Torsdag

Har just hämtat en skrikande Alice från dagis. Lika kul varje gång. Vet ni vad hon hade för kläder på sig? Klart ni inte vet men det ska jag tala om för er. En fodrad vinterjacka med en extra fleceinsats i, ett par fleecefodrade regnbyxor och fodrade stövlar. Tror ni att det gjorde henne på bättre humör? Flickan kokade ju upp. "Hon kanske är lite varm" No shit Sherlock! Klädde av henne och tog med henne hem. Jag hade på henne varma kläder imorse när vi gick till dagis för då var det nollgradigt ute. Nu var det strålande sol och 12 grader. Till grejen hör den att jag skickade med kläder för varmare väder med, ett fleeceset och vanliga skor. Dom kan mycket på hennes dagis men det här med kläder kan dom absolut inte. Inte första gången detta händer om man säger så.

Nu sitter jag hemma med fem barn! Kim är iväg och vaccinerar katterna.

Uppdatering på kvällen: Blev en riktigt bra kväll. Gav barnen mat, badade Alice, sen lade jag Lukas och så bakade jag och barnen cococsbollar. Barnen var så glada så. Sen godnattsaga för Alice och halv åtta hos mig med Felix. Nu ligger han med. Sitter och väntar på att Kim ska komma hem. Vi ska se på Dexter :) Slutade så jäkla illa förra säsongen, vidrigt. Ska bli spännade att se hur det fortsätter.


Barnens skolkort. Mammas hjärtan!


Lukas och Cocos



Elin

Nu är alla friska och på dagis och skola igen. Var dom förvisso redan igår. Lukas snorar en del fortfarande men sover betydligt bättre på nätterna. Vaknar ibland men ger jag honom bara nappen så somnar han om sen. Skönt, man blir knäpp när man inte får sova. Har precis lämnat Alice på dagis och Lukas ligger på golvet och leker. Han ska snart sova och då ska jag äta lite frulle. ja på den nivån är det, händer nada. Ränner mest runt på möten känns det som. Två förra veckan och två denna vecka. Igår var det föräldramöte på dagis och innan dess var jag nere och lämnade av Felix på fotbollen.

I måndags ägnade jag mig åt min älskling. Han ville promt se en dålig film så jag lade mig i hans knä och sympatitittade (eller somnade kanske man skulle säga). Igår var det efterlust för hela slanten. Följer det här med Elin rätt hårt. Kanske för hårt. Har luskat och fått fram bild och namn och adress på killen som sitter anhållen. Facebookprofil med, hans fru avslutade sin FB igår. Jag vill oxå påpeka att jag aldrig skulle göra nåt med de här uppgifterna. Var bara nyfiken på fallet och fick allt det här. Men det finns det säkert andra som gör. Han nekar ju än så länge men erkänner att det är han som varit med på vagnen. Sannolikheten att hon sen skulle träffa på nån annan som mördat henne är ju inte speciellt stor. Och man ser ju tydligt hur han söker sig till henne på vagnen. Det är ju så jävla vidrigt och fel. Han trodde att han hade rätt till henne och antagligen har han både våldtagit och mördat henne. Vad bor vi i för jävla värld? Och det är inte ens det mest prioriterade i media nej nej valet står högre. Det har blivit mer eller mindre vardagsmat det här med mord. Stället hon försvann på är ju inte det tryggaste om man säger så. Vissa delar i Göteborg vill man inte vistas i så är det bara. Och hennes stackars familj. Vilket helvete dem går igenom. Såg att Joel Kinnaman hade skrivit på Facebooksidan att det var hjärtslitande och det är det verkligen. Jag lider så med dem. Så jag hoppas verkligen att de har rätt kille. Kanske är det EY och då hoppas jag att han får det straff han förtjänar. Fast vi bor ju i Sverige så det får han självklart inte.

Nu ska jag lägga lilleman och äta lite för att sen sätta igång med pluggandet.

Sjukstugan fortsätter

Har alla barnen hemma idag. Felix är frisk men ville vara hemma och det fick han. Han hade ju trots allt feber igår kväll så det är lika bra att avvakta. Men han är pigg som en mört och vi har spelat Monopol i ett par timmar. Tills han tröttnade helt enkelt. Lukas sover i sin säng och Alice däckade på soffan i vanlig ordning. Ska snart fixa lite lunch till dem. Alice åt en liten smörgås till frukost, några cm bröd fick hon iaf i sig och en massa mjölk. Hon kändes okej imorse men jag tror att hon har feber nu igen. Inatt var hon som en glödlampa när jag var inne hos henne. Hon ville ha juice så det fick hon och direkt hon svalt så började hon ulka och kräkas i sängen och på golvet, juicen hann bara ner och vända. Var säkerligen för att hon hade så hög feber. Jag kräks oxå när jag har hög feber. Det blir med andra ord en mycket lugn dag här hemma. Lukas känns lite bättre men är fortfarande väldigt snorig.

Vad gör ni andra idag?

The big buff

Har ju inte skrivit om våran Ålandskryss än. Det har varit riktigt härligt. Åkte iväg efter frukosten på lördagen. Vägen ner gick bra, men det fanns en del störelsemoment såklart. Fulla karlar vad annars?? Men jag stängde av öronen. Men nivån var inte hög om man säger så. Det snackades illa om tjejer och det var mycket kuk hit och dit. Det var ett genomgående tema genom resan. Inte kuk men det här med fulla karlar som efter att ha fått i sig så mycket att de knappat kan stå på benen. Då minsann kan man flirta och tycka att man är helt oemotståndlig. Tyvärr så är det ju tvärtom men det fattar dem ju inte. Finns det nåt mer oattraktivt än en full karl? Skulle inte tro det. Och inte blir det bättre av att dem tror att det är okej att flirta med tjejer som är nästan 20-30 år yngre än dem själva. På kvällen satt vi en stund i hytten och sen scoutade vi taxfreen. Sen var det dags för buffe. Åt gott, men är något besviken. Fanns inte mycket vegetariskt. Jag är väldigt begränsad i vad jag äter. Äter ju varken fisk eller kyckling, svamp eller ägg. Åt potatisgratäng, lök, lite sallad och en rotpytt. Sen drog vi till Fun club men sega och trötta som vi var så begav vi oss till hytten strax innan elva. Haha lite knasigt kanske, men ingen av oss var direkt partysugen. Som småbarnsmamma är det skönt att bara vara hemifrån och umgås och äta gott. Jag och Charlie låg och snackade till ett. Linda knoppade som förväntat innan. Sov som en prinsessa hela natten, men hade satt klockan på ringning och gick upp och duschade, sen väckte jag de andra och det blev buffe igen. Sen ännu mer taxfree. Älskar den affären! Massa fina kläder och underbara parfymer. Sprayade på mig hur mycket som helst och folk sa att jag luktade gott. Jag vet, men jag vet inte vilken som luktar godast. Blir så med tio olika parfymer på kroppen. Köpte dock ingen, utan en tröja till Felix, Smirnoff ice och godis. Sen ner i hytten och myste och sen buffe en gång till. Sen hem och såg på film med Kimpa. Härlig utflykt. Tack tjejer!

Kom hem till sjuka och förstoppade ungar men ett skinande hem. Tack Kim! ♥ Idag har Alice varit riktigt risig. Det blev värre och värre. Hon måste ha haft närmare 40 graders feber. Hon låg i soffan hela dagen och ibland bara skakade hon. Ville inte äta, bara dricka massa juice. Ville inte ens ha oss i närheten. När Kim kom hem fick vi tillsammans i henne en supp. Då blev det skillnad fick jag höra. Då åt hon faktiskt lite middag, annars bara fem klunkar välling och några glas juice på hela dagen. Lukas är fortfarande dålig. Och antagligen Felix med som hade 38 graders feber nu på kvällen. Tre sjuka barn, *yeay*. Stackars små troll. Men kanske bra att alla har det samtidigt så slipper det dra ut ännu mer på tiden.

Drog iväg på föräldramöte på Felix skola på kvällen. Nu blir det nog ett avsnitt Greys och sen sängen. Är trött och vet att barnen kommer att vakna ett par ggr i natt.




Sjuka barn

Sitter hemma med två sjuka barn. Lukas började ju snora innan jag åkte iväg och är febrig, snorig och hostig. Alice har varit förstoppad igen så jag fick ge henne lavemang så nu är det bättre. Men nu är hon sjuk hon med. Har hög feber och ingen medicin hemma som vi kan ge henne. Har bara suppar och dom vägrar hon. Det där med mage och rumpa är känsligt här hemma tyvärr. Hon skakar och gråter om vartannat. Så inatt har jag fått gå in till dem båda två och lugnat ner dem, inte så mkt sömn inte. Lider så med dem. Kim får köpa med sig flytande alvedon hem. Det har hon tagit förut men kräkts ut, hoppas det går bättre nu. Inte lätt att få något gjort här hemma. Finns inte mycket att göra när dem är sjuka heller. Bara mysa och ta det lugnt. Typiskt bara att det är föräldramöte just idag. Hade efter många om och men fått tag i en barnvakt men nu vet jag inte hur vi gör. Kim kan ju åka själv men jag vill väldigt gärna dit.

Måste sätta fart här hemma, snigelfart :)


Poop

Idag har det varit en rätt seg dag här hemma. Men en stor en oxå. Vill varna er för nu blir det bajs och barnprat. Alice hade en bajsardag. Då går dagen ut på att hon står och stånkar och har ångest stackarn. Fick inte ut något alls. Sen satte hon sig och kissade på pottan helt spontant. Blev såklart stolt över henne. Sen fick hon en kramp och satte sig på pottan och klämde lillan och fick ut korven Allan (ja jag varnade er ju för snusk). Blev så stolt över henne. Finns ingen mening att göra det i blöjan när det är lättare i pottan. Stor dag här hemma som sagt. För bajjat på pottan har hon aldrig gjort förut. Men hon var lite bedrövad sen. Stor bajskorv som luktade äckligt sa hon haha.

På kvällen lagade jag tacos och bjöd över morsan. Kim såg film med de stora barnen och jag fixar inför morgondagen. Då drar jag till Åland med tjejerna, kul! Ha en bra helg ni med!

Tror Lukas håller på att bli förkyld. Har väntat på den här dagen. Har slutat amma helt och då brukar det komma som ett brev på posten. Han har vaknat 5-6 gånger och gråtit, det gör han aldrig annars. Känns taskigt att dra hemifrån. Men jag har laddat medicinskåpet med suppar och nässpray.

The crazy catlady

Igår hände nåt oväntat! Tyra kom hem! Hon har inte varit hemma sen i juli nån gång, vi kommer inte ens ihåg när hon försvann så längesen är det. Inte var hon smal heller, utan tjockare än någonsin så nåt säger mig att hon varit hemma hos någon annan som matat henne friskt. Hon har lite ont i en fot och är lite vildare än annars. Fräser åt kattungarna som är väldigt nyfikna på henne. Känns som att vi bor in the crazy cathouse och det gör vi ju också. Börjar bli lite väl många katter här nu. Tyson flyttar nästa vecka, Cocos vet vi inte än. Jag vill gärna behålla honom och jag vet att Kim är sugen han med. Han är så jäkla go den katten. Klättrar på oss för att få mysa och söt som socker är han. En vit, ullig liten boll. Jag är emot att avliva djur om det inte är absolut nödvändigt. Men det hade ju varit bra på nåt sätt att bara ha Cocos, Zarah och Fleeze kvar här hemma. Tyra och Diza funkar inte med varandra och inte med någon av de andra katterna heller som det är nu. Diza hatar alla andra och fräser och bråkar. Tyra är vild och fräser hon med. Och snart börjar Lukas ta sig upp och då litar jag inte ens sekund på Diza. Zarah är ju rätt speciell hon med. Men henne gör vi oss inte av med, betalade ju ändå 6000 för den katten. Fleeze är världens bästa katt. Aldrig mer honkatter det säger jag bara. Nej hankatter är så mycket trevligare. Små bitterfittor är vad dem är. Det ska ju vara kul att ha djur och det är det inte nu. Vi matar dem utanför och på fyra olika tallrikar hela tiden. Fräs och bråk, allt annat än kul. Det enda som är roligt är ju småkissarna, de förgyller verkligen.

Annars är det lugnt här hemma. Har hämtat hem kidsen från dagis och fritids. Den ena bänkade sig framför datorn och den andra bäddade ner sig framför Boomerang. Den tredje underhåller sig med ett snöre på golvet.

Nu har jag gett dem lite mat. Kimpa är i Karlstad, han ska gå på bio. Lyxigt och skönt för honom. Det är han värd. Själv ska jag iväg på Ålandskryss med mina vänner på lördag. Har anmält Alice till gympa som börjar på söndag. Men kan inte följa med henne eftersom jag är borta. Jag är borta nästa helg med. Men det ska bli skönt att komma hemifrån lite. Få äta gott och umgås. Hur mycket party det blir vet jag inte. Jag tar det nog rätt lugnt, men det ska bli roligt ändå. Det är viktigt att man unnar sig själv egentid, samma med sin sambo. Nu är det ju mest jag som drar hemifrån här, men Kim är borta en del han med. Och jag är ju en sån rastlös själ att jag hela tiden ser till att något händer. Skönt när man kan dela på sig oxå just för att enkelt lösa det här med barnvakt. Ser fram emot helgen!

Nu ska jag fixa lite här hemma, sen ska jag lägga barn, en efter en.


Felix, Tyra och jag. Haha va längesen! Alice nuvarande rum. Ser ni den hemska soffan? Och golvet? Ja kan man se nåt annat haha.


Diza


Fleeze






Just to make it clear

"Nu har du målat upp dig som värsta rasisten" Har jag det? Vill i så fall bara klargöra ett och annat. Rasist är jag icke, inte på något vis. Jag vill bara mena att vi lever i en demokrati och folk måste få rösta på vad dem vill, hur skrämmande det än må vara. Och det finns en gråzon vill jag oxå poängtera. Man kan tycka vissa saker utan att ta parti för Sd eller ens vilja rösta på dem. Och jag tänker absolut inte skriva nån status på FB om att de som röstat på SD minsann kan ta bort mig från deras vänlista.

Okej?

Har förövrigt haft en lugn dag. Har inte fått så mycket gjort dock. Kimpa är hemma och tar hand om Alice. Imorgon ska vi kolla på ett till hus. Men det ger mig inga bra vibbar. Är helt övertygad om att det inte finns någon kärlek i det huset. Men kolla kan man alltid göra.

Valet

Jaha och så var valet över för denna gång. Och gillar vi utgången? Nej inte direkt, inte jag iaf men det visste ni väl redan. Men nu är det som det är, alla måste ju få säga sitt och den här gången blev det så här. Sossarna tog hem segern här i Krille iaf som det verkar. Får vara nöjd över det! Nu väntar jag bara på att dom bygger ut skolan här i Bäckislava så är jag nöjd sen. Kan ju passa på och säga att jag tycker att de fokuserar på fel saker i valet. SD SD SD hör man någonsin något annat? Nej till och med i alla tal kom det fram prat om SD. Själv är jag övertygad att man på detta sätt spelat SD rakt i händerna. All puplicitet är bra publicitet! Och nej jag är kanske än av få men jag är inte så rädd för att SD kommit in i riksdagen. Invandringspolitiken är skit i detta land. Men jag håller så klart inte med dem i allt de säger. Men någon måste våga ta upp den här frågan med så är det bara. Självklart ska vi tillåta invandring men vi måste kunna ta hand om dem som kommer på ett bra sätt och inte bara stoppa in dem i ghetton på bidrag. Och att Sverige hade kunnat få en kvinnlig statsminister för första gången sades det inte ett ord om. Inte ETT! Hur knäppt är inte det då??

Idag är hela familjen hemma. Alice är sjuk. Fick feber igår kväll och i natt var hon jättevarm. Gick in och väckte henne imorse så trött var hon. Sen har hon inte ätit på hela helgen heller. Knappt inte, åt frukost i lördags annars inget mer typ. Samma sak igår. Åt en bulle och en flaska välling. Imorse åt hon dock frukost, ägg, korv, bröd och oboy fick hon i sig. Åt även lite våfflor till lunch, soppan hoppade hon över. Vi funderar på om hon är förstoppad och om det är därför hon har feber. Vi får se. Just nu känns hon kallare, men det kommer säkert tillbaka.

Ikväll är det möte, på onsdag är det möte. På lördag är det kryssning!

Helg, mys, val och shopping

Åh nu har jag så mycket att avhandla här så jag inte vet i vilken ände jag ska börja. Får ta det från början. I fredags bjöd jag hem mamma på middag, sen blev det fredagsmys med Toy story 2. Igår var vi först hemma och segade på förmiddagen. Min man höll på att få damp, men man måste faktiskt ta det lugnt ibland. Han tyckte typ så här: ska jag sitta på röven och bara vänta på att få jobba igen. Tog oss iväg till fotbollsturneringen sen. Barnen fikade och vi kollade på alla stackare som sprang och ramlade runt i vattnet. Det var rena poolspelet på planen. På kvällen såg vi på New moon. Somnade på slutet, samma sak hände i förra filmen med (otippat va?) så jag ska se om litegrann någon dag när jag får tid. På kvällen kom farfar och farbror (barnens alltså) hit med pizza. Kim ringde och beordrade det och snälla som dem är så blev det så.

Idag drog vi iväg till Karlstad för att shoppa. Åkte och köpte en massa skor, sex par blev det allt som allt. Gotta love Skopunkten! Sen vidare till Ikea där vi käkade. Det är ju så suveränt på Ikea. Kan ju köpa mat till Lukas med och använda deras micro, bestick, tallrik och hakklapp. Köpte två sängbord till våran säng och en massa lådor till barnens leksaker och annat smått och gott. När vi kom hem så hoppade tre ur bilen och två åkte tillbaka för att gå på simskola.

Innan vi stack iväg och handlade så gick vi in i vallokalen och röstade. Jag är mycket nöjd med mina val, personröstade till både landsting, kommun och riksdag. Ska bli spännade att följa valet nu. Vill inflika några rader om SD. Jag tycker att det är sorgligt att alla gnäller på dem och bråkar och nekar dem att vara överallt. Sverige ska ju vara en demokrati! Sen är de inte bara rasister som alla tror. De vill ändra på Sveriges invandringspolitik och det vill jag med. Det är inte bra som det är nu! Kolla bara på Kortedala där brorsan bodde förut. De trycker in alla i ett och samma bostadsområde och sätter dem på bidrag utan någon direkt framtid. Skit är vad det blir! Statistiken talar sitt tydliga språk. Jag är inte på något sett emot att vi tar emot invandrare. Självklart ska vi göra det!! Men det ska gå till på rätt sätt. Nu vill jag förtydliga att jag inte röstade på SD om nån nu trodde det. Jag röstade givetvis på miljöpartiet. Det enda partiet som säger nej till licensjakt på varg (eller om det behövs så ska inte jägarna jaga). Och utan miljön är vi ingenting! Jag menar mest att Sverige är en demokrati och då ska vi fanimej vara det fullt ut också. Sen att SD kammade hem 18% i valet på FB är en annan femma, det är ju rätt skrämmande. Nu väntar jag spänt på resultatet. Tror det kan bli en rysare....

Lukas har fått för sig att vakna tidigt hela helgen. Han har satt i gång redan vid fem-sex tiden. Det går mamma INTE med på. Jag kräver inga längre sovmornar, men är det helg går jag inte upp innan sju. På vardagarna pallrar jag mig upp halv sju och det tycker jag är ganska lagom. Som tur har jag fått honom att somna om mellan oss nån timme varje morgon. Mama knows the tricks!

Förut när jag satt utanför Biltema så gick jag igenom massa kvitton. Det visade sig att jag igår betalade för någon annans snus i Bäckislavas livs. 39 spänn gick kalaset på! Min nikotinberoende medmänniska kan skatta sig lycklig!

En annan sak jag vill ta upp är det här fenomenet. Mina barn och andras ungar! Jag är så trött på det. Självklart så älskar alla föräldrar sina egna barn mest i hela världen. Men fan vad det kan ställa till det när föräldrar inte förstår att även deras små juveler kan ställa till det ibland. Man måste vara medveten om att alla barn kan och man måste hela tiden föra en dialog med sina barn. Jag och Kim jobbar stenhårt med värdegrund här hemma. Och har gjort i flera år. Pränta, pränta, pränta! Prata med era barn. Fråga om skoldag och om vad som hänt, konflikter som uppstått och så. Det gör vi hela tiden. Anledningen till att jag skriver om detta är för att det är ett stort problem på Felix skola. Det är ett barn där som styr och ställer med alla andra barn. Gör fula tecken och bråkar. Andra barn vill inte ens gå till skolan, är hemma med magont. Kan man inte ens bestämma vad man ska leka på skolan eller vem man vill leka med så är det inte lätt. Så ska inga barn behöva ha det. Vika sig för en liten minityrann liksom. Och vill inte föräldrarna samarbeta så är det inte så jäkla lätt att komma åt problemet. Det är så mycket barnen måste lära sig och vi måste hjälpa dem på vägen. Det är ju lika synd om det här barnet som styr över sina kompisar som det är om de som blir utsatta. Om några år har inte det här barnet några kompisar. Jag är inget helgon och inte mina barn heller. Felix kan göra dumma saker han med såklart och det är jag den förste att erkänna. Och alla vet ni ju hur medveten jag är om komplikationerna med Alice. Jag är inte här för att försköna. Det är ett stort jobb och ansvar att ha barn. Det ska det vara!

Nu har jag nog fått med allt. Avrundar med några bilder :)






De växer så det knakar









Det är mycket bajs nu

Citerar min kära sambo som suckandes sa denna meningen imorse. Och nog fan har han rätt, det är mycket bajs nu! Lilla Cocos har diarré och bajsar nonstop. Kom upp till oss i natt och jag fick ta ner honom från sängen. Han går runt och stämplar hela huset. Har redan duschat hans lilla bak tre gånger och han hatar det. Får ta det lugnt med maten idag. Blir det inte bättre får jag väl ringa till veterinären. Har googlat på det och det kan finnas en massa olika anledningar. Men så länge han är pigg så är det ju ingen större fara. Men det är inte helt trevligt heller, luktar vidrigt när han går på lådan.

Annars är det lugnt just nu. Barnen är på skolan och dagis en sväng. Bara jag och Lukas och katterna hemma. Igår fick jag en smak av livet som mamma. Det får man ju varje dag, men vissa dagar är värre än andra. Skulle gå och hämta barnen. Och de var på övervåningen. Vilket innebär att jag får bära med mig Lukas genom hela huset och sen upp för en brant trappa. När jag kom upp så var Alice sur och skulle inte följa med hem. Felix var inte på bra humör han heller, förmodligen alldeles för trött. Och Lukas är för tung för att bära runt på (ja jag är svag). Det är inte en helt lätt ekvation att lösa. Inte bara att ta Alice i armen och gå när man har Lukas på höften. Men det läste sig till sist. Sen fortsatte det resten av kvällen sen. Trötta och griniga ungar. Felix var på uruselt humör och gjorde allt för att ställa till med bråk och grät om vartannat. Jag var nästan lika trött jag och då är det svårt att hålla humöret uppe. Tillsut somnade alla kids så vi kunde sätta på en rulle. En rätt dålig sådan. Höll mig vaken största delen av filmen, men sen var det kört. Lukas vaknade en del inatt. Somnade om när jag ammade honom men sen vaknade han igen vid fyra, fem och somnade inte om. Tröttnade och gick upp och gav honom välling och då somnade han om i sin säng. Så från nu blir det ingen mer amning i natten, nu blir det en flarra välling istället så kan han sova vidare och slipper somna om mellan oss. Slutar ändå bara med att han ligger och sparkar mig eller Kim i ryggen. Han verkar följa sin systers melodi med vällingdrickande mitt i natten. Är inte så förtjust i att ge dem välling men vad gör man inte för att få somna om. Tydligen var jag likadan drack länge välling mitt i natten. Men så var jag pytteliten med (vägde 2 100 g när jag föddes). Jaja han springer väl av sig sina lovehandles sen när han blir lite större. Hade dock en härlig förmiddag. Var på stan med Alex på dagen. Shoppade kläder till barnen, massa mat och sen åt vi lunch på Orion. Helt okej, men bananen i salladen kunde ha kvittat, fast den passade utmärkt för Lukas.

Helgen är på ingång med. Skönt! Imorgon är det Bäckislavadagen i byn. Ska kolla på när de spelar fotboll, är tävling mellan gatorna. Sen knytkalas på kvällen, är osäker på om vi ska gå dock. Annars blir det en lugn helg. Massa fixande hemma får det bli. Ska sätta oss och göra en to do lista här hemma i ren Sneckernanda. Är överens om hur hallen ska se ut. Resten löser sig nog det med. Kim är bättre än mig på sånt där. Nöjer mig med att få bestämma färgerna.

Nu ska jag lägga lilleman för en nap, sen blir det plugg av.

Füssball

Fick oväntat dra iväg med Felix på fotbollsträning som började idag. Det blev snabba puckar och jag kokade ihop lite gröt till kidsen eftersom jag inte förberett någon middag. Det led dem inte av, de var lyckliga som slapp äta vanlig mat. När vi kom hem och Felix fått kvällsmat, duschat och lagt sig så insåg jag att vi glömt att göra Felix läxa som ska vara inne imorgon. INTE bra. Men som tur är fixar han den så lätt, så det gör vi imorgonbitti efter frukosten. Ibland räcker tiden inte till, den glömdes helt bort eftersom det blev fotboll istället. Nästa gång gör vi den på direkten istället.

En fröken på Alice dagis berättade om en incident med fröken tvärtemot. De hade klätt iordning Alice på dagis och sa till henne att vänta inne tills en fröken gick ut. Gå inte ut Alice sa de. Vad gjorde Alice då?? Jo mycket riktigt hon öppnade dörren och sprang längst ner i skogen på gården och ställde sig där. 1-0 till Alice!

Jag fryser så jag skakar, är så jäkla kall. Ska krypa ner i sängen eller i soffan under en filt. God natt!

Sju månader

Idag har jag en sjumånaders kille här hemma. Det var längesen jag hade det, typ sju år sen sist. Den här lille killen vid namn Lukas har precis lärt sig att krypa och mamma är hur stolt som helst. Han drar sig fram en del med eftersom han inte har full koll på det här med att krypa än. Han är tidigare än sina syskon. Felix började krypa när han var åtta månader och Alice var nio månader vill jag minnas. Hon drog sig fram i rask takt i en månad innan hon lärde sig krypa. Mina barn har aldrig varit motoriskt tidiga men språket däremot har de varit tidiga med båda två. Nu blir det fullt ös här hemma. Nu får mamma det hett om öronen, härligt det!

Annars är det lugnt här just nu. Barnen är på dagis och skolan och Lukas sover middag, katterna är utslagna dom oxå. Cocos gör sitt bästa för att få vara kvar hos oss. Han möter Kimpa i dörren och myser och kelar och busar mycket med oss. Han är fruktansvärt söt och go. Våran lilla boll och han springer på snedden, charmigt värre.

Nu ska jag återgå till studierna.

ÄÄÄÄNTLIGEN

Csn har krånglat med mig så länge nu så jag nästan blev tokig. Jag skulle ha fått pengar för 2-3 veckor sen men icke. Har kontaktat skolan som har kämpat och intygat för csn att jag börjat studier tre gånger nu. Idag ringde dem och gav mig tips på hur jag skulle gå tillväga. Sekreteraren sa att de aldrig förr varit med om nåt liknande. Och samma svar från csn gång på gång, skolan måste intyga. Kom på den briljanta ideén att klistra in mailkonversationen mellan mig och sekreteraren på uni och det gav jävlar i mig frukt. Nu kommer pengarna, på torsdag närmare bestämt. Kan säga att dem är efterlängtade. De behövs till en massa. Kläder till kidsen och mig och Kim, ja allihop, skor, jackor, kry

Lovely, Tradera here I come!

Om barn som växer och att ha saker på golvet

Imorgon har jag en liten kille som blir sju månader här hemma. Vart tar tiden vägen? Han håller på att lära sig att krypa och han har tre tänder nere och tre som håller på att ta sig fram i överkäken. Imorse var vi med om nåt lite halvläskigt här hemma. Jag håller på och hänger tvätt, Kim fixar sina frukostmackor och Felix går runt och gör sig iordning. Lukas ligger på en filt på golvet. Felix säger att Lukas har något grönt i munnen och Kim går dit och tar upp pojken som genast börjar ulka. Så kim ruckar lite på honom och det kommer ut en massa saliv och snusk men inget annat. Vi hör att han andas så det är ingen fara men man blir ändå lite kallsvettig. Jag hittar det gröna som visar sig vara ett löv och tar ut det ur hans lilla mun. Löven kommer från katterna och såna hamnar på golvet dagligen. Ingen fara men smakar illa i munnen. Men det är nu allvaret börjar, jobbet med att se till att det inte ligger småsaker på golvet. Jag kollar golvet hela tiden och det är lugnt. Händer dock att kattbebisarna röjer ner nåt från nån bänk så man ha ögonen med sig. Felix rum får ständigt vara stängt. Alice älskar att vara därinne och hon går in och tar sönder Felix byggen och sprider lego i hela huset. Det senaste är att gå runt med några legopinnar som i hennes lek är kaninens bebisar. Det är ett jobb att vara förälder det är inget snack om saken.
Men det är ett rart jobb som ni vet. Finns ju inget man älskar mer än sina barn.

Ingen som har ett större hus till oss? Vi är lite trångbodda här som ni vet. Det saknas ett rum och ett antal kvadratmeter. Och det är inte helt lätt att veta hur man ska gå vidare. Vi hattar fram och tillbaka, det blev inget hus på 12 rum och kök i grannkommunen det satte jag stopp för och inte heller ett perfekt hus runt hörnet. Det hann en 50 årig präst köpa på telefonen. Han fick inte jobbet han sökt och använder nu huset som sommarstuga. Vissa har pengar så är det bara. Hade jag oxå ett tag men det är alltför lätt att bränna såna som ni vet. Har fått förslaget att åka och prata med snubben och be honom hojta på oss om han får för sig att sälja. Gärna det men det ger oss ju inget hus. Bygga ut då? Ja kanske det, men det kostar massvis med pengar och tar en djävulsk tid. Man får räkna med runt 10 000 per kvadrat, vilket skulle innebära 200 000 för 20 kvadrat och ett rum till. Är det värt det? Samtidigt är ju det här lilla huset vårat lilla paradis på jorden. Men för att citera Kim, det finns flera paradis. Det senaste är att vi ska kolla på ett hus i stan. Får väl se vart den här karusellen slutar. Vi blir nog kvar här och varför inte, I could live here in a million years!

Ikväll är det dags för styrelsemöte med föräldraföreningen, annars är det lugnt. Snart är det val oxå. Glöm inte att rösta! Jag vet vilka som får min röst, är enda alternativet för mig i år. Skönt!


Felix sju månader


Alice sju månader


Lukas sju månader

Barnen!

Loggade precis in på kunsfoto och förhandstittade på mina barns skolfoton. Och herregud säger jag bara. De är helt fantastiskt fina! Det är så man börjar gråta (ja vi som föräldrar alltså). Felix ser glad ut och Alice ser ut som det lilla troll hon är. Mina fina små hjärtan! Vad gjorde jag utan er? Jag köper alltid alla kort på dem. På Felix har vi två uppsättningar från det året då han var två år. Jag kan inte med att skicka tillbaka kort på mina barn. Men alla ligger kvar i sina kuvert förutom de vi gett bort till släktingar. Nu ska det bli ordning på det. Nu ska de upp på väggen! Det är ren lyx att få barnen fotograderade varje år. På vissa områden i stan gör de inte det. Jag är med i brukarrådet på Alice dagis och jag och Kajsa som oxå är med fick säga vad vi tyckte i den frågan och vi propsade på att de skulle fortsätta ta kort på våra barn. Att flytta till centrala delar av stan känns inte lockande. Tråkigt att inte få ett enda skolkort på sina barn under alla år.

Annars är det lugnt här hemma. Var lite hektiskt under läggningen. Men inte mer än vanligt. Läste bok för Alice och hade pojkarna i hennes säng de med. Lukas gjorde sitt bästa för att sno boken. Sen skulle Lukas ha välling efter det och Felix skulle övertalas att gå och duscha.

Nu ska jag krypa ner i sängen och njuta av ett avsnitt Grey´s!


Förra årets kort på barnen. Denna tavlan fick svärfar på julafton.

Helg

Ännu en helg har flygit iväg (jag vet att jag jämt skriver det men det är ju så). I fredags hade vi fredagsmys allihop och såg på Toy story och ungarna fick godis. Igår hade vi svärfar och svåger här en sväng. Sen drog vi iväg till Karlskoga och åt lunch på Max och handlade på Maxi (Ica för the win!) På kvällen kom Tomas och Lotta hit och fikade och kollade på katten (de ska ha Tyson).

Idag har jag vikit tvätt och fixat här hemma. Sen drog vi iväg till nya badhuset eftersom Felix började i simskola där idag. Anlitade mormor som barnvakt till Alice. Hon hade haft det svettigt, tog med lillan till skogen. Badhuset var väldigt trevligt måste jag säga. Större och massvis med folk och fräscht. var imponerad av anläggningen. Felix tyckte om simskolan men ville gärna stanna och bada ännu mer. Hans kompis var oxå med dit, så det var kul för dem. Sen hem och lagade middag och lade barn. Nu ska jag bara dra en surfsväng sen ska vi se på Robin Hood jag och Kimpaluring.






Lukas var med om en liten olycka och fick sig en riktig fläskläpp och blödde en del. Nu kallar vi han kryptränaren. Han går upp på alla fyra och ska bara lösa det här med hur man tar sig framåt.


Massa fina tjejer hela dagen lång

Idag har det varit fullt ös hela dagen. Gick upp vid halv sju och började städa, fixa lunch och baka. Sen kom Sofia och Mia hit med sina bebisar. Vi satt och pratade och åt och tog en liten promenad i kvarteren. Underbart att ha dem här ♥. På eftermiddagen åkte jag till karlstad och hem till Therese. Dit kom även Marie och hennes dotter Selma. Var så kul att träffa dem igen. Selma är född några veckor efter Lukas och jag har inte träffat henne förrens nu. Selma var en mycket söt flicka med en helt underbart skratt.


Lukas och Emilia


Ossian med de goa kinderna

När jag skulle åka buss till stationen i Karlstad så funkade inte smsbiljett funktionen. Chauffören var snäll och lät mig åka med ändå. Var tydligen fler som hade haft samma problem. Dum som jag är så skickade jag flera sms. Fick bekräftat först nu att de gått fram. Bara tre timmar försent. Det blev en dyr bussresa det haha.

När jag kom hem sov hela huset, själv är jag pigg som en lärka. Men det är en dag imorgon oxå. Så jag kryper nog ner i sängen nu.

I could really use a wish right now

Vet inte riktigt vad jag ska skriva. Har inte hänt så mycket. Ställde in ett homeparty hos Nina igår eftersom Kim inte mådde bra. Idag vaccinerade vi katterna. Annars är det lugnt. När vi kom hem så gick det fem minuter och på de fem minutrarna hade virvelAlice hunnit med en hel del. Det första hon gör är att gå till vårat sovum och trampa runt i katternas vatten. Sen tvingar hon in Cocos i kattburen och sen tar hon all sin mat jag fixat och slänger på bordet. Sen var det mer men det har jag förträngt. Älska mig mest när jag förtjänar det minst så är det verkligen.

På kvällen njöt jag av Idol och Whitechapel som är en bra, spännande miniserie. Nu blir det sängen! Imorgon står umgänge på tapeten. Mia och Sofia kommer hit på förmiddagen. Sen ska jag försöka hinna åka till Karlstad på eftermiddagen för att träffa Therese och Marie. Härligt!

Lost in a fairytale where you hold my hand

Idag har jag en sjuk man här hemma. Han ligger i soffan och ser på film. Har precis varit inne och serverat honom lunch. Skulle gladeligen göra detta varje dag för honom. Han är det bästa som hänt mig♥. Det är skönt att ha honom hemma och va roligt vi har tillsammans.

Helgen är över igen, men det gör mig inte det minsta. På fredagen hade vi fredagsmys, i lördags jobbade Kim med veden hela dagen. Han gick ut 7.40 och kom in ca 12 timmar senare. Jag bjöd hem mamma på mat och underhöll barnen hela dagen. Igår åkte jag och Felix på Oxhälja med Alex och Ludde. Det var supermysigt! Vilken skillnad det är att gå där med bara ett barn och dessutom ett stort barn som sköter sig själv. Det behövs sån kvalitetstid ibland. Felix hade med sin plånbok och handlade för glatta livet. Han fick med sig en k-pist, massa krigsgubbar, ett flygplan och pokémonkort. Jag köpte en väska, plånbok, nougat, godis och munkar. Jag och Alex köpte oss en varsin Lango  till lunch. Gott men inte det minsta nyttigt. När vi kom hem på kvällen så kom Kims pappa, syster och Dennis förbi med munkar. Sen skulle Felix klippas och duschas eftersom det var fotografering i skolan idag.

Annars är det lugnt här hemma. Kim flyttade ut katterna från vårat sovrum igår, skönt att slippa att ha kattlådan brevis sängen. Fan va vidrigt det är med låda, skönt att man har utekatter säger jag bara. Tyson fattade inte vart lådan tog vägen och har kissat i baljan, men han lär sig nog snart. Vad svårt det är det här med katterna. Mitt hjärta slits i bitar och jag vacklar i hur vi ska göra. Vore skönt om de flyttade, bara för att få Zarah lugn igen. Hon hetsar fortfarande runt och kan knappt vara ifrån dem. Och Diza och Fleeze får stryk när de kommer in. Fleeze bryr sig inte om bebisarna utan de nosar mest på varandra och han är lite stel. Ohållbar situation är vad det är. Men samtidigt är de så söta. Ursäkta mitt tjat.

Nu ska jag göra nåt vettigt innan barnen kommer hem.


Felix och Ludvig åker karusell


Buzzar igen, härligt. Förhoppningsvis så kommer det pampers snart oxå.


Skön stil


Tyson gillar fortfarande att snutta på mamma



Katt?

Det är många som vill ha Tyson men Cocos har fortfarande ingen framtida ägare. Någon som är sugen? Han är världens finaste lilla kissekatt. Mjuk och go är han oxå. Skulle så gärna behålla honom men det är inte min sambo så sugen på och vi har redan tillräckligt med katter. Men vi har faktiskt blivit av med en. Tyra har inte varit hemma på flera veckor. Hon brukar dra på somrarna men ändå visa upp sig då och då eller gå utanför och skrika. Nu har vi inte sett eller hört henne på 3-4 veckor. Antingen så har hon stuckit eller så har det hänt henne något. Jag tror att Zarah har skrämt iväg henne. Och jag tror faktiskt inte att hon kommer tillbaka. Tråkigt men vad ska man göra?

Nu ligger alla kids, så jag ska bänka min feta röv i soffan.








Göteborg

Nu var det längesen jag skrev, så det är dags för en uppdatering. Börjar med helgen i Göteborg. Vi åkte ner på fredadagen. Stannade och åt middag på donken i Mariestad annars körde vi raka spåret. Kom ner till campingen runt halv nio och fick köa runt en halvtimme innan vi kom in. När vi kommit på plats så var det bara att bädda och sova. Dagen efter så åkte vi till brorsan direkt efter frukosten. Vi visste inte riktigt vart han bodde och såg framför oss hur vi snurrade runt och letade. Men det roliga var att han bodde i närheten av campingen, och då menar jag i samma område, gångavstånd. Dem bodde jättefint och i en så fint område. Det var stora villor överallt och en massa dagis i området. Förut bodde de i ett hemskt område, med en massa brott och skit. Göteborg är ju en väldigt segregerad stad och det blev ännu tydligare i helgen. Först hade vi kalas för Emeli som fyllde ett år, hon fick en massa presenter och sen åt vi tårta.








Man blir trött av att kalasa


Födelsedagsbarnet

Sen åkte vi iväg och åt på restaurang allihop, maten var underbart god! Sen drog vi till Slottskogen och lekte, fikade och tittade sälarna. Tog värsta vägen med alla backarna så vi fick oss lite motion med. Sen åkte vi hem till vagnen och åt kvällsmat och hade mys. Lade Lukas sen satt vi alla i sängen och åt godis och såg på en film. På söndag packade vi ihop oss och åkte förbi bror på vägen hem. Där stannade vi på mat och fika. Beställde onlinepizza och bara umgicks. Sen var det dags att åka hemöver. Åkte förbi Torsö på vägen hem och träffade svärfamiljen och grattade Kims syster som fyllde år. Det var en underbar helg och det är verkligen mysigt att sova i vagnen. Man umgås verkligen som familj och det blir kvalitetstid så det heter duga.


Kim fick bära lilleman genom Slottsskogen


Rolig gunga, men jag hade för korta ben för den








Matade ankor från vagnen varje morgon, mys!



I måndags var det 2 &1/2 års kontroll för Alice. Den tog hon som inget såklart. Tina hängde med och tog hand om Lukas under tiden. Efteråt köpte vi med oss fika och gick hem till Charlie och Elton en stund. Igår var det Kick off på Felix skola. Jag och Felix lämnade de andra hemma och gick dit själva. Jag stod i kiosken och sålde och Felix lekte mest, men han fick oxå prova luftgevärsskytte det tyckte han var skoj.

Måste bara säga att det är så roligt att ha ett barn i skolåldern. Jag älskar det! Och jag är en jobbig mamma som åhar och ahar mig hela tiden när Felix berättar saker för mig. Men alltså jag får nästan tårar i ögonen när han bertättar vissa saker. Jag har många ggr frågat om han inte är kär i någon och han har lovat att berättat när han blir det. Så när vi gick mellan servicehuset och vagnen här i lördags så berättade han att han var kär i en tjej i hans klass. Han blev det igår sa han. Jag frågade om han tyckte att hon var söt och det gjorde han sen är hon så rolig oxå sa han. Och igår berättade han om en annan tjej i hans klass som var kär i honom och hon hade klippt ut ett hjärta och klistrat på hans namnlapp. Och det blev så fint tyckte han. ♥

RSS 2.0