Bucketlist!

Snart är den här arbetsveckan över den med. Har varit en bra vecka. Imorgon kommer Kim hem igen och jag hoppas att jag kan sova bort halsontet och värken som ligger på lur i kroppen. Bara väntar på att barnen ska bli sjuka de med för nu har vi verkligen varit friska länge. Lukas snorar en del och är väldigt röd om kinderna. På kvällarna är han ett riktigt surkart. Trötthet och trots. Men alltså jag skrattar mest åt det. Han är inte så svår att övertala utan surar mest och sen lurar man till sig ett smajl här och var. Han har oftast inte tid (som han säger själv att äta och sova). De andra två har skött sig exemplariskt. Idag hämtade mamma dem på förskolan och när jag kom hem en timme senare hade hon redan hunnit servera dem middag. Vad gjorde man utan mammsen?
 
Har varit sugen på att åka till Paris i vår men sanningen är den att Kimpa inte alls är peciellt sugen. Tråkigt nog! Det är hans enda dåliga sida. Han är lite för tråkig ibland! Om man jämför med mig vill säga ;) Jag vill att det händer saker. Nu har jag tänkt om och är sjukt sugen på ett annat resmål. Och på tal om resmål så har jag bestämt mig för att utforma en bucketlist! Sa det till min käre sambo. Att jag bor faktiskt i Bäckhammar. Vilket då och då får mig att fundera på varför egentligen? Om man bara har ett liv att spendera så ska man ju bo på nån mer exotisk ort än just Bäckhammar. Men om jag nu ska bo här så kan man ju passa på att resa lite och uppleva saker på andra håll. Det har det väl tyvärr inte funnits ekonomi till eftersom jag pluggat många herrans år bla. Men jag försöker ändå roa mig och njuta av livet så mycket jag bara kan. Och det tänker jag fortsätta med. Man får bara ett och det ska man inte kasta bort! Den devisen lever jag efter!
 
Jag låter Inte saker tynga ner mig allt för mycket. Utan försöker att se det positiva i allt och människor runt omkring mig. Sen klagar jag givetvis en del, inte så jag menar, men jag ser inte så mycket hinder. Det mesta är möjligt bara man har rätt inställning. Vet att jag ofta tjatar om detta, men enligt mig så är det viktigt!
 
Nu ska jag bädda ner min frusna kropp i sängen framför Greys.

Lek och bus

Idag blev det en dag på Lek och buslandet i Örebro. Alice hade pratat om det här hemma och jag hade samma tanke jag. Eftersom vi lämnade bort dem hela förra helgen så ville vi göra något roligt för dem denna helg. Pratade ihop mig med Alexandra som också hade liknande tankar så vi åkte dit ihop. Fick äntligen träffa Nils! Var på tiden om man säger så. Han var givetvis jättesöt. Vi lekte i några timmar och käkade lunch där. Så mycket mer hinner man inte en söndag.
 
Har dock suttit och planerat veckan med. Kim åker antagligen till Sthlm och då är det en del att fixa. Jag ska få ihop schemat med hämtningar och lämningar. Men om mamma hämtar dem på förskolan en dag denna vecka så är det fixat sen. Och det vet jag att hon ställer upp på. Så det lutar åt att han åker iväg.
 
Annars är det väldigt lugnt. Kim är klar med tvättstugan och jag har tankat energi med hjälp av barnen. Inte för att det kanske behövs så mycket energi, men det är så mysigt att få hänga med de små trollen.
 
Nu ska jag ta med mig en pannacotta till sängen och se på lite Greys. Blir en tidig kväll eftersom jag har öppning imorgon. Dock en väldigt soft dag på jobbet eftersom jag slutar klockan två.
 

Hälja!

Lördagen är här och det är en fin dag. Jag gör precis ingenting men det är det som är så fint. Barnen leker och är nöjda. Kimpa bygger nytt tak i tvättstugan. Mer spännande än så här blir det inte idag men det känns skönt. Myser och snusar barnen i nackarna med jämna mellanrum. Snacka om energiboost! Fick lite lätt sovmorgon imorse (allt efter åtta är okej). Gick upp och betalade räkningarna. Minns inte när jag sist hade så mycket pengar kvar efter räkningarna. Men då fick jag dubbellön denna månad (månadslön för januari och decembers timlön).
 
Igår köpte vi med oss pizza hem. Det är inget vi gör allt för ofta faktiskt. Här är det husmanskost som gäller. Ikväll ska jag se på en kärleksfilm med Kimpa. Imorgon drar vi till lek och buslandet med familjen Larsson. Ska äntligen träffa dem och speciellt lille Nils som snart är en månad gammal.
 
Annars finns det inte mycket att rapportera. Hinner inte med så himla mycket om dagarna. Felix började med karate i veckan. Han tyckte att det var roligt så han ska fortsätta så får vi se. Annars så har han tränat fotboll i perioder men han är verkligen ingen fotbollsspelare. Ingen sportkille alls direkt. Kan tänka mig att löpning skule passa honom. Men varken jag eller Kimpa har ju intresserat oss för sport heller om man säger så. Shame!
 
Nu ska jag fortsätta helgmysa! Kram på er!

Snart helg!

Kom hem sent från jobbet och var trött. Blev avundsjuk på Kim när han berättade att Lukas hållit honom i handen och somnat hos honom i soffan på eftermiddagen. Hann krama barnen en stund. Satte igång och lagade mat till mig själv och svågern kom hit på en fika och nu är han och Kimpa på bio. Lade barnen och nu sitter jag bara här. För trött för att fungera ordentligt känns det som. Men dte är en härlig känsla, speciellt när sängen finns bara tio meter bort.
 
Har inga planer för helgen. Men vill hälsa på lille Nils och hans familj. Borde hitta på något roligt med barnen med. Får se vad vi kan få ihop. Kim har köpt golv och tak så jag har inga större förhoppningar men det gör inget det heller.
 
Imorgon är det fredag och imorgon är det lön! YEAY!

Gekås

Har haft en bra helg. I fredags blev jag hämtad på jobbet och sen åkte vi direkt till Mariestad. Hem till svärmor som bjöd på tacos och glass. Svågern var också där och åt med oss. Sen kramade vi barnen och åkte till Willys för att handla frukost. Åkte hem till lägenheten och såg på en film innan vi somnade.
 
På lördag gick vi upp tidigt och sen kom Jenny och Dennis och hämtade upp oss och vi åkte mot Ullared. Shoppade loss ett par timmar innan vi åkte hem igen. Hann med allt och scoutade igenom alla avdelningar. Handlade lite av varje. Barnkläder, lampa, kläder, presenter till Lukas, leksaker till barnen, ja allt möjligt och är nöjd med mina inköp. Var kul att ha med sig Kim för en gångs skull. Åkte hem och käkade längs vägen. Sen hem til lägenheten där vi såg en film och jag somnade på soffan i Kimpas knä.
 
Idag åkte vi och hämtade barnen sen förbi J & D på en fika. Sen hem och jag har plockat och fixat hela eftermiddagen/kvällen. Finns ju massvis att göra när man är hemma. Nu är det äntligen kväll och jag ska snart krypa ner framför Greys eller Dexter.
 

En piss i Missisippi!

Ikväll har jag gjort något mycket dumt. Det är jag den förste att skriva under på! Kom hem och pickade en fight med min käre man och barnen fick sig väl en varsin släng av sleven de med! Jag gnällde och skällde om det mesta. En liten förklaring är : Åkte hemifrån vid sju och kom hem halv sju på kvällen. Kim och ungarna kom förbi när jag slutade och sen åkte vi direkt mot Maxi. Kom hem hungrig som en gnu eftersom jag bara ätit en macka och yoghurt till lunch. Möttes av disk och leksaker högt och lågt och då brast det väl kan man säga.
 
Har blivit lite knäpp senaste åren. Men på kvällen får det inte finnas varken disk eller leksaker framme. Det ska vara undanplockat överallt. Inte ens på barnens golv får det ligga saker. Inte en grej faktiskt! Diskmaskinen ska vara igång, helst tvättmaskinen med och allt ska vara torkat, inplockat och rent. Annars kan jag inte ta kvällen. Kanske är för att vi bor så trångt. Men alltså jag blir galen på riktigt om det inte är så här på kvällarna! Och idag när Kimpa varit hemma hela dagen men inte plockat ur och i maskinen så brast det. Och det stod grejer överallt tyckte jag. Alice grät och var hur trött som helst. Hon grät dock för att jag lät henne städa allt själv. Jag hjälper henne ofta eller jag städar ofta när hon ser på bompa. Just för att jag inte orkar att se skiten. Så ja jag får skylla mig själv. Beter man sig som en hemsamarit i sitt eget hus så får man lite skylla sig själv. Som man bäddar får man ligga.
 
Det var dumt av mig att bråka. Men jag är så trött när jag kommer hem. Jag är verkligen helt slut! Då räcker inte tålamodet som det bör. Det finns folk med riktiga problem. Jag har en fantastisk man (fast han då och då missar diskmaskinen). Jag kan inte få en bättre man och jag älskar honom av hela mitt hjärta. Vi har fått tre friska underbara barn och vi har ett mycket bra liv tillsammans. Det här med disk är verkligen en piss i missisippi. Igår förlorade en skolkamrat sin man, hennes barn får växa upp utan sin pappa och hon är änka vid 35-årsålder. Och här gnäller jag om en jävla disk. Shame on me! Älskar att jobba men det är inte helt lätt i mammahjärtat. Som tur är har Kimpa varit hemma med dem hela veckan!
 
Vi ska spendera helgen i Mariestad. Barnen ska sova hos sin farmor hela helgen. Vi ska låna Yvonnes lägenhet. På lördagmorgon åker jag, Kim, Jenny och Dennis till Ullared och shoppar loss. Sen sover vi kvar en natt till och på söndag åker vi hem igen. Så barnen kommer jag knappt se i helgen. Och farmor kommer att få fullt upp minst sagt. De är rätt lätta men att bo i hennes tvåa utan leksaker och slåss om hennes uppmärksamhet. Ja det blir en utmaning. Jag är såklart väldigt glad att hon ställer upp. Jag och Kim är lyckligt lottade som har så fina familjer!
 
Nu ska jag gå och packa. Stänger på jobbet imorgon igen och vi åker direkt efteråt.
 

Färdigfestat

Var på tjejfest i lördgas. Festen från helvetet! Festen som kunde ha kvittat! Till en början var det trevligt men nåt gick lite snett. Sen på natten åkte en av tjejerna hem och kräktes. Hon hade magsjuka i familjen och tyvärr drabbades även hon. Idag drabbades en annan av tjejerna och hon kräks just nu. Har själv mått illa till och från hela eftermiddagen. Har inbillat mig att det bara är för att jag är trött och har ätit dåligt. Trött efter sviterna av festen och trött efter öppningen imorse. Sen känner jag mig inte helt kurrant heller. Fryser, börjar få ont i kroppen. Mamma är sjuk så hon kan mycket väl ha smittat mig. Eller så går det över när jag får sova som jag snart ska göra!
 
Hade planerat en spontantur till Ullared i helgen och den vill jag inte missa. Men framförallt så vill jag inte spy. Eller ännu mer korrekt är att jag inte vill att mina små juveler ska kräkas. Fan, fan fan! Förutom illamående har dagen gått ut på att jobba, åka hem till man och barn och äta god mat och tårta eftersom Felix har namnsdag!
 
Så snälla ni håll tummarna för oss!

Summering av veckan

Det har gått bra. Jag har haft det bra på jobbet. Det är kul att jobba. Mina barn har varit snälla och samarbetsvilliga. Jag har känt mig pigg, tills igår. Kom hem halv sju då hade mamma hämtat barnen på förskolan och lagat mat till dem. Fick en hel timme med dem på kvällen. Räknar knappt mornarna då de mest går ut på att tjata iväg dem. Eller se till att de klär sig och gör sina morgonbestyr. Men idag klappade dem ihop de med. Lukas skrek som en galning när jag hämtade honom på förskolan. Grät och skrek vägen hem och vrålade att han minsann skulle vara ledsen och arg hela kvällen. Hans humör blev på topp bara han kom innanför dörren.
 
Lade mig på sängen en snabbis för att andas ut lite. Kände att jag höll på att somna direkt så det var bara att pallra sig upp och servera dem mat. Hade sagt pizza och godis men det kommer jag aldrig mer säga för Kim hinner aldrig hem i tid när han kommer från Stockholm! Jag längtar inte så mycklet efter honom under veckorna men på fredagkvällarna när jag vet att han är på ingång så längtar jag som aldrig förr. Sa att han inte kommer innanför dörren utan en påse götte! Han inga större förhoppningar om nåt då haha men vad spelar det för roll. Vill helst av allt bara sova! Imorgon är det fest och just nu funderar jag på hur jag ska orka det. Men imorgon är en annan dag och fredagskväll går ut på att vara trött. That´s the beauty med att jobba. Och imorgonkväll knäcker jag en Kickifestis med glädje.
 
Det är gott att leva och det är gott att vara trött, speciellt när man vet att det är fredag. Fantastiskt!
 
(och nej jag är inte ironisk).

Tisdag

Nu har jag jobbat i två dagar och det flyter på. I måndags var det PKU dag och vi planerade i elva timmar mer eller mindre. Kom hem till två paket med kläder som bara var till mig. Är väl en del med att jobba heltid, jkag kommer att shoppa mer. Men vad fasen det gör mig lycklig. Den som sa att man inte blir glad av att handla vet inte vad han talade om!
 
Direkt när jag sett mitt schema ringde jag till Kim och sa att han kunde åka och jobba. Så han spenderar veckan i Stockholm. Desto mer glädje när han kommer hem igen! I helgen blir det tjejfest också. Det ser jag verkligen fram emot! Vi ses så sällan numera.
 
Annars så har jagt köpt biljetter till Wyclef Jean (kommer till nöjesfabriken). Planerara även en tripp till Göteborg när brorsan äntligen kommer hem efter sju veckor i Thailand. Försöker även få mig på en resa till Paris i maj. Det ska gå i lås!
 
Nu ska jag gå och se på The lucky one!

Slut på ledighet och slappande

I två veckors tid har jag varit hemma med min familj. Vi har mestadels slöat och vi har inte varit ute speciellt mycket. Barnen har velat vara inne. De har blivit tightare än tightast och underhåller och leker med varandra mest hela dagarna faktiskt. Inget tjat på oss, de sysselsätter sig själva. Mycket mys har det blivit. Lite för mycket kalorier med och sena kvälllar. Nu är det slut för denna gång. Och nu lär jag inte kunna lata mig på mycket länge. Jo lite här och var men inte som nu.
 
I fredags tog vi oss till stan och klippte alla barnen, sen gick vi till Ejes och tog en fika. Igår var vi bjudna på middag hos svärfar och Yvonne. Vi åt god mat och efterrätt och babblade tills det var kväll. Barnen lekte tillsammans med alla farfars playmobilegubbar och skepp. Det var trevligt och vi bestämde oss för att åka och campa tillsammans med Kims syskon i sommar. Böda talades det om.
 
Idag åkte vi iväg till badhuset och sen intogs kvällsmat och fika på Maxi. Och veckohandlade lite. Har kommut ur fas med det här med planering av mat men vi lär överleva ändå, rent matmässigt menar jag!
 
Nu ska jag gå och se på nån halvbra film på tv:n. Jag är sjukt trött efter badhuset och bra är väl det så jag kanske somnar i tid ikväll.
 

Min treåring

"Felix och jag har snoppar"
-Ja pappa också.
"Ja men du har en stjärt du har ingen snopp mamma"
 
Min lille eller nej min stora kille som nyss rev ner allt i sin säng för att leta rätt på sina nutterier. Sen gick han lös i min säng och erkänner alltid. Det var jag! Sen har han varit med pappa och byggt tak i Felix rum idag. Kärlek! Jag rostar honom snart i honung och äter upp honom!

Yes

Idag har jag fått ett jobb! Förvisso bara ett vikariat på åtta månader men det kan bli mer! Och det är  heltid. Känns bra! Igår var jag på intervju för ett annat jobb som jag sökt. Men eftersom jag pratat med detta stället först och mer eller mindre sagt till dem att jag skulle jobba där om jag fick så tog jag det. Jag mailade andra chefen och tackade nej till det utan att ens fått veta om jag fick det eller inte. Egentligen kvittar det. Det är nog som de säger att man måste ha ett jobb för att få ett jobb. Där jag ska jobba har jag varit i tre månader förra året och jag trivs bra med kollegorna. Det drar igång på måndag. Gick redan på ett vikariat men de får fixa en ny till det. Ska bli skönt att veta vart jag ska vara framöver och slippa att det ringer på morgonen och man får stressa iväg.
 
Feels good!

Umgänge

Idag har vi äntligen gått ur huset, upp ur dvalan! Mitt försök att somna i tid igår gick i stöpet kan man säga och jag stängde inte tv:n försen efter halv två. Men pallrade mig upp innan åtta imorse åtminstonde. Nu ska jag förresten sluta skriva och tjatat om detta ämne. Intresseklubben antecknar menar jag ;)
 
Idag åkte vi hur som haver till stan. Jag var iväg på en grej och sen åkte vi hem till Tina och fikade. Sen åkte hon och Kim ner och köpte en ny tv till henne. Servicen var väl lite så där och hon åkte på att få ta med sig hem en visningstv utan att få den billigare eller ens bli tillfrågad om det var okej med henne. För då hade köpet redan gått igenom och Kim hade hämtat dit bilen. Vi var med henne förra gången hon köpte tv också och det lustiga är att då prackade de också på henne ett visningex. Men snygg var den och det blir nog bra. Sen köpte hon hem pizza och sallad till oss. Lyx! När vi kom hem så var det bara att slänga de små i sängen och ta kvällen! Sitter och inväntar Fjällbackamorden.
 
 
 

2013

Sitter framför datorn en stund. Ska snart gå och se på Greys för att kunna somna. Nu får det vara slut på allt detta nattsuddandet! Tänker inte lägga mig tidigt men inte heller efter ett varje natt. Men men man ska vl njuta av lovet så gott det går.
 
Igår var det nyår och vi firade här hemma. Åt gott och myste till det ordentligt. Felix var den enda av barnen som var vaken till tolvslaget och han var halvt död efteråt. Idag har vi bara slappat, verkligen slappat! Felix har haft en kompis här och de har röjt på friskt alla fyra.
 
Bjöd in en kompis och hennes familj i sista sekund på nyårsmat. Hade inte gjort det innan eftersom hon var inne på övertid på sin graviditet. Men hade pratat med henne dagen innan så jag trodde det var lugnt. Fick snabbt svar om att de var inne på förlossningen och att han just kommit ut. Deras fjärde och det blev en Nils! Helt underbart, ska åka och hälsa på dem om ett par dagar hoppas jag!
 
Annars händer det inte så mycket! Rättare sagt inte ett jota faktiskt. Imorgon ska jag iväg en sväng och sen får vi nog styra upp nåt för de andra dagarna. Men barnen är nöjda och vi med så ingen klagar direkt. Men lite segt blir det givetvis!
 
Ser fram emot 2013. Kommer att göra mitt yttersta för att det ska bli ett kanonår! Och man får inte glömma att det endast är vi själva som sitter inne på nyckeln till vår egna lycka!
 
Gott nytt år på er!

RSS 2.0