Måndagsreflektioner

Då var det måndag igen. No bitching, no whining bara ett konstaterande. Har haft en bra helg, en mycket lugn sådan. Alice och Lukas har varit sjuka så vi har knappt varit utanför dörren. Felix som varit frisk har lekt med kompis och varit på barnkalas. Igår smet jag iväg och gick på china med två av mina närmaste vänner.

Barnen är fortfarande risiga. Lukas som ändå varit som en solstråle hela helgen mår sämre idag. Han har feber och hostar och snorar massvis. Det har han förvisso gjort ett tag nu men det har blivit värre. Alice snorar hutlöst mycket hon med men är kanske feberfri idag. Just nu sover dem. Lukas sover sin vanliga middag och jag frågade Alice om hon inte skulle gå och sova hon med så det gjorde hon och somnade direkt. Alexandra var snäll och kom och hämtade Felix så han fick komma dit och leka lite. Han har ju sportlov och att leka med kompisar är ju det han helst gör. Tråkigt att sitta inne och uggla med oss hela dagen.

Försöker att få Alice att äta eller åtminstonde dricka. Hon har inte ätit de senaste dagarna. Igår åt hon tre kakor, tre skedar glass och drack lite saft och mjölk. Idag har hon fått oboy till lunchen och saft i nappflaska. Gör vad som helst för att få i henne vätska som ni hör. Gav henne mos och sojakorv (hon brukar vilja äta upp min korv jämt) så jag passade på. Hon åt givetvis inte ändå. Men jag vill ändå erbjuda henne mat ett par ggr om dagen. Givetvis utan att tjata men bara ställa fram liksom. Man ska aldrig tjata om mat det är jag fullkomligt övertygad om.

Idag är det 25 år sedan Olof Palme sköts ihjäl i Stockholm. Alla delar sina minnen om vad de gjorde när de fick reda på att han mördats. Jag var nästan fem år när det här hände. Jag har ett riktigt bra minne, men det här kommer jag inte alls ihåg. Vet att mina föräldrar har berättat för mig att brorsan kom in med tidningen och läste högt för dem att Olof Palme mördats. Men jag kommer inte ihåg ett dugg. Min pappa var i många år aktiv inom Socialdemokraterna och jag vet att han vid något tillfälle träffat Palme (innan han blev statsminister) så det talades säkert en hel del om det här i mitt hem vid tidpunkten för mordet. Men jag finner det intressant och önskar så att de kunde få lösa det här. En del av mig tror att Christer Pettersson faktiskt var skyldig. Han har ju erkänt men tagit tillbaka, Lisbeth har pekar ut mördaren och är fullkomligt övertygad, och historierna med Zigge cedergren eller den här förra livvakten låter ju helt rimliga. Tydligen fanns det en bloddroppe på Petterssons rock men den var för liten för att analyseras på den tiden. Jag kan tycka att 25 års arbete borde lett längre. Finns ju en annan man som många inblandade tror är skyldig. Men han sköts ihäl i USA eller var det inte så? Jag är inte alls insatt i det här men intressant är det.

Däremot kommer jag ihåg när Anna Lindh mördades. Felix var tre månader och han hade nyss haft magsjuka. Han smittade mig och jag smittade Kim. Felix hade varit risig i några dagar, kräkts och inte velat amma. Vi var hemma hos Mia som fyllde år. Hon bjöd på massa tårta och plötsligt blev jag illamående. Jag gick in och kräktes på deras toa och sen kräktes jag i en kasse hela vägen hem från stan. Vi var däckade i ett par dagar och låg mer eller mindre i sängen hela dagarna. Tillslut satte Kim på tv:n i sovrummet. Det var en massa flaggor och rosor på tv:n så Kim gissade på att någon blivit mördad. Jag vaknade upp rejält och följde det sedan slaviskt.

Nu ska jag njuta av tystnaden och krilleposten en stund till de små vaknar. Trevlig måndag på er!

2/3 sjuka kids

Åh de blev visst sjukare än jag trott. Lukas är pigg och glad hela dagarna men hostar och snorar. Men när han ska sova på kvällen så börjar det. Vaknar runt tiotiden och yrar, hostar och snorar. Sen mitt i detta kommer Alice som oxå är risig upp. Varm som en kamin och tror att det är morgon. Hon ville att jag skulle ligga brevid henne i sängen. Det vill hon aldrig annars. Gav henne en supp och låg där en stund men hon somnade aldrig om. "Mamma du kan ligga i min säng så går jag upp och bygger pussel". Vi gör så vissa mornar när hon vaknar tidigt. Då ligger vi och myser i hennes säng tills hon tröttnar och går upp och leker brevid mig. Natten till idag kom hon uppkutandes och skrek jag vill inte, jag vill inte och sen sprang hon och skulle in i pannrummet. Fick bära henne tillbaka till sängen innan hon hann väcka de andra. Alice gick och lade sig 18.15 idag så trött var hon, trött och sjuk.

Annars har det varit en mycket lugn dag. Felix har lekt med en kompis hela dagen. Först hos kompisen och sen här. Jag har varit och handlat en massa mat på soop. Kim har satt upp alla ytterväggar och isolerat färdigt. Alice och Lukas har lekt här hemma. Sen såg vi tre äldsta i familjen på mello såklart. Ganska blekt idag måste jag säga. Min favorit var nog Borg. Farmor har varit förbi en sväng oxå. Hon har varit i Dalarna en vecka och svängde förbi här på hemvägen.

Nu ska jag nog hoppa i sängen så jag iaf får några timmars sömn inatt. Kommer bli en del vakentid gissar jag på men men så ere.

Starstruck

Idag är det en typisk fredag här hemma. Barnen sitter brevid mig och leker och vi inväntar Kimpa som kommer hem med fredagsgottis. Blir väl Let´s dance i vanlig ordning. Kimpa har tagit ut dunken och torkat allt spill så nu är det okej igen. Har prickat av nästan allt på fredagslistan. Har vikt in en jäkla massa tvätt, nu ska jag bara städa huset med. Har ingen som helst lust men jag SKA göra det.

Idag hände det nåt skoj. Jag läser ju en sjuhelsickes massa bloggar. Lämnade en kommentar på Johanna Swanbergs blogg som hon svarade på. Det var lite skoj! För ni som inte vet vem hon är så jobbar hon på elle och är gift med Fredrik Wikingsson. Hon skriver mycket om den kommande Oscarsgalan och James Franco som ska hosta den. Filip och Fredrik ska sända live i en studio och kommentera galan. Det måste jag se. Men får givetvis spela in det. kan ju omöjligt sitta vaken. Tycker att mycket som de två gör är genialiskt faktiskt. Har ni lyssnat på deras podcaster? Om inte så gört!

Nu börjar det tina där ute. Tror att det är dags att göra sig vårfin. Brukar följa med Alice på toan när hon kissar morgon. Här om dagen gick samtalet så här:

-Mamma du har hår
-Ja
-Precis som pappa!

Det var alltså mina ben hon talade om. Jag ska ta bort vinterpälsen snart. Stackars Kim. Inte nog med att jag bär på ett stort antal extrakilon. Jag ser dessutom ut som en karl på benen. Skärpning på mig! Man blir slapp när man är mammaledig. Ser det tydligt när jag sorterar tvätt. Mina kläder består mest av mjukisar haha illa! Och sminkar mig gör jag bara vissa utvalda dagar när jag ska träffa folk (ja andra än dagispersonal).

Dags att komma ut ur kokongen kanske!?

Tidiga mornar och sjuka barn

Dagen började tidigt idag då Alice väckte mig halv sex. Nu sitter hon i badet. Natten har varit okej efter klockan tolv. Lukas vaknade och somnade hela tiden från halv tio. Vaknade pratade lite för att sen somna och sova fem minuter och sen började det om. Sen bajade han givetvis ner sig och när jag skulle byta på honom kände jag att han var varm som en stekpanna. Gav honom en ny blöja, supp och en flaska välling och sen sov han gott. Kände på honom nu och han är fortfarande varm och han hostar och snorar men det har han gjort några veckor nu. Men han var helt rödmosig igår så jag kände på mig att han kunde bli sjuk. Alice är inte heller helt kurrant. Hon somnade runt halv sju igår och var oxå röd och varm. Försökte att se Dumma mig med barnen men det slutade med att jag gick in och lade de små och sen satt Kim och Felix kvar och tittade. Det har kommit ut bensinångor i garaget med. Det har varit okej i ett par veckor men sista tiden har jag känt att det luktat värre och värre. Vi har ju haft värme därinne så en bensindunk till båten har expanderat och släppt ut ångor. Försökte att se BB därinne men när det började sticka och bli torrt i munnen så gick jag in. Det är ju farligt det där. Har vädrat ut nu så jag hoppas att det är okej tills Let´s dance ikväll. Är det inte det så får det bli att sitta inne utan tv. Jättekul att vara utan vardagsrum.....not!

Verkar inte som att det händer nåt roligt i helgen trots allt. Kanske lika bra eftersom barnen är sjuka. Men segt ändå hade hoppats så. Ser iaf fram emot söndagen!

Trevlig helg på er!

A time to rest

Igår var det stora vilodagen här hemma. Lukas somnade i vagnen under min och Alex långpromenad. Sen sov han en timme men somnade trots det efter lunchen. Sen sov han i tre timmar till! Alice bad om att få sova efter dagis och somnade hon med. Felix lånade min dator och jag lånade hans säng och låg där och gottade mig en bra stund. Underbart! Men det får nog inte bli en vana att sova varje dag för då kräver väl kroppen det till slut. Satte bb på inspelning och gick och lade mig i tid och fick sova ända tills Alice väckte mig strax innan sex.

Idag är Felix iväg på friluftsdag i hultet och Alice är på pyjamasparty på dagis. Så hon fick välja en av sina fyra pyjamaser när hon gick iväg imorse. Jag och Lukas är hemma och skrotar runt. Skippade promenaden idag. Blir så jäkla trött på denna kyla. Är så förbannat trött på att klä på barnen en massa kläder och gå runt och frysa *kräks*.

Annars är det lugnt. Har faktiskt huvudvärk idag, brukar vara i några dagar. Men jag tänker inte klaga för jag har nästan aldrig huvudvärk. Har en sambo som ofta har ont i sitt huvud, migrän och magkatarr. Jag lider så med honom. Här om dagen gjorde vi om Pippi låten. "Det är inte illa jag har ju magsår, migrän och mår illa" och sen skrattade vi gott. Fast det är ju givetvis inte roligt att han ska må dåligt♥.

Ser fram emot helgen! Kommer kanske hända något underbart och sen på söndag hoppas jag på dejt med tjejerna.

Hold my hand

Känsliga läsare varnas för ett högst tråkigt och ointressant blogginlägg. Ni läser vidare på egen risk

Såg på Big brother igår och när jag kom in och lade mig så lyckades jag väcka Lukas. Försökte få honom att somna om och gick ut och satte mig vid datorn men han somnade inte om. Vid ett knoppade vi in båda två. Sen vaknade han vid fem och hade skapat bajskalas i vanlig ordning. Han somnade dock om efteråt men det gjorde inte jag. Så idag bestämde jag mig för att ta en tupplur efter lunchen. Jag har en timme att spela på. Lukas sover efter lunch och en timme senare kommer Felix hem och Alice ska hämtas. Det händer ungefär samtidigt. Felix är hemma 13.20 och Alice ska hämtas 13.30. Lukas sover i vårat rum och någon soffa finns det inte så jag klättrade upp i Felix säng och intog kudden brevid Fleece. Somnade inte först men låg och njöt av värmen och allt det mjuka (Felix säng är superskön). Tillslut somnade jag. Vaknar fem över halv två. Min tanke var att jag skulle vakna när Felix kom hem och sen hinna till dagis. Men hans buss var försenad så tji fick jag. Lukas vaknade samtidigt och var superledsen i sin säng. Ringer till dagis och förklarar min kommande något sena ankomst. Samtidigt ringer Felix kompis som vill komma och hämta upp honom för lek. Jag och Lukas stressar iväg och hämtar syrran sen hem för att hinna servera felix en smörgås innan han åker iväg. Då berättar Felix att skjutsen redan varit där men åkt till affären för att Felix ska kunna vänta in mig. Men Felix får i sig två smörgåsar och hinner iväg. Slutet gott allting gott. Barnen går på ett suveränt dagis, det är aldrig några problem. Bara man har en öppen dialog och det har vi såklart om nån trodde nåt annat.

Om det finns någon gud så var det hans sätt att säga att jag minsann inte ska vila mig. Sova får man göra när man dör eller när barnen blivit stora. Men det är nu när de är små man behöver vila. Jag kan bli bitter när jag hör och läser om hur bra alla sover eller framför allt när folk berättar om hur de vilar middag hit och dit. Vi har inte ens en soffa i huset. Det kan jag sakna. Bara att sitta mjukt en stund under dagarna är helt kört. Bädda ner sig i soffan eller bara hänga där med kidsen. Men Kim gör ett fantastiskt jobb därinne och jag är givetvis stolt över honom. Det är jag jämt. Han är, ja det finns inte ord det gör det verkligen inte. Han är den bättre av oss men jag är den roligare haha alltid nåt. Fast han knappar in, det gör han. Man blir som man umgås ;)nhaha.

Förövrigt har jag en dotter som byter kläder dagarna i ända. Förut var det Felix kallsonger nu är det Lukas kläder. Men inte vilka kläder som helst. Nej hans gamla bebiskläder som står i en påse och ska upp på vinden. Storlek 68 klämmer hon sig in i. Hon matar Lukas och sin docka Kickaro (från Figaro i Pinochio tror jag). Men hon glömmer bort hennes namn ibland och frågar mig vad dockan heter.


Alice har bäddat ner Kickaro och läser för henne






stl 68




Amning pågår


Innerväggar klara. Isolering och ytterväggar ska upp

Felix hade lånat hem Barbapappa från bokbussen idag. Han hade lånat den till Alice ♥ Kärlek!

Fuck I´m old!

Såg fram emot kvällen och allt på tv. Solsidan klarade jag av men somnade några minuter in i Big brother. Vaknade till runt tio när Kim sa att han gav upp och gick in och lade sig. Jag var vaken fem minuter för att somna om och vakna upp när programmet var slut. Så egentligen kan jag väl inte uttala mig om det. Men en sak som slog mig var att oj vad gammal jag har blivit. Jag är ju snart trettio och det märks extra tydligt ibland. Det var ju bara miffon (som jag såg) eller miffon är väl ett starkt ord. Men en 22 årig kille som tror han är snyggast i världen och en mamma på 39 som vill leka ung och lämnar sina tre små barn i 100 dagar. De visade en film på barnen och redan då kom tårarna. Undrar hur hon tänkte?? Jag uppmuntrar att folk tar ledigt ifrån sina barn ibland för att ta hand om sig själv. Men kanske inte in till big brother huset med bara partyn och intriger. Men visst det är hennes val. Att det fanns ett hemligt par missade jag helt (precis som allt annat). Programmet känns så där men jag tänker ändå se skiten! Problemet är bara att det kommer att gå mellan 22-23 varje kväll. Kommer aldrig gå! Jag kan inte vara vaken så länge, jag är ju gammal! Kommer antagligen spela in det och se det i efterhand runt åttatiden kvällen efter.

Har tänkt mycket på det här med olika program som går på tv på sista tiden. Är väl för att jag sitter där varje kväll. Här hemma sätter vi inte på tv:n förrens klockan åtta varje kväll. Inte så konstigt eftersom vi inte har nån tv i huset längre (en i sovrummet med enbart blu ray som funkar eftersom boxen är i garaget).

Vi ser Let´s dance varje fredag. Vi har inget bättre för oss men inte är det särskilt bra egentligen. Klänningarna är alltid hemska. Tv4 har fruktansvärda stylister det måste jag säga. Det blir värre och värre för varje vecka som går. Sen stör jag mig otroligt på hur röstningen och slutklämmen går till. Nu är jag nästan aldrig vaken så här länge. Men att först sända ett program till halv tio för att sen ha paus i nästan en timme innan det kommer tillbaka. För att sen visa fem minuter och sen ta paus igen för att sen låte de duellera och sen får vi se vem som åker ut. Vadå dra ut på lidandet?? Är det verkligen folk som orkar vara vakna länge nog för att se spektalet? Jag vaknade till förra veckan och gick ut igen för att försöka se men blev förbannad och drog när det var dags för paus igen.

Försöker att se på Sofias änglar oxå. Har sett två program och jag älskar att de tar sig an de som haft eller har det svårt och det blir så fint och de är så lyckliga. Jag sitter givetvis och bölar mig igenom hela programmet. Jag förstår att de måste prata om sorgen och det jobbiga. Vi tittare ska förstå varför de blivit utvalda och får hjälp. Men sist var det riktigt smärtsamt när Sofia ställde på den stackars kvinnan med frågor som (hur känns sorgen mm). Jag led och jag skämdes! Men visst hon visste vad det innebar att vara med i programmet. Men man ska inte gotta sig för mycket i andras sorg om ni förstår hur jag menar. Det blir inte bra tv, det blir för mycket!

Solsidan behöver jag inte skriva nåt om. Jag ÄLSKAR det precis som alla ni andra!

Kalashelg

Haft en härlig helg. Gårdagen spenderades med kidsen. Felix hade en kompis här hela dagen och jag tog hand om dem och följde med dem till pulkabacken. På kvällen åkte vi och handlade och sen blev det melodifestivalen för hela slanten. Och även denna gång tyckte jag att de rätta bidragen gick vidare. Saade är ju så söt så man vill äta upp honom. Han bjöd på en bra show och Felix älskar honom och det gör hans mamma med haha. Sara kunde inte sjunga och resten var rätt ointressant.

Idag har vi först haft svärfamiljen här på fika. Sen kom några kompisar med barn för att fira Lukas. Han fick en massa fina kläder och leksaker. Vi åt tårta och fika och hade det trevligt en stund. Barnen röjde och hade kul. Precis som det ska göras på ett barnkalas. Alice somnade halv sju och Lukas strax efter. Nu lägger vi Felix sen blir det några timmar i garaget. Först Solsidan sen Big brother. Som jag längtat!

Kim har även fått en massa gjort i helgen. Han har fått upp väggar invändigt och gips och viss eller all el och uttag är fixade.


Alice fick äran att öppna lillebrors paket




Julia och Mika



Tack tjejer! ♥

Varje dag är en kamp

Jag känner mig som en broken record playing! Men jag är trött. Lukas hostar och snorar så på nätterna. Han väckte mig första gången vid tolv och sen nästa gång vid halv fyra och då somnade han om strax innan sex. Skulle ge honom nässpray i sängen och å gick toppen av och ramlade i hans säng eller på golvet. Så jag lade mig på golvet med hans nattspöke och letade snyftande efter den där jäkla grejen. Ville inte riskera att han satte i sig den. Jag hann somna om en kvart innan klockan ringde och Felix skulle upp till skolan vid halv sju.

Men vi har haft en mysig dag tillsammans jag Lukas och Alice. Vi lekte en massa på morgonen. Sen tog vi en promenad till affären för att inhandla diverse till efterrätten jag lovat Felix. Kom hem och gav barnen lunch sen lade jag Lukas och jag och Alice gick in i garaget för att se på film. Vi brukar göra det de dagarna hon är hemma. Hon sover aldrig middag längre men ibland somnar hon där på soffan och så får hon sova annars bara vila lite. Jag lägger mig hos henne och vilar jag med. Det är en fin stund på dagen. När Felix kom hem från skolan så lagade vi till en chokladmousse (den från gårdagens halv åtta hos mig). Det tog sin lilla tid sen var det dags för mellanmål för kidsen. Jag plockade en stor disk och nu är det tänkt att jag ska städa huset. Men jag tror faktiskt att det får vänta tills imorgonbitti. Alice badade och efteråt var hon på toppenhumör när hon klädde på sig kläder. Tills det gick snett när hon skulle ta på sig tröjan. Hon skrek som en stungen gris. Jag erbjöd min hjälp men den skulle hon inte ha. Hon fortsatte att skrika. Mitt i detta hittade hon en stor polkagris från i somras så jag tog ifrån henne och då blev det ännu värre. Hon började hos slå mig och brorsorna. Sen gick hon till sitt rum och kastade en massa leksaker på Felix och Lukas. Jag får henne att sluta och när hon förstår att jag menar allvar kommer hon och ber mig trösta henne och hjälpa henne med tröjan. Sen sätter hon sig och äter som att inget har hänt. Hon frågar om jag är ledsen och sen säger hon förlåt. Nu är det över, för denna gång. Frågan är hur lång tid som går innan hon får nästa utbrott.....

Så ja det är skönt att det är helg. Vi ska ha lite kalas för Lukas på söndag annars kommer Kim jobba med rummet och jag ta hand om kidsen i vanlig ordning. Men det är skönt att ha honom hemma. Han är min klippa!

Förlåt att jag gnäller! Vad hittar ni på i helgen?




Seg fashionshow

Idag är jag seg. Ont i hals och kropp och trött. Lukas är snorig och hostar en hel del. Så när han vaknade inatt kunde han inte somna om pga hostan. Var uppe och gav honom nappen ett trettiotal gånger. Men han sover mycket bättre nu än vad han gjort senaste tiden. Det är slut på alla vakenperioder. Och han sover längre på mornarna. Vi såg att han fått åtta nya tänder i munnen senaste veckan. Kan ju vara därför han vaknat en del.

Igår var jag iväg hos frisören här i Bäckislava och klippte barnen. Hämtade Alice på dagis vid halv två och hade sen en timme på mig att gå hem och ge barnen mellis och klä på dem. Givetvis så ställde hon till jordens scen på dagis som resulterade i att jag fick ta henne i jackärmen och mer eller mindre dra henne hem. Kändes inte alls bra. Folk tror väl att jag misshandlade henne som hon skrek. Väl inne skrek hon en halvtimme sen var hon glad igen och fick en macka i handen medan vi knallade ner till salongen. Gårdagen började inte bra från början. Hon väckte mig vid kvart i sex och slog mig en massa. Hennes humör skiftar väldigt må jag säga. Hon är dessvärre precis som mig :( Superglad eller skitförbannad. Men hon är underbar för det mesta och tur är väl det.

Felix hade nyss en kompis här och det spårade ur. Felix blev skitsur. Skrek, grät och smällde i dörrar. Då vill han att jag ska lugna och trösta honom på ett speciellt sätt. Vi ska kramas en kvart och jag ska prata lugnande med honom. Det gjorde jag med. Sen klämde jag Lukas lår när jag skulle knäppa en knapp i hans body. Hans knubbiga lilla lår kom emellan. Och som han grät. Och det gjordet ont i hjärtat. Sen tappade jag ett flingpaket i golvet, så det var bara att ta fram dammsugaren haha, klantarsle! Alice välte ut en vas med tulpaner...2 ggr.

Det jag önskar mig allra mest nu är att få klä av mig och krypa ner under täcket. Helt underbart! Men än är det ett par moment kvar på dagen. Sen tar jag kvällen i garaget där jag somnar på soffan.

Fan nu gnäller jag igen. Tror det är för att jag längtar efter sol och värme och bar mark. Vi behöver det nu!  Men jag är på bra humör. Kan man annat när man ser den här synen:


Förra årets vinterskor, Felix kallsonger och en av Lukas gamla fleecetröja i stl 74!




Kim och Felix jobbar och de andra längtar in

Nu ska jag kirra lite middag här hemma!

Ettåring i huset

Idag fyller våran yngsta familjemedlem ett år! Det innebär att det var ett helt år sen han kom till oss. Fantastiskt! För ett år sen klockan fyra på morgonen började jag få värkar. De var aldrig så där smygande svaga utan de satte igång ganska rejält redan från början. Mycket starkare än när jag skulle föda Felix och Alice. Vi ringde in svärfar som kom hit runt sextiden. Det hade varit ett par hektiska dagar eftersom Alice var rejält förstoppad och hade kräkts flera dagar (vi fattade inte att det var förstoppning då). Vi åkte iväg till förlossningen, där var det fullt. Vi fick sitta en timme lite drygt i väntrummet. Där satt vi med en massa andra par som skulle in till gyn på någon kontroll. Det här var jobbigt för jag fick så starka värkar hela tiden och ville inte visa det för alla i rummet så jag grimarserade och klämde Kims hand en hel del. Jag kommer ihåg att jag var sjukligt trött oxå. Vi fick ett rum och jag var öppen 5 cm och lika trött. Blundade mig igenom hela förlossningen. Tittade knappt på folket som skulle hjälpa mig. Det kommer inte igång med några krystvärkar och det är jobbigt men efter en jäkla massa dropp åker han ner och på två krystvärkar kommer det ut en stor pojke. Våran Lukas, vårat tredje lilla hjärta! Det har varit ett härligt år och han är fantastiskt snäll och enkel. Han sover när han ska sova, han äter allt och han är strålande glad hela tiden.

Dagen till ära har vi ätit lite semeltårta med mormor och gett våran stora kille en massa pussar och kramar. När Felix kom från skolan så frågade han om jag berättat för Lukas att han fyllde år idag. Det har jag sa jag. Felix frågade om han blev glad? Självklart sa jag, han blir alltid glad när man pratar med honom. Han har börjat stå upp själv utan att hålla i sig. Kanske går han om nån månad, time will tell.

























Grattis Älskling!



Attitude

Det var som jag skrev igår. Det handlar ofta om inställning och state of mind när man tar hand om barn. Idag har jag haft en mycket bra dag med mina barn. Det har jag ju för det mesta. Men Alice har en förmåga att testa mig och provocera så jag blir blå här hemma. Och inget biter på henne, hon är hård som sten min tjej. Hon väckte mig vid tio i sex imorse och jag knallade upp och gosade ner mig i hennes säng. Sen började hon lägga pussel på golvet medans jag låg kvar under hennes täcke. Sen gick vi och kokade gröt och väckte Felix som skulle till skolan. "Jag älskar oxå dig mamma" och smek över kinden♥. Sen har hela dagen fortsatt så med mer eller mindre små incindenter men det är ju vardagsmat när man har en treåring hemma. Lukas är som vanligt okomplicerad och mysig. Sen kom Felix hem och en kort stund senare dök hans kompis upp. Han hade med sig godis till Felix och Alice. Han ville ge dem det eftersom det var alla hjärtans dag. Det är så sött så det är inte sant! Felix ringde till sin pappa och frågade om de fick spela Batman på hans dator och sen dess sitter de där. Med paus för mellanmål förvisso. Men de är glada så de får hållas en stund till. Alice har badat en timme och sitter brevid mig i sin badrock.

Igår hade vi lite kalas för våran blivande ettåring. Han fyller imorgon och med med en farfar som jobbar i Stockholm och faster och farmor i Skövde så passar söndagar bra. Det gör det ju alltid iof. Så vi trängde ihop oss i vårat kök och åt tårta och fikade i några timmar. Mysigt! Lukas fick presenter bla en ny overall och skor. På kvällen sen såg jag och Kim på Peacock, en mycket speciell film. Helt okej men jag hade gärna sett ett annat slut.

Åter till det här med inställning och state of mind så har jag för det allra mesta ett gott humör här hemma såklart. Men eftersom sömnen är något begränsad så kan man inte alltid vara på topp. Lukas har ju börjat vara vaken på nätterna. Igår höll han bara låda i 1&1/2 timme så det var okej men tillräckligt för att man ska vara lite seg dagen efter. När jag hårddrar det så har jag knappt sovit en hel ostörd natt på 3 år! Sova får man göra när man dör ;)

Min svägerska och hennes sambo har förlovat sig i helgen! Det tycker jag är väldigt roligt. De var i väg på en liten tripp i helgen and sealed the deal så att säga. De är väldigt söta tillsammans. Tror de har varit ihop i 3,5 år nu men de var även ihop nåt år runt 03-04 så den här killen fanns i bilden när vi födde Felix och sen blev de ihop igen när jag väntade Alice. Det tycker jag är lite festligt. De passar mycket bra ihop och hon har verkligen fått tag i en bra kille. Han har hjärtat på det rätta stället och Alice fullkomligt älskar honom och jag tror att han är lite svag för henne med. Stort grattis till er!


Bakade lite muffar dagen till ära






Hjärtat vinner alltid

Sitter och surfar runt på aftonbladet. Läser om en ettårig pojke som badat med ett äldre syskon. Pojken hamnade under vattnet och drunknade. Det hela verkar ha gått mycket fort. Det här ger mig ångest. Jag tänker direkt på Lukas. Han är i samma ålder och tanken på att han skulle drunka är vidrig. Jag skulle aldrig komma på tanken att lämna honom själv i ett badkar. Jag vet att jag har en viss jargong och att jag gnäller en del på mina barn. Det finns inget bättre än mina barn. De är fantastiska varelser och jag älskar dom av hela mitt hjärta. Finns inget jag inte skulle göra för dem. Ja ni vet. Men jag står för att jag tycker att det kan vara jobbigt att vara mamma. Det är jobbigt men det är värt alla besvär. Tanken på att förlora någon av dem är avskyvärd.

Jag är ingen präktig mamma på något vis. Jag tycker inte om förskönade sanningar utan jag säger det som jag upplever det. Men har man en jobbig dag så kan man många ggr ändra inställningen så blir det så mycket lättare och bättre. Jag kan oxå skratta åt att det är så mycket jobb med tre barn. Idag har jag varit väldigt trött så jag har gått runt och fnittrat här hemma. Felix hade en kompis här och jag frågade om de ville ha mellanmål. Det ville dem inte ända tills jag dukade in då ville de såklart ha. Jag matade Lukas så jag sa åt dem att de kunde ta ut smörgåsar och det pålägget de ville ha. Felix äter inte smör så han tog ut marmelad. Hans kompis hittade en ask med rödbetssallad som han tog fram, han letade oxå upp smöret när han insåg att det fattades. Det här tyckte jag var så himla kul. Det här är en kille som är ganska petig med maten och så tog han fram rödbetssallad av alla grejer. Men det var jättebra att han åt upp den. Ja de är härliga. Det finns inget bättre än barn! Love ém! Därför vet jag att jag valt rätt yrke inför framtiden.

030529 ♥


















071207 ♥











100215 ♥








Bebismys

Idag har det varit fullt ös! Barnen har sovit taskigt inatt så dagen började tidigt. Vet inte vad det är med Lukas men han är vaken mycket på nätterna. Han sov bättre när han var nyfödd. Han har haft flera nätter då han vaknar och är vaken några timmar. Inatt vaknade han första gången vid tolv. Då gav jag honom välling (allt för att få somna om) samma sak vid tretiden. Då märker jag att Alice ligger brevid Kimpa i sängen. Hon kommer aldrig in till oss tror det här var tredje gången på tre år som hon kommer in till oss mitt i natten. Tog med henne till hennes säng och då skulle hon oxå ha en flaska. När hon sen vaknade vid halv sju så trodde jag att klockan var halv fem och eftersom jag inte hade en tanke på att gå upp då så skakade jag en till flaska. Så fyra flaskor inatt, sanslöst! No more. Jag vill inte ge mina barn välling och gör det aldrig på mornarna. Vi pallrar oss upp och äter tidig frulle istället. Nä nu får det vara slut på det här okynnesätandet mitt i nätterna. Tänkte ta mig en mindre sovmorgon när Kim pallrade sig upp med kidsen men det sket sig då lillebror satte igång i sin säng.

Efter frukosten åkte jag och Jeanette iväg till Linda och spanade in nytillskottet. Lilla Ville (eller Wille). Supersöt och superliten! Det är helt otroligt vad små de är. Linda såg oförskämt fräsch ut och hennes ärr oxå. Svårt att tro att hon blivit snittat för fem dagar sen. Linda bjöd på goda muffar (Albins sätt att säga muffins). Var härligt att få träffa henne och bebisen. Sen åkte jag och handlade. Sen hem till ett hus fullt i kids (fyra) och en man som satte upp väggar och sågade så det skrålade i hela huset. Sen dess har det varit fullt ös på kidsen. Gick ut med dom en sväng, tog en promenad med Alice på pulka och Lukas i vagnen. Kim fick skotta fram den igen eftersom all snö rasat ner igen. Gick en kort sväng, sen grät Alice för att hon frös. In och lagade tacos. Nu ska vi natta de yngsta sen blir det melodifestivalen i garaget sen.

Intresseklubben antecknar gissar jag på!?










Winter Wonderland

Vilket väder! Kan ju inte undgå att skriva det. Men jag tänker inte klaga på det. Jag är givetvis oxå rätt trött på snön men det är ju februari så man får liksom räkna med det här. Har varit ute och kört bil idag och vägen till Felix skola var inte rolig om man säger så. Blev genomblöt när jag hämtade Alice på dagis och plogbilen var nyss här och la upp jordens snövall till Kimpa. Så nej helt roligt är det inte! Men desto mer att längta efter. Grill, bad och semester orgasm!!

Annars har det varit en lugn dag. Kim har varit ledig och dragit elen till vardasrummet. Felix har haft en kompis här och jag bakade nougat med dem. Den kom väl till pass när jag väckte Alice. Hon sover inte middag längre och ibland blir hon väldigt trött på kvällarna. Hon däckade i Kims knä innan klockan var sex. Väckte henne med en nougat, ja vad gör man inte. Sen kröp hon ner i sängen runt halv sju och somnade. Lukas sover oxå. De somnar tidigt så jag får väl skylla mig själv att jag aldrig får sovmorgon. Imorse var vi igång halv sex, härlisch! Lukas höll låda mellan ett och fyra inatt så jag är rätt mör.

Nu blire Halv åtta i garaget!


I storebrors kläder




I hans kallsonger (klädsonger som hon säger)


Vårat lilla hjärta som blir ett år på tisdag!


Tre små grisar




Det är roligt nästan jämt :)


Damaged goods

För några år sen dog min pappa. Han dog knall och fall en fredagseftermiddag. Egentligen helt oförberett men jag hade anat det ett par månader och kanske tog jag det så pass bra just därför. Men jag har blivit skadad sen dess. Jag får otrolig ångest! Men bara när det gäller döden. Just den här känslan att någon i min familj ska gå och dö. Idag var den känslan värre än någonsin. Kim skulle sluta jobbet runt halv fyra, fyra. Han skulle iväg och handla litegrann och jag hade i vanlig ordning skickat en inköpslista på sms. Jag står här och förbereder maten och kikar in på fejan en sväng. Där ser jag hur Karin skriver att det är blixthalka på riksväg 26. Jag går och hämtar telefonen för att ringa Kimpa och be honom ta det försiktigt på vägen hem. Kommer direkt till mobilsvar, mobilen är avstängd. Inte bra för min mage! Ringer flera ggr, samma sak. Ringer mamma på jobbet och ber henne ta det lugnt hem och berättar hysteriskt om mina farhågor (jag är snart ensamstående mamma). Mamma ber mig att lugna ner mig men det är svårt. Ringer min kompis eftersom jag vet att hennes man just kommit hem från jobbet. Hon frågar honom om det var halkigt och han svarar jakande och jag hör honom berätta om ambulanser och brandbilar och bilar i diket. Tårarna kommer. Men han såg inte Kims bil i diket. Går ut och pratar med grannen som beskriver väglaget som fruktansvärt. Men inte heller han har sett Kimpas bil. Försöker att servera barnen maten jag lagat. Känner bara för att kräkas. Sen ser jag Kims bil komma åkande på gatan. Jag öppnar dörren och ställer mig och gråter. Kim kommer in och håller om mig. Batteriet i hans mobil hade lagt av (precis som jag egentligen fattat). Han kände på sig att jag skulle vara orolig.

Det är här jag menar att jag är skadad. Chansen att han kommer hem helskinnad är ju hundra gånger större än att det ska hända honom något. Ändå blir jag skakis. Trots att han kom hem oskadd så kunde jag inte äta maten. Mådde illa en timma efteråt. Har fortfarande inte ätit.

Just det här med halka och dåligt väglag rent allmänt triggar det här hos mig. Jag vet att det låter sinnessjukt, det är det oxå. Tur att jag är stabil annars. Annars hade ni väl tagit mig för ett psycho. Kanske ni redan gör ändå haha.

Don´t ever leave me!


110208

Ni vet den här reklamen Cashbuddy.se där de sjunger en massa. Jag och Kim satt och dividerade om vad det var de sjöng. Jag hade fått för mig att det kanske var cashmoney.se medans Kim trodde att det var cashbuddy men han var allt annat än säker. Knepig reklam. Imorse när jag lyssnade på radion så hörde jag denna reklam igen. Den här gången mycket preciserad.

Cashbuddy.se c a s h b u d d y . se Bokstaverade en tjejröst extra noga. Skönt då var det inte bara vi som hade svårt att uppfatta den reklamen. Jag menar rätt misslyckat att göra en reklam som inte når ut.

Annars lugnt. Lagar mat. Tomater, korv, ost och massvis med champinjoner är dagens huvudingredienser tillsammans med tagliatelle.

Hur det kommer att smaka? Ingen aning, jag kommer inte att äta det så mig kvittar det ;)




En pojk är född!

Blev inte utan internet så lång tid. Kimpa kom på att det kanske kunde vara nätadaptern som det var fel på. Han hämtade ner en ny och testade och yes! Han fixar allt, inget som inte får en lösning. Jag är mycket tacksam. Hej jag heter Maria och jag är internetberoende! Hellre ingen tv än dator om man säger så. Har facebookat med mobilen litegrann iaf.

Det är en STOR dag idag. Min älskade Linda födde sin andra son idag! Det var planerat snitt så jag visste att han skulle komma idag och vi visste att det var en kille. Det är så fantastiskt roligt! Pratade med henne förut. Hon mådde väldigt illa och kräktes mycket men annars verkade hon pigg. Grattis älskade du! Jag längtar efter att få komma och hälsa på er!


Offline

Vårat modem har gått sönder. Det hände när Kim klippte strömmen fram och tillbaka förut. Sitter hemma hos morsan. Hon har bjudit på middag och kidsen har fått bada. Passade bra eftersom vi inte har något varmvatten hemma. Kim är hemma och reglar upp nya väggen.

Igår var vi i Karlstad och såg på Trassel. Supersöt film! Var häftigt att se i 3D. Innan dess tog vi en burgare på donken och efteråt fick Felix strosa runt på Toys r´us där han köpte lego. Sen ytterligare två grejer på Maxi. Sen hem där farmor var barnvakt åt Lukas. Alice var hos farfar. Riktigt härlig dag. För Felix blev det som julafton. Full uppmärksamhet av två föräldrar och tre legogrejer med sig hem, plus bio och godis. Härlisch!

På kvällen blev det melodifestivalen och jag tyckte att rätt låtar gick vidare utan tvekan! Swingfly hade en härlig låt. På fredagen drog jag hem till Charlie. Där bjöds det på fika och sen hämtade jag hem mina partyliteprylar. Taxibussen glömde mig dock så jag fick ringa och fråga varför de glömt mig efter en kvart eller så.

Hörs om några dagar då! Pöss!



 


Tillfälligt rum

Har en mycket innovativ man måste jag säga. Han håller på i vardagsrummet nu. Han ska bygga ett rum till Lukas och sen blir det en tv hörna över till oss. Det blir lite trångt men det får gå. Han bygger väggen så att man lätt kan ta bort den och återställa om man ångrar sig eller ska sälja huset eller så. När han lade golvet så fick han flytta runt på alla möblerna därinne. Så idag skapade han ett tillfälligt vardagsrum eller snarare biorum i garaget. Han hämtade ner en massa mattor från vinden och innan dess dammsög och moppade han därinne. Svärfar kom hit på middag och sen hjälpte han Kim att bära dit soffan. Nu ska han bara koppla in projektorn oxå. Den ska kopplas infrån vinden så det gör han en annan dag. Här hemma drar vi all el via vinden, smidigt det.


Bakom presenningen har vi vagnarna och sånt för att kunna nyttja lite space




För att kunna gå utan att bli kall om fötterna (man får gå via uterummet) så har Kim letat upp resterna av husvagnsgolvet och skruvat dit.

Han är ett litet geni min sambo, tro mig det är han. Han lägger alltid ner sin själ i det han gör!

Annars har vi haft en rätt bra dag här hemma. Barnen var lediga ifrån skola och dagis eftersom de hade kompetensutveckling. Förmiddagen var seg. Alice bråkade och krånglade. Efter Lukas hade sovit och vi ätit lunch så gick vi ut. Underbart! Tog en promenad med barnen och de fick en varsin glass nere i affären. Sen gick vi till lekparken så de fick leka av sig lite. Sen vandrade vi hem. Lukas sov i vagnen, Alice slocknade i våran säng framför en film. Sen kom svärfar/farfar och vi åt middag tillsammans.



Alice har haft himla otur i två dagar nu. Igår halkade hon när hon skulle gå upp på sin matstol så hon slog läppen i bordet. Den svullnade upp och blödde rejält. Idag slog hon i läppen på samma ställe igen så det började blöda. Sen såg jag att hon antagligen slog i ögat samtidigt för det var alldeles svullet. Hon var inte den enda som vurpade idag. Jag drog mig när vi var ute och gick. Gick i en sväng i en nerförsbacke. Jag genade över isen, men det skulle jag inte ha gjort. På två sekunder så låg jag ner. Eftersom jag höll i vagnen så välte den och Lukas började gråta. Som tur var satt han i åkpåsen så han ramlade aldrig ur men han blev väldigt rädd. Jag flög upp fort som fan och välte rätt vagnen och lugnade lillen. Fick inte alls ont, kändes knappt men jisses vad halkigt det är. Och hundskit överallt i vanlig ordning. Vidrigt! Det är väl bekvämt att låta hundarna skita i snön men när det smälter då. Idioter!


Just det ja. Mamma var här med lite kläder till barnen. En legotunika till Alice och byxor till Lukas.

Nu ska jag se på halv åtta hos mig på play. Sen blir det lite mer surf sen sängen. Barnen väcker mig i ottan så på kvällen är man rätt sliten sen. Fast jag bara är hemma. Barnen har en förmåga att trötta ut mig ♥

Fattigdom

Jag läser och hör att allt fler barn lever i fattigdom i Sverige. Jag tror att de pratar om ca 11-13%. Jag vet inte vad de baserar sina siffror på. Men kanske räknas vi oxå in i den siffran. Jag har ju inget jobb utan går på mammapenning för tillfället. Fattigdomen i Sverige handlar inte om att barn fryser ihjäl eller svälter men de har inte samma förutsättningar som andra barn i landet. Det är dyrt att leva! Matpriserna har gått upp, samma med bensin och för att inte tala om elpriserna. Vi eldade hela december och hade elen på pannan avstängd. Våran elförbrukning under december var lika låg som våran förbrukning i Juli när vi inte hade någon värme på. Tror räkningen låg på 1500 någonting, otroligt härligt! Kim jobbade sju dagar i december så den räkningen behövde vara låg om man säger så.

I helgen hade jag och Kim tänkt att åka till Karlstad och gå på bio med Felix. Bara biobiljetterna för oss tre går på 350 kronor. Sen sa vi att vi skulle käka på donken innan. Kan vara skönt för Felix med lite ensamtid med oss. Bara det är ju runt 500 kronor. Jag har inga problem med att lägga 500 kronor på mat och bio. Men alla har inte råd med detta och det är inte så konstigt.

Skolan får inte kosta något nu och det är bra tycker jag. Förr när föräldrarna fick stå för bowling, slalom eller diverse resor man gjorde med skolan så kunde inte alla barn följa med. Alla hade inte råd. En del stackars barn fick inte följa med sina kamrater på diverse roligheter. Jag är med i styrelsen på Felix skola och vi säljer Newbody för att få in pengar till barnens aktiviteter. Sen har vi diverse dagar när barnen säljer bröd mm, samt medlemsskapsavgiften som varje familj får betala (det är frivilligt). De här pengarna använder vi till skolresa för de äldre barnen, köpa in lekmaterial till skolan, och vårat skolläger i Däldenäs. Jag vet inte hur det funkar på andra skolor men jag tycker att det här det systemet funkar bra. Då får alla barn möjligheten att följa med och ha roligt. Vi jobbar en del på att få det att funka och det är superroligt. Älskar att vara engagerad på det här viset.

Våran ekonomi kunde ju ha sett bättre ut om man säger så. Jag har inget jobb och jag längtar efter den dagen då jag får ett. Det kommer bli stor skillnad här hemma. Som tur är så jobbade jag innan jag fick Felix så det grundas min sgi på eftersom den frös inne sen jag började plugga hösten 04. Men mina barn är inte lidande, så dåligt ställt har vi inte även fast mer pengar skulle vara välkommet. Sen är jag tyvärr en spenderare. Jag handlar massa kläder till barnen och vill jag göra något som kostar pengar så gör jag det. Man ska leva oxå! Jag är så pass oekonomisk så jag ibland skulle behöva en god man haha. Nu när jag är hemma är väl läget lungt. När jag gick i skolan åt jag alltid ute och fikade och handlade här och var. Hade fyra matlådor på 4,5 år. Men å andra sidan så äter jag nästan bara sojakorv hemma och såg uteätandet som en ren vardagslyx. Sånt behövs oxå ibland!

Inser att jag bara babblar (en ovana jag har). Nu ska jag runda av här och pallra mig till dagis och hämta Alice. Felix kommer hem vilken sekund som helst han oxå ♥ Har lovat honom äppelpaj till mellanmål. Linda och Charlie skulle ha kommit hit idag. Men Linda har legat magjsuk hela natten stackarn. Hon hade magsjukan för några veckor sen sist. Led så med henne när hon ringde. Om en vecka ska hon få sitt andra barn. Fantastiskt! ♥

Nej dagis var det. Puss!


RSS 2.0