Bitterfittan i fysisk form

Då var ännu en dag till ända. Har jobbat idag, efteråt tog jag en fika på stan med Maria sen åkte jag hem. Kom precis innanför dörren innan det började hällregna och åska. Sen lagade jag mat, pussade på barn och drog iväg på möte. Vi ska styra upp det årliga skollägret i Däldenäs. Vi har en föräldragrupp som ska hålla i det men de som varit eldsjälar och ordnat i alla år har slutat så det står och faller med att jag och ordföranden i styrelsen tog tag i det. Var två föräldrarepresentanter där och två andra som alltid jobbar hårt när det är nåt. Vi får nog till det här med men det krävs en del jobb för några få. Vi ska vara där i två dagar och då är det obligatorisk skola, sen ska vi fixa lunch, mellanmål och frukost dagen efter, sen håller vi en kiosk öppen så det krävs en del arbete. Men det blir nog väl och det ska bli kul!

Men det finns en sak eller nej två saker jag är trött på nu. Det första är lata och flata människor. Om vi återgår till det här med lägret. Ungarna älskar det och längtar efter det hela året. Men folk gömmer sig och vill inte ställa upp. Svarar inte på mail, låter inte barnen vara med mm. Jag kommer aldrig förstå folk som inte kan offra sig lite för sina barn. Är det så farligt att ge lite ibland? Själv söker jag mig till såna aktiviteter älskart!

Sen är jag trött på allt vad sjukdomar heter. Kim vabbade hela förra veckan och idag fick han vara hemma med för nu har givetvis Alice fått ögoninflammation. Hon är frisk och pigg för övrigt men kan ju inte gå iväg till dagis. Nu är Kim oxå dålig. Imorgon kommer bror med familj och dom vill vi ju kunna umgås en massa med. Men vi blir alltid sjuka lagom tills de kommer. Är det inte vi så är det dem. Så jäkla segt! Förut hade vi killerimmunsystem men nu åker de på allt, iaf killarna i familjen.

En annan sak som jag är förbannad över är en jäkla hundägare. Igår stötte jag på en gubbe med en stor långhårig schäfer. Jag och barnen hade varit i lekparken och Kim kom dit och mötte upp efter jobbet och Felix och Alice åkte hem med honom och jag och Lukas gick med vagnen. Då kommer en man med sin hund. Jag ser direkt att hunden reagerar på mig. Han blir lite stressad och ser ut att vilja komma loss. Mannen lyckas hålla i hunden. Men jag kan säga att jag var kallsvettig när jag gick förbi. Kramphöll i vagnen. Sen idag ser jag att han idag bitit min granne i armen. Han slet sig och rusade fram och högg helt oprovocerat. Fy fan säger jag bara! Jag är så glad att jag inte hade med mig de andra två barnen när jag gick. Tänk ifall den jäveln hugger en unge nästa gång. Sen hade tydligen gubbjäveln försökt att bara gå vidare utan att säga ett ord till min granne. Känns inte bra att ha en sån hund och husse här i byn.

Ursäkta att jag är en sån bitterfitta ikväll. Om vi återgår till något roligt. Jag har beställt Göteborgsresan som jag ska göra i sommar med tre tjejkompisar, snart Däldenäs, 30-årsfest och jag får jobba en massa. De är nöjda med mig har de sagt. De tycker att det funkar så bra när jag är där och det känns bra.

Nu ska jag gå och knoppa. Jobbar 8.34-17.30 imorgon så det blir en lång dag. Ha det gott!


8 år!

Skulle ha gjort en efit igår. Men jag hann inte uppdatera på kvällen. Eller ja jag valde att se på en film istället. För att efter en halvtimme vakna av att saliv rann längs hakan. Vet inte alls hur filmen slutade tyvärr. Annars var gårdagen lugn. Jag, Kim och Alice åkte in och handlade. Felix hade mycket hög feber och ont i halsen så mamma kom och tog hand om killarna. Så det blev ingen fasting, men vi överlevde det med.

Idag fyller Felix år och han är småsur över att han inte fått öppna något paket än. Sanningen är den att vi bra köpt ett åt honom och det ska vi vänta med att ge honom. Han får en ny dator av oss. Det var det enda han önskade sig så det köpte vi. Våra familjemedlemmar är med och betalar dom också. Men han kommer att bli mycket nöjd sen.

Så idag ska jag dammsuga och baka lite. Mjölet var ju slut upptäckte jag. Sen kommer folket på eftermiddagen sen. Vi får nog sitta inne för vädret ser inte speciellt lovande ut.
















Smile when you mean it

Åh livet är verkligen härligt! Började dagen med att mysa med barnen framför Nemo. Felix kände sig krasslig så han fick vara hemma från skolan. Satte på en film och så satt vi och höll om varandra i soffan, mysigt! Hela familjen är hemma. Kim har varit hemma och vabbat nästan hela veckan. Lukas har ju ögoninflammation men nu ser det bättre ut.

Jag har jobbat fyra dagar denna vecka. Och det är oxå så himla roligt. Jag mår så bra av att jobba. Har varit på ett annat ställe i två dagar och de hade nog behövt mig idag med men då tackade ja till att jobba på andra stället. När jag skulle åka hem så fick jag en komplimang av en i personalen där jag var. Hon sa att jag gjort väldigt bra ifrån mig och hoppades att jag kunde komma tillbaka men att hon var rädd att jag skulle bli ryckt i från andra håll mycket nu. Henne hade jag ändå bara träffat en av dagarna så det kändes väldigt bra att få höra.

Efter jobbet knallade jag hem till Linda och pojkarna en stund. Mycket mysigt! Sen åkte jag till maxi och handlade. Har kommit på att jag går runt och ler på Maxi. Jag ler mot de människor jag ser eller råkar på i disken. Jag vet inte varför, men jag är sån. Kanske är det för att vi är delar på världen just då och där. Jag vet inte. Men det smittar av sig och folk ler tillbaka och hälsar på mig fast de inte har en aning om vem jag är. En del blir lite ställda. Roligt att se. Det här är alltså inget jag gör direkt medvetet, det är så jag gör och har alltid gjort. Om ni förstår hur jag menar? Men livet är rätt grejt ändå, så varför inte le?

Helgen är på intågande också och det gör ju allt ännu bättre. Vi ska fixa lite med vagnen och här hemma. Sen blir det kalas på söndag. Kanske en tur in till fastingen imorgon om alla mår bra.

Annars är det lugnt, inget speciellt att rapportera. Nu ska jag äta frukost, duscha, hänga med kidsen och sen åka och jobba. Har stängning idag så jag är hemma halv sju ikväll.


Katterna är lika glada som vi att vi har en soffa i huset igen


Morgonmys

Just det ja det roligaste hände igår. Lukas är galen i diskmaskinen. Varje gång man öppnar den så springer han dit. Men han vet att han egentligen inte får plocka ur disken. Så han gick fram och ställde sig med stora ögon och tog fram pekfingret och hytte och sa nejnej. Så kom Felix in i köket och då gick han fram till Felix och gjorde samma sak mot honom. Läxade upp honom i förväg. Åh vad jag skrattade. Kul när det börjar komma ord ifrån liten.

Ha en härlig helg nu! (Barnen dansar brevid mig till Kom) Härlisch!

Ett par dagar av ett liv

Igår var det inte alls någon bra dag som ni verkar ha noterat. Kul att se hur statikstiken bara chockhöjs. Ni är alt bra nyfikna va!? Idag är det en bättre dag. Har jobbat, efteråt gick jag till Mia och fikade sen handlade jag och åkte hem till familjen och lagade en delikat middag till dem. På väg till Mia ringde jag till Linda så jag hann uppdatera mig lite. Jag fick väldiga sympatier för att jag skulle gå till Mia. Det är en bit från jobbet men inte så långt. På deras reaktioner kunde man tro att jag var mamman i Gilbert Grape som skulle ut och vandra. Det var inte minsta jobbigt såklart. Och jag tror inte att de tyckte synd om mig för att jag är tjock men jag själv tyckte det var kul att spinna vidare på det spåret. Alltid kul att spinna på tjockistråden. Inte alls för att försvara, jag tycker att det är kul (ja inte att avra tjock då men ja ni förstår). Var kul att träffa Mia och barnen förresten! Kim var hemma och vabbade eftersom Lukas har ögoninflammation i ena ögat. Kollade 1177 och var det bara på ena ögat kunde man skicka iväg dem till förskolan. Men det känns träligt faktiskt. Har dem hellre hemma. Fick en komplimang för detta. "Tänk om alla föräldrar tänkte som du".

I söndags var vi på Liseberg. Superkul det med! Det regnade när vi kom fram, men slutade när vi kom in och sen kom det en skur när vi åt lunch och sen var det uppehåll till strax efter fem. Men då hade vi hunnit åka så mycket redan och kände oss nöjda. Men vi åkte lite till och handlade och åt sen åkte vi hem. Kom hem runt halv tiotiden. Fick med mig Kim i kanonen, det var dagens höjdpunkt. Jag skrek som ett barn när den stack iväg. Åkte Balder oxå, fantastisk karusell om ni frågar mig. Åkte med familjen Larsson och brorsan och hans familj kom ner så vi fick träffa dem med. Småbarnen hade vi faktiskt lämnat hos svärfar. Vi ville göra det lätt för oss. Men nästa gång får Alice komma med och åka hon med. Kan även rekomendera att åka en söndag. Ingen kö alls.

Hmm vad händer annars här hemma? Kim har tusen projekt på gång som vanligt. Han går runt i sina arbetsbyxor här hemma och jag skämtar inte när jag säger att han sätter på sig dem innan nio en lördag och när han kommer innanför dörren efter jobbet. Jag saknar honom och förstår en bekant som sålde sitt hus enbart för att de skulle få tid tillsammans som familj. Men jag vill bo i hus och visst är det värt det men ibland blir man knäpp. Men jag älskar den mannen otroligt mycket. Han är tamefan bäst i världen. Men arbetsnarkoman, ja!

Här är några av hans projekt


Regla upp och fixa talbalk för att stötta upp taket eftersom väggen han tog bort var bärande


Är öppet till grunden. Lukas är väldigt olycklig och försöker krypa över. Igår följde han efter Kim men vände när han kom hit och gick runt. Kim gick då över igen innan han insåg att lilleman följde efter och fick gå tillbaka och sätta sig på knä framför honom.


Mys


Äntligen!


Emeli ♥


Alice ska promt bestämma outfit själv. Kan se ut hur som helst igår funkade det och jag ville fota henne


Hon har nyss fått en läkerol och tror att det är den jag vill föreviga på bild. Snygg blåtira va? Då skulle ni ha sett den för en veckan sen haha.


Grabbarna grus på Liseberg!

På söndag fyller våran stora kille åttta år. Åtta! Då blir det kalas, har precis beställt en present till honom. Han kommer att bli mycket nöjd så mycket kan jag säga.

Puss på er!



...

Jag får inte ihop livspusslet :(

Is what made me, saved me, drove me crazy

Vet inte riktigt vart jag ska börja? Det vet jag fan aldrig. Har haft en lugn vecka. Igår jobbade jag dock hela dagen. Skulle ha jobbat halvdag men de frågade om jag kunde vara kvar hela dagen och sjävklart kan jag det. Kom hem och hämtade barnen, sen hem och gav dem mat och sen iväg på årets vårbazar. Handlade massvis, alla pengar de får in går till en resa för barnen. Det var väldigt trevligt, men blåste satan så kallt. Dagiset är på en riktigt blåsgård, brevid ett gärde, blåser hemskt där. Kom hem och lade ungar plockade disk och tvätt. Sen var jag sliten kände jag. Satte oss och såg på en ny serie, Spartacus blood and sand tror jag den hette. Vet inte vad jag tycker, konsitga färger. Såg fan animerad ut och blodet var i fokus på ett knepigt sätt. Sen somnade jag givetvis i slutet med.

Idag är jag hemma och barnen med. Felix kom nyss hem från skolan de andra två sover. Alice var sur som ättika förut och det berodde väl på tröttheten. MEN idag åt hon lunch. Händer inte ofta längre, så det verkar gå åt rätt håll. Kvällen blir lugn. Helgen med. Imorgon vill jag fixa ute på gården, ja ni hörde rätt! På söndag är tanken att vi ska åka till Liseberg men vi får väl se hur det blir. Vädret visar regn men prognosen ser bättre och bättre ut. Alternativet är att åka imorgon men då är det mer folk i parken. Då kan det vara kötid på en timme per karusell och det är inte så kul att åka ner för att stå i kö. Man får ut så mycket mer av att åka en söndag. Sen finns det andra saker som kan hindra oss. Men fan va kul det vore om vi kom iväg.

Har just suttit och läst Krilleposten och det är ju smått deprimerande. Ejes i konkurs, bowlingen likaså och stängd över sommaren. Snacka om att vi bor i en spökstad. Sen ska de lägga ner mina barns skola. På tal om det så kom det fram en pappa igår och ville prata med mig. Förstår inte att de alltid ska komma till mig, eller ja det gör jag kanske. Jag kan ju aldrig hålla munnen stängd haha.

Var nåt mer jag skulle få med, men kommer inte ihåg vad det var. Snart vaknar barnen då blir det mellanmål sen går vi ut en sväng och väntar in pappan i huset.

Vad hittar ni på i helgen?



Bad news

Sätter mig här en sväng. Barnen ser på film i nya soffan. Kimpa ligger däckad med skallebank :( Snart ska jag dra iväg på möte. Får se om han är bättre då annars får jag nog ringa in mamma. För jag har lovat att gå på mötet idag och jag känner att jag bör göra det. Idag har jag varit hemma med Lukas som hade hög feber igår men som är bättre idag. Vid lunch kom Kim och bytte av mig och så åkte jag och jobbade i några timmar. Annars är det lugnt denna vecka. Ska jobba några timmar på torsdag med men annars lugnt som sagt. Hoppas att det blir nån mer dag, men jag får vara tacksam för allt jag får. Och tro mig det är jag!

Läser på aftonbladet om en massa knas. En sjuk man som hugger huvudet av en stackars kvinna, helt vidrigt. Arnold S har ett utomäktenskapligt barn med en gammal anställd. Inte konstigt att Maria tar ut skiljsmässa, skulle jag nog oxå ha gjort. En stackars kvinna i Säffle har blivit inkastad i en bil och gruppvåldtagen i tre timmar. Vart är världen på väg? Och det här är bara ett plock av all skit som händer (inte för att Arnolds skiljsmässa är skit eller nåt att bry sig om, sorry). Suck!

Nu ska jag göra mig nåt att äta innan jag åker iväg. Kram på er!

I´m still loving it

Har haft en mycket härlig helg! Hade stängning i fredags så jag kom hem rätt sent. Såg en stund på Talang och sov i soffan. Igår åkte vi ner på Klockargårdens dag. Handlade bröd, spanade på rosor och barnen fick rida. På kvällen såg vi på Eurovision och vad var det jag Saade, det var ett klokt val att Skicka ner Eric till Tyskland. Hann van semin sen kom han trea som ni vet. Riktigt bra! Men jisses vad länge det höll på. Kim oxh Felix gav upp runt halv elva och då somnade jag och sov tills det var dags för röstningen. Så idag är jag lite seg faktiskt.

Började dagen med storstädning. Sen på eftermiddagen åkte jag och Kimpa iväg till Örebro. Köpte en tv, en blu-ray och en ny hemtelefon. Ska bli skönt att ha en där man kan se siffror och vem som ringt. Och en som inte ger upp efter fyrtio minuters taltid. Vi åt lunch på vägen och sen var vi inne på Ikea där vi köpte en hylla och tog en fika. Vi hann konversera med varandra. Helt underbart! Här hemma blir man alltid avbruten av någon liten söt människa. Tyvärr var jag osocial på vägen ner då jag somnade i vanlig ordning.

Kom hem och lade kidsen. Nu inväntar jag tv och lyssnar på Guns i lurarna. Livet är fint ibland. Har en del att se fram emot oxå. Liseberg nästa helg! Sen en del fester varav en i Gbg. Då åker jag och tre tjejer ner och sover över. Härlish!






Träffade bebis Julia till Alice stora glädje


Cocos är mysig




Denna lilla stjärten klättrar numera på allt. Upp på bänkar och allt och sen sitter han där på huk och är frustrerad och lite rädd haha.

Har kommit på att Alice kris beror på att saker har förändrats. Nu jobbar jag och hon får vara på dagis längre. Hon tycker sånt är jobbigt. Var samma sak när jag började ha henne på dagis femton timmar sist. De hade märkt av det på dagis med. Hon ville inte ens äta utan skulle sitta på övervåningen när de andra åt. De hade dragit samma slutsats som jag. Det är bara att stötta henne så gott man kan och vänta på att det ska gå över. Och hon lär snart börja äta igen. Treåringar svälter inte ihjäl i Sverige. Men det blir ju lite av en ond cirkel, hon får ingen energi och det gör ju hennes humör ännu sämre.

Nu ska jag inte se på hockey utan Big brother. Nästan pinsamt att säga haha. Ha det gott!


Fast lane

Dags för en uppdatering. Hinner inte riktigt med längre. Fick jobba idag oxå. Var beredd på att bli inringd från stället jag varit på i en vecka. Och så blev det. Kvart i åtta ringde de och ville ha mig där en timme senare. Slängde mig i duschen och sen iväg med barnen. Det blev stressigt kan jag lova. Efter jobbet så åkte jag och Kim hem till Felix. Sen drog vi på utvecklingssamtal i skolan. Jag älskar utvecklingssamtal! Man ska inte skryta över sina barn men alltså vi är så stolta så vi nästan spricker. Han är så duktig. Läraren hade bara gott att säga. Han klarade av allt som han skulle och var inte långt ifrån målen för andra och ofta tredje klass redan. Han hade fin handstil, var en bra kompis. Hon hade svårt att skriva sånt han behöver utveckla. Men skrev att han kunde lära sig att skriva längre historier och meningar. Men han hade svar på tal om varför han inte skrev längre. Han räcker ofta upp handen och berättar och diskuterar. Ja det var ett drömscenario för oss som föräldrar det var det verkligen. Han är fantastisk och vi är så stolta. Nu skulle vi såklart vara lika stolta ändå. Men han är så redig och det är underbart faktiskt.

Nummer två alltså lilla Alice har vi det inte lika lätt med. Hon är lika underbar hon med såklart. Men har hamnat i nån form av utvecklingsperiod eller nåt. Äter inte, sover inte. Hon har kommit upp varenda natt och krånglat. Ska äta med fingrarna, ha knäna mot bordet när hon äter. Ja jag vet inte vad som tagit åt henne. Känns som något bakslag och återfall av trots eller nåt. Igår när jag kom hem från jobbet (kvart i sju på kvällen) så sprang hon ut ur duschen och sen satt hon i mitt knä och vi mös säkert en kvart på golvet. Så det är mestadels härligt.

Lukas utvecklas massvis just nu och säger mer än gärna nej till allt samtidigt som han skakar på huvudet. Åh mina fina små troll. Jag ska göra allt för er ♥

Efter samtalet åkte vi och hämtade de andra två på dagis sen åkte vi till Maxi och handlade. Felix kompis ska ha kalas på lördagen så vi behövde ha en present med. Sen åt vi en varsin glass och åkte hem och åt mat. Kom på att jag var tvungen att baka med. Det är Klockargårdens dag på lördag och skolbarnen säljer bröd då. Felix klass skulle baka godis eller småkakor. Så jag slängde ihop en sats med drömmar.

Imorgon ska jag jobba 8.45-17.30 så det blir en lång dag. Men det är väldigt kul att jobba. Men hemmet hamnar i skymundan om man säger så. Ska försöka att komma ifatt i helgen. Nu ska jag gå och kolla på Eurovision. Hoppas att Saade kvalar in, gör han inte det så skiter jag i att titta på lördag.


Maj 10, 2011

Är ledig idag och det känns helt okej det med faktiskt. Alice fick gå iväg till dagis men jag behöll lillkorven hemma. Han har hostat en massa inatt och fick tillslut komma och sova i våran säng. Han har inget som helst behov av att vara på dagis så han fick helt enkelt vara hemma med mig. Mys var det! Han gjorde ett litet ofog dock. Tog kritor och målade på väggen i vardagsrummet, lilla busungen. Men han är inget mot vad Alice var. Han är fortfarande väldigt lugn. Idag klättrade han upp på en stol och sen vidare upp på databordet. Så han kan om han vill.

Sen gick jag och hämtade Alice och Felix hade två kompisar här. Så det blev en mycket lugn dag. På kvällen lagade jag mat till ett helt kompani. Alice åt det inte men det visste jag att hon inte skulle göra. Hon petar i maten. Kim byggde ihop soffan och sen var det tv. Det var alles.


Och ja jag vet att vi måste göra nåt åt lillkillens frilla haha


Chili corn carne, både vanlig och vegetarisk




Mys innan läggdags. Och ja jag vet att Alice måste sluta med nappen snart. Har faktiskt inte orkat ta tag i den biten bara. Tycker ni att kaninen ser lite luggsliten ut?


Se så fin han var en gång i tiden. Alice fick den tillsammans med en fin bok i doppresent av Charlie. Alice älskar Charlie för detta, Charlie är snäll säger hon.

Nu är det kvällen. Ska jobba imorgon så lika bra to get some sleep.



Bra måndag

Nu är det äntligen kväll. Har varit en lång dag. Har jobbat och kom hem vid sju. Kim och barnen åkte till svärfar på eftermiddagen så jag stannade kvar i stan och shoppade och åt middag helt själv. Ganska skönt om ni frågar mig. Hann bara krama barnen en stund innan det var dags för dem att gå och sova. Felix var överlycklig över att se mig och Alice med. "Mamma du kom tillbaka". Så säger hon varje kväll jag kommer hem. Försäkrade henne om att jag alltid kommer att komma hem till dem.

Idag kom soffan, men den står fortfarande kvar i kartongerna.



Kim tog bort ca 30 cm till på köksväggen. Skåpen ska i framtiden bort helt.




Resultatet av dagens shopping. Var svårt att hitta sommarkläder till barnen. Tror jag ska beställa på nätet istället. Sen tror jag att jag får gå upp i stl 92 på Lukas. Han äter som en liten häst. Han åt så mycket hos farfar så Kim trodde han skulle hamna i matkoma, våran lilla tjockis ♥

Nu ska jag nog ta kvällen och sätta ner rumpen i soffan. Begick ett stort misstag när jag lade Alice klockan sex igår kväll. Hon kom upp vid halv ett och sa att hon misann inte skulle sova mer. Fick henne på andra tankar. Men sen kom hon upp vid halv fem, fick henne i säng men hon kom upp och lade sig hos oss. Men kunde inte vara tyst utan sjöng och hade sig så jag fick sätta henne framför tv:n. Hon fick sova middag på dagis, redan på morgonen. Hon hade tydligen varit sur och grinig. Haha förvånar mig inte ett dugg. Så sömnen inatt var det så där med för våran del. Så nu längtar jag till sängen.


Övernattning och jobb

Har haft ett par bra dagar. Jobbade två dagar, en på fritids och en på småbarn. Hade stängning båda dagarna så jag kom hem sent. I går hann jag ta mig en sallad på Orion innan jag åkte hem. Smidigt för då slapp jag äta middag när jag kom hem. Annars har det varit kul att jobba. När jag kommit hem har jag varit rätt slut och det är en härlig känsla. Och jag har uppskattat barnen ännu mer. Bara myst och haft det bra. Sen har jag kommit hem till middag på bordet och plockad disk. Sånt gör mig lycklig.

Idag har vi varit på maxi, varit ute och haft det gott. Dagen började med att alla barnen kom till våran säng och såg på film. Supermysigt! Nu har Felix en kompis här som sover över. En tjejkompis och det är så sött. De fick se på film och jag fixade popcorn, saft och godis till dem. Felix sa att vi var så snälla. Tror att jag tycker detta är lika roligt som han.

Nä nu ska jag få kidsen i säng. De äe så uppspelta så. Det blir nog en del fniss innan de somnar ♥

Nu drar det igång

Idag ska jag göra något jag inte gjort på länge. Närmare fyra år sen. Bara det låter skrämmande. Jag ska jobba! Jag har skrivit in mig i vikariepoolen här i kommunen. Tanken var att jag skulle göra min första dag imorgon men nu ringde de och behövde en till eftermiddagen. Det känns spännande och jättekul. Nästa dag har jag två dagar inplanerat med jobb så förhoppningsvis flyter det på någorlunda.

Så idag får kottarna vara på dagis länge. Lukas har börjat bli ledsen när han inser att han ska vara på dagis. När jag sätter ner honom ur vagnen så gråter han. Han är ju lute av en betraktare, han behöver spana en stund innan han kommer igång. Det är ett bakslag och såna kommer ju ofta. Alice fick aldrig nåt. Men Lukas är en känsligare karaktär. Jag vet att det går över fort och han var inte otröstbar men man känner sig ju lite som hemska mamman som går därifrån när det egentligen inte behövs.

Nu ringde Alex så jag ska prata med henne lite. Ha det gott!

Partyn på ingång

Det bästa med det här året det är att alla vi åttioettor fyller trettio år! Det blir fester och umgänge åt alla olika håll och kanter. Jag älskart! Idag blev jag bjuden till två kalas, bara en sån sak. Det fick mitt humör att skjuta i höjden. Man kan ju tro att jag är en partyprinsessa, det är jag inte. Jag dricker aldrig alkohol hemma. Har inte ens druckit en flaska vin sammanlagt hemma under en tidsperiod på tio år. Det är helt sant! Men jag går gärna på fest och blir lite salongsberusad. Framför allt så älskar jag det sociala umgänget som blir på fester. Det är bland det bästa jag vet!

Kvällen blev lugn. Var en hel del plockande som alltid. Håller på en timme för att få barnen i säng. Läggningsproceduren är över på fem minuter iaf som tur är. Hann tom hänga in en massa tvätt, bada Alice och plocka efter maten. Kim och Felix gick in på Felix rum och byggde med lego. De byggde så himla fina grejer och Felix var så lycklig ♥. Jag har verkligen valt rätt pappa till mina barn och det känns himla fint.

Bara för att han är en sån fin man och pappa så ska jag nu gå ut och överraska honom med varma bullar. Hoppas han kan äta dem bara, han har så ont i magen stackarn. Vi får väl se.

Ha en trevlig kväll nu alla fina!

Gnäll gnäll

Idag vore det skönt att fly! Har ett skitigt hem, fullt med leksaker, tvätt som hängas in, mat som ska lagas, disk som ska diskas. Ungar som bråkar och skriker. Ja ni vet. Jag är alldeles för trött och less för att ta tag i en enda grej känner jag. Känns som att jag skulle kunna lägga mig och sova runt just nu.

Förlåt att jag gnäller. Vill inte gå runt och vara en bitterfitta men alltså jag funkar inte när jag är så här trött. Jag funkar inte om jag är hungrig heller för den delen.

Annars händer det inget alls. Jag längtar neråt i landet så jag blir galen. Längtar efter storebror, svägerskan och Emeli. Vi har inte träffats på fyra månader. Flickan växer ifrån mig och jag hinner inte vara med. Det är en jobbig känsla. Nu får vi helt enkelt ta och åka ner en helg. Får vi inte till det så tar jag med Felix och åker ner själv och där med basta!

Nu ska jag ta tag i lite saker här hemma. Barnen behöver tydligen middag varje dag. Helt onödigt om ni frågar mig ;)

Helgen i bilder

Trettioårsfesten var mycket lyckad. Lite segt i början, jag var väldigt trött och kom inte riktigt igång. Så är det ju ibland men det blev bättre som tur var. Fick jättegod mat och vin och trevligt sällskap. Vi tog en taxi hem och var hemma tre på natten. Åkte till Maxi och handlade lite innan jag begav mig hemåt imorse. Kom hem till tre underbara ungar som mötte mig med kramar och stora leenden. Det är det som är det härliga med att komma hem igen. Trots endast tre timmars sömn inatt så har jag orkat med dem hela dagen. Underbara små troll.

Det blev en rätt lugn dag. Felix hade en kompis här och vi åt söndagsfika. På eftermiddagen kom svärfamiljen hit och givetvis så grillade vi. Kim fixade klart våningssängen i husvagnen. Nu är det bara att rulla och jag är sjukt sugen på att ta premiären vill jag lova.

Natten var så där. Lukas vaknade runt tolv och försökte att göra nummer två, så där höll han på ett tag och jag vaknade fem imorse. Så åtta timmars sömn på två nätter. Inte så kul, men just nu känner jag mig pigg. Men efer lunchen lär jag var trött.

En annan reflektion jag gjorde i helgen var att vi ofta ser det dåliga i folk. Det måste vi fan sluta upp med. Jag satt med en kompis och talade gott om en person och berättade om hur imponerad jag var. Varpå kompisen säger en tråkig kommentar om den samme. Och alltså det är inte bara hon, jag gör det lika ofta jag med om inte oftare. Alla har vi ju både goda och dåliga sidor, men för det mesta så bör man fokusera på det bra. Om det bara är saker som att någon är tråkig, torr mm. Ja men låt dem vara det då. Fast där är jag oxå snabb att kritisera jag får nästan utslag på tråkiga människor. Men alla är vi ju som vi är. Sen ska man inte låta vissa saker passera men då är det bra att säga ifrån eller hålla sig undan från den människan. Jag har tur som har så många bra och underbara människor i min närhet. Alla är vi olika och det får man försöka att acceptera.

Idag blir det en lugn dag. Felix är äntligen tillbaka i skolan. De små är hemma med mig. Ikväll är det brukarrådsmöte annars inget alls på agendan.




Alice målade av oss alla i helgen.


Alice


Vi körde en favorit i repris


Jag älskar den här bilden. Den är så fylld av kärlek och glädje ♥



Mamma kom hit och så hjälpte jag henne med deklarationen. Fixade min egen med och blev bitter när jag insåg att de tusenlapparna jag skulle få tillbaka försvann. Jag hade glömt bort att jag sålt aktier till en peron och de pengarna ryker till skatten. Segt! Mamma hade med sig kläder till Felix. Vi är så lyckligt lottade jag och Kim. Vi har världens bästa föräldrar!



RSS 2.0