Mallorca!

Nu är Alice frisk igen och jag jobbade både tors och fre. Men nu har jag semester en vecka! Känns riktigt bra! Hoppas bara det kan komma lite värme snart. Det är juli på måndag och vi har inte badat än. Har ni det? Tanken ör att vi ska åka till Göteborg i veckan annars inget planerat. Men det räcker nog som planer den veckan.
 
Idag har vi varit och handlat i stan. Sen följde jag med Alice på femårskalas. Det var mycket trevligt! Nu på kvällen var jag lite impulsiv och bokade en resa till Mallorca! Vi åker i maj så det är ju långt kvar. Den här sommaren är ju redan planerad och vi har inte så mycket semester kvar någon av oss. Men man måste ju ha nåt att se fram emot eller hur. Bokade all inclusive på ett fyrstjärnigt hotell, tror det blir bra.
 
Har flyttat en del slödder hit till Bäckis! Pundare som går och kör runt påverkade. På kvällarna åker och går de runt och slangar bensin och stjäl det de kommer över. I torsdagskväll stod de inne i mammas garage och vevade med armarna höga som hus. Eftersom det är så litet här så märks de av rejält. Igår stod det en polisbil vid varje utfart och blockerade. Polisen stoppade bilen och tog dem för påverkan samt tog bilen i beslag. Alltid nåt! Är ju svårt att göra nåt. Kanske ska gå lite american style här hemma och åka dit och be dem fara och flyga. Man är bra sugen alltså! Vet att det är synd om dem men jag vill inte ha dem på min bakgård om man säger så.
 
Mår ganska illa ikväll och ska snart lägga mig ner och glo på film eller tv. Ha det gott!
 
 
Sunwing Alcudia Beach
Hotellet!
 

<3

Vad säger man till nån som går igenom ett helvete. En vän som man inte vill nåt hellre än att trösta. Men det känns som att vad jag än gör eller säger så är det för litet. En piss i Missisippi. Önskar jag kunde ta en del av eran smärta och göra den till min. Men jag känner med er och jag tänker på er!
 
<3

Online

Spenderat ännu en dag hemma med kidsen. Alice kom upp och kräktes två ggr tidigt imorse. Eftersom hon  inte ätit nåt på två dagar så fick hon knappt upp nåt. Men stod och ulkade en del. Men helt feberfri var hon snuttan men helt slut. Hon fick ligga i soffan större delen av dagen och sov även middag i våran säng. Vet inte vad det är hon åkt på för skit. För hon är inte snorig eller har ont i halsen eller nåt sånt. Tror inte det är magsjuka heller. Men håller givetvis på 48 timmarsregeln och stannar hemma imorgon med. Hoppas killarna klarar sig!
 
Har hängt med barnen hela dagen som sagt. Det är mysigt men lite småtrist då och då. Bakade en sockerkaka och hängde i poolen. På kvällen kom Linda och snodde med mig till Klockargårdens utförsäljning. Jag fick med mig fyra rosor och tio tagetes hem. Så här ska planteras! Vi lyckas aldrig med rosor, de dör varje år. I år har en överlevt! Men vi ger inte upp. Finns inga vackrare blommor! Verkar som att de enda blommorna jag förstår mig på är orkideér. Oj vad fina mina är, nästan så jag är lite stolt! De blommar nonstop och skjuter upp stänglar hela tiden. Kul!
 
Fick tillbaka bredbandet ikväll med. Fyra dagar men vad jag saknat det. Speciellt att kunna sitta här på kvällstid med musik i öronen. Älskart!
 
 
 
 
 
 

 
 

Segt!

Idag blev det vabb för hela slanten! Alice har hög feber och har spenderat större delen av dagen på soffan. Felix har haft en kompis här och vi har spelat spel och de har badat. Lukas har mest sprungit runt och sagt rumpa, bajs, kiss mm. Kiss och bajsåldern är här med pompa och ståt. Han och Alice sitter och eldar upp varandra vid matbordet och skrattar tills dr kiknar.

Vi har fortfarande inget internet och det är riktigt segt här hemma. Man kan inget göra heller. Vädret är ju rätt växlande och skurarna som kommer är som syndafloden.

Nu ska jag krypa ner i soffan framför mammas pojkar. Kim hyrde den på Maxi för en krona. Det kunde man göra varje måndag under maj-juni så nu är det slut med det.

Ha det gott!

Inget nät

Midsommardagen idag. En helt okej dag om ni frågar mig. Det enda dåliga med den är att vårat Internet är borta. bredbandsbolaget hat problem och i värsta fall skulle det inte vara fixat före måndag. Ilandproblem, jag vet. Märkligt hur handikappad man blir ändå. Man gör det mesta via nätet idag.

Midsommarafton var bra. vi gjorde som vi brukade, åkte till svärfar i skogen. sillunch och grillat på kvällen. Smaskig tårta till efterrätt. p
På kvällen åkte vi hem och lade barnen. Sen såg vi på gökboet som vi haft hemma en hel evighet. Har hunnit få ihop sju krediter på lovefilm och nu ska de lägga ner. Synd! 20 kronor per film och då får man dem direkt i brevlådan.

Idag har barnen lekt med kompisar och vi har handlat inför Felix kalas imorgon. Jenny och Dennis tittade förbi på en fika. De fick två av våra vinbärsbuskar och vi planerade inför den kommande semestern. Jag får tre veckors semester. Blir allt som jag planerat så blir det några dagar i Göteborg och givetvis Liseberg. 80-årsfest i sthlm och en vecka på Öland. Ska även hinna med en konsert på Ullevi.

Nu ska jag leta upp nån gammal film att se om. Det står mellan det och att se vidare på lilla huset på prärien. inget Internet och ja jag erkänner: jag är lite patetisk!

Fortsatt trevlig midsommar på er!


Good life!

Igår tog vi det lugnt hemma hela dagen. Alice och Felix lekte med kompisar och vi andra tog det mest lugnt. Kim tog förvisso ner en häck och beskar en vinbärsbuske rätt grovt. Den ska ges bort, eller rättare sagt vi ska ge bort två stycken till Kims lillasyster. Jag städade huset och tvättade en massa. Åkte till Klockargården och köpte en massa uteblommor. Sen på eftermiddagen blev det en tur till Maxi för inköp av mat och lördagsgotte.
 
Idag begav vi oss till Mariestad. Grillade och åt god mat och jordgubbspaj med svärfamiljen. Sen gick Kim mfl på husvisning. En mycket trevlig dag!
 
 
 

 
 
Har just svullat en tårtbit (helt onödigt). Nu ska jag se Dexter och sen sova. Öppning imorgon. Fullt ös! Fritids hela dagarna nu. Kram på er!
 
 

Skolavslutning!

Har haft en mycket bra dag! Gick upp tidigt och väckte Felix så han hann välja kläder till den stora dagen. Jag hade ju köpt ca 10 nya plagg så det fanns att välja på. Efter att jag lämnat barnen på Pennlådan så drog jag till jobbet och mot skolavslutning. Barnen var så fina och så förväntansfulla. Efteråt var det känslosamt. Massa kramar från barn och föräldrar. Jag hade gruppkram, åh vad jag älskar de där ungarna! Fick en superfin blomma av barnen! Jag har för det mesta ett fantastiskt jobb det må jag säga! Känslan när barnen pekar på mig då prästen frågar om de haft en riktigt bra lärare nån gång, underbar!
 
Fick sluta lite tidigare och åkte hem med Felix och svärmor. Vi köpte tårta och åkte hem och fikade. Mamma kom till oss med ännu en tårta. Så det blev tårtfest och sen anslöt även Kim, svärfar och Kims morfar. Han har inte varit här på åtta år så det var stort! Riktigt kul att se honom igen. Han är en riktigt rolig gubbe. I sommar fyller han åttio år. Då ska vi till Stockholm på fest. Det ser jag fram emot!
 
Åh vad jag älskar livet!
 
 

Den blomstertid nu kommer.....

Imorse så satt jag i ett klassrum med 22 fantastiska ungar. Imorgon så ska de sluta förskoleklass. Vi lyssnade på den blomstertid nu kommer och den låten ger en viss stämning. Alla minnen, alla skolavslutningar man själv varit med om. Jag kommer ännu idag ihåg alla outfits jag haft, varje skolavslutning, från nollan till studenten. Kommer ihåg alla klänningar som det var igår. Skolavslutningen är en speciell dag. Och imorgon slutar dem. Alla mina trollungar. Till hösten får vi nya juveler.
 
Här hemma har jag en tioåring som också har skolavslutning imorgon. För första året någonsin så kan jag inte närvara på hans avslutning och det gör mig ont. Felix också, han är arg på mig, åh så arg! Och här hemma har det varit bråk hela kvällen. Han har varit arg på det och annat, samt jättetrött och han har bråkat. Det är en sak när Alice ställer till med bråk. Det här är av en annan kaliber. Det är hat i hans blick! När man är tio år och arg på sin mamma så tar det psykologiskt mycket hårdare än trots eller en femårings ilska. Det tar och det tär! Eftersom både han och jag vägrar att lägga oss osams så löste vi det innan vi sade god natt. Jag lät honom veta att jag älskade honom mest i världen. Och att jag gör så gott jag kan för att allt ska vara bra för honom. Häromdagen köpte jag tio nya plagg till honom och idag kom det ett par nya skor i posten till honom. Jag ville att han skulle ha nya fina kläder inför avslutningen. Önskar så att jag kunde smita iväg en snabbis imorgon och vara med på hans avslutning. Men det enda tråkiga med det yrket jag har, är ju att vi också har avslutning imorgon och jag behöver vara på plats. Och det är redan två lediga så vi är redan kort om personal. Men farmor kommer dit och tittar, sen bjuder hon honom på lunch och jag köper med en tårta hem för att fira honom.
 
Älskade unge, jag skulle gå igenom eld för din skull. Vet du inte det?

Helg i juni

Nu är det slut på ledigheten och imorgon är det dags för verkligheten igen! Har haft det gott här hemma och njutit av ledighet, sovmornar och barnen. I torsdags åkte vi en sväng till Karlstad. Den svängen kunde väl i ärlighetens namn ha kvittat. Barn som gnällde och sen fick vi inte tag i det vi skulle ha i affären heller. Skulle ha värmare och slang till poolen men jaja så är det ibland.
 
På fredagen var vi först hemma och hade det gott. Sen åkte vi till Alexandra och hälsade på henne och alla barn och alla djur. Fick se deras nyinförskaffade höns och se hur mycket lille Nils hade vuxit sen sist. Barnen älskar att vara där, jag med så det var härligt. På kvällen kom mamma hem med pizzarester från jobbet så dem åt vi samt jordgubbar och grädde till efterrätt. Sen försökte vi se på Batman, och jag somnade efter en kvart.
 
På fredagen fick jag ett infall. Fick för mig att vi skulle åka till Skara dagen efter. Övertalade Kimpa och fick med mig Jea på det hela. Så hela lördagen spenderade vi nere på sommarland. Det var en mycket lyckad dag, med karuseller, god lunch, massa bad och glada barn. Tiden gick lite för fort bara och jag skulle gärna åka dit igen snart. Det är ju inte riktigt säsong än heller och det är ju toppen! Då slipper man knö med massa andra människor utan det är rätt lugnt och skönt där. Och barnen älskar det ju, speciellt badlandet. Eftersom Lukas är över en meter denna sommaren så fick han också följa med. Han åkte alla karuseller som de stora barnen och han var så nöjd så. Provade både bergbana och slänggungor. Han var inte minsta rädd!
 
Idag tog vi en lugn hemmadag. Kimpa drog och lade tak hos sin pappa. Jag hade min städdag. Jag hinner verkligen inte städa under veckorna så det är ju bara att köra på söndagar. Barnen vill alltid underhållas och gå till skogen och allt vad det är just när jag måste städa. Men det går ändå. De börjar bli så stora och underhåller sig bra själva som tur är. Felix hade två kompisar här och sen skulle alla bada. Så det var ju full rulle kan man säga, men det är härligt!
 
Imorgon är det lång arbetsdag igen, men den sista på länge (alltså sista långa måndagen).
 
Kram!
 

Staying positive!

Vet att jag kan verka så där löjligt skrytigt lycklig när jag skriver en facebookstatus. Jag är inte fejk, jag är inte skrytig. Jag är en genuint lycklig och positiv människa! Jag har absolut inte alltid varit det. När jag tänker tillbaka till min tid på högstadiet så finns det en replik som sades av Malin Duvander och den har liksom fastnat. Du gnäller jämt, det är ständigt nåt fel på dig. Du har alltid ont nånstans! Just då så vaknade jag till. Hade jag alltid ont eller gnällde jag bara onödigt mycket!? Det gjorde jag nog helt klart. Men jag skyller på att jag inte förstod bättre. dagligen träffar jag på vuxna människor som gnäller massvis. Bara häver ur sig en massa negativt och det är bland det värsta jag vet! Jag får nästan allergi så mycket avskyr jag det. Visst får man gnälla ibland men när man låter det bli en livsstil så är det dags att börja tänka om!
 
Vet inte varför jag oftast tänker positivt men jag är glad att jag gör det. Jag är en positiv människa och jag mår så bra i mitt liv. Men det är lätt att vara positiv för mig. Jag har haft sån otrolig tur! Jag haffade en av de bästa. Han gör mig så lycklig! Vi fick tre fina barn och min mamma ställer upp för mig i vått och torrt. Jag har en  bra relation med min bror. Kims familj är också helt outstanding och jag har de finaste vänner man kan ha. Jag har ett jobb där jag trivs och jag kämpar på där så gott jag förmår.
 
Ibland när jag tittar på gamla bilder så blir jag så tacksam för allt jag fått, allt jag får uppleva och alla dagar jag får gå här på jorden. För livet är verkligen en gåva och det kan vara så underbart! Jag hoppas att jag får leva länge till och jag ska njuta av alla mina dagar och göra det bästa av dem!
 
 

Långledigt!

Upplever en fantastisk kväll. Hög musik i öronen och fyra dagars ledighet framför mig. Sen fick jag skatteåterbäringen idag, feels great!
 
Felix kom nyss hem från sin karate och hade klarat graderingen. Han hade fått höra att hans kata var den bästa katan en kille sett. Bästa av just nybörjarkatan så Felix var så stolt så när han kom hem. Jag med såklart!
 
Annars är det härliga tider. Kim började sitt nya jobb i måndags och jag har insett vilken tur han hade som fick det jobbet! Jag har kommit hem till nöjda barn som badat i poolen. Korta stunder då det fortfarande är så pass kallt i så man inte kan vara i längre stunder. Ska slänga i en termometer imorgon. Men gissar att det ligger runt 16 eller nåt. Är ju järnnätter just nu så det kan vara kallare än så med för den delen. Men det är ganska varmt om dagarna så det får vi njuta av!
 
Långhelgen är fortfarande rätt oplanerad men det känns skönt det med. Nåt hittar vi nog på. Ska vara hemma och njuta av barnen, det har jag sett fram emot! Jag måste köpa mig ett par nya hörlurar också då Lukas bitit sönder sladden och ljudet kommer och går. Annars konstererar jag bara att tiden flyger iväg. Skolavslutning om en dryg vecka. Vart tog det här läsåret vägen?
 
Det enda som känns så där är att vi inte får så mycket semester i år. Hade gärna varit ledig och hunnit med en massa. Men vi får helt enkelt utnyttja helgerna väl! Det ordnar sig.
 
Kram!
 
 

Lördag!

dag har jag städat huset, åkt och handlat och lagat mat till Kims familj och mamma som kom hit och firade Felix på kvällen. Felix har haft en kompis här hela dagen och nu har de precis lagt sig för att sova killarna. Svärmor hade köpt med sig en riktigt god tårta med hallonmousse i. Den var så god så jag ska ta en bit till framför Dexter om en stund.
 
Igår efter jobbet gick jag en sväng över fastingen med Elena sen köpte vi med kinamat hem. Kim och barnen hade varit i Karlstad på Ikea och shoppat en massa och sen hade de även köpt en ny cykel till Felix. Han fick välja och prova ut en själv.
 
Kim har även städat och dammsugit och skurat ur poolen idag och nu håller vi på och fyller den. Den har stått framme hela vintern och var i behov av en riktig rengöring. Känns fantastiskt skönt att det är sommar! Alice har tjatat och väntat på att det ska bli sommar. För det är ju första juni som räknas enligt henne. Förut har hon gått i sommarkläder året runt, speciellt nu på slutet. Nu när sommaren är här på riktigt så tror hon att hon kan gå ut i trosor och linne. Hon har bytt outfit hela sex gånger idag och jag håller på att bli tokig. Egentligen kan jag väl låta henne hållas och det gör jag oftast men det blir ju så rysligt mycket extra tvätt.
 
Annars är livet på topp men det är lite för mycket mygg för min smak. Sjukt mycket!
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0