En sväng till stan

Var uppe med tuppen imorse och väckte Felix och knallade iväg till fritids och hämtade hans skolväska som hängde kvar sen veckan innan. Hem och höll honom sällskap och lämnade Alice på dagis. Sen åkte jag till stan och upp till labb för att ta immuniseringsprover. Hade 20 nummer före mig i kön vilket innebar en kötid på ca en timme. När jag äntligen fick komma in så hittade hon ingen ven att sticka i men försökte ändå och nu förstår jag varför folk klagar. Fan va ont det gjorde och så där höll hon på flera gånger på olika ställen. Sen bytte hon arm och stack flera ggr där med. Tillslut fick hon ut två rör som hon behövde. Men jag är öm och lär få blåmärken på båda armarna. Hon frågade om jag mådde dåligt. Men det har aldrig rört mig i ryggen det här med att bli stucken. Mig kan de sticka bäst de vill vart de vill men idag förstår jag vad folk menar när dom säger att det gör ont.

Knallade ner på stan och tog en lunch med Maria. Sen var det dags att bege sig till barnmorskan. Hon kunde inte riktigt känna hur bebisen låg. Hon kände inget direkt huvud därnere så hon var osäker. Så nu ska jag tillbaks på fredag för att hon ska få känna igen för då har jag gått 36 fulla veckor och då bör bebisen ha lagt sig tillrätta. Annars blir det ultraljud och ja ni kan den där karusellen. Var lite samma sak med Alice, men hon låg som hon skulle. Så den här gången tänker jag inte oroa mig i onödan. Hoppas bara att jag slipper kejsarsnitt (som det kan bli om den ligger fel och inte vill hoppa rätt) men det är inget jag tänker oroa mig för.

Annars är det lugna gatan idag. Jag pluggar och nu ska jag äta lite glass innan det är dags att hämta hem de små ljuvelerna.

Två av mina kompisars barn börjar inskolning på dagis idag och två av mina vänner är gravida (två andra vänner alltså). Är det inte fantastiskt??!!

Kommentarer
Postat av: Jenny

Men varför lämnade du provet? Du eller bebben är inte sjuka väl? Förstår att det gjorde ont. Har inte haft så mycket problem med det, men det brukar göra lite ont i alla fall. Förutom senaste gången. Då kändes det inte ett skit. Tror det har med skicklighet att göra :)

2010-01-11 @ 18:16:53
Postat av: Maria

Jenny: Jag och bebisen mår fint. Men jag saknar Rh i mitt blod (15% i Sverige gör det). Så jag får lämna prover titt som tätt för att kolla att jag inte bildat antikroppar mot bebisens blod. Kan bli så om den är positiv och läcker ut. Sista blodprovet tar de från navelsträngen. Har varit okej hittils på alla barn så det är det nog nu med. Och ja visst har det med skicklighet att göra. Anledningen till att det gjorde ont var för att hon stack där det inte fanns nån blodåder.



Hur går det för dig därnere??

2010-01-11 @ 20:24:48
Postat av: Jenny

Jasså? Då förstår jag. Kan meddela att jag också är Rh negativ. Kommer de hålla på så med mig också i så fall?



Jodå, det går bra för mig. Lite väl mycket att lära in bara. Och så har jag nog lite höga krav på mig själv. Kan prata mer om det nästa gång vi ses :)

2010-01-12 @ 18:30:43
Postat av: Maria

Är du oxå negativ? Ja är saknar man rh i blodet får man ta en del blodprover under graviditeten. Men så länge det inte visar på nåt så är det ju inget man märker av annat än man får hänga på lab lite oftare.



Förstår om det är mycket att lära och ta in. Och jag vet ju oxå att du vill göra allt så bra som du bara kan. Ska bli kul att ses snart igen!

2010-01-12 @ 21:12:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0