En dag på stranden

Har precis lagt barnen. Felix är fortfarande uppe. Tänkte skriva några rader innan jag tar kvällen. Har spenderat dagen på stranden med barnen och mamma. Kim har varit duktig och varit iväg och kluvit ved. Barnen badade, Lukas satt på bryggan och plaskade med fötterna i vattnet. Sen gick han upp och fick gunga en sväng annars höll han sig på filten. Han är helt fantastisk den pojken. Han var så trött så han nästan somnade i gungan men inte ett pip eller gnäll för det. De andra badade och var nöjda de med.

Kom hem och lade Lukas och sen fixade jag lunch. På kvällen bakade jag och Felix en kladdkaka som vi fikade på. Annars är det lugnt i Bäckislava. Nu ska jag gå och se ett avsnitt Greys, sen blir det att lägga sig i tid. Ska upp sex imorgon. Har vänt på dygnet och nattsuddat massvis sista tiden.

Lyssnar på Spotify. Lyssnar på Love the way you lie part 2. Det är ju Rihannas version och den spelades flitigt på radion ett tag. Men då utan Emimen och redigt förkortad. Jag förstår fortfarande inte varför de inte kan spela Em på typ megapol och rix. Låten är helt underbar, speciellt versen där han sjunger. Jag älskar Eminem, han är så jäkla bra! Känns bra, känner mig inte fullt lika gammal då :)

Kram!

Rappakalja mitt i natten

Har ni tänkt på vad alla ursäktar sig hela tiden? Var hemma hos en kompis för några dagar sen och hon ursäktade sig hela tiden. För allt! Vad det än var så ursäktade hon sig. Jag försökte peppa och sa att kära du tänk inte så och jag gjorde minsann likadant och så här var det för mig när jag var med om samma sak, jada, jada, jada. Sen berättade jag om saker som jag gjort dåligt som jag alltid gör. Idag var jag med om samma sak en person ursäktade sig igen. Påtalade detta för Kim som upplyste mig om att jag minsann var likadan. Jag ursäktar mig tydligen jämt när någon är här.

Varför håller man hela tiden på så här? Är det för att man jämför sig med alla andra och vill ursäkta det man gjort dåligt, inte hunnit med eller inte orkat mm? Är det typiskt kvinnligt? Det kan jag faktiskt tro att det är. Man ska vara snygg, smal, en bra mamma, en villig fru. Man ska kunna allt! Och sitter gärna sen på Fb och uppdaterar sin status om allt man lagat, städat eller liknande.

För några år sen när jag pratade med mina vänner och berättade att jag städat så berömde de mig alltid. Det var särskilt två stycken som hela tiden gjorde det. Jag reagerade på det då med. Det var snällt av dem med varför gjorde de det? Alla städar vi ju mer eller mindre hela tiden, man har ju inget val tyvärr. Samma sak när jag bakar nåt så brukar jag få beröm av andra tjejer. "Nej men inte behöver du baka jag köper med nåt". För mig är det aldrig nåt problem att baka jag gör det gärna. Att plocka disk bekommer mig inte längre men att städa slipper jag gärna. Men alla gnetar vi på och kämpar med hus och hem och barn. Kan vi inte bara sluta ursäkta oss för allt? Som jag brukar säga när det kommer till det här med att vara förälder. Man kan inte vara på topp jämt, man kan inte ge barnen allt men så länge det mesta är bra så kan man gå med huvudet högt och utan dåligt samvete. Man kan inte vara bäst på allt och det behöver man inte heller. Men man behöver väl inte heller jämt ha bekräftelse på det man gör eller gör man det? Jag ska ju inte snacka som siter här och skriver hela tiden. Jag skriver för min del men om nån kommenterar det jag skriver och speciellt ger mig någon form av komplimang så blir jag glad som en unge på julafton.

Bekräfta mig, se mig, beröm mig. Som ett litet barn.

Vet egentligen inte vad jag vill med detta inlägg. Det var mest en reflektion jag gjort! Någon som håller med eller tycker annorlunda?

En vanlig lördag

Har en massa tankar nu på kvällen. Egentligen borde jag gå och sova men känner att jag har lite mer att ge innan det är dags att somna. Min sista kväll att vara vaken länge oxå så bäst att köra på. Har haft en bra dag med familjen. Lukas började dagen med att få tag i en bläckpenna som han målade hela min nya kalender med samt bordet och min stol sen kom han in och målade på min mage när jag låg i sängen. Mitt lilla troll! Man vill krama tills det knakar! man vill aldrig skada men man vill mosa dem med kärlek.

På förmiddagen ringde svågern. De var på väg till Gottbol för att bada men det började regna där så de kom hit och fikade på förmiddagen istället. Mysigt!

På eftermiddagen tog Lukas lära gå vagnen och drog till Felix kompis Alice hängde på med sin cykel. Och helt plötsligt var vi på hans bakgård och lekte. Sen gick vi hem och ungarna slängde sig i poolen. Mycket bra dag! Kim har tapetserat Lukas rum nu på eftermiddagen. Han fick pillra lite eftersom tapeten kom i flera bitar, pussel!








Vill in till pappa som tapetserar




Lukas tapet. Han fick en djungel och han gillar den. Går fram och pekar och pratar med djuren.

Innan jag hamnade här avrundade jag kvällen med att se två avsnitt Greys och ät popcorn med smörsmak. Livet är fint!






Underbara semester!

Har haft en underbar dag med familjen. Kom hem sent igår och då var bara Felix vaken. Imorse när Alice kom in till oss så blev hon superglad och sa: "Jag visste att ni skulle komma tillbaka". Fick en stor kram, samma sak med Lukas när han vaknade. Han sa dock bara mamma :) Åkte in till stan för att överlämna present till Tina som tagit hand om barnen så bra under ett dygn. Sen gick vi upp till Jacobs allihop och åt lunch. Visste att Linda och Humpe höll på att flytta till nya huset så vi ringde och frågade om vi fick komma förbi på en titt och det fick vi så vi åkte dit. Jättemysigt hus som kommer att bli hur fint som helst när de är klara med det.

Sen åkte vi och handlade och på Maxi träffade jag Jenny som jag pratade en del med. Sen hem och lagade middag, sen badade hela familjen tillsammans i poolen. Lukas var skeptisk till en början men sen tyckte han att det var mysigt. En kompis till Felix kom oxå förbi och hoppade i. Jag röjde runt med barnen och dök med dem på mig. Fick aldrig sluta, kul! Sen tog vi in barnen. Lade Lukas och tog fram godisskålen och såg på sammys äventyr med de äldsta. Mys!

Nu sover de små liven och jag sitter här. På måndag början jag att jobba men oj vad nöjd jag är med denna semester. Den har varit helt underbar. Och vi har hunnit med en massa!

*30-årsfirande
*Varit i Deje och hälsat på Pernilla och träffat tjejerna
*Hova riddarvecka
*Äventyrslandet
*Sandras 30-årfest med övernattning i Göteborg
*Orsa med björnpark, bad och tomteland med familjen
*Rigakryssning

Kim och barnen är lediga i en vecka till men jag börjar jobba. Men är supernöjd med dessa tre veckor. Det har varit kanon!

Riga

Ska börja med att berätta om våran tripp till Riga. På tisdagen kom Tina hit för att ta hand om våra julever. Sen kom svärfar, Yvonne, Rickard, Jenny och Dennis och hämtade oss. Stannade i Karlskoga och käkade på Max annars var det raka vägen mot båten. Vi har ätit gott och druckit goda drinkar. På onsdagen gick vi av i Riga och åkte till Jurmala. Där var det otroligt vackert. Stora fina hus och vi badade i havet (bara benen, Kim och Yvonne doppade sig). Stranden var tre mil lång och helt underbar. Sen åkte vi in till Riga där vi tog åt en god lunch sen hann vi tyvärr inte med så mycket mer eftersom bussarn iväg till Jurmala blev försenade. Riga var vackert på sina ställen och hemskt på andra. Gamla hus från Sovjettiden och mycket övergivet.

På båten åt vi sen en god trerätters. Min förrätt var överjävligt äcklig. Iskall sparris men annars var det andra gott. På kvällen blev det drinkar och R & D ägde dansgolvet. Oj vad jag skrattade! Ja det har varit en underbar resa. Mycket skratt, umgänge och god mat. Har varit underbart att komma iväg utan barn med om man nu får säga det. Jag och Kim har verkligen fått umgåtts och det har gjort oss båda gott. Och givetvis desto mysigare att komma hem till barnen och krama om dem.
















Så här kunde det med se ut. Varannat hus underbart och stort och det brevid fallfärdigt






Världens finaste bröder!


Taxfree! Love it! Skulle kunna ha köpt med mig halva affären. Mamma som oxå var barnvakt fick sex flaskor vin och var väldigt nöjd.

Åt och drack gjorde vi mer eller mindre hela tiden:









Tack snälla svärfar som betalade denna resa åt oss så att vi kunde följa med. Perfekt 30-årspresent och tack Kims fina syskon, Dennis och Yvonne för sällskapet. Ni är fina ni! ♥


Det här är värt att dö för, jag tror mitt hjärta blöder

Dags att skriva några rader på bloggen kanske. Har haft ett par lata dagar. Kim har kapat ved och målat och jag har tagit hand om barnen. Har läst ut två böcker oxå så idag köpt en tredje. Hundraåringen heter den så tro? Får se om det var nåt att ha. Gillade Bingos bok, den var inte djup eller så men rolig. Skrattade högt här och var. Gillar Bingo!

Eftersom vi ska åka iväg imorgon så har jag städat huset idag. Kim har klippt och trimmat därute. Åkte även iväg och handlade mat till våra två barnvakter och barnen med såklart. Tina kommer imorgon och vaktar barnen ett dygn eller så och sen tar mamma över. Har haft lite dåligt samvete över att vi ska åka iväg från barnen. Jag brukar ju dra iväg titt som tätt men då är de ju hemma med sin fantastiska pappa som åker till Mariebergsskogen med alla tre utan att blinka. Nu är de inte med någon av oss. Men jag vet att Tina kommer att ta väl hand om dom och de älskar henne. Mamma känner dem ju utan och innan med så det blir ju givetvis bra. Men ändå. Men det ska bli riktigt skönt och lyxigt att komma iväg och bara rå om sig själv. Vi åker med svärfamiljen så vi blir ett gäng på sju. Känner dock att jag börjar få rätt så ont i halsen, i kroppen med dessvärre. Men men det sover jag nog bort inatt.

Hann förbi familjen Larsson ikväll med. Deras två hundar skrämde livet ur Lukas. Han är inte alls van med hundar och den ena är en grandis med. Är man under en meter är man inte så kaxig då. Det var superkul att träffa dem igen. Det får vi bli bättre på. Men de här semesterveckorna har bara flugit fram och det har varit nåt nästan varje dag. Härligt!

Kim gick över Felix huvud med trimmern. Mycket välbehövligt. Han har så tjockt hår ungen! Som en ryamatta. jag ska försöka mig på att klippa Lukas imorgon. Denna gång ska jag ta hela håret och inte bara luggen. Så förhoppningsvis så slipper han se ut som broder Tuck. Men man ska aldrig säga aldrig.

Ha det så gott nu!

And it sick that all this battles are what keeps me satisfied

Idag tog vi verkligen sovmorgon. Jag pallrade mig förvisso upp strax efter åtta och då sov alla andra. Nu ör det vi som försöker vända rätt barnen lite här hemma. Idag fick vi faktiskt i säng dem i tid. Men men sommartider är sommartider. Men när jag inte får i mig frukosten förrens närmare halv elva på förmiddagen blir jag nästan deprimerad.

Åkte in till stan och hämtade passen. Jordens kö inne hos polisen och säkert 30 grader inne i rummet och två otåliga kids men men det gick det med. Men sånt där stressar mig. Vill inte att barnen ska störa för mycket. Jag vet att barn har en förmåga att göra det. De låter en del och springer. Jag bryr mig inte så mycket när andras barn gör så men tycker att det är jobbigt när mina barn stör. Man får ju onda ögat ibland. Hur hanterar ni såna situationer? Tycker ni att det är jobbigt eller låter ni dem hållas? Kim är mycket lugnare än mig och skäms inte alls på det viset.

Sen hem och lagade mat och bakade muffins. Har fått receptet av min kompis men får det aldrig bra. Idag var de alldeles för kletiga. En del av smeten var alldeles för lös. Hur gör man Mia? Ska man köra längre tid på en lägre grad?







Nu sitter jag här och Kim ser på film. Han erbjöd sig att se SATC 2 men jag sa att det behöver vi inte. Du kommer inte att gilla den så han fick kontroll över tv:n. Funderar på att joina honom. Annars är jag inne i en läsperiod. Håller på med Varför gråter inte Emma, sen blir det En flickfotografs bekännelser. Så det får nog bli bok ikväll.

Hur spenderar ni sommaren?

Orsa

Ska skriva lite om våran semestertripp tänkte jag. Åkte upp mot Orsa i tisdags. Stannade i Filipstad och åt lunch. När vi kom fram packade vi Lukas vagn och gick och badade i sjön på campingen.








Långgrunt var det. Man kunde gå hur långt som helst utan att det blev djupt.









Gick till en amerikansk sportbar och åt mat



Nästa dag åkte vi till Björnparken. Kom några små skurar men man hann knappt ta på sig regnjackan förrens det hade gett sig. Höga backar oj oj, men mysigt.


Högt upp








Slitsamt att kolla på björnar

Åkte hem och åt pizza sen gick vi och badade i poolerna som fanns på campingen









Sen hem och grillade






Lukas sov under min kudde halva natten

Sen blev det Tomteland hela dagen. De hade en teater som man fick följa under flera tillfällen under dagen. Sista delen tog barnen det i egna händer och gick iväg och letade efter kungatrollet. Felix älskade det! Alice höll sig undan i slutet eftersom hon blev rädd för trollet.






Kungatrollet















Efter Tomteland åkte vi hem. Vi har haft ett par härliga dagar i vackra Dalarna. Men vägen dit var väldigt öde. Tallskog och träskmarker överallt. Fanns knappt en mack längs vägen. Hur många mil som helst mellan städerna. Men en del av min barndom. Åkte ofta upp till farfars stuga nära gränsen till Dalarna. Så jag satt och var sentimental och nostalgisk i bilen.




Underbart!

Hade något att blogga om men glömde av mig medans jag satt och bläddrade bland favoritbloggar och andra sidor. Har nyss kommit hem ifrån en tripp. Känner mig så lycklig. Sjukt lycklig, nästan så jag får dåligt samvete för att jag har det så bra och mår så bra. Vi har haft det så bra så, helt underbart. Ville inte ens åka hem. Men vädret skulle bli skit och vi har tusen grejer att sätta tänderna i här hemma. Imorgon ska vi hämta pass, tapeter och köpa färg. Kim ska även försöka sig på att kapa lite ved och sen ska jag komma ikapp med tvätt och ta hand om barnen.

Men oj vilka barn jag har! De har varit helt fantastiska under resan. Inte gnällt eller klagat, gått flera kilometer. Ja det har varit en ren fröjd faktiskt. Lukas är så fantastisk och han lär sig så fort. Han pratar inte så mycket utan säger mest ett par ord här och var men han har ett stort passivt ordförråd och förstår väldigt mycket. Mm säger han när man frågar och han säger ja, nej kommer oxå rätt ofta. Han har suttit i sin vagn två hela dagar och inte gnällt en gång. Vi har givetvis släppt lös honom med men han trivs bra i vagnen och går frivilligt dit och klättrar upp. Han är lite av en betraktare. Inte ens under den långa bilresan hem gnällde de en gång.

Nu ska jag sluta skryta om kidsen och gå och lägga mig. Återkommer med ett inlägg och bilder en annan gång!

Götet

I söndags åkte jag, Bea, Tina och Linda till Göteborg. På vägen ner var det ett tågbyte och direkt vi gick ombord så informerades vi av att vi blivit dubbelbokade. Som kompensation fick vi åka i glasbur i klass 1, fri tillgång till frukt och kaffe samt värdecheck på 300 kr. Det tackade vi för!

När vi kom ner tog vi en lunch, köpte present och bib.


Buffé

Åkte till vandrarhemmet, duschade, bytte om, svepte ett par glas vin och begav oss mot festen.



Hade sånt flyt att vi bodde nån kilometer från festen. Så det var bara att gå över berget i slottskogen för att komma fram. Kom fram och fick en varsin välkomstdrink.



Festen var superkul! Åt god mat och efterrätt



Sen blev vi uppdelade i olika lag. Musikquiz, kändisar som unga och nåt mer. Skitsvårt! Satt flera timmar kändes det som.



Men oj vilken fest! Vad kul vi hade! Helt underbart. Men jag kan erkänna att jag drack för mycket vin, alldeles för mycket! Köpte bib, ett mycket starkt sånt. Så här i efterhand skäms jag. Nästa gång ska jag köpa en flaska vin och dricka den försiktigt.


De är så jäkla gulliga! Det är sån kärlek mellan dem. Bara sättet de ser på varanda. De är verkligen fina tillsammans! ♥





Tjejerna som fyllde år


Deras män som höll i tävlingar, fixade festen och maten. Stort tack till dem!


Efter festen hamnade biben på golvet (eller när den var slut rättare sagt)

Tog oss hem över berget inte för att jag vet hur det gick till haha. Åkte rutschkana nerför.

Dagen efter var inte alls så rolig. Mådde som vi förtjänade. Mådde lite bättre efter frukostbuffén.



Drog till stan, handlade två linnen och tre armband. Gick inte att köpa parfym iaf. Ingen av oss kunde ens lukta på dem utan att må skit. Illa! Satte oss och fikade och väntade på att få åka hem



På vägen hem så frågade Linda konduktören om det fanns någon bistro. Han svarade och skojade och mumlade och sen började han helt plötsligt att måla henne på näsan med sin bläckpenna. Först bara gapade vi, sen började vi garva och vi skrattade så tårarna sprutade. Linda är en skojig tjej och det såg han nog. Hade det varit nån annan hade den kanske blivit kränkt. Men inte Linda inte, hon bara garvade.


Här har hon tagit bort det mesta men kan inte sluta skratta.


Detta köpte vi för checken vi fick på ditresan!

Rent allmänt har vi skrattat så vi fått magknip. Det har varit så jäkla skoj! Och härligt. Nåt att minnas om man säger så! Så skönt att komma till en vacker och levande stad. Tack tjejer!

Var riktigt trött när jag kom hem. Fick sovmorgon imorse. Barnen sov oxå länge. Alice kom upp vid fem men jag bad henne lägga sig igen ock lyssna på Pettson och försöka somna om och sen sov hon till 9.30. Underbart! Felix fick hit en kompis vid tio och då låg vi fortfarande i sängen, bara en sån sak! Annars en lugn dag hemma. Barnen var och lekte hos grannen som hade kusiner på besök. Alice skulle gå hem själv och när jag mötte upp henne bad hon mig att gå hem så kom hon sen. "Jag är en stor tjej och jag ska gå hem själv". Åh min stora tjej! Hon är så jäkla rolig hela tiden och kläcker så roliga kommentarer hela tiden. Jag var ute med Lukas. Han åkte runt på bobbycaren på gatan, genom alla vattenpölar. Sen plockade vi hallon på gården, han åt mest.

Kim var iväg och handlade och kollade färg. Vi har äntligen beställt tapeter till Lukas rum. Gav upp ideén om stjärnor. Nu blir det nåt helt annat. Blir en vägg och sen målar vi resten med en färg vi brutit. Tror det kommer att bli skitsnyggt. Kim kommer att vara svettig när han tapetserar så mycket kan jag säga.

Imorgon drar vi iväg en sväng med vagnen. Blir nog ingen längre tur. Vädret ska ju bli skit i slutet av veckan. Men förhoppningsvis får vi mysigt så länge det varar. Har packat lite, men tar resten imorgon. Får nog sätta klockan så jag inte sover bort hela morgonen. Ska leta efter kameraladdaren som Lukas gömt någonstans med. Blir nog en kluring. Dessa små klåfingriga små händer ♥

Ha det gott!

Life is sweet!

Nu är fredagen över. Har inte gjort mycket alls. Vägrade gå ut i regnet och tog en mysdag inomhus. Vek tvätt och plockade och hängde med barnen. Kim målade och byggde lite. På eftermiddagen åkte vi och hämtade ut lite kläder som jag beställt. Sen en sväng till Maxi. Kom hem och käkade lite. Barnen fick lite godis framför tv:n och Lukas gick runt och tiggde. Smakade ju gott ju. Barnen har inte fått godis på länge så det var de väl värda. Men vi har kommit in i semestermode. Hade tänkt att försöka låta bli men men tog en dag så var det kört. Idag var barnen vakna till nio. Ska försöka skärpa oss men är det semester så är det!

Har även provat kläder idag. Fick hem fem klänningar, tröjor och tights. Har valt ut morgondagens outfit. Kommer givetvis vara tjockast på festen men med lite tur så blir jag iaf inte den sämst klädda. Hoppas kan man ju alltid! ;)

Imorgon åker jag till Göteborg med några vänner. Ska bli så jäkla skoj! Jag älskar tripper av alla de slag. Är det bästa som finns. Förutom mina små stjärtar, de är det bästa som finns. Åh jag är helt chanslös här hemma. Går runt och pussar på dem och ja det är helt sjukt. Snacka om kärlek! Njuter av deras sällskap. Så just nu är livet verkligen på topp. Sa det till Kim förut. Att tack för att jag har dig och mitt liv. Han skrattade och undrade hur jag menade. Ja men sa jag jag kunde lika ha nån annans skitliv. Man ska vara tacksam för allt fint man har!


Nu ska jag fixa lite här hemma. Ha en härlig helg nu!


Äventyrslandet

Det är semester! Och jag tror nästan att bloggen tagit semester den med. Nej då men dagarna går fort och man ska hinna med så mycket som möjligt. I måndags var jag i Deje och träffade tjejerna, i tisdags åkte vi till Hova riddarvecka. Barnen lekte och var så nöjda så. Åt blaskigt potatismos och köpte fudge för 50 kronor (fick 10 små bitar), dyrt! Kameran var totalt urladdad så jag kunde inte ta några kort. Men barnen var mycket nöjda. Åkte hem och åt pizza efteråt. Min första pizza på säkert tre månader, den smakade bra. Igår tog jag med barnen till lekparken, Kim mekade med bilen men mötte sen upp oss och vi gick och köpte glass. På kvällen kom svärmor och svågern hit och vi grillade.

Idag åkte jag vi in och fixade pass på morgonen sen hem och hämtade Felix och Alice och sen åkte vi till Äventyrslandet nere i Götene. Det var ganska kul. Lite bonka och ofärdigställt kan jag tycka men barnen var nöjda och det är ju huvudsaken. Vi åt en god lunch där och barnen lekte och hade roligt. Kim fick huvudvärk när vi skulle åka hem och blev sängliggandes i två timmar. Säkert på grund av väderomslag, sjukt egentligen. Fixade middag åt kidsen och nu ligger de alla utan Felix.

Morgondagen vet jag inte alls vad den bjuder på. Tror att det ska bli dåligt väder. Men på lördag åker jag till Göteborg med några kompisar. Till veckan ska vi ut på en tripp med vagnen. Hade bestämt oss för ett resmål men ska kolla lite på vad det ska bli för väder. Inte roligt om det regnar en hel vecka när man bor i vagn. Men jag är hoppfull! Sen veckan efter det bär det iväg på en kryssning till Riga. Så mycket ska hinnas med som sagt. Härligt att det äntligen händer något.












Stod och väntade på att Felix skulle komma åkandes i linbanan. Men plötsligt stod han brevid mig i tårar och sen kom Kimpa åkandes så jag hann inte riktigt med. Men han är myran över sjön.












Hopp hopp




Döden

En repris från förra året:

Sitter och läser på aftonbladet om en liten pojke i England som lekt kurragömma och försvunnit. En timme senare hittade dom honom död i torktumlaren. Och den här hemska bilollyckan som nästan tagit en hel familjs liv. Bara den lilla ettåringen som klarat sig oskadd. Mamma, pappa, dotter döda och den äldsta dottern kämpar för sitt liv på sjukhuset och är opererad flera ggr. Det är så fullkomligt vidrigt, jag gråter och vill aldrig mer läsa nyheter. Samtidigt så läser jag bloggen om Moa som snart kommer att dö i cancer. Hon är åtta år och hennes föräldrar och storebror vet att snart kommer det som inte får hända att hända. Livet är så orättvist. Det finns inget jag är fruktar mer än att förlora något av mina barn. Jag tänker på det dagligen och det är hemskt. Vad gör man då? Hur överlever man en sån sak?

Döden i sig är fruktansvärt skrämmande, den ger min ångest. På tal om döden så drömde jag om pappa inatt igen. Jag gör ofta det och alltid är det samma sak. Han håller på att dö och jag är med och vi ska försöka rädda honom. Inatt skulle jag hälsa på honom, jag tror att jag var yngre än nu och skulle hem till honom och sova en kväll och jag knackar på. Han öppnar och säger att det inte var så bra att jag kom. Jag ser att han klätt sig i kostym och har en ekgmätare på sig eller nåt liknande. Han berättar att han har ont i hjärtat. Jag frågar i panik om han ringt en ambulans och det har han. Sen går jag antingen till mamma eller ner en våning och hör hur det piper och vet att han har ont i hjärtat. Hur det gick vet jag inte för nu vaknar jag av att Alice ropar på sitt rum. Har drömt massvis med liknande drömmar förut. Hur han håller på att dö och vi ska rädda honom. En gång skulle vi spola rent hans kärl med martini och en annan gång var han tillsammans med en gammal granntant och jag ser hur han blir svagare och svagare och ser hur han ramlar ihop och vill hälsa på för att han ska få träffa Lukas innan han dör.

Jag tog min pappas bortgång väldigt bra måste jag säga. Kanske var det för att jag två månader innan vaknade och kände att snart dör pappa och den tanken tänkte jag sen varje dag ända tills han dog. Jag visste att det skulle bli så. Varför vet jag inte. Det gör jag verkligen inte men visste det gjorde jag. Finns ingen logik i det heller direkt. Har man ett dåligt hjärta så kan det hända när som helst. Pappa hade haft hjärtproblem innan. Första gången var jag kanske 10-11 år eller något. Pappa hade tapetserat i vårat kök och jag såg att han inte mådde bra. Han bad mamma ringa en ambulans och gud va jobbigt jag tyckte att det var. Det måste ha varit en måndag för vi hade scoutmöte sen på kvällen. Och en ledare där skojade med brorsan och frågade om pappsen mådde lite dåligt och åkt plingplong bil typ. Jag kommer ihåg att jag tyckte att det hela var mycket olämpligt och jag blinkade bort tårar och svalde bort min ångest och ledsamhet. Han var kvar på sjukhuset två nätter kommer jag ihåg och vi hälsade på honom andra dagen. Det var ingen hjärtinfarkt men nån form av kärlkramp skulle jag tro.

Andra gången det skulle hända var det mer dramatiskt. Jag var sjutton år och skulle just gå in på lektion när brorsan kommer in i klassrummet. Jag kommer ihåg att min kaxiga klasskamrat Lisa säger att nu kommer Marias coola bror det hela sa hon i en sarkastisk ton. Jag följer med Magnus ut i korridoren och han frågar mig om jag vill med till karlstad. Jag skojar och frågar om han vill ha med mig på shopping. Han säger att pappa fått en hjärtinfarkt och ligger på sjukhuset. Jag lämnar lektionen och följer med Magnus ut. Där väntar min farbror i en bil och vi åker iväg till Karlstad. När vi kommer in på sjukhuset så kommer läkaren som tagit hand om pappa och tar in oss på ett rum. När vi går förbi ett rum så ser jag en man med öppen skjorta och de chockar hans hjärta ser jag och hela hans överkropp studsar. Vi går in på rummet och läkaren berättar om pappas hjärtinfarkt. De hade tänkt att flyga honom till Uppsala eller öppnat upp bröstet på honom men hade gett honom en medicin som löst upp proppen till hjärtat. De frågade om pappas levnadssätt och sa att han genast måste sluta röka om det här ska gå vägen. Nu börjar tårarna rinna på brorsan. Sen får vi träffa pappa. Mannen som de just chockat hjärtat på är min pappa! Jag misstänkte det innan och nu vet jag. Jag kan tydligt se märkena på hans bröst. Hans hjärta hade stannat precis när vi kom dit. Jag kommer inte riktigt ihåg vad som händer här inne i rummet. Pappa har fått en del morfin och är trött och lite groggig. Men jag vet att vi hela tiden pratar om hur bra det gått och vilken tur han har haft. Min pappa jobbade fackligt och var i Karlstad denna dag. Och tur var det för då kom han in på sjukan snabbt. Pappas jobbarkompis Thorsell hade följt med pappa till sjukhuset. Först ville de inte släppa in honom eftersom han inte hade nån patientbricka med sig. Hans kompis hade blivit förbannad och sparkat på dörren och skrikit att ni måste ta in honom han sitter för fan och dör här ute. Då tog de in honom och mycket riktigt. Läkaren sa att det avr tur att han kom in i tid. Några minuter till och han hade varit död........Pappa stannade kvar på sjukhuset en vecka den här gången. Vi hälsade på honom några gånger och det som besvärade honom mest var att han inte fick röka. Han hade en ekg mätare på sig och han kunde bara gå lite på avdelningen. Efter några dagar fick han komma till Kristinehams sjukhus och jag hälsade på honom där med. När han kom hem slutade han röka, cold turkey. Min pappa rökte annars 40 cigg om dagen.

Under de närmaste åren går allt bra han åker in nån gång för att han har kärlkramp och läkaren säger åt honom att stanna inne när det är för kallt. Även denna gången ser jag ambulansen som är och hämtar honom när jag kommer från skolan. Jag går fram till båren och pussar honom på munnen. Några år senare är det dags igen. Nu bor jag och Kim i en egen lägenhet och vi åker och hälsar på honom på sjukhuset kommer jag ihåg.

Nästa gång det är på allvar har han inte samma tur. Han befinner sig i sitt hem alldeles ensam. Mamma är ute och går med hunden när det händer. Mamma kommer hem och försöker återuppliva honom. Ambulans kommer men det finns inget de kan göra. Min pappa är död. Den här gången är det jag som får tag i min brorsa. Han förstår att det gäller pappa. Han frågar om han är på sjukhuset. Nej svarar jag han är död. Det som sägs och händer sen kommer jag aldrig att glömma så länge jag lever.

Jag har alltid mått bra. Jag saknar min pappa varje dag det gör jag. Jag lider av att han aldrig hann träffa sina tre andra barnbarn. Han hade varit galen i dom. Speciellt Alice han hade gjort vad som helst för henne. Jag är ledsen för att han aldrig hann pensionera sig som han så gärna ville. Jag saknar honom men livet går vidare. Jag finner en sån tröst och glädje i min egen familj. Utan dom hade det varit jobbigare. Som när Kim kom hem från jobbet igår. Han kom in i hallen och ropade på Alice som stannade upp mitt i en rörelse och skrek och sprang mot sin pappa. Och imorse när Kim skulle åka till jobbet. Då var bara Lukas vaken. Och Kim lade sig hos honom och pratade och pussade och busade med honom. Lukas var strålande glad och det var så underbart att se dom.

"I don´t know how to exist in a world where my dad doesn´t"
"Yeah, that never really changes"


10 & 11/7

Tänkte uppdatera en snabb sväng innan frukost och dusch och allt vad det är. I söndags fyllde Kimpa år så då åkte vi till Skövde och åt en massa god mat. Var våran familj, Kims och mamma. Sen åkte vi vidare till Mariestad där vi fikade vid vänern. Barnen lekte medans vi satt under filtar runt ett bord, mycket härligt. Sen åkte vi hem och lade barnen.

Igår drog jag till Deje och hem till Pernilla. Mia, Sofia och Ulrika kom dit oxå. Eller ja egentligen åkte jag till Karlstad där Ullis hämtade upp mig. Vi åt en massa gid mat och supergoda pajer och pratade ett par timmar. Underbart trevligt. Hoppas vi ses snart igen! Vi gick ihop på universitetet och träffas fortfarande regelbundet, tycker det är härligt.

Imorse slog det mig att jag ska på fest på lördag och behöver nya kläder tills dess. Beställde sex klänningar på stört så förhoppningsvis ska jag ha något att ta på mig på lördag. Vi är fyra tjejer som åker ner till Göteborg på fest. Ska bli kul!

Nu ska jag fixa frulle. Sen ska vi till Hova riddarvecka med familjen Larsson!







Tack tjejer! Speciellt till Pernilla för all god mat! ♥

Hade tydligen 13 årig förlovningsdag igår. Älskar dig Kim! Du är den bästa mannen man kan ha. Tack!

Grattis!

Alice väckte mig tidigt imorse och vi pallrade oss till soffan och satte på Hercules. När den var slut så kom hon och gav mig en stor blöt puss på kinden. Kunde inta ha vaknat på ett bättre sätt. Pallrade mig upp och så slog vi in Kims presenter och gick och kramade honom i sängen. Sen blev det frukost, badande av barn, tvättplock och sen tårta. Nu ska vi snart äta lite enkel lunch. Sen ska lilleman sova sen drar vi till Skövde och går på buffé.

Har nog bestämt oss för vart vi ska på semester med. Hade nästan bestämt oss för Danmark men ändrade oss. Vi åker dit till våren istället när det är mindre folk och Lukas blivit lite större.

Grattis älskling! ♥


I´m gonna be here forever more

För det första så vill jag tacka er alla för kommentarerna på det låsta inlägget. Det känns så skönt att se att ni står bakom mig och att ni peppar och ger mig förslag på hur jag ska gå vidare. Tack!!

Idag har det varit en soft dag. Hade en lugn förmiddag här hemma. Felix lekte med en kompis och läget var lugnt. Sen åkte vi hem till svärfar som fyllde år. Åt mat, tårta, umgicks, åkte fyrhjuling och plockade smultron (några av oss). Riktigt livskvalitet om man tänker efter!

Hem och lade kids och fastnade här. Ja typ så. Nu är det semester och jag håller på att planera sommaren. Vi har tre veckor tillsammans och jag vet inte hur tiden ska räcka till. Haha stress! Man ska inte stressa på semestern jag vet men det är så mycket jag vill göra och dagarna räcker liksom inte till. Har gjort ett schema med dag för dag. Vet att det kanske verkar knäppt men vi måste nästan ha det för att det ska funka. Kim har en massa jobb att göra, han ska klyva ved, fixa i Lukas rum mm. Vi måste planera in för annars blir det kaos och tjafs. Jag vill hitta på massa kul och Kim känner att han inte hinner med nåt så nu kan vi se till att alla är nöjda. Blir nog bra. Återkommer om det funkade eller inte.

Imorgon fyller Kimpa 30 år han oxå! Jag haft turen att hänga med honom i 14 år. Åh vad lyckligt lottad jag är. Och sommaren är här. Livet kunde inte vara mycket bättre, det får man inte glömma bort.












Felix har dekorerat tårtan med smultronen de plockat


Lånar hem svärfars lånebil eftersom vi ska åka och käka imorgon och blir fler i bilen.

Vet att jag säkert är sist med att sett denna video. Men har ni sett Chris Medinas What are words? Om inte så se den direkt. Han hade en fästmö som var med i en bilolycka och hamnade i koma. Läkarna tror att hoppet är ute men han ger inte upp. Efter ett tag vaknar hon upp med bestående hjärnskador. Oj vad jag lipade!

Semester!

Länk till andra bloggen kommer här Skickar lösen till alla er som bett om det. Brukar inte blogga där alls, men detta är rätt känsligt och inget jag kan skriva här.

Gjorde min sista dag idag. Nu är det semester! Ringer de åker jag gladeligen och jobbar men annars har jag tre veckors ledighet ihop med familjen. Kims sista vecka så jobbar jag igen. Har inga direkta planer än. Imorgon fyller svärfar år så då ska vi dit. Sen på söndag fyller min älskling 30 år så då blir det kalas igen.

Nu ska jag få stora killen i säng sen blir det tv.

Outstanding

Har precis kommit hem. Var ute med tjejerna ikväll. Innan jag åkte var jag lite seg, både trött och ledsen. Hade öppningen imorse så jag var på jobbet strax efter sex. Sen det där som har hänt eller händer ja ni vet som jag skrivit om. MEN tjejerna får mig alltid på bättre humör. De bjöd mig på mat och de hade köpt en sån fin present. Jag glömde verkligen allt tråkigt. Nu är jag inte deprimerad eller så, jag mår jäkligt bra så klart men de får mig att må ännu bättre. Jag älskar mina vänner och jag menar när jag säger att man aldrig kan få bättre vänner. Det går inte! Jag älskar er av hela mitt hjärta och jag är så glad att ni finns i mitt liv. Tack!


Godis och presentkort på resebutiken.

Sen har jag tänkt på en annan sak. Jag måste berätta, jag måste. Bloggen är den enda terapi jag har här i livet. Nu har jag inte så mycket kontakt med min psykolog Alex (bästa vännen) heller nu när det är semester så jag behöver verkligen skriva av mig. Men jag vågar verkligen inte göra det här. Men jag kommer att skriva det på andra bloggen som jag aldrig använder längre. Men där kommer jag skriva det. Vill ni ha lösen är det bara att hojta för jag kommer att behöva er syn på saken. Det vore kul att se vad ni tror och tycker.

Nu ska jag surfa runt och sen blir det sängen. Kram!

Weak as I am

Vet inte vart jag ska börja. Jag är så arg och ledsen! Och jag kan inte ens berätta varför. Eller kan jag väl egentligen men jag vet inte riktigt hur det hela gått till än så jag väljer att hålla tyst. Men om det är som jag befarar så kommer jag shout it to the world! Stundvis så är jag lugn och tänker att det nog inte är nån fara och nästa sekund blir jag så förbannad så jag skakar och vill börja gråta.

Sen ringer jag till en kompis som berättar om en massa barn som blivit hundbitna. Och då blir jag ännu argare. En tioårig flicka som blev biten i låret av grannhunden och en fyraåring som fick ett bett over kind och huvud av en stor leonberger helt oprovocerat när den gick förbi. De fick åka in akut och tejpa. Vad fan är det för fel på folk? Bara hoppas att ägarna tar sitt ansvar och låter hunden få somna in. Såna hundar kan man inte ha och eftersom man inte kan avliva ägarna så får man ta hunden istället (skämt åsido). Jag skriver med sarkasm och ironi när jag skriver. Det hoppas jag ni förstår!?

Har förövrigt jobbat idag och det gick så bra så. Kom hem tidigt och ska snart hämta hem mina älsklingar. Anledningen till att jag inte gjort det än är för att Lukas ligger och sover middag på förskolan så jag väntar en stund till tills han vaknat. Annars hade jag redan hämtat dem. Längtar så efter dem!

Sitter och spelar hög musik, det är rena terapin för mig. Jag peppar mig själv inför vad som komma skall! Det kan behövas om jag säger så.

Ikväll ska jag ut med tjejerna! Och nej Kim har inte varit otrogen om någon nu trodde det :)

Har fått in äckliga skalbaggar i huset. Imorse ramlade en ner på köksbänken. Andra på en vecka. De är skitstora! Tror det är oxbaggar eller vad de nu heter.







Jsg inser att den inte ser stor ut, men det är den kan jag lova! Imorse när en ramlade ner så tänkte jag att det var en fågelunge eller råttbebis för den låg på rygg och kravlade så jäkla stora är de. Jag är inte rädd för kryp, men till och med jag reagerar. När jag kom hem låg den på golvet och såg död ut, jag räddade honom naturligtvis som den sanna djurvän jag är haha.

The bitch is thirty!

Jaha då var man trettio då! En gammal silverräv, en gammal nucka. Som min kompis sa nu har du lämnat tjugoårsåldern och blivit kärring. Men gärna för mig! Hade en bra födelsedag. Svärfamiljen och mamma kom hit och vi åt och umgicks. Fick en massa fina presenter. Blommor, greys, pengar, parfym, hudvårdsprodukter, ack. tank, vin mm.

Idag har jag jobbat och ska göra det hela veckan. Jobbar med två unga tjejer. Men det är inte alls som jag är van vid. Barnomsorgen går ju på halvfart på sommaren och det är ganska lamt. Känns som att man inte gör någon nytta. Bara sitter av tiden och gillar jag inte riktigt. Men men det är kul att jobba. Nu sitter jag här, sen blir det tv:n nån timme eller så.

Slänger in en massa bilder istället.






























Jorå

Redan på bätte humör. Min man är hemma, min andra hälft ja bättre hälft tom. Stackarn har burit tugnt och skadat ryggen. Men det blir ju bättre men han är inte speciellt kaxig inte. Först låg han på soffan men nu tror jag han stängt in sig i Lukas rum för att spackla. Man kan inte lära en gammal hund att sitta det bara är så.

Nu ska jag åka in och handla sen ska jag kanske baka och sen blir det soffmys resten av kvällen.

Puss på er!

But you´re either getting lazy or you don´t believe in you no more

Åh idag är jag på sällsynt dåligt humör faktiskt. Känner mig irriterad och sårad och allt annat. Riktig bitterfitta faktiskt! Men sen tittar jag på mina barn och då inser jag hur lyckligt lottad jag är. Inget annat spelar längre någon roll. Jag får inte glömma det. Men ibland tar andra känslor över tyvärr. Har haft fem barn här idag men nu är det bara fyra kvar och lilleman sover så det är lugnt och skönt.

Men rent allmänt det här med livet. Fan vad svårt det är ibland! Man kämpar och kämpar men når inte fram. Som att cykla i uppförsbacke och motvind samtidigt. Huset gror igen, pengarna räcker aldrig till (ska köpa ved, tank, semester, laga bilen, duschkabin) bara för att nämna några saker. När man är klar med något är det bara att börja om. Men jag ska inte klaga det ska jag inte, jag är nöjd över det liv jag skapat åt mig. Jag är snart trettio år och jag har hunnit med en hel del faktiskt. Skaffat mig en utbildning, tre barn, hus, man och är klar med det mesta och nu är det bara att fortsätta leva och ha det gott.

Kanske en trettioårskris på ingång? Nej det tror jag inte men jag har en förmåga att bli lite låg inför födelsedagar och jular. Vet inte varför. En gissning är pappa. Mycket av dessa dagar har handlat om honom och nu kommer han aldrig mer vara med. Det här är inte heller nån nyhet, han har varit död i fyra år. Jag fixade det bra men på födelsedagen kommer det tillbaka och ingen förstår mig. Tårarna är hela tiden nära idag och jag har redan bölat tre ggr idag. Waterworks yes!

Kommer inte igång med nåt arbete här idag heller. Jag ska planera, handla, städa, plocka tvätt och fixa inför morgondagen men allt står still. Att fylla år är totalt överskattat. Det kostar bara massa tid och pengar!


Det finns folk och så finns det människor

Jag ringde till mina barns dagis här om dagen. Jag mådde riktigt dåligt och jag hade fått en läkartid. Så jag tänkte att jag chansar och så ringer jag och frågar om jag får lämna barnen ett par timmar. En fröken svarade och jag berättade mitt ärende och sa att går det inte så får jag lösa det ändå så där ödmjukt som jag alltid gör. "Vi är en kort, men ja det ska kanske gå bra" och sen kunde vi gå ifrån för samtal för att det fanns sommarjobbare på plats". Kommer och hämtar barnen och ursäktar mig för att det tog lite tid. Det krånglade som bara den när jag skulle hämta medicinen och de fick ringa läkaren igen och be om nytt recept. "Det har inte gått nån nöd på barnen här, de har ätit och druckit, sovit, lekt och haft det bra". Vilken skillnad det är på pedagoger. Den första jag pratade med ville inte vara dum eller nåt men på nåt vis ändå påpeka för mig att de faktiskt var en kort och jag förstår det. Men nu handlade det om fyra timmar och jag var sjuk.

Sen finns det ju dem som utnyttjar systemet men det skulle jag aldrig göra. Jag är mycket noggrann med det där. och sen ett "ha en bra dag nu Maria" när man lämnar barnen på morgonen.

Jag älskar en del av mina barns pedagoger och jag borde berömma dem för deras insats med barnen oftare!

Bad wheater

Har nyss klivit upp och regnet bara öser ner! Hur kul är det på en skala från 0-1, just det precis noll! Det har varit väldigt varmt nu sista tiden och de flesta älskar det. Det är sommar och då ska det vara varmt! Men jag känner till folk som lider av värmen. Jag är själv faktiskt ganska värmekänslig, det har jag varit sen jag var liten. Men jag tänker inte klaga på den. Jag vill ha den. För är det varmt ute så kan jag vara ute med barnen, de kan bada i poolen och vi kan åka till stranden och på semester. Vad kan man göra när det regnar? Sitta inne och häcka! Inte kul att spendera tusentals kronor på en semester som regnar bort. Som när vi var på Gotland 04. Solen sken en halv dag. Så jävla skittrist! Sen har jag ett bra hus på sommaren. Vi kan hålla det relativt svalt faktiskt. Vi drar ner persiennerna och håller fönster stängda. Sen kan vi sätta på ac:n eller avfuktaren på värmepumpen då jäklar blir det svalt. Så nätterna är inte olidliga som i många andra hus. Så sätter vi på våran fula takfläkt i sovrummet, gott som fan. Den må vara ful men jag byter den aldrig! Det är nog bra mycket svalare inne hos oss än hos många andra utan att vi använder pumpen.

Nu ska jag fixa frulle till mina små gulliganer. Sen ska de till dagis/fritids och jag ska jobba. Ska vara på samma ställe i dag och nästa vecka. Sen är det semester på riktigt! Gott!


RSS 2.0