Idioter

Ännu en dag som har nått sitt slut. Bara kvällen kvar, iof så är kvällen det bästa på hela dagen om jag får säga det själv. Då får man spotifya sig utan att någon stör, eller sitta under en filt och titta på en film. Och då har man haft en härlig dag med kidsen och är i behov av lite lugn och ro. Började dagen med att försöka lura min man. Alice vaknade och ropade från sitt rum. Hon kan inte få upp sin dörr själv utan väntar på att vi ska komma och släppa ut henne. Först ropade hon kom och öppna sen sa hon det finns bajs. Kim sover ju ofta som en gris och är omedveten om vad som sker omkring honom. Så jag försökte och sa till honom att Alice ville ut, hon är vaken sa jag. Tyvärr gick inte den gubben utan Kim sa att hon pratat bajs. Jag gav mig och han frågade om jag medvetet väckt honom och försökt få iväg honom, hell yeah! Kan man så ska man! Jag offrade mig på den blöjan för i hennes fall gör man vågen när det äntligen kommer bajs.

Annars har det varit en lugn dag. Fikade hos grannarna, åt mat på altanen, hade mamma på besök och tog ett dopp i poolen. Är fortfarande frusen, det blåste ju helvetiskt ute.

Mammas bil är på verkstaden. Inget konstigt med det men sättet det hände är värre. Vi skulle åka och bada här om dagen, tror det var i söndags. Mamma skulle med och hon skulle åka i egen bil. Efter att ha väntat på henne så dyker hon upp och säger att hennes bil har stannat på gatan. Dagen efter bogserar Kimpa in den på lagning. Först tror mekanikern att tändstiften behöver bytas men senare så visar det sig att det är vatten i tanken. Det är nu som det blir knepigt. Mamma hade dåligt med bensin i bilen den här dagen då vi skulle åka och bada och hällde i bensinen från dunken hemma. Nu visar det sig att det var vatten i den dunken. Då har nåt tjuvaktig jäkel snott mammas bensin men samtidigt bemödat sig med att hälla i vatten efteråt. Så nu är både hennes gräsklippare och bil sönder. Vem fan gör så?? Nog för att jag kan förstå att man snor bensin, men där räcker det. Att hälla dit vatten istället så jäkla dumt. Som när man var liten och snodde sprit från mamma och pappa och bemödade sig med att hälla dit vatten så att det inte skulle märkas. Mamma hade gärna bjudit på bensinen men att få saker förstörda är ju jävligt trist. Massa onödiga pengar som försvinner. Idioter finns det gott om!

Vi har bott i vårat hus i åtta år nu. Känns som ett halvt liv ♥ Nu blire film i soffan!

Semester

Haft ännu en underbar dag med familjen. Kim har semester och livet leker. Vädret kunde inte ha varit bättre. Vi har inte varit på stranden än, men ett par dagar till och sen är det nog behaglig temp i vattnet. Vi har dock badat i poolen där i var det 22-23 grader. Alice var modig nog och gick själv i poolen, med kuddarna på sig så kan hon bada riktigt bra själv. Vattnet går till halsen på henne. Felix kompis kom över och så badade vi allihop. Vattenkrig hade vi med. Sprutade på varandra med vattenleksaker och med händerna. Kim sprang och hoppade över kanten och slängde sig i, det gillade killarna.

På förmiddagen var vi i stan och handlade medans Felix lekte hemma hos en kompis. Var på Jysk och köpte tyg till dynorna i husvagnen. Var inte helt kul att gå där med lillan men men så är det ju alltid när hon är med. Sen åkte vi till svärfar och lånade symaskinen. Imorgon ska det tydligen bli dåligt väder så då stannar vi inne och städar och syr. Jag städar och Kim syr, men det var väl ingen annan som trodde nåt annat? :)

Sätter in en bild på kattbebisarna. Det går förövrigt bra med dom. Zarah finner sig i lådan men tycker att det är väldigt varmt. Hon har gjort ifrån sig på lådan och äter redigt med mat. Hon flåsar en del och det oroar mig men hon verkar må bra. Tror att bebisarna är två hanar men är inte helt säker. Inatt vaknade jag av att en av dom pep och det visade sig att han vandrat ut ur lådan och pep förgäves utanför. Zarah låg och diade den andra så jag fick bära tillbaka honom till mamma. Sen idag så lade hon sig på dom i lådan så dom pep. Det är inte lätt att vara förstagångsmamma :)

Nu ska jag gå och hämta in min man från husvagnen. Dags att sluta arbeta nu. Han tar det dock relativt lugnt på semstern. Men han anser att det är bra om man hinner med en sak per dag, alltså nåt som ska göras typ som att gräva bort en buske eller så. Första dagen gjorde han tre ♥


Bebisarna är här!

Ja dags för en uppdatering tror jag minsann. Har hänt en del sen sist. Firade midsommar hemma hos svärfar tillsammans med svärfar, svåger, svägerska med pojkvän, Kimpas faster med man och en kusin till Kim och hennes kille. Åt god mat, jordgubbar och grillade i solen.








Älskling och hans fina syskon

På lördagen åkte jag till Karlstad och mötte upp Ullis och sen åkte vi till Sofia i Deje och hälsade på nya bebisen. Hon hade fått en uderbar liten Emilia. Mia som var med ska ha barn nu den sjunde, kul att äntligen se henne gravid och rund. Köpte mat, fikade och snackade. Dagen efter spenderade vi ute i trädgården. Vi badade i poolen, fikade och hade det allmänt gott.


Mias bebis kommer 4 dagar efter min födelsedag :)


Fina Ulrika med fina lilla Emilia Manisha.


Stolt mamma

Inatt blev vi kattföräldrar. Jag hade på känn att det skulle ske nu. Zarahs mage var mindre än förut vilket ska vara ett tecken. Jag lade mig sent på kvällen/natten och då bäddade hon en del under Lukas säng men det brukar hon göra. Jag somnade tyvärr om och vaknade av att mamma ringde och väckte oss. Noterade att Zarah inte var i vårat rum som så ofta annars. Sprang iväg och kollade bakom tv:n i vardagsrummet och där låg hon på en filt som Kimpa lagt dit. Förstod att hon fött och såg en liten korv brevid henne. Vid en närmare undersökning visade det sig att två kattungar var döda. Två levde och två dog. Det som grämer mig är att jag kanske kunde ha räddat dom. Kanske kom dom så fort så att hon inte hann med att tvätta dem rena och fri från slem eller så var de döda från början. Det får vi aldrig reda på. Nu tänker vi så att två överlevde och nu ska vi se till att dom och Zarah har det så bra som möjligt. Kimpa fick flytta på henne och ungarna och lägga dom i lådan som vi gjort iordning till henne. Hon hoppade på Fleeze när hon låg i vardagsrummet och han blev så rädd så han kissade ner sig. Så dte var ingen hållbar läsning att ha dom där så nu ligger dom i vårat rum. Zarah har vatten, mat och låda därinne och det verkar funka bra. En kattunge är svart med vita ben och en är gråspräcklig, de två som dog var gråa båda två. Vi vet inte vilket kön de har än. Time will tell.

Vi har riktiga sommartider här i huset. Jag som sa att vi skulle passa oss för det. Men det är oundvikligt. Alice sover middag och somnar sent på kvällen (är fortfarande vaken på sitt rum) och sover hon inte blir det kaos med. Bäst är om hon vaknar tidigt på morgonen och sover tidig middag. Har dock inte vänt på dygnet än, eller jo kanske mer eller mindre. Lite sovmornar har det blivit, är det sommar så är det! :)






SOOP

Haft en bra dag i solen. Gick och hämtade barnen på dagis. Alice hade endast hunnit sova tjugo minuter och var trött och ledsen och magen gjorde henne ju inte direkt på bättre humör. Fick hålla henne i handen för att hon ens skulle gå hemåt. Hon ville bara vända om och springa till vattenspridaren på dagis. När vi väl kom hem så smet hon iväg till baksidan och samtidigt ramlade ett däck av Lukas vagn så hela vagnen välte in i husvagnen. Hann få tag på pojken innan han ramlade ut och sen lade jag honom på en filt och sprang efter Alice. Fick lugna och trösta henne och sen var resten av dagen lugn. Lillan fick poopilera rejält, först en gång sen en gång och då syntes det att vi gett henne lactulos om man säger så. Shit all over the place.

Åkte iväg och handlade på kvällen när barnen lagt sig. Gjorde det fatala misstaget att åka till Coop (snälla läsa soop). Allt är dyrt som fan och, ja det är inte bra helt enkelt. Köpte trosor till Alice, 2 för 60 spänn. Kanske inte så farligt dyrt men ändå. Skitaffär! Och dom bittra kärringarna i kassan (inte alla men det finns en del gamla häxor). Nu får det bli lilla Maxi varenda gång. Får ju gratiskuponger och bra erbjudanden varje vecka.

Imorgon är det midsommar som ni alla vet. Då bär bilen av mot svärfar och dit kommer även Kims familj och några kusiner och syskon till Kims pappa om jag är rätt informerad. För min del kunde hela spektaklet (alltså midsommar) kvitta. Vill dock hitta en penis som barnen kan dansa runt.

Glad midsommar på er!

Bajsprat

Jag är så jäkla trött på bajs. Det handlar bara om bajs här hemma dag som natt. Det är Alice mage som krånglar i vanlig ordning. Vet inte vad jag ska göra längre. Vi ger henne lactulos regelbundet och för ett tag sen fungerade det prickfritt hon bajade löst och relativt ofta. Nu går det inte alls. Jag vet att hon inte är hård, men det är psykiskt. Om man observerar henne så kan man tro att hon står och klämmer  flera ggr per dag men det är fel hon håller emot. Kniper med hela kroppen varje gång hon behöver bajsa. Och det funkar. Trots 20 ml lactulos per dag, ungen kan hålla emot! På 13 dagar har hon bajsat fyra gånger och bara en gång rejält. För att hon ska bajsa överhuvudtaget så har vi fått ge henne lavemang och dom är nu slut. Kim är inte hemma och affärerna är stängda. Jag har retat hennes tarm med en termometer (hemskt jag vet), burit henne och masserat magen men inget händer. Nu ligger hon för kvällen men jag vet att hon kommer att vakna flera gånger i natt av kramper. Hon lider så vårat lilla hjärta och inget kan man göra för att hjälpa henne. Att bajsa är en sån naturlig sak men här hemma funkar det aldrig. Felix hade exakt samma helvete han. Det är bara att hoppas att Lukas slipper det. Ska ringa till Eileen imorgon och rådfråga henne lite. Alice har inte varit på någon 2,5 års kontroll än. Har dem slutat med såna eller är det bara slarv som gjort att vi inte fått nån tid? Någon som vet? Och inte äter hon heller, det enda jag får i henne är lite fil om hon kan sitta och välling.

Annars har jag inte så gjort så mycket denna dag. Felix har haft en kompis här och jag har fyllt poolen. Kimpa satte upp den igår och fyllde tills vi gick och lade oss. Sen satte han på vattnet imorse igen och efter 8 timmar var den full. Skulle vrida av kranen men vred åt fel håll och skiten låste sig. Fick stänga av vattnet i huset. När jag väl fick av kranen med hjälp av en skiftnyckel så satte jag på vattnet igen. Då började kranen till diskmaskin spruta så det var vatten i halva köket (iaf nästan). Fick springa ut i garaget och strypa vattnet igen. Tillslut fick jag ordning på även detta.

Kim har bara en dag kvar på jobbet, sen har han semester. Kattbebisar runt hörnet och eventuellt besök av brorsan i helgen om dom kommer hem gör livet lite extra ljust nu. Förvisso har jag planer hela helgen som gör att jag egentligen inte hinner träffa dom, men tänker skapa luckor om dom kommer. Får helt enkelt prioritera.

Nu te, knäckemacka och tv!

Runaway bride

Har precis lagt två av barnen. Lukas gick hur smidigt som helst. Värre var det med Alice såklart. Hon ska inte sova, ska lyssna på skiva, ska inte lyssna, ska ha kram, ska inte ha kram krångel krångel helt enkelt. Igår kväll höll jag på att bli tokig. Då höll hon på till 21.30 innan hon äntligen somnade. Sen vaknade hon och krånglade inatt så jag knallade dit med välling enbart för att få tyst på henne så jag kunde få sova vidare eftersom Lukas precis krånglat och somnat om. De byter av varandra de där två. Och så där höll det på från tre på natten till sex. Hörde hur hon lekte på sitt rum och välte ut alla leksaker men jag lät henne hållas. Sen ringde klockan för Kim och då var det bara att pallra sig upp och duscha. Sen fick jag iväg barnen till dagis/fritids och satt i solen en timme och läste medans lilleman sov.

Kimpa och Felix är ute. Kim håller på och sätter upp poolen. På tiden att den kommer upp innan den ska ner igen. Ska ut och hålla dom sällskap för nu har det tystnat här inne. Felix ska oxå snart i säng. Vägrar låta honom vända på dygnet. Blir inte bra av det, sen försvinner våran ack så värdefulla kväll. Den är jag inte villig att ge upp. Några kvällar här och var absolut men inte hela tiden. Egoistiska mamman that´s me men det står jag för.

Ikväll drog Alice igen. Kim och barnen hade varit ute innan middagen och sen kom dem in och åt. Så när Alice gått från bordet såg jag hur hon gick bort till altandörren men jag frågade Kim om han hade stängt och han sa ja. Men efter en stund var det så tyst så då frågade jag honom om han hade haspat och låst den men det hade han inte. självklart hade hon dragit! Jag sa att han fick gå och leta efter henne och han sprang iväg men jag sprang eller gick åt det andra hållet mot våran bod. Och går ut på gatan och då kommer hon gående där från dagisgatan typ i bara blöja och säger "mamma det kommer en bil" sen tar hon min hand. Det är ju så man skäms. Men jag trodde givetvis att dörren var låst för det måste den vara. Som tur var kom hon tillbaka mot mig för hon var en bra bit bort, ja på gatan nedanför. Kim ska åka och handla imorgon och vi överväger starkt att köpa staket och smälla upp på baksidan. Får hon chansen så drar hon. Men igår när jag var ute med henne stack hon bara en gång, nån form av rekord tror jag. Givetivis släpper jag henne inte med blicken när vi är ute. Att åka ensam till stranden är inte direkt att tänka på i år. Älskade lilla skitunge!

Nu ska jag gå ut och spana lite, lägga Felix sen blir det soffläge resten av kvällen.

Tror att jag kände Zarahs bebisar sparka förut, om det var så innebär det att det inte är långt kvar till dom kommer. Drog mig i pannrummet igår med. Tömde ur kondensbehållaren och glömde bot att det blir halt som tusan och traskade lugnt på. Plötsligt låg jag i en hög på stengolvet bland ved och grejer. Trodde jag skulle knäcka bäckenet eller nåt. Gick bra men har rätt ont i ena sidan av kroppen idag. De flesta olyckor sker i hemmet- så sant som det är sagt!

Dopet

Nu är den lösenordsskyddad min blogg. Jag vet att jag skrivit att jag ska lösenskydda den förut men tagit bort det. Jag tycker att det är väldigt roligt att jag hela tiden får fler och fler läsare men det har även sina nackdelar. Jag är ganska ärlig och utlämnande i min blogg. Jag delar med mig av mina känslor och som läget är just nu så vill jag inte att vem som helst ska läsa det jag skriver. Sen skriver jag ju inte bara om mig utan om man, barn och vänner.

Idag är det en riktigt seg dag om jag ska vara ärlig. Alice är förstoppad och har det jobbigt och Kim är iväg och fixar med veden. Jag kan inte ta mig för så mycket idag när Alice mår som hon mår. Får vara glad om vi ens tar oss utanför dörren känns det som. Vi har laxerat henne en gång men det funka inte, ska ge henne en till snart. Har gett henne lactulos i flera dagar men det har inte funkat. Hon kniper igen den lilla fröken. Mamma var snäll och åkte och städade i Prästgården åt mig. Hade ingen möjlighet att åka dit med barnen. Eller snarare ingen möjlighet att städa med Alice i samma hus. Igår smet hon upp på övervåningen och hann käka upp nåns gamla pepparkakshjärta, rita på ett underlägg och försöka sig på att klippa sig själv med en sax. Jag hade fullt upp i köket. Någon måste hela tiden ha ögonen på henne så enkelt är det.

Dopet gick bra förresten! Det var en nätt skara gäster, men de allra viktigaste var där. Dagen innan lyckades jag färga dopklänningen i en turkos ton och Alice sprang runt i kyrkan och kom endast till oss och dansade under psalmerna. Men förutom det så gick det bra. Tack alla ni som kom. Tack för presenter, tålamod och hjälp med fikat!

Måste ju kommentera bröllopet med. Det var så vackert så och jag är glad att de äntligen fick chansen att gifta sig. De längtar säkert efter barn och det är på tiden nu känns det som. Victorias klänning var gudomligt snygg det tyckte t.om Kimpa. Enkel men ändå så fin och så full av klass.















Lukas har fått en tand! Tidigt, de andra två fick när de var fem månader men Lukas är bara fyra. Så du hade rätt igår Tina, en tand var på väg!






Reminder

Vill bara påminna om att jag lösenskyddar bloggen från och med nu. Om ni vill ha lösen men inte hört av er än så kommentera eller maila till mig, [email protected]


Dukat

Nu har jag och mamma varit och dukat inför dopet. Körde dit alla bakverk och tårtorna oxå. Blir nog bra. Det blir ett litet dop den här gången. Har fått ännu två avbokningar idag. En som inte osat innan skickade ett sms med ursäkt. Men inte tror man direkt att nån som inte osat ändå hade tänkt att komma liksom. Men skitsamma jag är väldigt nöjd med dom få gästerna som kommer. För det är verkligen dom närmaste. Dom som räknas! Kommer att sakna 4 människor där imorgon, väldigt mycket men annars är det verkligen de bästa som kommer.

Och jag vet att jag ältar. Men jag blir så ofta besviken på folk och jag blir lika ledsen varje gång. Inte förvånad men besviken. Jag har ganska höga krav på folk i min omgivning, det har jag och det är jag medveten om. Jag vill att folk ska bry sig och bete sig, jag tycker att det är så viktigt. Och sen vi fick Lukas så har det blivit så tydligt. Första barnet åh ska ni ha barn va roligt, grattis! Andra barnet, åh kul klart barn nummer ett ska ha ett syskon. Barn nummer tre, jaha? Ett till? Varför? Var det planerat? Det är helt enkelt inte lika viktigt. Visst förstår jag att det blir speciellt med barn nummer ett men annars är det lika mycket kärlek, spänning och glädje även fast det är tredje. Det är ett BARN, en MÄNNISKA som kommer och det är lika jävla fantastiskt vare sig det är 1:a eller 5:e!

Idag har vi handlat, ätit på donken och fixat lite. Nu ska jag krypa ner i soffan med älskligen som precis kom in!


En bra dag

Idag har barnen varit på utflykt med dagis. Och jag har haft besök av Linda, Albin och Charlie. Mycket angenämt! Linda kom med en massa presenter till Lukas, rara fina Linda. Och rara fina Charlie med. Två av mina absoluta favoriter ♥ Vi babblade och fikade ute i trädgården. Jag fick springa en del efter Alice i vanlig ordning. Kim kom hem och genomsköt henne genom att hoppa över häcken. Hon är snabb flickan!

Jag och tjejerna grovplanerade lite inför sommaren som nu är här. Vi är fast beslutade för att umgås en del. Det behöver inte vara krångligt, en massa planerade eller speciellt dyrt. Huvudsaken är ju att man ses och det ska vi absolut göra!

Vill ge en stor eloge till min fantastiska man. Han kom hem tidigare från jobbet och efter en snabbfika så satte han igång att trimma och klippa gräs och han håller fortfarande på. Vad gjorde vi utan dig älskling!?

Nu ska jag gå upp på vinden och leta reda på dopklänningen. I sista stund jag vet, men sån är jag. Får endast saker gjorda om jag känner piskan!





Hittade klänningen efter lång tids letande. Den låg överst i Alice garderob. Synd att jag inte visste det innan jag rev ut alla barnkläder på vinden. Tre barn och sju år gör att det finns mucho clothes där. Men nu är den funnen och det är huvudsaken.

You are my heaven on earth, you are my last, my first

Sitter och njuter av tystnaden. Det enda som hörs är Beyoncé på Spotify. Felix och Alice är på utflykt med dagis/fritids. Lukas ligger och sover. I eftermiddag kommer Linda och Albin och hälsar på oss. Måste baka lite tills dess, vet precis vad jag ska bjuda henne på. Har massvis att göra innan hon kommer, ska hinna duscha, handla, baka och dammsuga lite och bjuda Lukas på smakportion.

Förtuom alla dopförberedelser så är det lugna gatan här hemma. Lukas har dock börjat vakna på nätterna runt tvåtiden. Har aldrig hänt förut, inte ens när han var nyfödd. Men han skriker inte utan babblar bara lite tills jag vaknar. Då lyfter jag över honom till våran säng och ammar honom och sen somnar vi. I natt vaknade jag av att han snurrade en massa. Det är hans nya grej att snurra över på mage dagarna i ända. Inatt låg han och dreglade på min mobil som alltid ligger i sängen. Det gör den inte för att man ska kunna nå mig at any time utan för att den agerar väckarklocka här i familjen. Äntligen har Kim slutat låta sin klocka väcka alla andra utom honom för så var det verkligen. Nu piper min och sen knuffar jag lite lätt på mannen ett par ggr och förr eller senare så stapplar han sig ur sängen som en duktig man. Alice har börjat springa och krama oss och säga "Åh så längesen", mycket charmigt trots att man setts hela dagen. Och efter att ha sovit bra ett tag så vaknar hon och vrålar varje natt igen. Felix har gjort ett genombrott han med. Han har vägrat att ha smör på sina smörgåsar i ett halvårs tid nu. Och sen igår när vi satt och åt mellanmål så hyvlade han först ost till sig själv (ost äts bara ur handen annars och aldrig på hans macka). Sen sa han oj jag glömde och så tog han bort osten för att breda på lite smör först. Höll på att tappa hakan. Nu gillade han smör igen. Han hade ätit det till lunch på fritids, soppa och ostsmörgåsar och smör var ju rätt gott egentligen. Imorse gjorde han samma sak igen och visade stolt sin pappa som berättade att han redan hört den stora nyheten från mig. Det är lättare att göra smörgåsar åt honom numera. Jag har inte gjort nån stor grej utav det här utan sagt att han tar smör om han vill och att det är helt frivilligt. Jag är nöjd så länge han äter. Och jag är nöjd så länge han inte börjar med dumheten att ta bort alla kanter på varenda macka han äter. Så gjorde en del av mina kompisar när vi var små och jag har aldrig fattat den grejen. What´s up with that? Jag och en kompis blev som mindre bjudna på rostmackor hos hennes pappas kompis och hon åt säkert 10-12 mackor men tog bort varenda kant på formfranskan som serverades och det blev inte så mycket bröd kvar att äta. Och jag kommer fortfarande ihåg att jag skämdes å hennes vägnar eftersom jag tyckte att det var sånt slöseri med bröd, speciellt när vi blev bjudna och allt.

Helgen bjuder på Dop som antagligen inte undgått nån av er, sen på söndag ska jag iväg till Deje. Min kompis Sofia har fått en dotter, en liten Emilia och det ska bli så mysigt att få åka och kika på underverket! Ska bli härligt att träffa Ulle och Mia med, saknar dom väldigt mycket!

Nu ska jag få tummen ur och fixa lite här hemma.

Bakning pågår

Idag har jag bakat. Har knappt varit utanför dörren. Hemskt! När det är sånt här underbart väder så ska man ju inte vara inne. Ska ge barnen mellanmål och så drar vi ut sen. Vädret är ju kanon som sagt. Annars är det väldigt lugnt här hemma. Barnen kom nyss hem så nu myser vi lite tillsammans. Började med att ta oss en varsin isglass.

Zarah är helt klart med bebisar. Magen växer och hon går runt och bäddar här hemma. Ska inreda en kartong till henne så hon har sen när det är dags. Hon är inte speciellt tjock än men man vet ju ändå inte när bebisarna kommer men jag skulle tippa på att dom är här om två veckor kanske mindre eftersom hon börjat bädda. Men kan lika gärna vara en månad kvar men jag tror snarare på två veckor eftersom hon har bäddat i några dagar nu.

Har bestämt faddrar till Lukas oxå. Det blir två av mina närmaste vänner. Jag har baserat det på att dom här tjejerna verkligen bryr sig om mina barn. Alla mina vänner är fina och underbara människor men man kan ju inte ta allihop.




Bitterfittan har talat

Jag borde verkligen inte blogga nu. Man ska inte blogga arg, precis som att man ska aldrig handla hungrig. Men som alla vet så gör man ju det ändå. Fast egentligen är jag inte arg, nej det är jag faktiskt inte. Besviken är mer ordet som passar in på mig just nu. Alltid är det samma sak. Jag kanske är extra känslig jag vet inte. Men jag tycker inte att man ska behandla folk hur som helst. Bäst är att inte bry sig jag vet det, önskar bara att jag hade en off knapp.

Ikväll har jag bakat inför dopet. Jag har aldrig misslyckats med mockarutor förut men självklart gjorde jag det idag. Vad är oddsen? Skitsamma dom blev helt okej och jag hinner inte baka nya. Har en massa andra saker att baka om man säger så. Fast jag behöver inte ta i för det kommer nog inte så mycket folk. Jag och Kim har en hel del släkt speciellt han men dom bjuder vi inte av uppenbara anledningar. Jag sållade även bland vännerna den här gången och bjöd enbart de närmaste. Men en del ska bort och så där. Sen finns det dom som inte vet hur man OSAr. Alla är vi olika men jag kan tycka att man kan se till att meddela sig om man ska komma eller inte. Eller det kanske är för mycket begärt i dagens samhälle? Eller är man möjligtvis överöst med inbjudningar? Nej det tror inte jag heller. Är man kanske för upptagen med sig själv? Ja det tror jag är närmare sanningen. Jag är en bitterfitta det är jag väl medveten om. Bitter is my middle name and it suits me quite well!

Kommer antagligen lösenskydda bloggen från och med nästa vecka. Vill ni fortsätta läsa så maila mig på [email protected] eller kommentera här eller hör av er på ett eller annat sätt. Bara för att jag inte känner dig som läser så innebär inte det att du inte får lösen, absolut inte. Hör bara av er!


The worst fifteen minutes of my life

Ja fy fan säger jag bara! Förut när jag var ute med ungarna så hände nåt hemskt. Jag var ju barnvakt åt två fina killar idag så jag satt ute i trädgården vid sandlådan med tre killar, Alice och Lukas låg i vagnen och bubblade. Jag har ju alltid ögonen på Alice när vi är ute, det är något jag har lärt mig att man kan inte glömma hennes ens för en sekund. Det gjorde jag inte heller utan jag såg att hon gick mot framsidan och jag följde efter henne. Hon hann runt hörnet tio sekunder före mig men när jag kom runt så var hon borta. Dörren stod på vid gavel så jag tänkte att hon kanske gått in efter sin älskade tutte. Gick in och ropade och kollade igenom rummen fort men ingen Alice. Gick ut och sprang över till grannen som hon brukar gå till. Men där var hon inte heller. Nu börjar det kännas i magen så jag går till killarna och frågar om hon kommit tillbaka men det har hon inte. Jag skickar iväg killarna till grannkillen för att kolla. Samtidigt går jag andra gatan neråt och ropar. Någonstans här börjar jag känna paniken och ringer till mamma och snart oxå till Felix kompis mamma på gatan nedanför. Jag går in på grannens gård igen och på gården som angränsar till deras på baksidan. Här är det öppet och jag ser en stor pool. Den ångesten jag kände då vill jag aldrig mer känna igen. Sprang fram till poolen men där var hon inte som tur var. Men alltså så många tankar som hann gå igenom mitt huvud under tiden hon var borta. Snart anlände mamma och hon stack åt ett håll och jag åt ett annat. Gick ner till dagis och där var redan killarna och letade men ingen Alice. Jag gick runt och ropade och grät. Efter ytterligare en stund så säger grannen till mamma att Alice är runt hörnet och där hittar killarna henne. Antagligen så har hon gått in till grannen och när jag kollat där så har hon stått bakom nåt eller gått in till grannen brevid.

Slutet gott allting gott men oj vad hemskt det var. Jag hann som sagt tänka så mycket under tiden hon var borta. Och jag vet att jag överreagerade men det här har aldrig hänt mig förut. Önskar att jag kunde vara en stark och förnuftig person men det är jag dessvärre aldrig i såna här situationer. Jag drabbas helt enkelt av panik. Jag är ingen dålig mamma och jag har alltid stenkoll på henne men när jag valde att titta inomhus så hann hon ta en annan väg och det räckte. Hon är så jäkla snabb ungen, hon behöver inte mer än några sekunders försprång.

Efteråt satt killarna och diskuterade och resonerade att huvudsaken var att hon överlevde för annars hade vi fått begrava henne och det hade varit hemskt. Samtidigt kände dom sig som detektiver och tyckte att det hade varit lite av ett äventyr. Felix var kräkfärdig av ångest, stackarn. Vi har pratat mycket om det så här i efterhand. Felix hade sagt till hans kompisar att om någon bara kunde hitta henne så skulle de få alla hans 700 kronor. Älskade finaste storebror!

Vill tacka Maria och hennes dotter Felicia som supersnabbt slängde sig upp på cyklarna och hjälpte till. Alla andra grannar som både såg och hörde mina rop och mina tårar vill jag inte säga mycket till. Ni är helt förkastliga, det är ni faktiskt. Jag vet att jag låter elak och bitter men att visa lite medmänsklighet vore fint. Men som Kim säger hälsar man knappt så är man inte nåt att lita på i en nödsituation.


En helg i skogen

Felix slutade skolan i fredags och sen dess har det gått i ett så jag har inte hunnit uppdarera här. Har inte surfat heller för den delen. I fredags åkte vi upp till kyrkan och tittade på barnen när dom sjöng. Givetvis fick jag hålla tillbaka tårarna. Och givetvis fick Kim ta med Alice och gå ut ur kyrkan. Dom var så fina där dom stod och sjöng. Efteråt kramade jag om Felix fröken och tackade henne för det här året. Hon ska sluta och börja jobba i stan istället. Detta var mycket känslosamt för henne och jag fick hålla tillbaka tårarna jag med. Efteråt knallade vi ner till Prästgården och fikade i gröngräset. Hem och åt lite och jag hann tom sova middag på soffan. Det händer inte så ofta som tur är.


Dåligt kort jag vet, men Felix står längst fram i mitten i turkost linne


Ett sista farväl av fröken

På kvällen åkte vi ner till Hult där vi grillade och spelade Brännfotboll med Felix klass. En mycket lyckad tillställning. Är glad att vi har A som mamma i klassen. Hon är en riktig eldsjäl och en glad och härlig människa. En sån engagerad mamma behövs i varje klass.







På lördagen krokade vi på husvagnen och åkte till svärfar i skogen och där stannade vi till söndagkväll. På kvällen drog vi ett avsnitt Rome.





Idag har jag kompisens barn här, de leker tillsammans med Felix. Veckan handlar om att baka inför dopet på lördag. Ska baka allt själv, men tror att jag beställer tårtorna. Hinner inte att fixa dom oxå.






Snart sommarlov

Imorgon är det en stor dag här hemma. Då firar vi Felix första skolavslutning. Vi åker iväg till kyrkan på morgonen, Felix farmor och faster följer oxå med. Är det uppehåll så blir det fika i Prästgården annars åker vi bara hem. På eftermiddagen/kvällen åker vi ner till Hult och grillar med Felix klass. Funderade på att införa nån tradition som vi håller fast vid sen. Typ pizza och tårta och present. Varje avslutat skolår ska iaf firas och uppmärksammas det är ett som är säkert.

Idag har vi varit inne och vaccinerat Lukas. Han skulle ha haft sprutorna för en månad sen men jag har varit tvungen att ställa in 2 ggr och Eileen har ställt in en gång hon med. Men nu blev det av. Men oj va ont han fick lillen. Han brukar inte gnälla men han skrek oavbrutet hela vägen hem. Gav honom en supp och ammade honom, nu sitter han och myser i pappas knä. Och det var precis som jag trodde. Vi vägde och mätte honom och det har vi inte gjort sen han var sju veckor. Jag har sagt till Kim att jag tror att Lukas är mindre än hans syskon och det stämde bra det. Han vägde 7 730 och var 65,2 lång. Alice var vid samma ålder 69 cm och vägde 8 970. Felix var 67 och vägde 8 400. När vi kollade på Lukas kurvor så har han liksom stannat av eller hoppat ner ett steg i både vikt, längd och huvudomfong. Lukas kommer nog bli lite mindre än dom andra. Roligt när det blir så. Alice och Felix var ju så himla stora. Fast Lukas är oxå större än medel så liten är han inte. Spännande resor vi har framför oss med tre helt olika små individer ♥

Igår var det så spännande på Grey´s så jag efteråt tvingade Kim att ladda ner fortsättningen. Kunde absolut inte hålla mig en hel vecka till. I love it! Prästen tittade även förbi igår, hon hade med sig en praktikant (så heter det ju inte men ni vet vad jag menar). Dom tyckte att Lukas var otroligt snäll och att Alice var söt som socker men lite aktiv haha no shit Sherlock! Fick bestämma hela dopet själv. Kim tycker det är överkurs och ett onödigt moment. Jag tycker att det hör till. Men visst känner man sig som en fejk, speciellt kyrklig är man ju inte. Kommer så väl ihåg när prästen som skulle döpa Felix var här. Då sa han att det kändes så fint att veta att Felix skulle växa upp i ett kristet hem. Då fick vi nästan skämmas :)

Nu ska jag se till att få de små i säng. Felix ska duscha och prova sin outfit inför morgondagen. Han blir inte uppklädd till tänderna om man säger så. Men nya fina kläder ska han så klart ha.

Vill passa på att tacka min mamma! Tack för alla kläder, alla pengar, allt. Vad gjorde vi utan dig?
Och stort tack till Tina för det som kom i posten. Felix blev mycket glad!

Big time whining

Varnar er det kommer bli gnälligt. Jag är egentligen en jäkel på att gnälla, men samtidigt är jag en jäkel på att vara glad och uppskatta livet. One way or the other, bergodalbanan Maria. Nu ska jag komma till saken. Jag mår dåligt. Kände mig lite piggare på förmiddagen men nu känner jag mig som en påse nötter. Halsen värker som bara den och jag har ont i hela kroppen, fryser och frossar. Och hostan ska vi inte tala om, hostar nästan tills jag kräks. Jag kan knappt svälja maten, inte ens glass eller dryck går ner smärtfritt. Åttonde dagen nu som jag har det så här.

Jävla skitvirus snälla lämna min kropp!

Nu blir det en kopp te i soffan!

Virus och annat jidder

Imorse när jag vaknade av att jag hostade så jag nästan kräktes klockan halv sex på morgonen så fick jag nog och ringde efter en tid hos läkaren. De hittade dock inget fel på mig utan det är ett virus helt enkelt. Halsen är något bättre men istället så har jag ju fått en jäkla hosta och är hes som bara den. Kim tog hand om Alice och Lukas när jag var där och sen tog vi en pizza med Tina. Ringde och frågade om hon ville hänga med oss på lunch. Man får passa på medans man kan. Våran fina kompis, kusin och fadder flyttar nämnligen till storstaden i augusti så det gäller att passa på.

Nu har Lukas också fått ögoninflammation och hostar gör han också. Han verkar inte lida av det men det ser ju väldigt äckligt ut. Han är fortfarande mammas lilla mönsterbebis som sover från halv åtta på kvällen till sju halv åtta på morgonen utan att vakna. Det är fördelen med att ha relativt små barn, just det att man får kvällen fri. Man får några timmar på kvällen innan det ära dags att sova. Igår såg vi på Shutter Island, den var bra faktiskt.

Veckan bjuder på dopsamtal, vaccinering och skolavslutning. Felix ska vara med om sin första skolavslutning, det är stort! Sen på kvällen ska vi familjer som har barn i förskoleklassen träffas och grillas och umgås lite. Det är jag och Anna som har styrt upp det, ska bli mysigt. Kanske blir det en tur till svärfar. Då tar vi med husvagnen och sover där samtidigt som vi slår upp förtältet och ser hur det funkar och ser ut.

Tror att det kan vara en graviditet på gång här hemma! Den här gången är det inte jag som är på tjocken som tur är. Däremot så misstänker vi att Zarah har bebisar i magen. Hennes tuttar har svällt upp och är stora och så har dom aldrig sett ut förut. Vi får väl se vad tiden utvisar.




Lugn söndag

Idag är det en lugn söndag och det är tanken det. Kim skulle egentligen ner och fixa med båten men bestämde sig för att bara ta det lugnt. Han har nog insett att han måste bromsa in ibland. Man kan inte köra på i det tempot han gör, han måste få vila lite oxå. Klokt val! Tanken är att vi ska pula lite i trädgården, ska sätta våra tagetes och rensa rabatter, kanske oxå börja med att rensa och kratta sten där poolen ska stå. Det är ju dags att sätta upp den nu. Jag har dock inte ens kommit ut än. Lukas och Alice sover. Hon är sliten Alice och går bara runt och snuttar hela tiden. Nappen i munnen och kaninen intryckt i näsan. Vet inte om hon går igenom en utvecklingsperiod och växer mycket nu eller om det är värmen som gör henne så trött. Både vi och fröknarna på dagis har märkt en drastisk förändring hos henne. Som igår då sov hon på väg till stan och sen somnade hon på soffan mellan halv fem och sex på kvällen men sov ändå för kvällen vid åtta sen.

Igår hade vi barnkalas här hemma, så Alice hade ju anledning att vara trött. Kalaset gick bra men oj vad det märks att det bara var killar på kalaset. Tuff attityd, framfusiga och det roligaste av allt tyckte dom nog var när en stor bil gick sönder. Inte för att gå in för mycket på det här med genus, men det blir så himla tydligt ibland. Till allas stora lycka så kom glassbilen mitt i kalaset så killarna fick glass oxå. På kvällen åt barnen godis och Felix lade sig som vanligt med magknip. På kvällen såg vi på Sommaren med Göran och jag nickade inte ens till trots att jag var mycket trött. Eloge till mig!

När jag skulle sova så höll jag på att bli galen på min jävla hals. Förlåt om jag tjatar om den, men den driver mig till vansinne ibland känns det som. Nu gör det inte fullt lika ont, nu är det mer svullet istället och har över gått i hosta och heshet. Kan knappt prata från och till och imorse när jag sjöng nationalsången så undrade Felix varför jag kraxade så. Jag låter som en kärring som rökt för mycket cigg i 40 års tid. Viss mat får jag dela extra mycket för att få ner. Funderar starkt på att ringa VC imorgon, vet inte om man ska ha det så här?

Hade tänkt mig ner på Visnumskilsdagen idag eftersom skolbarnen ska tåga in. Men vi struntar i det, Kimpa ska bara få vara hemma. Jag är ju inte därifrån och det finns en viss person jag inte är sugen på att springa på så det var nog ett klokt beslut att stanna hemma.


Varning för bildregn

Nu är vi hemma igen. Kom ju tillslut iväg på det där lägret i Däldenäs. Tog vagnen och åkte ner i går när Kimpa kom hem från jobbet. De flesta barn badade när vi kom ner och Alice kutade ner till stranden och ut i vattnet. Så det var bara för mig att knalla efter. Gick ut så vattnet kom en bra bit upp på låren. Vattnet var kallt men inte så benen domnade, men jag hade inte velat doppa hela kroppen i sjön om man säger så. På kvällen spelade dom brännboll och sen grillade vi. Jag sprang mest runt efter Alice. Vid ett tillfälle hann hon runt ett hörn sen när jag kom dit hade hon klättrat upp för trappor och in i ett rum och in i nåns säng. Felix var så upphettsad över att vi hade vagnen med sig så han ville gå och lägga sig tidigt. Allice tyckte inte likadant utan ville ut till de andra barnen som badade och lekte till sena kvällen. Efter lite chips, yoghurt och gnäll så somnade hon. Lukas somnade på en gång. Första natten i vagnen var mycket mysig. Jag vaknade dock och var så hungrig att jag var tvungen att äta en smörgås för att kunna somna om. Sen krånglade halsen väldigt mycket. Men det var en positiv upplevelse. Imorse vaknade vi och åt frukost ute i det gröna. Sen lekte barnen innan Felix började skolan. De har två friluftsdagar där nere och har olika stationer som det går runt på i olika grupper. Men idag ville han inte mer. Han var så sliten så han ville bara leka, bada eller gå och sova. Det sliter hårt på barnen därnere, speciellt när det är så varmt. Men det var en trevlig tripp.

Nu är jag trött. Barnen sover och Kimpa är hos svärfar och fixar med båten. Alltid är det nåt. Imorgon ska vi ha barnkalas innan dess ska vi handla, städa och jag ska baka tre sockerkakor till. Har bakat en ikväll. Ska ju ge till skolan inför Visnumskilsdagen. Får nog baka en till ikväll innan jag går och lägger mig.

Sätter in lite bilder från lägret.














































Driving away from the wreck of the day and it´s finally quiet in my head

Nu är det kväll. Barnen ser på Gustav sen ska den ena i säng och den andra in i duschen. Lukas ska få mat och sen blir det sängen för honom oxå. Klockan åtta börjar veckans heliga tid. Då ska vi se på Snickarn och Grey´s jag och baby. Han befinner sig givetvis i vagnen. Han jobbar hårt därinne och han är så duktig. Men det är fortfarande på håret att han hinner. Blir så fallet så åker vi ner till Däldenäs imorgon och hoppas på stuga eller eget rum annars får vi åka hem efter grillning och brännboll. Vädret ska ju bli kanon, härligt!

Dagen har varit lugn, har handlat med Alex. Gråtit en skvätt över hur synd det är om mig :) Jag har så förbannat ont i halsen rent ut sagt. Tror aldrig att jag haft så här ont förut. Ser en vit prick, ser ut som en finne därnere i halsen. Har mina misstankar om halsfluss. Funderar på att ringa till fabror doktorn imorgon. Eller så väntar jag några dagar till, vi får se.

Nu är Gustav slut, better get to it!

Var förresten på möte med Thörnesjö igår, det gick väl så där.


Snuttan bäddar ner sig överallt




Vi har ett träd på gården som blommar så här fint och rosa en vecka per år. Annars är det fulare men det gör inget för den här veckan uppväger big time.


Maj 2006

Sjuker

Hade det givetvis underbart med tjejerna igår. Först åt vi mat på en uteservering, jag drack min första cider på över ett år. Sen knallade vi iväg på bio. Om filmen kan jag säga en hel del. Jag älskar SATC jag gör det, det är en av de bästa serierna genom tiderna. Och jag älskar filmen av just den anledningen att jag äntligen få se Carrie, Char, Sam och Carrie igen. Men rent innehållsmässigt så kan den kvitta. Jag vet att det ska handla om mode men när de kommer i värsta balklänningarna och glittrande skor med skyhöga klackar så får jag nog. Det är lite lätt fashionoverkill om man säger så. Och det är mycket som är överdrivet. Jag kan dra på läpparna men skrattar inte alltför ofta eftersom det blir smått pinsamt. Och Anthony och Stansfields bröllop känns så där, det är med enbart för att man ska få in dom i filmen. Iof så kickar det igång filmen bra när Liza Minelli sjunger Single ladies. Och jag ogillar att Carrie gnäller på Big hela tiden. Visar på hennes omogna sida. Det enda riktigt roliga under filmen stod Charlie för. I filmens roligaste scen så säger hon: Nu missade jag nog något för alla skrattar. Och då hade hon missat det mest roliga i hela filmen. Och jag skvallrade för Tina och Jeanette och som vi skrattade. Vi kunde inte sluta och så slutade vi och sen började någon av oss att skratta, det var så jäkla roligt. Och mitt i den allvarligaste scenen skrattade vi med. Charlie du är så jävla klockren!

Kände mig lite risig igår, kände mig mör i kroppen och halsen värkte. Idag är det värre. Sov dåligt inatt, kunde inte somna eftersom jag mådde dåligt. När jag väl somnade så väckte Alice mig två ggr. En gång välling, en gång poop så det var bara att släpa sig upp. När jag väl somnat om vaknade Lukas. Så efter att jag lämnat Alice på dagis så gick jag hem och sov. Passade på när Lukas drog sin långsovning. Jag gillar inte att sova på dagen men det var precis vad jag behövde. Känner mig inte alls bra, halsen och kroppen värker. Helt fel tillfälle nu med tanke på att Däldenäs är precis runt hörnet. Men det är nåt envist virus som går nu, var och varannan unge är dålig verkar det som. Alice har klarat sig hittils iaf som tur är.

Ikväll är det möte igen. Jag har planerat att gå iväg. Mamma får kanske komma och vara barnvakt eftersom Kim behöver jobba med vagnen. Svarade på enkäten som vi fick igår. Vi fick tre stycken, en för varje barn. Ska bli spännande att se vart det leder. Om det blir dagis i Nybble istället så känns det som att det är en bra idé att sälja huset och packa sig in till stan. Känns inte så lockande att åka tre mil åt fel håll för att lämna barn varje dag. Det händer inte, så mycket kan jag säga.

Saknar mannen min som bara den känner jag. Men vill inte krama på honom för mycket eftersom jag inte vill smitta honom. Men just nu känns det som att det är värt det. Varför blir man (jag) så känslomässig när jag är sjuk? Aldrig känns tårarna så nära som när jag mår fysiskt dåligt.



RSS 2.0