Monday morning

Det är så roligt att Lukas är så stor nu så man kan föra konversationer med honom. Han berättar historier och om sina dagar och saker han varit med om. Och han är så klok, som en liten vis farbror (precis som sin storebror när han var liten). Man kan fråga honom saker och få de bästa svaren. Här om dagen kom han till mig och berättade att vi hade en råtta i huset. Han berättade även att det var Tyra som hade tagit in den.
 
I vanlig ordning så sopade jag upp musen på sopskyffeln och visade barnen. Då ser jag till min stora förskräckelse att musen andas. Den ligger helt stilla men då och då så andas den djupt och stressat. Gav mig ångest faktiskt. Undra hur pass skadad den var? Skulle man ge den till katterna igen så det fick avsluta vad de påbörjat? Skulle jag själv ta livet av den eller släppa den fri? Katterna verkade inte så intresserade och jag kan inte ta livet av något levande. Efter ångest och en del funderade så lade jag den försiktigt i skogen. Antagligen led den en stund innan den dog. Tänkte på den då och då och funderade på om jag skulle gå dit och se om den var kvar. Fick intala mig att det "bara" var en liten mus. Min sambo upplyste mig att han gjort samma sak många ggr. Dock utan ångest. En gång slängde han ner en stor telefonkatalog på en levande mus som sprang runt i ett rum. Skulle jag aldrig klara men å andra sidan lyfter han ut dem i svansen ibland när de lever. Inget jag skulle prova på kan jag lova. Men men sånt här händer ju här hemma rätt ofta eftersom vi har fyra rovdjur i huset.
 
Nu ska jag gå och käka lite frulle. Är hemma och myser med barnen idag igen. Kim är och lotsar rätt en lastbil med stor container ner i urskogen. Vädret är trist, så det blir nog inte så mycket mer action än så här idag. Grannen har magsjuka och med risk för att låta negativ så säger jag att nu sitter jag bara och väntar på att vi ska få skiten. För det får vi ju alltid. Men men en dag i taget.
 
Mina barn är så innovativa. Alice har just klätt ut sig till rödluvan med huckle och korg. Hon ska gå till sin mormor som är sjuk berättar hon. Lukas sitter brevid och leker med skeppet och han placerar ut kanoner i båten och för konversationer med Kapten Krok.
 
 
 
Smått ska det va!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0