnitt av American horror story. Men Kim är inte alls sugen och mesig som jag är vill jag helst inte se utan honom. Fattade tycke för serien, eller känner en skräckblandad förtjusning. Den var lite obehaglig faktiskt.
 
Lukas har krånglat en del med morsan när hon varit här. Surat och grinat och ställt till förtret. Tror han är lite ur fas. Idag sov han middag i två timmar men ändå så bad han om att få sova redan halv sju. Och i lördags somnade han halv sju i soffan. Det gör han aldrig. Kanske sviter efter influensan samt utvecklingsperiod. Jag spenderar alldeles för lite tid med dem. Märks att de tyr sig till Kim och det är inte konstigt, det är han som vartit hemma med dem sista veckorna. Ska försöka komma ikapp! Älskade ungar!
 
 
 
 
 

This little things

Ska försöka att publicera ett inlägg här. Får väl se om det funkar eller inte. Mitt internet suger kan man säga. Krånglade för nån vecka sen men sen gjorde Kim nåt och då blev det normalt igen. Men nu krånglar det igen. Går knappt att öppna sidor, måttligt irriterande.
 
Har inte hänt så mycket sen sist. Lukas har blivit sjuk. Tyckte han var varm i söndags och mycket riktigt. Både feber, hosta och snor. Inatt kom han upp till våran säng och pratade om yoghurt och han var varm som ett element. Han fick vatten som han fick upp direkt sen en supp och sen fick han sova mellan oss. Idag har det inte varit mycket med honom och när jag kom från jobbet så sov han på soffan. Nu på kvällen var han lite piggare och hade "bara" 39 graders feber, under dagen hade han haft närmare 40. Så Kim är hemma från Sthlm och förutom att han tycker att det är mysigt att vara hemma och kramas med barnen så är han ruskigt uttråkad. Passar inte honom att vara still. Men jag är glad att han är hemma. Kom hem till nybakad sockerkaka. Bara en sån sak!
 
Har jobbat som vanligt och gjorde igår monsterpasset 6.30-19.30. Så jobbar jag varannan måndag, men det går bra faktiskt. Tycker att mitt jobb är väldigt roligt som tur är!
 
Alice har idag även tappat sin tredje tand! Den fastnade i ett päron och hon visade mig stolt gluggen när jag kom hem. Lilla snäckan! Och Lukas ropade på mig för att sen när jag öppnade hans dörr så sa han sömndrucket att han älskade mig. Fina små barn!
 
 

Kalas och konsert

Söndag idag. Känns helt okej, speciellt eftersom jag trodde att det var söndag hela gårdagen. Var ledig i fredags. Lukas vaknade vid sex och kom och kröp ner hos mig. Han ville inte lämna min sida. Låg och smekte mig och sa att han älskade sin mamma. Mycket mysigt sätt att vakna på. Fem minuter senare kom hans storasyster och kröp ner hon med. Fördelen med att vara ledig att man kan börja dagen med mys!
 
Sen kröp Lukas ner i sin säng så vi kunde gå in och sjunga för honom och ge honom hans paket. Han fnittrade medans vi sjöng och var mycket nöjd med sina presenter. Speciellt ett svärd som han inte släpper. Han har burit runt på detta hela helgen. Det och hatt och piratkläder som han fick av Tina. Det är bara pirater som gäller för hans del. Jag och Kim fick oss ett härligt garv i morse. Vid frukosten så satt Felix och Alice och ställde sant eller falskt frågor till varandra. Alice hade just frågat Felix om man plockade alla hönans ägg. Varpå Lukas ställer en följdfråga "Plockar man pirater"? Kanske inte låter kul men som vi skrattade. Pirater är verkligen det enda som gäller.
 
På fredagkvällen åkte jag in till stan och gick på restaurang med Tina och Jeanette. Sen tog vi bussen till Karlstad och sen knallade vi till Nöjesfabriken där vi skulle se Wyclef. Han var fantastisk! Första timmen var magisk. Då sjöng han sitt eget material. Gick ut i publiken under Perfect gentlemen och drog upp folk på scenen under Sweetest girl (million dollar bill). Han fick igång oss att dansa och han körde slut på varenda kotte. Folk droppade av efter ett tag jag med när jag trodde jag skulle kissa ner mig tillslut. Han höll på i 2 timmar och 20 minuter. Tillslut var det mest dans och han dj:ade. Men det var riktigt bra! Men han kunde ha sjungit mer av sitt eget material, han har ju trots allt gjort en del musik. Saknade wish you were here (förvisso Pink Floyds, men hans cover är fantastisk). Men en showartist är han verkligen. Det skulle kännas som att festen var i hans vardagsrum och den känslan lyckades han förmedla. Sen kom Freddie och hämtade oss och vi åkte till Max och intog en hamburgare halv tre på natten. Tur det inte händer allt för ofta.
 
Igår var det kalas för släkten. Vi åt enkel lunch och tårta. På kvällen såg jag och Felix på mello. Fast jag sov mig igenom hela programmet. Men hann uppfatta en låt, en av dem som gick till final. Och det var väl den bästa låten under hela kvällen tror jag.
 
Idag blir det soft. Barnen leker, Kim fixar bilen och jag tvättar veckans tvätt typ.
 
Trevlig söndag på er!
 
 

Mitt i veckan

Veckans bästa var när Kims telefon ringde i tisdagsmorse. Samtalet ledde till inställd arbetsvecka i huvudstaden. Tycker det är helt okej när han är borta, men det är så jäkla skönt att ha honom hemma. Blir bortskämd och det är en härlig känsla.
 
Annars är det lugnt med det mesta. Jobbar mest, men har faktiskt tagit ledigt på fredag. Skulle ha jobbat 8-17 och sen skulle jag stanna kvar i stan för att åka till Karlstad på kvällen. Lukas fyller år på fredag. Och mitt hjärta klarar inte riktgt av att inte träffa honom på hela hans födelsedag. Så det fick bli så helt enkelt. Sen på lördagen blir det kalas för släkten. Tänk att våran lilla terrorist fyller tre år! Sanslöst!
 
Nu ligger de små och Felix kom just hem från sin karate. Ska lägga honom med sen kryper jag upp i soffan brevid hun. Är ju Greys ikväll!
 
(Önskar innerligt att jag kunde få ihop ett vettigt blogginlägg nån dag. Men det händer ju liksom inte så mycket).
 
 

Klagosång

Nu ska jag gnälla lite tror jag bara så att ni vet. Jag ogillar att klaga. Har egentligen inget alls att klaga på heller! Läser Christians blogg. Han lever med obotlig cancer och skriver om hur det är att vänta på att få dö. Mig är det inte alls synd om MEN:
 
Igår lekte Alice med en kompis hela dagen. Nu har kompisen och hennes lillebror fått magsjuka inatt. Och i veckan ska de vara på förskolan hela veckan för Kim ska till sthlm. Jag har en väldigt förnuftig sambo men direkt han hörde ordet magsjukan så blev han dålig. Matt och trött och ont i magen och ligger numer på soffan. Så är det jämt med honom. Varenda gång! Oftast är det falsk alarm men ibland blir han givetvis drabbad. Jag vet att jag tjatar om det här och vi är inte ens drabbade. Men ovissheten är värst tycker jag. Känns som att man väntar på en avrättning som man inte vet om den ska ske eller inte. Och just att det tar sån tid och att barnen ska må dåligt det vill jag verkligen inte. Sen har vi en del roligheter inplanerade som jag inte vill ställa in.
 
Ringde till Linda igår och hon var magsjuk igen. Andra gången på tre veckor så henne är det synd om. Men ska det komma så kan det lika gärna komma direkt så man slipper vänta.
 
Sen om jag ska passa på att gnälla lite mer så blödde jag som en gris hela natten. Sen kom Alice och väckte mig flera ggr runt fyra, fem. Så när Kim gick upp med henne vid sju så fräste jag åt honom att han satt på tv:n för högt. Blir hemsk när jag inte får sova. Katterna väckte mig oxå när de försökte ta sig ut från Felix rum mitt i natten. Sen under frukosten så välte jag en oboymugg över mig själv. Hade oboy ändå in i röven. Ursäkta ordspråket men det hade jag bokstavligt talat.
 
Har ringt efter mamma som ska handla lite åt mig. Tur att hon är så snäll. Sen ska jag koka ihop en potatis och purjolökssoppa. Sen ska vi ta det popcorn resten av dagen.
 
Man ska inte gnälla! Jag sover som en sessa för det mesta. Det är inte synd om mig, men snälla låt oss slippa magsjukan!
 
Hade ju en bra dag igår. Barnen lekte med kompisar. Fem barn till lunch, pulkaåkning i backen. Bakade egna semlor med barnen och avslutade med mys framför mello med Kim och Felix.
 
Bra lördag!

Slutet på veckan

Jag har haft en bra arbetsvecka och har kommit hem till god middag på bordet varje kväll. Han är så fantastisk! Han tvättar och diskar och gör fint här hemma om dagarna. Inget anmärkningsvärt med det kanske. Men om men med tanke på de veckor han är i Sthlm så är det skillnad. Framför allt så är han en himla fin och bra pappa till de små dagarna i ända.Saknat barnen massa som jag inte hunnit träffa så mycket. Idag kom jag hem med nya kläder till Alice och hon älskade dem. Elena frågade om jag inte skulle in på Lindex med. Men jag kände min begränsning. Kan inte gå in i en affär utan att komma ut närmare 1000 kronor fattigare.
 
Imorgon är det fredag vilket innebär gofika på jobbet och sen en nalkande helg! Har inga planer för helgen, men har hört att det ska bli skitkallt. Så det kanske blir att sitta hemma och uggla eller elda. Helgen efter är det kalas för Lukas, och Wyclef konsert. Helgen efter åker jag, Kim och Felix på kryssning med svärfamiljen och firar Rickard som fyller trettio år.
 
Nu ska jag gå och snaska lite såna här hjärtan som alla tjatar om. Blir lite Greys innan jag däckar. Imorgon är det fredag! :)
 
Puss och trevlig helg på er!
 
 

Helgen!

I fredags löpte jag hem kinamat till familjen för att fira in helgen lite extra. På lördagen åkte jag, Kim och Lukas till Karlstad och shoppade. Felix var hos en kompis och Alice dumpade vi hos mormor. Vi shoppade och åt på Max. Sen åkte de hem och jag åkte hem till Ulrika för att hälsa på henne och sex veckor gamla Elis. Jättekul att träffa snigeltjejerna igen. Sofia ska ha sitt andra barn i mars så förhoppningsvis så ses vi snart igen.
 
På kvällen såg vi på Mello här hemma. Jag älskar att hata det och det tror jag alla gör. Man blir av med aggressioner och jag gnäller på det mesta. Det kommer jag att fortsätta med. Igår tog jag en städddag här hemma eftersom det såg ut som skit efter jobbveckan. På eftermiddagen hittade vi ut och hela familjen lastade ved. Sen tog vi oss en tur till kojan där vi spenderade nån timme på isen. Kim och Felix byggde en till koja medans vi andra mest slirade runt på isen.
 
Idag jobbade jag 6.30-19.30 och kom nyss hem. Ska glida ner i soffan brevid Kimpa innan jag intar sängen pch Greys. Han stannar hemma denna veckan och jag tror att jag älskar honom lite mer!
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0