Cós I´m happy!

Måndag igen och jag är rätt sliten efter jobbet. Öppnade idag och blir alltid lite seg av att gå upp så tidigt. Har just torkat alla bänkar och röjt efter middagen. Mamma dök upp och behövde hjälp med datorn så jag slängde i henne lite middag också. Hennes bästa kompis har fått cancer och det ser inte så bra ut om man säger så. Håller tummar och tår för en bra utgång!
 
Förra veckan var jag på Ullared med ett par kompisar. Fick tag i en del bra grejer, framförallt så var det ett lagom break i vardagen. Jag har varit på skolfest på jobbet och dekorerat pepparkakor och byggt pepparkakshus med familjen. Riktigt mysigt! Man bör göra såna saker oftare. Felix har haft klubbtävling i karate och vann silver i kata.
 
Idag fick jag höra att jag såg glad ut på jobbet! Det är tydligen jag som sticker ut från mängden. Det är mer normaliserat att se plågad och trött ut. Men jag försöker alltid att vara glad. Jag skrattar åt sånt som folk gnäller på. Jag är övertygad om att humorn tar mig igenom livet! Ändå fick jag trippa på tå idag då jag har ett vulkanutbrott på mitt jobb. Är riktigt trött på det, men ska inte bry mig. Men jag förstår inte att man måste bli så arg hela tiden. Jag anser att då behöver man jobba med sig själv. Jag har en del dåliga sidor jag med men jag är ruskigt medveten om dem alla och utsätter inte folk i min närhet för mina egna neuroser. Nej le åt livet och ge allt! Ältandet tar oss ju ingenstans!
 
I veckan är det julfest, men tror inte det är så många från jobbet som ska dit men jag ser fram emot det. Annars ska jag pussa på barnen, krama på mannen (som förövrigt lagt golv igen idag och spikat list). Vad gjorde jag utan den mannen? Han är så fin! I helgen blir det kalas för Alice i två dagar. På lördag har vi hyrt ett rum på Leos lekland och på söndag blir det kalas för släkten. Lilla kickan blir åtta år!
 
Vanlig och veg chili
 
 
 
 

Lycka!

Måndagkväll och jag sitter här och fryser röven av mig, iaf nästan! Håller på att få bergvärme installerat och det börjar typ fungera nu men Kim var tvungen att fylla på systemet en hel del. När vi kom hem igår var det 16 grader här hemma men nu är det nästan 20. Vi har fått två nya element installerade med. Imorgon kommer en tjomme och kopplar in slangen, risken finns att han gräver av våran fiber då de glömt att markera ut den som de lovat. Men det går säkert bra. I intend to stay optimistic. Nåt mindre optimistiskt är att vi fick en vattenskada i Felix nya rum igår. Vi har tagit bort elementet där för att måla det och när det blev så kallt så blev det under 12 grader i rummet och då utlöses tydligen nån spärr som gör att det kom upp en hel del vatten ur röret. Så det var en mindre sjö därinne igår. Så Kimpa rev bort golvet som ligger ute i vardagsrummet på tork och i rummet står  våran stora avfuktare så förhoppningsvis så kan vi fortsätta om en vecka eller så. Vi hoppas att det inte gått ner i golvet eller väggarna.
 
I helgen så var vi på kryssning till Helsingfors med svärfamiljen. Vi åt gott, shoppade i taxfreen och vandrade runt på Helsingfors gator. En vacker stad! Åt en dyr lunch på Hard rock café. Barnen fick målarböcker och kritor och maten serverade i gitarrer. Det var en härlig kryssning och alla var nöjda och glada.
 
Har varit på skolråd där jag fick skämmas när en mindre intelligent pappa hoppade på rektorn. Jag avskyr när folk är så dåliga på att argumentera att de måste komma med personagrepp, det blir så pinsamt. Har varit på stan med mina barn och klippt dem samt ätit lunch på stan. Det var en härlig lördag. Lilla Lilly har blivit döpt och det var en trevlig ceremoni med efterföljande mysigt och gott fika.
 
Imorgon ska jag iväg till Ullared med några kompisar. Ska bli en härlig utflykt. På onsdag ska jag ut och äta med mina gamla kollegor och på torsdag är det skolfest och tågabkväll på Intersport. Märks att december närmar sig, det börjar bli fullt i kalendern vilket är typiskt för december och maj.
 
Hörde en intervju med en svensk komiker igår som påstod att lycka är nåt flyktigt. Man får vara glad om man är lycklig korta stunder då och då. Jag kan köpa att det kanske är så här men det låter så deprimerande. Mitt liv går typ ut på att uppleva lycka så mycket som möjligt. Jag vet att jag är lyckligt lottad som är lycklig typ varje dag. Jag är lycklig på jobbet, hemma, med vänner ja i de flesta situationer jag befinner mig i. Jag överanalyserar inget, jag grubblar knappt aldrig. Jag tar det mesta med en klackspark och det här är egenskaper jag verkligen börjat uppskatta hos mig själv. Jag har inte en terapitimme, aldrig svalt ett lyckopiller. Ändå har jag en mamma som grubblar natt och dag, jag har både psykisk sjukdom och år av depression nära i släkten. Det känns som att min mamma aldrig mer kommer att bli lycklig och jag hade en morbror som var så olycklig så han hoppade från en höjd på söder. Kanske därför jag är extra tacksam i livet och till livet. Jag ser till att typ alltid ha nåt roligt inplanerat längre fram. Jag lever som att det inte finns någon morgondag, jag spenderar pengar och skaffar mig upplevelser. Men framförallt så är jag omgiven med så fina människor. Jag har Kim som är det finaste jag vet. Han är otroligt lätt att leva med, jag har friska fina barn, en underbar familj och de bästa vänner man kan ha. Sen har jag en positiv inställning till det mesta och det hjälper mig i livet. För med positivt tänkande så blir det ofta bra. Man får liksom göra det bästa av saker och ting. Och lära sig att det man inte kan påverka eller ändra på ska man låta vara. Inte lägga energi på onödiga saker.
 
Fick tillbaka svaret på cellprovet jag tog för ett par veckor sen. Allt såg normalt ut. Tack! Livet går vidare. I Love it!
 
 
 
 
Kastrerat den här lilla knasbollen
 
 
 
 
 
 

Söndagkväll

Söndag igen och jag har gjort alla måsten tagit kvällen. De små är duschade och lagda, morgondagens väskor är packade, kattlådan tömd och tvätten tvättad. Har varit nere hos svärfar på lunch. Smakade mycket bra. Lukas var på kalas så mamma åkte och hämtade honom efteråt. Alice har varit trött eftersom hon var på spökövernattning på ridskolan igår. Men hon var riktigt nöjd.
 
Har varit duktig och gjort cellprov. Mitt första på åtta år och det var lätt som en plätt. Från och med nu kommer jag gå varje gång jag blir kallad. Det känns väldigt bra och jag är inte speciellt orolig inför beskedet.
 
Har varit på homeparty hos Charlie och igår var jag där och drack vin sen gick vi ut och åt tapas. Har varit på date i Karstad med Kim. Vi åkte dit och åt middag, handlade och fikade på Ikea. Det var en väldigt härlig kväll! Tog även med barnen till Leos lekland och nu har vi bokat ett kalas för Alice där om ganska exakt en månad när tjejen fyller åtta år.
 
Har haft Kims familj här två dagar och ätit mat och gått bus eller godis med barnen. Sen har vi varit på lekdejt med Lukas förskola, den ägde rum i en gympahall.
 
Annars har vi hantverkare här som ska fixa bergvärme åt oss. De har just tagit bort oljetanken. Så kim har gjutit och målat och fixat därinne hela helgen. Annars så har han typ jobbat fem helger i rad och är lite sliten. Känner mig också sliten och kröp ner i sämngen och sov förut när vi kom hem. Fixar inte riktigt det här med att gå ut och dricka längre. Det sliter, behöver helgerna till att bara ladda om på nåt vis. På kvällarna ser jag serier på tv eller sons of anarchy på netflix.
 
Nu ska jag krypa ner i soffan. Imorgon gör jag 12 timmar på jobbet. Puss!
 
 
 
 

RSS 2.0