Tyra <3

Idag har det varit en tråkig dag! Igår insåg jag på allvar att katterna inte mådde bra. Eller snarare två av katterna. Fleeze har dragit på en förkylning som inte vill gå över. Och Tyra har magrat av som bara den och slutat äta. Fleeze hade i stort sett ratat maten den sista tiden han med. Såg på henne att hon verkade andas ansträngt. Så jag ringde direkt imorse och fick en tid hos veterinären. Lämpade av Alice och Lukas hemma hos Tina.
 
Direkt så känner vet. att Tyra är väldigt uttorkad och i ett dåligt skick. Hon är svag och smal. Eftersom hon varit väldigt galen i mat sista tiden bortsett från sista dagarna så tror hon att det kan vara sköldkörteln. Men det kan vara vad som helst. Får ett förslag om att röntga henne, ge vätska och ta diverse prover. Detta kalaset kommer att gå på 2800 ungefär men man kan ju inte garantera att det är nåt som går att fixa och katten närmar sig 14 år. Jag känner direkt att det är lika bra att låta henne få somna in. Hon har haft ett bra liv hos oss i nästan 14 år och att utsätta henne för allt detta när det säkert ändå inte finns något att göra är ingen idé. Veterinären tycker att jag tar rätt beslut.
 
När hon sen undersöker Fleeze så säger hon att han är mer värd att satsa pengar på för han är mycket friskare. Så de får ta massa blodprover och röntga honom. Det visar sig att hans ena lunga är påverkad på nåt vis, den är mörkare. Men proverna ser bra ut, proteinen är lite hög men inte tillräckligt för att det ska vara nån större fara. Får hem honom med starkare antibiotika än sist. 3500 går kalaset på. Åker till Jakobs och möter upp Tina och barnen som sitter och äter lunch.
 
Och Diza har fortfarande inte kommit hem. Jag tror inte att hon kommer att göra det heller. Om det är så att hon gått iväg och dött hon med så är det lite lustigt att båda tjejerna dör samtidigt. Eller lustigt är väl fel ord men ja ni förstår kanske vad jag menar. Felix hade väntat hemma hela dagen och haft ont i magen och han blir väldigt ledsen när jag berättar för honom. Lukas sa att "han skulle bygga en levamaskin imorgon men då behöver jag din hjälp pappa". Älskade unge!
 
Så nu är det ganska tomt här på bläckhornet. Men vi är redan sugna på att köpa en ny misse. Det ska vara en hane och han ska heta Cirkus så långt är vi överens. Men vi får se om det blir nån eller inte. Inte just nu iaf. Alice tyckte att vi kunde åka iväg och köpa en redan imorgon, åtminstone kolla på en.
 
 
 
Vill passa på att tacka två av mina bästa vänner för att ni ställde upp idag! Tack, ni är bäst!

 
 

Kommentarer
Postat av: Rebecca

Nej, lilla Tyra! :( vad synd.. Hon var ju så extremt go. När hon såg mig ute sprang hon jamandes till mig och ville kela. Riktigt fin katt var det. Beklagar!

Svar: Ja just det ja det sade du. Hon gillade dig! För annars var hon ju ganska reseverad. Tack! :)
mariia

2014-01-06 @ 16:54:30
Postat av: Sara

Så tråkigt. Det är det jobbiga med våra små husdjur:( hoppas att ni haft färdigt med elände nu. Kramar!

Svar: Tack!
mariia

2014-01-06 @ 23:23:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0