Hösten på ingång

Något i luften har ändrats, precis som det brukar vara i augusti. Hösten är på väg. Jag har hållit igång som bara den sista veckorna. Arbetat, flängt, gått på AW, Pinchos med två kompisar, bjudit hem kollegor och nästa helg ska jag ställa till med lite fest. På måndag drar plugget igång så efter det lär jag ha att göra så det heter duga. Därför passar jag på att umgås med folk allt vad jag orkar innan dess. Kommer inte att hinna det i höst men känner mig själv och vet att jag kommer att prioritera människor ändå på nåt vis. 

Är annars väldigt nöjd med det mesta just nu. Det går bra på jobbet och klassen jag fått är helt fantastisk! Gudasända! De babblar en del men alltså dem är så fina och lätta. Känns bra eftersom jag ska köra 200% till januari så det behövs om man säger så. I år jobbar jag på fritids en del med. Men det går också bra. Jag går in och hänger bara med barnen och det älskar jag faktiskt att göra. Ägnar all min tid åt dem och får dem trygga och intresserar mig för dem och deras intressen och tankar. Jag känner mig som en närvarande pedagog ocu det känns fint. 

Här hemma går det framåt med renovering, kim lade golv på lilla toan igår. Blir fint! Stor skillnad mot förut. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Körkort!

I tisdags tog jag körkort. Åkte upp till Säffle på måndagmorgon. Först krånglade det lite, bilen fick soppatorsk och stannade så jag fick gå ur och springa till tåget som visade sig vara 40 minuter försenat. Men jag hann precis hem i tid. Körde två lektioner på måndag och det gick helt okej. På kvällen bjöd jag Devin på en falafelrulle på stan. Sen lyckades jag lura åt mig det lyxigaste rummet så jag fick sova själv. Det hade dubbelsäng. Sen åkte jag iväg med en ny lärare vid 7.45. Den lektionen gick helt okej, sen så var det dags. Fick en äldre kvinna. Hon frågade hur det kändes och jag sade att det kändes bra och att jag skulle göra mitt bästa men om det inte gick bra så skulle det kanske gå bättre nästa gång. Hon sade att vi skulle utgå ifrån att det skulle gå bra. Sen berättade hon vad hon skulle kolla på under min körning. Sen skulle vi göra säkerhetskontroll och då bad hon mig kolla däcken. Där och då kändes det som en bra start. Hon var så lugn och behaglig också. När vi sen kom fram till parkeringen och var klara så säger hon "Du har körkort". Vilken känsla! Häftigt och också surrealistiskt! Sen skulle jag köra tillbaka bilen till bilskolan. Då var jag så uppe i varv så jag körde fel massvis av gånger haha. Men tillslut hittade jag tillbaka. Åkte tillbaka till jobbet. Där hade alla mina lärarkollegor kommit tillbaka. Så härligt att träffa dem igen. Jag tycker så otroligt mycket om dem allihop! 

Eftersom jag har körkort så har jag tagit med barnen på kvällsbad typ varje dag. Jag älskar det! Ska passa på att bada mkt i helgen med. Man vet inte om detta är det sista av sommaren. Lika bra att maxa! Vi avslutade veckan och firade min bedrift genom att äta mongolisk buffé ikväll. 

På måndag är sista pku-dagen sen kommer mina nya elever på tisdag. Det ska bli så roligt! Hösten kommer att bli galen. Ska jobba heltid och plugga heltid. Ska bli kul att se om jag står på benen i december. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Slut på det goda

Imorgon börjar jag jobba igen, efter sex veckors semester. Varav nästan 3 i Säffle. Men kan säga att jag ägnade sommaren åt körkortet. Perfekt sommar att göra det då vädret varit så där och Corona har ställt till det. Avslutade på topp, igår fick vi först fikagäster i form av svåger och svärfar. Sen åkte vi till svärmors stuga och badade och åt glass. Sen på kvällen gick vi till statt jag och tjejerna. Där bjöd dem mig och Jeanette på mat och dryck eftersom vi fyllt år. Så trevligt och gott! Idag har jag bara städat, röjt och tvättat. Riktigt söndagsgöra. 

I veckan som var så var jag i Säffle i tre nätter till för att träna extra. Två av tre i min grupp kuggade sin uppkörning tyvärr. Är fett osäker inför min uppkörning. Känner inte att jag kan köra tillräckligt bra för att ha ett körkort riktigt än. Tränar en del med Kim. Går det dåligts ör det bara att fortsätta. Kuggar jag så är jag helt enkelt inte redo än. Huvudsaken är att inte ge upp! 

Imorgon ska vi börja skola in min nya klass på fritids. Ska bli spännande! 

Hösten here I come! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


RSS 2.0