You can climb a ladder up to the sun

I går när vi vaknade så var vi insnöade. All snö från garagetaket hade rasat ner och landat framför dörren. En meters vall var det minst. Bara för Kim att gå ut och skotta eftersom Felix skulle på kalas och vi skulle iväg till Karlskoga. Nu har resten av snön rasat ner den med. Så nu har vi snö upp till fönstren.

Haft en lugn helg. Igår var vi iväg en sväng sen blev det melodifestivalen på kvällen. Idag har vi umgåtts med barnen och tagit våran första promenad sen lilleman föddes. Stannade vid en stor snöhög där barnen fick leka av sig. Det var skönt ute, härligt med luft. Känns som att man är ute med en mindre klan. Två vagnar och ett barn som går själv.

Lukas mår fint och sover fortfarande åtta timmar i sträck på natten innan han vaknar och äter. I morse somnade han inte om utan låg bredvid mig och myste nån timme utan att gnälla.

Nu ska jag påbörja middagen här!








Alltså ett normalhögt fönster inget som är nere vid marknivå. All snö på taket som rasar och bildat hög


Verkligheten smyger sig på

Smekmånaden verkar vara över här hemma. Lukas har varit väldigt lätt att ta hand om. Han sover fortfarande åtta timmar i sträck på nätterna innan han vaknar och ska ha mat. Han är nöjd i stort sett jämt ovh har än så länge inte haft nån magknip (lätthanterlig bebis med andra ord). Idag har han behövt äta mer för att somna gott. Det är ju nu han ska suga allt vad han orkar i ett par veckor för att få den mängd mat han behöver. och nattmatningen idag har varit allt annat än skoj. Tog mig närmare fem timmar innan han slocknade nyss! Det är ju så man blir knäpp. Men bara att mata på, inget annat att göra.

Har förövrigt haft en bra dag. Felix har haft en kompis här hela dagen och när han åkte hem åkte vi in och handlade. De två små sov i bilen så jag och Felix gick själva in på godislagret och Maxi (kim körde bil med de små, de var inte ensamna). På Maxi skulle Felix handla lego som han länge spanat in. Han får ju veckopeng varje vecka och hade nu råd med en sak därinne. Han har kalkylerat och planerat detta ett tag nu och var överlycklig när vi kom ut ur affären. Kim hade köpt pizza och sallad när vi handlat klart så det åkte vi hem och förtärde. Sen låg jag på sängen och sen blev det Let´s dance och Solsidan, underbart!

Annars är det lugnt, dagarna knallar på. Idag slängde Alice ut min amningstutte genom kattluckan, ja allt är som sig bör som ni hör! Gårdagen var inte helt kul, var hemma hos mamma och åt semlor som vi gjort själva annars hände inget som är värt att nämnas.

Imorgon ska Felix på barnkalas annars blir det lugnt och en touch av schlager på kvällen. Fullt ös medvetslös, eller inte! :)

Trevlig helg!

Fullt ös

Idag har vi varit iväg och skrivit in Lukas på bvc. Det gick så bra så och vi ska tillbaka om två veckor innan dess tyckte hon att det var onödigt att väga honom. Han är en välmående kille helt enkelt. Inatt sov han sex timmar i sträck igen innan han skulle äta. Men däremot ville han inte somna om i sin egen säng eftråt och Alice vaknade i samma veva och ville ha välling. Då var jag lagom trött men tog sovmorgon imorse och lät Kim få iväg Felix till skolan och sen gå med Alice till dagis. Lyx! Man får passa på de få dagarna man har honom hemma.

Ikväll har jag varit själv hemma. Kim har varit ute och käkat med jobbet. Det gick fint. Matade lillen, lagade middag, lade Alice, matade lillen, la Felix och matade och lade Lukas. Det är ju att göra ett par timmar innan alla ligger. Får se hur länge han sover nu.

Nu är Kim hemma och jag ska sätta mig vid tv:n en stund.

God kväll!

Nu har jag gått ner alla graviditetskilona och väger numera samma som den dagen jag skrev in mig på mvc i v.10 eller så. Efter att Lukas tittat ut så hade jag fem kilo kvar och dom är nu borta på en vecka. Har varit likadant med de andra barnen 5-7 kg minus på en vecka. Man kan ju konstatera att det är effektivt att amma! Och det är nu man förbannar sig över att man var så tjock från början så att de här ynka kilona egentligen bara är en piss i havet. Men som sagt allt som är minus är bra.

Annars är det lugnt här hemma. Alla tre barnen sover sött i sina sängar. Jag och Kimpa ska gå och se på en film. Får se om vi får se den ifred och får vi det så är ju frågan bara hur länge jag håller mig vaken i soffan. Time will tell!


Ännu en bra natt

Ännu en härlig natt här hemma. Lade Lukas klockan nio igår och han sov till fem imorse, fantastiskt! Men jag antar att det snart ändrar på sig. Jag gick upp med Felix imorse och sen kom Alice upp som snart ska till dagis. Ska gå med henne dit idag tänkte jag. Måste ut och få lite luft. Kim och Lukas ligger fortfarande och sover, lillkillen ligger på pappas bröst och har det gott. Fick tom se en film helt själv igår. When a man loves a woman, lipade mig igenom halva filmen. Jag gillar den, men jisses va sentimental den är.

Man är oslyldig till motsatsen bevisas eller hur? Igår insåg vi alla att Fleeze minsann sköter sina toalettbestyr utomhus men att Zarah däremot inte gör detsamma. Hon gick in och kissade i våran säng igår när Lukas låg där och sov. Inatt vaknade jag av att hon skrapade på dörren så jag sprang upp och satte ut henne på uppfarten så hon fick kissa. Kim gjorde samma sak igår kväll och kom och skrattade och sa att hon hade hållt sig rejält för korven hon fick ut var stor som bara den (bajs e kul va?). Nej då men nu vet vi vem den skyldige är och då kan man passa på henne lite mer.

Idag blir det en lugn dag. Tänkte att vi skulle åka hem till mamma och fika och hålla henne sällskap en stund. Felix är i skolan och Alice ska snart till dagis så då blir det lugnt ett par timmar.

Ha en bra dag och tack för alla fina kommentarer som ni skiriver. Riktigt roligt att ni kommenterar! Tack ♥

En vecka idag

Dags för en uppdatering tror jag bestämt. Här hemma funkar det mesta väldigt bra. Jag har mindre ont och kan njuta av livet som trebarnsmamma. Men nog blir det cirkus ibland. Som igår, Alice envisades med att slänga min amningstutte i toaletten två ggr. En gång fick vi leta halvt ihjäl oss och andra gången tog jag henne på bar gärning. Och det här hemska vädret har gör så att katterna inte gärna går ut. Så när vi skulle lägga oss här om kvällen så inser vi att hela sängen är nerkissad och när Kim skakar sitt täcke ramlar det ner en massa bajkorvar på golvet. Dagen efter kissade han ner den igen (Fleeze är den skyldige). Samma sak med tvätthögen och överkastet som hamnat på golvet ett antal ggr. Mycket tvätt blir det. Som tur är faller det på Kimpas lott numer :)

Sen har vi haft en del besök. Först var Tina, Charlie och Linda med barn här och jag/vi fick en massa fina grejer. Halsband, kläder till lillen, godis och kort och skallra. Ni är otroligt rara, tack! Charlie sa att jag förtjänade det och det tackar jag för, puss till dig ♥. Igår kom Jeanette, Mika och Tina hit, det var mysigt. Sen kom svåger Rickard hit med fika i lördags, och han kom hem helskinnad. Vädret var ju inte det bästa om man säger så.

Inatt sov jag som en prinsessa. Lade lillen i hans egna säng och där sov han till fyra på morgonen och då åt han lite för att sen sova vidare i sin säng till klockan tio imorse. Lyxigt värre! Nu vet jag att det här snart ändrar sig. Men det var oerhört skönt att ha sängen för sig själv.

Och angående namnet på älsklingen. Vet ju att ni är en del som är nyfikna :) Han heter numera Lukas (lilleblol är oxå vanligt förekommande). Jag var inne på andra namn men jag och Kim var inte överens. Lukas var det enda namnet som vi båda två gillade. Har haft det i tankarna till de tidigare barnen oxå men mammas och pappas hund hette ju så. Nu finns han inte mer och då känns det fint att våran pojke kan få heta det.


Lukas


Alice


Felix

Det syns att de är stöpta i samma form barnen! Mammas hjärtan!

En något sämre dag

Vill börja med att tacka för alla fina kommentar som vi fått. Tack ni är för rara!

Idag är det inte så roligt här hemma. Kim är borta och jobbar med sin pappa och jag är ensam med barnen. Har fått igång mjölkproduktionen nu och rejält så jag har väldigt ont. Lillen sover mycket men vaknar och får mat så han storknar och somnar om. Och ont som fan gör det. Det är tur att det går över det här stadiet annars skulle jag aldrig försöka mig på det här med att amma.

Ett antal timmar senare:
Nu känns allt mycket bättre. Hade bestämt mig för att inte ringa till Kim när han var iväg och jobbade men jag lyckades inte. Alice grät och skrek och var arg och ledsen och jag hade ont så jag ringde och var ledsen. Han skyndade sig hem och kom hem med massa snacks till helgen och en sån här amningstutte i silikon. Den funkade bra och det kändes bättre. Förlåt om jag tjatar om detta men det är faktiskt rätt jobbigt.

Vill kunna njuta av barnen och våran nya kille, han är så klart helt fantastisk och jag är så lycklig att just han kom till oss. Men har man så ont och är trött så blir man (läsa jag) lätt grinig. Skulle behöva sova ett dygn tror jag, sover bara på nätterna när det går. Känner iof att det räcker till, men man borde passa på att vila när Kimpa är hemma. Verkar förresten som att vi enats om ett namn till guldklimpen. Berättar vilket nästa gång!

Trevlig helg på er rara ni!


Tillskottet

Lägger in lite bilder. Har knappt tagit några än dock.


Nykläckt och mosig


På förlossningsrummet


På pappas bröst

Nu är han vaken så vi ska gå och se på tv en sväng! Skriver mer en annan gång. Men ring gärna och ni är välkomna att hälsa på. Skriver detta för att folk verkar tro att de är i vägen och stör. Så är det inte alls. Vi har landat och jag multitaskar som vanligt. Att prata i telefon och amma är en väl fungerande kombo!

Nu är vi fem i familjen!

Nu är han äntligen här våran lilla (stora) kille! Fick första värken klockan halv fyra på måndag morgon. Vi ringde hit svärfar och åkte in efter sju. När vi kom fram till Karlstad så fick vi vänta på ett rum eftersom det var så fullt. Efter nån timme eller så fick vi ett rum. De körde ctg och undersökte mig och då var jag öppen fem cm och BM sa att brister bara hinnorna så krystar du sen. Jag öppnar mig nämnligen från 5-10 på en halvtimme. Jag skulle inte hinna med någon smärtlindring men inser att det hela kommer att vara över fort så det gör mig inte så mycket. Men ack vad jag bedrog mig. Det kommer aldrig igång med några krystvärkar, inga ordentliga iaf och bebisen ligger på samma ställe länge. Det här är jobbigt och jag har mkt ont men inget händer. Jag får värkstimulerande dropp och då blir det lite bättre. Övertalar BM (som just kommit in) om smärtlindring som den förra nekat mig och hon ger mig en bäckenbottensbedövning. Hon höjer effekten på droppet och äntligen börjar det hända saker. Till sist kom han ut och jäklar vad lycklig jag var. Det var en jäkla förlossning den här gången. Ont länge upp och ner på stol och säng. Och sen var jag trött som få redan innan jag kom in på förlossningen. Orkade knappt titta på de andra i rummet och drack säkert 2 liter saft därinne. De säger att tredje gången är värst och jag kan inget annat än att hålla med! Den gången brukar inte följa nån annan heller. Hade jag fått krystvärkar så hade det inte varit så här jobbigt. Men nu är han ute och vi mår bra allihop.

Stor var han oxå, störst hittils med sina 4710 g och 58 cm lång! Jag blev riktigt chockad när jag hörde hur lång han var. Kim åkte hem efter förlossningen, eller sen på kvällen. Vi fick ett rum på förlossningen till vårat förfogande och Kim fick sova på en saccosäck om han ville stanna. Kändes inte som nåt alternativ för en karl på 190. Han åkte hem till Alice istället. Innan dess köpte han med mat från Max till oss eftersom vi bara ätit mackor på hela dagen. Det är ju skillnad mot att föda i Karlskoga där man får allt inklusive 4 mål/dag. I Karlstad fick man inte äta under förlossningen och efteråt blöev jag erbjuden mat men det var köttgryta och något vegetariskt alternativ fanns inte. Jag kunde få smörgås igen om jag ville. När Kim hade åkt hem gick jag in på rummet och ringde till alla nära och kära och berättade nyheten. Telefonen hade jag fått med mig från förlossningsrummet och slapp nog betala för. Sen lade jag mig och sov så gott det gick. Ömsom svettades jag och sen frös jag. Lillen vaknade en del och fick amma och sen sov vi gott till frukosten nästa dag. På frukosten träffade jag en gammal klasskompis som oxå fått en son i dagarna och vi åt tillsammans. Sen kom Kim och det var dags för läkarundersökning. Allt såg bra ut men läkaren tyckte att han var lite gul så han fick ta blodsockerprov som såg bra ut och ett till prov. Han kankse behövde sola och då skulle jag fått stanna kvar. Provet visade bra och vi fick åka hem som tur var. Så vi gick ner och hyrde en bilbarnstol och drog hem till barnen. Svärfar och svågern var där och lagade tacos till oss, underbart gott! Svärfar har varit barnvakt med lute hjälp av svärmor och köket är renare än någonsin. Det skiner därinne haha. Jag sa att han fick komma hit oftare och städa.

Och än så länge har har inte nåt namn våran lilla sötnos. Vi hade ett tjejnamn men inget bestämt killnamn eftersom det är så svårt med killnamn. Men vi ska slå våra kloka huvuden ihop och försöka få till ett inom de närmaste dagarna.

Nu ska jag hoppa in i duschen. Har inte tvättat håret sen förlossningen och känner mig lagom fräsch.

Tack för alla lycka till kommentarerna!

På g...

Här ska ni uppdateras! Har haft värkar en stund och håller på och förbereder här hemma. Alice drack en dl välling för två timmar sen. Sen kräktes hon en kvart senare, just nu sover hon igen.

Nu ska jag ringa till förlossningen och sjukvårdsupplysningen.

Wish me luck!

Magsjukan fortlöper

För det första vill jag be om ursäkt för att jag är en sån negativ människa just nu, hemsk och gnällig. Jag brukar se mig själv som en ganska stark människa. Jag tycker nog att jag är stark och står stadigt här på jorden. Jag kan ha dåliga dagar och få utbrott men det stannar där. Aldrig har jag låtit något ta ner mig så mycket att jag gått runt och mått dåligt av det. Jag har känt att jag fixar det mesta. Men så känner jag inte just nu. Jag är så less på allt så jag vill lägga mig ner och grina. Vi ska vara lyckliga, vi ska snart ha barn men så känns det inte. Kim är trött och sjuk. Mamma är skadad och har svårt att röra sig, Lukas är död. Alice bara kräks och vägrar äta. Idag när vi kom hem från stan så började hon gråta och var väldigt orolig i hela kroppen. Inte konstigt det, hon behövde kräkas igen. Och gjorde det två ggr på mindre än en kvart. Första spyan kom på torsdagskvällen, sen en på fredagkväll. På lördagen vaknade hon och skakade men kräktes ej. Och nu ikväll så kom det en massa igen. Och hon vägrar att äta. Dricker litegrann det gör hon men vägrar allt annat. Dock så åt hon lite frukost imorse det gjorde hon annars bara två kakor på hela dagen. Inte ens choklad lockar henne, så nog är hon sjuk alltid.

Ringde till sjukvårdsupplysningen och pratade med en sjuksköterska en lång stund. Hon hade en massa tips och ville att vi skulle få i henne mat och dryck innan hon somnade. Fick i henne några klunkar vatten, alltid något. Var hon likadan imorgon så tyckte hon att vi skulle åka in med henne. Kräkningarna trodde hon inte att det var någon fara med sånt var rätt vanligt nu. Ja vi får väl vänta och se och hoppas att det går över.

Åter till det här med att jag inte känner mig stark. Vi måste ju vara beredda att åka in till BB när som helst och det känns skitjobbigt. Jag vill inte dit, jag vill vara hemma med barnen. Det har gått emot oss ett tag nu och det känns som att det är fel tillfälle. Jag vet jag gnäller, det kunde vara tio ggr värre jag vet det.

Nu ska jag snart krypa ner i sängen. Man vet aldrig hur natten blir och Felix ska upp till skolan imorgonbitti.

Hungrig som ett litet as

Men vad hjälper väl det?? Hela familjen åkte in till Maxi oich handlade och sen åkte vi till Valentino för att köpa med pizza hem. Kommer hem och är hungrig som fan och öppnar min kartong och vad ligger där jo EN JÄVLA KEBABPIZZA! Jag börjar nästan grina så förbannad blir jag. Okej kanske en överdriven reaktion men är man hungrig och jäkligt sugen så kan man inte bli annat än förbannad. Jag har för helvete aldrig ätit kebab i hela mitt liv och är vegetarian sen 13 år liksom. Idiotjävlar! Ska det vara så svårt att ta emot en beställning. En vegetariana utan oliver och champs blir en vidrig kebabpizza. Hur?? Och nej vi åkte inte inoch bytte den, det är ju ändå 4 jävla mil *suck*.

Tack för den Valentino!


Förortsproblem

Läs! Ska vi ha det så här?? Göteborg är Sveriges mest segregerade stad och de har uppenbara problem därnere. Ett liv för några hundra, är det värt det?? Jag blir så ledsen och förbannad när jag läser om sånt här. Kanske är som bror säger att militären borde börja patrullera i förorterna? Jag har inte skrivit nåt om det här ämnet förut. Det är jäkligt känsligt och jag är inte på nåt vis rasistisk det vill jag att ni ska veta. Nu vet vi förvisso inte vem som huggit ner den här stackars killen det gör vi inte. Så det kan jag inte uttala mig om. Men problemen i förorterna kanske jag kan säga några ord om. I förorten där brorsan bor har de massa problem. Man får gå klädd i gamla hoodys för att smälta in och minska rånrisken, låter extremt men det är inte helt överdrivet. 18 åringar med k-pistar i orten brevid. Kastar sten så en man blir av med synen. Alla affärer i centrum rånade, knivöverfall och bråk till höger och vänster. Folk som bråkar och bajsar i trappuppgången. Folk på socialbidrag och inhysta att bo åtta pers i varje lägenhet. Det fungerar inte! Ska vi ta in utländska människor i Sverige så se till att få lite spridning. Sätt inte alla stackare i en förort till Göteborg. Poliktikerna kanske ska åka ner och bo i t.ex Kortedala en vecka och se hur det är? Utan jobb och språket och ingen förståelse så är det inte undra på att många av dom blir kriminella. Man ska kunna vara ute på gatan och gå utan vara rädd för överfall, eller att få en askkopp kastad i skallen.

Det finns så mycket våld och skit så man blir mörkrädd. Här i Bäckislava växer mina barn upp väldigt tryggt. Men brorsans lilla tjej måste vi se till att flytta på innan hon blir för stor. De borde flytta till en annan stadsdel där frukten på Lidl inte är sönderklämd eller smakad på!

Johnson!

Har just sett på melodifestivalen och äntligen säger jag bara. Äntligen vann rätt låtar. Iof så sov jag mig igenom två men verkar inte ha missat nåt väsentligt. Men alltså Andreas Johnson, I love the man! Han är helt fantastisk! Snygg, sjunger bra och sympatisk kille. Att han är tillsammans med Lisa Knapp från Robinson är oxå rätt skoj.

Idag har vi haft en lugn och skön dag tillsammans. Alice har varit piggare men vill inte äta och vaknade precis igen och skakade och grät. Hon har ingen feber och har inte kräkts igen men det förvånar mig inte om det sker snart igen. Alla andra har vi klarat oss. Kim har fått Felix förkyldning och har knappt nån röst, men hellre det. Som sagt lugn dag, varit ute i snön och lekt med kidsen. Snart tar jag natten. Man får passa på att sova medans man kan.


Magsjuka

Ingen bebis idag heller. Fick faktiskt känningar igår kväll och tänkte att det kanske kunde leda vidare men det avtog. Och tur var väl det. För Alice fick magsjuka inatt eller sent i går kväll. Vaknade och gnällde några gånger och sen kräktes hon över halva golvet. Men det blev bara en gång som tur var men jag låg vaken halva natten och lyssnade efter henne. Idag har hon varit skruttig, vill inte ha mat och ska ha napp och kanin hela tiden. Så det var tur att det inte blev nån bebis.

Kimpa mådde dåligt och kom hem tidigt från jobbet. Så vi har haft en lugn dag hela familjen och det har varit skönt. Tog en promenad till affären och köpte hem semlor, annars hur lugnt som helst. Ny kamera har Kim köpt oss med :)

Nu sover lillan och jag ska bänka mig framför Let´s dance! Ha en trevlig helg!

Nu kräks Alice igen! Har hört att det kan ta omtag, men natten efter det har jag aldrig varit med om förut. Hoppas att det räcker nu och att vi andra klarar oss. Har molande värk så jag lägger mig och hoppas att det går över. Har ingen lust att åka till bb när barnen är magsjuka. Felix sover med en hink i sängen. Han ville det ifall han skulle åka på skiten.


BF!

Idag har jag BF men inte kommer det nån bebis inte, det har jag svårt att tro! Vi tar en dag i taget bebis kommer när den vill. Men jag får säkert gå en vecka till det räknar jag med. Igår hade jag en dålig dag och folk verkade tro att det var förlossningsdags men icke. Dagen började med att våran lilla marodör aka Alice tog sönder våran kamera. Kim skruvade  isär den i mikroskåpiska delar sen på kvällen men den var beyond saving precis som jag misstänkte. Lite typiskt så här innan förlossning, man vill gärna ha en fungerande kamera då. Så började gårdagen och så fortsatte det. På kvällen åkte vi till mamma, hjälpte henne att handla lite och så åt vi mat där. Alice flög fram som den lilla pillungen hon är. Man blir svett, tur vi var med och kunde springa efter henne. Mamma skulle ha tagit barnen under fölossningen men det är verkligen en omöjlighet. Lider med henne, men nu är hon iaf hemma mammsen.

Idag känns allt mycket bättre. Imorse ropade jag på Kim och ville att han skulle komma till sängen så vi kunde pussas. Felix ligger då i Kims säng och frustar: "Nej inte en till bebis, för det blir det då". Jag började skratta och försäkrade honom om att läget var lugnt. Drog inte blommor och bin för honom haha.

Planerna för dagen är enkla. Tvätta, tvätta och ta hand om Felix som är hemma. Feberfri idag men han har haft feber sen i tisdags då han hade 39 som mest. Idag var det vaccinering oxå och den skulle han inte ha pga febern så han är hemma idag med. Alice är iväg och bränner (förhoppningsvis) lite av sin energi på dagis.

Tvätt, telefon och Felix!

Flyttar in

Ikväll flyttar vi in i vårat "nya" sovrum. Borde hoppa av glädje jag vet men det gör jag icke. Jag sörjer snarare, det är inga fel att somna framför burken eller projan och sen somna på studs. Vi har ingen antenn ner till sovrummet än utan bara en säng. Samma som förr, alltså ingen riktig säng utan luftmadrass och våra madrasser. Anledningen till detta är att våran säng är trasig och vi ska köpa en ny och istället för att Kimpa fixar den temporärt och ställer in den så väntar vi tills vi köpt en ny. Annars kanske man blir lazy och så blir det som det blir. Ska köpa sängen snart, men pengarna ska gå till så mycket nu men till löning får det bli en ny säng.

Imorgon ska jag till stan med Alex, ska in till BM och sen ska jag bjuda henne på lunch på kina hade jag tänkt mig. Hon ställer alltid upp och hjälper mig med en massa så det är det minsta jag kan göra. På kvällen är det styrelsemöte. Annars inga planer alls, lika bra det känns det som.

Lägger in ett par bilder på nya rummet. Men en del saker fattas, som handtag till garderoberna, kläder, fönsterbräda och ja ni ser ju själva.

(Blogg.se har uppenbara problem, uppdaterar med bilderna imorgon istället)











(skräp på linsen och inte på väggarna)

PINK is my favourite crayon!

Sitter här i nån sorts matkoma och fördriver lite tid. En kompis till Felix kom nyss och de leker för fullt på hans rum. Alice leker hon med, men utan kamrat :) Om en stund blir det mellanmål sen går vi ut en stund. Så mycket händer här hemma, lugna gatan om man säger så. Har tvättat och tumlat bebiskläder i första storleken. 62/68 får ligga en stund eftersom vi inte vet vad det blir för kön. Jag tror på pojke men man vet ju aldrig. Våra barn kan aldrig ha stl 50 och har 56 i några veckor och jag är säker på att vi får en stor bebis den här gången med.

Fördriver som sagt dagarna med barnen och tar mig inte för några större grejer. Men tror inte att bebisen kommer än på ett par dagar. Kanske nästa helg?? Fast ibland känns det som att det kan komma ett plask (typ varje gång jag böjer mig ner) men så ska det väl kännas nu när magen är så stor som den är.

Kim hängde in alla mina kläder i graderoben igår så det behöver jag inte sysselsätta mig med heller för den delen. Märks det att det är segt här hemma?? Skulle tro det haha.

Felix har förresten börjat tala med dialekt. Det är väl oundvikligt när man går i skolan i skogen. För ett år sen var det en mamma på dagis som var säker på att Felix var från Stockholm för att han pratade så artikulerat och e:igt. För det gör han eller gjorde kanske man skulle säga. Nu är det inte så. "Ambulansa" och "Rygga (rhrygga)". Inte så vackert om ni frågar mig. Jag och Kim talar inte med dialekt, ja lite kristinehamnska kanske yttersta lite. Dialekt kan vara charmigt men inte värmländska eller bonnländska som det snarare är tal om här. Här där jag bor säger man byggda och föggel!? En kompis pappa såg på Flugan på tv för många år en och när han insåg vad han zappat till så sa han högt och tydligt: "Det är flögen på tv". Min brorsa var förundrad och undrade hur Flugan kunde bli flögen. Men se här ute är inte det omöjligt inte. Men förbannat fult!

Nu lade sig Alice ner i sängen. Ska passa på att aktivera henne så hon inte behöver sova middag. Igår sov hon tjugo minuter i bilen och sen var hon vaken mellan halv tre och fyra i natt ioch höll låda och sparkade i väggen. Så imorse när Felix åkt till skolan så passade jag på att krypa ner i sängen igen och somnade om till klockan nio då Alice vaknade. Och varje natt när hon vaknar så vaknar jag fem minuter innan. Fattar inte hur vi kan vara så synkade, men så är det i nio fall av tio.


Ikea once more

Idag har jag haft en helt underbar dag med familjen. För det första så tog barnen sovmorgon och kom inte upp förrens närmare åtta imorse. Länge sen de sov så länge. Efter frukosten åkte vi till Ikea och handlade i vanlig ordning. Köpte saker till Alice rum och bytte backar till garderoberna. Åt lunch och fika och Felix åt som en liten gris och Alice åt inget alls. Gav till och med bort sin chokladboll till oss andra med ett leende på läpparna. Fullt i lillans mage, men det rättade ut sig när vi kom hem då hade vi stora poopkalaset kan jag lova, ända upp till axlarna.

Nu på kvällen har Kim fixat därinne så nu är det allt klart. Han är så fantastisk! Han sa att inget säger att vi inte kan flytta in, men då är det jag som fegar ur. En sista natt i vardgasrummet säger jag mest för att jag vill lata mig och se på tv i sängen.

Nu ska jag bege mig upp på vinden och hämta ner bebiskläder som ska tvättas innan liten är här. Och imorgon måste jag verkligen packa väskorna. Ute i sista stund eller vad tycker ni??

Morgondagen ska jag ägna mig åt att flytta in alla kläder i min fina nya garderob. Sen ska jag leka med Alice så klart. Förhoppningsvis får mamma komma hem med. I så fall går vi nog och hälsar på henne en sväng med.

Turbulent dygn

Sista dagarna har varit lite omtumlande. I torsdags avlivades Lukas (mammas dalmatiner) så på kvällen så var jag väldigt ledsen. Nästa morgon ringde mamma och sa att hon befann sig på sjukhus. Visade sig vara en kota  i ryggraden som är skadad eller förskjuten eller nåt. På detta har hon även magsjukan så vi har inte kunnat träffa henne. Nu sitter hon i en säng med en ställning på ryggen. Hon ska röntgas igen på måndag så vi får vänta och se vad dom säger då. Jag är helt okej men jag lider med mamma så klart. Igår åkte vi till sjukhuset och lämnade lite kläder och grejer som hon ville ha. Hon åkte mitt i natten och hann inte packa med sig nåt.

Spenderade även gårdagen hos Alexandra, hon lagade lunch till oss. Det var jättekul att vara där men jag var nog lite disträ. Och Alice fick feber över dagen och var ledsen mest hela tiden. Idag är hon som vanligt igen. Jeanette kom och hämtade mig och Alice och körde oss till stan så vi kunde åka till Karlskoga sen med Kim. Felix fick stanna kvar hos Alexandra och leka med hennes söner. Tack så mycket Alex och Jeanette vad gjorde jag utan er?? Ni är guld värda!

Idag har jag umgåtts med barnen och plockat och städat lite. Det har varit väldigt lugnt. Snart blir det
melodifestivalen här hemma!



Världens raraste vovve!



Alice med uppsatt hår (ursäkta röran)


Felix bygger en snöigloo








Ja snö finns det ju om man säger så

:(

Det här blev ingen rolig dag, det är bara att konstatera! :(

Rappakalja

Då var man proppmätt igen. Har just ätit lunch som ni förstår och en liten chokladbit slank tydligen ner med. Sånt finns det alltid plats med eller hur? Idag är Alice på dagis, så jag har passat på att lata mig lite. När jag kom hem från dagis så var jag så trött så jag somnade framför datorn så jag tog mig en nap, skönt som bara den! Nu ska hon vara hemma tills på tisdag, underbart men inte hinner man vila inte.

Ska väl skriva om all snö oxå. Vet inte vad jag ska säga, mig gör det inget att det snöar så mycket men när de inte hinner ploga så ställer det till en del problem. Jag bor ändå i ett samhälle men Kimpa kom knappt iväg imorse det bara slirade. Och jag fick ta Aice på boben för hon kan knappt gå i den här snön. Måste ha kommit 2 dec sen igår, minst. När jag anlände till dagis vid 8.30 så var Alice första barnet på plats! Folk tog sig inte dit en dag som denna.
Vi funderar på att åka ner till Göteborg över dagen i helgen och då ska det inte snöa som tur är. För i det här vädret kan man ju knappast åka.

Annars är det lugnt här hemma. Kimpa kom hem sent igår med ett helt lass från Ikea. Nu ska vi slipa på det sista och sen fixa med de sista babygrejerna (nej vi är inte klara än, nån som är förvånad?). Men allt ordnar sig och det viktigaste finns ju givetvis på plats. Sen att jag och Kim alltid är ute i sista stund är ju ingen hemlighet det heller.
Har iaf ett namn som vi är överens om. Men det är ett tjejnamn och nån tjej tro jag inte på. Har ni några förslag på namn på pojkar så hjälp mig gärna. Jag tycker att det är så svårt och dissar det mesta. Men ge det gärna ett försök :)

Sätter in en av mina favoritbilder som får mig att längta efter sommar och värme!



Nu ska jag gå och hämta kidsen. Planerna för resten av dagen är: mellanmål, lek, middag, dusch och sänggående. Mer upphettsande än så blir det icke, inte här på Bläckhornet iaf.


Tisdag

Fick den här dagen att gå med. Frukost, lek med barn, tvätta, diska, fruktstund. Gick till pulkabacken med barnen så de fick åka lite. Det var inte helt lätt med tanke på hur mycket snö som finns. Felix var go och drog Alice på pulkan både dit och hem. Hem och åt lunch och sen satte jag på en film till barnen. Alice somnade framför tv:n och då passade jag på jag med och sov lite. Ännu mer lek, bakade äppelpaj och fixade middag till barnen och äppelpaj till efterrätt. Mer lek, tv och sen sänggående. Läste bok för de båda och nu ligger dom. Har just hängt tvätt och plockat med disk igen. Det är ju mer eller mindre heltid att bara få allt att gå runt här hemma. Nu är jag trött och ska sätta mig i soffan med en kopp te. Ska även pussa och krama på Kim som snart kommer hem från Ikea eller snart och snart inom en timme eller så kanske.

Sov gott!

Lack of sleep

Idag är jag hemma med barnen hela dagen. Skola och dagis är stängt för PKU. Kim ska till Ikea efter jobbet så det blir en lång dag. Att den började klockan fem imorse gör inte saken bättre. Var grinfärdig när jag vaknade. Jag vet inte vad det är för fel på barnen men de sover inte. Inatt vaknade både Felix och Alice. Och båda två ropade och är det inte barnen så vaknar jag av mig själv, näsan, hosta eller nåt annat. Komer inte ihåg sist jag fick en natt ostörd sömn. Det lär inte hända än på ett tag heller det är jag väl medveten om. Förlåt att jag klagar över detta men jag blir galen

Nu ska jag ta tag i dagen och göra det bästa av den. Ska ta med barnen ut och hitta på nåt i all snö som finns. Frågan är om vi inte tar lunch först. Jag visade förresten Felix hans nya kläder idag. Har köpt en massa snyggt till honom bla en puma jacka. Och för en gångs skull var han tacksam. Han frågade varför jag köpte så mycket snygga kläder till honom och utbrast åh va snygg och tuff. Äntligen! Han har aldrig varit intresserad av kläder men det är ändå kul att få en positiv reaktion. Hans reaktion brukar vara Åh nej då måste jag prova alla kläder!

Är förövrigt svullen som en gris. Benen och fötterna är stora och tjocka och fan vad det kliar! River sönder mig varje kväll, men skinnet är numera så tjockt så det knappt går igenom. Och det kliar på magen med så man blir tokig.

Vargen kommer!

Imorse vaknade båda barnen runt fem eller strax innan. Gick in till Alice med en slurk välling och sa att det minsann inte var dags att gå upp än. Gick på toan och hörde hur Felix ropade. Han trodde han var sjuk så vi tog tempen på honom men ingen feber. Hann somna om en sväng innan det var dags att stiga upp. Jag brukar ha stenkoll på barnens olika akiviteter men hade glömt att kolla i Felix ryggsäck i fredags. Så imorse insåg jag att han skulle till ishallen med skolan. Kim sa att han skulle hjälpa mig och så började vi packa skrillor och göra matsäck. Men Felix hävdade fortfarande att han inte kände sig helt hundra. Han känner sin kropp den där killen så jag tog tempen på honom igen och den här gången visade den 37.3 vilket i Felix fall är lite feber. Så ahn fick vara hemma. Alice fick gå iväg till dagis ett par timmar (10 denna vecka). Imorgon är båda hemma för då är både dagis och skola stängt.

Kim ringde nyss och deklarerade att han kommer att ligga med rejäl huvudvärk alt. migrän ikväll när han kommer hem. Ändå har han tänkt sig till sin pappa för att hämta släpkärran. Jag sa att det får vänta, hälsan får gå först. Han hävdar att vi sitter tight till tidsmässigt. Sånt kan man ju inte veta. Ibland känns det som att bebisen ska komma när som helst. Och ibland känns det som att han kommer stanna inne i magen ett tag till. Det känns skrämmande att det kan vara på g när som helst även fast jag inte tror det. Vi har fortfarande inte löst allt praktiskt med barnen. Ska försöka styra upp saker och ting i veckan. Ska packa och tvätta bebiskläder och fixa med barnvakt åt höger och vänster.

Kim sitter bara och väntar i vanlig ordning. Han har med sig mobilen och varje gång jag ringer på den så tror han att det är dags. Idag ville jag bara veta vart han hade lagt potatisskalaren. Han frågade om jag kände till vargen kommer? Givetvis gör jag det. Men ibland måste jag ju ha tag på honom av andra anledningar som sagt.

Nu ska jag roa barnen och styra upp inför middagen här hemma. Ska se till att barnen är nöjda när pappa kommer hem så han kan få vila lite. Han har jobbat hårt hela helgen hjärtat mitt! Tack för att du är världens bästa man Kim. Du gör mig och barnen lyckliga varje dag. Du är det bästa jag vet. Och nej detta är inget fjäskande eller skrytande. Han är helt enkelt fantastisk min man!

RSS 2.0