Hjärtat mitt

Mina vänner är som min familj. Mina vänner är min familj. Mina kompisars pojkvänner har det inte lätt eftersom jag ställer oerthört höga krav på dom, mina vänner förtjänar det bästa så enkelt är det. Jag förstår folk som skiter i sin egen familj och skaffar en egen familj av sina vänner. Vänner väljer man det kan man aldrig göra med en familj. Som tur är så har jag tre bra familjer så jag är lycklig nog att ha både och. Jag har dom allra bästa kompisar man kan tänka sig, dom är underbara och jag älskar varenda en av dom oerhört mycket. Just nu har jag en kompis som har varit med om en jobbig sak. Jag har pratat med henne i telefon och jag har stöttat och peppat henne så gott jag förmått. När vi har lagt på har jag gått iväg och gråtit en skvätt eftersom jag lider så med henne. Hon är den bästa jag vet, hon är en helt fantastisk tjej som tyvärr har haft en del otur. Men hon är en hjältinna för mig. Hon är så stark! Så jäkla stark. Hon kan både gråta och skratta åt allt det jobbiga hon är med om. Hon ser alltid möjligheterna och hon vet att allt kommer att ordna sig. Det beundrar jag hos henne. Hennes styrka och hennes positiva tänkande. Hon är helt fantastisk! She´s a keeper helt enkelt, forever and ever. Jag älskar dig och jag tänker på dig gumman! Vi ska ses så fort vi kan sen, tyvärr ska jag bort nu ett tag men snart!

If I lose my way I´ll find another road, cause I can make a change on my own.

Top of the morning

Nu har Magnus och hans flickvän åkt hem till Götet igen och nästa gång vi får träffa dom så har dom antaligen ett litet barn, en liten kusin. Detta ska bli mycket spännande! I onsdags så tog vi en båttur för första gången i somras. Kim har åkt ett par gånger utan oss. Jag packade lite fika och sen drog vi iväg. Ni som minns min förra båttur kanske kommer ihåg att jag kände fullständig panik. Det gjorde jag inte den här gången. Det var inte trevligt när vågorna slog men jag överlevde och hade fokus på att ta hand om Alice och se till att inte hon ramlade över bord. Vi stannade i en vik och fikade innan vi drog hem till svärfar och åt lunch. På kvällen fick vi dagens skörd av grannen, 2 Skålar smultron, massa morötter och tre squash. Hemma hos svärfar plockade vi en massa hallon och smultron som jag och Felix ska göra en paj av idag.
 
Igår åkte vi till karlstad och shoppade. Köpte byxor och skor till mig och barnen. Åt lunch på subway själv tog jag en pasta, orkade ungefär hälften. Äter verkligen inga Maria Röös portioner längre, hoppas det varar resten av livet haha. Åkte hem och lade barnen och såg på film. Million dollar baby. Har tänkt att se den i ett eller två år nu men inte blivit av men igår äntligen. Bra men tragisk film.

Nu sitter resten av familjen i soffan och ser på bompa som Alice säger. Det är tur att man har världens bästa familj. Underbara ungar och en underbar man. Jag är så glad att jag har dom allihop. Kim är världens bästa pappa. Det är han verkligen! Han är galen i ungarna och varje morgon när han vaknar så ropar han in barnen och kramas en massa med dom. Så vill han börja sin dag. Och han har världens tålamod och är pedagogisk och bra. Du är helt enkelt bäst baby!

Lägger in några bilder från båtfärden, de är från mobilen så kvallan kanske inte är den bästa.









Imorgon ska jag hem till Mia i Molkom och sen på måndag så åker vi till Öland. Tur att man har saker att se fram emot!

En redig uppdatering

Tänkte uppdatera min skara läsare om vad som händer i mitt liv just nu. Det är rätt så lugnt. Lugnet innan stormen skulle man nog lätt kunna påstå. Har massvis att göra i skolväg men har tagit semester nu och är slappare än vanligt. Får inte mycket gjort och det ger mig lite ångest. Idag t.ex har det inte hänt mycket. Skulle ha åkt på bio men fanns inga biljetter kvar, igår skulle vi oxå ha gått på bio men då fick inte Kim tag i de som vi skulle gå med i tid. Så Kim och T drog upp och fiskade istället. Jag lade barnen och nu sitter jag här. Tror jag ska se en film snart. Har gått igenom filmlistan men får nog göra det igen.

Hade en massa saker som jag skulle skriva om men har glömt bort varenda en. Alice badade i en vattenpöl förut och i en hink med skitigt vattenpölsvatten. Sen stoppade Kim ner henne i poolen och där hade hon roligt. De älskar att bada våra barn, barn gör ju ofta det.

Imorgon bär det av mot Krillebop, måste till banken och beställa nya kort. Har fört över mina pengar till Kims konto eftersom vi hela tiden ska handla en massa och eftersom jag inte kommer åt pengarna på annat sätt förutom det omoderna sättet att gå till banken och plocka ut. Kontanter är inget vidare, bättre att dra kortet. På tal om pengar så har jag sålt mina U2 biljetter nu. Skönt och ledsamt på samma gång. Jäkla Lail som måste lova bort sig till ett bröllop, förstår inte det jag :) Pengarna kommer dock att sitta fint på Öland, men fan vad jag hade velat se dom igen! Var ju på bästa plats oxå, skitnära scenen. Ja det är värt några tårar det där. Annat på inköpslistan nu är ny handväska, ny kalender och en massa skivor till husvagnen. Kim har investerat i en spikpistol till vad det nu heter (högtrycksluft?)Kompressorn så nu ska snart husvagnen vara i brukbart skick. Han gör inte så mycket som han från början hade tänkt sig. Tar inte bort väggarna alltså utan lagar och bättrar på. Sen ska den målas om invändigt och byggas en våningsäng i bak. Kanske hinner vi med en tur i höst. Har ju snart väntat ett år på att få använda den.

Hoppas på Thailunch imorgon. Min aptit har kommit tillbaka lite smått och jag får extrema sug! Igår när vi hade återträff här hemma åt jag massa tacos och fick skitont i magen och sen på kvällen åt vi det igen jag och Kim och barnen och då fick jag ännu ondare. Satt och frös och skakade hela kvällen och mådde pyton. Min mage var inte van med sån stor mängd mat, sen är det ju starkt för magen med. Så magen protesterade verkligen. Så jag får nog ta det lugnt på Thai imorgon hehe. Men bara jag får thai så är jag nöjd! Ska försöka få med mamma och bror och P. P har erbjudit sig att laga thaimat åt oss hon är ruskigt bra på det. Och det vill jag gärna ha oxå. Hur som haver ska vi umgås med dom. För de åker hem på onsdag och det är så roligt när dom är här! Önskar att dom bodde här!

Annars njuter jag mest av barnen och Kim såklart. Felix sa att det var paradiset nu för att det fanns så mkt bär på gården (vinbär å hallon samt smultron hos grannen). Och Alice hon mumsar på därute och lär sig nya ord varje dag. Nya ord är Fån (telefon), strumpa, tår, bompa, lass. Ja hon babblar mest hela dagarna även fast man inte förstår allt hon säger. Hej Zarah sa hon idag!

Annars så hade vi ju återträff igår här hemma. Sandra, jag, Linda, Tina och Bea och alla våra barn och kompisar till Felix så det var fullt hus. Jag bjöd på tacos och kladdkaka och det var trevligt som bara den. Sandra är en väldigt rar rjej, de andra tjejerna med såklart men dom träffar jag ju ofta annars eftersom de ingår i min närmaste skara. Bea hade med sig lilla nyfödda Gabriella, lilla kakan. De är verkligen små när de är nyfödda, vart tar tiden vägen? Underbara små bebisar så oskyldiga och små.

Nu får jag nog dra igång här om jag ska hinna se nån film innan ögonen ramlar ihop.








Klappträt Maria

Jag ä så jävla klantig och dum så jag förtjänar nån sort klantighetsmedalj. Jag brukar lägga saker på spisen ibland. Oftast min handväska som jag ställer där på när jag ska rota i den eller hålla undan den från Alice. Kim skäller på mig varje gång och säger att jag inte ska ställa saker på spisen. Idag förstod jag varför på riktigt. Skulle sätta på en kastrull med nudlar åt Kim och vred av barnlåset och satte på plattan och gick iväg en sväng. När jag sen kom in i köket möttes jag av stora rökmoln. Min väska stod på spisen och rykte utav bara helvete. Tog den i ren panik och slängde den i vasken. Vi fick öppna varenda fönster och dörr i hela huset. Men det gick rätt bra ändå. Väskan slängde jag och massa saker i den. Mina bankort är skrot och samma med leg och andra kort. Bara att skaffa nya. Jag satte inte på fel platta men förut så vred Alice på en annan platta och det tänkte jag inte på när jag drog av barnlåset, för det är alltid på när vi inte använder spisen.

Slutsats: Ställ aldrig mer saker på spisen! Men vi hade tur i oturen, det kunde ha tagit eld och tagit sig i fläkten då hade det varit kört. Hemska tanke!

Imorgon är jag busy busy. Kim drar till Göteborg och jag ska ha hem några kompisar och en gammal klasskompis från mellanstadietiden i Bäckislava. Jag ska fixa lunch och fika och vi kommer att vara fem vuxna och 5-6 barn. På morgonen ska jag dammsuga och baka och fixa. Blir full rulle hela dagen, men det blir riktigt skoj. Annars har vi haft ett par härliga dagar, umgås mycket med mamma, brorsan och P. Får passa på när dom är hemma.

Varning för gnäll! Me being bored

Idag är Kim iväg och jobbar med husvagnen och jag är hemma med barnen. Kommer nog att bli en långsam dag detta. Inte för att klaga men jag känner på mig att detta inlägg kommer att vara lite negativt. Är inte på dåligt humör eller så, snarare uttråkad. Igår var vi i Sjötorp med familjen Larsson vi spelade minigolf och åt glass sen åkte vi hem och såg på en film jag och Felix medans Kimpa var och fiskade. Annars händer det inte så mycket. Borde träffa mina vänner lite oftare känner jag. Men de är upptagna de med är det inte av barn så är det av jobb. En av mina kompisar är så upptagen att hon inte ens hinner prata i telefon längre, sånt kan inte vara roligt. Vi borde helt klart gå ut och äta jag och mina kompisar. Vi har som en tradition att göra det när någon fyller år. Jag brukar för det mesta vara med och styra upp det hela, inte för att skryta eller så men det brukar ligga på mig. Nu fyllde jag ju själv år för ett tag sen och tänkte då att det här får dom fixa, nu får nån annan styra upp detta med utemat eftersom det var jag som fyllde. Och det ledde till att ingenting hände, det är inte hela världen men jag tycker självklart att det är trist. Har tänkt att bjuda ner alla på grillat men får inte ihop det eftersom alla kan oika datum och jag inte fått tummen ur riktigt och jag har själv en del helgplaner framöver, men ska få till detta. Behöver umgås lite känner jag. Nästa helg ska jag hem till Molkom och träffa Mia, Eva och Ullis det ser jag fram emot, de är underbara tjejer så är det helt enkelt.

Låter jag bitter? Jag tror jag gör det men det är jag faktiskt inte, lite bored bara. Och ungar som grinar, *yeay*. Nej man ska inte gnälla, jag älskar mina barn och jag försäker vara den bästa mamman jag kan och den bästa kompisen med såklart. Man kan kombinera mammalivet för er som inte visste det. Det är upp till var och en och jag brukar kalla det för prioriteringar.

Lägger in en bild, den enda som jag tagit på flera veckor därav dåligt med bilder i bloggen.



Hittade kidsen sittandes på bordet tittandes på tv. Strax efter ramlade Alice ner och grät så nu är det sitta på bordet förbud. Det har det å andra sidan alltid varit. Hittade visst en till!



Nu ska jag styra upp lite tvätt och plocka här hemma. Och bjuda barnen på lite fika tror jag. Har typ 70 glassar i frysen med barnens namn på, själv håller jag mig undan. Tar dock gärna en isis då och då.


Semester bokad

Den här dagen har oxå gått smärtfritt. Med det menar jag att vi haft en bra icketråkig dag. Gick ut i trädgården tidigt och barnen badade sen när regnet kom så gick vi in och såg på film. På eftermiddagen åkte vi hem till  Alex och Larsa så barnen fick leka lite och vi vuxna fick sällskapa. Alice fick åka med på fyrhjulingen (brum brum) och det gillade hon verkligen. Nu är vi hemma igen och lillan sover och snart är det Felix tur att dänga kudden.

Sen har jag äntligen bokat en semestertripp med. Det fick bli Öland. Fick tag i en stuga så dit åker vi vecka 31 och det ser jag verkligen fram emot. Ölands djurpark hade ju en hel del kul med badland, dinoland, sagoland och karuseller. Har själv varit där med det var 20 år sen haha. Det ska bli kul hur som helst, Kolmården har vi ju varit på ett antal ggr och det blir semester på det här viset.

Nu ska jag lägga Felix och sen joina Kim i soffan!

Härligt dag med familjen

Idag har vi umgåtts med bror, mamma och svägerskan i ett par timmar. De kom hit efter frukosten och skulle ut och plocka blåbär så vi hängde på och fick ihop en liter. Det tar ju lite tid när man plockar blåbär. Nu på kvällen bjöd jag hit dom på grillat och klyftpotatis, grönsaker och vitlökssås, helt underbart gott faktiskt. Till efterrätt åt vi blåbärspaj som jag och Felix gjort av dagens skörd. Det är härligt att umgås med dom, man får passa på när dom är hemma. Det är synd att dom inte bor närmare. Imorgon ska nog brorsan och Kimpa åka och fiska i nån sjö i närheten, får se vad vi andra hittar på. Ska njuta av de små iaf det är ett som är säkert, mammas små gurkor!

Nu ska jag lägga Felix, ha det gott!

2 år sen- fredag den trettonde

Idag var det två år sen min pappa dog.Två år sen jag hörde en ambulans och två år sen Kim berättade för mig att han inte visste om min pappa levde eller inte. Jag förstod att det var kört men det tog ändå ett tag innan jag fick reda på att han var gone for good so to speak. Tiden går fort det är nåt man lätt kan konstatera om inte annat så ser man det när man tittar på sina barn. Dom växer så fort så man knappt hinner med. På tal om barnen, idag har jag umgåtts med dom hela dagen. Alice har krypit in under husvagnen, i sin finaste outfit. Hon hade både olja och skit på sig när hon kom fram igen. Hon kröp efter Zarah för hon var ju där under och då skulle Alice såklart oxå dit. Innan det hade hon just sett Fleeze ligga utanför garaget och skulle sätta sig och mysa och snubblade och slog kinden i asfalten. Det händer saker med den tjejen. Annars händer det inte så mycket här. Njuter av ledigheten och min underbara familj. Ska bara försöka komma på nånstans att semestra på några dagar så är allt kanoners sen. Förslag någon? Tas tacksamt emot!

Äntligen

Äntligen lite sol! Underbart. Vi har varit ute på förmiddagen och vilken lyx, bara en sån sak att få gå ut i trädgården igen. Visst får jag väl gå ut när det regnar med men då håller jag mig inne. Alice smet som vanligt från gården och satte sig i närmaste vattenpöl och plaskade med händerna. Nu ligger hon och sover middag och lunchen står i ugnen. Idag blir det matpaj något som jag aldrig lagar, varför vet jag inte för det är ju gott ju. Kim och en kompis funderar på att ta en båttur i efttermiddag men det ska tydligen bli regn igen. Funderar på om jag ska ta med barnen och gå till lekparken eller nåt. Måste få dagen att gå.

Har bokat en tripp till Kolmården nästa helg och sen kommer Magnus och hans tjej imorgon. Då kanske man får lite mer att göra. Kim han sliter med att sätta upp vindskivorna som inte hann komma upp förra året när de lade taket. Och sen upptäckte jag att rådjuren äter upp våra rosor. Jag är en stor djurvän men det här gillar jag inte alls. Men vad kan man göra åt det? Tråkigt bara om inte tre buskar får några rosor bara för att djuren i skogen är hungriga. Borde finnas annat de kan snaska på *suck*.

Nu ska jag ta en dusch innan det är dags för mat. Ha det gott!


Tristess

Fy fan vilket jävla väder och vilken jäkla tristess det medför. Hade planer på att hitta på något med några kompisar idag men de hade skaffat sig andra planer så det blev inget. Funderade ett tag på vad vi skulle kunna hitta på men kom inte på nåt. Tristessen var ett faktum. Mamma ringde och frågade om vi ville komma över på middag och jag tackar inte nej till att slippa stå vid spisen så där spenderade vi några timmar. När vi kom hem kom glassbilen som vi handlade av och ungefär där är vi nu.

Vi har elvaårig förlovningsdag idag men jag tror inte att det blir något vidare firande av det direkt. Pratade om att gå ut och äta men vi får se om det blir så eller inte. Annars har jag tittat lite på små semestertripper idag, en Gotlandsresa skulle inte sitta fel men vi har ju inget bokat så det lär det inte bli. Möjligen att vi kommer iväg til Kolmården eller nåt, vi får väl se. Annars händer det inte mycket här hemma. Sitter mest och förbannar regnet precis som alla andra svenskar just nu. Ja så är det. Nu ska jag gå och ta tag i något.

Grattis Kim

Kim sitter och läser Plupp för barnen i soffan. Både Felix och Kim är nytrimmade och snygga. Det är Kims födelsedag och han har fått en supersnygg märkesklocka av mig och barnen. Den är han riktigt nöjd med och den passar bra på honom. Det var halva priset så jag fick den billigt (eller inte billigt kanske men billigare). Snart ska Kim och Felix iväg til stan för att hämta tårta och köpa en bionicalrobot. Felix såg att det hade kommt en ny igår när vi var på Coop. Han ville så gärna ha den och frågade Kim. Då sa Kim som den pedagog han är att Felix skulle ta fram sin sparbössa när han kom hem. Då kunde han räkna sina pengar och ta med dom imorgon när han hämtade tårtan och på så vis betala för sin robot själv. Jag behöver nog inte berätta att det första han gjorde var att räkna ihop till hundra kronor när vi kom innanför dörren.

Idag är det som sagt kalas på schemat. Kims familj och kompisar kommer ikväll och min mamma oxå såklart. Innan dess ska jag städa lite annars är det lugnt. Vädret inbjuder ju som vanligt inte till mer än så. Och ni som läste NKP imorse kunde se att Felix fick hela första sidan i bilagan. Där var han på en stor bild! Han är ofta med i tidningen våran kille.

Nu läser Kim Pulvret för Alice, kan man annat än älska den mannen?


Lata dagar

Sitter vid datorn i samma kläder som jag sov i inatt. Skyller på att Kim tar upp toaletten så jag inte hunnit in och duscha än för jag har varit upp sen halv sju ungefär. Det var den tiden på dygnet som Alice valde att vakna på. Tog in henne i våran säng men hon har inte ro i kroppen att ligga still och mysa. "Zarah" sa hon gång på gång och kröp fram till kissen som låg längst ner i sängen och sov. Flyttade mitt täcke och min kudde till soffan i hopp om att kunna ligga där och se på Lilla huset på prärien. Men det gick inte idag tyvärr så det fick bli barnprogram. Nu ligger Felix och Alice i soffan och myser. Felix kom nyss och berättade att Alice hade somnat brevid honom. Mys! Känns inte som att det blir många knop gjorda här hemma idag. Vädret är ju inget att hurra för heller. Funderar på att åka in till Karlstad och hämta lite kurslitteratur och sen beställa en tårta till Kim som fyller år imorgon. Svärfar blir 60 år idag med.

Lägger in lite bilder sen blir det till att ta en dusch!














Felix the man behind the shield

Träffade på Jessica och Jennie på NKP nere i Hova och dom ställde lite frågor och tog kort på Felix så förhoppningsvis kommer han med i tidningen imorgon eller så. Vi får väl se :)

Det här med att blogga

På var och varannan blogg man går in på nu så står det att nu har jag valt att sluta blogga eller nu ska jag ta en paus i bloggandet. Inget fel i det, alla väljer själv om dom vill blogga eller inte. En del skriver och ber om ursäkt för att de har varit dåliga på att uppdatera och det kan väl kanske vara trevligt. Själv så skriver jag endast blogg för min egen skull. Jag har bloggat i sex år nu och jag gör det för min egen skull. Sen har det ju blivit ett sätt för folk i min närhet att uppdatera sig om vad som händer i mitt liv. De flesta av mina kompisar är härinne och läser och en del av dom läser aldrg här och båda alternativen är lika okej. Man väljer själv om man vill läsa om andras liv, en del älskar det och en del förstår sig inte alls på det här. Jag står nånstans mitt emellan. Jag är nyfiken och älskar att läsa om andra men många gånger blir jag trött på mig själv när jag surfar runt bland de drygt 40 bloggarna som jag följer. Hur som helst det jag vill säga är att jag kan bli lite trött på alla de här människorna som skriver  att de ska sluta att blogga, det här sker i stort sett en gång per vecka. Sluta eller sluta inte gör som ni vill, för i slutändan handlar det ju om det. Vad man vill menar jag. Som skäl har dom ofta att dom inte vill vara självutlämnade längre. Man är less på att alla läser men att så få kommenterar. Om jag hade det som skäl så hade jag slutat blogga för längesen. 90 % av mina läsare lämnar aldrig nån kommentar, de är så kallade smygläsare. Ibland kan jag bli irriterad, som när jag skriver om jobbiga saker och när jag är ledsen över något. Men jag har själv valt att ha den här bloggen öppen och då får jag ta att folk smygläser, det måste jag. Ger man någon lillfingret så....det här vet vi alla hur det funkar. Och det här med uppehåll, det är väl sympatiskt att skriva att nu ska jag ha uppehåll några dagar, själv gör jag inte så även fast jag dragit ner på inläggen sista tiden. Jag skriver när jag vill och har lust. Och när någon skriver om uppehåll så leder det till att iaf jag går in oftare för att se om detta uppehållet är över eller inte.

Vet egentligen inte vad jag ville med det här inlägget. Märks det att jag har sega dagar här hemma?? Skulle tro det ja. Så ni smygläsare där ute, kan ni inte lämna en kommentar och kanske länka till er egen blogg om ni har någon, så kan jag titta in och få nåt att göra. Min erfarenhet säger mig dock att smygisar oftast inte har nån egen blogg men man ska aldrig säga aldrig.

Litet tillägg: Jag menade inte att jag var less på folk som inte lämnade en kommentar utan dom som hela tiden ska sluta blogga. För min del gör folk som dom vill. Men det är klart att det är kul med kommentarer men inget livsnödvändigt direkt. Nu har vi gjort klart det med :)

Har förövrigt just sett på minnesceremonin för Michael Jackson. Tårarna rann när lilla Paris pratade om sin pappa. Alice skrek första delen av ceremonin eftersom hon inte ville sova eller vara själv inne i sitt rum. Tror som sagt det är separationsångest och vi har börjat använda oss av femminutersmetoden. Man måste härda ut, det kommer att gå över. Annars en lugn dag, vi har handlat och varit i järnvägsparken med våra kompisar och alla fyra barnen. Imorgon drar vi till Hova riddarvecka med samma familj. Det ska bli kul och förhoppningsvis så blir det inget regn.

Stillestånd

Har egentligen inget att skriva men tänkte titta in och plita ner ett par rader. Här hemma händer det inte mycket. Skittrist med detta vädret, vad ska man ta sig till liksom? I lördags var vi i Örebro hela dagen och shoppade och igår var vi hemma hos R & T och grillade, det var riktigt trevligt och väldigt gott! Idag händer precis ingenting. Felix har varit gnällig till och från. Kim och Alice är iväg och öser ur båten och jag bakar bullar utan kardemumma, får väl se hur de smakar. Försöker att inte vända på dygnet men det är lättare gjort än man tror. Och både Felix och Alice har fått för sig att dom ska vakna och grina mitt i natten. Felix har gjort det 4 ggr på en vecka och Alice 3 tror jag. Och varje gång man lägger henne så grinar hon. Det har hon aldrig gjort förut. Som tur är så går det fort över men ändå. Tror hon upplever någon form av separationsångest, för hon är väldigt klängig förövrigt oxå.

Ja så ser våra dagar ut. Vad hittar ni på?

Skitsnack

Det är fortfarande tropisk hetta ute, 34 grader i solen! Vet att man inte bör klaga för imorgon är det över och det vill jag inte heller men jag mår inte fysiskt bra i denna hetta. Och det här med aptiten har inte blivit bättre det heller. Skulle köpa hem fika igår eftersom jag inte orkar baka i denna värmen. Stod och kollade på diverse butterkakor och bullar och illamåendet kom över mig. Fick hålla tillbaka för att inte kräkas. Det är verkligen inte likt mig! Jag älskar ju fika. Igår fick jag i mig mat, men det är bara vissa maträtter som går ner och mindre än annars såklart. Ställde mig på vågen imorse och jag har gått ner fyra kilo tack vare det här, varav två bara sista veckan. Det här är ju bra, jag behöver tappa så mycket jag bara kan men jag skulle vilja ha lite mer aptit tillbaka.

Annars ser det ut att bli en bra dag idag. Tyvärr är Alice mage åt h-vete. Har gett henne två resulax men hon får fortfarande inte ut nåt. Däremot har hon kräkts lite istället när hon klämt. Min lilla snäcka, som vi försöker att få ordning på den där lilla magen. Lactulos och fibrer, bara att fortsätta för periodvis fungerar det riktigt bra.

Idag har jag bett Kim att köpa hem kinamat (om det inte är stängt) och även en tårta från ejes. Jag hoppas verkligen att jag har aptit ikväll för det här vill jag inte missa haha. Och idag jobbar Kim sin sista dag. Underbart att få ha honom hemma hela dagarna, underbara man! Imorse tog han upp lillan innan han åkte till jobbet. Hon låg i sin säng och pratade och han kan inte hålla sig när han hör henne. Han är tokig i henne och hon i honom. Hon är verkligen pappas flicka. Felix var alltid så mammig och Alice är pappig.

Nu tror jag Alice har lyckats med dagens uppdrag. Ha en bra helg nu!


Bilder från Lurö och Bäckislava

Nu är alla mina foton på plats i datorn så nu ska jag lägga in dom som jag snackat om ett tag. Först ut är min vistelse på Lurö:

På måndagen åkte vi ut till Lurö, åt och tog en lång promenad, det såg ut så här:

















På tisdagen åkte vi runt i skärgården och på kvällen tog vi en långpromenad och drack vin.






Matvraket en båt från Lidköping som man åt och drack och dansade på. Gick på grund och nu ligger den här


Vi gick iland på en del öar, här är en av dom, en underbar ö och här fanns det


Underbara highlands som var så gulliga så jag ville ta med dom hem, åtminstonde den här pysen


Fanns även en gammat torp här på Lyckosalighetens ö


Tog en fika på en brygga




På kvällen blev det bad och promenad





På Onsdagen åkte vi ner till Läckö och Spiken och hade föreläsning och lyssnade på livemusik och drack vin











På torsdagen åkte vi till Djurö med en vikingabåt det tog fyra timmar fram och tillbaka. Jag var så slut så jag lade mig på golvet och sov. Djurö var vackert men verkligen mitt ute i vänern.












Båten vi åkte med


Fågelägg


Dagen efter var de kläckta!

Som ni ser så har jag haft det underbart! Jag har sett så många vackra ställen och träffat härliga människor, sett alltför många ormar (ca 15) men som sagt haft det oerhört bra. Snart bär det av igen!

När jag ändå är igång så passar jag på att lägga in bilder hemifrån oxå!


Alice på morgonen jag åkte




Hos farfar på Midsommar


Fleeze tar en nap på dammsugarsladden som alltid när han kommer åt


Bäddade åt Kim i vardagsrummet eftersom Felix verkade må dåligt och sov hos mig dagen efter passade lillan på att bädda ner sig


Pusskalas pågår


Felix passade oxå på att mysa


Mycket badande blir det


Lilla Albin kom på besök




Kram på dig kompis!


Värmen knäcker även den bäste


Torkning pågår

Nu har ni fått se vad jag pysslat med de senaste veckorna. Appropå tid, nu har vi bott i huset i 7 år och har en son som är sex år och börjar skolan i höst. Imorgon fyller jag år och det blir en del ljus på tårtan om man säger så. Shit man börjar bli gammal alltså.

Nu blir det lunch sen ska jag hämta barn som nu går på semester. Härligt!

Alice mammas lilla Emil

Alice är den underbaraste lilla tjejen jag vet. Jag älskar henne mest i hela världen! Men ibland funderar jag på om vi inte har fått henne för våra synder, eller snarare mina. Flickan är så lik mig så jag blir mörkrädd! Nu menar jag inte utseendemässigt även fast hon är lik mig där med. Men hon har verkligen fått mitt humör. Nu förstår jag vad mina föräldrar har gått igenom med mig! Hon suger musten ur mig den lilla tjejen och det menar jag verkligen! Hon är högt och lågt, stoppar allt mun och gör allt hon vet att hon inte får. Hon tar varje chans hon får att smita från gården och springa långt ut i gatan skrattandes. Hon dricker från tallriken och hon blir superarg när hon inte får som hon vill. Och nu har hon börjat med att köra ner fingrarna i halsen så hon nästan kräks och det här gör hon jätteofta. Ibland väljer man sina konflikter med henne. Man gör så gott man kan som förälder och man ska inte dömma nån om man inte gått ett par mil i deras skor som man säger. Idag när jag tog med mig barnen till dagis så hade hon tutten i munnen och sin favoritkanin i famnen. Hon fick ha det för att hon ramlat längs vägen till dagis och varit lite ledsen. När vi kom fram till dagis skulle jag ta ifrån henne dessa men hon var så ledsen så jag lät det vara en stund. "Får man som man vill för mamma" kommer det då från en av fröknarna. Varpå jag svarar "Ja ibland får man det, för med den här tjejen så får jag faktiskt välja mina konflikter ibland" Då kom hon på sig själv och sa nåt om att hon förstod det. Jag vet mycket väl att man inte ska ha tutte på dagis men alltså fem sekunder efter att man kommit fram give me a fucking break! Hon är ett och ett halvt år och jag är hennes mamma. Ibland blir jag så irriterad så det är inte sant.

Alice är som sagt den underbaraste lilla fisen som finns men ibland tar hon ärligt knäcken på mig. Jag menar det! Hon är inte helt lätt att ta hand om. När min mamma var här för några dagar sen så sa hon att jag avr sur som ättika när jag var liten så det är som jag säger jag får tillbaka för gamla synder!

Hade tänkt att lägga in en massa bilder nu men Kim har som sagt installerat om min dator och satt in Windows 7 och gjort om bland alla korten så jag vet inte hur det funkar längre. Börjar tröttna på det här, men nu har jag iaf mina favoriter tillbaka men msn ser helt crazy ut!

RSS 2.0