Jobbe? Nei semesteir

Nu har jag semester! Det känns Riktigt bra. Vädret kunde ju vara bättre om man säger så men jag känner mig optimistisk! Det blir bättre så enkelt är det!
 
I onsdags var jag ledig och vi gick upp i ottan och åkte till Gbg och gick på Liseberg. Perfekt väder och perfekt dag att gå på. Man ska alltid gå på gröna dagar så är det bara. Man slipper köa och hinner med mer. Man betalar ändå 415 per person så då vill man ju få valuta för pengarna. Alla var nöjda och glada och Kim åkte Helix med Rickard som var där nere och mötte upp oss därinne. Jag hann tyvärr inte med det. Kanondag!
 
Idag "slutade" jag på södermalmsskolan. Ska ju jobba några veckor i sommar tillsammans med vikarier. Både jag och Linda slutade idag. Innan dess har Petra bytt hus, Maria går på mammaledighet, Lotta och susann har slutat så från att ha varit typ 12 i vårat arbetslag så är de nu 3 från den styrkan som blir kvar i höst. Galet kan man tycka men så är det! Jag kommer att sakna dem jättemycket men min förhoppning är att vi kommer att ses ändå framöver.
 
Vecka 32 börjar jag på Jakobsberg. Försökte att vara ledig den veckan för att skola in Lukas men det gick inte. Där är vi 3/4 nya också och vi ska alla skola in nya barn den veckan. Nåt att bita i, men jag är inte rädd för en utmaning. Lite tråkigt är att min anställning på Södermalm går ut på måndag och sen får jag gå på timmar i sommar. Sen börjar nya avtalet i augusti. Detta innebär att jag inte får nån lön i juli och att alla mina sparade semesterdagar brinner inne eller jag får ut dem i pengar. Lite trist men så är det. Can´t have it all! Har fortfarande en del att lösa vad gäller inskolningar och sånt. Har tiggt till mig en vecka på sommaröppna i bjb (till barnen alltså). Ska pussla med mamma och svärmor med, tur man har folk som ställer upp när det kniper.
 
Här hemma går det sakta framåt. Kim satte in två kattluckor igår så nu kan katterna gå ut. Cocos var borta hela kvällen men väckte mig mitt i natten och ville in i min garderob. Vi har fyra kattvindar i huset och han älskar dem! Första gången på länge jag blev glad av att bli väckt av en katt. Nu går de in och ut som de vill och jag är töntigt rädd för att nån ska bli påkörd då de kör som galningar en del. Men det är inte en helt obefogad rädsla. Idag när vi kom hem stod det en bil still på gatan typ framför huset. När vi parkerade så såg vi Fleeze mitt i vägen han glodde på bilen och rörde sig (knappt) mycket sakta in mot gården. Alla sa jämt att det var ett under att han inte blivit påkörd i Bäckis men där fanns ju knappt några bilar. Älskade lilla latmask!
 
Kim håller på med vattenrören i huset och vi kollade i ett, ingen rolig historia. Det var nästan fullt igensatt med kalk och grus typ. Därför vattentrycket är som det är i köket. Blir nog till att byta spillvattenrören. Mycket jobb finns det att göra om man säger så. Är bra att jag har semester nu för jag ska hinna packa upp och göra iordning här hemma. Måste ta mig tid till att hitta på saker med mina tre juveler med. Fullt upp framöver om man säger så. Finns tusen saker jag skulle behöva ha till huset med. Ska åka och handla och shoppa på nätet om man säger så!
 
Nästan sett klart Orange med. Nån som har tips på nån bra serie på netflix? Funderar på House of cards men vet inte om den är nåt för mig. Viktiga frågor det här..... :)
 
Kram!
 
 
 
 

Dagar som går

Ännu ett par dagar har gått. Vi har bott här i en vecka lite drygt. Jag älskar det här huset! Jag är så glad för att vi bestämde oss för att köpa det! Det är långt ifrån perfekt men det är bra för oss. Trots att vi inte använder två av rummen så märker man ändå vilken skillnad det är på yta! En konstig sak är att vi inte kan få varmvatten till badrummet däruppe. Som tur är så har vi en dusch i källaren med. Vi är inte riktigt iordning än. Har massa kartonger och annat bråte att packa upp. Men övervåningen där alla för tillfället bor är under kontroll. Har heller ingen diskmaskin så jag diskar för hand tre gånger per dag. Men det funkar. Kim sliter varje dag och lägger all sin tid och alla sina pengar på huset just nu. Och jag älskar honom för det. Han är så jäkla fantastisk alltså. Skulle inte byta honom mot allt guld i världen! <3
 
Midsommar spenderade vi först med mamma som kom och grillade och åt jordgubbar, grädde och glass. Sen åkte vi hembygdsgården men det var inget att stå efter och barnen undrade vad vi gjorde där. Vi har ju ingen tradition vad det gäller midsommarfirande med dans runt en stång. Nästa år kan det kvitta. Sen kom Jenny, Dennis och Axel hit och vi grillade och åt gott tillsammans.
 
I går kom först Alexandra med familj hit på en snabbtitt. Sen kom Linda och Humpe med killarna och sen också Rickard. Så vi fikade och satt på altanen en stund. Idag hälsade barnen på mig på jobbet eftersom Kim var på möte i Karlstad. Sen gick vi på stan och tog bussen hem.
 
På onsdag har jag tagit en semesterdag och då åker vi tåg ner till Göteborg och går på Liseberg hela dagen. Tar med oss en kompis till Felix. Har även bokat campingplats på Daftö om två veckor. Hoppas att vädret hinner bli lite bättre innan dess.
 
Har mått konstant illa sen igår och det går inte över. Känner mig själv och vet att det enda som biter på detta är sömn. Ändå är det så sjukt svårt att komma i säng i tid på sommaren. Dessutom så ringer klockan klockan fem imorgon.
 
I lördags tappade Lukas sin första tand. Han var stencool och drog ut den själv. Felix klagade samtidigt över värk i käken och när vi tittade efter så såg vi att det var en visdomstand på väg upp. Stora barn! <3
 
 
Våran badrumstapet. Gammal som gatan men jag gillar den!
 
 
 
 

Tredje dagen i huset

Idag fick vi internet i huset. Skulle ha haft den för två veckor sen men det verkar som att de helt sonika glömde att koppla in oss. Nu är vi iaf online. Vet att jag alltid tjatar om internet, men för mig är det mycket viktigt!
 
Nu har vi bott här i två, ja snart tre dagar och idag är första dagen jag är hemma typ. I måndags började jag jobba tidigt och sen kom jag hem och duschade och sen gick jag iväg på fest. Våran rektor skulle tackas av och det var riktigt trevligt. Imorse knallade jag mot jobbet redan innan sex på morgonen men fick gå hem lite tidigare. Så jag gick hem och plockade lite. Finns hur mycket som helst att göra. Jag plockade in lite handdukar i linneskåpet och all mat i skafferiet sen fixade jag även iordning Alice och Lukas rum. De ska få dela rum under en tid eftersom ett sovrum här nere ska renoveras. För att spara lite plats så ska vi fixa en våningssäng imorgon. Alice är väldigt glad över att de ska få dela. Känns inte som att den lyckan kommer att vara för evigt :)
 
Gamla huset är fortfarande inte helt tömt. Finns en del att hämta hem, speciellt mina blommor som vid det här laget lär vara rätt så törstiga. Har ingen diskmaskin här än. Tog med våran från gamla huset men den är inte inkopplad då det krånglar och vi måste nog byta rör. När man handdiskar så är det legitimt att äta ute anser jag så vi drog iväg till Pizzahouse när jag vaknade till efter att ha slumrat till på soffan en sväng.
 
Det går bättre för katterna med. De skriker inte konstant längre men är inte helt lyckliga och det är ju inte så konstigt.
 
Snart är det midsommar också. Tiden går alldeles för fort. Har inga planer alls. Men tänker äta gott och ha det mysigt med familjen.
 
Nu ska jag snart se första avsnittet av Orange is the new black, Awesome!

Flyttat!

Idag packade vi ihop våra möbler och drog till nya huset! Rickard ringde och erbjöd bärhjälp och det nappade vi på. 

Under dagen så grillade vi här och avslutade med en middag på torggrillen. Svärmor var också med och Jenny och axel kom förbi dom med. Sista vändan så hämtade vi katterna som just nu går runt och skriker, fiser funderar på vart de har hamnat. Fick köpa kattlåda igen för vi har tänkt att ha dem inne nån vecka. 

Svärmor tog med sig Alice och Lukas och se ska bo hos henne några dagar medans vi kommer iordning. Felix valde att stanna hemma. 

Känns lite konstigt men bra att vara här. Allt är dock inte på plats än. Har kvar en massa kläder och mat och allt porslin mm. Allt har sin tid och vi tar en sak i taget. 

Ska snart få och slagga och imorgon är det bara att ta backen ner till jobbet. Känns lyxigt!

Alice har fotat lite idag



Hade besök av min lilla pudding idag <3


Helg!

Har hänt en del sen sist! Lukas är frisk, Felix blev också sjuk men är nu frisk han med. Barnen har slutat skolan. Kim, mamma och svärmor var där och tittade. Därefter gick de till huset och fikade, grillade och åt jordgubbar. Jag anslöt lagom till gubbarna. Innan dess var jag i kyrkan med min klass. Fick en massa fina blommor och presenter men mest värmde det att de tackade och tyckte att jag gjort en bra insats. På jobbet är jag tillbaka i pav. 2 igen. Och på tal om jobb så har jag sökt ett jobb och fått det. Så i augusti byter jag arbetsplats. Till en annan skola i stan.

Efter jobbet idag knallade jag upp för backen och nu sitter jag här och glor. Nu ska vi till maxi och handla mat och helggötte. 

Kram!









Hemma!

Borta bra men hemma bäst? Inte alltid om du frågar mig. Eller ja hemma är kanske bäst men borta är jäkligt bra det med! Just nu stämmer det iaf för igår mitt på dagen så blev Lukas sjuk. Magsjuk dessvärre. Han lade en stor spya mitt under lunchbuffen. Sen fortsatte han att kräkas hela em, kvällen, natten och morgonen efter. Låg och vakade hela natten och gav honom hink när han behövde. Fick be om extra påsar samt nya sängkläder då han kräktes ner sina.

På morgonen så fick han diarré och började bajsa ner sig. Vi hade checkat in väskorna på hotellet och hade inga kläder till honom. Fick springa till minimarket och köpa blöjor och tre par dyra uvbadbyxor. Han var inte helt nöjd över att behöva ha blöja på sig men vad gör man? Han kräktes på flygplatsen men sen gick det bra och han kunde flyga hem utan att kräkas. Han fick tom i sig en halv flaska vatten. Innan hade han inte ens fått behålla vätska. Så flygresan gick smidigt trots allt.

Nu är vi som sagt hemma. Men inget nät och ingen hemtelefon. Hoppas vi andra klarar oss från sjukan så vi kan fokusera på flytten nu!

Hoppas ni haft det bra!










Mallorca

Näst sista kvällen på Mallorca! Vi har haft en fantastisk vecka! Vi har solat, badat och ätit en jäkla massa mat. Buffé tre gånger om dagen. Sen några glassar och drinkar däremellan. Kommer nog dessvärre ha gått upp nåt eller flera kilon när jag kommer hem. Förvisso har jag inte stått på vågen på länge så man kan ju alltid förneka, right? 

Vi har bara hängt på hotellområdet faktiskt. Det var en sån resa och vi får utforska ön mer nästa gång vi kommer hit. För återvända det lär vi göra förr eller senare.

Hotellet är härligt! Sju pooler, havet precis brevid. Havet är långgrunt och turkost och stranden är fantastiskt! Maten är bra och man kan äta ihjäl sig. Det är smidigt med all inclusive när man är iväg med barnen. Ingen har gnällt efter mat, haft lågt blodsocker eller ens varit hungrig. Olika tembuffer varje kväll. Idag var det amerikansk och vi åt massvis. 

Alice har kramat Lollo och bernie och varit på frukostkalas med dem och imorgon är det skattjakt. Lukas har undvikit dem i högsta mån. Felix har hängt på teenlounch stor som han är. Jag och Kim har kunnat prata och umgås som aldrig förr.  

Beställde royal comfort och när vi anlände fanns det ett stort fruktfat, massa läsk, vin, vatten och öl samt kex, extra städning och morgonrockar. Och i buffén finns det en sangriakran. Ja ni hör ju själva hur bra vi har det! Och barnfamiljer överallt och alltid nån unge som skriker. Låter kanske inte som nån fröjd ur semesterperspektiv men man sticker inte ut och får skämmas över sina egna. 

Om två dagar åker vi hem. Och vi kommer hem till ett hus utan bredband, tv eller hemtelefon. Allt är flyttat till nya huset. Kim måste fixa klart elen, installera disk och tvättnaskin sen drar vi. Kim har semester och barnen med. Fyra dagar kvar i skolan innan sommarlov! I'm loving it! 






















RSS 2.0