2015

Januari: Började året med att gå upp 11 på nyårsdagen och ha skärmdag hela dagen. Alla i famlijen satt framför tv, dator, mobil eller surfplatta hur mycket man ville. Barnens kusin Axel fyllde ett år och firades med pompa och ståt! Kim pajade ryggen men repade sig efter några dagar. Var barnvakt åt en kollegas barn. Hade tjejfest hemma hos mig. Fick en ny arbetskamrat som jag tycker väldigt mycket om! Var i pulkabacken en del och Lukas åkte på en lättare magsjuka.
 
 
Februari: Var på bio med familjen. Lukas fyllde 5 år! Hade ljusparty här hemma. Gick på mongolisk buffé med Carina. Hade barnkalas för Alice, gick på Fifty shades of Grey 2 ggr, en med Tina och en med Linda.
 
 
Mars: Firade svågern som fyllde år. Åt på thai  med kollegorna. Var på Mia Skäringers Avig Maria med tjejgänget. Hade barnkalas för Lukas. Var på kakbuffé med mamma och barnen. Jenny och Dennis gifte sig. Vi firade svärmor som fyllde 60 och mamma som fyllde 65 med en underbar resa till Teneriffa.
 
 
 
 
April: Gick ner i tid på jobbet. Brorsan och Emeli hälsade på över påsk. Var på påskmiddag och fick träffa Kims pappas frus barn. Gick på bio med barnen. Lukas skadade sig ute på trottoaren. Började grillsäsongen och bjöd både mamma och kompisar på mat. Hade klasskväll med Felix klass, en kall kväll uppe på Björkvallen. Gick ner åtta kilo (inte bara i april). Fixarkväll på barnens skola. Min mamma gick i pension.
 
 
Maj: Hälsade på familjen Larsson och alla deras djur och barn. På thai med Carina igen. Kosläpp hos Bella. Personalfest på Mastis. Hade tjejkväll hemma hos mig, den här gången kom Sandra som är en gammal vänskap. Beställde två  nya sittgrupper till altanen. Gick på Uno Svenningsson på Mastis. Fixarkväll på förskolan och öppet hus i Felix klass. Gick ut och tackade av en kollega som slutade jobba. Lukas 5&1/2 års kontroll. Var på Yvonnes 50-årsfest och såg Måns ta hem Eurovision. Felix fyllde 12 år! Bokade en tripp till Mallis med mina bästa vänner.
 
 
 
Juni: Thai med tjejerna. Felix klass bjöd på Djurikal och Felix imponerade på mig genom att vara en otroligt duktig skådis. Skolasvlutning med smörgåstårta, grill och tårta. Firade midsommar med Jea, Freddie och Mika. Spenderade en dag nere hos Annika i Lövtorp. Fleeze blev sjuk och det kostade runt 5000. Var på Stadsbondgården och Mariebergsskogen. Hälsade på Larssons i Barfoten och var på barnkalas hos Lova. Köpte en katt till mamma. Bokade en katt utan Kims vetskap. Dagen efter jag berättat körde han mig tur och retur till Borås och hämtade Cirkus fast han inte ville ha honom. För 18 år sen valde jag rätt man så enkelt är det!
 
 
 
Juli: Jag och Kim fyllde år. Badade en massa med Linda, Lisa och Jenny. Gick på bio med familjen. Leos lekland, kollade in Ostindiefararen som kom till Krille. Var på Hova riddarvecka. Grillade och drack vin hemma hos Linda. Magnus och hans tjejer kom hit och bodde hos oss i tio nätter. En av dagarna åkte vi till Kolmården med en hyrd minibuss. Vi roade oss med badhus, restaurangbesök, lek på campingen, stadsbondgården, blåbärsplockning i skogen.
 
 
 
 
 
Augusti: Kräftskiva med Kims familj hemma hos oss. Åkte och häntade Cirkus. Kusinen Lilly föddes. Hälsade på Sandra och Henke i nya huset. Alice började på storfritids. Räkfrossa på Harrys med kollegorna. Vinkväll hos Charlie. Skolan började och Alice började tvån och Felix sexan. Åkte till Brommö med svärfamiljen och hade en sista härlig sommardag. Felix klass hade disco som jag var vakt på. Firade svägerskan. Tony var här på fika.
 
 
 
 
 
 
September: Värderade huset. Åkte till Mallis Cala`Dor med Linda, Charlie och Tina och hade ett par underbara dagar där. Gick äntligen iväg till en sjukgymnast med min problematiska rumpa. Massa byggföretag var här och lämnade offerter på bergvärme. Felix kom hem med en massa tjejer från ett disco en kväll (tecken på att han blivit stor). Hälsade på min gamla fina kollega Linda nere i Konsterud. Utvecklingssamtal för båda barnen. Cirkus försvann tre dygn och efterlystes på Facebook. Han hade det gott hos en granne. Åtorpsmarknaden och middag och vin med kompisar.
 
 
 
 
Oktober: Firade 18 år med världens finaste. Var sjuk mer eller mindre två veckor. Tappade rösten totalt. Tina bjöd hela familjen på mongolisk buffé. Gick på mitt första cellprov på åtta år. Homeparty och fest hemma hos Charlie. Leos lekland med barnen. Svärfamiljen på middag och bus eller godis.Felix bästa kompis vann Vem vet mest junior.
 
 
 
 
November: Jag och Kim tog en halvdag i Karlstad och shoppade, fikade och åt middag. Alice sov över på ridskolan. Tog med barnen på stan för att klippa dem och sen en lunch på stan en lördag. Var på dop för Lilly. Kastrerade Cirkus in town. Åkte på kryssning till Helsingfors med svärfarmiljen. Åkte till Ullared med Linda, Jenny och Charlie. Årliga skolfesten på Jakobsberg. Byggde pepparkakshus och garnerade pepparkakor. Felix vann silver på en karatetävling. Mr Kyl och Värme fixade bergvärme hemma hos oss. Fick en mindre vattenskada i Felix nya rum.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
December: Var på julfest i Arenan. Alice fyllde åtta år och hade kalas på Leos lekland. Bokade en resa till familjen. Lucia på Lukas förskola. Luciakväll i min förskoleklass. Felix graderade sig i karaten. Gick ut och tackade av Siv som blev pensionär. På barnkalas hos Elton som fyllde 6 år. Brosan och hans famlj bodde här i 6 nätter och vi firade jul tillsammans. Firade Dennis som fyllde år. Åkte och hälsade på min barndomskamrat och hennes nyfödda son Arne. Fick se hennes nya hus och hennes lycka. Det får avsluta detta året. På nyår firar vi med min fina vän Tina. Jag är oerhört tacksam för ett fint år med mycket lycka och kärlek!
 
Gott nytt år på er! <3

Jul 2015

Nu har julen passerat och snart är det 2016, galet! Har haft en härlig och lagom stressig jul. Brorsan, Emeli och Emmy kom till oss förra söndagen. Jag var tvungen att jobba måndag-onsdag så de de fick vara hemma med Kim och barnen som gick på ledighet i måndags. Eftersom en pojke på skolan avlidit så fick inte Felix vara konferencier på avslutningen så jag led inte så mycket av att jag missade deras. Min skolas avslutning i kyrkan var väldigt fin och sen avslutade vi terminen med gemensam smörgåstårta.
 
På julafton var vi hemma och mamma, kims mamma och bror kom hit, plus brorsans hela familj (Phromnimit anlände i onsdags). Vi åt gröt/skinklunch sen så lagade vi maten som vi åt efter Kalle Anka. Tomten kom förbi en snabbis och Emmys kommentar efteråt var klockren. Brorsan frågade om tomten hade varit här och hon skrattade och sa ja och det var du! Tomten hade tydligen samma skor som Magnus. Avslutade med marängswiss och julgodis och det var en mycket lyckad dag!
 
På julkdagen kom Kims syster med familj och vi åt julmat och bytte klappar. Dagen efter åkte brorsan hem och Kim jobbade. Här hemma var det lugna gatan. Igår begav vi oss till Mariestad för att fira Dennis som fyllde år. Vägen dit var inte så kul, massa snö. Vägen hem var ännu värre. Man såg knappt vart vägen slutade och det var som en vit vägg hela vägen eftersom det snöade så mycket. Jag var aldrig rädd men det var inte helt kul för Kim som körde. Såna dagar ska man inte ut på vägarna så enkelt är det. Men vi hade en väldigt mysig stund hemma hos familjen Nilsson iaf som tur var.
 
Idag har Kim och Alice varit i Karlstad för att gå på bio. Hon fick en biocheck av en kompis när hon fyllde år och idag kom den till användning. De köpte också tapeter så nu ska vi äntligen ta tag i trapphuset och hallen på övervåningen. Vi ska göra ett chillrum till barnen, blir som ett extra vardagsrum och vi ska flytta upp tv-spelet. Men eftersom det typ är tomt nu så kan man lika gärna göra iordning det. Tyvärr verkar golvet ha sjunkit lite så det måste kanske brytas upp och kollas upp. Det här huset har kostat oss en del pengar. Men jag fullkomligt ÄLSKAR det! Det finns så mycket möjligheter och det är stort så vi får plats och mer därtill. Och det bor så mycket kärlek här så man blir alldeles lycklig när man tänker på det.
 
Snön har äntligen kommit! Barnen är så lyckliga och har varit ute och lekt en massa. Imorgon ska vi gå till stora backen runt hörnet och åka pulka! Jag är givetvis också väldigt glad att det kom snö och det ser ut som att den ska ligga kvar iaf en vecka, härligt!
 
 
Var på Casa Bianca en kväll när brorsan var här, smakade bra den här gången med!
 
 
 
 
Längtar!
 
 
vägen dit som allstå var tio ggr bättre än vägen hem
 
Jenny kan det här med att pimpa Fröding
 
Byggt plusplus och bakat med den här godingen idag.
 
 

Even if we can´t find heaven, I´ll walk through hell with you

Har varit en ganska fullspäckad vecka. I måndags var det möte på jobbet och sen Lucia på Lukas förskola på kvällen. Jag kom hem 16.15 och 16.45 stod det lax och potatis på tt dukat middagsbord. Hade även hunnit tömt och fylla på diskmaskinen. Allt detta på en halvtimme, är nästan imponerad av mig själv. 17.30 infann vi oss på förskolans utegård och tittade på våran lilla stjärngosse som sjöng så fint så. På tisdagen hade vi luciafirande i min förskoleklass. På onsdagen hade Felix gradering i karaten.
 
Igår var jag och mina kollegor ute och åt på Casa Bianca. Vi skulle tacka av Siv som går i pension. Jag hade styrt upp det här med insamlingen till presenten. Hon fick en dimrosa poncho och en flaska honungsrom från Teneriffa. Sen bjöd vi henne på maten. Det blev en riktigt fin kväll som alla var nöjda med. Maten var riktigt god och det är en trevlig atmosfär. Sen fylldes det på och snart var det fullsatt, det är man inte riktigt van med i Krille. Efteråt gick några av oss vidare och tog en cider på the pub. Kom hem med taxi runt 12 och då började jag röja här hemma. Mår alltid bättre av att vakna till ett städat eller iaf plockat hem.
 
Idag var jag och Lukas på Eltons 6-årskalas och Kimpa är just nu på julbord. Felix har flyttat in i sitt nya rum och han är riktigt nöjd. Var och köpte en säng till honom, han ska få nytt skrivbord med men det får vänta nån månad. Har varit en del utgifter sista tiden.
 
Vaknade till en hemsk nyhet! En gammal klasskamrat, hennes kille och son avled i en brand tidigt imorse. Kvar är en storasyster och andra anhöriga. Det är så vidrigt så man vill kräkas. Sån ofattbar katastrof för dem. Man kan inte ens ana vad de just nu går igenom. Man inser fort att man ska låta bli att gräla på mannen, skälla på barnen för att de städar för dåligt. Livet är så skört!
 
Kom hem till en man som hade gjort marsipanfigurer med barnen, he´s a keeper!
 
 

En helg i december

Har haft en helt underbar helg! Det har funnit ett inre lugn. I fredags hyrde jag och Kimpa äntligen Southpaw som jag länge velat se. Jag höll mig vaken genom hela filmen, det har inte hänt på säkert 10 år. Älskar Gyllenhaal och Mc Adams och filmen var bra, Eminem gör musiken inte alls dumt som sagt.
 
Igår kom mamma och var med barnen och jag och Kim drog till IKEA och köpte en säng till felix samt en kungsgran, det var jättefin. Och idag har vi röjt i Alice och Lukas rum. Det såg ut som ett bombnedslag. Vi slängde en stor sopsäck med leksaker och skit samt sorterade om och gjorde fint. Nu är det ordning i garderoben där det sett illa ut länge nu. Köpte nya lådor som hörde ihop med hennes skrivbord så hon fick lite mer förvaring. Hon brötar och skapar den ungen. Riktig estet men det är rörigt runt henne.
 
Alla är halvrisiga här hemma, barnen snorar och Kim känner sig dålig. Jag har lite ont i näsan men det går nog över. Har spanat på billiga resor sista dagarna och igår tjatade jag lite extra på Kimpa tills han typ sa att jag fick boka. Så det gjorde jag, blir en vecka till Teneriffa i början av feb. Tänkte ta ett hotell som vi bott på förr men när det gick upp i pris så valde jag ett vid Las vistas som trots allt är den finaste stranden i Las Americas. Tredje gången vi är där nu, men det är ett himla trevligt resmål faktiskt och man kan flyga från Örebro, mkt smidigt!
 
I veckan är det kvällsaktiviteter ett par ggr. Lucia på Lukas förskola imorgon, lucia på jobbet på tisdag, Felix gradering på onsdag och på fredag så ska vi ut och tacka av en kollega som går i pension. Härlig och fullbokad vecka med andra ord! Och imorgon är det möte på jobbet, kommer att bli intressant.
 
 
 
 
 
Knaskatten
 
 
 
 

Alice 8 år!

Ikväll har jag haft tre av mina närmaste vänner och deras barn här på kvällsmat och gottis. Tanken var att de skulle kolla igenom Lukas ytterkläder. Slutade med att jag skickade med C en overall, fleezefodrat regnställ, överdragsbyxor och fodrade stövlar och L fick med sig ett par vinterskor. Bra när det kommer till användning! Det var en mysig kväll och barnen lekte bra. Sånt här borde man göra oftare!
 
I veckan som var så gick jag på julfest. Först hade vi lite förräka på jobbet, det blöev en trevlig kväll med mycket skratt. Jag höll på att inte få nån mat då de gett bort alla vegtallrikar till andra människor med specialkost. Var på vippen att beställa onlinepizza och det hade inte gjort mig så mycket, men jag fick en tallrik tillslut. Dagen efter så hade jag huvudvärk på jobbet, men det fick det vara värt.
 
I helgen firade vi Alice i dagarna tre. På lördag hade vi kalas på Leos lekland och vilken höjdare det var ändå! Vi fick ett eget rum och en kalasvärd. Först fick barnen popcorn och saft, sen fick Alice gå skattjakt. Sen glassbomb som smakade riktigt gott, sen fick de leka hur länge de ville. En riktigt hit och jag och Kim lutade oss tillbaka och läste en varsin bok! På söndag så firade vi henne tillsammans med släkten och på måndag så firade vi henne hemma med tacos, tårta och paket. Så vi har en riktigt nöjd åttaåring här hemma nu!
 
Snart är det helg igen, livet är så jäkla fab!
 
 
Läser Alex och Sigges tid
 
8 år! <3

RSS 2.0