Midsommar

Sitter ute i solen och lyssnar på en pod om mordet i Knutby. Det är verkligen sjukt! Jag kommer aldrig att förstå kristna fanatiker. Vem tror att den ska gifta sig med Jesus? I min värld är en sån person riktigt jävla rubbad! Och Helge Fossmo som faktiskt kommer ifrån Björneborg. Jag kommer ihåg när han var aktiv i jasbis (en liten sekt i livets ord). 


Då bodde det en familj i Bäckhammar som var med där. De tog med kompisar till barnen och frälste dem där. De ville ha med mig med men redan då var jag klok nog att fatta att det där inte var normalt och mamma och pappa sa tvärnej. Men de tog med några av mina kompisar. Och min bästa kompis lillasyster. Hon blev frälst och de berättade att Jesus nu kommit in i hennes hjärta. Och deras bil hade blivit påknuffad av Jesus när de åkte till stan utan bensin i tanken. Och dåligt ställt hade de och då kunde man lägga alla räkningar på golvet och ve så skulle Jesus ta hand om dem. Det hade förvisso varit något för mig som har en förmåga att leva över mina tillgångar. 

Nu vet jag att svenska kyrkan gör mycket fantastiskt för många människor och det finns en fantastisk gemenskap och värme där. Men det där med att tro på En Gud det kommer jag aldrig att förstå. Jag tror på mig själv istället o j njuter av livet så mycket det bara går.

Igår var det midsommar och våran blev fantastiskt. Vi åkte hem till svärfar och åt först sillunch. Senare på em grillade vi för att avsluta med jordgubbar, grädde och blåbärscheescake. Var väldigt återhållsam med alkoholen men drack ett glas passionsfruktsvin. Sen åkte vi hem tidigt för Kim jobbar både lördag och söndag den här helgen tyvärr. 

Sitter just nu ute i solen och väntar på att Kim ska komma hem så ska vi åka till maxi och köpa lördagsgodis till killarna. Alice följde med farmor hem igår och blir borta hela helgen. Skönt för henne med egentid med farmor. Våra barn är alltid hemma hos oss. Så det kan vara skönt för alla inblandade när någon åker bort ett stund. 

Jag har numera semester med! AWESOME! 



Semester!

Idag jobbade jag sista dagen på fem veckor! Känns helt underbart! Vi har inga stora planer för semestern. Kim jobbar tre veckor till och vi håller på och renoverar. Sen har vi ju köpt två bebisar så vi får hålla oss hemma. På tisdag är vi ett gäng som åker tåg till Liseberg. För att fira in semestern lite extra så åt vi nyss mongolisk buffé hela familjen. 


Passade också på att smyga in på systemet och köpa lite rosé och passionsfruktsvin samt ett par breezers. Barnen ojar sig väldigt här hemma eftersom jag sista tiden druckit nån cider till maten (typ fyra ggr på nån månad). De är på riktigt oroliga för att jag ska bli alkoholiserad. Så det gäller att smutta i smyg. Haha nej då, jag är otroligt återhållsam när det kommer till alkohol. Är på systemet ett par ggr/år. Jag är uppväxt med en alkoholist och jag skulle aldrig utsätta mina barn för samma sak. 

Imorgon är det midsommar. Vi åker ner till svärfar i skogen. Där blir det sill och potatis och sen grillat på eftermiddagen. Blir skönt att komma bort och få allt serverat. 

Ha en fin midsommar! 


Underbara sommartid

Nu har vi hämtat hem lilla Luna så det är full fart här hemma. Två kissungar som springer runt benen. Dem är så fruktansvärt söta och de har så roligt tillsammans. Dexter blev helt till sig i trasorna när Luna dök upp. Hon fick inte en lugn stund. Men nu har de vant sig och de underhåller varandra. De är i stort sett alltid tillsammans och äter ihop och sover ihop. 
 
Jag gör sista dagarna på jobbet nu sen är det semester. Två dagar arbete sen fem veckors semester. Det kan jag leva med. På tisdag drar vi till Liseberg med några kompisar och deras barn. Det ska bli roligt och det är det enda som är planerat för sommaren just nu. Kim jobbar tre veckor till tyvärr. Så i år har vi bara två veckor tillsammans. Men barnen får mycket ledig iaf.
 
 
 
Var ute och åt med mina fantastiska vänner. 
 
 
Alice är grym på att måla!
 
 
Uppskattning av mina underbara förskoleklassbarn. Som jag älskar dem! 
 
 

Tisdag i juni

Haft avslutning och släppt min fina förskoleklass. En mycket känslosam dag med massa känslor och en del tårar. Mina barn har också slutat skolan, förskoleklass, trean och sjuan. De börjar bli stora nu det kan inte förnekas. 


Vi har hämtat hem Dexter som vi älskar. Han är en riktig kelgris, fast lagom. En väldigt härlig katt. Imorgon hämtar vi hem hans syster Luna lovegood. Vi kanske är knäppa, men som knäpp har man iaf roligt i livet.

Har planeringsdagar på jobbet just nu och är ute och äter lunch varje dag. Älskar mitt jobb och mina kollegor. Idag hade jag överlämning och fick mer information om de barnen jag tar emot i höst. Sen fick jag beröm av både rektor och specialpedagog att jag hade betett mig proffsigt och avslappnat. Kändes väldigt kul! Kommer nog bli en bra höst. I'll make sure it Will! 

Igår var jag ute och åt med fina vänner. Och hag har blivit förkyld och halsen värker. Är ju sällan sjuk, men blir jag väl sjuk så infaller det oftast i juni när jag börjar slappna av. Men jag känner redan att det är på väg över. 

Imorgon ska vi tacka av två kollegor som lämnar oss i slutet av veckan. Känns sorgligt! Men önskar dem lycka till på vägen. Båda starka, fina kvinnor med massa kunskap. 

Kim har dragit igång renovering av vardagsrum/kök. Just nu är det snarare demolering av detsamma. Ser ut som bara den och luktar gammal pensionär här hemma. Det blir bra när det väl är klart. 

Alice går på KFUM på dagarna och trivs med det. Men killarna i hennes grupp verkar rätt tuffa. Det svärs och kaxas. Idag skulle de vinna över tjejerna och skrek att de skulle slå ut bitcharna. Och i Felix gäng är det normalt att slå varandra på pungen och kalla varandra för fitta när de gnäller. Hur ska jag säga till mina barn att det tyvärr är så här killar beter sig. Get used to it eller nej jag säger att det inte är normaliserat för jag vägrar låta det bli det. Man ska kunna bete sig vare sig man är kille eller tjej. Och jag önskar att pedagoger kunde lyckas med att hålls grupppen i schack utan att behöver vara gestapo himself. Men tyvärr så ser det mörkare ut på den fronten. Så jävla ledsamt. Det här är ändå den generationen som ska ta över vårat land framöver. 

Nu ska jag snyta mig, spraya näshelvetet en gång till och sova. 

Puss!  



RSS 2.0