Back on track

Idag är vi tillbaka på banan. Ungarna gick iväg till dagis och fritids igen. Jag åkte till stan och köpte med lite frukost och gick hem till Charlie en stund eftersom jag hade en stund innan jag skulle börja jobba. Linda och Ville kom dit med, mys! Fick pussa lite på lille Arvid. Tänk att bebisar är så söta och små, herregud vilken liten prutt.

Jobbade ett par timmar och var själv med tre barn. Lugna gatan med andra ord. Imorgon ska jag ta med mina barn till jobbet. Just för att deras förskola är stängd och de ska vara där jag jobbar då. Får väl se hur det går.

Köpte med en halloweentårta till kidsen. Kunde inte motstå den. Men ejeskvalitet blir det inte nåt mer, sorg! Felix gick halloween idag igen med andra kompisar. Han kom hem med en stor gottepåse som Lukas råkade se, vilket resulterade i utbrottet Allan. Märks att vi ställt tillbaka klockan.

Nu ligger de och jag ska se på Greys eller film med Kimpa, har inte bestämt mig än. Vet inte om jag orkar en hel film. Det blir snart sängen!




Bus eller godis

Började dagen med sovmorgon. Alice kom förvisso inknallandes vid sjutiden men lade sig mellan oss i sängen och såg på tv så vi kunde slumra vidare. Kim började jobba i badrummet. Ska byta ut våran duschhörna mot en kabin eftersom hörnan läckte en del. Så vi var utan vatten fyra timmar. Imorgon är vi utan dusch och jag som har duschnojan, men en dag eller två överlever väl alla. Bara att tvätta håret i vasken i värsta fall :)

På eftermiddagen åkte vi till Maxi och förbi driven på vägen hem. Kom hem och käkade lite, sen drog jag och Felix och två kompisar och deras mammor ut på halloweenpromenad. Samtidigt som svärfamiljen var över på en kvällsfika. Sen blev det magiskt eller vad det heter på svt sen.

När vi kom hem från stan så fick Alice hög feber igen. Hon har haft feber sen i måndags, men det var borta nån dag eller så men kommer tillbaka och alltid på kvällarna och hög blir den. Ska ringa imorgon och se vad de säger. Synd om henne som varit dålig så länge nu. Och understimulerat värre är det här hemma. Nästan deprimerande. har knappt gått ut med barnen sista veckan. Alice har inte orkat och den dagen hon mådde bättre blev Lukas sjuk men hans feber varade bara 1-2 dagar. Hon vill inte äta heller, men äter lite mer nu än i början iaf. Kan tro hon gått ner nåt kilo.

Min brorsdotter och svägerskan är i Thailand och det var jobbigt för brorsan när de åkte. Men han åker snart ner till dem. De är i Bangkok och det känns så där. Kändes inte bättre av att få veta att Emeli ramlat ur sängen och fått uppsöka sjukhus. Hade fått en liten spricka i armen. Dessutom är P gravid. Det var det som var det stora, roliga jag skrev om för nån vecka sen. I april blir jag faster igen, underbart! Oj vad jag saknar dem!




Fräscht va?


Lite bättre nu


Monster!


Vikarien

Som vikarie får man verkligen jobba kan jag lova. Jag ska alltid vara on top of my game! Jag ska ta bajsblöjor, visa framfötterna mm. Och tro mig det gör jag. Oj vad jag jobbar. Där jag är nu är det mycket småbarn.  Som idag, en personal kom ut från liggvilan där hon legat en timme. Jag var ensam med kanske 8-10 barn och det var lugna puckar. Men sen vaknade alla små samtidigt fem minuter senare. 4/5 var riktigt ledsna. Så jag satte mig på golvet med två i knäet och två i en tvillingkärra som jag ruckade lite på.

Som vikarie får du oxå se allt, man måste se allt. Idag var vi ute på eftermiddagen och jag ser hur en kille går in. Han ska kissa säger han och jag lägger märke till att han inte kommer ut så jag går in och finner honom lekandes på övervåningen med massa barn från en annan verksamhet. De andra pedgogerna visste inte ens att han var inomhus. Jag visste det, jag vet det mesta för det måste jag. Men det är jag som är vikarien. Och de som är de fast anställda. De som inte ser, de som tar varje tillfälle i akt att smita ifrån barngruppen. Det gör givetvis inte alla, långt ifrån alla men det är ofta någon på varje ställe som sätter detta i system.

Det finns många olika ställen. På vissa ställen känner du dig nöjd efter dagen. Du har varit en bra pedagog och du har sett barnen och tillgodosett deras behov. På vissa ställen är det damage control och det hatar jag. Blir ingen verksamhet då.

Förlåt om jag låter bitter. Det är jag inte, bara sliten efter dagen.

Puss!


A fucking sickhouse

Känns det som att det är här. Med risk för att låta negaiv, rubriken sänder väl inga direkta positiva vibbar haha. På måndagkvällen började Alice bete sig konstigt. Var ledsen, skakade och klagade på magvärk. Tog tempen på henne och den var uppe i 39,5 så det var operation övertalning om en supp och i säng. Hela gårdagen gick hon runt som ett lik och vägrade äta och mådde dåligt. Fick i henne några glas juice och en päronsplit.

Idag jobbade jag så Kimpa fick vabba. Idag är hon piggare och har faktiskt ätit litegrann och sagt att det var en supergod kyckling. Men hon är inte helt hundra och sen kände jag att lilltjock var varm och rosig och mycket riktigt 39 i feber han med. Det här är tredje gången på tre veckor (eller fyra som han har feber). Felix har snorat och hostat och jag känner mig småtäppt och stickngar i hals och huvud som kommer och går. Men det blir inget av det så jag ska inte säga att jag är sjuk. Så de blir givetvis hemma imorgon tillsammans med Kim och på fredag är Kim hemma ändå. Jag ska jobba fyra dagar i rad nu så vabbning faller på hans lott. Nu hoppas jag förvisso att barnen får vara friska ett tag.

När jag kom hem åt jag middag som Kimpa lagat sen drog han och Felix iväg på fotbollsträning och jag var effektiv här hemma. Plockade med disk, tvättade, torkade, städade och gick igenom ett stor hög med papper som legat ett tag. Har sorterat ut en massa tidningar som jag ska läsa (när hinner man med sånt) prenumererar men hinner knappt öppna dem. Känns oerrhört skönt att jobba och sen komma hem och jobba och sen ta kvällen. Nu är jag inte ironisk utan jag älskart. Känner mig nyttig på nåt vis.

Snart kommer Kimp och då blir det Sneckern och Greys, yes!

(Ber om ursäkt för ett så totalt ointressant inlägg i vanlig ordning, händer ju liksom inget här).




Soft

Idag är det soft på Bläckhornet. Blir en mycket stillsam dag kan jag lova. Efter helgens bravader så är det tydligen det som behövs.

I lördags var det ju fullt ös och vi var borta hela dagen. Igår var jag upp i ottan och bakade ännu en grej. En härlig rulltårta med chokladkräm. Sen tog jag med kidsen på tipspromenad med mamma, sen hem och lagade mat samtidigt som jag dammsög huset. Sen hade vi söndagslunch med mamma och två kompisar till Felix. Sen kom Linda med sina pojkar och sen Charlie med sina två. Då var det nio kids i huset, men väldigt mysigt! Gillar fart och fläkt. Vi fikade och barnen lekte ett par timmar. Sen fixade jag kvällsmat och lade barnen sen var jag slut som artist.

Satt i soffan framför en film och djupandades för att inte kräkas. Först trodde jag att jag åkt på nån magsjuka men icke. Lade mig med båda mjukisbyxor och tjocktröja med två novalucis och två panodil i kroppen. Somnade en stund för att sen få gå in till Felix mitt i natten, sen när jag somnat om vaknade Alice vid fyra och trodde att det var morgon. Satt på sängkanten hos henne och halvblundade och försökte förklara att det inte var dags att vakna samtidgt som jag tänkte för mig själv "shit körde vi inte slut på dig i helgen, sov nu unge". Så imorse gick jag upp med Felix och duschade och sminkade mig ifall poolen skulle ringa. Men när han gått till bussen så lade jag mig igen och efter ett tag kom Alice in till mig och vi myste och Lukas vaknade vid nio. Underbara morgon!

Men idag är jag jättetrött och känner mig som en vek människa. Jag är tydligen lite sliten. Känner igen tecknen, illamående, ont i kroppen, trötthet. Man tycker att det är lugnt men tänker man efter så är det inte många lugna stunder och man jobbar sen hem till tre barn och helger som går i ett rasande tempo.

Men idag ska det vara lugnt jag ska njuta av mina fina barn. Idag är de goa, söta och små gurkor. Lukas är gladare igen men hans syster har hamnat i nån svacka och börjat trotsa som en tvååring, men det är en annan historia.




Jag myser med Lille Arvid






Saturday it is

Igår var jag en bitterfitta. Trots att Kimpa var hemma och var pappaledig så var det jag som fick gå upp och väcka Felix och få iväg honom till skolan. Kimpa kontrade med att jag ska väcka honom eftersom han kan sova sig igenom atombomber. Imorse var det jag som tog sovmorgon. Vaknade upp av att Lukas befann sig i sängen. Alice kom in runt sju. Jag gick upp klockan nio, ren och skär lyx. Förra helgen sov jag till nio båda dagarna. Tack hun!

Upp och åt frulle sen drog vi till Mariestad. Gick på Karlssons som är lite av ett Ullared i miniatyr. Fastnade vid inredningen. Köpte två kuddar, ljus, matta, massa rörkopplingar och godis. Kassörskan var något av en klant. Hon slog in två kakburkar (vi köpte en), slog in en bilpåse (köpte två) och en kudde (köpte två). Jag gick plus på affären om man säger så. Men klantigt må jag säga. Hur svårt ska det vara att slå in två kuddar när de kommer efter varandra på bandet.

Åkte sen hem till svärmor på lunch, raggmunk och fläsk (eller bacon var det kanske) och rårörda lingon. Sen tog vi med Lukas och åkte till Jenny och Dennis, farmor kom dit med de andra två lite senare. Fikade, pratade och sparkade boll ett tag.

Sen hem och lagade en sen middag och sen satte jag igång och bakade. För imorgon kommer några av girlsen på fika. Mys!












Banankaka och mockarutor



Hur spenderade ni eran lördag?




Fredagsmys

Äntligen fredagkväll! Underbar känsla! Dagen har varit okej. Gick upp med barnen imorse och fick iväg Felix till skolan. Sen spenderade jag dagen med familjen. Kim var pappaledig så alla utom Felix var hemma. På eftermiddagen åkte jag och jobbade ett par timmar. Sen hem och bakade pizza. Sen fick Alice och Lukas lite chips framför tellyn och nu sitter Felix där och gottar sig. Småttingarna ligger redan. De var trötta och gnälliga och har varit mer eller mindre hela dagen. Alice har också börjat trotsa igen. Och Lukas är ett litet surskaft. Älskade små stjärtar! ♥

Ser fram emot kvällen och hoppas på ett avsnitt Dexter tillsammans med mannen min. Känner mig inte bra. Ont i halsen och kroppen. Men jag blir nog inte sjuk "på riktigt". Men lite halvrisig som sagt. Sen är jag trött med. Man ska inte klaga men det är smått segt att man måste gå upp halv sju varje morgon vare sig man jobbar eller är ledig. Felix skolbuss går 7.25 varje morgon, bara att gilla läget.

Har en sjukt glad nyhet att berätta men suger nog på den ett tag till. Sen planerar jag en tripp till Göteborg med tjejerna. Måste ha saker att se fram emot här i hösttristessen. Så ere!

Nej kära grannar jag misshandlar inte mina barn

Men de tror de nog efter denna eftermiddag. Kom till förskolan och Alice skulle inte med hem. Hon kunde aldrig avsluta sin lek. Tillslut blev hon hårdhänt med kamraten brevid och då bröt jag in. Fick bära ungen till grinden samtidigt som en fröken drog Lukas i vagnen. Felix hade fått löfte om att stanna kvar eftersom det var Prins och prinsessfest. Men det hade en fröken missat och skickade ut honom så han satte sig under en buske och grät. Kaos! Löste det och sen fick jag mer eller mindre släpa hem fröken. Jag höll henne inte hårt men varje gång jag släppte så sprang hon emot förskolan. När vi kom in kunde jag prata henne tillrätta och hon satt och mös i mitt knä. Men fy fan vilken dålig mamma man känner sig som!

Jag brukar vänta ut henne lite men tar givetvis över om det barkar utför. Man får nog ingen mother of the yearutmärkelse av att släpa hem ungar från förskolan. Tror inte att det är ett av de vinnande kriterierna.

Nu tar vi det lugnt och barnen ser på Nalle Puh i våran säng. Förmiddagen spenderades på Maxi tillsammans med Alex och Julia, nu är alla skåp i detta hus överfulla, bra det!


Stress

Idag känns det som att jag haft en blåslampa i arlset sen imorse. Hade en känning av att poolen skulle ringa och minsann. När det ringde var klockan 7.40 och Lukas sov fortfarande eftersom han varit vaken en del under natten. Fick väcka honom och sur och ledsen som han var skulle han inte ha nån frukost. Fick gå iväg till dagis med en halv macka i handen. Jag fick stressa barnen som bara den och ja det var kaos för Alice var inte heller med på noterna. Slängde på mig kläder och en macka att äta i bilen. Sen jobbade jag hela dagen och hem för att hämta kidsen runt 16.45. Hem med trötta och ledsna barn. Iof var det mest Alice som var trött.

Började med middagen och skulle skynda mig för att Felix skulle få mat innan fotbollen. När Karin kommer för att hämta honom så inser jag att de har flyttat fram tiden en timme. "Blev inte ni informerade om det"? Nej! Fick göra ännu en macka och skicka med ungen i näven. Så fick han middag när han kom hem vid halv åtta. Kaos men man är rutinerad som tur är.

Mannen gick ut i garaget och jobbade och jag lade barnen, sen blev det sneckern och Greys och nu sitter jag här. Om jag inte ska jobba imorgon ska jag åka in och handla mat och fylla på vartenda skåp här hemma. Sån är planen iaf. När jag tömde diskmaskinen så insåg jag att jag diskat en korv. Katterna hade fått den av nåt av barnen och den hade ramlat ner från bänken.

Lukas har tappat sin nagel och Felix sin åttonde tand. Så nu har tandfen varit framme. Han misstänker att det är mamma eller pappa som agerar tandfe. Nej försöker jag, "då ska jag vara vaken hela natten och kolla", det är han inte kan jag säga och tur är väl det.

Nu ska jag ta med mig min rädda vita lilla katt och se på tv i sängen.

Puss!

:(

Läser på aftonbladet om den lille fyraåringen som blivit mördad. Han blev osams med barn på lekplatsen och försvann. Jag tror att det är något annat barn som ligger bakom. Det har jag trott hela tiden. Anledningen till att jag hela tiden trott detta är pga det verkar mest troligt. vad är oddsen att pojken ska träffa på någon vuxen som tar livet av honom. Just där och då menar jag? Det är inte så många som i praktiken skulle ta livet av ett barn. Vet att polisen jobbar efter den teorin bla. Hur som haver så är det fruktansvärt.

Och när jag läser om hans hemmaförhållande så blir jag stum. Bor hemma med en mamma i en trerummare med sex syskon. Pappan sitter inne för att han gång på gång misshandlat mamman under deras tio år tillsammans. Han är sjukpensionär och dricker/missbrukar en del. Mamman har gång på gång sökt hjälp för att hon inte får iväg barnen till förskola och inte kan ta hand om dem som hon bör. Barnen har inte ens egna sängar i lägenheten om man ska tro det tidningarna skriver. Jag blir illamående. Det är 2011 och det ser ut så här. En annan fråga jag ställer mig är varför folk inte använder preventivmedel i större utsträckning? De kan ju inte ta hand om sina barn det är ju uppenbart så varför skaffa ännu fler? Det blir ju inte lättare precis. Ofta är det så här, folk som är speciella eller utsatta i samhället de brukar vara bra på att göra barn. Eller är det bara jag som är fördomsfull? Kan så vara. Men det finns många barn det är synd om i Sverige, allt för många om ni frågar mig, ledsamt! Det gör ont i hela mig när jag läser som det här.

Till något roligare. Idag ska jag jobba, bara några timmar men på mitt absoluta favoritställe där jag var i maj och juni. Ska bli kul! Jobbade igår med. Kim var hemma med Lukas som haft feber i igen. Inte så hög denna gång. Idag är han feberfri men måste vara hemma en dag till. Och han håller på att tappa ena nageln. Alice smällde igen dörren så han klämde sig på dagis. Jag har aldrig tappat en nagel i hela mitt liv men nu gör både Lukas och Alice det under en tremånaderperiod. Så kan det gå!

På tal om Lukas så saknar jag mitt lilla gull. Mitt lilla charmtroll är som utbytt. Han surar och fräser och vi får inte krama honom. Jo ibland men oj vad arg han är. Ska inte äta, ska inte komma till mamma. Givetvis är han supermysig emellanåt som tur är. Men stundtals en helt annan pojke.

Dessa utvecklingsperioder, jag älskar att hata er!

Felix lärare ska sluta. Sen han började skolan för två år sen har han blivit av med fyra lärare (varav en pension). Sorgligt! Han var märkbart påverkad och ledsen av detta igår och det är så ledsamt alltihop.


En mycket bra söndag

Fick sovmorgon imorse. Var inne och lade ner Lukas när han vaknade och grät och det visade sig att klockan var halv sju. När jag gick in till honom så trodde jag att den var halv fem. Han somnade om och jag fick väcka honom vid halv tio.



Direkt när jag klivit upp ur sängen gick jag och bakade scones som vi avnjöt till frukost



Städade, duschade och fixade sen tog vi en promenad till affären och köpte fika. Efter lunch så dök M & R upp med sina flickor. Barnen fann varandra direkt och lekte som bara den och sen fikade vi och gick ut. Det var supertrevligt!








När de åkt hem lagade jag tacos och Lukas lade upp på sin lilla tallrik och jag och Kim stod brevid alldeles tårmilda.

Lördag

Vet inte ens vad jag ska skriva, men har lite tid att döda. Eller jag har lite bra musik i högtalarna om inte annat. Igår jobbade jag hela dagen, Kim var hemma och var pappaledig med Lukas. På kvällen blev det lite tv med Kimpaluring. Idag fick jag sovmorgon medan Kim gick upp med Alice. Det var välbehövligt då jag sovit dåligt ett par nätter. Sen åkte jag in och handlade.

När jag kom hem var svärfamiljen här. Lagade mat och sen fikade vi. Rickard, Dennis och Alex hjälpte Kim att bära in tankarna i garaget. De är ju ingenting man slänger upp på ryggen och går iväg med direkt. Men nu är de inne och det ska dras rör och kopplas in. Hade en rörmokare här för några veckor sen. Han skulle ha 22000 för att dra lite rör nån meter från ena tanken. Rena fantasipriserna. Känns som att han inte ville ha jobbet och lade på en massa eftersom det är skitjobb med få timmar. Men ja det löser sig väl det där med.

Felix har varit på barnkalas hos grannen och nu har han fått lite feber verkar det som. Han snorar och det gör Alice med. Den sistnämnda är iväg med pappa sin och hämtar ved och jag och pojkarna softar lite.

Kvällen bjuder väl på film eller Greys annars inga större utsvävningar. Min stora kille ber om kvällsmat och det ska han få.


Tears don´t meen your losing, everybody´s brusing

I tisdags gick resan till Gekås i Ullared för första gången i mitt trettioråiga liv. Det var en rätt trevlig upplevelse må jag säga. Jag älskar ju att shoppa som alla andra så det passade fint. Några reflektioner jag kan göra var att vi nog var där under för kort tid. Jag fann inga guldkorn utan stressade mest runt mellan de olika avdelningarna. Fick inte med mig allt det jag behövde ha, men mycket annat som var fint. Kläderna var små i storlekarna och mycket såg så där ut måste jag säga. Men guldkorn fanns som sagt. Inredningen var bättre, sånt är ju så kul! Lunchen gick smidigt, fick mat direkt och bord med. Bussresan gick också fint trots att vi reste åtta timmar tor plus raster. När vi stod i kassan visste man inte alls hur mycket man hade handlat för. Vi låg nära varandra alla fyra, men jag hade handlat för mest. Jag trodde Linda skulle vara värst men hon hade koll på priserna det är tydligt det. När jag kom hem kunde jag inte somna. Hade sjukt ont i armarna. Och Lukas vaknade en del, samma sak inatt, dåligt med sömn. Trots att jag vilade en sväng på dagen igår.

Lukas har varit sjuk ett par dagar. Hög feber från vaccinet. Men nu är han back on track igen. Och idag är de på förskolan de små. Och jag måste erkänna att det är ganska skönt. Det är trots, konflikter, kojbyggen och nedskräpning från tidig morgon till kvällen. Sen beror det nog på mig. Jag är lite trött just nu. Trött på att det går åt kyligare tider och mörker. Jag har inte brytt mig så förut men det är rätt jobbigt trots allt. Sen tycker jag inte om när det blir stökigt. Jag plockar dagarna i ända. Vi städar barnens rum och resten av huset varenda kväll. Förlåt om jag gnäller nu igen, jag gör det jag är medveten om det. Men jag tycker bara det är så segt. Man städar och det förfaller på en kvart. Men det är lika för alla jag är medveten om det. Livet, livet!

Annars är allt som vanligt mer eller mindre. Kim har åkt och köpt ytterligare 2 ackumulatortankar, så nu har vi tre. Idag drar han till K-stad för att handla så han kan tömma garaget och få in bilen igen. Igår kom han hem halv tolv efter att ha handlar tankar. I helgen ska de in i huset. Mycket jobb blir det! Jag ska försöka få till en träff med M och barnen, men vi får väl se vad det blir. Svårt att hinna med allt man vill.

Att få till vardagspusslet med allt man vill är lite trixigt tycker ni inte det? Barn som ska på träningar, middagar som ska lagas, renoveringar, tid med barnen, tid med vänner, nöjen, handlingar mm. Damage control blir det ofta. Man gör det som måstes, det mest nödvändiga. Vet att det framstår som att jag klagar på min sambo hela tiden. Riktigt så är det inte. Jag är mycket stolt över honom för att han jobbar så hårt. Han gör det för våran skull, för husets skull. Det här upptar hela hans hjärna och han har fullt upp. Så känner han. Jag känner mig ensamstående och jag längtar efter honom så jag kan bli tokig. Vilket i sin tur leder till att han får dåligt samvete. Ond cirkel! Så bäst är att bara vara inställd på att så här är det och så andas man ut och ler. Jag är lyckligt lottad. Och han föreslår att vi ska hitta på något ihop typ middag och bio och det är en bra idé. För mitt i barnlek, renoveringar och byte av däck så är det viktigt att inte glömma bort sig själv. Jag gör ofta saker för egen del, jag har stort behov av det. Jag Fick barn när jag var 21 år så det skäms jag inte för.

Life waits for no man!








Tvättmaskinen och tumlaren står numera i våran gamla garderob/kallförrråd


Jag älskar dig så hjärtat nästan går sönder! Hör du det!?

I can´t tell you what it really is, I can only tell you what it feels like

Har blivit en gnällspik på sistonde så jag ska försöka att få iväg ett inlägg utan gnäll. Kan inte lova att det blir helt positivt men jag ska get ett försök.

Igår var det lugnt här hemma. Vi åkte till vårat älskade Maxi för att fylla på skåpen. Mamma tog med Felix till badhuset ett par timmar. På eftermiddagen fick Felix hit två kompisar och Kim åkte för att lasta ved. Hängde med barnen och vi drog till kojan. Sen middag och kvällen. Same old!

Imorse vaknade Lukas vid fem igen. Han skriker och gråter och nöjer sig inte med nappen. Det här är nåt nytt han fått för sig. Har säkert med utvecklingsperioden att göra. Jisses vad han trotsar. Alice kom också in i trotsåldern tidigt. Grejen är den att hon ganska nyss slutat trotsa faktisk och nu är det nästa man på tur. Bit ihop och le! För mig är det här med trotset rätt lugnt. Igår när han skulle ha lunch för att sen sova och han vägrade komma och äta. Han ska ha en annan stol och han är förbannad, oj oj vilken ilska det finns i en sån liten kropp. Men sånt är bagateller men när han vaknar tidigt eller mitt i natten och är förbannad och ledsen, sånt är segt. Just det här med att sömnen tar stryk det är inte roligt. Men jag ska inte klaga. Han är världens mest fantastiska lilla kille.

Igår skickade vi in beställningen på jultidningarna som Felix sålt. Han var i sjunde himlen kan jag tala om. Han fick välja en massa premier och han valde himmelslyktor, en glassmaskin, 1,5 kg godis, discospegelbollar, två dataspel och en fotoskärm. Utöver det så får han 1100 kronor för det han sålt. När han kom upp imorse så påtalade han gång på gång hur nöjd han var med det han valt ut. Bra tycker jag, trodde aldrig han skulle få så mycket för mödan.

Igår ringde brorsan och frågade om jag ville följa med till Thailand. Han hade hittat flygbiljetter för 5000 tor, rena klippet ju. Jag var tyvärr tvungen att tacka nej, men det ångrar jag egentligen. Men det är ju inte bara att åka ifrån familjen i två veckor. Men jag ringde och peppade morsan till att följa med så det tror jag att hon gör. Phrom och Emeli åker ner de med med ett annat plan till familjen i bangkok så möts de upp sen. Åh jag vill oxå!!!

Idag är jag hemma med kidsen. Eftersom jag inte kan jobba imorgon så lär de inte ringa in mig idag heller. Jag ska jobba på fredag iaf, får hoppas det blir fler dagar. På fredag ska Kimpa börja vara pappaledig. Det kommer han att vara varje fredag ett tag framöver. Blir skönt för både honom och barnen. Annars lugna puckar idag. Ska underhålla gulliganerna och komplettera min lista inför morgondagen.

Vad sysslar ni med då?

A sky full of lighters

Lördagkväll och jag har inget att göra. Men ska nog se en film med älskling eller bara Greys i sängen. Funkar vilket som. Idag har vi haft en riktig familjedag. Vi gick ut tidigt och pysslade lite i trädgården. Rensade ogräs och planterade tulpaner. Sen tog Kim bort all humle. Både på altanen och spaljen. Vi har galet mycket humle. För ett par veckor sen var det ändå uppe vid nocken på taket, men blåste ner när den där stormen kom. Jaja hur som haver så var det skönt att få det gjort.

Gick in och fixade lunch och såg på Pirates med Felix. Men jag somnade en kort stund in i filmen. På kvällen har vi plockat inne och myst med barnen. Har hunnit med att plocka ner en massa vantar och mössor från vinden och tvättat, samt dammsugit huset.


Från kameleont design som jag älskar!


En vanlig helgmorgon förra veckan


Gick till lekparken med Terese, Selma och Harry











Åh

Sitter med tårar i ögonen. Min kompis har fått sin bebis nu. En till pojke! Fantastiskt på alla sätt och vis. Grattis älskade Charlie! ♥

Fredagsgnäll

Fredag! Det ska det njutas av antar jag. Men med risk för att låta negativ så började dagen inte speciellt bra. Lukas vaknade alldeles för tidigt. Brukar funka att ge honom nappen och lägga ner honom igen men idag började han tokgråta. Så jag tog med honom till våran säng. Han skulle inte ligga där så jag satte på tv:n men det dög inte heller. Han skulle ut i huset, men där var det mörkt. Sen gick han in till Alice och väckte henne genom att klättra upp på hennes rygg. Sen när Kim skulle göra sina frukostmackor så såg han att det var mögel på dem. De gick ut idag. Bara en sån sak! Hade en liter fil och en mjölk så barnen fick frukost som tur var. Jag ogillar när det är tomt på mat. Får väl pallra oss ner till affären sen.

Igår var det jobb. Jag ska inte klaga men jag kan säga att jag får jobba hårt. Igår hann jag inte ens med att ta min rast. Och jag var ensam med barnen mer eller mindre hela tiden. Kim tog med Lukas och de andra två på Lukas kontroll och spruta på bvc. Dagen innan var han med Felix i skolan där han fick samma spruta han. Jag kunde inte vara med eftersom jag jobbade båda dagarna. Sen hem och fixade mat och invänta mamma för att sen bege sig iväg på föräldramöte i Felix skola. Det bästa med dessa möten är att träffa de andra föräldrarna som jag tycker väldigt mycket om. Jag tycker om lärarna med men är lite orolig för att det är lite för låg nivå på vissa saker. De borde kräva mer av Felix och hans klasskamrater. Läxorna han fått hem sista tiden har varit väldigt lätta måste jag säga. Felix lärde sig skriva och läsa när han var 4,5 så det är för lätt för honom och många med honom tror jag. Märker att han tappat intresset. Han utmanas inte. Sen hade läraren skrivit flytig som en myra på tavlan. Känns ju sisådär. Det var inte bara jag som tänkt så här. Vi får väl se om det blir bättre framöver.

Tillbaka till bvc. Lukas är en riktigt stor kille kan jag talá om. 90 cm lång och 16 kilo haha. Felix och Alice var 86 och vägde runt 13 kg i samma ålder. Felix vägde 18-19 när han var 4 år, så stor är han. De andra var också stora. Men han följer sina kurvor bra. Man han är väldigt matglad så jag får ju se till att det inte blir för mycket ibland. Men vi är fortfarande återhållsamma med gottis och fika så det blir nog bra. Men han börjar trotsa lite, redan. Han har alltid varit världens gladaste och lättaste. Men nu surar han bortemellan och sjunker ihop på golvet när han inte får som han vill. Och protesterar en del och ska inte ha mat. Nej säger han och skjuter ifrån sig tallriken. Han har kommit på att han är en egen individ och att han oxå kan bestämma här i livet. Han kan sura och protestera en hel del bortemellan. Tidig trots, yes! Men det utvecklar honom så bring it on!

Annars glädjer jag mig åt små ting. Såna saker som att mina favoritserier är tillbaka. Greys, Desperate, sneckern och vi har ett avsnitt Dexter hemma, underbart! Och underbara vänner som ställer upp. Igår åkte jag upp till Linda och hängde där ett par timmar sen var hon snäll nog att skjutsa mig till jobbet. Linda är fantastisk! Det är hon verkligen. Alla mina andra vänner med såklart.

Var på årsmöte i tisdag också. Den enda reflektionen jag tog med mig därifrån är att jag tycker att folk klagar över småsaker. Vi skulle ställa in Klockargårdsdagen för det var för mycket jobb med och oj oj vad mycket det är i maj. Jag förstår inte sånt, kommer aldrig göra. Vad är det som är så jobbigt med att baka en sockerkaka i maj? Utan uppoffringar får barnen inget så är det ju. En gång fick jag baka fyra sockerkakor till ett liknande event för skolan. Grät jag för det? Skulle inte tro det. Folk offrar sig för lite nu för tiden. Ledsamt tycker jag.

Nu har jag nog reflekterat klart för denna gången. Nu ska jag hänga med mina två små. De bygger en koja i Lukas rum, dessvärre blir de osams titt som tätt med.




Yes!

De minsta barnen sover. Kim och Felix är iväg på fotbollsträning i grannbyn. Jag är klar med disk, tvätt you name it. Har ingen tvätt som ska in i skåpen. Inte ens smutstvätt till en maskin. Underbart. Nu tv i soffan i timmarna två.

Seger!

Going nuts

Har nyss avlutat ett telefonsamtal med en kompis. Vi pratade i nästan två timmar och vi hann med att gå igenom sista tidens händelser. Vi pratar inte bara om varandra utan vi samtalar mycket om alla andra och folk i vår närhet, det ska erkännas. Ja det är rent skitsnack en del ggr det kan jag oxå stå för. Man pratar om folk och hur de beter sig. Jag kan bli galen på sånt. Jag vill förstå varför folk gör som de gör. Jag vill kunna relatera och jag går till mig själv och jämför. Inget konstigt med det antar jag, men att ha så mycket åsikter och bry sig kan ta på krafterna. Är ni likadana? Ältar ni och "lägger er i" hur andra gör? Ibland skulle det vara befriande att bara skaka på huvudet och gå vidare, men vissa saker sätter sig.

Jag har så mycket åsikter och det är sånt man kan älta med kompisar. Störelsemoment, saker man inte pallar med. Jag kanske är kall men jag orkar inte sätta på ett smile och säga åh jag förstår, det är svårt att få till mm. Jag orkar inte fejka. Jag vill umgås med folk som ger mig något. Jag vill inte sitta och le och sen åka hem och våndas. Jag vill ha folk som får mig att må bra i mitt liv.

Sociala medier är nästa punkt. Här om dagen fick jag en berättelse om Facebook berättad för mig. Det var en tonåring som protesterade mot livet och knäppa vuxna. Detta är ju en sund händelse i en tonårings liv det knäppa var att en lärare hade kommenterat och fjäskat med hjärtan och fiskat efter bekräftelse av denna tonåring. Sånt här kan jag gå igång på! Jag tycker för det första att man inte ska vara vän med sina elever på FB. Jag tycker inte att det passar sig. Man ska skilja på sitt privatliv och jobb. Man ska vara en bra förebild. Jag är inte vän med elever på Felix skola eller mina barns pedagoger. Jag är bekant med dem i vanliga fall men känner att det blir en intressekonflikt. Jag vill inte att de ska se allt jag gör, eller allt som vi gör som familj och jag inser att de säkert också vill ha sitt privatliv ifred. Jag säger inte att det är så här det ska vara, men det är sån min åsikt är. Jag har tackat nej till små barn med för jag tycker inte att det finns nån anledning för oss att vara "vänner". Ett annat ex på hur detta kan gå fel. Är en bekant som jobbar som lärare och är vän med varenda högstadielev hon har. Hon har taggat dem i bilder från skolresor och sen lägger hon ut massa privat info och hon byter killar ofta mm och allt detta ser eleverna. Sen tar hon lättklädda bilder på sig själv och lägger ut. Detta är verkligen inte okej! Nej det här med sociala medier är verkligen både och ibland. Man måste kunna ha distans tror jag. Jag föreslog att den här kompisen (tonåringshistorien) skulle maila rektorn och berätta eller ifrågasätta detta. Jag tror inte heller att han/hon tycker att detta är helt okej.

Sen var det en annan historia  som jag inte kan dra här. Den handlar om barn. Och jag anser att det är värt en anmälan till soc. Eller värt är väl fel ord, men det är anmälningsvarning på historian. Man måste ta hand om sina barn. Vad ska man annars med dem till?

Jag är långt ifrån perfekt, men jag reflekterar varje dag och funderar på vad jag kan göra bättre och jag ska aldrig sluta ta hand om mina barn efter bästa förmåga. Det svär jag på!

Oktober

Sätter mig här en stund för att fördriva tiden och undvika att buda på en eller två auktioner på tradera. Ska till Ullared nästa vecka och måste hålla i pengarna! Idag har jag jobbat och efter det så åkte jag direkt till barnens dagis för brukarrådsmöte. Imorgon är det årsmöte med styrelsen och på tordag är det föräldramöte. Tre möten på en vecka.  Det är med andra ord inte bara på vädret och lövens färg som det märks att det är oktober.

Ännu en helg är över. Igår kände jag sån tristess att jag sa till mig själv att inte längta efter helg nåt mer. Men det artade sig och vi åkte och handlade och sen droppades jag av hos Charlie. Där bjöds vi på en massa god plockmat och satt och snackade ett par timmar. Tack fina du! Sen hem och såg ett Greys i sängen. Då kan man fan inte klaga mer!

När jag kom hem från mötet stod middagen på bordet och sen hängde jag med kidsen innan de lade sig. Smög ner i soffan brevid Felix efter att de små lagt sig. Felix berättade att de retat honom i skolan och kallat honom för Fisknevski. Det är ju inget allvarligt men det var hans bästa vänner och det här är ju vanligt liksom. Men jag tycker inte att det är okej att barn är elaka mot varandra. Men det är de ju men man får prata med dem och inte acceptera att de beter sig så. Nu är inte Felix utsatt så det är inte det jag menar, men det förekommer ju att barn är elaka. Där är våran roll som vuxna vägledare väldigt viktig.

Lukas hade haft otur på dagis idag igen. Syrran hade stängt dörren hårt och han hade fingret ivägen och klämde sig. Han hade gråtit en del, det gör ju så satans ont. Det är blod under nageln och han ojar sig om man rör den men den kommer inte att lossna som tur är. Men men så är det ju

Annars är det lugnt men jag är sjukt sugen på att hitta på något. Resa, fest, hotell ja jag vet inte. Men jag längtar efter nåt kul. Livet är härligt, men lite action skulle inte skada om man säger så.


Samma gamla inlägg

Igår när vi hämtade barnen på dagis så berättade fröknarna att Lukas ramlat och tagit emot sig med händerna. De märkte att han hade ont och var kinkig. Kim bar upp honom och satte honom i bilen där sa han aj aj och när vi frågade vart det gjorde ont så pekade han på handleden. Sen grät han till och från resten av kvällen. Han använde sig inte av armen knappt alls. Den hängde och om den kom i rörelse så grät han, men den var inte svullen och såg inte skadad ut. Han fick alvedon och sova. Han grät ett par ggr i natt med så han hade ont. Men imorse när han vaknade var det som bortblåst. Han stödde på handen och röjde runt som vanligt. Underbart skönt! Jag fick bita mig i kinden igår för att inte börja lipa. Jag är ju van med gråt, men när de små gråter av smärta då känns det som att hjärtat ska gå i bitar.

Idag har det varit en lugn dag här hemma. Kim satte på sig arbetsbyxorna och satte igång och körde ved efter frukosten. Jag var hemma med barnen. Efter lunch drog vi till skogen och lekte vid kojan. Sen gick vi till affären och köpte fika eftersom farbror Rickard kom på besök. Vi fikade och hängde ett tag sen var det kvällsmat och sängen för de små. Mamma kom förbi med kläder till Felix oxå kom jag på. Igår handlade jag ännu mer kläder till barnen. Plus ett postordetpaket förra veckan och tradera till Alice. Börjar komma ikapp med andra ord :)

Felix är fortfarande vaken men är på g i säng. Jag älskar att hänga med dem på dagarna men när kvällen kommer smyger ett behov av ensamtid sig fram. Det kommer jag inte ifrån. Numera är jag så trött på kvällarna med så jag hänger inte i länge jag heller. Men två timmar varje kväll är guld värt. Sen när man vaknar på morgonen av barnen så är det härligt och mysigt och morgonmys i sängen är svårslaget!

Jag är en person som både är mamma och egen individ. Jag har behov av egentid, umgänge med vänner och att bara få vara ibland. Sån kommer jag nog alltid att vara. Alla är vi ju olika och har olika behov. Och så måste det få vara. Jag kan erkänna att jag älskar att få sitta i soffan ifred och ägna mig åt mig själv. Jag kommer aldrig att bli en sån mamma som svarar att vi mår bra när någon frågar hur jag mår. Sen är ju mina barn givetvis det viktigaste och värdefullaste i mitt liv. Felix mitt stora skolbarn. Alice som kallar sig själv för Bitchiebus och säger att saker hon äter är nuttiga. Och Lukas som clamar saker och skriker mina och som hoppar på min rygg och mage varje chans han får. ♥
 




RSS 2.0