Relationer

Att blogga är terapi för mig så nu var det dags. Det är väl inte så att jag mår jättedåligt eller så men det finns en del jobbiga saker just nu, eller ja en liten uppförsbacke. Nyss hade jag en och den har jag klarat och kommit upp för men nu är det nåt igen som inte känns helt hundra. Tror att det är en del frustration över vissa saker och en viss ensamhet. Inte för att jag är speciellt ensam egentligen men å andra sidan så är jag en otroligt sällskapssjuk människa. Så mitt behov av närhet och umgänge är extra stort.

Jag och en kompis satt och diskuterade det här med relationer och hur man skaffar kompisar. En del människor har sina grindar öppna jämt medan andra har dom stängda större del av tiden. När man har sin grind öppen då välkomnar man nya människor i sitt liv hur lätt som helst, man kanske i vissa fall även tar in för många som man kanske ångrar senare? Och har man grindarna stängda så släpper man inte gärna in någon eller kanske några enstaka då och då. Självklart så finns det både fördelar och nackdelar med båda varianterna. Jag känner folk av båda kategorierna har en kompis som tar in vem som helst (nästan) i sitt liv och efter att ha pratat med en person en timme kan börja krama på den personen. Sen har jag en kompis som har grindarna stängda oftare och jag själv är väl någonstans mittemellan men ändå mest åt det hållet där grindarna är öppna dock inte lika öppna som min kompis som kan bli världspolare på en kvart. Alla är vi olika och alla gör vi som vi vill såklart men det är helt klart intressant tycker jag.

Det här med relationer är inte lätt, jag har försökt att balansera en del relationer på senaste tiden, har haft lite grus i maskineriet på den fronten. En del saker är bättre nu medan andra fortfarande behöver jobbas med. Men vill man ha bra relationer så får man vara beredd på att lägga en del tid och kraft på dom det är jag fullt medveten om. Jag kanske är känslig men jag anser att man som tjej inte ska skicka ett foto till en kompis pojkvän, är jag överkänslig? Hmm hur som helst så finns det saker som gör mig ledsen och fundersam. Och när man aldrig blir bjuden på något ska man se det som att man kanske inte är favoritkompisen i umgängeskretsen? Tror faktiskt det, och det får man bara leva med så är det ju.

Och tydligen är jag en dålig mamma också har märkt att folk tycker. På dagis har jag fått slängt i ansiktet ett par dagar nu att Felix gjort dom och dom felen och självklart tänker jag jobba på och med problemen. Inte för att säga att mitt barn är bättre än något annat men det finns en del barn där på dagis som lär honom att säga saker som "Din tjocka gris" och "Jag ska döda dig". Det här har han sagt till mig senaste veckan och sen berättade han för mig att 2 av killarna på dagis lärt honom att säga det här. Jag berättade såklart för honom att det var fel att säga så och att jag blir ledsen när han säger så till mig. Men sen är jag otroligt tveksam till pedagogiken som bedrivs på pojkens dagis. Jag tycker inte att dom gör ett bra jobb ifrån sig. Vet dom ens vad pedagogik är för nåt? Kommentarer som "nu sitter vi och läser för dom här gossarna som behövdes lugnas ner". Visserligen behöver barnen lugnas ner ibland men då ska man gå in och bryta innan situationen blir ohållbar. Samma sak med att skapa en kreaktiv miljö för barnen det gör man inte genom att skapa mysrum överallt. Dom vill gör i ordning ett mysrum till där vi nu har vårat biljardbord. Jag ska säga nej till den ideén då jag tycker att det räcker med 7 soffor på stället men jag kanske har fel? Men så tycker jag, det är bättre att barnen kan leka i rummet än att fröknarna kan sitta på sina rumpor och dricka kaffe. På måndag börjar en ny fröken, en utbildad för en gångs skull, det behövs kan jag säga. Blir det inte bättre så flyttar jag på Felix.

Nu har jag fått skriva av mig en stund, tack det var skönt!

Kommentarer
Postat av: Kerstin

DU
e en ovanligt god mor! Och har en sund liten kille till son!
Var du glad att han VÅGAR testa sina uttryck på dej, och får
en sund reaktion. Varför skulle inte Felix få testa allt han hör och
och är med om?? När du svarar honom så får han "med" sej (bl a) de
värderingarna i livet - vad han än sen säger/testar.
Gossar behövs inte alltid läsas för - inga fler mysrum - nej UT med dom!! Stå på dej!! Yes!! *S*
Vill "fröknarna" inte gå ut..?
Finns dagis i Gbgtrakten..*L*

2007-02-03 @ 01:17:01
Postat av: Bea

Du är absolut(!) ingen dålig mamma - Kom ihåg det!Intressant teori om kamratrelationer, jag antar att jag är mer åt det stängda hållet. KRAM

2007-02-05 @ 00:29:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0